Svampinfektion

Som det låter, svampinfektion. Jag verkar drabbas av det mesta numer. Det räckte inte med min mjölkstockning och infektion i livmodern. Jag har nu dragit på mig en svampinfektion också i ena bröstet. Det började sticka, svida och bränna i bröstet under helgen och blev allt värre. Ringde bvc i måndags morse och de tyckte det lät som svamp och skrev ut medicin. Tagit två tabletter bara och tycker faktiskt det känns något bättre. Försöker lufta under natten och byter amningsinlägg flera gånger om dagen. Allt för att bli av med det så fort som möjligt för det gör så ont i bröstet.  Allra helst efter lillskrut ätit när mjölken liksom ska rinna till och fylla på igen. Gaah!! Bort dumma svamp.

Gymnastik

Sedan fyra veckor tillbaka så är skruttans gymnastik igång med en ny termin. Denna terminen är det jätte många barn som är med, säkert hälften av dem är nya. Skrutt tycker forfarande det är super roligt. Balansera, hoppa, svinga i ringarna, kullerbyttor, kräla och allt dem gör. Hon är duktig också och växer lite för varje gång.


Denna terminen är något annorlunda för henne. Förut var det hon och jag som gick på gymnastiken ensamma, numer vill hon att hela familjen följer med henne. Så varje torsdag kväll hänger vi i gympasalen med massa glada och duktiga barn och deras mammor och pappor. Det blir lite socialt nätverk för oss också helt enkelt.

Blod i överskottskräket

Lillskrutt precis som storasyster överskottkräks vilket inte är ovanligt hos bebisar. Så vi har liksom inte varit särskilt oroliga över det, allra helst inte eftersom det är mindre än vad storasyster kräktes efter måltid.


Men så igår var överskottet väldigt blodigt, både färskt och gammalt. Jag tyckte inte mina bröst vart såriga, endast en liten "vårta" i ena bröstvårtan som var pytte pytte lite rödare. Så dwt kändes märkligt om blodet skulle komma därifrån när det var så mycket. Ringde slutligen rådgivningen som ville vi skulle åka in till akuten. Väl där blev vi skickade till barn som tog emot oss och undersökte lillskrutt. En pigg och fin liten tjej, inga synliga sår i munnen eller andra tecken på sjukdom. Läkaren drog slutsatsen att blodet skulle kunna komma ifrån mina mjölkgångar. Vi fick åka hem igen, avvakta och hålla koll. Om det skulle eskalera eller inte avta så är det åter till barn som gäller för ttteröigare undersökning.

Sedan vi kom hem igår kväll har det inte kommit något överskott och inte heller något blod. Lillskrutt har dessutom för fjärden gången sedan i fredags sovit en hel natt, 23:00-06:30. Helt underbart för en annan att sova men inatt har oron varit framme. Vaknat så många gånger och lyssnat så hon andats, det där blodet i överskottet satte verkligen fart på min oro, det gav mig små skakningar i händerna till och med. Hoppas det var som läkaren trodde och att det är över nu.

Simskola

I söndags var stora skrutt för första gången på simskola, Minisim. Det är mest lite lek när dem är så små, lite vattenvana och förberedande för att så småningom med åren lära sig att simma. Vi som är så mycket på sjön tycker det är nyttigt för barnen att vänja sig tidigt vid vatten och få lära sig simma riktigt. En halvtimme i vattnet ihop med en förälder och sina simkamrater. Skruttan tyckte det var jätte roligt och ser fram emot nästa söndag. Det glädjer mig att vi lyckats hitta fritidsaktiviteter som hon gillar. På så sätt förenar hon och vi nöje med nytta, och vi behöver inte känna att vi lägger onödig tid och inte heller onödiga pengar.

Hela nätter

Sedan lillskrutt kom har jag inte fått sova en hel natt, vilket är lite ovant för mig. Storasyster sov hela nätter efter sådär en vecka och det var så skönt. Det gav ju oss sömn hela nätterna och man var inte lika trött. Självklart har jag räknat med vakna nätter med bägge barnen redan innan jag blev gravid. Men oj så bortskämda vi blev med storasyster, kanske kan det bero på att mjölken inte rann till så att hon flaskmatades. Det ger ju lite annan mättnad.


Lillskrutt ammas och har gjort sedan start, vilket fungerar alldeles utmärkt. Vi har fått använda amningsnapp från början eftersom hon hade svårt att greppa bröstet utan. Men sedan knappt två veckor tillbaka har vi slutat med den och hon tar bröstet super fint. Nätterna har vi varit uppe en gång för amning hon och jag sådär runt 2-3. Man blir rätt trött, allra helst när man varit van att sova hela nätter. Men så plötligt händer det, två nätter i rad!! Vi har fått sova 23.30-06.00 och 23.30-07.00. Helt fantastiskt, helt underbart! Jag kan inte låta bli att undra hur det är möjligt och vad det beror på. En teori är att hon haft det varmare eftersom vi lagt över hennes täcke nu istället för filten. Hon har varit så varm innan att täcket skulle fått henne att svettas, men nu ha nätterna blivit svalare och då hjälper ju inte riktigt filten. Säkert inte anledningen utan bara något jag fått för mig. Antagligen bara engångsförtelser men oj så härligt, jg kommer leva länge på dessa två nätters sömn. Tack lillskrutt 💕

