Långhelg på havet

Vilken fantastisk långhelg på havet vi haft. Vi startade ledigheten skruttan och jag redan i onsdags då förskolan höll stängt. Ett besök hos barnmorskan på morgonen där hjärtljuden slog så fint så, mitt blodtryck var stabilt och bebis låg fortfarande neråt och numera helt fixerad. Med andra ord på plats för att sjunka ner och göra sig redo att snart möta oss.


Svängde inom jobbet en snabbis innan handlingen för vår långhelg på havet. När pappan kom hem hade vi förberett och packat allt. Vattnat alla odlingar så att vi kunde ge oss iväg. Vilket väder dessutom, la loss från bryggan och ut på det stora blå. Destinationen denna gång blev tromtö och vad vi haft det bra. Sol, värme, bad, god mat och dryck och härligt sällskap. Några påhälsningar från familj så väl som vänner vilket givetvis varit super roligt.

Ett litet avbrott för mig som fick in och jobba i fredags, men gav mig ut lika snabbt igen till de andra sjöbusarna. I år fick jag även äran att fira mors dag på sjön. Vaknade upp i båten bredvid min fina dotter som gav mig present på sängen, kramar och pussar. En hinza väska precis somjag  önskat mig gömde sig under pappret och jag vart super glad. Njöt sedan av en god sommarfrukost och sällskapet min dotter och sambo. Behöver jag ens säga hur stolt jag är över att få vara skruttans mamma. Jag är så oerhört tacksam över att just hon kom till mig, utan henne vore intevardagen  densamma och snart är hon storasyster. Min stora lilla fina tjej.

Ja jag låter bilderna nedan tala för hur vi haft det dessa dagar på havet det blå :)

Snälla barn

Kan inte låta bli att reagera, men jag kan inte riktigt känna vilken känsla min redaktion har. Om jag känner mig arg, irriterad, ledsen eller något annat. Det har kommit till min kännedom att människor runt omkring, bekant, vänner eller släktingar  spelar ingen roll, önskar att mitt och min familjs kommande lilla bebis inte ska vara lika snällt som storasyster. Hur kan man önska någon något sådant. Hur kan man önska att en bekants eller väns eller rent av släktings barn ska vara besvärligt?


Önskar du eller ni att vi ska få ett barn med massa sjukdomar, kanske kolik, ett barn som inte vill äta och sova? Eller vad är det som önskas och varför? Varför önskar du eller ni oss detta, och vem eller vilka är du/ni egentligen? Uppenbarligen någon som innerst inne inte vill oss väl och i skrivande stund får jag fingret på känslan, besvikelse. Jag känner besvikelse över hur man kan säga så och känna så. Tanken som slår mig är, är det avundsjuka? Har du eller ni haft det tufft själva?

Om så är fallet så sluta upp med att vara avundsjuk och önska någon besvärlighet. För du eller ni vet inte hela sanningen bakom vårt liv som familj. Antagligen har du eller ni aldrig frågat eller fått se våra trotsiga och motiga stunder, men jag kan lova att även vi har dem. Trotsen, gnäll för ingenting, tjurighet, övertröttheten, olydighet, gråt och skrik. Allt det där som tryter på en förälders tålamod, som får en att koka, slita sitt hår, vilja stänga dörren om sig och vakna nästa dag och främst det som skär i en förälders hjärta. Ja gott folk, allt det där upplever vi också ska ni veta. Så blivande storasyster är snäll, ja det är hon, men även hon har haft sina stunder under sina tre levnadsår precis som alla barn har. Vilket gjort att vi inte heller alltid har det så lätt som föräldrar.

Så att önska oss besvärlighet gör mig grymt besviken och jag hoppas av hela mitt hjärta att du eller ni inte menat era ord, för man önskar inte någon, inte ens sin värsta fiende, besvärlighet i vardagen och livet.

