Kombinerad inredning

Vi har sedan i höstas när vi köpte huset haft lampskärmar liggandes i en kartong som vi köpt för att ha i vår gillestuga. Länge har vi funderat över var vi ska placera dem och på vad, vi ville ju så gärna ha dem på plats eftersom dem följer vårt sjötema som vi skapat i gillestugan. Slutligen kom vi fram till att vi skulle vilja ha någon typ av piedestal bakom soffan, som lamporna skulle kunna stå på tillsammans med våra högtalare till hemmabiot. Vi har gnagt på iden, letat på loppis och övervägt att tillverka egna. Fram till från ca två veckor sedan när jag fick syn på en annons på blocket. En kvinna som sålde två stycken högtalarstativ. Vi slog till och köpte dem. Började fundera på hur vi skulle kunna lösa det så att både högtalare och lampa skulle få plats. En spånskiva skulle man kunna måla och skruva dit tänkte jag. Men så på Ikea kom sambon på en lysande ide. Vi köpte två lampfötter, borrade ett hål i vardera och satte fast med skruven i stativet. Hängde på högtalarna och satte i en glödlampa i lampfoten och på med skärmen. Vips så hade vi fått ihop en snygg inredningsdetalj som kombinerade både lampa och högtalare. Jag är så nöjd, bäste sambon han kan han minsann!!



Synkade tankar

Ibland undrar jag om tankar mellan människor kan synka. En tanke jag haft nu i någon vecka dök idag plötsligt upp från motparten. Ett glädjande och smått lovande samtal som bara var så härligt att få. Jag kände hur dagen sken upp lite extra, hur jag inombords skuttade lite och hur jag nästan blev som en femåring på julafton (samtidigt som en skvätt ångest ligger och lurar.) Underbara känsla!

Dags att tänka om och efter lite och så får vi se vad samtalet ger för slutlig effekt. Än är inget klart eller skrivet i sten, allt kan fortfarande ske.



Hoppgunga

När vi besökte våra fina vänner i dagarna passade vi på att köpa deras hoppgunga till lillan. Redan innan vi åkte hem fick hon pröva den och det var uppskattat. Idag har lillan återigen hängt i hoppgungan. Som hon skrattar och rör sig i denna. Det är en ren fröjd att se, en sådan ljuvlig syn. Helt underbart att se sessan så nöjd!! Helt klart att bra köp och vi tackar F & M för att vi fick köpa hoppgungan!!

Något annat som också gör lillan nöjd är stolen vi köpte på Ikea till henne. Nu kan hon på ett bekvämt och enkelt sätt sitta med oss vid bordet när vi ska äta. Hon slipper sitta obekvämt i vårt knä eller ligga på golvet i sitt babygym. Helt klart ytterligare ett bra köp!!

Oväder

Vi har haft en riktigt bra start på semestern och vädret har varit med oss. Det har varit stekande sol och hett, hett, hett konstant i två veckor. Man kan ju inte önska bättre väder.

Men, nu kommer mitt men, det börjar bli kvavt. Då menar jag riktigt kvavt och jag känner att vi skulle behöva den där regnskurar ändå. Den skulle kommit i fredags men har dröjt sig lite. I många övriga delar i landet har ovädret dragit fram rejält medan vi såhär långt klarar oss undan. Igår knallade det dock lite i Blomstermåla när vi besökte våra fina F & M. Men mer än knall blev det inte, regnet höll tillbaka och knallarna gick förbi oss. Men så ser jag på väderprognosen och den lovar regn och åska från ca 05:00 imorgon. Så vi får se vad som sker, alla sladdar till tv och dator är utdragna och vi väntar med spänning,

Jag gillar inte åska egentligen men i denna kvava luft och denna värme så känner jag ändå att det behövs. En dg liksom sedan kan solen få komma igen. Men vi behöver få bort detta kvava som ligger och trycker, för det börjar bli olidligt.



Roadtripp

Tisdag och jag har vaknat upp i en säng i Blomstermåla. Vi tog oss en liten roadtripp hit igår för att besöka F & M och deras små juveler. På vägen hit gjorde vi ett stopp på Ikea, ett stopp som resulterade i att mannen shoppade loss. Notan slutade på betydligt mer än vad jag planerat eftersom jag egentligen vara skulle ha sådär fyra eller fem saker. Men mannen tyckte minsann att vi skulle ha lite annat också, så ner i vagnen och ut genom kassan.

Väl framme i Blomstermåla visar det sig att bara minstingen var hemma, äldsta dottern hade fått åka med mormor och morfar på äventyr. Det gick lika bra ändå och vi hade en mig dag. Grabbarna drog iväg en stund för att köra vattenskoter och vi fick lite tjejtid tillsammans. Kvällen spenderades ute, grillat och gott att dricka fram till midnatt. Barnen somnade gott under kvällen och vid midnatt kröp vi också ner i sängen.

Tusen tack för att vi fick komma och våldgästa er lite, tack för mat och huserum samt för trevligt sällskap. Hopas vi ses snart igen!!

