Skön helg

Har haft en riktigt skön helg, men än är den inte över. I fredags skrev jag tenta i fem timmar, riktigt tröttsamt. Man är som ett vrak efteråt. Efter tentan åkte jag bort till jobbet och pratade med La Boss och lyckades få lite jobb tider, härligt! Så nu kör vi lite jobb och skola parallellt fram till sommaren kommer, då är det dags för heltidsjobb fram till hösten. Ska bli så härligt att komma ifrån böckerna en tid under sommaren! Fredags kvällen bjöd vidare på Div. 5 fotboll mellan Nättraby och Belganet som slutade 2-0. Därefter var jag helt slut och nerfrusen så då fick det bli att krypa ner i sängen och kolla lite tv.

Lördagen bjöd på en tur på stadens gator med lillsis Emma vilket var otroligt trevligt. Fick bli en glass på glassiäre i det härliga vädret som dagen bjöd på. Senare på kvällen blev det kalas för Ita som fyllt år och där blev vi i stort sett halva natten. Var riktigt trötta när vi kom hem så då kröp vi till sängs och somnade super fort!

Idag är Robin och tränar en runda och jag kopplar av lite och släpper all stress från fredagen. Senare idag blir det middag hos mamma och sedan blir det eventuellt också att kolla på lillsis Emma när hon spelar sin seriepremiär match idag. Sedan får vi se vad kvällen bjuder på. Nu blir det lite avkoppling på soffan en stund.

/Rebecka

Postkodlotteriets...

...grannyra kom till Karlskrona i veckan för att dela ut hela 75 miljoner kronor till postkoden 37024 Nättraby. Helt ofattbart! Hela 581 personer i Nättraby hade lott och var vinnare. I bland dem 581 fanns både Robins mamma och pappa, hans mormor och morfar och även hans ena moster. Alla vann de varsin summa under veckans gång beroende på hur många lotter de hade. Helt otroligt! Inte nog med det fanns det efter veckan 50 miljoner kvar som skulle delas ut till någon under inspelning av programmet. Därför befann vi oss igår eftermiddag på Stumholmen i Karlskrona för att vara med och se vilka som skulle få dela på dessa 50 miljoner kronor. Det var uppträde av EMD och omtagningar hit och dit. Till slut drog de fram den vinnande postkoden, 37024 IF, vilken bestod av sju personer. Sju personer som skulle dela på 50 miljoner kronor. Bland de sju personerna stod Robins moster Tina med sin familj. Helt otroligt! När det var dags för henne att dra ut sin lott, ja vilken reaktion, 10 miljoner kronor! Robins moster är mångmiljonär, helt ofattbart! GRATTIS till familjen Tina Hansson!!

Ofattbart! Men idag är det åter till verkligenheten efter denna fantastiska helg som bestått av både miljonärer och party tillsammans med vänner. Tack för en helt oförglömlig helg alla!

/Rebecka

Känns...

...bättre idag faktiskt. Hittade mitt halsband igår när jag kom hem. Så uppriven jag var över det. Hela världen höll typ på att gå under vilket är otroligt löjligt. Men så kan det bli när man verkligen gillar något och så försvinner det. Nu är jag glad över att ha hittat det iaf. Gjorde något roligt på kvällen också precis som Simon sagt till mig att göra. Tog tåget hem för jag orkade bara inte, tog bilen som var ledig och åkte och köpte blommor till min balkong och en jätte fin blomlåda. Planteradet det och nu är min balkong super mysig!

Lite senare när Robin kommit hem gick vi bort och grillade hos Hanna och Dennis som vi iofs hade planerat redan kvällen innan. Jag behövde verkligen få lite annat att tänka på under gårdagen. Tack för att ni finns! Kopplade helt bort skolan för ett tag och bara tog kvällen som den kom. Riktigt skönt!

Idag var jag uppe super tidigt och gjorde min uppropsuppgift och skickade in den. Sedan satte jag mig i solen på balkongen och började läsa på som bara den. Så nu är jag igång och det går framåt. Jag får ju lite hjälp när det är något som jag inte riktigt förstår. Skönt med hjälp! Ska fixa detta!!!

Dags att återvända till böckerna igen...

/Rebecka

Borde inte...

...stigit upp idag. Jag är så sjukt trött på skolan. Det går ju för fan inte som jag vill alls. Vad händer egentligen?! Vill bara att det ska vara sommar nu så att jag kan få börja jobba och tänka på något annat än dessa jävla böcker och allt annat skit. Varför ska man behöva läsa i sju miljoner år för att kunna få ett riktigt välbetalt jobb, när man sliter häcken av sig i böckerna för inget gott och roligt alls?! Jag är verkligen så trött på det. Tack gode gud för min familj, vänner och gamla arbetskamrater som hjälper mig när jag är på botten. Ni borde få en utmärkelse.

En utmärkelse delas idag ut till min kära familj, mina vänner och gamla arbetskamrater på Affärsverken Karlskrona AB som hjälper mig och stöder mig i mitt pluggande! Ni är helt klart BÄST!