Överraskning

Igår var vi hembjudna till syrran för att grilla med familjen i tron att dem hade något fuffens för sig, då dem sagt att det var en viktig dag för dem och gärna ville vi alla skulle komma. Tankarna surrade vilt i mitt huvud från det ena till det andra. Vi hade egentligen planer för dagen men fick vackert sätta dem åt sidan. När vi kommer hem till syrran möts vi av ett bord med blöjtårtor, mina föräldrar och syskon med respektive. Sambon frågar syrran om dem ska ha en till och till svar får han, -" nej det är för er".


Paff minst sagt, inte alls vad vi hade spekulerat kring och trott. Vi hade bestämt att det inte skulle hållas någon babyshower för barn nummer två. Men familjen bestämde sig ändå för att fira vårt kommande barn vilket glädjer oss något enormt.

Vi blev bjudna på grillat och seden en fin och smarrig tårta till efterrätt. Vi fick lite smått och gott som behövs första tiden, bland annat våtservetter, babyolja, zink créme, amningkupor, snutte, kläder, nappar och nappflaska. För att inte tala om den stora skörden blöjor.

Tusen tusen tack för en jätte mysig kväll, för maten och presenterna. Ni är så fantastiskt fina allihop, jag är oerhört tacksam för att mina barn kommer ha er vid sin sida genom livet.


Sommarvärme och premiärtur

Vilken härlig sommarvärme vi fick i helgen. Vi startade upp helgen i fredagskväll, efter två dagars vab, med lite grillat hos Karlsson och Jönsson tillsammans med gänget. En mycket trevlig och mysig kväll fylld av allt.


Lördagen vaknad evi upp till strålande solsken och bestämde oss snabbt dör att handla upp till båtskaffetiet och ge oss ut på havet. En premiärtur som bjöd på helgens största njutning och leende. Solen värmde oss och första brännan vart ett faktum, som en kräfta. Skruttan klädde av sig och sprang löngs strandkanten och plaskade. Lite grillat till middag och framåt kvällen for vi hem igen. Vilken härlig dag vi fick minsann.

Söndagen kom och vädret började med åskväder för att sedan övergå i fantastiskt solsken igen. Elen blev kopplad i vårt badrum och snart, snart, snart är det helt klart. Vi for till mamma en sväng för att umgås och hämta planteringsbordet jag fått ärva. Skruttan blev kvar en sväng medan vi uträttade några få ärenden. Medan jag hämtade upp skrutt igen som var i full färd med vattenlek deluxe passade gubben på att klippa gräset här hemma. Helgen avslutade vi på bästa sätt, tillsammans i solnedgången på altanen med en god grilla köttbit, kroketter och bea. Ja vi fick minsann en härlig helg tillsammans med en riktigt härlig premiärtur på havet och härlig sommarvärme.

Full fart och många känslor

Vilken liten minikarate jag bär på. Igår kväll var det sådana rörelser en mycket lång stund att magen bara studsade. Så himla häftigt att se och känna. Sambon som låg i andra änden av soffan kunde se hur magen studsade på mig. Varje gång han kommit för att titta eller känna så har busen i magen slutat slå och sparka där inne. Så himla typiskt, därför var det första gången sambon igår verkligen kunde se vilka fantastiska rörelser som sker där inne. Så roligt att få dela med familjen hur det rör sig och hur jag växer. Idag går vi in i ny vecka och tiden till vår lilla minikarate tittar ut blir allt kortare. Ja nu börjar jag känna krämpor allt mer, stress, oro och ångest över att skruttan inte kan följa med oss. Att behöva lämna bort henne ett kort tag känns sådär, fastän jag vet att hon kommer att ha det bra. Dessutom ska vi ses så snart vi bara kan igen, så hon får träffa sitt efterlängtade syskon. Imorse kröp hon nära mig och började famla runt och leta efter bebisenmagen. -" mamma var är bebisen" yrade hon och hittade magen för att klappa och kela om den. Vår stora lilla skrutta, så medveten och så förväntansfull. Snart är det hela över, snart är magen ett minne blott och minikarate är här och då ska vi bygga upp en ny vardag tillsammans, som en komplett familj på fyra 💕