Idag beger vi oss hem igen för att packa om till ännu några dagar på det blå innan mannens semester är slut. Mannen är ivrig som tusan medan jag tycker det var skönt att sova i min egna säng några dagar. Men visst, sjölivet är fantastiskt härligt det också!!



Träningsvärk

Jag hade minsann glömt hur träningsvärk känns. Nu när den uppkommit så minns jag och det känns både yes och ajaj. I fredags kväll fick vi för oss att göra plankan och bensving. Jag har inte tränat riktigt sedan jag blev gravid så jag är lite smått otränad igen. Därmed räckte det med planka i EN minut samt sådär tjugo bensving i sidled för att jag skulle få träningsvärk i både mage och lår. Otränad, javisst!! Så nu har jag bestämt mig, första september efter semestern drar vi igång. Nu ska vi bli fit for fight. Vi satsar på att komma i form till sommar 2015 och sedan hålla oss där. Hejja!!

70-års kalas

Idag har vi firat världens bästa mormor som i onsdags fyllde 70 år. Vi åt middag tillsammans på värdshuset i jämjö och sedan for vi till mormors stuga för att avnjuta kaka och tårta. Ett mysigt firande med närmsta familjen, alldeles lagom. Vi satt ute på deras inglasade jätte altan och mös medan solen sprack igenom igen. Jag är så glad att mormor och hennes gubbe köpt en stuga så nära och att dem är där ofta så vi kan ses mer än vad vi tidigare gjort. Till mormor känner jag ett speciellt band, som alltid funnits och aldrig försvinner. Det är något visst med min mormor som ingen någonsin skulle kunna förstå. För inte ens jag själv förstår detta band. Älskade mormor om du visste och kunde förstå hur oerhört glad jag är att just du är min mormor!! 💕



Home sweet home

Vi lämnade Hällevik i onsdags och for tillbaka till vackra Tjärö, med oss hade vi nu två till i besättningen. S & N gick ombord i Hällevik och följde oss resan hem. Efter en ljuvlig kväll på Tjärö begav vi oss för att möta upp E's föräldrar. Skutorna gick då till Harön. En trevlig dag med sol, bad, mat och dryck. Sista kvällen på våra två veckors båtsemester. Vi har haft det helt underbart, och kan absolut inte klaga. Solen har stekt oss varje dag, vindarna har varit snälla, sol och bad har fyllt våra dagar, mat och dryck samt lite sällskapsspel har fyllt våra kvällar. Underbara dagar och kvällar, och det gungar fortfarande under mina fötter.

Igår la vi till på bryggan, packade ihop och gick hem, bilen stod redan på tomten. Några dagar ska spenderas på land för att fira mormors 70-års dag, ta emot besök av sambons lumparpolare och besöka vårt lilla fadderbarn och hennes härliga familj i Blomstermåla. Sedan bär det av på sjön några dagar  till innan sambons semester är över för denna gången.

Vi startade några ljuvliga dagar på land redan igår med en middag hos min mor. Tillsammans med alla syskon, som jag saknat min familj i tre veckor. Kan inte fatta att jag bara for iväg så. En mysig kväll med mat, kubb och yatzy. Precis som en familjekväll ska vara. Ser redan fram emot nästa!!




Värmebölja

Vilken varm semester vi har fått i år igen. Solen bara steker och först idag har vi haft några små moln. Jag lider inte av värmen på något vis, jag kan ju hoppa i sjön samt smörja in mig. Men min dotra på fyra månader är det lite tufft med. Enligt BVC får så sån barn inte smörjas med solkräm och att hitta badkläder eller överhuvudtaget kläder som svalkar med uv-skydd till så små är omöjligt. Så skugga och åter skugga alternativt får vi ligga i ruffen i båten. Ändå är lillan jätte varm. Ett frustrerande dilemma att tampas med varje dag. När vi är hemma får vi bosätta oss i källaren för där är enda stället i huset som är någorlunda svalt. Hur gör ni kära läsare för att era barn ska undvika bli solbrända och hållas någorlunda svala?

Hällevik

Då lämnar vi strax Hällevik för denna gången. Två nätter har spenderats här eftersom vi anlände sent i måndags kväll och för att här är så mysigt. Måndagen spenderade vi i vägga för att fylla på matförråden och tanka. Givetvis passade vi också på att njuta av lite mat på restaurangen. Sedan lämnade vi och vek av från svärföräldrarna för att njuta av Hällevik och dess ljuvliga sandstrand. Här fick vi besök av C & T som tog bilen hem igår och S & N som far med oss sista nätterna hemåt. Alltid lite trevligt att möta upp fler.

Vi har som vanligt solat och badat i massor. Lillan har fått följa med ut i havet för våra kvällsdopp. Vi har ätit och druckit gott, myst och pratat strunt. Vi lever verkligen livet på en pinne. Precis som en semester ska vara. Helt underbar!! Nu laddar vi upp för nästa stopp som blir på hemvägen. Fredag är vårt ljuvliga hem slutdestination. Sorgligt men också härligt. Vi har ändå två veckors semester kvar!!

