Here we go again

Så vart jag tillbaka i Malmö. Hamnade i en femton minuter lång bilkö imorse på väg in i Malmö, sista biten. Det var minsann precis att jg kom i tid pga sen nedrans kön. Men jag anlände och hittade ju dessutom rätt direkt eftersom jag varit här en gång tidigare. Kursen vart kanon idag och jag lär mig allt mer, det känns himla bra må jag säga. Dock började mina ögon ge vika vid två tiden. Jag trodde på rent allvar att jag skulle somna där och då, men klarade mig.

I eftermiddags sprang jag på shoppingtur i triangelns varuhus. Fick med mig en hel del både till mig, sambon och dottern samt någon present. Relativt nöjd med shoppingturen och drog mig tillbaka till hotellet runt halv åtta. Nu sitter kag nerbäddad i sängen och småfryser lite i min ensamhet. Saknar min familj något oerhört och längtar som bara den till imorgon kväll. Då äntligen ska jag få gosa med familjen igen. Men först en god natts sömn och mera utbildning.

Godnatt!!




Vitsippebacken

Idag startade vi dagen i lugnt tempo. Pappan åkte iväg för att jobba igen så vi fick mor och dotter tid. Mös runt, åt frukost och körde en sista maskin tvätt för denna helgen. Sedan for vi mot Lyckeby för att handla blöjor till skrutt och färdkost till mammans Malmötripp innan vi körde vidare till skruttans mormor.

Hela dagen har vi hängt med mormor i solen. Åkt skottkärra, plockat blommor, spelat boll och ätit första lunchen ute i solen. Helt underbart vilken strålande väder vi haft idag. Mormor bor perfekt med vitsippebacken på baksidan. Så där var vi idag och mös en sväng, plockade lite blommor och tog foton. Det är dagarna som denna man verkligen uppskattar.


Nu inväntar vi pappan utanför hans jobb så vi kan lämna av hans jobbbil och hämta upp bilen jag ska ha till Malmö imorgon. Sedan ska vi minsann hem och ha en riktigt mysig familjekväll. Efter middagen ikväll blir det jordgubbar med socker och mjölk, muums!

Kosläpp/kalas

Lördag och snart är den slut. Imorse klev vi upp klockan 05:00 för skruttan tyckte visst det var en bra tid att stiga upp. Om jag vart trött. Vi hade vännerna hemma på grillning igår och det blev lite sent efter en lång intensiv jobbvecka. Men vi hade trevligt och spelade såklart tärning.


Som sagt vart vi uppe tidigt idag. Men det resulterade i att jag kunde plocka och dona lite samt köra två maskiner tvätt, INNAN klockan halv nio. Perfekt för sedan hade vi lovat att hämta upp mormor och J för att åka till bräknehoby och kolla på kosläppet. Trots regn så fick vi se korna springa ut på vårbete. Vi passade på att kolla på grisar, kaniner och hästar. En mysig dag!


Efter det träffade vi haribo nallen på Maxi och råkade dessutom klicka hem ett par kavat sommarsandaler till ett bra pris. Innan vi for hem för att göra oss klara för kalas köpte vi present till farmor. Hem för bad och ombyte och sedan iväg igen. Fullt ös och nu är det strax dags att bege oss hemåt för att bädda ner oss. Våra blå behöver vila!




Home sweet home

På hemmaplan igen efter två dagar ( en natt ) i Malmö. Massa ny kunskap, som ska repeteras och bearbetas, har knatat sig in i mitt huvud. Det känns som jag lärt mig rätt mycket ändå och även fått knyta nya kontakter. En win win helt enkelt!

Igår eftermiddag körde jag från Malmö till Lund för att hälsa på min fina I. Hon är gravid i vecka tjugofem med trillingar. En fantastisk upplevelse. Eftersom hon blivit beordrad sängläge och vila, och inte får åka hem till Karlskrona igen, kände jag att ett besök vart helt på sin plats. Sagt och gjort, köpte med mig en tidning och lite gotte och stannade i två timmar. En härlig pratstund om allt ifrån bebisar och vård till gud vet allt. Härligt att se att hon iaf mådde bra och att bebisarna också mår bra. Nu är det vila för pärlan till 110% så att hon mår braoch  så bebisarna stannar miiiinst fem veckor till i magen, helst tio 😉

Hemmaplan vart det och jisses så härligt det var att se min lilla flicka igen. Hon sken som en sol när jag kom hem. Tala om världens bästa bemötande, det gjorde hela min kväll. Mammahjärtat slog hundra slag extra av lycka och kärlek. Mammas lilla prinsessa. Pussar och kramar och jag kunde inte slita mig från flickan som betyder mest av allt i livet.