Back to reality...


/Rebecka

Tvättning och plugg...

...är vad som står på schemat idag. Vid tolv är det dags att gå ner i källaren för att tvätta alla tvätt. Det behövs nu igen, allra helst alla Robins träningskläder. Under tiden som jga ahr tvättstugan ska jag också försöka läsa ikapp lite i mina böcker som kom lite för sent. Vet inte vad som hände med posten, men de trodde att de skulle kunna trycka ner ett paket med massa böcker i min brevlåda. Inte jätte smart!

Iaf är det vad som står på mitt schema idag. Har hunnit med en morgonpromenad, diskat och frukost redan idag. Himla skönt väer i Karlskrona idag med. Härligt med vår!

Förhoppnignsvis ska jag snart börja jobba lite smått också vilket jag verkligen längtar efter nu när jag suttit i böckerna ett helt år. Det låter sjukt men medan alla längtar efter sin semester längtar jag efter att få jobba lite. Anledningen är enkel, jag kommer kunna gå hem på eftermiddagen utan att känna skuld för att jag inte sätter mig ner och studerar. Jag kommer kunna göra vad jag vill efter jobbet. Härligt!

Härliga vår och sommar!

/Rebecka

Äntligen...

...så kom solen i helgen. Lagom till söndagen och slutet på veckan. Typiskt att den kom idag bara för att jag inte har några blommor hemma till mina blomlådor och krukor på balkongen. Kan det bli drygare? Det skulle bli värme bölja i helgen men det blev det verkligen inte. Igår var det så tråkigt och trist väder så man frös hela dagen. Dock fick vi ändå litet uträttat igår. Bytte däck på bilen och tvättade av vinterdäcken och fälgarna och passade även åp att tvätta bilen. SEdan åt vi middig hos mamma, grillat. Super gott!

Idag har jag hunnit äta frukost och diska samt tagit mig en morgonpromenad. Höll på att blåsa bort för blåsten ligger på som bara den. Men det var skönt för solen skiner åtminstone. Idag ska jga läsa lite i mina böcker medans Robin är iväg och spelar match. Sedan får vi se vad som händer resten av dagen när han kommer hem.

Dags för plugg!

/Rebecka

Ledig fredag

Stämmer, idag är det fredag och jag är ledig hela dagen. Har pysslat och plockat lite på hemma plan idag och kopplat av lite framför tv:n också så klart. Himla skönt att vara ledig en fredag och bara göra som man vill. Har precis tagit mig en dusch och börjat göra mig iordning för dagen eftersom vi ska på kalas nu i eftermiddag. Robin slutar förhoppningsvis om en timme och då ska han byta om och så för att träna så han missar en stund av kalaset men han kommer ju direkt efter sin träning så klart. Det är Robins moster fyller år på måndag men vi firar henne ikväll istället. Ska bli trevligt med lite kalas. Ett plus är ju att vi slipper tänka på att laga middag själva ikväll :)

Apropå fredag så kommer jag att vara ledig varje fredag nu fram till skolan slutar i början på juni. Så himla skönt. Och när skolan slutar ska jag äntligen tillbaka till jobbet igen och det ska bli så skönt. Var uppe och hälsade på igår och träffade nästan alla. En har slutat på jobbet vilket är synd för jag tyckte om henne. Dessutom var det min gamla chefs sista dag igår så det var tur att jag var där igår så jag kunde träffa henne och så också. Kommer sakna henne, hon var bra! Men nu får jga en ny chef och det kommer säkert att gå bra det med :) Längtar verkligen tillbaka nu ska bli skönt att slippa böckerna ett litet tag och kunna komma hem på eftermiddagen och verkligen kunna göra vad jag vill utan att känna ångest för att jag inte sätter mig ned med mina böcker.

Härlig sommar kom nu fort!

/Rebecka

Grå morgon

Idag vaknade jag upp til en grå morgon och kände verkligen inte för att göra något alls. Dock var jag tvungen att stiga upp ur sängen eftersom jag skulle till skolan för att ha min första föreläsning i marknadsföringen. Hade ett litet hopp när jag gick hemifrån idag om att vi kanske kunde få kursen på svenska istället men det sket sig ganska fort när vi kom in i salen och upptäckte att det fanns fler nationaliteter där än vi svenskar. Vi läser kursen ihop med franskt folk och en kille från Nepal. Ska bli spännande och se hur denna kursen ska gå. Hoppas på att det ska gå bra och att jag ska hänga med och förstå vad som händer och vad jag ska lära mig. Det blir nog bra eftersom jag får lämna in alla uppgifter och tentamen på svenska om jag skulle vilja det. Det underlättade lite kan jag säga att få det beskedet.

Men eftermiddagen kom nu får att bjuda på sol precis som hela dagen gjorde igår. Det var så himla fint väder igår att jag tog mig en lång promenad när jag kom hem efter skolan. Det var så himla skönt att komma igång igen. Det var joggingdressen och solglasen på och sedan bar det av ut på min promenad. Super skönt och jag mådde så bra efteråt att jag belönade mig med en stund i solariet. Super härligt. Har fått sådana vårkänslor nu att jag bara vill glida runt om dagarna och inte göra någon nytta alls. Härliga vår stanna kvar nu och bli inte grå och dyster!

