Opposition - check!!

Oppositionen är gjord och det gick himla bra. Vi lyckades föra bra och relevanta diskussioner kring de uppsatser som lades fram och efteråt kände jag mig så himla lättad. Vi inväntar nu feedback från examinatorn så vi kan slipa de små stenar hon har en åsikt kring och sedan ges vårt slutbetyg. Men i det stora hela är vi numera klara och det ska bli fantastiskt roligt att imorgon fira dessa tre åren tillsammans med klassen. En milsten i vårt liv är nådd och vi ska alla vara stolta. Nyexaminerade ekonomer, de ni!! På lördag fortsätter jag mitt firande med familj och vänner, dessa underbara människor som funnits där för mig dessa åren. De har peppat, hejat, stöttat och fått mig att le genom tiden. Tack alla underbara för att ni funnits där!! Som person vågar jag påstå att dessa åren har utvecklat mig på många plan och jag är nu redo att skriva ännu ett nytt kapitel i mitt liv, välkommen härliga framtid!!

Läser på

Sitter i soffan med fishunden bredvid mig och läser på inför eftermiddagens opposition. Det känns rätt så bra och jag hoppas att det ska gå smärtfritt utan massa stamningar och annat. Egentligen är detta det allra sista jag gör för min skoltid, om vi inte skulle få en komplettering på uppsatsen. Jag är förberedd på att eventuellt komplettera, bara för att slippa bli förvånad om lärarna anser att det krävs. De har dessutom flaggat för att det är vanligt med en komplettering trots att man fått godkänt att gå upp på seminariet. Så bortsett från en eventuell komplettering så gör jag mitt sista för skoltiden i eftermiddag. Det känns himla konstigt får jag lov att säga samtidt som det ska bli skönt att ta sig ut på arbetsmarknaden igen. Blandade känslor, oh yes!!

Skrämmande steg

Det är med oerhört skrämmande steg som jag går mot min examen. Innan har jag bara varit exalterad och super glad över att närma mig, men nu!! Nu känner jag mig bara nervös för vad som väntar mig härnäst. Att jag ska jobba i sommar är klart och dessutom på en hel amazing arbetsplats. En arbetsplats som jag verkligen alltid trivts på, med härliga kolleger och roliga arbetsuppgifter. Vad som är skrämmande är vad jag ska göra till hösten. Eftersom jag är väldigt skoltrött har jag inte sökt några utbildningar till hösten utan känner att jag vill ut i arbetslivet nu. Problemet är ett jobb. Jag måste ju ha ett jobb, allra helst för att klara mig ekonomiskt men också för att inte behöva klättra på väggarna vilket jag brukar göra efter sådär fyra fem dagar. Så ett jobb är varmt välkommet in i mitt liv!!

Veckans?? Förnyat min garderob

Har förnyat min garderob lite såhär inför sommarsäsongen. Två nya tunikor i orange och grönt har tagit plats i garderoben och en långklänning i blått. Dessutom två par shorts i beige och blått, två tuboinnen i orange och blått samt en skjorta i grönrutigt. Här är det färg som gäller i år och jag är super nöjd med mina köp. Allt kommer från Hm och Gina tricot. Ta en liten kik, det är det värt!!

C-uppsats inlämnad

Igår lämnade vi in vår c-uppsats, vilken härlig känsla!! Nu väntar ett seminarie där vi ska opponera på en annan uppsats. Det infaller på torsdag eftermiddag och därefter ska ett betyg sättas. Nu väntar jag med spänning och ser allt mer fram emot fredagens ceremoni. Tänk att jag är färdigutbildad ekonom, när betyget är satt på uppsatsen. Det är obeskrivligt!!

Städning

Städat hela lägenheten riktigt grundligt idag. Tänk att det ska ta lite mer än fyra timmar. Det är sjukt!! Men Gud så rent och fint det är här hemma nu. Känns skönt att ha fått det gjort så att jag bara behöver göra en snabbsstädning på lördag morgon innan mina gäster kommer för att fira min examen. Nu efter städningen är jag helt slut och slår mig därför ner på soffan en stund.