Nu väntar en helg med mys, kosläpp och kalas. Jag ska njuta til tusen av att vara med familjen för på måndag bär det av till Malmö två dagar igen. Men sen är det över och mammans resor dröjer igen. Inget mer bokat och inget ska det bli på ett tag heller.



Löneutbildning

Imorse styrde jag mot Malmö, det vart dags för utbildning i lönekompetens. Jag har aldrig tidigare jobbat med löner och kan därför, NOLL, om det. Sjukfrånvaro, vab, semester, tjänstledigt, provisioner, förmåner skatter, arbetsgivaravgifter och allt där till. Ja ni hör ju vad man ska kunna, vara påläst och gud vet allt. Men idag känner jag minsann att jag lärt mig en del. Självklart behöver det upprepas och bearbetas, men jag börjar lära mig och det kan nog bli både bra och skoj. Det är ett större område än man tror och mer att hålla koll på än man någonsin kunnat tänka sig. Som tur är finns det "uppslagsverk" det vill säga manualer och internet samt kollektivavtal.

Imorgon fortsätter vi med resterande och hoppas få mer lärorik information. Massa nytt på benen när jag kommer tillbaka och ska köra nästa löneräkning. Ja det är trots allt lite mer spännande än jag trodde det skulle vara med löner.

Nu ska jag krypa ner och fortsätta kolla på greys i min hotellsäng på tionde våning. Fy tusan så högt och otäckt. För att inte tala om hissen som hade glasväggar ut mot gatan. Fick nästan svindel på vägen upp. Men det var ändå trots allt en vacker utsikt i solnedgången. Nehe, nog om detta. Godnatt!!



Tisdag

Sitter på golvet i skruttans rum, myser och leker. Njuter av att spendera kvällen med den som betyder allra mest för mig. Under tiden puttrar en lasagne à la Rebecka i ugnen i väntan på mannen som tränar. Denna kvällen innebär bara mysfaktor (och lite barngnäll) för mamman vill inte lämna en familj utan massa mys att leva på. Imorgon är det nämligen dags för utbildning. Två dagar i Malmö och utbildning i lönehantering. Nervöst och spännande, hoppas verkligen på en lärorik utbildning som ger något. Översättning på Scandic och imorgon eftermiddag ska jag hälsa på min forna kollega från banken.

Ja ikväll är det mysfaktor på min agenda. Familjehäng för hela slanten.



Lillebror, bababa

Måndag igen och veckan är igång. Första lämningen och hämtningen för mamman på fsk och det gick kanon bra. Skönt för mammahjärtat att skruttan tar det så bra.

I helgen var lillebror hemma från Enköping. Snart har tre månaders GMU gått och tiden flyger förbi i en rasande fart. Det var härligt att få umgås med honom i helgen, höra om hans resa och läsa hans dagbok. Det är galet att dem kan få det att låta så intressant, att deras befäl kan få till övningar som får soldaterna att gå in för det som om det vore krig på riktigt. Ja det är en fantastisk resa lillebror gått igenom.

Tyvärr (för oss här hemma) så slutar inte lillebrors resa efter GMU om knappt två veckor. Lillebror blir kvar inom det militära sär han fått en befattning/tjänst som dessutom är i Enköping. Så när lillebror kommer hem igen vet verken han eller vi. Det är lite sorgset samtidigt som jag är oerhört glad för lillebrors skull och stolt över honom. Så rackarns stolt att jag sträcker på ryggen och blir tio centimeter längre.

