Myser hos sis

Ikväll myser vi lite hos sis. Hon bjuder på amerikansk chokladrutor med glass och noblesse, mums!! Man blir lite bortskämd hos sis, men det är man värd ibland.
Strax börjar Halv åtta hos mig och därefter följer bönderna och sedan greys. Underbara tv-onsdag!!
Skulle för övrigt ha jobbat länge idag så skulle nästintill precis ha kommit hem vid det här laget. Men imorgon är vi ont om personal så får ta långt pass då istället. Det gör mig inget, jag ställer gärna upp och är glad att få jobba. Trivs mycket bra också dessutom.
Nehe, dags att förbereda mig mentalt för tv-kvällen som väntar. Trevlig kväll!!

Höstkänsla

Hösten har anlänt och därmed även mysfaktorn. Köpte lite blommor och en pumpa i helgen för att pynta i vår trappuppgång. Dock blev det en sådan stressig helg med städning, kalas och tupperware party att jag inte hann med att verken plantera eller karva ur pumpan. Men igår kväll, trots sen kväll på jobbet, planterade jag mina blommor. Det blev blå ljung och lila prydnadskål, super läckra. Idag kom jag hem tidigt så då tog jag tag i pumpan och har nu fått den också på plats. Så nu pryds trappen av höstdekoration och det känns varmt och inbjudande.

Har också hunnit med att laga mat till mannen och mig och även inhandlat massa godis till alla barn som ska knacka dörr till helgen. Alla helgona och halloween, inte vill vi ha några bus så därför blev det massa godis. Så välkomna alla barn!!

Att vänja sig

Att vänja sig vid att stiga upp på morgonen och gå till jobbet, komma hem sent och samtidigt sköta om hemmet det är en gåta i sig. Har efter elva veckors arbetslöshet (då jag sökt jobb och utbildningar, sprungit på obligatoriska möten, och gjort lite som jag vill) jobbat en vecka nu. Inte jätte tidig morgon men ändå nio och några senare kvällar. Kan säga att det tar på kroppen och energin och det är inte lätt att vänja sig. Ikväll har jag känt mig rätt utmattad och bara legat på soffan. Försökt smälta in allt nytt och samtidigt ändå njutit, för jag trivs jätte bra. Jag hoppas lära mig mer och mer, för att kunna ta på mig mer ansvar och visa vad jag går för. Jag tror det kommer ta lite tid att vänja sig efter hemmatiden, men så småningom ska det nog gå galant. Det handlar om att bygga upp rutiner och sedan köra det med lite parallell spontanitet. Det ger sig snart.

Mannen på hemmaplan

Mannen är på hemmaplan igen och hela huset är fyllt av mys och liv igen. Det har varit tyst och trist utan honom och jag ärligt talet inte vad jag skulle göra utan denna man i mitt liv. Han förgyller min vardag och lyser upp mitt liv. Värmer och stöttar. Katten har varit framme hela kvällen med oss och hunden har busat i massor. Jag, ja jag bara myser och njuter. Vardagen är inte sig lik när jag inte får dela den med min man. Underbara lilla "minifamilj", det är vi.

Vändning

Imorse när jag steg upp trodde jag minsann inte att jag skulle ta mig genom dagen. Allt och alla har verkligen stört min sömn inatt. Själv har jag sovit oroligt och inte lika djupt som vanligt då mannen är bortrest på kurs. Inte nog med det har hunden också sovit oroligt och varit uppe flera gånger. En susande jävla helikopter har farit runt över byn halva natten. Ja, you name it!! Skit lite sömn och jag skulle jobba långt pass idag. En mardröm väntade men jisses så bra och snabbt dagen gick iaf. Kassan flöt på och utbildningarna också. Plötsligt var det dags att ge sig hemåt.
Stressade iväg för att hämta fisen hos mamma där han varit idag pga lång arbetsdag. Vidare på lyckeby innan djurkompaniet stängde för att köpa kattmat som var totalt slut här hemma. Vidare till Robins moster för att beställa jultidning av hennes barn och lämna en katalog till henne. Hem och koka ihop mat lite snabbt för att sedan landa helt utslagen på soffan till bönderna.
Ja en fullmatad dag som nu avslutas med lite tv till och sedan sovdags. Ny dag imorgon!!

