Känsla av stolthet

Duga har jag en känsla av stolthet. Min älskade lilla flicka har sovit 23-05 två nätter i rad utan matpaus. Jag har inga förhoppningar om att det ska hålla i sig så rikigt ännu utan att vi säkert kommer ha ett bakslag snart. Men jisses så härligt att ha fått sova så länge om nätterna. Ju äldre hon blir sätter sig rutiner bättre och bättre. För varje framsteg hon gör sträcker jag på mig. Hon följer sin kurva, hon äter bra, sover bra om natten, gillar sin bilstol och vagn, följer med blicken och ler allt mer mot oss. Älskade lilla barn så underbar du är. Så oerhört stolt jag är över att få vara din mamma, att du är mitt barn. Skulle inte byta liv för allt i världen, min vackra flicka 💕



Hormonkaos

Det är fortfarande hormonkaos i min kropp. Då och då kryper det fram sådär plötsligt och då är det allt ifrån glädje, lycka och crazyness till svett, otålighet och ledsenhet. Skulle jag skriva tårar skulle det vara på alla sätt och vis. Jag gråter både för att jag är ledsen, trött, utmattad, ensam, glad, lycklig och crazy. Tårarna kan flöda längs mina kinder av alla olika anledningar och ibland vet jag inte ens varför. Tala om hormonkaos!

När jag först fick veta att jag var gravid, att vi väntade barn, så slogs jag omkull. Det var inte planerat, det kom utan förvarning. Min första tanke var kaos, det går inte, iaf inte nu, för jag har ingen fast anställning och vi bor i en tvåa, jag visste inte ens hur länge jag hade en anställning över huvud taget. Tala om kaos, och den hågen flödade mina tårar av ovisshet och panik. Samtidigt stod en och annan tår som föll nerför kinden för en enorm glädje som fanns långt inne i hjärtat. Det var ju detta jag alltid velat.

Det fanns egentligen inga tvivel över att detta lilla barn skulle få äntra världen och bli vårt barn. Det var bara just i första stunden som allt blev kaos eftersom framtiden var så oviss. En vecka senare säger sambon klart och tydligt att vi givetvis kommer klara oss oavsett. Mitt i allt köper vi hus och chefen ger mig en anställning fram tills det är dags för barnet att äntra världen.

Nu sitter vi här, i vårt hus som sambon sliter röven av sig med och med vårt barn i famnen. En dotter som är så bedårande vacker och jag gråter av glädje och lycka. Det är det största som någonsin hänt mig och jag kunde minsann inte haft det bättre än såhär. Visst får jag ibland ångest över min första reaktion på graviditeten, men jag har insett att vi är många som grips av panik och chock när livet tar en vändning man inte är beredd på. Jag kan skämmas över reaktionen men i nästa stund står jag upp för den, tittar på min dotter och ler. Jag är idag en stolt mamma och sambo och jag vet att min familj tillsammans kan gå genom eld och vatten och erövra världen, för tillsammans är vi starkast. Oslagbara! 💕

Ja ni förstår av allt mitt svamlande och långa inlägg att jag har riktigt hormonkaos i min kropp. Från dag ett och det sitter fortfarande kvar. Jag tror hormonkaoset kommer försvinna med tiden men ändå kommer jag vara ur balans på grund av allt som händer i livet. But guess what, jag kommer skylla på hormonkaos och inte att jag är galen 😉



Svårt att få ro

Jag känner mig... tom. Har inget att prata om, orkar inte tänka och vet inte vad jag ska hitta på. Denna dagen har varit lång och jag vet inte vad riktigt. Lillan har haft lite svårt att komma till ro idag. Känns lite som vi rubbat rutinerna idag och jag vet inte hur vi lyckats med det. Vi har ju bara varit hemma (bortsett från ett kort besök på BVC, lillan hade ökat lite till i vikt). Några få minuter sov vi på golvet, lillan i sitt babygym och jag på en filt. Mys!!

Jag känner mig rastlös och har inte fått något gjort idag, mer än middag när lillan somnade i bärselen. Så nu har hon sovit i två timmar idag iaf. Snart lär hon vakna för mat och sedan börjar nog hennes återkommande kvällsvakenhet innan det blir natten för oss.