T gör en K och rasar med sin brassestol.

Kvällsdopp i Hällevik

FYRA månader

Jisses sol tiden köper på, jag hinner knappt med. I söndags blev vår lilla trollunge fyra månader, FYRA. Jag kan inte för mitt liv förstå att det är sant ibland. Tänk att vi har vår alldeles egen lilla trollunge, att vi skapat henne och att vi ska få se henne växa upp. Fostra henne, trösta henne och skratta med henne för resten av livet. Det är en obeskrivlig magisk känsla. En känsla som ger mig rysningar genom hela kroppen av glädje och lycka. Det är helt fantastiskt att en så liten individ plötsligt kommer in i ens liv och gör så gott. Fyller livet med en sådan glädje och med så mycket kärlek.

I söndags fick lillan för första gången smaka på en liten bit smörgåsrån. Hon mumsade och smackade. Det gick nog minsann hem. Ska bli spännande tt börja med lite smakpotioner så smått också och se vad hon tycker om det. Älskade barn som du växer och vad fort det går. I vagnen tar du i och sträcker på dig, för inte vill du ligga ner längre minsann. Sitta i vagnen, vara med överallt, slita och dra i allt på bordet, för att inte tala om färger. Hon fäster totalt ibland. Vovvens flytväst är hon totalt såld på, ja vovven över lag. Stackars lilla vovve smart krälar hon efter honom där hemma.

Ja framåt går det och snabbt också. Tar dagen som den kommer och följer hennes utveckling steg för steg. En underbar resa i livet, älskade barn!! 💕




Kärringudden

Idag anlände vi till ett kokande berg, Kärringudden, och mötte upp lite nytt folk. Vi har fullkomligt kokat idag så bad har stått högt upp på listan. Återigen har vi byggt på vår bränna oh njutit av god mat, dryck och sällskap. Precis såhär semestern ska vara. Visst längtar jag hem lite. Till min säng, till min kise, till mitt hem. Det är något visst med sitt hem. Borta är absolut bra, allra helst havet, men hemma är minsann bäst. Mycket har man i båten men hemma finns allt. Om inte annat så har man genast lättare att fixa det som saknas hemma än vad man har på havet. Men det går ingen enorm nöd på oss ännu. Vi njuter på av vår semester och tar allt som det kommer, ingen brådska minsann.


Stenshamn - Utklippan - Tjärö

Igår gick vi från Stenshamn efter en natt där. På Stenshamn var det himla mysigt, aldrig varit där innan. Vi tog en promenad i fredags innan middagen upp/bort till fyren. När vi väl börjat gå kändes det långt, som om vi fick från ena sidan till andra. Tur man plockat på sig sina rejäla skor och att lillan låg i vagnen. Det var fint att se solen börja gå ner. Tillbaka vid båtarna samlade vi ihop oss för en dusch. Lillan har tidigare badat i badbaljan hemma men på stenshamn fick hon minsann ta sin premiärdusch. Det gick hur bra som helst. Hon sa inte ett ljud utan njöt. Älskade barn!

Igår styrde vi skutan vidare. Vi tog ett stopp på Utklippan för att kolla på sälarna. Tanken var först att stanna över natten men eftersom vi inte tyckte det var något särskilt mer än sälarna att se for vi vidare. Mot Tjärö, mysiga Tjärö. Vi fick lite barnledigt en stund igår så tillsammans med E & K tog vi jollen en sväng och kikade runt lite i skärgården. Vilket mysigt ställe. När vi kom tillbaka hade lillan somnat så vi tog vagnen och gick en sväng innan vi kröp ner i båten för att spela lite spel. Det blev en sen kväll men oj så trevligt.

Idag får vi se om skutan går vidare eller om vi blir här en natt till. Väder och vinden får avgöra det. Själv vill jag gärna vidare till iaf vår ställen innan vi styr hemåt. Vi få se!!




Två veckor

I två veckor har jag gått med magknip till och från. Det sitter framför allt i ena sidan och är rent plågsamt. Vissa stunder gör det så ont att jag knappt kan gå. Det är olidligt och inget hjälper. Har provat vila, mina tabletter mot magkatarr och ja allt. Ett tecken på att livet inte alltid är en dans på rosor, att allt inte alltid är som guld och gröna skogar. Att livet inte alltid blir som man tänkt sig eller önskat. Stressen, perfektionismen, ja ni vet stålmamman med världens bästa utgångsläge som klarar allt och alltid har det så bra.

Hon finns inte, och hon finns definitivt inte inom mig. Jag klarar mycket, står ut med mycket, men till slut säger min kropp också ifrån. Orken försvinner, lusten bleknar och jag blir till en gummimamma. I stundens hetta kan jag drömma mig bort till en vardag utan stress, oro och perfektionism. Jag kan sitta med det vackraste och dyrbaraste jag har i min famn och gråta. Gråta för att orken är slut, för att jag inte är perfekt. Då har det gått för långt.