Jag längtar tills lillebror fått tag på en lya där uppe i Enköping så att vi kan åka och hälsa på honom. Få uppleva en del av hans nya liv och värld. Så han kan få visa upp det han numera brinner för. Älskade lillebror!! 💕



Lilla bulan

Ikväll fick skruttan vår ett nytt smeknamn, Lilla bulan. Hon tappade lite olyckligt balansen och sko i sitt lilla huvud. Grät och skrek näst intill hysteriskt och snabbt som attan dök en rejäl bula upp som blev alldeles blå. Vilken oro som infann sig och det kändes som en hel evighet innan vi fick henne att lugna sig. Till slut lugna hon sig och vi kyler med kylklampar lindade med en handduk. Hon vill till och med hålla själv vår lilla stora tjej. Vi ringer sjukvårdsrådgivningen som säger att det inte ska vara någon fara eftersom hon skrek direkt, var sig efter att ha lugnat sig och inte svimmade eller kräkts. Däremot ska vi hela natten väcka henne en gång i halvtimmen för att hålla koll och dessutom ha koll så hennes pupiller inte förändras i storlek. Vår lilla skrutta, som det skar i mammahjärtat.

Det tog sin lilla stund för skruttan att komma till ro ikväll men nu sover hon gott. Mellan mamma och pappa, tryggaste platsen i världen. Känns hemskt att behöva väcka henne en gång i halvtimmen men det är för hennes hälsa. Det är värt att hela familjen kommer vara trötta imorgon bara vår skrutta mår bra. Hennes hälsa och tillstånd är det viktigaste i livet. Älskade lilla barn! 💕

Solen skiner

Godmorgon, skruttan slet upp mig lagom tidigt idag och här sitter jag nu i världens fulaste men skönaste fåtölj. Skruttan far runt i huset med allt ifrån vad hon hittar i mammas skåp till sina leksaker. Ropar "papa" och mamman svarar att pappan sover. Vart får våra små juveler sin energi ifrån, allra helst så tidig morgon, själv orkar jag inte lyfta ett finger ännu. Istället sitter jag här, skådar och njuter över vad livet gett mig. Det är fantastiskt och jag är så himla tacksam. Vi har inte alla pengar i världen och gör därför inte allt vi vill och ger inte vår dotter det allra dyraste och finaste. Men vi har varandra och det räcker gott och väl för att må bra, vara glad och känna tacksamhet. Oftast räcker det man har, så ta vara på varandra och livet. Njut av varje minut tillsammans!


Idag skiner solen, skruttan har slitit upp mig tidigt och jag är lika glad för det. Strax ska vi sätta i oss lite frukost och sedan ska vi kicka igång dagen. Idag ska vi leka med morbror och få raggmunkar hos mormor. Passa på att njuta av solen och varandras sällskap. Ha en trevlig dag kära ni!

Lördagsgäster

Lördagen gick fort och imorgon är set redan söndag. Vi startade med familjefrukost och sedan var dagen i full gång. Sambon gav sig ut för att börja med garaget. Bygglovet är beviljat så nu är det takrese och panelbyte på gång. Under tiden röjde skruttan och jag här inne. Tvätten plockades in, dammsugning och golvtorkning, garnering av kvällens middag och sedan  hämtade vi hem material till garaget.

Hängde en sväng med morbror som är hemma äver helgen och sedan for vi hem för att ta emot kvällens gäster. A&S kom på besök och vi bjöd på smarrig smörgåstårta. Meningen vart att vi skulle äta rabarberpaj till efterrätt men rabarbern låg visst kvar i frysen, så istället blev det chokladpudding. Det gick lika bra det! När skruttan somnat bytte vi om till badkläder, tog med oss babyvakten och tog oss ett dop i tunnan. En trevlig kväll i gott sällskap och vi lär alla somna gott.


Nu blickar vi mot morgondagen och raggmunkemiddag hos mamma!! :)

Inte sjukstuga igen...

Klockan är ett mitt i natten och ännu har jag inte somnat. En huvudvärk som bråkar med mig och på det har jag fått en domnad arm som också håller mig vaken. Som om det vore nog. Vid sidan om mig ligger en prinsessa och snurrar och snorar som bara den. Det flög på henne bara sådär, från ingenstans. Började med att hon inte kom till ro riktigt efter nattningen så efter någon timme tog vi till slut in henne till oss. Så nu ligger hon här och snorar så sängkläderna behöver bytas imorgon och orolig som bara den. Far runt och har sig utan att riktigt komma till ro.

