Veterinären

Idag var det dags, veterinären väntade. Kan inte påstå att det kändes bra att sttiga upp imorse eftersom vi märkte av redan igår att Viggo förstod att något var galet. Eftersom veterinären sagt åt oss att han inte fick äta eller dricka efter klockan 18,00 kvällen innan fick vi ju ställa undan all mat och sådant. Det innebar att vi även fick ställa undan Elizas mat och försöka leta upp alla ben och knutor som legat utspridda överallt i lägenheten. Som sagt förstod Viggo att något var skumt och han blev ledsen och gnydde resten av kvällen. Självklart var han säkert också både hungrig och törstig och vi kände oss så fruktansvärt hjälplösa som inte fick ge honom något. Det hjälpte lite att han innan vi ställde undan allt iaf hade gett honom lite köttfärs och det slukade han. Viggo älskar köttfärs.

Upp imorse och självklart kände han att något var galet, han pep och var inte sig själv. Blödig som jag är klarade jag inte av att se honom ledsen och osäker utan att börja gråta. Tycka vad man vill om den saken men jag är fruktansvärt blödig och känner starkt för ledsamhet och dylikt. Iaf väl framme hos veterinären började dessutom min lille Fis att skaka, han kände ju inte igen sig och var jätte rädd. Han förstod nog att han skulle uppleva något som inte kändes riktigt bra. Min lille Fis fick ställa sig på vågen coh vägde redan hela 2 kilo, det hade jag inte trott. Sedan fick jag lite mindre information om eventuella följder och sedan kelade jag om honom och pussade lite extra på honom. Det var skit tufft att lämna honom där och jag fällde några tårar igen föratt sedan böla ihjäl mig i bilen på vägen hem.

Halv två ringde dem och sa att han opererats och att han var vaken så jag kunde komma när jag ville för att hämta honom. Sagt och gjort, kollade kontot och begav mig sedan iväg för att hämta min lille plutt. Med en tratt runt halsen kom han äntligen ut till mig efter att jag suttit och väntat i en halvtimme. Jag var nervös och blev orolig att något hänt honom. Men allt hade gått bra. Dock var han fruktansvärt skakig och ledsen. Han undrar fortfarande vad som hänt med honom. Eftersom det inte var så lång stund tills Robin skulle hämtas på jobbet körde jag ut till Rosenholm en runda med Viggo efter att ha hämtat hans smärtstillande recept på apoteket. Han pep och var ledsen hela tiden i bilen och det var först när jag stannade bilen och tog fram honom och la honom på mitt bröst i bilen som han tystnade, och även somnade. Men lille Fis, det har gjort så ont i mig hela dagen och vissa studer undrar jag om vi gjorde rätt. Men det är jag egentligen helt säker på, för vi är inte så sugna på att det ska bli små blandisvalpar med mammas tikar och dessutom hoppas vi på att detta ska hjälpa lite mot hans revirmärkning. Han har nämligen märkt väldigt mycket revir sedan han blev könsmogen och det har gjort att vi inte kunnat besöka andra utan små olyckor. Nu hoppas vi på det bästa.

Sedan vi kom hem med honom har han i stort sett sovit hela tiden och velat ha närhet konstant. Det känns skönt att han tyr sig till oss och känner av vår trygghet som vi kan ge honom. Till en början låg han i sin bur i sovrummet där det var mörkt och skönt för honom för att kunna återhtäma sig lite i lugn och ro medan vi åt. Sedan la sig Robin i sängen med honom och han låg precis intill honom och somnade där. När han vaknade kom Robin ut med honom till mig i soffan men han fick ingen riktig ro med den nedrans tratten. Testade ta av honom den men då ville han bara tvätta sig och hålla på med såret och det ska han ju inte göra så på med tratten igen. Så nu har han sovit i Robins famn en stund istället och det såg super mysigt ut. Han är dock fortfarande skärrad och vet inte riktigt vad han ska göra. Knappt att han vågar gå runt själv i lägenheten. Stackars lille Fis. Nu ska vi krypa ner i sängen och sova för natten så han känner sig trygg och förhoppningsvis känner sig lite bättre imorgon.

Godnatt!

Snorig

Hur i hela friden kan man vara så snorig? Har gjort av med minst två paket näsdukar idag och fick ringa mamma för att se om hon hade fler. Snyter mig som en galning! Proppar fortfarande i mig massa alvedon, strepsils och hostmedicin. På det blir det ganska mycket te också för att lindra halsen ännu mer. Mamma trodde att det håller på att gå över nu eftersom jag snyte mig så mycket och för att mina ögno rinner. Jag känner mig lite piggare men tänker verkligen inte ropa hej ännu eftersom jag igår kände mig bättre men lika snabbt sjönk ihop igen. Men jag hoppas det är på väg att gå över nu så jag slipper denna skiten. Det är verkligen ingen höjdare och jag har inte tid med det heller för den delen.