Om jag lider av en depression, i mina öron låter det så. Eller så är jag helt enkelt bara slut som människa, behöver ladda om mina batterier, få nya krafter och hitta orken igen. För mitt magknip gör inte allt lättare, snarare tvärtom!!

Hästholmen

Östra skärgården bjuder på ännu en ö/holme. Denna morgon begav det sig med skutan mot Hästholmen. Inte så långt ifrån förra ön men det är åtminstone ett nytt ställe och vi får se nya vyer. Precis så som vi vill ha det. Grabbarna tog en av båtarna in till fastlandet för att fylla på våra förråd vid lunchtid idag. Så länge stannade damerna på ön i den gassande solen. Dock ser mamman idag ut som en tomat trots solkräm igår så idag kör vi på faktor 50 och håller oss lite undan solen.

Vi myser i vanlig ordning, solar och badar, dricker och äter gott. Lite från varje tårtbit i kostcirkeln. Igår kväll avslutade vi med en runda tärning innan läggdags. Gick inget vidare mig så jag hoppas starkt på en revansch i det närmsta.



Svenön

Igår anlände vi till Svenön i jayösktknas östra skärgård. Vi möttes av sol, strålande sol. Jäste hela dagen i solen och njöt för fulla muggar. Vem visste hur länge solen var här för att stanna efter tre dagar med rejäl nederbörd. Vi brände oss, vi badade och tvättade oss, vi åt och drack gott. Sjöliv när det är som bäst helt enkelt.

Idag vaknade vi upp på samma ö, såg ut att bli bjudna på sol även idag men plötligt molnade det på lite. Men bara för en kort sekund. Ännu en dag har vi jäst och åter jäst i solen. Bränt oss ännu mer, ätit och druckit gott och nu har vi solfrossa. Yes, semestervädret har anlänt. Prognosen visar fortsatt sol och vi håller tummarna. Låt oss jäsa lite till!!



Hajvar

Två dagar på Hajvar är nu över och vi styr skutan mot nästa äventyr. Svärföräldrarna är med, lite i förväg. Vi styr på medan syrran och svågern kommer strax efter oss. Idag ansluter även E & C till vårt sällskap. Destination inte fullt klart ännu. Mycket hänger på väderö och vind, vilket idag ser mer lovande ut än tidigare dagar. Ett stopp på Preem för vattenfyllning och tankning står på schemat och sedan flyter vi på.

Har fått med mig lite mysiga tidningar att bläddra i och igår kom svägerskan förbi med min bikini som anlänt i brevlådan. Så gråa stunder av regn och lillans tupplurer är räddade. Tummen upp för det!

Kom snart tillbaka för uppdateringar ;)



SEMESTER

Nu är det semester, äntligen ska pappan vara hemma med oss i fyra hela veckor. Vi ska på båtsemester, mysa, strosa oh bara vara. Så jäkla härligt. Semestern startade dock inte som planerat eftersom vännerna vi skulle våra iväg med hastigt och plötsligt fick en köpare på båten. Pigg så var den bara borta. Men vi inledde iaf med hasslöfestivalen, åtminstone båthäng i hamnen. Hur resten av båtsemestern blir återstår att se. Än så länge är vi kvar på det blå trots regn, grå himmel och några få solglimtar.

Planerna är att njuta av sjön så mycket vi kan under semestern. Men några små bilturer kommer det också att bli. En är planerad att gå mot Kalmar, men när det blir är inte bestämt ännu. Det mesta hänger på väder och vind. Mys ska vi iaf ha hela semestern och njuta av att få vara tillsammans. För till hösten gör vi eventuellt en omställning i vardagen..

Lillan sov minsann till halv tio igår morse :)

Hasslöfestivalen

2014 års hasslöfestival är kommen och vi är på plats, eller??!! Nej inte på festivalen men i båten på ön som kallas för lilla Hawaii, Hasslö för en del. Jag har inte mod, ro eller psyke att lämna bort lillan för att vi båda skulle kunna njuta en helg på festivalen. Så vi lever familjeliv i år på festivalen. Båten är packad, regnet öser ner, folket är med och vi har det bra. God mat, dryck, gotte och härligt sällskap. Vad mer kan man begära?! För mig räcker detta gott och väl, så länge familjen är tillsammans.

Det enda som saknas är vännerna som sålt sina båtar och dem som är på festivalområdet. Men hej, dem har det bra och vi har det bra. Det är det allra viktigaste. Så hasslöfestivalen 2014 levererar för oss alla mer eller mindre. Det skriver vi under på!!



Det lilla..