Lillan har fått lite utslag, av värmen. Så här hemma glider vi runt i bara blöja. Försöker hålla oss lagom varma för att bli av med och slippa dem nedrans utslagen. Stackars barn, hon fick minsann inte mammans frysgener iaf. Det blir la blöja hela sommarn för min lilla flicka, och ett uv-tält! Men det är då det ;)



Matfri natt

Vi har haft en matfri natt. Lillan åt strax innan halv elva igår kväll och vi somnade strax efter elva. Vaknade först imorse tjugo över fem av att lillan ville äta. Helt ofattbart! Så många timmar i streck har jag inte sovit en natt sedan lillan kom. Vi tackar för nattsömnen och önskar oss denna återkommande sömn varje natt, det gör gott för själen. :)

Strosa runt

Vi har fått en period med en rejäl värmehöjning. Riktig vårvärme och nästintill molnfri himmel varje dag. Jackan har kasserats och så även lillans overall. Det är alldeles för varmt både för henne och mig med så varma kläder.

Igår tog vi bilen till Lyckeby och parkerade den vid amiralen för att strosa runt. Lade lillan i vagnen och påbörjade vårt lilla strosande. Vi besökte skopunkten, rusta, Jysk, ÖoB, Apoteket, mio och leksakshuset. Tre timmar strosade vi runt i olika butiker, shoppade lite och införskaffade nödvändiga måsten. Lillan sov hela tiden och vi kombinerade nöje med motion.

Mor och dotter hade med andra ord en härlig dag efter att ha fått en fin sovmorgon. Det är så skönt att lillan sover gott i vagnen så att man kan få komma ut i det härliga vädret. Sol, värme och frisk luft ger så mycket energi. Helt underbart!



Bitterhet som vänder

Usch idag har jag varit fruktansvärt bitter. Jag har tjurat och spytt så mycket  galla att jag nog inte har någon galla kvar. Måtte jag inte få kräksjukan, för då lär bara klök komma, haha. Anledningen är att jag är så fruktansvärt trött på hur vår tomt ser ut. Jag vet att det måste göras, jag vet att det är rätt tid nu innan lillan springer runt på egna ben. Men fan vad trött jag är. Dessutom förlorar vi så mycket tid med pappan i huset eftersom han tillsammans med kvartersgrannen gör allt jobb. Vi sparar pengar på så sätt men går miste om mycket tid ihop. Som tur är lär man sig att ta tillvara på de få stunderna och passar på att utnyttjar dem och njuter av dem väl. Ikväll har lillan blivit badad och det är en stund som vi njuter av tillsammans som familj. Stunderna tillsammans är så viktiga. Nu ska vi krypa upp i sängen, äta lite och ha riktigt familjemys på vårt sätt!! 💕



Värme

Vilken värme det varit idag. Startade dagen med sovmorgon, iaf lillan. Jag kollade på film och läste tidningen. Sedan diskade jag upp efter gårdagens middagsbjudning. Insåg att det var himla varmt ute så klänning och leggings gick det bli idag, lillan slapp sin varma overall och fick istället en rejäl tröja på sig.

Efter insatsen hemma var klockan dags att fara till mamma. Hon behövde hjälp med sin håruppsättning inför den stundande balen. Så jag fick äran att hjälpa henne med detta. Det var ett stiligt par som i eftermiddagssolen gav sig iväg på bal och mamma var bedårande vacker.

Själv satte jag av hemåt först spendera kvällen hos "grannarna". Grillat på meny och till efterträtt blev det kladdkaka. Mätta och belåtna gick vi hem framåt elva för att krypa till sängs. Somnade lika fort alla tre och nu uppe för att ge lillan sitt nattliga mål. Snart dags att somna om igen, tröööööött ;)




Tiden rullar

Tiden rullar på och jag ser att jag uppdaterat dåligt. Minns knappt vad jag gjort dessa dagar bortsett från det tråkigaste världen, städat. Dammat, dammsugit och torkat golven. Lillan har varit en klippa mesta dels, ätit och sovit, men gnällt lite ibland.

I torsdags var vi på min morfars grav en runda. Plockade lite vitsippor och gav honom och visade upp min vackra dotter. Det är så tråkigt att han inte får träffa henne, mitt egna lilla bedårade underverk. Även om vår kontakt genom åren inte varit vad den borde varit så är det ändå sorgligt och hjärtskärande att inte längre få vara tillsammans. Att livet ska ha den utgång det har är orättvist. Att födas för att sedan ryckas bort. Vi blickar mot himlen då och då och tänker på dig!