Sol och värme

Vilken helg vi har haft med sol och värme. I fredags tog vi oss en kort vila eftergivet och förskolan innan vi käkade lite. Vädret kändes lite halvtaskigt men lagom till vi tänkt bege oss mot idrottsplatsen kom solen fram. Vi klädde oss för en cykeltur och gav oss iväg för att kolla på Nättraby med KFF, en match som slutade med vinst för KFF. Väl hemma var klockan halv tio och vi tog kvällen, natten för skruttans del.


Igår vaknade vi upp till strålande solsken och mannen begav sig mot båten innan klockan ens slagit sju, dags för sjösättning. Vi plockade lite och åt frukost innan vi gav oss ner för att kika på och hjälpa till. Ta Ken var att sjösätta med traktor men med en något högre kärra och lågvatten på det gick vår plan i stöpet. Som tur är stod lastbilschaufför i beredskap och var här på noll och ingenting. Vid elva var bägge båtarna för dagen i sjön, vår och vännernas. Medan pappan plockade lite åkte vi för att hämta lite prylar som skulle packas i båten. Snart är säsongen här på riktigt, så härligt!

Kvällen spenderade vi på roslundavägen för lite grillat i gott sällskap. Vi kunde hänga ute en bra stund medan maten tillagades och efter maten sjönk vi ner i soffan till barnprogram medan barnen röjde loss på sitt lilla vis. När skruttan var trött, efter en himla massa övertidstimmar och ingen förmiddagslur, så satte vi av på cyklarna hemåt för stt bädda ner oss.

Idag vaknar vi upp till ännu en strålande dag med sol och värme. Men idag har vi att stå i här hemma. Tvättade tidigt som attan imorse för att sambon skulle kunna stänga av vattnet efter frukost. Idag kopplas nämligen vattnet på till badrummet och under tiden har jag pysslat om mina odlingar, tvätten och torkat av väggar och golv i badrummet. Passat på att njuta av lek och bus med skrutt också såklart, som gärna gosar och kelar bebismagen. I ugnen står blåbärspaj till sambon och jordgubbspaj till mig, skruttan är inget pajfan så hon nöjer sig med kex till dagens fika. Vad resten av dagen ska erbjuda återstår att se.

Karatekid

Som rubriken lyder bor det minst sagt en liten karatekid i min mage som växer och gror och rör sig ofta och häftigt. Jag märker av allt mer hur trångt det börjar bli där inne för vår lille krabat, mina organ trycks samman och jag får ont i kroppen både här och där. Sitta, stå, ligga och gå om vartannat. Bebis rörelser är mycket tydligare än vad skruttans var. Jag känner rörelserna både oftare och starkare än vad jag gjorde med storasyster. Antagligen så är det ett livligare litet barn eftersom jag känner så pass tydligt. Det är super mysigt att känna av rörelser, vändningar, sparkar och slag så tydligt och så ofta, det får wn att le extra brett och ofta. Men alla rörelser är inte super sköna precis, en del gör faktiskt lite ont, dem träffar liksom mot en öm punkt. Upp mot revbenen, mot blåsan eller mot något annat obehagligt ställe. Dem är inte jätte vanliga men förekommer, det flesta rörelserna är mysiga och gör inte ont, tur är väl det.


