Kort dag

Ja idag blev det en kort dag på jobbet, 7.30 - 11.30. Ganska skönt men samtidigt drygt. Som student behöver man ju verkligen alla pengar man kan få. Hade det bara varit mer att göra på jobbet just nu så hade jag varit kvar till fyra. Men dessvärre är det inte så mycket att göra så här i slutet på månaden och då blir det att man får gå hem. Men visst idag klagar jag inte då det är kanon väder. Sitter på balkongen och njuter i värmen.

Nu kom precis golvläggaren och ska försöka slipa golvet i hallen för att se om man kan bevara parketten som låg under plastmattan. Hoppas!! Antagligen blir det snart ett himla liv på deras maskiner och är inte säker på att jag egentligen vill vara här nu. Men jag sitter snällt kvar här för att finnas till för min lilla katt som antagligen kommer bli super rädd. Stackars liten. :(

Lite senare ska jag ringa på en valpannons, men det får bli när gubbarna är klara med sina maskiner här för innan dess lär man ju inte höra ett skvatt. Nehe, åter till min njutning på balkongen!

/Rebecka

Effektiv...

...ja det känns iaf så, tagit ett pass på gymmet idag igen trots att Sofie inte orkade följa med idag. Kände dock att om jag ska betala för det och verkligen är taggad denna gången så måste jag gå dit. Så idag tog jag min cykel ut till friskis för ett passa på crosstrainern och löpbandet. Dock inte lika länge idag som i måndags men det blev en effektiv runda iaf. Känns riktigt skönt efteråt!


I tisdags kväll vid si så där klockan sju fick jag ett ryck och ville baka så jag slängde iväg ett mess till Carin för att få sällskap till Cityhallen, då jag var tvungen att handla lite ingredienser. Hemma halv åtta och satta igång mitt bak. Det blev chokladmuffins, snoddas (kärleksmums) och, som de flesta frotfarande kallar det, negerbollar. Himla nöjd med min insats så nu har jag gott om kakor i frysen om man skulle få besök.

Igår var jag och handlade och då passade jag även på att köpa hem glass för det behövs i denna värmen och vi har inte haft någon hemma på ett tag för senaste gångerna man handlat har glassfrysen varit lensad, men det är väl inte så konstigt i denna värmen. Men nu är iaf frysen full av kakor poch glass.

Imorgon dyker Robins lumpar kompisar upp här och stannar över helgen. Så det passade ju bra att man bakade lite. Hoppas att det blir någorlunda fint väder i helgen så vi kan ta en tur på sjön för det hade varit roligt att visa vår skärgård riktigt under sommartid. Men blir det inte fint väder ska vi nog kunna försöka hitta på något annat som vi kan sysselsätta oss med och visa upp.

Dags att hoppa in i duschen och sen smälta på soffan efter mitt träningspass!

/Rebecka

Tisdag

Sitter och sitter. Haft en ganska lugn dag på jobbet. Blev inte full dag då det var lite ont om arbetsuppgifter idag. Fast igår var värre, gick hem halv tolv då. På sätt och vis var det super skönt eftersom jga fick lite ledig tid och kunde umgås lite med Robin på hans semester. Men det suger vad gäller pengarna eftersom man inte får betalt när man går hem när man bara jobbar på timlön. Men men hade en kanon dag igår iaf med sol på stranden och ett grymt träningspass på eftermiddagen som avslutades med en runda på sjön. Super mysigt!

Tar det för övrigt lugnt idag och har sovit en stund efter jobbet. Har blivit så trött senaste tiden att jag knappt orkar något alls. Men det är bara att stå i pch slita tre veckor till sen ska jag vila vila vila, inför skolstarten. Börjar känna av mina nerver nu och känner på mig att det blir ett tufft år. Men det är bara att bita ihop och ätnka på och ta emot allt stöd som jag har. Robin, familjen och vännerna är bäst!

Funderar på om man skulle gjort ett besök på glassiären ikväll när Robin kommer hem från sin träning. Det var super länge sedan vi var där nu så det kan faktiskt vara värt ett besök ikväl. Får se om vi orkar.

/Rebecka

Värmebölja

Vi har vekrligen fått en riktigt värmebölja i vårt land. Det trodde man aldrig för en månad sedan men nu verkar det hålla i sig. Underbart! Dock måste jag erkänna att det inte är så underbart när man kommer bort till jobbet och svetten bara rinner. Så morgon får gärna bjuda på lite svalare temperatur.