Tiden löper

Tiden löper och går med en väldig fart framåt. Stanna upp vettja!! I fredags försökte klassen rädda en ankunge, polise. Kunde inte mycket göra så vi tog saken i egna händer och lämnade ner den vilsne ungen till vattnet där den borde höra hemma, inte i en gräns mitt uppe på stan. Dagen efter är dock ankungen tillbaka på samma ställe, men med sina föräldrar. Ingen vidare insatta längre, den ville helt enkelt infinna sig i gränden. Fredagskvällen spenderade jag med gänget från tjärö ute på långö. Lite grillning och volleyboll och massa skratt. En kväll helt i min smak med ett riktigt härligt gäng. Fortsatte från långö ut på sjön till mina härliga vänner och min sambo. En hel helg på sjön med både regn och sol. Massa god mat, kubb och sällskapsspel. Jag kallar min helg för riktig livsnjutning!! Imorgon ska, som det ser ut, kandidatuppsatsen skickas in i sin slutliga version. Måtte inga beslut ha ändrats nu när vi är så nära. Jag håller alla mina tummar och tår. Please..

Sommarvärme

Tala om sommarvärme här nere i söder. Termometern står på närmre 38 grader i solen, dock inte denna Sanna temperaturen. Idag har det ändå varit 23 grader varmt. Kan säga att det var alldeles för varmt för att ta en promenad i från skolan till sambons jobb. Jag kände mig som en dränkt katt i svett när jag kom fram. Redan börjat klaga på värmen i år men ska sluta upp genast. Vi vet ju inte hur mycket mer sol vi får i sommar, kan lika gärna bli en vanlig svensk sommar med massa regn. Who knows!! Efter skola/jobb hämtade vi hem dynorna till våra utemöbler som anlänt idag. Snygga på stolarna blev dem och nu väntar vi bara på vår inglasning. Passade på att kika in på Karlskronamöbler efter en lampa till köket, utan resultat. De hade verkligen inget alls som föll oss i smaken. Tråkiga affär!! Ikväll tänkte jag att vi när värmen lagt sig lite skulle ta en promenad. Lite motion för oss och hunden och så tänkte vi kolla till båten så den ligger bra och inte slår emot bommarna. En kvalitetskväll bara familjen Möllheden/Persson. Trevlig kväll!!

Sjöliv

Nu är sjölivet igång för säsongen. Inatt har vi sovit ute första gången för i år och dessutom första gången i nya båten. Ett gäng kompisar drog ut igår kväll, spelade lite spel i båtarna och snackade och hade roligt långt in på småtimmarna. Vissa var skeptiska till att det skulle vara kallt att sova över i båtarna men jisses så bra det gick. Frös inte det minsta, det var verkligen lagom temperatur. Imorse kom ett gäng till ut och gjorde oss sällskap med grillning, massa sol och annat smått och gott. Viggo har också haft det riktigt härligt och sprungit runt och skött sig själv så bra. Min duktiga lilla fishund!! Nu är vi hemma, duschade alla tre och ligger helt utslagna på soffan. Trots att man känner sig helt slut så ser jag verkligen fram emot nästa runda, då har vi dessutom ännu en båtägare som ska inviga sin nya båt. Jag säger bara, underbara sjöliv!!

Namnsdag

Röd dag, kristihimmelfärdsdagen och min namnsdag. Hur har jag spenderat den då? Jo jag började med några timmar i skolan för att sedan möta upp mannen i mitt liv för en lunchdejt. For sedan till min älskade mor för att tjata lite skit och hämta hem det som jag ska ta med på loppis i sommar. Sedan har jag mest tagit det lugnt här hemma, myst med hunden, plockat och röjt och sett till så att det finns kakor i frysen till min examen. Kvar att göra är maten och tårtorna men det sparar jag till dagen D!! Kvällen har gått till att försöka slappna av lite och ladda batterierna inför en hektisk helg som ändå förhoppningsvis ska sluta med lite lugn och ro på sjöhavet. Vi ska försöka komma ut på vår första övernattning på sjön för i år. Hoppas verkligen vädret tillåter mina planer. En plan som inte kommer förändras är lillsis konfirmation på lördag förmiddag. Tänk att yngsta syrran nu är "lika gammal" som jag. Känns nästan som igår jag konfirmerades. Dags att ladda kameran och förbereda kläder till konfirmationen och packa för sjön imorgon. Ska försöka hinna färga håret också. Trevlig kväll!!