Trots de härliga rörelserna, tecknen på att bebis har det bra, så är det minsann inte en dans på rosor hela tiden. Denna graviditet har varit tuffare än med skruttan och än vill set inte ge med sig. Fogarna bråkar ännu med mig och sammadragningar och värk har börjat göra sig påmint igen. Senast igår hade jag så ont att jag grät, tårarna forsade längs mina kinder och inget tycktes hjälpa. Fick bli en varm dusch, så snart jag sagt godnatt till skruttan, i hopp om att det skulle hjälpa och lindra något men icke. Bäddade ner mig, tog alvedon och släckte i sovrummet för att vila. Släppte något så att jag iaf kunde somna till slut och imorse var det borta. Med nio veckor kvar till BF hoppas jag det ska lugna sig något nu tills det faktiskt är dags på riktigt så att jag kan få hämta mig och vila upp mig innan. Jag behöver ladda mig full av energi inför förlossningen och livet som tvåbarnsförälder. Himmel så konstigt det låter, tvåbarnsförälder?!

👈🏼 Storasyster - Lillsyskon 👉🏼

Projekt badrum

Badrumsprojektet fortlöper och det är minsann på plats med en uppdatering. Eftersom vi har mycket annat att stå i samtidigt så som båten och kommande bebis så får allt ta sin tid. Men det har hänt mycket sedan sist. Det gamla badrummet är ett minne blott, inredningen är körd till tippen så också väggar, dörrkarmen och annat. Ett nytt supertjusigt och smalare fönster har tagit plats, nya rör till vatten och avlopp är installerat, elen är dragen till spottar, golvvärme, fläkt, handsukstork och spegelskåpet och i samma veva bytte vi ut vår elcentral i källaren. Väggar och golv är klädda med masonit och gips därefter är golvvärmen lagd och på det flytspackel. Tätskiktet är på plats och så även nu också kakel, klinker och fog. Ja nu börjar det minsann likna ett badrum igen och jag är så nöjd såhär långt. Nu återstår att koppla på vatten och avlopp igen och upp med duschväggar, handdukstork, handfatet och toalettstolen, för högskåpet sitter redan på plats eftersom det har fällts in i väggen.

Som jag längtar efter det helt färdiga resultatet. 

Nedan följer bilder från projektets gång.

Valborgshelgen

Vilken härlig ledighet vi haft och såå skönt att vakna upp en måndag och vara ledig. Tack för röda dagar minsann, det tycker vi om. I fredags kväll hade skrutt och jag egentid efter middagen. Mannen åkte till Tyskland över natten och vi handlade, kollade på film, plockade här hemma och mös. En mysig fredagskväll bara skrutt och jag.


Lördagen vaknade vi ganska tidigt, jag hade inte sovit många timmar, sover så dåligt när mannen inte är hemma. Vi åt lite frukost och sedan fick skrutt umgås med mormor några timmar. Jag passade på att köra iväg soporna, städa är våra sopbackar, damma och städa av "ovanvåningen". Sen var min kropp helt slut. Mannen kom hem en stund innan lunch och gick i däck efter att ha varit uppe hela natten. Skrutt kom hem efter lunch och vi bäddade ner oss i soffan till film där hon pysslade om mig tills jag somnade. Älskade lilla barn! Kvällen spenderades hos svärmor som fyllt år, men redan runt tio kände vi att det räckte och åkte hem.

Igår, själva Valborgsmässoafton började vi dagen med en härlig familjefrukost. Sedan plockade kag lite här hemma, tvättade lite så. Mannen behövde fortsätta med båten och jag hade en bokad tid för att bli nagelompysslad så skrutt blev hos farmor och farfar någon timme. Hämtade upp skrutt efteråt och vi åkte hem för att mysa och vila lite, ladda om inför valborgsfirandet. Kvällen spenderade vi i färmanstorp hos min syster tillsammans med hela ligan. En mysig kväll fylld av bus, lek, mys, grillat, efterrätt och härligt umgänge. Så härligt att vi alla var samlade, var ett tag sedan vi lyckades samla alla senast.

Idag är vi som sagt lediga och vad dagen har att bjuda på återstår att se, ingen stress och inga måsten. Njuta står högst på min agenda, och vi börjar med en god frukost. Ha en fin dag!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0