Har ett arbete som bara måste bli klart senast nästa fredag och det bekymrar mig lite nu när jga är sjuk och inte riktigt orkar. Dessutom skulle jag varit på 20-års fest ikväll men det kan jag ju glömma. Hoppas dem andra få det trevligt och roligt och har lite roligt åt mig också. Robin håller på att göra sig iordning och ska åka om en stund. Han lär väl komma hem sent inatt när jag sover för länge sedan eller så har jag hunnit vakna igen om jag ska sova lika dåligt som jag gjort senaste två nätterna. Hoppas han får skoj iaf och inte kommer hem allt för packad :P

Nehe, nu ska jag börbereda min DVD med lite OTH och krypa ihop i sängen igen. Men först ett litet besök på damernas...

Räkningar

Så var de där tråkiga räkningarna som kommer varje månad betalda. Alltid lika tråkigt att skicka iväg pengarna när de precis kommit men vad gör man. Så är det att bli vuxen! Skönt denna månaden var att vi inte hamnade på så höga siffror, de var oväntat låga och det tackar vi för. Blir lite mer sparat inför den kommande trippen till både IKEA och Gekås, Ullared. Kanon!

Ikväll blir det bara en lugn hemmakväll eftersom jag inte riktigt är mig själv ännu, men ändå mår mycket bättre. Har inte ont i kroppen längre, febern är näst intill borta och hostan börjar lägga sig. Dock gör halsen fortfarande ont och som grädde på moset har näsan börjat krångla. Men så länge det går åt rätt håll med allt annat kan jag gärna vara lite snorig.

Nehe, funderar på om jag skulle ta och börja lite med maten innan Hjärtat kommer hem igen. Han är iväg en runda och handlar lite present till Swampen som vi ska på 20-års fest hos imorgon. Hoppas jag hinner bli riktigt okej så jag kan följa med!

Klarvaken

Klockan är runt fyra på morgonen och jag är totalt klarvaken. Då gick jga ändå inte och la mig förrän halv tolv inatt, vilket innebär cirka fyra timmars sömn. Jag lär ju bli trött framåt förmiddagen. Drygt!

Tycker iaf inte att jag känner av så mycket värk i kroppen längre. Det är mest nacken och huvudet. Dock tycker jag att min hals blivit värre trots att jag druckit te som en galning i två dagar, och sitter med en kopp nu. Dessutom har jag ätit strepsils sen  onsdags. Tog fram ficklampan för att lysa ner i halsen, kan inte bedöma det själv men ser ut att vara prickar där. Så jag undra om jag åkt på halsfluss nu också?! Tänkte jag ska be Robin kolla med ficklampan sen när han vaknar om några timmar och ska till kobbet. Kan inte han heller avgöra får jag ringa mamma eller Sis, eventuellt vårdcentralen.

Nehe, starta tv:n kanske och se om det är något skoj på den, misstänker NOT!!

SJUK...

Legat sjuk i två dagar nu och det känns inte riktigt okej. Har åkt på influensan, men som tur är inte maginfluensan utan bara förkylningsinfluensa. Ni vet den där när man har ont i hela kroppen från topp till tå. Började med lite halsont igår morse och lite värk i baksida lår samt armar och mage. Trodde det var träningsvärk efter vårt badmintonpass i tisdags kväll så jag gjorde mig iordning och gick till skolan. Efter en timme i skolan började jag få huvudvärk men trodde det bara var att jag var hungrig för jag brukar få huvudvärk då. Hem och äter efter skolan men det går inte över. Försöker få i mig vätska men jag blir bara sämre i hela kroppen och till slut är jag så öm och sliten att jag itne orkar hålla huvudet uppe. Robin tjatar och gnatar på mig om att ta febern men jag orkar inte, inte förrän han kommer hem vid halv nio på kvällen. Då tog jag tummen ur och den var inte så hölg 37,8. Ont som tusan och äller i mig hostmedicin och alvedon och och kryper sedan till sängs.

Vaknade oerhört många ggr inatt och mådde verkligen kasst. Kissig som bara den och det antagligen pga allt te som jag drack igår. När Robin väl vaknar imorse ordnar han med alvedon till mig igen och jag själv häller i mig hostmedicin och lite nyponsoppa eftersom jag var döhungrig. Tog febern imorse också och det var inte välkommet 38,3. Så det var bara att missa föreläsningen och ligga hemma som en zombie och inte göra annat än sova och kolla tv. Hunden hämtade Sis upp så att han kundwe komma ut under dagen eftersom jag verkligen inte orkade med det.