Regnrusk = bakdag

Så har regnet nått oss, igen!! Grått, mörkt, blåsigt, kallt och blött. Ja jag kallar det höst. Så därför drog vi upp ärmarna och satte igång med lite bakning till det kommande dopet. Vi fick hjälp av syrran och barnens kusin. En heldag tillsammans med bakning, lek och bus och några nervsammanbrott också såklart. Det går liksom inte att undvika med barn.


Så i frysen finns det numer flätor och chokladbollar och bägge delar fick godkänt i smakprovet av syrran och storskrutt. Så nu har jag hälften kvar i bakväg och så ska vi beställa tårtor som vi sedan själva ska garnera. Snabbats och lättast!

Eftersom vädret är så ruggigt blir det minsann tända ljus ikväll, en kopp rykande varmt te och kanske till och med en mysig värmande brasa. Vem vet..

Födelsedag och skogens guld

En härlig helg är över och en nu vecka Hr anlänt. Vi inledde som några veckor tillbaka med ledig fredag hela familjen. Så nice att vakna upp varje fredag tillsammans med familjen och veta att vi har tre dagars tillsammans framför oss. Vi uträttade lite ärenden, storhandlade och hade sedan en mysig eftermiddag och kväll hemma.


Lördag plockade vi lite på hemmaplan innan dwt var dags för kalas. Syrran fyllde 26 och vi vart bjudna på fikakalas. Sedan bjöd vi hem syrran med familj på tacomys och tärning på kvällen.

Söndag röjde vi på på uppställningsplatsen för båten. Snart dags att dra upp för säsongen och då behöver vi komma fram. Så bort med buskar och det höga gräset. Nu ska båten göras redo sen är det dags att lägga henne på land. Eter lunch tog vi en sväng till skogen för att leta guld. Betydligt bättre skog än sist och vi fick till och med kantareller med oss hem. Tummen upp!!

Kvällen avslutade vi med vännerna i färmanstorp. Lite pizza, fika och härligt häng. Perfekt avslut på en perfekt helg!

Allt starkare

Lillskrutt blir allt starkare för var dag som går. Huvudet lyfts mer och mer och det sparkar och sprattlas som bara den. Hon har också börjat greppa lite lätt. Inga vändningar ännu men hon trycker på bra med armar och ben. Tar sig nästan lite smått krälande fram. Nacken blir allt stabilare och hela kroppen också. Vår lilla lillskrutt, så duktig.


De senaste dagarna har vi också tränat på att amma utan amninganappen. Lillskrutt är jätte duktig och det går bättre och bättre för varje dag. Så länge vi har det lite lugnt runt oss så sköter hon ätande exemplariskt utan amningsnappen. Heja oss!!

Stel som...

Dagarna rullar på minsann. I måndags kväll var vi hos E&J en sväng för att hälsa på, prata lite goja och skåda deras lilla tös som anlänt stora vida världen. Vilken söt liten groda, det har dem minsann gjort fantastiskt bra. Stort grattis ännu en gång till er!


Igår åkte gubben iväg på evenemang med jobbet och blev borta över natten. Med andra ord blev jag själv med våra två töser så jag bjöd in mig till mamma som jag inte träffat på ett tag eftersom dem varit bortresta. Lite middag och sedan kvällsmat innan vi åkte hem för att bädda ner oss. Stora skrutt somnade relativt fort medan lilla skutt var lite bökigare. Efter flertalet försök att lägga ner henne i sin egen säng gav jag upp. Jag behövde sova så hon fick sova på mitt bröst inatt. Jag sover sämre men får åtminstone lite sammanhängande sömn. Sen ligger man inte särskilt bekvämt eftersom man ligger lite på helspänn för att inte skrutt ska rulla iväg. Så kroppen är stel som en pinne när man vaknar.

Överlag en okej natt och det är jag tacksam för eftersom pappan inte varit hemma och kunnat komma till räddning. Tack mina sessor för att ni är så bra som ni är. Mamma älskar er!!

September

Så var september här vilket i princip innebär att sommarn är över och hösten är på intågande. Dem soliga dagarna, vilka varit få hela sommarn, blir allt färre och regn och rusk drar in. Träden börjar gulna och snart faller alla löv till marken. Kvällarna blir mörkare och kyligare. Men hösten är inte så pjåkig ändå. Man får ju med all rätt flytta in, tända massa mysiga och värmande ljus, tända en brasa och krypa ner i soffan med familjen. Det är ju minsann inte fy skam, snarare super mysigt.


Så välkommen september oavsett om du vill förmedla varma soliga dagar eller lite ruskiga regniga dagar. Vi ska ta vara på dig oavsett och göra varje dag minnesvärd.

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0