Hon har legat en stund på min arm, därav har den domnat bort och det är så himla obehagligt. Det liksom kryper i den så nu kommer inte jag heller till ro för att sova på grund av det och min huvudvärk. Ja bättre nätter har man haft, men inget att klaga på. Såhär är livet som förälder ibland, det har sina med- och motgångar. Sjukperioder och annat tråkigt som trots, men ändå är det nio utav tio gånger helt fantastiskt.

Nu verkar det som prinsessan bredvid mig kommit till ro iaf, knake jag också kan få lite sömn. Ska bara upp igen om knappt fem timmar. Hujedamig.. 

Huvudvärk

Sitter på jobbet och äter frukost, även idag värker huvudet. Jag förstår inte vad det är som sker. Sedan i måndags har mitt huvud värkt något fruktansvärt och det vill inte riktigt släppa. Idag blev jag beordrad av sambon att ta fram mina läsglasögon och faktiskt ha dem på mig hela dagen på jobbet. Men redan sitter huvudvärken där och jag tror inte det är glasögonen som behöver, tyvärr.

Misstänker tråkigt nog att det är mina bihålor som bråkar med mig. Kände när jag snorade lite lätt innan att bihålorna drog ihop sig och dunkade samtidigt som pannan höll på att spricka. Hoppa verkligen det släpper snart, för denna huvudvärk vill jag inte ligga inne med 😨



Gula faran

Dagens arbetspass gick relativt fort. Plötsligt vart det lunch och sedan hometime. Underbart!! Svärfar fick plocka upp mig eftersom jag inte hade någon bil att ta mig med. Vi hade lånar hem en C5 över helgen, men bestämde oss för att det inte var vår typ av bil, så den får vackert bli någon annans.

Väl hemma möttes jag av sambon som var i full färd med papper och grejer. Den gula faran skulle eventuellt byta hem. Efter en lång koll, massa prat, uppvisning av massa delar och provkörning blev det affär. Köpeavtal skrevs, ägarbytet skrevs under och sedan åkte den gula faran från vår uppfart. Det kändes nog lite mer i mig än vad det gjorde i sambon av någon märklig anledning. Jag kunde inte bara minnas min sista tur (förutom den till Öland när jag envist skulle med trots skyhög feber) vilket känns lite vemodigt. Tråkigt men så är det ibland, just nu vart det en ägodel som bara käkade onödigt mycket pengar och inte användes. Med flertalet anledningar så som bland annat skador också föräldraskap. Men kanske vi en dag återupptar intresset, vem vet!

Sista bilden i vår ägo 

Vilken härlig dag..

.. Lalala la Lalala la lala

Startade dagen med en mysig familjefrukost, samlade runt bordet igen efter en veckas jobb och inskolning. Helt underbart att få äta frukosten i lugn och ro tillsammans och läsa tidningen i sin egen takt. Precis som en frukost ska vara. Efter frukost gjorde vi oss redo för en ny dag i lagom tempo. Tandborstning, hårfixs, kläder och dylikt och sedan gav vi oss iväg en sväng. Slängde lite skräp, lämnade av släpet på OV och kikade ut en ryggsäck till vår förskolesessa. Det slutliga valet efter velande blev en rosa royal petit från Elodie Details. Sitter kanonsött på sessan som skiner med den och mamman är toknöjd. Som vår sessa kommer bära upp den när hon ska till förskolan. (Har jag sagt hur stolt jag är över vår dotter?)


Efter vår lilla turné åkt wlippabxoh jag på marknad med H. Lite minns Egil följa med hem och en söt liten batteridriven hund till loppan. Passade på att göra stan en sväng men fick inget med oss hem. Mamman ska kolla efter lite nytt när hon besöker Malmö istället om två veckor.