..gör så mycket. När man känner att tiden inte räcker till eller man inte bestämt sig för hur man vill ha det, eller när man känner "vi kan inte riva loss allt på en gång". Då gör det lilla så mycket. Lite omgjorda möbler, lite smådetaljer på byrå, skänkar och väggar. Det gör susen i hemmet för tillfället så man hinner fundera, tänka om tänka rätt, spara för att slippa skyhöga lån och samtidigt få tid för varandra. Jag förnyade lite smått i köket nyligen med en gardin i beige. I veckan slog vi slag i saken och satte upp en ny läcker väggklocka i köket. Som sagt, det lilla gör mycket!


Strandhäng

Idag har jag haft eb super härlig dag. Startade dagen med lillsis som sovit över och lillan min. Vid lunch kom mamma och J med lite mat och vi mös och spelade yatzy. Halv två kokade vi och kände att vi bara måste bada. Sagt och gjort och in i bilen på två röda. Mot knösö badplats, lite folk var det minsann men inte överdrivet. Skönt så slipper man trängas allt för väl på stranden utan kan faktiskt få lite avskildhet. Så idag tog jag mitt premiärdopp för 2014. Lite smått kallt men det gick över fort eftersom värmen i luften kokte oss.

Kvällen spenderade hos mamma, grillat och lite gotte och som avslutning blev det yatzy igen. Ett enkelt men roligt spel när man är några stycken. Tack för idag min fina familj, vad skulle jag göra utan er!! 💕



Fler projekt

Ännu några projekt är startade här hemma. Närmre bestämt håller jag på med fyra stycken samtidigt varav två av dessa liksom hör ihop. Några är för lillan och några för oss. De börjar närma sig sin slutfas allihop och jag är nöjd med alla mina projekt såhär långt. Det är så roligt att pyssla och göra iordning här hemma. Jag får liksom inte nog, bläddrade i några tidningar med heminredning igår och fick massa ny inspiration. Så när dessa projekt jag håller på med nu är klara ska jag starta nästa omgång.

Medan jag pysslar inne så donar mannen på tomten. Givetvis är jag också med på tomten då och då. Just nu kan inte jag göra så mycket där bara. Men snart ska där bli en riktig tomt med gräs och altan och grejer. Då ska jag pyssla ute istället. Som jag längtar.

Idag blir det bildfritt, men håll ut. Snart kommer det upp bilder på alla mina pågående projekt!

9 juli 2014

Den 9 juli 2013, idag för exakt ett år sedan, var jag djupt inne i själen lycklig men på ytan fördärvad. Det som varit en stor önskan så länge fick inte den start som den borde fått. I dagens samhälle spelar den ekonomiska situationen i ett liv en större roll än något annat många gånger. Jag hade nyss i dagarna fått besked att en fast tjänst inte väntade mig, utan jag skulle få en förlängd timanställning till årsskiftet. Vilket i sig var bra men min framtid blev osäker och jag behövde ett bättre besked, allra helst med det andra beskedet jag skulle gå som egentligen djupt där inne varit ett faktum i några dagar.

Idag på dagen för exakt ett år sedan hade min menstruation varit utebliven i fyra dagar, so what tänker ni, den kan ju faktiskt bli sen ibland. Men djupt där inne var det ett faktum för mig. Jag hade precis slutat med min säkra preventivmetod och visste att vi i all hast slarvat med andra preventivmetoder.

Så denna morgon steg vi upp ur sängen tillsammans och gjorde ett garviditetstest. Jag vankade fram och tillbaka i lägenheten medan sambon gjorde sig iordning för dagens jobb. Tre minuter senare visade testet positivt och vi blev medvetna om att mitt faktum var verklighet, vi skulle bli föräldrar.

Vad fan trodde du om ni slarvat, tänker ni nu. Ja, för alla går det inte så fort att bli gravid och jag trodde att jag skulle tillhöra den skaran. Vi planerade inte att bli gravida just då, men nu var fallet så. Som jag nämnde tidigare var det långt in i själen ett glädjande besked som jag ändå önskat så länge. Men på ytan var jag fullständigt fördärvad, vad skulle jag säga till chefen, hur skulle jag lösa jobb och hur skulle vår ekonomi bli??! Det tog över min glädje och istället infann sig en oro som gjorde att jag grät hela morgonen. Sambon försökte lugna mig med sina ord "det löser sig".

Idag den 9 juli 2014, ett år senare, sitter vi här med vår dotter som är 3 1/2 månad gammal. Hon är en fröjd för livet, det bästa av alla världar, och den finaste gåvan här i livet. Trots vår tuffa start känslomässigt så har vi klarat oss såhär långt både ekonomiskt och på alla andra plan. Jag ångrar inte en sekund att vi lät graviditeten och vårt barns födelse bli ett kapitel i vårt liv. Faktum är att det är det bästa som hänt på livets väg, jag skulle inte för allt i världen byta bort detta kapitel. Det är en del av oss och ska så förbli, always and forever.