Dag ett/två

Idag är det dag ett och två. Andra dagen på jobbet fick galant. Stod i kassa hela förmiddagen och körde utbildning hela eftermiddagen. Det känns super bra såhär långt, dag två. Jag tror minsann att jag snart börjar få kläm på en del saker och utbildningarna parallellt med praktiskt jobb tror jag kommer ge färdighet. Man blir aldrig fullärd men bättre och bättre. Så följ strömmen och kör hårt, det lever jag för just nu.
Det är också dag ett. Första dagen av tre utan min kärlek. Han är på kurs några dagar och jag saknar honom något fruktansvärt. Tänk att efter alla dessa år saknar jag fortfarande denna karln när han inte är nära. Det kallar jag riktig kärlek!! Du är allt och lite till min älskade, vi mot världen!!

Amazing

Wow första dagen har varit helt amazing och jag tror minsann att jag kommer trivas mycket bra på mitt nya jobb. Visst är det mycket att lära, många nya namn och ansikten, men det kommer smälta in med tiden. I bilen påväg mot stan imorse kände jag ett sådant lyckorus gå genom kroppen, förstå vilken härlig känsla! Att man kan vara så glad av att få gå och jobba, det känner man ju absolut inte i vanliga fall. Jag känner mig verkligen glad och jag ska visa vad jag går för och hoppas att mina nya kolleger ska trivas med mig och min insats. Heja mig!!

Nervöst

Wow idag känner jag verkligen av min nervositet. Jag har inte riktigt tagit mig upp ur sängen (bortsett från att ha varit uppe och startat diskmaskin och torktumlare). Jag orkar bara inte ta mig upp idag. Vill helst bara ligga kvar i sängen hela dagen och sova för att inte behöva känna min nervositet. Haha, hör hur dum jag låter. Men de flesta jag pratat med säger att man ska vara lite nervös när man ska börja nytt jobb, då brukar det gå bra. Så jag får väl helt enkelt ta mig i kragen och stiga upp nu, äta lite och gröt och sedan ge mig ut på en härlig promenad.
Bjuder på en bild från kalaset igår kväll, godisskålen är himla populär bland de små barnen :)

Lugn dag

Idag har det varit en lugn dag. Inte gjort en minsta knop. Tog mig från sängen till frukostbordet och vidare till soffan. Lyckades somna där, supet skönt. Vaknade för en timme sedan och insåg att det var dags att hoppa in i duschen. Ikväll vankas det kalas för Robins morfar och det rycktas att det ska bjudas på tacos. Guda gott, och jag behöver inte laga det själv imorgon som jag hade tänkt. Mums!!

Family

Idag kom mannen hem redan vid lunch då han varit hos ögondoktorn för att slipa hinnan då han igår fick en järnflisa i ögat. Han gnäller som ett barn viss stunder och har ont. Dessutom ser han illa. Stackars karl!!
Hunden är nybadad och vi har haft en mysig eftermiddag tillsammans på soffan vår lilla familj. Lagat god middag till Sofie och Johan som gjorde oss sällskap och nu har vi anlänt hos Jenny, Robins äldre syster. De ska vidare på lite syskonfest ikväll och jag ska bort till lillsyrran på mys hos dem.
Ibland får familjen dela på sig men vi håller ihop på avstånd ändå. Det är vi mot världen och inget kan stoppa oss!!

