Gips

Vilken måndag det blev, och vilket slut på detta året och början på nya året. Ja, ibland slutar man aldrig att förvånas över livets väg. Medan jag knatat på på jobbet idag med sådär minst tio i kö hela dagen så har sambon spenderat sin dag med sjukanbesök. Han skulle ju bara till sin mor på vårdcentralen för att linda om foten, det slutade med en ny remiss till röntgen. Riktigt som vi trodde från början, benet är brutet nästintill vid knäskålen och ledbanden verkar av kring fotleden. Så hem kom han, min prins, gipsad och en tid för op på fredag morgon. Dagen blev liksom plötsligt helt upp och ner, musten gick lite ur mig. Allt kändes hopplöst och jag som inte är den skadade har känt mig som en helt annan person hela dagen.

Mitt hjärta blöder lite och det känns lite tungt, känner oro inför en op. Hur ska jag kunna finnas till hands? Hur ska jag klara av att koncentrera mig på jobbet? Hur ska jag på bästa sätt visa att jag finns här? Tankarna flödar och jag vet verken ut eller in. Jag känner samtidigt lättnad över att det sker nu medan vi inte påbörjat renovering i nästa rum och inte heller står mitt i förlossningsperioden. Det hade varit lite jobbigare än vad det är nu. Men vi får försöka knata på bäst vi kan nu och ta en dag i taget. Av allt vi gått igenom tillsammans ska vi minsann mot alla odds gå igenom detta också. Det ska göra oss starkare än någonsin. Alla relationer behöver prövningar för att överleva och tillsammans är vi oslagbara!!

Vill avsluta genom att tacka er små änglar som ikväll kom för att umgås med oss och hjälpa oss med städning och förberedelse inför imorgon. Tack för att ni gjorde mer än ni behövt, det värmer oss och vi är tacksamma långt inifrån själ och hjärta. Ni vet minsann hur en riktig vän ska vara, inte bara när det behövs som mest utan alltid!! 💕

Sekunder av vila

Efter en lång jul och ledigt var det i fredags dags för jobb igen, dit gick jag helt slut. Men tog mig igenom dagen och stressade efter det ut till Maxi för att handla och skopunkten för att hitta mig några läckra skor. Sagt och gjort, sedan hem till sambon för att slänga i oss lite mat innan vi åkte på fotboll i Ronneby. Denna gång spelade inte sambon, som varit hemma och ledig, utan våra systrar. 

Känns inte som vi haft så mycket ledigt utan vi har farit runt som tokar. Ja sambon har inte kunnat fara så mycket med sin fot men han kämpar på bäst han kan. En annan har handlat, shoppat, städat och plockat. Lagat mat, hämtat soffbord och så har vi träffat familj och vänner. För deb sakens skulle har vi haft det bra och trevligt.

Men idag bestämde jag mig för att när vi gjort det vi ville ikväll så skulle vi minsann sjunka ner i soffan. Ta oss en kväll på tu man hand och bara koppla av, några sekunders vila. Vi behöver det och förtjänar det.

Bjuder på lite bilder från julen och helgen som gått.


Julen 2013



En ny vecka i graviditeten påbörjas idag


Soffbord och taklampa på plats i gillestugan

Julen 2013

Julen 2013 började bra och slutade, hmm, lite annorlunda än vanligt.

Vi började julfirandet hos min far i Kestorp tillsammans med syrran, svågern och farmor och farfar. Vi är inte så många men det för inget för vi har det bra och mysigt ändå. Vi äter gott, delar ut julklappar och spelar julklappsleken. I år gjorde vi om leken lite, istället för att kasta tärning så spelade vi bingo. Det gick också himla bra och alla fick paket. I år lade vi till ett moment i vårt firande. Vi köpte lotter som vi skrapade och kom överens om att dela på vinsten. Den blev dock inte allt för hög så vi satsar på att byta vinstlotterna till nya för ny vinstchans.

Julafton for jag som alltid till mamma för julfrukost och Robin till sin farmor och farfar för att sedan ansluta innan Kalle anka. Även hos mamma var firandet lite annorlunda i år, i form av fler firare. Mammas sambo, hans två barn samt hans föräldrar tillkom i år. Fullt hus och även där åt vi gott och delade ut klappar, givetvis kollade vi på Kalle anka också. En annorlunda men oj så mysig jul tillsammans med mamma.