Igår morse for lillan och jag till stan för att hälsa på jobbet. Vi stannade någon timme och fikade tillsammans med mina kolleger. De hade köpt present till lillan, en kanin, mjuka byggklossar och en jättefin filt. Världens bästa kolleger, jag saknar er nästan lika mycket som jag njuter av att vara hemma med lillan 😉

Eftermiddagen löpte på och vi mötte farmor och faster på stan som också köpt present till lillan. Fortsatte dejtande på stan med moster. Tog en tur på stan men åkte hem tomhänta. En lunch åkte ner i magen innan vi åkte för att handla. Moster hjälpte oss så det hela gick fort och sedan tog vi en tur för att dela ut inbjudningskorten till dopet. Nästan alla inbjudningar är utdelade nu, bara några kvar. Längtar så till lillans dop i början på sommarn, hennes första stora ceremoni.

Igår kväll kom vår kära vänner med sina bedårande små flickor ner från Blomstermåla för att hälsa på. Tillsammans med dem och några vänner till hade vi en trevlig kväll. Vi åt mat och efterrätt och pratade om allt från himmel till jord in på natten. Barnen somnade ett efter ett och jag tycker det blev en riktigt mysig kväll. Lillan fick en present, en jätte fin klänning och strumpbyxor. Tack snälla!

Just det, när jag städade invigde vi bärselen. Lillan somnade som en stock i den och jag hade båda händerna fria. Världens bästa uppfinning!



Slut på påsken

Påsken är över och mormor har äntligen kommit hem från sin reda till Prag. Påsken firade vi tillsammans med släkt och vänner. Middagar och kalas med släkten och en liten fest med vännerna. Lillan gick på sin första fest när han blev en månad gammal. Sista dagen i påsk firade vi med efterlängtade mormor. Som vi saknat henne! Med sig hem från Prag hade mormor ett sött litet sommarset i rosa till lillan och en jättefin speldosa. (Har ingen bild nu men det kommer)

Med och firade var även min mormor. Det är så härligt att hon köpt stuga i Karlskrona så vi kan ses lite oftare. Cirkeln börjar slutas och nu väntar jag bara på att hon ska bli Karlskronabo på heltid. Då är familjen i Karlskrona komplett, precis som den ska vara!

Växer så det knakar

Igår tog vi oss en härlig promenad ner till BVC för vägning och mätning. Lillan har ju passerat en månad och då står även mätning på agendan. Ojoj så hon växer nu. En rejäl viktuppgång sedan förra veckan. Hela 475 gram så nu är sessan minsann ikapp efter den lilla nedgången vi drabbades av i början. Längden hade lillan minsann också växt på, hela 3 cm. Idag väger lillan hela 3815 gram och är 52 cm lång. Följer med blicken gör sessan också och är med på ett fantastiskt sett i vad som händer runt om. Jisses så fort det går, en månad och jag vill stanna tiden. Min bebis är ju snart ingen bebis längre. Lilla tjejen blir snart stora tjejen.

Men det går rätt väg iaf och det känns bra. Att ändå få dessa härliga besked på BVC efter en jobbig natt gör gott i hjärtat och kroppen. Lillan verkar inte gilla måndags nätter utan är gärna vaken då. Mat, blöja, sång och gos, inget hjälper minsann. Blä för måndagar!! Tur lillan sov på dagen så mamman också kunde få en stunds sömn. Sov när liten sover, rutinen sitter!!



En månad

Den 20 april har anlänt, påskdagen 2014. Men för mig har dagen en mycket viktigare betydelse än påsk. Idag är nämligen vår fina lilla flicka en månad  gammal. En hel månad har gått sedan det lilla flickebarnet kom till världen för att lysa upp. Inte bara sin mammas och pappas liv och tillvaro utan även så många andras. Om du visste lilla barn vilken glädje och lycka du spritt sedan du kom till oss.

Lillan utvecklas dagligen, steg för steg. Hon växer så det knakar, äter mer och mer, är med oss på ett helt annat sätt dag för dag. Hon har börjat med vad jag kallar för lite smått joller och bjuder även på ett leende lite då och då. Utvecklingen går framåt och det är så härligt att se, samtidigt skrämmer det mig vad tiden går fort. Därför njuter jag av varje minut och omgivning blir lite smått lidande.

Att omgivningen blir lidande är inget jag tänker be om ursäkt för. Det är något ni måste förstå, om inte annat så kommer ni förstå när ni själva befinner er där jag är idag. Tiden går så fort, därför måste man passa på att njuta av varje minut. Det är en tuff men samtidigt så otroligt härlig period i livet som man absolut inte vill missa. Så skyll på mig. Prata all skit i världen. Jag sitter med det viktigaste i min famn, det som berör mig.