Klätterväggen

Idag har jag gjort en insats för mitt jobbsökande. Ett bemanningsföretag var på plats på skolan för att informera om att de finns och ge oss chansen att lämna vårt cv för att få hjälp med jobbsökandet. De gjorde det hela till en rolig grej. En brevlåda var placerad högst upp på klätterväggen i idrottshallen. Vi fick därmed en chans att testa på klättring samtidigt som vi visade oss för arbetsmarknaden. Sagt och gjort, första tjejen ut och mitt cv hamnade i brevlådan. Otroligt stolt över mig själv måste jag säga. Nu är det dags att ge sig ut på marknaden och dessutom testa nya utmaningar!!

Bildlöst

Jag vet att min blogg blivit ganska tråkig på bildfronten men jag hoppas ändå mina texter fortfarande håller liv i min blogg. Anledningen till att det inte bli några bilder är att jag oftast bloggar via telefonen och den vill inte ditt ge med sig med att ladda upp bilder, dessutom funkar inte heller appen. Så därav är det ganska bildlöst, om ni vet hur jag kan lösa det är ni välkomna med kommentarer, tips och råd!! Tack på förhand :)

Ingen stress

Idag har vi verkligen tagit dagen som den kommit och varit tillsammans i stort sett hela tiden jag och min sambo. Lite fotboll på förmiddagen och sedan bara ren slapp. Jag somnade dessutom på sängen nögon timme mitt på dagen för jag är så utmattad. Denna veckans olika händelser har minst sagt sugit energin ur mig och jag behöver ladda om lite. Hämta upp energi imorgon också sedan måste jag köra på 100 igen med uppsatsen. Försöka tänka på den och koppla bort mycket annat, en del kommer ändå finns i mina tankar av en ren självklarhet. Fått träffa syskon och mamma en stund ikväll och ska försöka träffa pappa i veckan också. Om ni visste hur mycket ni betyder älskade familj!! Älskar er till tusen <3

På ett ögonblick

Tänk vad som kan hända på ett ögonblick, vad fort livet plötsligt kan förändras. Från glädje och lycka till tomhet, rädsla och oro. Det var precis vad som hände familjen igår. Runt lunch ringer min sambo för att berätta att en nära anhörig till mig, en yngre, varit med om en singelolycka. Mycket mer visste han inte utan strax efter två meddelar pappa att det är så pass illa att denna anhörig är på väg till Lund med ambulans. Under kvällen fick vi iaf så positiva nyheter som att rörlighet och känsel är okej och medvetandet också. Men smärtan var stark och jobbig och vi väntar ständigt på nya positiva nyheter. Jag håller alla mina tummar för att allt ska gå bra, jag vet att du är en kämpe så håll ut. Vi är alla med dig och tänker på dig här hemma!!

Tjärö

Har haft två härliga dagar med super goa människor på tjärö utanför Karlshamn. Vi har lärt känna varandra, genomfört lekar och övningar. Tagit fram problem och lösningar, lärt känna oss själva, ätit god mat, bastat och haft det helt toppen. Jag har träffat många nya människor som visade sig vara hur härliga som helst. Innan vi skiljdes åt bestämde vi ny träff i slutet på maj. Lite grillning och vin blir det då och jag ser verkligen fram emot det. Ibland lyckas skolan verkligen med sina påhitt. Tackar ödmjukast för en toppen vistelse!!

Fy fan

Lovade klasskamraterna att blogga om vår åsikt angående examen. Hur kan man lägga ceremonin på förmiddagen och seminariet efteråt på eftermiddagen??! Det är obeskrivligt sjukt och vår kommentar lyder: FY FAN!!