Så idag lever jag på sambons ord "det löser sig". För även om allt var osäkert då för vår framtid så har vi kommit såhär långt och just då löste sig allt. Så även om min karriär idag fortfarande är osäker så tror jag på min sambo, jag tror att det löser sig. För tillsammans, som en familj, så klarar vi allt. Vi är oslagbara och okrossbara!! Älskade familj ni gör mig till den lyckligaste människan på jorden. Jag skulle gå genom eld och vatten för er!! 💕


Mammafika

Vilken trevlig eftermiddag jag och lillan fick idag. Vi har känt oss rätt så ensamma eftersom vi inte har särskilt många andra runt om oss som har barn i lillans ålder. Då blir det lätt att vi sitter hemma själva mycket eller tar bilen till Lyckeby och stan för att strosa runt själva. Det är inte det allra roligaste alltid utan man hänger gärna med andra mammor och barn.

Idag fick vi chansen att hänga med en mamma från mammagruppen. Hennes lilla tös är ca tre veckor yngre än lillan. Hon liksom jag har känt sig ensam då ingen av hennes nära vänner heller har så pass små barn eller går hemma och är föräldralediga. Så vad passade då oss bättre än en frallfika och massa prata om allt från himmel till jord. Vi pratade om hur långt våra små gryn kommit i utvecklingen, hur vi gör mat- och sovrutiner och när man vågar prova det ena efter det andra för barnen. Vi kom fram till att vi tyckte och tänkte rätt lika, det är rätt roligt och fantastiskt. Vi känner inte varandra sedan innan men jag känner att det definitivt är en kvinna att hålla i. Snarlika värderingar, bor nära och små töser i samma ålder. Passar mig perfekt. Tack snälla ni för idag, nästa gång får jag bjuda igen!! :)



Kvällen har vi avslutat med grillat som våra kära vänner E och J hade med sig till oss häromdagen. Jisses så gott det smakade, saftigt och fint. Sedan har vi bara myst och vilat oss inför kommande intensiva dagar då semestern ska planeras upp. Snart är det dags, tre arbetsdagar kvar!!

Sommarhetta

Vilken sommarhetta som anlänt!! Det är klibbigt och varmt så lillan och jag lever helst i källaren med fläkten på fyllt ös. Men idag fick vi minsann snöra på oss mina lovers, lägga lillan i vagnen och gå till Ica. Lillans mat var totalt slut efter frukostmålet. Halvvägs upptäcker sen förvirrade mamman att bankkort och körkort ligger hemma i den andra väskan. Vänd för att hämta korten och tillbaka igen. Väl hemma hade lillan somnat så jag satte mig i en stol på framsidan i solen med min nya tidning, hus & hem. Ljuvligt att få en stund i solen för sig själv.


Innan lillan vaknade passade jag på att plocka upp de nya kläderna jag beställt till oss. Pyjamas till lillan, klänning shorts och harembyxa till mamman. Så nu är semestern räddad när mitt paket äntligen anlänt.


Dags att byta blöja på lillan och duscha av mamman. Ett besök hos en av mammorn i föräldragruppen väntar i eftermiddag!!

Magknip

I två dagar har jag lidit av magknip. Ett rejält sådant och igår trodde jag att det var min lördagsnatt som satt sina spår. Men eftersom det sitter i idag och blivit värre under kvällen kan jag inte tänka mig att det skulle vara lördagens bravader. Testade ta mina tabletter mot magkatarr men inte ens dem hjälpte. Har druckit mängder med vatten idag och ätit en normal kost med frukost, lunch och middag. Inget biter på mitt knip.

Det har därför blivit en dag hemma i sängen tillsammans med min lite smått gnälliga dotter. Fläkten på och så svala kläder som möjligt, lillan har levt i blöja. Det är så fruktansvärt varmt i östra delen av Götaland att vi knappt kan gå påklädda. Det och magknip i kombination med en gnällig bebis är inge vidare. Ens egna "bekymmer" får ändå stå tillbaka för lillan kommer i första hand!!

Så nu kryper jag ner i hopp om att magen ska må bättre imorgon och att vi får en mycket bättre dag. Godnatt alla fina läsare!!



Vilken kväll

Vilken kväll de bjöds på igår. Vin god mat och livemusik i trevligt sällskap. Vi började lite smått hos en bekant i stan innan vi gick mot biobaren för att käka och se vår vän spela. En bra start och alla var på ett strålande humör. Solen sken och det var som gjort för en trevlig kväll. Kvällen bjöd även på utgång, Statt stod redo för oss och när vi inte orkade mer tog damerna nattmat och en taxi hem. Hemma super sent och kände då att jag tagit i rejält under kvällen. Inte så smart första festen på ett år!!

Morgondagen skulle inte båda gott. Vaknade tre timmar senare av att dottern min var hungrig. Lyfte henne till sängen vår och sedan slocknade jag igen. Pappan ställde upp och tog hand om dotra vår. Jag har varit som ett lik idag och haft ångest över att inte ha orkat vad jag brukar. Magen är fördärvad och jag är allmänt seg i kroppen. Först nu börjar jag reda till mig efter att dotra min och jag sovit några timmar tillsammans i sängen. Pappan har fått rycka ut på jour och vi passar på att mysa. Älskade dotra, ska mamman ut fler gånger blir det minsann MYCKET lugnare. För du betyder mest och ska inte hamna i skym undan pga en lustigkurre till mamma. Jag älskar dig min fina flicka!!