Påsk 2014

Påskafton 2014 har anlänt och dagen till ära har spenderats med lite njutning i solen. En sväng till Sturkö fick det bli med lillan för att kolla på morbror (min bror) när jan lirade lite fotboll. En vinst i bagaget och vi fick en härlig dag i solen. Helt underbart!!


Kvällen tillbringar vi hos sambons föräldrar för att fira svärmor som fyller år på onsdag. En grill fick svärmor och svärfar (som vi inte firat ännu, eftersom han for till Thailand på son födelsedag) av sina barn i present. Nöjda och glada blev dem minsann för det. Vi har fått god mat som slank ner så fint i magen och snart vankas det efterrätt. Så jag ska inte sitta här och vara osocial längre utan ägna mig åt de andra kalasprissarna. På återseende kära läsare!!

Vardag

Min vardag ändrades drastiskt för några veckor sedan. Från att ha gjort vad jag velat när jag velat. En vardag där jag egentligen bara behövde tänka på mig själv, givetvis på sambon och hunden också, men mestadels behövde jag egentligen vara se till mig själv. Se till så att jag mådde bra, att jag fick den mat och sömn jag behövde och att jag trivdes med mig själv och mitt liv. Om jag saknar det livet? Givetvis, iaf en kort stund om dagen. Eller rättare sagt en stund på morgonen, tills jag öppnar mina ögon och låter dem vila på det vackraste i världen, min dotter.

Det var när hon föddes som min vardag ändrades. Från gör vad du vill när du vill till barnskrik, bajsblöjor, matning och inte hinna rå om sig själv. Det är precis så det är, en ren bergochdalbana. Vi åkte mitt i natten till förlossningen för att komma hem två dygn senare med ett nytt litet liv i famnen. En omställning man aldrig kan förbereda sig på.

Sedan vi kom hem har det varit upp och ner. Sömnlösa nätter första veckan, viktnedgång, problem med matning, tårar och skrik, infektioner, ömma och såriga bröst och bristande tålamod. Mellan dessa nedgångar har vi ändå sett några ljusglimtar. Vi hittade ett sätt att få fart på lillans viktkurva, vilket gav oss sömn om nätterna. Infektionen fick vi bukt på med antibiotika och brösten börjar hämta sig. Dessutom gav min egna viktnedgång ny energi. Ett gravidkilo kvar! Men vad som ger mest energi är att se på lillan och tänka på hennes utveckling. Tänk att hon på söndag är en månad gammal, att vi tagit oss genom med- och motgångar som en familj i en månad. Då tar vi oss genom allt. Tillsammans är vi oslagbara!! 👪💕


Bild från babyfotograferingen.

F

Fråga dig själv

När man kommer till insikten "är det värt det?" bör vi stanna upp. Redan där är det möjligt att vi gått för långt. När allt varit på botten och tårarna flödat så kan det väl ändå inte bli värre?! Det ena som avlöst det andra men så plötsligt kommer ett ljus. Det börjar vända. Tårarna börjar torka. De egna metoderna får fäste och plötsligt känns allt lite lättare. Man har hittat en väg tillbaka. Är det då möjligt med bakslag igen? Alltid! Mest sannolikt beror bakslagen på att man återvänder och försöker sig på något man lämnat bakom sig. När det då vänt tillbaka på väg mot botten, när tårarna återigen börjar falla. När du känner av den känslan, fråga dig själv "är det värt det?"

Amning

Sedan ett dygn så ammar vi numera på ena bröstet och tillsätter lite ersättning i den mån lillan orkar äta och behöver. Det andra bröstet är lite sisådär, kanske kan vi få igång det också så småningom. Bara lillan växer på sig och blir starkare kanske hon kan sutta igång det också.

Det är himla mysigt att sitta länge i soffan och amma och ge henne lite ersättning. Matstunderna blir numera lite längre och det gör ingenting. Jag njuter varje minut med lillan i min famn. Det är roligt och skönt att hon lyckats få till det och vill ha bröstet. Det känns bra.

Ikväll är hon nybadad också. Så nybadade ska vi nu krypa ner i sängen, äta lite och sedan sova gott. Älskade lilla familj, tillsammans är vi oslagbara!! 👪💕



Ostabilt

Vilken fuktansvärd ostabilt natt vi har haft. Lillan fick mat som vanligt mellan 22.00 och 23.00. I vanliga fall somnar hon som en stock då så att jag lätt som en plätt kan lyfta över henne till sin egen säng sen. Men icke igår ville hon bara inte somna. Jag kämpade som bara den, bytte blöja och gav mer mat men inget hjälpte. Jag gosade och pratade lugnt med henne, gav hennes napp och satte igång speldosan. Inget gick vägen. Jag höll på att gå sönder och bryta ihop fullständigt. Vi fick oss några enstaka timmars sömn, på sin höjd fem timmar totalt denna natten.