Sista sovmorgon

Idag var eventuellt min sista sovmorgon på länge så därför drog vi ut på den, jag och fishunden. Riktigt skönt att ligga och dra sig i sängen och gosa lite extra.
Det är med blandade känslor som jag ska börja jobba på måndag. Givetvis ska det bli så himla härligt att få börja jobba eftersom arbetslösheten gjort mig "sjuk". Jag är trött på att gå hemma och deppa och det ska bli super spännande att börja nytt jobb på måndag.
Samtidigt kommer jag definitivt att sakna mina gosiga morgonstunder med fishunden, våra härliga promenader och allt bus. Kommer kännas konstigt att lämna honom varje morgon men som tur är har vi lite olika arbetstider jag och min gubbe så fishunden blir inte ensam så många timmar. Jag börjar efter Robin och han slutar före mig så det ska gå nog bra detta.
Jag tror på oss!!

Höststädning

Startade dagen himla sent idag. Men startade åtminstone med en grymt härlig promenad i solen tillsammans med min lille fishund Viggo. Det är helt galet vad uppfriskande det är med en promenad så på morgonen. Man vaknar till liv och orkar hur mycket som helst.

Kom hem och åt lite frukost framför tv:n och bläddrade genom all reklam som anlänt i posten medan jag var på promenad. Dock inget roligt i reklamen så tog mig i kragen och började städa. Damma, dammsuga, torka golv, vattna blommor och skrubba dörrar och skåp. Grundligt och riktigt och nu är här bovänligt igen. Känns riktigt skönt att äntligen ha fått det gjort!!

Vaniljkransar

Hittade jäst i kylen idag som inte var duglig så länge till så jag var bara tvungen att göra något med den. Sagt och gjort!! Tog fram min läckra degbunke som jag köpt på tupperware och slängde ihop en sats bullar. Eftersom jag redan hade kanelbullar i kylen och inte hade några bullformar kvar så fick det idag bli vaniljkransar. Första plåten blev inte jätte bra men de andra två blev kanon bra!! Så nu har jag massa fika att bjuda på när vi får besök.

Morgonens promenad

Tagit mig morgonens promenad och det var riktigt härligt. Känner dock att min förkylning fortfarande sitter i då jag blev helt lam när jag kom hem. Flåsar som en gris och svettas som aldrig förr. Ja promenaden tog kål på mig men skam den som ger sig. Jag har gett mig tusan på detta och nu kör vi full fart.

Frukosten har också ändrats och framöver kommer det bli havregrynsgröt med mjölk för min del. Smakar faktiskt bättre än man tror.

Önskelista

Har börjat knåpa på min önskelista till julen och min födelsedag. Det börjar nu faktiskt närma sig jul, bara lite mer än två månader kvar. Är det något som är härligt och mysigt så är det julen. Man får träffa alla nära och kära, värma sig med massa god mat och krypa upp i soffan tillsammans för att kolla på Kalle Anka och invänta tomten. En mysigare helg finns nog inte. Jag ser verkligen fram emot julen. Har redan börjat spinna lite på julklappar till familjen men kan inte avslöja något här. Det är ju surprises för familjen.
Men min egen önskelista innehåller bland annat sista säsongen av one tree hill, systemkamera och etts prydnad som ser ut som ett &-tecken.

Nu ska fettet brinna

Dags att ta tag i fettet som allt gotte från sommaren orsakat min kropp. Har länge sagt att ett gymkort ska införskaffas men har insett att jag klarar mig lika bra utan. Genom att tänka på vad jag stoppar i mig, det vill säga låta bli massa gotte och försöka äta vanlig husmanskost och i rimliga mängder så ska det nog ge lite. Men klart jag ska hjälpa fettet genom raska promenader och massa hemmaövningar som situps, benlyft, utfall och mycket mer ständigt. Här ska kommas i form igen, FETTET SKA BRINNA!!

Anställd

Från och med idag är jag anställd hos Swedbank Karlskrona och på måndag ska jag göra mitt första jobbpass. Jag är superexalterad samtidigt som jag börjar känna mig ganska nervös. Det är mycket som ska läras in och jag kommer vara alldeles ny i gemet. Jag hoppas verkligen att mina egenskaper lätt och snabb lärd kommet att infinna sig och hjälpa mig framåt. De kommer att behövas. Åh vad jag ser fram emot detta, måndag. Lycklig tjeja!!!