Dagen är här...

Så var dagen här, dagen som jg hela veckan både väntat på och nojjat över. Mamman ska ikväll lämna stugan några timmar för lite god mat, vin och härlig musik på Biobaren med några fina vänner. Jag har sett fram emot denna dagen och väntat på den för att ikväll ska jag få vara Rebecka och inte mamma Rebecka för en stund. Det ska bli roligt och mysigt och jag tror att jag kan behöva detta.

Men oj som jag samtidigt nojjat över denna dagen. Att lämna min lilla sessa en hel kväll. Pappan har jouren och kan i te följa med ikväll så sessan ska få en helkväll med pappan och mysa. Det är inte så att jag är nojjig över att pappan och sessan ska vara själva, för jag litar fullkomligt på pappan. Sessan kunde inte ha en bättre pappa än den hon fått. 

Det är mer principen att jag är så van att vara med sessan 24/7 att jag nojjar över hur mycket jag kommer sakna henne. Pratade med mormor (min mamma) innan och hon tror att jag är hemma innan tio ikväll. Haha, det skulle ju inte förvåna mig.

Jag ska försöka slappna av ikväll och inte heller ringa hem för mycket. Då skulle pappan bara känna att jag inte litar på honom och det skulle bli så fel. Jag tror att pappan och sessan kommer att få en jätte mysig far och dotter kväll tillsammans och dem behöver nog set lika mycket som jag behöver en kväll på egen hand. Att turas om lite är inte mer än rätt.


Såhär säger dagens horoskop till mig idag. Så det är väl bra att tuta och köra. Men skippa sista meningen, för någon romans det blir det inte här!! Jag ska hem till min familj ikväll igen, den bästa familj man kan ha!! 👪💕

Fullt ös

Ojoj vilket ös det varit på mig idag. Så mycket man hinner göra när man kommer upp tidigt ur sängen och ger sig själv en spark i rumpan. Kvart över nio åkte vi hemifrån imorse, då hade vi hunnit äta frukost både lillan och jag, startat diskmaskinen, klätt oss och lagt lite makeup och bäddat sängen.

Iväg for vi för att hämta upp ett spjälskydd till lillans nya säng, skaffa möbeltassar och mindre penslar samt lite textilfärg. Allt på knappt två timmar, givetvis strosade vi lite också.

Hem för att få i oss lite lunch och sedan satte mamman fart igen när lilla somnat i sitt babygym. Där sov hon tre timmar så jag hann måla, färga tyg och söka jobb. Dessutom hann jag med en lite  äggmacka precis innan lillan vaknade igen.

Väl vaken var det dags för mat igen för lillan och efter det gick vi ut i trädgården. Krattade lite och inväntade pappan. Dessvärre hade pappan sådan huvudvärk idag pga för lite vätska i värmen så vi bestämde oss för en lugn kväll i vår egen takt. Vilade lite innan vi körde ner dynorna till båten och lite torrvaror. Hem för middag och sedan hamnade vi i soffan. Super skönt. Pappan ville se fotbollen men han liksom lillan har redan somnat. Ser ut att bli en tidig fredagkväll. Men vad gör det egentligen, rätt skönt det också!!

Så kära läsare, trevlig fredagskväll!




Myser

Ikväll kör vi på tid för familjen till 100%. När pappan kom hem hämtade vi dynorna i båten för att skära till en madrass, tankade en dunk i båten och fixade käk. Sen har vi bara myst, en kväll fylld av lite ro. Inga mera måsten och ingen stress. Lite i taget och lite om dagen så hinner vi med allt ändå. Hela helgen och nästa vecka på oss att fixa inför semester. Så här ligger vi nu, flyttade nyss upp från soffan till sängen. Myser och sjunger lite Astrid Lindgren, precis som en mysig stund med familjen ska vara. Att få luta sig tillbaka och bara vara i lugn och ro tillsammans med dem man älskar mest i världen, det är livskvalité. Livet på en pinne. Min lilla familj som jag älskar er!! 💕



Chokladbollar

När vädret inte är på topp så får man göra det bästa av situationen. Igår blev det minsann ingen pw, det nedrans regnet for från och till över oss. Så istället tog vi fram havregryn, socker, kaffe, margarin, vaniljsocker och pärlsocker. Här skulle minsann bakas, och bakat blev det. Chokladbollar som numera står i sin söta lilla plåtburk i kylen och gottar sig. Provsmakade en innan jag ställde dem i kylen för att se så dem blev godkända, men sen har jag inte rört dem. De fick godkänt och vi får se om jag bjuder någon på gofika eller om dem håller sig fräscha så kanske dem får åka med på semester!