Väl uppe idag ville hon vara vaken efter första måltiden men somnade vid elva när vi gavs oss ut på promenad. Tre timmar sov hon då och sedan varar dags för mat igen lagom till mormor (min mamma) kom på besök. Lillan somnade efter att, hör och häpna, ha ätit från bröstet och fått en liten skvätt ersättning. Undra om det är så att vi trots allt ska få igång amningen, det återstår att se.

Lillan sover nu igen sedan en timme efter att återigen ha ätit lite, både från bröst och lite ersättning. Det kanske kan funka iaf. Vi testar oss fram och ser vart det leder. Visst hade det varit både skönt och mysigt. Jag sätter inget hopp utan tar en dag i taget och ser vart det leder. Men håller mina tummar för att kommande natt ska bli bättre än den som var!



Efter regn kommer..

Solsken!!

Dagen började ganska grått, iaf vädermässigt. Ingen sol i sikte inte. Men humörsmässigt och känslomässigt var det solsken. Lillan och jag vaknade upp runt åtta, fixade lite mat till oss båda och bara mös. Tänk att man kan ha det så gosigt tillsammans med en liten bebis. Jag undrar fortfarande under dessa stunder vad jag gjorde innan lillan kom in i mitt liv. Vi gosade tills det var dags att klä oss för ett besök på BVC.

Lite små mulet och nära på regn men ändå tog vi vagnen och promenerade till BVC. Här trotsar vi och tar för oss av motionen trots dåligt väder, det finns ju bara dåliga kläder. Besöket gick bra och vi fick nya tider med oss hem, ett besök för lillan och ett för mig samt tid till första träffen med föräldragruppen. Innan vi gick hem fick lillan mat och lyckades kräka ner både sig och mig. Ett ombyte fick det bli och sedan gick vi hem för en dejt med fröken Karlsson.

Fikade och pratade om allt från himmel till jord. Fröken Karlsson fick sin present av oss också, en snygg kepa ;) Faster Sofie gjorde oss också sällskap idag och gosade med lillan. Det är underbart med familj och vänner som finns där för oss och vill hänga lite med oss. Det värmer och betyder oerhört mycket för oss. Tack!!

Så vädret, vilket ösregn det kom i eftermiddags. Det bara vräkte ner, men som dem säger. Efter regn kommer solsken. Så sant så, solen tog sig genom molnen och sken på oss under kvällen. Underbart, hoppas solsken vill närvara imorgon så vi kan ta oss en riktigt härlig promenad i solskenet!!




Family

Mannen sover sedan en stund och lillan somnade precis hon också efter lite mat. Försöker hålla mina tider med maten och sömnen för lillan men ibland kör det ihop sig. Ikväll har jag dock lyckats.

Denna helgen försvann snabbt. Sambon och kvartersgrannen har grävt runt grunden på våra hus för att vi ska kunna dränera och jag har hängt med snygga tjejor samt min familj. Min familj låter knäppt, men lillan och jag har umgåtts med mina föräldrar och syskon.

En mindre shoppingtur igår med snygga tjejor. Införskaffade en keps inför vårens och sommarens heta sol. Kommer förhoppningsvis slippa solsting och inte behöva leta efter skugga som förra sommaren när lillan låg i magen. Shoppingturen gav också lite hårfärg, så jag kunde bli ljus huvudet igen.

Passade på att ta en fika hos mamma och syskonen där lillan blev så ompysslad och kelad. Detta lilla barn får så mycket kärlek och omtanke från alla. Familjen, både min och mannens, är verkligen underbara. De finns där tjugofyra timmar om dygnet för oss.

Idag fick pappan ta en paus i sitt grävande för att åka till fotografen. Vi var ju och fotade magen tidigare och blev lovade att komma åter när bebis var född. Så idag gjorde vi slag i saken och fotades igen, med bebis på rätt sida magen. Så nu väntar vi ivrigt på resultatet. Kvällen bjöd på ett besök av morfadern, han kom med lite fika. Vi hade en mysig stund tillsammans med massa prat om allt och ingenting. Det är så härligt att träffa familjen ibland och få lite energi. Det behövs i vår nya värld, för den är energikrävande om än helt fantastisk och underbar.