Innan Robin åkte till träningen fick jag åtminstone i mig lite mat som han ordnade till mig och nu har jag krypit ner i soffan och ska kolla på lite DH. Hoppas kvällen går fort och att jag får sova bättre inatt och förhoppningsvis vara frisk till imorgon. Inte roligt att vara sjuk alls, men jag verkar inte vara ensam!

Nehe, soffläge var det. Hoppas ni läsare mår bättre än jag!

SNÖ!!!

Jag hatar verligen denna nedrans snö. Jag vet att det är sportlov för alla små barn som går i skolan och att dem självklart vill ha lite snö på sitt lov så de kan åka pulka och skidor. Dessutom är vi bara i februari och då brukar det vara snö. Så egentligen är det bara att gilla läget. Men eftersom den kom så himla tidigt i vinter så känner jag bara, urk! Jag är så fruktansvärt trött på snön nu och jag vill bara ha åtminstone lite vår. Längtar så fruktansvärt mycket efter lite sol, värme och sommar. Det är verkligen årets höjdpunkt! Man kan dra på sig en tunn klänning eller ett linne och ett par shorts och kila ner till stranden. Ta en tur med båten och bara glassa lite. En sväng på stan och kanske njuta av en glass på glassiären. Man firar studenter, midsommar alla sommarfödelsedagar och massa annat underbart. I år ska vi dessutom förhoppningsvis kunna glida runt lite på MC:n som införskaffades i höstas, bara ett körkort som ska hamna i plånboken först. Ja, jag bara älskar sommaren!

Snö försvinn!!!

OTH

Vilken kväll det blev igår. Kom hem vid halv sex imorse, och jag som gnällt på syrran dagen innan som kom hem vid sex på morgonen. Haha. Anledningen var att vi på vägen hem hämtade upp lite natta mat och sedan hamnade hos Nicklas för att käka. Första besöket där och lägenheten var riktigt fin, man kan kalla den en riktig ungkarlslya :P

Eftersom vi kom hem så otroligt sent imorse fick det till följd att jag sov till ett idag. Snacka om sovmorgon! Riktigt skönt och jag mår inte det minsta dåligt idag. Helt fantastiskt!

Nehe, en kort uppdatering får det bli för nu ska jag fortsätta kolla på OTH och ha lite kvalitetstid med min lille fis. Om en timme bär det av till N-by för lite kvalitetstid med vännerna, bingo och lite bakfyllemat. Lovely!

Trött och hungrig

...och vill allra helst bara ligga på soffan resten av dagen och inte göra någonting alls. Dock blir det i längden säkerligen super tråkigt. Jag är verkligen en sådan person som väldigt lätt blir rastlös. Nehe ska nog kolla om det finns något lätt jag kan äta nu så jag klarar mig tills lite senare ikväll.

Have a nice evening!

Alla <3 Dag

Idag är det Alla <3 Dag och vad händer?! Jo jag börjar morgon med en liten promenad med hunden. Kallt och ruggit så det blev verkligen ingen lång runda idag. Skönt att det var sådant kanonväder igår så vi kunde ta på oss våra walking skor jag och hjärtat för att gå en lång runda. Vi var ute i över en timme med hunden och gick runt stan, super härligt! Åter till idag, kom iaf in efter minirundan och ringde veterinären. Vi har nämligen bestämt oss för att kastrera vår lille vovve eftersom vi enbart ska ha honom till sällskap och verken ställa ut eller avla. Han ska liksom bara vara vår lille kelgris. Sagt och gjort och nu är en tid inbokad. Lille plutten!

Inte nog med ett läkarbesök till lillkillen. Fick ringa om mig själv också eftersom jag är så himla öm i mina bröst. Har varit det i iaf en veckas tid nu och kände det var dags att kolla upp det. Robin säger ungefär som vanligt att det säkert inte är något men eftersom jag blir så nojjig och orolig tycker han jag ska kolla det. Så jag ringde mamma för att få råd av henne och eftersom jag själv inte riktigt kunde förklara det sa hon åt mig att ringa till vårdcentralen. Sagt och gjort det med så nu har man en tid bokad där om en vecka. Jobbigt att de inte hade tid innan men nu har jag iaf fått en tid.