Härligt avslut

Även denna dag fick ett härligt avslut. Vi fick en inbjudan till Sandra och Niklas på lite kvällsfika och det tackar man inte nej till. Så nu har vi för första gången sett deras lägenhet och fått smaka på tesorter som vi aldrig smakat förut, och en supergod chokladkaka. Efter att dessutom ha sett Sandra födelsedags present från Niklas är jag nu så avis att jag har ännu en pryl på önskelistan. Håll i er, en köksmaskin av märket philips som gör allt. Deg, smet, krossa is, you name it. Så in på önskelistan trots att den med all säkerhet kostar mer än skjortan!!

Ansökningar

Idag har jag spenderat hela min förmiddag åt att skicka iväg ansökningar. Jag har ju fått en timanställning på Swedbank (ska skriva på avtal imorgon). Anställningen löper i dagens läge fram till årsskiftet och vad som händer sedan kommer att avgöras på vägen. Kanske får jag fortsätta, kanske inte. Därför är våren i dagens läge lite osäkert och därför har jag idag skickat iväg fler jobbansökningar och kommer fortsätta med det hela tiden. Men jag har också sökt till skolan igen. Lite kurser som verkar intressanta. Bland annat lite projektkurser, statistik och även årsredovisning och koncernredovisnings. Låter som spännande kurser och om jag är arbetslös till våren hoppas jag att jag kommer in. Men helst av allt vill jag givetvis fortsätta jobba och hoppas därför att både jag och personalen på Swedbank kommer att trivas med mitt arbete och att det kommer finnas möjlighet till att få fortsätta jobba även efter årsskiftet. Håller alla mina tummar och tår på att det kommer något gott framöver!!

Mysig söndag

Idag sov mitt hjärta och jag riktigt länge efter en super trevlig utekväll igår. Jag var på 25-års fest för hos mallan och grabbarna körde på en killkväll. Möttes upp ute och kvällen blev helt i klass med fantastisk!!

När vi kände oss körklara idag hämtade vi fishunden hos mamma i stan och åkte vidare för att äta. Vi har verkligen haft en heldag tillsammans och bara myst och njutit av varandras sällskap. En dag helt i min smak, precis som en söndag ska vara. Älskade karl vad du betyder mycket för mig!!

Kvällen avslutade vi med lite film och grönsaker och dip med vännerna. Ett bra slut på denna vecka som började riktigt tråkigt för mig. Men med ett leende på läpparna kryper jag nu ner i sängen och laddar för en efterlängtad morgon pw imorgon bitti. Sov gott

Mallan 25 år

Idag är ingen vanlig dag, för det är Mallans födelsedag, hurra hurra!!

Idag fyller min fina vän Mallan 25 år. Ung och frisk är hon men ibland undrar jag om hon inte sk svimma snart. Vet ni varför? Jo Mallan har ett sådant go att en annan nästan blir nervös och känner sig lite smått lat. Mallan jobbar 100% inom försvaret men inte nog med det så började hon förra hösten även studera 100% till undersköterska. När hon inte jobbar eller pluggar springer hon till gymmet eller umgås med sina nära och kära, allra helst med sin gubbe Andreas. Kan ni förstå att man själv känner sig fruktansvärt lat och undrar när Mallan ska svimma av?! Men aldrig att hon kommer göra, hon har sådan energi som även räcker till sina vänner.

Mallan är en god person och gör ingen fluga förnär om inte hon MÅSTE. Hon finns för dem i hennes närhet, lyssnar och ger goda råd. Men hon har också galna sidor, precis som alla andra. Senaste galenskapen måste varit när Mallan och jag köpte varsin uppblåsbar båt i sommar och packade ihop allt vi handlat och började ro från fastlandet till våra gubbar på ön. En bra bit att ro, rejäl galenskap men fy tusan vilken rolig grej.