Nej nu ska jag också krypa till sängs så jag kan ladda upp för att kunna ge lillan 110% imorgon också. Godnatt kära läsare :)




Nedgång

Klockan är 04:44 och jag har inte lyckats somna om efter att ha varit uppe och gett lillan mat. Hon somnade för en halvtimme sedan igen men jag är näst intill klarvaken. Det är en av de sakerna som är tuffa med att bli förälder. Igår var vi uppe vid åtta på morgonen och kom i säng runt halv tolv ungefär. Dum som jag var sov jag inget alls under dagen när lillan sov. Hade jag gjort det så hade jag varit lite mer utvilade som människa dagen därpå. Jag orkar mer om jag sovit åtminstone en timme när ändå hon sover på dagen.

Nu till det jag egentligen tänkt skriva om när jag ändå är vaken. Tro att eller ej men jag vågade minsann ställa mig på vågen idag. Jag var så nojjig under graviditeten, allra helst i slutet, över att jag gått upp så mycket. I slutet rasslade det till och jag gick upp mycket på kort tid. Jag slutade på en uppgång av tolv kilo, jag kände mig stor och klumpig. Tänkte att dessa kilon kommer jag få lämpa länge med, jag som redan innan bar på några enligt mig kilon för mycket. Men vågen visade minsann att mycket kan hända på kort tid. Trots att jag inte gjort något alls för att tappa vikt, inte ens promenerat varje dag, så har jag redan tappat elva av de tolv kilo som jag gick upp när jag jag på lillan i magen. Det innebär att jag har ett gravidkilo kvar och sedan ska jag bara kämpa ner mig åtminstone fem kilon till så kommer jag må som en ny människa. Jag kommer känna mig bekväm i mig själv. Så våren vet vad den har framför sig. Promenader och åter promenader och förhoppningsvis kan jag snart komma igång med gymmandet igen.

Underbara vän

Idag har min alldeles underbara vän C och hennes söta son varit och besökt oss. Vi har myst och pratat, ätit choklad och mackor och druckit äppeljuice och påskmust. De hade med sig en present till min lilla sessa. Lite kläder och leksaker som sessan kommer ha stor nytta av. Tack snälla ni för presenterna och för besöket. Vi hade en jätte mysig och trevlig eftermiddag och ser fram emot nästa dejt med er 💕



Utflykt

Idag har vi gjort första "långa" utflykten. Lillan är idag tre veckor och bilen for till Kalmar för ett besök på Ikea. Det var moster som var sugen på en tur och vi bestämde oss för att följa med. Lillan somnade så fort jag körde utfrågning vår garageuppfart. Hon såg dock inte så mycket av verken Kalmar eller Ikea eftersom hon sov hela vägen dit, två timmar i varuhuset och hela vägen hem. Först när vi kom hem vaknade hon och ville ha lite mat. Resan slutade bra, dock med en fotkörningsbot rikare för mamman. Både mamma och moster missade vägskyltarna om hastigheten och plötsligt stod farbror blå och vinkade in oss. Men, någon gång ska vara den första för oss alla. Nu var det min (o)tur!!

När pappan kom hem fick vi i oss lite mat och sedan tog vi en lång och härligt kvällspromenad. Närmre en och en halv timme var vi ute i kylan och promenerade. Så himla härligt, lite blåsigt vid vattnet men oj så mysigt. Nu är våren på ingång. Vi har värmt upp oss med lite varm choklad på soffan och myser tillsammans.

Dagar som denna kallar jag för kvalité och livet har minsann bara börjat. Jag njuter varje minut 💕



Som ett pussel

Att bli förälder är som ett pussel, alla bitar ska pass varandra och bli till ett. Matning, blöjbyte, skrik, kläder, sömn och gud vet allt. Tredje dagen utan pappan idag, han jobbar och sliter. Lillan och jag vi försöker få dagarna att gå. Med allt en bebis behöver men också genom lite utflykter, besök hos BVC samt städ och plock här hemma.