Så vad gör jag då resten av denna Alla <3 Dag? Jo jag sitter och försöker skriva på mitt arbete, dock kommer jag inte särskilt långt. Har fått ihop en tredjedels sida kanske och har nu kört fast. Så jga funderar på att hoppa in i duschen och göra min syster sällskap på stan, då låter så mycket mer lockande än att skriva ett arbete.

Kvällen hade jag hoppats på att spendera med min man, lite god mat och bara massa mys framför tv:n. Men till min icke förvåning så är det givetvis hockey på arenan ikväll och min man vill gå. Tydligen vinna eller försvinna idag och jag kan ju inte hindra honom. Så därför tar jag och åker ner till Paulina i Nättraby ikväll och firar Alla <3 Dag med henne eftersom hon inte heller har någon man hemma ikväll då han skulle jobba kväll hela veckan. Helt underbart vilken bra planering vi lyckades med. Jaja, what to do liksom?!

Nehe, skulle jag in i duschen eller? Ja jag tror det. Ha en alldeles underbar Alla <3 Dag, det ska jag ha trots planerna!

Bak pågår

Hade inget särskilt föär mig igår kväll när Robin var och pratade med GerthsBo för Mc-körkort, så jag körde igång ett litet bak. Gjorde kladdiga chokladmuffins och skulle sedan ge mig på maränger. Dessvärre blev inte marängerna så bra så dem fick jag slänga. Dem blev alldeless mjuka och konstiga. Så idag har jag gjort ett nytt försök och marängerna står nu i ugnen. Hoppas dem blir bra denna gången!



Är verkligen på jätte bakhumör och skulle vilja baka hela dagen. Sis kommer på besök om en stund får se om hon ahr lust och tid att baka lite. Eventuellt kanske vi går lös i källaren också för att rensa upp där lite. Får se vad vi har lust med och hinner med. Måste försöka plugga lite idag också, har inte så stor lust till det men måste komma igång. Har ett arbete på 5-8 sidor som ska skrivas så det är dags att börja köra igång med det snart. Visst har jag någon vecka på mig men det är alltid skönt att avra ute i god tid!

Nehe, dags att plocka ut marängerna ur ugnen!

Do I have to choose?!

Tänk att man ibland ska behöva känna det som att man måste välja mellan saker och ting. Ska det behöva bli så, jag anser inte det! Iaf är inte jag den person som väljer mellan saker om inte jag verkligen måste. Visst ska jag välja mellan att köpa en glass eller en påse godis så kan jag välja. Men när det kommer till större saker och mer viktiga saker så stannar jag upp och tänker till. Allt ska man inte behöva välja mellan. Som ens drömmar, familj, vänner och förhållande. Nej jag säger då det, vissa saker ska man inte tvingas välja mellan. Då får man komma på alternativa lösningar!

Dags att krypa ner

Vad jag har hunnit med saker idag. Startade dagen med en mindre promenad med min lilla vovve som följdes av lite frukost framför tv:n. Lagom till programmet som jag kollade på var slut och jag hade gjort mig iordning var det dags att kissa vovven igen. Precis kommer jag tillbaka hem och då dyker posten upp i brevinkastet. En räkning från Robins tandläkare, som för övrigt förhoppningsvis var den sista eftersom hans tandprocess numera är över! En stor räkning var det och därav måste den snabbt iväg till försäkringsbolaget. Sagt och gjort, eftersom jag ringer pappa för att kopiera den på hans jobb så den kan läggas på lådan idag. Då passar far min på att skicka med ett brev som ska till min gudmors barn i Stockholm eftersom han fyller år imorgon, ett litet födelsedagsbrev helt enkelt. Eftersom jag inte visste vad jag skulle äta alldeless ensam idag förslog pappa att jag skulle ringa farmor och farfar. Det var smart för där fick jag fläskfile, potatis och brunsås i eftermiddags, mums!

Efter besöket på pappas jobb begav jag mig till jysk för att köpa förvaringslådor att ha under sängen och det råkade visst följa med lite handdukar hem också. Men dem var så fina. Sprang in på rusta också och där hittade jag ett glasögonfodral, lukta gott spray till toaletten och tandkräm, perfekt. Dock fick jag ta en runda in på maxi också eftersom jag ville ha nya tulpaner till köket och behövde margarin, men sedan kunde jag bege mig hem för att börja plugga. Har läst nästan tre kapitel idag och jag känner mig nöjd!

Nu är det dags att koppla av efter dagens maraton och hoppa ner i sängen. Dessvärre känns det inte helt okej eftersom min man inte kommer hem inatt. Han är iväg på VA-dagar i K-hamn och kommer hem först imorgon. Avskyr verkligen att gå och lägga mig ensam och vakna upp själv. Men vad ska man göra, inte mycket att be för utan bara att gilla läget. Man känner iaf saknaden efter varandra och då vet man att det är rätt person att hålla ihop med!