Tillbaka på jobbet igen iaf efter lite "långledigt", torsdag eftermiddag till tisdag morgon. Ett besök på Lalandia i Danmark blev det under denna helgen och vi tackar Robins moster för det då hon och familjen bjöd på det. Hade det toppen och vi badade och solade och det kanon. En morgon gav vi oss upp tidigt för att ta färjan över till Tyskland för lite shopping och jag är nöjd med mina inköp. Dock ångrar båda jag och Robin att vi inte köpte mer av en vara. Men det är lätt att vara efter klok. Vädret var toppen och näst intill för bra då man knappt orkade visstas på stranden för solen brände och ingen vind alls. Men vi kom hem nöjda och det är allt som räknas.

Väl hemma bjöd måndags kvällen på en bittur med Hanna och Dennis och det var super skönt. Lite grillning och bad och sedan åkte vi hem för en dusch och sedan sängen. Robin har semester nu och det är super tungt att gå upp på morgonen när man vet att någon ligger kvar i sängen. Men vad gör man, måste man så måste man. Det är tufft att vara student.

Nej dags att fundera på att åka och handla lite för både kyl och frys är typ tomma nu när vi inte varit hemma. Ska nog köpa hem lite isglass också så man kan svalka sig lite i denna värmen.

So long

/Rebecka

Varvar ner

Har precis kommit ur en härlig och välbehövlig dusch. Vi har kört på ganska hårt på jobbet idag för att få undan alla nät fakturor som hamnar på hög i början på månaden. Dock är det nog inte över på långa vägar utan fler väntar oss. Men nu har jag börjat varva ner lite för imorgon bär det av på lite mini semester ihop med släkten på Robins mammas sida. Mot Lalandia bär det av och riktigt skönt ska det bli. Hoppas att vädret håller i sig så att vi riktigt kan njuta av lite ledighet. Kommer vara ledig från jobbet fredag och måndag men sen kör det igång för fullt igen. Men lite avkoppling nu efter fem veckor är absolut inte fel alls. Underbart!

Lillebror ringde mig på jobbet idag, han var mycket glad, hade fått sitt moppekörkort ju. Besökte honom med en liten chokladkaka nu under kvällen för att gratulera honom. Tror han blev glad, fast inte lika glad för chokladkakan som han är för sitt körkort. Grattis världens bästa lillebror! Kör nu försiktigt bara och tänk på att du är vår enda lillebror. :)

Nej nu ska jag allt krypa ihop till en boll och bara slappa framför tv:n. Blir ingen uppdatering på några dagar nu men, det spelar kanske ingen roll då jag ändå redan är ganska sämst på att uppdatera.

So long

/Rebecka

Solbränd

Vilken toppen vecka det varit. I början på veckan skulle det bli ett kvällsdopp med vännerna som slutade med dopp för alla utom Hanna och mig och ett större grövre rivmärke över Dennis haka pga lek på bryggan. Kvällen slutade med lite fika hemma hos oss och sent blev det, så dagen efter var man duktigt trött. I tisdags tog jag och hjärtat båten ut på sjön en runda helt ensamma och grillade lite och hade det toppen mysigt. Helt underbart i solnedgången ute på en ö bara vi två. Det är sådana stunder som förgyller vardagen. Det är då jag mår som bäst!

Veckan fortsatta med mys och trevligheter och fredags kvällen bjöd på en båttur ut till Rollsö med Hanna och Dennis där en massa folk bara ramlade in. Robins moster som är nybliven trebarns mor var bland annat ute på ön när vi anlände och självklart hamnade jag då hos lillkillen som nu fått namnet Jonatan. Så himla söt och mysig. Spenderade stor del av kvällen till att mysa med honom, men självklart hade vi det mys allihop. Massa ost och kex, vindruvor och jordgubbar och annat gott hade vi med oss.

Idag bjöds det på ett båttur igen, dock åkte vi ut ensamma idag mitt hjärta och jag men la oss på samma ö, där alla från igår legat kvar över natten. Dessutom dröjde det inte lång stund efter vi anlänt som en del vänner till oss också anlände. Mycket trevlig dag på sjön och nu har vi bränt oss ännu en gång i sommar. Men denna gången är det inte lika illa som sist som tur är. Det börjar ta sig nu!

Ikväll var jag bestämd över att jag verkligen inte bara ville sitta hemma, men ack så blev det och jag tycker ändå det är ganska skönt. Man är rätt mör efter en dag på sjön i denna värmen och imorgon väntar konfirmation för Robins kusin klockan, hör och häpna, tio i kyrkan. Så det kan nog behövas en kväll på soffan för att orka upp imorgon. Nej nu ska jag krypa ihop på soffan hos mitt hjärta och mysa lite.

/Rebecka

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0