Too much

Ibland blir det bara too much. Det finns mycket jag kan ta och acceptera men vissa saker går bara för långt enligt min åsikt. Det kan ibland tyckas utifrån andras synpunkter att det är bagateller men tro mig eller ej, jag tycker samma sak om sådant som andra tycker är stort. Alla är vi olika och alla tar vi olika om saker och ting. Tur det för jisses vad allt alltid borde varit riktigt bra annars. Iaf tycker jag att det ibland går alldeles för långt, men är redo att lägga saker och ting bakom mig, för jag vill leva ett mycket roligare liv än så. Mitt liv har bara börjat och från och med denna sekund ska jag göra mitt liv till det bästa jag kan. Happines tar numera över!!

Vårkänsla

Vårkänslan börjar sakta men säkert att ta över. Igår kickade jag igång dagen med en härlig promenad koldammets med min ögonsten Viggo (hunden). Super härligt väder för en lång promenad och jag verkligen njöt av det. I med lite frukost magen efter det och sedan var det plugg på schemat. En lugn dag som gick i min egen takt och ork helt enkelt. När mannen kom em begav vi oss till lyckeby för att dona med vår lilla snäcka. Perfekt i kvällssolen kan jag säga. Viggo njöt han också. Kvällen avslutades med middag hos svärmor och svärfar och en lugn kväll i soffan. Underbart!! Idag blir det en runda till snäckan igen för att dona lite. Det är rätt spännande fastän jag var skeptisk till en början. Men ju mer jag känner efter och så, så tror jag minsann det kommer att bli jätte bra. Nu längtar jag massor till allt är klart. Kvällen bjuder eventuellt på bilträff, premiären för i år. Hoppas på en trevlig kväll.

Körkort i flingpaketet

Ibland undrar jag hur en del lyckades få sina körkort. Kom dem som ett lyckokort i flingpaketet på morgonen eller? Syrran och jag kom och körde en bra bit bakom en äldre dam igår på en huvudled och plötsligt får denna dam nita pga en idiot som bara bränner rätt över i en korsning. Tur att damen inte hade högre fart och dessutom hade så enormt bra reaktion att hon hann bromsa. Det hade smällt riktigt ordentligt annars. Stackars dam msåte varit i chock efter den upplevelsen. Och idioten som bara brände trodde säkerligen att denna gjorde rätt, men aldrig!! Det är en riktigt stor väjningsskylt i korsningen och jag fattar inte att den går att missa. Om jag fått tag på idioten hade jag frågat om denne fått sitt körkort i flingpaketet vid frukosten. En riktigt idiot. Tilläggas kan att det var en sprillans ny volvo v70, säkerligen trodde människan att den var störst och bäst och bara skulle före denna stackars dam i hennes äldre lilla bil. Dagens ris till förare som tror sig kunna alla trafikregler, men inte kan den lättaste av dem alla!!

Rejält bullbak

Idag tog vi kort dag med plugget, tyckte vi kände oss i så bra fas att vi var värda lite ledighet. Begav mig därför upp på stan för att köpa konfirmations present till lillsis för att sedan ge mig hemåt och ställa mig vid spisen. Lasagne till middag och sedan ett rejält bullbak efter det. En dag helt i min smak och frysen börjar fylla inför min examen. Fem veckor kvar, heja!!

Effectivness

Idag har det Varit lite effektivitet på schemat. Började dagen i stan hos ett företag för att genomföra några intervjuer som ska hjälpa oss med vår studie till uppsatsen. Tiden gick undan där och klockan kändes väldigt lite när vi var klara. Begav mig upp på stan för en kort runda med sis i väntan på mannen som hämtade upp mig. Lämnade av honom i grönadal och for själv till lyckeby för att handla lite till examen men också för att fylla upp kylskåpet som ekade lite lätt. Tog mig en snabb runda på skopunkten också vilket var himla dumt då jag hittade några par skor som jag gärna vill ha. Men ingen ekonomi till det just nu, får se lite senare i månaden om jag kanske ägnar mig själv ännu fler nya skor. Jag är makalös med skor, en riktigt sucker helt enkelt. Iaf, hem med varorna och nu har jag sjunkit ner på soffan hos svärmor och svärfar men ska snart ge mig hemåt för att se mina favvo program kväll. Älskar onsdagar!! Trevlig kväll..