Kvällen firade vi hos Robins mormor och morfar precis som vi alltid gör. Där börjar firandet för vår del, som kommer senare, med juldans som följs av klapputdelning och sedan mat. Även det firandet består av många personer och många klappar, dessutom är det minst lika mysigt som alla andra firanden.

Vi tackar så hemskt mycket för alla fina och praktiska klappar som vi fått och önskar familj, släkt och vänner en gos fortsättning!!

Så slutade julen annorlunda, hur så tänker ni?! Den årliga KM-cupen gick idag av stapeln och sambon spelade för sin nya klubb. Iaf hann han göra mål och spela en och en halv match innan allt gick i stöpet. Plötligt låg han där och skrek på golvet och gissa om jag blev orolig över hans tidigare skada. Den visade sig vara okej, värre var det med foten. Sambon min viker sig inte för minsta lilla så när han skriker då gör det ordentligt ont. Vi fick fara till akuten och efter ett förvånansvärt snabbt besök kunde vi åka hem, men smärtstillande, en lindad fot och ett par kryckor. De kunde inte se något brutet, men foten och benet är så svullet att det ser otäckt ut. Sambon min har fruktansvärt ont och jag hoppas verkligen han kan sova inatt. Älskade älskade!!

Dags att krypa ner, imorgon väntar jobb efter en veckas ledighet..

Fotboll och rensning

Dagen har verken fått fort eller sakta, utan mer i lagom fart. Har fått mycket gjort och även hunnit med lite nöje. I förrådet pågår rensning och snart är jag nog klar. Någon enstaka kartong kvar att gå igenom, men nu kommer man åtminstone in i förrådet och hittar dessutom lättare.

Har hunnit med att kolla på dm i kallinge  också. Tycker om att stötta upp och visa mitt intresse för både lillebror och sambon som spelat idag. Dessutom fick jag hänga med mamma och lillsis. Lillebror vidare till slutspel men sambon får nöja sig med dagens spel.

Nu är dessutom alla klappar till jul klara, insvepta och ligger så fint under granen. Hoppas nu bara att alla klappar ska värma våra nära och kära så att dem blir  nöjda och glada.

Imorgon kör vi första julfirandet hos pappa i Kestorp och sedan rullar det på i två dagar. Ska bli mysigt och trevligt, synd bara att det inte vill komma någon snö. Det saknar jag för julkänslans skull.

Lite tv-mys innan sängdags, sov gott kära läsare!!



Glukosbelastning

Fy tusan vad glukosbelastning är sött och smakar otäckt. Att hälla i sig det en tidig morgon när man bara vill äta en riktigt god frukost är ingen höjdare. Var man inte hungrig innan man hällde i sig det där söta så är man det efteråt kan jag säga. Hungern börjar sätta in ordentligt och jag längtar bara efter mat. Bättre blir det inte av att kolla på Nyhetsmorgon där dem gör julmat och grejer. Hej hopp en halvtimme kvar sedan ska provet tas och efter det får jag äntligen åka härifrån och äta lite frukost!! Läääääängtar!!

Muuums

Så var sista julkakan, eller om man vill kalla de godis, klart. Skummiga gossaker med kokos och choklad. Började fundera på när vi ska hinna äta upp allt eftersom jag insåg att julen är här när som. Den står runt dörren och väntar och julklapparna är inte heller klara ännu. Oj oj jag har lite att stå i, samtidigt som vi försöker komma iordning här hemma. Julstök blandat med renovering, jobb, barnförberedesle och umgänge är inte det lättaste att få ihop men vi försöker. En bit i tagit och idag fick baket komma först. Det är ju lite roligare :)



Julklapp

Julklappen från mig till Robin och från Robin till mig är klar, dessutom också på plats. Vi bestämde oss för att inte köpa "krims krams" till varandra i år utan lade istället ganska mycket pengar på varandra. Vi köpte en gemensam julklapp som vi kan dela och njuta av tillsammans i många år. Efter många år som sambos i en gammal säng tyckte vi det var dags att byta upp oss lite. Så vi bestämde oss för att nu var det minsann dags att unna oss en ny riktigt go och härlig kontinentalsäng. Sagt och gjort och lagom till jul fick vi den levererad, till och med en hel vecka innan. Känns himla skönt och inatt ska jag sova som en prinsessa 👑