Ikväll tog vi cyklarna till Björkeryd för att bli bjudna på grillat hos sambons kusin. Vi se knappt halvsvägs när jag ångrade mig (för övrigt jag som kom på iden att cykla från början). Dessutom vart jag dum nog att ta cykelvagnen bakom mig fastän sambon erbjöd sig att ta den. Men den satt ju redan bakom min tänkte jag. Fy faro säger jag vad dumt, kommer ha så ont i ben och rumpa imorgon att jag inte vet om jag kommer kunna röra mig. På vägen hem bytte vi och sambon fick kämpa istället. Jisses så mycket lättare för mig. En halvtimmes färd dit och en halvtimme hem. Alldeles lagom motion för idag och hem hann vi precis innan regnet, fantastiskt skönt.

Så, vilken härlig dag vi haft. Med ett leende på läpparna släcker jag nu min lampa och kryper ner. Sov gott kära ni 😃 

Tagit helg

Trots att det varit en kortvecka har den känts långt, iaf sista två dagarna. Veckan startade utmärkt och jag kände mig på banan, upp som solen liksom. Men så kom veckoslutet och jag har känt hur energin sugits ur mig igen. Så fruktansvärt ledsamt att behöva känna så. Men jag tröstar med vetskapen om varför och ser ljuset framför mig. Snart kommer vändningen igen, tack och lov!

Men nu har vi tagit helg och den inleddes med grillning hos syrran och svågern. Loppan vart super trött när vi for dit men skulle minsann inte sova. Tror klockan vart närmre nio innan pappan fick henne att somna. Dessa små ljuveler. Mamman vart lika trött hon och vid strax innan tio började ögonen ge upp. Spelade klart sista rundan av kortspelet sedan slängde vi in handduken och for hem. Tänderna borstade, sminket borttvättat, pyjamas på och min blå sjunger på sitta versen för idag.

Godnatt kära ni..

Tårta på jobbet, dem gör mig fet 😁

Update

Tänkte ge mig på en liten update ikväll. Inget särkilt men något. Mitt nya jobb rullar på. Det är en del jag inte gjort innan men också en del jag tidigare pysslat med. Jag är bortskämd med att ha lätt för att ta in och lära snabbt. Det underlättar i läget jag står just nu. För om några veckor ska jag rulla ekonomin själv eftersom A går i pension och J ska föda bebis. Det innebär reskontra, löner, bokföring och allt annat där emellan. Kanske inte undra på att man känner sig stressad och inte alls som sig själv. Två månaders semester hade suttit fint. Rensa skallen, vila upp sig och bli sig själv. Men, det funkar inte utan jag får försöka pussla ihop allt på bästa sätt.

Till något mer spännande och roligare att skriva om, inskolning. Det går så bra så, pappan och loppan fixar detta så in i helskotta bra. Idag fick loppan vara själv med alla fröknar och barn medan pappan fick sitta i personalrummet. Loppan hade fixat det galant tills hon märkte av att alla andra pappor och mammor var tillbaka utom hennes. Då hade hon gett ifrån sig ett gnällande ljud och pappan hämtades. Men så snart pappan var plats glömde hon av honom igen. Stora duktiga tjejen. Imorgon ska dem spendera lite tid utomhus på fsk, så ikväll har vi förberett kläder för en dag ute. Verkade som pappan skulle få kliva åt sidan imorgon också, så vi får se hur det ska gå. Det är spännande att se hur loppan reagerar och studerar nya miljön. Mammas och pappas stora tjej, redan förskolebarn 💕



Förskolan

Så vart den sjunde april kommen och vi har börjat skola in vår lilla loppa på förskolan. Första dagen och vi spenderade en timme med förskolefröknarna och några av de andra barnen. Det gick hur bra som helst och loppan var ganska tuff. Hon gick runt i lokalerna, lekte med alla leksaker och studerade sina nya kamrater. Hon brydde sig knappt om mamman och pappan, infann sig ganska snabbt i den nya miljön. Jag är mäkta stolt och imponerad över hennes reaktion. Mammas och pappas lilla tjej är nu stora tjejen, helt ofattbart.

Pappan tar nu över resten av inskolningen medan mamman knatar på med sitt nya jobb. Ett klick på telefonen och jag är på plats inom fem minuter om det skulle vara så. Men jag tror pappan och loppan kommer att klara av detta galant trots att mamman inte är med. Dessutom ville fröknarna helst att bara en förälder var med om dagarna, främst för alla barnens skull.