Kvalitets tid

Kickade igång dagen med att städa hela lägenheten riktigt grundligt. Dammade och dammsög, torkade golven och tog bort kladd på tapeter och dörrar. Riktigt effektiv städning, dock går det fort och snart är det lika skitigt här igen. Tråkigt nog. Efter min städning blev det frulle följt av lite plugg. Började med lite stöd ord som vi förhoppningsvis kan utveckla och göra något av tillsammans jag och min uppsatspartner.
Resten av dagen har jag spenderat med min mor och de två yngsta syskonen. En härlig eftermiddag och kväll fylld av liten strosrundai lyckeby och fotboll följt av kvällsmat och fika. En dag helt i min smak. De där familjestunderna är guld värda och jag bara älskar dem. Det är så underbart att bara få hänga med familjen och göra det som faller oss i smaken. Vi har det toppen tillsammans. Älskar min familj till stjärnorna och tillbaka!!

Feeling

Having a feeling that i can not explain. It tears me apart and my heart is hurting. Wish this would end soon, now!!

Efterlängtade helg

Efterlängtade helg äntligen är du här!! Veckan har varit fylld av massa plugg, renovering och.. Ja det var det. Idag har mannen och jag varit på lite äventyr i Bromölla och vi får se vad det leder till. Kanske går det min väg och blir som jag vill. Det återstår att se!!
Ikväll grillar vi hos Hanna och Dennis en runda, hamburgare och laddar upp för flytten imorgon. Hej och hå vad vi ska bära. Det blir så bra i deras hus, jätte fint!! Så himla glad för er skull.
Trevlig fredag..

Fint väder

Idag har det äntligen varit ganska fint väder igen, och lite mer värme än senaste tiden. Himla härligt, dock lite ledsamt att behöva sitta inne och plugga så mycket som man gör. Men det är bara att stå ut, bita ihop och köra på så att man kan njuta av sommaren med gott samvete sedan och veta att man är klar med skolan. Det känns så bra att vara på sista klämmen av skoltiden nu. Jag längtar till examen och en godkänd uppsats. Det är en milstolpe i livet. Underbart!!
Åter till det fina vädret. Det hade varit super härligt att få sig en promenad ikväll så jag ska försöka få en liten stund till det. Just nu känns det dock inte som något jag hinner men jag ska sikta på det. Annars blir det lite plugg nu och kvällen kommer jag avsluta med mitt älskade Greys innan jag kryper till sängs.
Hoppas ni haft en härlig dag kära läsare, fortsatt trevlig kväll!!

Verkligen heldag

Idag har det verkligen varit en heldag med plugg. Startade dagen i skolan klockan nio och avslutade vid tre för att uträtta något enstaka ärende. Väl på hemmaplan utbröt huvudvärk och hunger vilket jag givetvis var tvungen att "bota". Lite mat och vila en stund och sedan var det bara att ge sig på plugget igen. Tre timmar av min tisdagskväll har gått till plugg och jag känner mig nöjd för idag. Nu är det vila som gäller tills imorgon för då kör vi stenhårt igen. Heja oss!!

Mannen min har varit borta hos våra kära vänner ikväll igen och hjälpt dem med renoveringen. Jag hade mer än gärna varit med men jag måste verkligen fokusera på sista spurten i skolan. Så jag får ta den tid som blir över till att träffa mina vänner och familj och även hjälpa till med renoveringen i vännernas nya bostad. Det svider att inte kunna göra vad man vill alltid men snart är plugget över och då kan jag göra vad jag vill med gott samvete varje kväll. Längtar!!

Nehe, nu ska jag kika lite tv innan det blir sängen för min del. En härlig avslutning på dagen på soffan. Trevlig kväll!!

Hanna och Dennis

Idag fick våra kära vänner äntligen nyckeln till sitt hus. Är verkligen super glad för deras skull!! Vi har tillsammans lagt några timmar där idag och rivit två rum redan. Det går fort när man har roligt och jag tror minsann båda rummen kommer bli klara till på lördag när de tänkt flytta in. Det är ett stort och fint hus med massa rum och utrymmen. Ett riktigt kap om jag får säga så. Jag tror det kommer bli kanon fint när dem börjar bli klara. Stort grattis till er och er lycka!!