Olidligt

Fy fan rent ut sagt vad jag far illa idag. Bättre dagar har jag haft. Lider av huvudvärk som inte vill hå över trots vila sedan jag kom hem. Frös halva dagen på jobbet och kände mig febrig. Inte nog med det, det är liksom överkomligt och jag kan stå ut. Men så har jag halsbränna idag igen. Tidigare har den också varit så jag kunnat stå ut men idag är den så fruktansvärt olidlig. Den vill verkligen inte släppa, eller ens bli något "mildare". Den är där och inget hjälper. Så läser man om olika saker som ska hjälpa och lindra men icke på mig. Får prova alla metoder till jag hittar en som hjälper. Det lyckas jag väl med lagom till BF. För innan dess lär jag inte bli av med denna halsbränna.

OLIDLIGT!!
Men för mitt lilla knyte i magen gör jag allt, innebär det att jag måste ha halsbränna så, Bring it on!!

Grön och grann...

Granen står så grön och grann i stugan.. Nu är vår gran på plats här hemma i huset vilket ger ännu lite mer julkänsla. Nu hoppas jag bara på lite lite snö till nästa helg så att vi kan få njuta och känna av den riktiga julkänslan. För utan snö är det inte jul på riktigt oavsett om stjärnorna lyser, granen står klädd med klapparna inunder och glöggen flödar tillsammans med allt julgodis som pressas. Jag vill ha snö till jul!!

Granen blev precis som alla andra år klädd av Robins små kusiner. Allt ifrån guld och rött till glitter, chokladkulor och polkakäppar. Måste ju ha lite gotte i eftersom barnen kommer åter efter jul för att städa ut julen åt oss. Så himla mysigt att dem vill komma och hjälpa oss varje jul.

Nästa år kanske vi skapar en ny tradition när liten är kommen. Men med all säkerhet kommer vi bjuda in barnen då också. Det är något speciellt med dessa små söta kusinerna.



Önskelista

När det i år började pratas om önskelista till jul så var min näst intill tom. Jag kunde inte komma på något särskilt som jag önskade till jul. Så tråkig som jag är önskade jag presentkort. Hur roligt är det egentligen. Men sakta och säkert har jag nu börjat komma på saker jag önskar mig. Så plötsligt blev önskelistan lite längre så tur är väl att jag fyller år snart också ;)

• Tavla med texten "house rules"
• Stor gammaldags väggklocka
• Babysitter till liten
• Bäddset till liten
• Brickbord
• Smetfördelare
• Nattlampa till liten
• Äppellådor
• Serveringsskålar med glaslock
• Napphållare till liten

Ja det är en del av det jag önskar mig, får hoppas att tomten tycker jag varit snäll i år :)



Julgodis

Ikväll bjöd jobbet in till pysselkväll. Temat var julgodis såhär inför jul. Vi gjorde söta tomteluvor, snöbollar, tryffel, mozartkulor och marschmallow doppade i choklad med strössel. Det var riktig julstämning med julmusik, tomtegröt och skinkmackan och givetvis lite pepparkakor och julmust. Söta små cellofanpåsar och etiketter fanns att lägga sitt julgodis i. Allt smått och gott som gjordes fick givetvis tas med hem. Tack till er som tagit initiativ till och ordnat denna kväll!!



Baka baka liten...

...julgodis!! Åh så roligt det är med bak och pyssel. I år har jag gjort lussekatter, rocky roads och julkola. Sitter ikväll och funderar på vad man mer kan hitta på för roligt julbak och julgodis. Det finns ju sååå mycket gott och roligt att hitta på men jag har hjärntorka idag.

Kom mer än gärna med förslag på vad jag kan hitta på för skoj :)



Family first

Igår var en riktigt härlig dag fastän vi kände lite ångest över hemmet. Vi gjorde inga måste igår utan ägnade oss enbart till att njuta av dagen. Sambon lirade lite boll på förmiddagen och efter det hämtade vi upp vårt hjärtegull till hund hos mor min. Där åt vi lite frukost också och umgicks med familjen. Pratade om hur vi ska fira jul och lite så. Det är lite krabbigt att få ihop det för oss ibland eftersom vi lever med lite skilsmässor bakom oss. Men vi gör vårt bästa och lyckas för det mesta.