En vän som Mallan skulle alla ha. Stort grattis älskade vän!! <3

Vilodag en fredag

Jag tar ut min vilodag hela denna veckan, även idag på fredagen. Måste verkligen vila upp mig så att jag kan komma på benen ordentligt snart igen. Är så himla trött på att gå hemma, för att inte tala om att vara sjuk. Känner mig så fruktansvärt uttråkad och roligare blir det inte av att veta att det finns massa disk, tvätt och sopor som behöver tas om hand. Nej fy för denna fredagen, jag tror jag gräver ner mig i sängen igen!!

Tacksamhet

Har verkligen varit dundersjuk denna veckan. Orkeslös och lidit av sådan smärta att allt i hemmet blivit lidandes. Disk, tvätt, matlagning, omhändertagande av fishunden, ja verkligen allt. Därför är jag så oerhört tacksam över att ha min älskade sambo. Trots att han jobbat hela dagarna och pga mig inte kunnat sova om nätterna så har han kommit hem från jobbet varje dag, helt utsliten, och ändå ställt sig vid spisen för att laga mat och diska. Han har serverat mig allt ifrån mat och dryck till medicin och kuddar. En ängel som måste sänts från himlen, och tänka sig att han blev sänd till mig!! En karl som ställer upp i vått och torrt. Åh vad jag är tacksam över att han är min karl. Det bästa som hänt mig, mitt livs stora kärlek. Always and forever!!

På bättringsvägen??!

Tycker mig må lite bättre idag, iaf i magen och ryggen. Men det verkar som mitt huvud, näsa och hals tagit en snäll istället. Känner mig lite tung i huvudet, hostar slem och snorar lite. Men en tekur och massa vila så ska nog dessa symptom också släppa. Dags att bli riktigt pigg och frisk nu!!

Tidigare i veckan fick jag sms om ett paket att hämta ut. Eftersom jag var så himla trött dröjde det någon dag inne jag orkade hämta det. Men nu är det hämtat och gissa om jag blev glad bär jag öppnade det. Det var mina nya byxor i brunt och röd/lila. Kärlek i en påse på posten!!

Gekås Ullared

Jag bara älskar shopping på gekås Ullared och nu är det ett helt år sedan jag var där senast. Tiden har inte funnits men nu jäklar ska jag dit igen. Datum bestämt och det kommer bli en toppen tripp med damerna. Karlarna får stanna hemma denna gången och följa med till våren istället för övernattning och badtunna!!

Jisses vad vi ska shoppa :)

Lyckorus efter mörk period

Här har inte skrivits på någon dag nu då jag varit riktigt dålig. Allt börjar i fredags kväll med magsmärta som fick över till ryggsmärta på lördagens och en enorm hungerkänsla i magen. Fick i mig lite mat på lördagskvällen och en varm dusch och plötsligt kände jag mig mycket bättre. Till och med så jag gick ut en sväng och dansade vilket jag inte borde gjort. Söndagen i all sin glans mådde jag super dåligt igen och inte pga att jag var bakis. Jag var helt fördärvad och kunde inte sova i söndags natt så fick ringa 1177. Ingen vidare hjälp inte då de trodde att mina symtom berodde på att jag var gravid. Ringer mamma på måndags morgonen och även hon tror jag är gravid. Gjorde ett test som visade negativt så då kunde en sak uteslutas. Måndagen blev värre och slutade med att jag fick åka till akuten vid tio. Mina värden var inte på topp och smärtan kunde ha med blindtarmen att göra. Jag fick åka hem mitt i natten och komma tillbaka nästa morgon. Värdena var bättre igår och smärtan var inte densamma vilket gjorde att läkaren trodde det var magkatarr. Så grattis till mig, jag tillhör familjen magkatarr!!

Lyckoruset då??! Mitt i all min sjuka så har jag idag fått besked om att få börja en timanställning. Snacka om att jag blev glad över detta beskedet. Det kunde inte komma mer lägligt, precis vad jag behövde i min sjuka. Så fort jag är frisk igen ska jag skriva papper. Jag är super lycklig!!