Söndag ännu en gång

Söndag ännu en gång, dessa slappdagar. Jag älskar dem!! Idag har jag hunnit med plugg, tvättning, slängt gamla kartonger på sopstationen, kollat på båt, grillat hos pappa och nu är det kompismys. Nöjd och glad över allt som jag hunnit med och vilar därför resten av kvällen och laddar om mina batterier inför veckans hårda plugg som väntar. Vi är som nämnts i full gång och det går framåt såhär långt. Håll era tummar kära läsare, jag hoppas bli klar i tid.
En kort uppdatering om min dag, åter till att vara sällskap för mina vänner.
Trevlig söndags kväll!!

Ännu ett kalas

Så var vi på ännu ett kalas, det börjar liksom bli en riktig rutin i vårt liv nu. Visst är det jätte trevligt med kalas, träffa familj och släkt. Ibland är det många på en gång bara och man blir så uppbokad. Jag älskar att vara i farten och hitta på saker och ting hela tiden så det är inte för den sakens skull. Men ibland är det sköt att bara vara och inte ha något inbokat. En helg av bara avkoppling och mys, ta allt som det kommer liksom. Allra helst denna våren när jag redan känner denna enorma stress över viljan att bli klar med studierna i tid. Jag har det lite små tufft nu och kommer få börja prioritera min tid, vad jag hinner med och inte hinner med. Det finns några viktiga och särskilda tillfällen som definitivt kommer att ta mig tid för mesans andra saker kommer att prioriteras bort. Men trots detta är det ingen som är glömd, tvärtom alla finns hela tiden i mina tankar. Glöm aldrig bort det kära familj, släkt och vänner!!
Ett långt inlägg om lite känslor men ibland blir det så.
Trevlig kväll!!

Egentid

Efter en hel dag med plugg har jag lagt mig på soffan under en filt för att kolla på film i min ensamhet. Mannen. Olle åka och kolla på fotboll, sagt och gjort. Kände inte för det själv då det regnat så idag och dessutom är lite kyligt nu på kvällen. Så soffan och en film passar mig bättre allra helst då jag tänkt vila upp mig för att försöka plugga lite imorgon också. Det är mycket att göra med vår uppsats och all tid vi kan Lomma över är guld värd för att vara säkra på att bli klara i tid.
Iaf så bär jag ligger här på soffan så tänker jag "vad gott det hade varit med chips" och nästa stund "jag borde skaffa ett gymkort". Ja, två skilda tankar, men jag har aldrig sagt att jag inte är galen. Jag är fullkomligt galen.
Kanske borde åka och köpa mitt ett imorgon. Får fundera på det över natten.
Trevlig fredag!!

Framåt

Nu går det framåt med uppsatsen igen, iaf för tillfället. Men vi har säkerligen inte stött på vårt sista hinder. Dessutom är det äkert inte heller sista gången som vi gör om vår problemdiskussion. Men vi biter i det sura äpplet och kör på. VI har en deadline och vi ska göra allt för att hålla den. Det spelar ingen roll hur många motgångar det blir, vi ska bli klara så är det bara. Har idag suttit i skolan hela dagden och jobbat med uppsatsen och nu har jag suttit cirka två timmar på egen hand sedan jag kom hem och läst igenom de andra PM1 för att kunna diskutera dem imorgon. Dessutom har jag gått igenom vårt PM1 för att kunna försvara mig imorgon. Lotten föll lite mer på mig vad gäller det eftersom jag behöver träna på det då jag väldigt gärna drar mig tillbaka i sådana tillfällen eftersom jag är sjukt kass på att förklara mig. Jaja, det ska nog få bra imorgon och Simon finns trots allt där och kan stötta upp om jag skulle driva iväg fullständigt.
Nehe, nu ska jag minsann se till så att vi kan få lite mat i magen ikväll och sedan ska jag nog vila min hjärna från plugget till imorgon. Det är lätt att virra bort sig om det ägnas för mycket tid till det. Så lite vila tills imorgon är jag väl förtjänt av.
Ha en härlig torsdags kväll, och kom íhåg att imorgon är det helg igen!!