Vid skymningen tog vi oss till bubbetorps gård för att få lite mysig julstämning på julmarknaden. Men vilken besvikelse i år. Tidigare år har det varit mycket fler utställare, i år kändes det tomt. Så marknaden får i år 2 av 5 tomtar. Vi fick med oss vår glögg hem men nästa år provar vi en annan julmarknad.

Kvällen bjöd på middag och mys hos mamma. En riktigt härlig kväll med familjen, precis som det ska vara. Mysig stämning och samtalsämnena flödade på och så även alla goa skratt.

Summering: min dag var amazing!!



Mysig lördagsmorgon

Idag har vi en mysig lördagsmorgon tillsammans. Båda var på julfest igår och är lite trötta, jag på grund av sen kväll och hjärtat säkerligen på grund av ölen. Iaf ligger vi här tillsammans med varsin hand på magen och känner på rörelserna från den lille krabaten som vi skapat. Det är så häftigt, att ett litet barn växer i min kropp och att faktiskt vi tillsammans har skapat denna individ.

Det känns fortfarande lika overkligt trots att jag ju mer tiden går kan känna den lille där inne. Att Robin också allt mer från utsidan på magen kan känna litens rörelser är så fantastiskt. Det är en underbar och helt otrolig upplevelse att få dela med mannen i mitt liv.

Det ska bli så spännande att i mats få se vad det är för en liten individ som gömmer sig där inne. Vi vet inget om dig lilla barn men vi ska minsann göra allt som står i vår makt för att du ska få den bästa av uppväxter. Vi ska skydd dig med våra liv som insats 💗



Lille krabat

Imorgon är det dags för ett nytt besök hos BM igen. Antar att vi ska mäta och väga, samt lyssna på hjärtat igen. Säkerligen också prata om mina motionsvanor, det tycker hon om min BM. Nu när vi kommit så långt som vi gjort antar jag att vi även kommer prata om att anmäla oss till föräldrakurserna. Tycker det ska bli himla roligt samtidigt som vi har så mycket som händer och ska göras nu att jag knappt känner jag har tid för massa träffar. Men det är något som jag ändå ser fram emot så vi ska minsann finna tiden till det.

Idag drar det i ligamenten så tror minsann magen och den lilla krabaten växer där inne. Inte nog med det så växer nog håret också på vår lille krabat för idag lider jag av sådan extrem halsbränna. Den är fruktansvärt olidlig och inte ens min lilla kompis samarin har hjälpt. Fruktansvärt men när krabaten väl äntrar världen så kommer allt att ha varit värt upplevelsen. All smärta och obehag kommer med all säkerhet att vara som bortblåst. Älskade lille krabat nu önskar vi att tiden gick lite fortare!! 💗



Dejt med fröken Karlsson

Igår hade jag en efterlängtad dejt med fröken Karlsson. Himmel så länge sedan det var vi sågs. En promenad tillsammans från bussen tog vi hem till mig. Tanken var vi skulle tagit en längre promenad när jag bytt om men istället pratade vi på och gled runt här i huset så klockan tickade på. Lagade lite middag och sedan mös vi med glögg och lusskatter till lite tv sent in på kvällen.

Tänk vad mycket som hinner ske på den tid man inte ses. Det blir så mycket att prata om så munnen går i ett. Men härligt är väl det, att man har att prata om. Så skönt med vänner där man kan byta ord om verkligen allt utan att det blir några pinsamma tystnader, mothugg eller sura mina. Det finns inte många av den vänkaraktären så när ni väl hittar en kära läsare, håll fast!!

Tack för igår min fina vän, längtar redan till nästa dejt 💗

Andra december tjugohundratretton

Yes som rubriken lyder är det andra december tjugohundratretton. Det innebär att världen snyggaste lillsis fyller år, hela sexton år!! Dags att börja övningsköra med andra ord. Himmel vad tiden går fort, känns som jag själv nyss fyllde sexton. Inser att jag börjar bli gammal när mitt yngsta syskon redan fyller sexton.

Efter jobbet for jag med andra ord på lite kalas för att fira sissan lite med paket och tårta. Lite smått "kräsen" som hon är, med all rätt, så fick hon precis vad hon önskat sig. En klädhäst, ja ni vet en sådan man kan hänga sina kläder på. Dog av skratt när hon önskade en klädhäst, eftersom jag är så omodern och inte visste vad det var. Nöjd och glad blev hon minsann och det är huvudsaken.

Tack för ikväll fina lillsissan, kom ihåg att jag älskar dig!! 💗



rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0