Idag tog vi en tur till Lyckeby och köpte gula ljus till påsken och nya krukor till mammas och pappas sovrum. De gamla kanske får flytta in till lillans rum, annars köper mamma nya dit också 😝

Vi passade också på att lämna tillbaka bröstpumpen på sjukhuset då vi känner att vi inte behöver den mer. Vi klarar oss bra med vår egna handpump och lite ersättning. Lillan mår bra på det viset och det gör jag också, och att vi mår bra är det vikigaste. Då fungerar vi till 100 procent och kan ge varandra det vi behöver. Älskade barn 💕

Vi svängde förbi Bth idag också för att sälja en bok. Jag behöver inte ha min gamla litteratur längre. Den ligger och samlar damm så nu säljer jag av den istället. Har sålt fyra böcker nu och fått ihop 700:- för dem. Det känns gott i plånboken. Hoppas kunna sälja av lite till av böckerna, annars tar jag med dem till loppis. Hade tänkt ta en söndag när det blir lite varmare. Har massa kläder och småkrafs som jag vill bli av med.

Nehe, nu kommer snart pappan hem och lillan sover gott i min famn. Dags att vila mina egna ögon en stund innan vi ska laga middag och jag ska torka av golven.



BVC

Idag har lillan och jag varit på besök hos BVC för att väga. Vårt första besök utan pappan som började jobba igår. Lillan har nu, snart tre veckor gammal, gått upp så pass i vikt att hon passerat sin födelsevikt. En stolt mamma gick från BVC idag med ett stort leende på läpparna. Mammas lilla flicka!

Har även ringt till kyrkan för att boka tid gör dop. Nu är datum bokat och det är dags att se över inbjudningar, mat/fika, faddrar och dopklänningen. Lillan ska få äran att bära min dopklänning. Så nu har mormor fått i uppgift att plocka fram den och brodera in vår lilla flickas namn och datum, precis som traditionen tillbaka genom åren. Ser fram emot lillans dopdag! 😘

Vi har också bokat tid för fotograferingen som vi blivit lovade. Vi fotade oss när jag var gravid och fick då erbjudande om att komma tillbaka när vår lilla bebis fötts. Nu är liten här och till helgen ska vi fotas igen, hela familjen. Ska bli så roligt att föreviga oss tillsammans med riktiga foton. Vilken födelsedagspresent mannen gav mig när jag fyllde 25. Kunde inte fått något bättre, tack min älskade!!



Guld i mun

Morgonstund har guld i mun.

Inatt har lillan sovit i sin egen säng för första gången. Det kändes lite vemodigt att lägga henne där igår kväll och himla tomt i vår säng. Men jisses så bra det gått. Hon har sovit gott i sin säng hela natten. Stor tjej, alla redan. Skrämmande så fort tiden går. Snart är hon tre veckor gammal, en månad och sedan bara löper det på. Hej och hå, ta vara på varken minut. Jag förstår alla med småbarn som säger, ta vara på tiden dem är små. Bromsa det går för fort!




Idag är lillan och jag själva för första gången sedan hon föddes. Pappans tio dagar har passerat och nu är han tillbaka i sin verklighet, jobbet. Vi ska nu hitta en rutin ensamma på dagarna lillan och jag och på bästa sätt koppla ihop det med pappan på kvällar och helger. Vi längtar redan till pappan kommer hem ikväll, vi saknar honom!! 💕

Stöd

Det är så tacksamt att vi har familj som hjälper oss så mycket och finns till för oss som våra familjer gör. Vi kan ringa när som på dygnet och dem ställer upp i bästa mån. Med stöd, peppande ord, sällskap och middag. Idag fick vi god mat hos mina svärföräldrar. Dessutom blev vi lite avlastade och fick hjälp med passning av Lillan så att vi kunde bara sitta ner och koppla av för en stund. Det hjälper oss att hämta upp energi så att vi kan vara närvarande till hundra procent för vår sessa. Så tack, till våra familjer för att ni finns där för oss. Inte alla som har den förmånen. Vi är så tacksamma att ha er nära!! 💕

Bortskämd

Lillan blir bortskämd. Jag hade väntat mig det i en liten skala, men inte att hon skulle bli såhär bortskämd som hon blivit på två veckor. Det är galet vad familj, släkt och vänner skämt bort henne med allt ifrån snutte, gosedjur och sängkläder till tavlor, skötväska och kläder. Vi är oerhört tacksamma som föräldrar, ni hade inte behövt köpa allt detta. Som Lillan kommer glänsa i alla era presenter. Hon skyltar med skötväska när hon glider runt i sin vagn och med alla nya kläder vart hon än befinner sig och de vackra tavlorna ska få sig en plats på väggen i hennes rum. Återigen tack snälla för alla fina presenter!! 😘