Smärta

Åkt på en sådan olidlig smärta i ryggen. Försöker förgäves hitta ställningar att sitta och ligga i men ingen vill funka för mig. Det gör så ont att jag just nu ligger på soffan och gråter. Det enda som hjälper är att jag vet att det är en inflammation så jag kan minska smärtan med hjälp av läkemedel. Dock har jag ju inte det hemma så mannen min ska få åka och köpa det åt mig. Så länge har jag fått muskelavslappnande och hoppas det ska hjälpa lite iaf.

Ska försöka sova nu en stund så jag slipper tänka på det. Koppla bort brukar hjälpa på en del saker.

Magvärk

Fick sådan otålig magvärk inatt att jag först inte visste hur jag skulle ligga i sängen för att kunna somna. Men visst lyckades jag till slut efter mycket om och men. Hade dock hoppats på att det skulle vara över när jag vaknade idag men icke. Det ligger som ett bälte runt mage och rygg och jag känner mig fruktansvärt uppblåst. Ser ut som att jag blir sängliggandes idag för med denna värk känner inte jag för att göra särskilt många knop.

Snälla gå över!!

Plötsligt vänder det

Idag vaknade jag upp till en dag som verkligen inte var min. Vi hade bestämt oss för att köra till Hällevik vilket vi gjorde tidigt imorse. Men jisses vilket tråkig sällskap jag måste varit för min gubbe. Huvudvärk, magont, toanödig, frusen, varm, ja allt på en gång.

Men plötsligt vänder det. En fika med gamla vänner på stan, det gjorde lite susen. Vi pratade om allt från himmel till jord från förr till nu. Det var riktigt trevligt och det blev inte som jag var rädd för. Var lite rädd för att stämningen skulle vara stel men inte, det kändes riktigt bra och var riktigt trevligt.

På väg hem ringer telefonen med ett nummer jag inte känner igen. Trodde det var en kompis från sitt jobb men det var det inte. Det var ett samtal om ett möte som jag verkligen ser fram emot. Väntar med spänning på att dagen då mötet kommer äga rum ska komma.

Dagen blir ännu bättre då kvällen ska avslutas med bio tillsammans med syskon och vänner. Det ska bli riktigt skoj och jag hoppas filmen är riktigt bra.

Så, plötsligt vänder det!!

Kanelbullens dag

En dag med sis på stan och så var presenten till vår fina vän köpt. Hoppas, tror, hon kommer bli glad för den!!

Ikväll har vi haft lite vänner på besök för att planera en halloween fest och snacka lite skit. Bjöd på mina hemgjorda kanelbullar då det dagen till ära är kanelbullens dag. Dem var omtyckta, så också mina (jag kommer alltid kalla dem för det) negerbollar. Nu ska vi hitta en lokal sen är allt nog lätt som en plätt.

Lovade igår att jag skulle lägga upp en bild på den söta ugnen som vi fick av damen vi köpte båten av så, här är den. Imorgon kommer bild på min degbunke och kannor jag köpte på tupperware partyt i söndags, se anlände idag!!

Morgontrött

Tänk att man kan vara så fruktansvärt trött att man inte orkar ta sig upp ur sängen utan att det ska krävas att man blir väjt av att någon ringer. Nej denna trötthet måste snart läggas på hyllan för det är inget jag orkar med längre.

Upp och hoppas dags för frukost sedan mot af och presentletning på stan. Heja!!

Bedtime

Så var det bedtime igen. Inget jag direkt lider av då jag faktiskt har gjort något idag. Varit i stan på jobbcoach mässa och valt en jobbcoach. Tagit en snabbrunda med lite lunch på stan med syrran. Gjort min vän sällskap i hennes blomsterbutik. Varit med sambon och hämtat alla saker till båten som vi fått av säljaren. Och ikväll gjorde vi våra vänner sällskap till en film. Ja lite har man hunnit med idag.

Imorgon blir det en pw på morgonen igen innan jag ska ge mig in till af för "möte" för att sedan hitta en present till vår vän som snart fyller 25!! Dessutom ska jag ta en bild på den super gulliga ugnen som vi fick av båtsäljaren idag som vi ska ha i båten och lägga upp här så ni får se. Jag är nästan kär på nytt, i en ugn!!