Torsdag

Godmorgon kära läsare! Idag var vi minsann uppe lite tidigare än vi brukat vara de senaste dagarna. Den här tiden brukar lillan ära sitt första mål men idag har hon redan hunnit med det. Så snart får vi nog kliva ut sängen innan mamman kissar på sig och hungrar ihjäl.

Igår em/kväll fick vi besök av sis, lagom till vi skulle fylla släpet för att köra till tippen samt bära ner en pall med pellets i källaren. Släpet fyllde sambon och jag och sedan körde han iväg med det, så slapp vi ge oss iväg allihop och lillan kunde sova vidare. Så länge fixk jag hjälp av sis att bära pellets och lagom tills vi nästan var klara dök hennes gubbe upp här också och bar en sådär fem säckar. Skånskan tilläggas att vi nog burit femton var redan à 16 kilo styck. Så den där pw turen som uteblev igår fick jag igen med hjälp av pelletssäckar. Tack för hjälpen sis!

Sambon lagade sedan pannkakor och fattiga riddare och därefter var kvällen så "gammal" att sis ville åka hem. Så vi sjönk ihop själva på soffan och nös tills vi inte orkade hålla våra blå öppna längre. Ner i lopplådan för sömn pch sedan var det plötsligt en ny dag.


Torsdag och idag går mannen på beredskap i en vecka. Det kan komma att bli en dryg vecka, allra helst om det blir en massa utryckningar. Visst syns det i lönekuvertet och det är vad man får se till, men ibland önskar jag att han bara fick vara hemma hos oss. Mysa och bara göra ingenting. Men snart, snart är det semester och så blir det familjemys i fyra veckor. Som vi längtar, nedräkning i full gång!!

Spontandejt av fröken E

Idag dök hon upp igen, vår alldeles egna fröken E. Som en solstråle trots dåligt väder på semestern gjorde hon ett besök hos oss. Vi blir givetvis alltid lika glada när vi får besök. Vi är ju rätt så ensamma annars jag och min tös. De flesta i vårt umgänge jobbar och det är inte så många heller som skaffat barn ännu. Tro mig det är helt underbart att vara föräldraledig och se sin lilla tös utvecklas och mogna dag för dag, göra framsteg och le mot mig varje morgon och kväll och egentligen dagarna igenom. Men sällskapet från en vuxen att sitta och prata med saknar jag.

Så jag är oerhört glad när vi får spontana besök i vår stuga. Det är så uppfriskande på sitt sätt. Byta lite ord och värderingar. Prata om vad som händer och sker lokalt och världen över. Senaste "skvallret" och bara tjittchatta. Åh det är som ljuvlig musik i öronen att få uppleva detta lite då och då. Så tack min älskade skatt E för dina TVÅ besök på kort tid!! Dem är ovärderliga och jag är så tacksam för att du finns. En person som jag trivs med och litar på. En person som alla skulle ha vid sin sida genom livet. 😘

Snutteplutt

Älskade lilla snutteplutten hade svårt at komma till ro igår kväll. Stirrade som bara den och skulle minsann inte sova. Mamman super trött och visste varken ut eller in. Slutligen kom snutteplutt till ro på mammas bröst och somnade. Så också mamman som vaknade igen efter två timmar. För att båda skulle sova som bäst resten av natten fick snutteplutt flytta över i sin säng. Det fick alldeles utmärkt och hon sov fram till morgonen.

Hon är rolig den lilla. Hon får ligga rätt mycket i sitt babygym numera. Främst för att hon gillar det och kan få bestämma själv över rygg- eller magläge. Hon aktiverar sig också bäst där, både med oss vid sidan om men också själv. Ibland börjar hon "prata" och sedan gnälla för att rätt som det är bara somna. Ja ni läste rätt, somna. Det är rätt roligt att både se på och höra när hon sakta börjar bli missnöjd på golvet och sedan tvärt somnar. Hon somnar innan hon hunnit bli allt för missnöjd. Detta härliga lilla barn!!

Tänka sig att hon är vår och att vi ska få följa henne genom den långa resan på livets väg. Det är fantastiskt hur ett barn blir till och sedan plötsligt efter lång väntan befinner sig mitt i livet och utvecklas till en egen liten individ. En individ med egen vilja, eget synsätt och mycket mer där till. Vi är lyckligt lottade att få äran att följa just detta barn, vårt barn 👪😘💕



Motivation

Åh de härliga soliga mornarna är tillbaka, visserligen lite molnigt. Men det är perfekt väder för att ge sig ut på tidiga pw-turer. Ner med frukost i magen på både lillan och mig när vi vaknar vid sju och sedan ut i detta ljuvliga väder. Vädret och nya skorna ger sådan energi och sådan motivation så att det står härliga till. Vi ska bli fit for fight minsann. Lillan somnar gott på våra turer i friska luften och jag flåsar på. Det kan inte bli bättre. Jag är så motiverad att ta mig till mitt mål, blodomloppets fem kilometer löpning 2015, jag bara ska dit!!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0