Målaren är klar

Snabba ryck av målaren vill jag säga för han blev klar på bara två dagar. Så nu har vi nya tapeter i köket och hallen också och taken är målade. Det blev jätte tjusigt och jag är nöjd. Möblerna är på plats igen och det är enbart klocka, tavlor och spegel som ska på plats igen. Känns riktigt skönt att det är klart och att jag slipper det kaoset mitt i min examen. Alla, eller iaf många, bitar faller på plats och jag mår dessutom väldigt bra just nu. Happy face!!

Tiden springer

Tiden springer och jag är så exalterad!! Våren är kommen, sommaren är nära och det händer massa roligt denna tid på året. Torsdag till fredag denna veckan bjuder på innovationsläger vilket ska bli riktigt spännande. Helgen får överaska mig med något roligt, fint väder skulle sitta fint. Nästa helg är det dags för syrrans konfirmation, kyrka och efteråt blir det antagligen mat och fika precis som en konfirmation brukar te sig. Två veckor senare är det min tur, dags för examen. Det känns så himla härligt att vara framme vid målet och lyckan sprider sig i min kropp. Men innan dess kör vi stenhårt med plugget, för uppsatsen måste ju bli klar. Målet är att vara klara den 1 juni och vi satsar på det och hoppas vi hinner bli klara till dess. Jag håller mina tummar så jag kan koppla av i sommar och bara njuta. För nu närmar sig första riktiga helgen på sjön, nationaldagen och kort därefter midsommar. Härliga sommar!!

Helg ännu en gång

Så var det helg ännu en gång och veckorna rullar på allt fortare. Varför går alltid våren och sommaren så fort bär det är fint väder och man bara vill hinna njuta, koppla av och ha det allmänt härligt? Antar att jag inte kan göra något åt det mer än att ta tillvara på varje stund, allra helst de ledig, som ges. Idag har båten äntligen kommit i sjön och snart bär det av på en premiärtur. Himla härligt att det spruckit upp lite så att det inte blir så kallt på båtturen. Trevlig fredagskväll!!

Frustrerande

Här står man och väntar på att chauffören ska komma som bestämt sedan en vecka tillbaka för att sjösätta båten som vi slitit med för att bli klara i tid. Dyker han upp? Nej! Tala om att det är frusterande när man hoppats och väntat så. Man blir väldigt besviken. Nu är det flyttat till imorgon och måtte han dyka upp då. Vi vill och måste ha den i sjön snarast för att se så allt funkar och är okej inför säsongen. Det är ingen båt man lägger i och drar upp själv bara så. Den väger en del och är alldeles för stor för det. Hoppas han dyker upp imorgon..

I bänken efter långledigt

Var lite jobbigt att stiga upp idag och ge sig tillbaka till bänken i skolan, allra helst efter så lång ledighet. Skönt var att vi startade mjukt med opposition och efter det hade vi ännu några intervjuer att genomföra. Vi verkar enligt kommentarerna vara på rätt väg, några justeringar ska göras och sedan ska vi sätta fart med empirin. Jag känner mig inte särskilt orolig utan är helt inställd på att vi ska hinna, det är iaf vårt mål. Så vi satsar på det och ger järnet. Kvällen har spenderats åt grillning av korv, fixat badbryggan på båten och sedan plockat ihop allt som ska med till skolan imorgon. Avslutar denna onsdag gör jag med greys och body of proof, precis som alla onsdagar. Sov gott kära läsare!!

Första maj

Så ha första maj anlänt och igår firade vi valborgsmässoafton tillsammans med underbara och härliga vänner. En kväll fylld av god mat, biljardspel och massa prat och mys. En perfekt kväll helt i min smak!! Imorse bar det av en kortis till skolan för att förbereda inför morgondagens seminarie. Det gick snabbt och smärt fritt. Nu väntar jag på min lilla florist, Hanna. Vi tänkte handla lite blommor och smycka våra altan/balkong med. Lite sommar fint vill ju alla ha. Sedan bär det av på fotboll en runda och vi tar tillfället i akt att göra picknick av det med pannkakor. Mumma!! Helgen som gick har fö övrigt ägnats med familjen och min älskade sambo. Hittat på massa skoj, bilträff, shopping och båtfix. Helt underbar helg med kanonväder och vi tackar för en lång ledighet!!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0