Jobbcoach

Nu är jobbcoach vald och jag tror minsann det blir bra om jag får mitt val igenom hos af. Det blev inte någon av dem jag tänkte mig från början så jag är otroligt glad att jag gick på denna träffen idag. Nu håller jag tummarna för att jag gjort ett så bra val som det känns att jag gjort!!

Regnrusk

Ser ut som riktigt regnrusk utanför fönstret. Jag sitter nerbäddad i sängen igen efter en varm dusch och frukost. Vill verkligen inte ge mig ut idag men känner att jag nog måste för att ta ett beslut gällande vilken jobbcoach jag vill bli tilldelad. Så det är väl bara att klä på sig mer kläder och sedan ge sig iväg.

Kalla kalla årstid..

Läsa böcker

Under min studietid, det vill säga de senaste tre åren har jag inte haft någon tid över eller rättare sagt ork till att läsa alla min böcker som jag fått i julklapp eller födelsedagspresent. Så ikväll har jag tagit mig i kragen och börjat med en av alla böckerna. "motsatsen till kärlek". Så långt som till avsnitt tre är den bra och jag hoppas kunna få ut något användbart av den. Jag hoppas den ska väcka känslor och ge mig saker och ting att tänka på. Vad tjänar annars läsningen till om den inte förmedlar något.

Sen morgon

Det blev en himla sen morgon idag. Uppe först för en timme sedan och nu som först äter jag frukost efter att ha varit ute med lillfisen. Ja säga vad man vill men ibland är mm allt ta trött pch behöver sova. Dessutom är det sista dagen denna veckan som det ges chans till lång sovmorgon så då får man passa på.

Snart dags att bege sig till syrran i stan för att få lite hjälp och även sällskap en stund innan mannen slutar jobbet.

Morgonstund har guld i mun!

Plötsligt händer det

I förra inlägget om mina kanelbullar skrev jag att det inte skulle bli någon bild. But guess what, det funkade visst och nu är jag super glad. Appen levererar äntligen åt mig och nu kan jag blogga ordentligt igen. Lycka!!

Kanelbullar

Ikväll har vi bakat kanelbullar för hela slanten jag och syrran. Resultatet blev kanon, super goda!! Så jag tänkte dela med mig av receptet. (dessvärre inga bilder när jag bloggar via appen för det tycks inte fungera)

150 g margarin
1 pkt jäst
5 dl mjölk
1-1 1/2 dl socker
1.4 l vetemjöl

Smält margarinet och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader, fingervarmt. Häll över smulad jäst och rör så jästen löses upp. Tillsätt vetemjöl och knåda tills degen släpper bunken. Låt jäsa 30 minuter under bakduk och knåda sedan ut degen. Kavla till en rektangel, smöra och strö kanel ock socker. Rulla ihop och pensla med ägg och garnera med pärlsocker. Grädda i ugnen 5-8 minuter på 225 grader. Voila, klart!!

Fattig

Lyckeby gjorde mig lite smått fattig. Två bakplåtar med lock till fick följa med hem, dessvärre var det inte allt. Med mig hem fick jag också två skålar som ska vara i båten nästa säsong, en superhärlig pläd och sedan lite diskmedel och tvål. Det lilla man tänker sig springer plötsligt iväg kostnadsmässigt. Men en del saker behöver man helt enkelt, man kan exempelvis inte gå runt och lukta illa varför tvålen behövdes och disken låste bli ren och därför behövs diskmedel. Ja lite bra att ha saker och lite bara för att saker. Nu inväntar jag min gubbe för lite middag och sedan syrran för pw och bakning!!

Lunch

För de flesta är det dags för lunch nu. Men jag har nyss ätit frukost efter att ha ägnat min morgon till att söka jobb. Så jag beger mig en runda till lyckeby för att se vad den lilla byn har att erbjuda idag. Ikväll ska jag allt ta en pw och baka bullar!!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0