Idag har Lillan varit på sin första shoppingtur i stan. Vi ringde mormor som gladeligen ville göra oss sällskap. Besökte alla möjliga butiker och givetvis kunde inte mormor hålla sig. Med sig hem fick Lillan en klänning, två body, strumpor och ett par hängslebyxor. Tack snälla mormor!! 💕



Myser

Idag myser vi ordentligt. Tog oss en härlig promenad med lillan i vagnen tillsammans med syrran som kom förbi. Lillan sover fortfarande gott i vagnen och vi har gottat oss med lite glass. Nu fortsätter vårt maraton av OTH, en av de bästa serierna jag vet. När lillan vaknar är det matdags och sedan ska vi göra oss redo för kvällens middagsbjudning. Våra härliga vänner bjuder på middag ikväll, man kan inte ha det lyxigare 😘💕



Infektion

Inatt har jag sovit så fruktansvärt dåligt. Började med att ena bröstet värkte och ömmade igår kväll. Det höll i hela natten och sitter fortfarande kvar. Ringde BB som inte direkt lyssnade på vad jag hade att säga. De bad mig försöka pumpa på, ta en varm dusch och massera. Inget hjälpte och jag for så illa. Fick ringa BVC imorse som tipsade om en annan pump, alvedon, och återigen dusch och massage.

Till slut fick jag nog, när frossan och febern slog till. Ringde BVC igen som sa åt mig att åka till vårdcentralen. Yes, en infektion men verkade inte vara mjölkstockning. Så nu har jag fått antibiotika, Ipren och ett nässpray som ska hjälpa mjölken att driva fram bättre. Håller tummarna att detta funkar.

Tänkte avsluta med att berömma min älskade sambo, pappan till vår söta dotter. Han är en riktig klippa och ställer upp till hundra. Släppte av mig hemma och tog dotra vår med sig för att hämta mina mediciner. Han har haft hand om lillan hela natten och dagen. Prata om att ta sin roll på allvar. Jag menar det är alla mammors dröm att pappan ska ta sin roll på allvar. Jag har aldrig tvekat på min karl och han visar verkligen att jag aldrig någonsin behöver det heller. Så tack min älskade för att du är du, en bättre sambo och pappa kunde vi inte ha fått!! 💕



Familj och vänskap

Vänskap och familj är något fantastiskt fint. Ikväll har flera av mina/våra fina och härliga vänner hört av sig. För att uppmuntra, ge kärlek och energi. Precis så som riktiga vänner faktiskt gör. Om ni visste vad era ord värmer, muntrar upp och ger ny energi. Ny kämparglöd. Att få ventilera med er ger så mycket, att veta att man kan vända sig till er när livet inte riktigt är som man tänkt sig. Tack vare familj och vänner känns det lättare att kämpa på och ta sig vidare. Hitta ett sätt som passar oss och sedan ge järnet. Tack för att ni finns för oss dygnet runt, för att ni bryr er om oss. Det betyder oerhört mycket för oss, vi älskar er för det och hoppas ni upplever att vi är lika bra på att finnas till!! 💕

Tolv dagar

Lillan är idag tov dagar gammal. För varje dag som går blir hon äldre, jag också för den delen, och hon visar tecken på styrka. Min lilla sessa så vacker. Hon är stark i nacken, armar och ben. Hennes ögon lyser allt större och piggare för varje dag. Detta lilla knyte som låg i min mage är äntligen ute i stora världen och sprider massa glädje. Vad gjorde jag innan hon kom?!

Igår var vi på pappans jobb och hälsade på en kort sväng. De var så goa allihop och kikade på vår lilla sessa som sov så gott i sin bilstol. Jag tyckte minsann att pappan sken upp som en stor sol, han är verkligen glad för sin sessa. Pappas flicka!

Idag hade vi vägarna förbi i Lyckeby och då passade vi på att säga hej till några av mammans kolleger. De tyckte minsann också att sessan vår var söt och mindes tillbaka sina egna små juveler. Det är något speciellt med barn.

Pappan har spenderat några timmar ute sen vi kom hem. Han plockar och förbereder på tomten så att vi kan dränera. Så passade han på att starta upp mc:n också och tvätta av den. Den gula pärlan ska nämligen säljas, vi hade knappt tid för den förra säsongen och sedan lillan kom blir det än mindre tid. Så nu satsar vi båtliv och husliv istället. Men främst familjelivet!! 💕


Bjuder på första bilden. Till vänster ser ni bilden som kommer hamna i tidningen imorgon (onsdag 2/4 2014). Till höger har ni Sessan idag och mammas lunchpaus.

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0