Första dagen som sagt gick galant och nu får vi se hur det går framöver. En av fröknarna hade sagt till pappan att om loppan fortsätter ta så lätt på det kommer inskolningen gå kanonoch  dessutom kanske fortare än vanligt. Vi håller tummarna för att det inte ska bli några märkvärdiga bakslag.



Påsken är slut

Påsken är slut och så även min ledighet. Sorgligt men sant, hade kunnat vara ledig några veckor till minsann.

Igår hade vi N&D och deras små juveler på middagsbesök. Raggmunkar med fläsk, eller som vi sa till barnen "pannkakor och bacon". Haha!  Till efterrätt blev det jordgubbspaj och sedan hoppade vi i tunnan. Jisses vilken fart det vart på alla barnen, även vår lilla loppa. Fram och tillbaka och upp och ner, det vart minsann inte den vanliga avkopplingen vi brukar ha i tunnan. Men å andra sidan är det mysigt med de små liven som lever ut. Avslutade kvällen med kortspel innan gästerna lämnade oss.

Idag har jag haft lite egentid medan pappan hjälpte D att riva altan och loppan var hos faster passade jag på att ta en tur till Lyckeby. Hittade massa jag ville ha men bara en del fick följa med hem. Sådant som var "viktigt" just nu. Det andra ska jag skriva upp på en lista så att jag kommer ihåg det när det blir dags. Haha!

Kvällen spenderade vi hos H&D, grillning och sedan skulle vi köpa glass. Men glassiären vart stängt fastän deras öppettider enligt annons skulle vara till 22.00. Vidare mot McD men dem rengjorde maskinen. Gaah, dåligt!! Det fick bli en glass på 7eleven och sedan en sightseeing innan vi for hem för att krypa till sängs.

Tusen tack för denna påsken, vi ser redan fram emot nästa!!

Påskdagen

Fortfarande helg och ledigt från hobbet. Helt underbart, skulle kunna vänja mig vid detta igen. Idag skiner solen igen, med några enstaka molnbildningar. Vi har spenderat förmiddagen ute på tomten med lek och sandlådebygge, så nu är sandlådan på plats där den ska stå. Vi ska bara ordna med sand så är den helt komplett. Helt fantastiskt vad vi fått mycket gjort dessa dagar. Mina pallkragar och skruttans sandlåda är på plats och sambon har fått massor gjort med båtinredningen. Lite i taget så händer det mycket. Jag är sjukt nöjd över vad vi åstadkommit dessa dagar, och dessutom har vi hunnit med att umgås och mysa med våra familjer en massa också. En riktigt härlig påskhelg, det enda som jag saknat är min lillebror. Som jag längtar tills du kommer hem!!

Vår påskhelg 💕

Resten av dagen har vi inte bestämt någon utväg för ännu, den får ta oss dit det bär. Skruttan sover middag, pappan körde en runda och jag ligger bredvid flickan i mitt liv ock beskådar hennes skönhet. En lugn och härlig söndag.

Påskafton

Så vart snart påskafton över för i år, knappt tio minuter kvar. Dagen startade inte riktigt som vi kanske velat eller tänkt oss men ibland får det vara så. Så länge man ändå får ut något av det så får det vara så.

Förmiddagen bjöd iaf på solsken så vi bestämde oss för att klä på oss och ge oss ut i trädgården. Vi tog med alla skruttans spänner och grejer så hon kunde roa sig lite medan vi oljade hennes sandlåda (som än så länge är i delar). Vi oljade på i solskenet och skruttan lekte i sin värld och tog sig runt på tomten, kastade singel i gräsmattan och hade sig. Detta ljuvliga lilla barn!

Sedan for pappan till båten en sväng och njöt ena stund till i solen innan vi gick in för en middagsvila. Närmre två timmar sov skruttan medan jag både sov, surfade och plockade lite. Pappan kom hem med kol, korv och bröd så lunchen bjöd på lite grillat, sedan vart det dags att snida om.

Middag hos mormor ikväll, grillad fläskfilé med gratäng till. Gissa om det vart gott! Till efterrätt fick vi stora maränger med passionsfrukt och jordgubbar. Smarrigt värre! Vi letade påskägg till skruttan och sedan drog vi fram alla spelen. En fartfylld eftermiddag och kväll minsann. Tusen tack familjen för ikväll, nästa gång hoppas vi att lillebror är hemma.