Hoppas på att Robin snart ska hitta en båt så att vi kan åka ut på sjön någon kväll i detta fina vädret. Det är så härligt. Hittar han ingen hoppas jag att han lägger i den han har så länge så vi kan njuta lite av sjö livet iaf tills han hittar en båt som han verkligen vill ha. Underbart med sjö liv!

Nu ska jag nog plocka fram mina böcker lite och läsa så jag inte halkar efter i skolan.

/Rebecka

Glassiären

Idag har jag varit ledig. Himla skönt ska jag säga! Passadepå att vika all tvätt som hunnit torka under natten plus att jag passade på att plocka undan lite idag och gick igenom vårt skafferi och upptäckte att det fanns en del där som var slängbart för länge sedan. Har donat lite på hemma plan idag och är nöjd över min insats.

Dock fick jag lite tråkigt till slut så jag ringde Sis som skulle kolla om glassiären var öppen idag vilket den var så då gick man ju självklart med henne och Ida dit. Det var sjukt gott! Första glassen på glassiären för i år bestod av en strut med smaken citronlakrits. Jag verkligen njöt av den!

Nu sitter jag och myser i soffan och hoppas att det blir lika härligt väder imorgon som det varit idag. Nu börjar snart DH, programmet som man ser fram emot hela veckan.

Rundar av med ett godnatt!

/Rebecka

Påskdagen...

... är det visst idag. dagen började med att Robin sov bort stor del av morgonen medan jag surfade runt. Vid tolv snåret gick vi ner i tvättstugan för att tvätta och hoppsan vi tog fel dag. Grannen kom och plingade på dörren och talade om för oss att vi tagit hennes tid. Inte så smart av oss. Men hon var itne otrevlig och inte sur utan vi löste det genom att hon fick tillbaka sin tid. Men jag menar det är lätt att blanda ihop dagarna när det är så många lediga dagar och dessutom är vi vana vid att vi har tvätten på söndagar. Haha så galet det kan bli.

Ikväll samlade jag och Robin lite vuxenpoäng eller kanske till och emd pensionärspoäng för vi köpte varsin bingolott för att se om vi kunde ha chans att vinna kasnke en bil eller resa eller så. Men ack vilken otur vi hade. Lyckades få många rader med fyra men ingen med fem. Tråkigt, men det kunde gett vinst. Värt en chans när de har så många vinster.

Sofie, Robins yngre syster och hennes kille Jacob tittade förbi en runda nu ikväll också så vi lagade oss lite tacos. Himla gott. Grattis Sofie än en gång till ditt körkort!

Tänkte lägga upp bilder i detta inlägget också på mina inköp ifrån Kalmar.
Här är en liten smak av dem!



Avslutar med en bild ifrån påskmiddagen hemma hos Robins mormor och morfar på alla kusiner utom den äldsta som for till Norge över påsk och inte den yngsta då den lilla krabbaten fortfarande ligger i magen.
Här har kusinerna letat efter sina påskägg i trädgården!


Hoppas alla haft en härlig påsk!

/Rebecka

Påskhelg

Nu har det varit lite dålig uppdatering igen. Har njutit av solen så därför har det inte blivit några inlägg här. Det är så himla skönt att komma ut om dagarna när solen skiner. I torsdag passade jag på att ta en tur till Kalmar med Hanna i det fina vädret. Gjorde en hel del inköp så nu är plånboken nästan helt tom. Det flesta fynden gjordes på Bikbok och Gina samt lite små plock på IKEA. Det är ju ett måste när man ändå är i Kalmar. Kommer lägga upp lite bilder inom kort på mina inköp. En heldag lade vi iaf i Kalmar och passade även på att äta taimat, mycket gott. Blev super mätt och behövde inte äta något förrän senare på kvällen.

I veckan dök även min skattedeklaration upp och den var jag nöjd med i år också. Får ju tänka på att jag faktiskt inte jobbde hela året eftersom jag satte mig i skolbänken igen i september. Igår var vi och åt middag hos mor lilla, någon kyckling gratäng av något slag med ris. Mycket gott. Robin och jag fick dessutom var sitt påskägg av mamma men Robin ville absolut inte dela upp sakerna lika. Envis pojk. :P
På dagen var vi en runda hos Ita och Per också och där fick vi också ett "påskägg", en stor fin skål med masa godis och var sin stor 200g choklad. Kommer vara smällfet efter denna helgen.
I kväll ska vi till Robins mormor på påskmiddag och träffa släkten där. Undrar just vad det ska bli för god mat där? Hoppas på kalkon om det inte blir vanligt påskbord.

Nehe nu ska jag och min man plocka undan lite i vårt hem och försöka städa upp lite. Det kan ju behövas ibland.

/Rebecka

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0