Upp över mina öron

Upp över mina öron, är det fullt av plugg. Jag tror jag blir tokig. Massa att göra och idag har jag fått en dänga av hur svårt det kan vara att skriva en kandidatuppsats. Allt från första sidan till källförteckningen. Allt ska ha en röd tråd rätt igenom och det är något av det svåraste jag gjort. Åtminstone vad gäller skolarbeten. Men bita i det sura äpplet och slå mitt kloka huvud ihop med Simons så ska det nog allt gå vägen. Jag håller alla mina tummar och tår och ska kämpa som bara den för att lyckas och bli klar i tid. Jag har inget som hänger över mig, fick betyg på senaste kursen igår, så det är bara detta arbete som återstår. Så fram med envisheten för nu kör vi full fart för att bli klara så vi kan ta examen. Heja!!

Tisdag

Påsken är över, mannen är på väg hem från Norge och jag har fått en dag extra "ledigt" för att läsa läsa läsa!! St värsta är att jag inte tar mig upp ur sängen så tror minsann jag får göra ett försök att hämta allt jag behöver under dagen till min härliga säng och ligga/sitta i den hela dagen och plugga. Skit väder dessutom vilket inte direkt gör en så pepp på att stiga upp. Men men, dags att ta tag i livet och börja plugget för idag.
Kan väl göra inlägget lite mer glatt genom att berätta att jag haft en riktig toppen helg. Middag på stars, Kalmar två gånger. Två påskmiddagar, ett kalas, en härlig dag på stan med mamma och lite fest. Dessutom fick jag med mig yngsta sis hem igår för att sova över då jag var lite ynklig och inte ville vara ensam. Ja vad säger man, en kanon bra påsk!!

Mannen i mitt liv

Jag har mött mannen i mitt liv. Denna påskhelgen har varit helt fantastisk och vi har lyckats få ihop massa ensam tid. Njutit av härliga frukostar och middagar och varandras sällskap. En tripp till Ikea och massa annat smått och gått. Vi har det riktigt bra tillsammans och jag bara älskar livet!!
Nu ska jag krypa ner i min säng och kramas lite med mannen. Han åker till Norge imorgon och kommer hem på tisdag igen så jag ska vara lite ensam. Visst behövs det också men jag trivs bäst av att ha mannen nära.
Godnatt!!

Påskdagen

Påskdagen har anlänt och idag är det bakishäng och om någon timme middag hos mannens mormor och morfar. Helst av allt hade jag velat ligga kvar i sängen hela dagen, men själv göra själv ha!!
Igår blev det en helt awesome dag. Började med en runda på stan med mamma och lite fika. Köpte ett par ny tyskor då de jag har gjort sitt och dessutom fick en ny fin väska följa med hem. Shopoholic?! YES!! Gårdagen avslutades med fest och jag hade super skoj. Tack alla för en fantastisk kväll, särskilt Malin och Andreas som stod för festen. Det som verkogen gjorde kvällen var bh:n som gick mitt itu. What a night!!
Last but not least, what was that?

Påskhelgen i all sin glans

Påskhelgen i all sin glans. Startade upp påsken igår med lite mjukt plugg på förmiddagen följd av middag med gott sällskap på stars n stripes. En härlig start på påsken och somnade riktigt gott när jag kom hem inatt. Långfredagen är här och mannen och jag tog oss en tripp ill Kalmar. Med oss hem följde, skoskåp, soffbord, galger, blommor till sovrummet, ljus, glas till båten, någon verktygsmaskin, två toppar till mig och en bikiniöverdel. Super nöjd med förmiddagen, mys med min älskade på tu man hand är det bästa som finns.
Nu laddar jag om för att trotsa min hals, näsa och huvud för att åka och äta kalkon hos far min. Mums säger jag bara och en härlig avslutning på dagen. Verkligen helt i min stil!!
Glad påsk!!

Bedtime

Bedtime på benabacken och precis som det brukar vara så har min man somnat bredvid mig till tvprogrammet. Söt man jag har. Förstår att han är trött efter jobbet och plocket med bilen som numera ska gå redigt igen. Håller mina tummar på att den inte ska bråka mer nu. Simon och jag har varit effektiva i skolan och känner ganska nöjda med vår problemdisskution. Kommer därför börja titta på andra bitar imorgon och sedan tar vi lite helg och påskledigt. Lång ledighet och det är vi värda. Fått upp bordet på balkongen nu och det ser bra ut, saknas gör bara dynor men set brådskar inte eftersom vi väntar på inglasningen också. Vill inte gärna fördärva möblerna och dynorna så vi avvaktar och har lagt en presening över möblerna för att skydda dem så länge. Åh jag vill ha riktig vår och sommar nu. Härliga tider!! Nehe, bedtime var det och ladda för sista prestationsdagen denna veckan. Sov gott!!