Godnatt!!

Söndag

Vilken sovmorgon det blev idag. Tror minsann klockan var närmre elva när vi tog oss upp idag. Riktigt skönt att få sova ut, allra helst efter lördagens påhitt om att baka närmre 100 bullar. Jag tror inte vi är kloka Paulina och jag, men vi handla upp lite mat och så inför kvällen och sedan satte vi igång ett bullbak, en blandning av både kanelbullar och vaniljbullar. Supergoda blev dem och jagt har utnämnt mig till året kaveldrottning!



Evelina kom på besök en runda hon också då hon inte var så sugen på att sitta hemma och glo. En riktigt lång och trevlig lördag blev det minsann och framåt midnatt begav jag mig hemåt och invänatde min man som var på 25-års fest. Var konstigt nog itne trött längre när jag kom hem så jag satte igång DH och kollade genom fyra avsnitt. Det var nice.

Idag har vi handlat en liten sväng och egentligen skulle vi tagit en långpromenad men dessvärre hann solen gå i moln så nu är vi inte lika sugna längre, trist. Men istället kunde jag läsa lite och nu är jag ännu ett kapitel närmre slutet på den nedrans boken. Ska bli så skönt när skiten är utläst!

Nehe nu ska jga fixa till mina blommor innan det är dags att investera i varsin bingolott, ikväll är vi pensionärer igen och spelar bingo. Hoppas på vinst!!

Upptagen

Varit kind of upptagen i veckan. I måndags var det flytt för hela slanten för våra goda vänner Paulina och Robin (Svenne). Vilken kanonlägenhet, hade jag vetat att de var så fina och ahde så stora balkonger hade jag ju flyttat dit för länge sen! ;)  Det blev iaf en relativt sen kväll och jag tror minsann vi lyckades få upp iaf allt som tillhörde köket. Det gick undan rätt bra och vi hade roligt i allvaret. :P I tisdags begav vi oss iväg till dem igen för att hjälpa till, självklart tog vi med oss lite fika. I tisdags hade de fått upp det mesta under dagen så vi tjejer gav oss på att lägga upp gardinerna så att de fick en bra längd och inte släpar och dammar i golvet. Som Paulina säger; det är ohygieniskt.

Igår fick jag massa löäxa i skolan, så mina klasskamrater kom förbi så hjälptes vi åt med den ochs edan gjorde vi våfflor när Robin kom ghem från jobbet. Efter läxan och maten begav vi oss till Svenne och Paulina, för ni ska inte tro att vi kan hålla oss borta, haha. Men ikväll får det nog bli en lugn hemma kväll. Dels vill vi ha lite ensam tid och jag tror minsann att de också vill ha lite egentid i sin nya lya. Imorgon blir det lite minikalas hos Robins föräldrar eftersom Per fyller år idag. Kalaset visade sig vara på lördag men det passar inte oss så vi får käka lite middag och fira imorgon istället. Men vad gör de!

Nehe om man skulle ta tag i att läsa lite så man tar sig framåt i i studierna och böckernas värld. Ha en härlig torsdags kväll!

Suger

Studentlitteratur suger verkligen. Det är så tråkig läsning att man skulle kunna spy. Dock måste man ta sig genom den om man ska lyckas med resten. Tänk att det redan gått ett och ett halvt år av mina studier, jag är halvvägs. Det är helt underbart! Nu är förhoppningsvis snart våren här och då kommer tiden bara springa iväg och plötsligt kommer det att vara sommar. Då har jag läst två av tre år och förhoppningsvis blir det sista sommaren med sommarjobb och nästa sommar kanske jag har ett riktigt jobb att återkomma till varje dag och veta att nu är det det jag ska göra. Ingen mer skolbänk, bara massa jobb och förhoppningsvis ska jag klättra på min karriärsstege och bara njuta av livet. Kan det bli med underbart?!

Just det studentlitteraturen var det jag började med. Den är verkligen kass i denna boken. Kan inte rekommendera att läsa den. Svenska i den suger riktigt ordentligt. Ord hoppas över i texten och meningarna är så dåligt uppbyggda att man ibland inte förstår det alls. Borde inte författaren gå genom texten lite bättre innan boken ges ut??

Äsch, nu lägger jag den på hyllan för ikväll coh så hittar jag på något annat istället. Kanske skulle bege mig för att köpa lite juice, mjölk och ost!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0