Långfredag

Oj vad snabbt långfredagen försvann, den vart minsann inte så kpng. Förr oss sprang den iväg och borde hetat kortfredagen. Vi knappt säga nu eller bä. Vi hade så mycket vi ville hinna med, men bara hälften fick vi gjort. Vi hann med att gödsla gräsmattan och plantera rabarber och jordgubbar tillsammans med mormor, en koris till syrran för att kolla hur långt dem kommit med badrummet, sedan var klockan tre och vi vart tvugna att byta om.




Kalkonmiddag hos morfar stod på menyn. Ojoj så gott det var med kalkon, potatis och sås. Vi åt oss mätta och lite till. Höll nästan på att spricka. Skruttis däremot fick vi inte så mycket. Henne aptit har inte hunnit hämta sig fyllt ut sedan vaccinationen. Efter middagen letade vi påskägg, godis till den stora barnen (det vill säga oss i 20-års åldern) och gosedjur till dem små barnen, skruttan. Till efterrätt fick vi marrängswiss, och lite glass gick minsann bet i magen på skrutt. Inte så nyttigt men bättre än inget, ich.




Framåt nio visste inte skruttis vart hon skulle ta vägen så då bestämde vi oss för att åka hem, somnade som en stock i bilen så det vart bara att bära henne direkt till sängen. Vi tog oss en stund på soffan och kikade in en film innan vi kröp ner. Ja snabbt gick dagen och vi hann bara hälften. Hoppas på solglimtarna idag så vi kan få lite till gjort som vi tänkt oss hinna i helgen, innan middag hos mormor ikväll.

Vaccin

Idag ringer pappan till mamman på jobbet och berättar att skruttan får sitt ettårs vaxcin. Eftersom de inte hade något vaccin hemma när det var dags för skruttans ettårskontroll skulle vi få komma ner till BVC så snart dem fått hem nytt. Vips så fick skruttan idag en spruta i varje lår, hon som bara skulle följa med pappa och låna farmors bil. Skönt att det är över, nu kan vi släppa allt vad sprutor heter till nästa gång.

När mamman kommer hem är skrutt super gnällig och dessutom alldeles rosig om kinder, ögonen supertrötta och huden blek. Genast inser jag att skruttan måste fått feber. Jajemen, första riktiga febern på hela 38,6 grader. Inte konstigt att skruttan var gnällig och helt slut. En liten alvedonsupp och mammas kärlek så repade skruttan sig bra. Nu är hon mycket piggare men det lär bli en ny supp innan vi alla kryper till sängs för natten.

Så inledde vi vår påskhelg, hur har ni inlett er?

Vad jag behövde

Efter att ha svallat över igår eftermiddag är jag glad att sambon och mamma tvingade iväg på ett cwcpass. Det var kallt, blött och skit tungt. Men jag genomförde det i bästa mån och kände mig nöjd och stark efteråt. Trodde aldrig jag skulle få upp min temp igen efter passet men en varm dusch och sedan var jag på banan.

Onsdag och när klocka. Ringde tänkte jag yes, sista jobbdagen. Big NO, det är för tusan jobbdag imorgon också. Men dagen löpte på bra och vi hade att göra hela tiden. Bokade hotel inför mina utbildningar och fick köra C4 för att införskaffa lite lunch till mig och några kolleger, smörgåstårta!!

Efter jobbet stannade vi till hos ljuvliga I och hennes M. Kulan växer för fulla muggar på henne och både hon och bebisarna mår bra. Ja ni läste rätt, bebisarna, dem är tre stycken små juveler i hennes mage. Helt fantastiskt.

Efter middagen ikväll pyntade vi påskriset och sedan gick vi ut en sväng på tomten. Vi sågade ut hålen i båtinredningen som vi håller på att klä om och ska sätta högtalare i. Vi flyttade runt pallkragarna så att skruttans sandlåda kan få plats och så njöt vi lite av solbedgången och friska luften.




Denna kvällens aktivitet vart precis vad jag behövde. Bara få vara med familjen och skingra huvudet lite. Andas in ny och frisk luft och få känna sig levande, harmonisk.

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0