Tisdag igen, kort vecka

Så är tisdagen nästan över. En dag som fyllts av plugg, vila, matlagning och lite mys med min man. Huvudvärken gjorde ett tappert försöka att ta ut sin rätt idag men det gick snabb över. Det tackar jag för! Men halsen verkar inte vilja vara på min sida utan har börjat bli ännu värre. Hoppas att mina halstabletter ska hjälpa så det snabbt går över. Har inte riktigt lust eller tid för att bli sjuk, det är lite min rädsla. Men peppar peppar jag håller mina tummar. Plugget går bra såhär långt och ämnet vi valt känns bra. Jag hoppas vi blir klara i tid så att vi får vår examen på utsatt dag. Det hade varit toppen. Längtar så till första juni nu, härliga dag!!
Dags att krypa ner hos min man i sängen och återigen ladda mina batterier, en ny dag väntar imorgon med massa plugg. Heja heja. Sov gott!!

Tuff dag

Dagen började inget vidare. Stiga upp sju i vetskap att man ska vara i skolan vid nio för föreläsning och seda. Ännu mera uppsatsplugg efter det är inget man ser fram emot precis. Men sagt och gjort trots min ordentligs värk i både mage och rygg. Varför ska vi kvinnor dras med skiten, dags för att byta roller i vårt samhälle. Männen kan få ha mens en gång i månaden, bära på ett knyte i nio månader och sedan krysta ut det. Dessutom ta hand om hemmet och barnen dagligen i tjugo år. Jag lär mig gärna byta däck på bilen bara jag slipper denna värk!!
Jaja trotsade iaf värken som dessutom smög sig på huvudet också under kvällen. Lite vila och sedan var jag igång igen. Ställde mig och gjorde småfrallor och därpå middga, lasagne. Inte nog med det så fick jag dessutom gjort det utlovade plugget så nu är jag i full fas inför morgondagen. Med det säger jag godnatt Och kryper ner i sängen bredvid min underbara man!!

Bullar och hundbus

Tog oss ner en sväng till Hanna och Dennis som är hos hennes föräldrar. Massa hundar för Viggo att lek med och lära känna och vi käka bullar och saft. En eftermiddag i min smak!!
Ikväll får vi besök på benabackan och då blir det lite fruktsallad och söndagsfilm. Kan en söndag bli mycket bättre när man har mys och slapp hela dagen. Tror minsann inte det.
Trevlig kväll!!

1 april

Så vär 1 april redan här. So far so good och ännu har inga dumma aprilskämt tagit ut sin rätt. Sitter och pluggar lite såhär på söndagsförmiddagen medan min man är på sin navigationskurs. Det är ett ypperligt tillfälle för mig att hinna med lite extra plugg i veckorna. Vädret är lite halvtrist, visst skiner solen men det blåster en del och dessutom är det inte särskilt varmt. Sådär 5 grader och blåst ger inte något härligt väder att vara ute i precis. Dagarna springer som sagt på och bloggen har itne direkt min första prio just nu. En sammanfattning sedan sist är att kandidatuppsatsen är i full gång, mormor är på besök i stan över helgen och därför blev det en tur på staden med syskonen mamma och mormor igår. Med mig hem följde ett par skor och en gå-ut-på-krogen-väska. Eftermiddagen spenderade jag med lillebror på hemmaplan. Vi spelade lite wii och umgicks för hela slanten. En dag helt i min smak. I fredasg passade vi på att köra och köpa möblerna som vi ville ha till balkongen så nu står de här hemma i sina karonger i hela lägenheten och väntar på att få packas upp. Tanken är att det ska ske i eftermiddag när mannen kommer hem, men först ska vi åka och köpa något som vi kan skydda möblerna med tills vi får vår inglasning som vi väntar på. Vi vill inte gärna fördärva våra nya möbler och därför väljer vi att införskaffa oss ett slags skydd, antagligen en presening, till dem. Ojoj vad långt det blev här. Så det blir när man är dålig på uppdatering. Men men, mer att läsa för er läsare.
Dags att återgå till plugget en liten stund till innan jag ska göra mig klar för att kunna åka iväg och handla lite sedan. Trevlig söndag!!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0