Back at office

Tillbaka på mitt härliga sommarjobb igen. Lite nytt och lite av det gamla. Haft att göra hela dagen och inte varit ledig en minut typ. Precis så som jag vill ha det. Arbetsuppgifter som avlöser varandra. Jag trivs verkligen med det jag gör och arbetsplatsen jag är på. Roliga arbetsuppgifter som jag trivs med och känner mig hemma med, härliga kolleger och möjlighet att lära nytt. En perfekt arbetsplats för mig helt enkelt. Önskar de hade en tjänst till mig i höst så jag fick vara på en arbetsplats där jag trivs med allt. Önska och hoppas får man alltid!!
Godnatt

Ledigheten över

Har haft två veckors ledigt men nu är ledigheten över. Haft två kanon härliga veckor fyllda med sjöliv, examensfirande, kalmartripp och massa annat. Det trodde jag inte när ledigheten började. Då trodde jag att jag skulle klättra på väggarna. Men icke!! Iaf så ska det bli skönt att börja jobba imorgon. Jag har faktiskt längtat efter att få börja jobba igen. Många tycker med all säkerhet att jag är tokig som längtar efter att börja jobba. Men prova sitta i skolbänken tre år och ha ångest när ni går och lägger er för att ni inte läst det ni borde gjort under dagen eller känna panik inför en tenta eller inlämning. Då lovar jag att ni hade längtat efter lite jobb så ni bara kan koppla av när ni kommer hem och framför allt gå och lägga er med ett gott samvete. Ja åh vad jag längtar till imorgon och mitt jobb!!
Min enda jobbiga känsla är att det bara är sju veckors jobb. Jag hade så gärna jobbat mer och önskar att det var en fast tjänst. För som det ser ut i nuläget är jag arbetslös efter dessa sju veckor och då kan vi snacka ångest och panik. Jag hoppas det dyker upp något under tiden så jag slipper ångest och panik i höst. Håll tummarna!!

Moln och regn

Idag blir det ingen motion så vida det inte spricker upp i eftermiddag. För just nu är det bara tråkiga moln och dessutom kom det en liten regnskur. Inget väder som jag vill vara ute i så därför blir det inne idag i väntan på mannen som fick åka på jobb idag igen. När han kommer hem ska vi ta oss till affären för att ha ska lite så vi har allt vi kommer att behöva till midsommar. Längtar så till midsommar och hoppas att vädret kommer vara med oss!!

Mannen sliter

Mannen sliter med massa jobb och fritidsaktiviteter. Han har i stora drag jobbat konstant sedan i onsdags då en vattenläcka uppstod i Rödeby. Jouren som han har så var det bara att ge sig iväg. Likadant igår och idag spelar han fotboll. Vi har inte setts många timmar dessa dagarna vilket är oerhört tråkigt. Hoppas att inte fler läckor eller stopp kommer nu så vi kan få helgen tillsammans.
Själv som jag varit har jag motionerat, städat, kopplat av och tagit dagarna som de kommit. Dessutom har jag sökt lite jobb och hoppa få napp. Jag vill verkligen inte bli arbetslös till hösten. Det är inte direkt lockande eftersom jag kommer börja klättra på väggarna då. Big suck!!

Kalmar

Vilken härlig dag!! Gick upp super tidigt för att ta katten och hunden till veterinären. Det var dags för det årliga vaccinet. Det gick jätte bra och inget av min små djur sa ett knyst. Toppen!!
Därefter bar det av med Mallan, Evelina och Paulina till Kalmar. En heldag med shopping i Kalmar stad och en sväng på Ikea. Lite Kina/Thai mat på det också. En riktig toppen dag och jag vet ärligt talat inte rikkatt vad jag har shoppat egentligen. Ska bli spännande att plocka upp allt imorgon när jag är lite piggare. För nu tänker jag krypa ihop i antingen soffan eller sängen och bara njuta och koppla av. Så godnatt kära läsare!!

Veckohandlat

Spenderat förmiddagen med Carin och hennes lille prins. Tagit oss en shoppingtur ute i lyckeby idag på allt ifrån ö&b och rusta till lindex och kappahl. En trevlig förmiddag tillsammans med en helt underbar vän och en riktigt söt liten bebis. Vi avslutade vår dag med en handling på maxi. Det var inte meningen att någon av oss skulle handla så mycket men plötsligt hade vi båda varsin överfull korg. Man kan kalla det för en veckohandling, så nu är både frysen och kylen påfyllda igen. Tack för en helt underbar förmiddag Carin och prinsen!!

Njuter

Njuter av några minuter på soffan innan jag ska ge mig iväg för att träffa min fina vän och hennes lille skatt. Ser fram emot en dag tillsammans med dem på tu man hand. Det var ett litet tag sedan sist så då är det extra roligt att ses. Prata om allt från himmel till jord och gosa lite bebis. Kan dagen bli bättre? Knappast!! I eftermiddag ska vi på huvudnumret igen. Tror inte det är något för oss men det är gratis att titta och vi lär oss på det. Framförallt så känner vi av hur vi vill bo och var. Ja det är inte fel att titta. Nehe dags att kissa fishunden sedan bär det av. Trevlig onsdag!!

Motion i solen

Tog mig en rejäl sovmorgon till klockan elva idag. Var dock snabbt uppe på benen när jag väl vaknat och ro en lång promenad för att hämta hem min cykel. Det är riktigt soligt och härligt ute idag så man borde nästan hålla sig utomhus hela dagen. Tänkte mannen min och jag skulle ta oss en lång promenad tillsammans ikväll när han slutar. Passa på att njuta av vädret och samtidigt röra lite på sig. Perfekt kombination!!

Home sweet home??

Lämnade sjölivet idag för att bege oss hem. Nästan en hel vecka på sjön i både regn och sol. Oj vad vi har haft det bra, både ensamma jag och min och tillsammans med fina och härliga vänner. God mat och dryck, spelstunder, slit och avkoppling, sång och många härliga skratt. En vecka helt i min smak, kunde inte haft det bättre. Dessvärre blir det nu bara helger för min del för snart är det dags att börja jobba. Så jag längtar till nästa sommar i hopp om att jag då fått en fast tjänst och kan få njuta av några veckors semester. (Håll tummarna!!) Väl hemma från det underbara sjölivet satte donet igång. Middagsfix, tvättning och röjning. Man kan väl kalla det vardagsliv vilket jag inte saknat det allra minsta denna veckan. Funderingar på att anställa hemhjälp?? Om jag varit miljonär så. Men icke och det där tråkiga måste också göras så det är bara att bita i det sura äpplet och se glad ut. Det görs inte av sig självt. Nu är jag slut som artist och ska krypa ner med min underbara solbränna bredvid min solbrända man för att ladda om för en ny vecka med nya äventyr. Godnatt

Snabb uppdatering

Snabb uppdatering. Livet på sjön leker och vi lever. Har det så himla bra och njuter av varje sekund som ges. Dags att krypa ner i kojen hos min man för att imorgon njuta lite till. Vädret har bestämt åtminstone några timmars sol och det lever vi på. Underbara livsglädje!!

Livskvalité

Njuter av livet på sjön och kryper för tredje natten ner i sängen i båten för att sova som ett litet barn. Gud så gott jag sover i båten, det kan man inte tro att det är så härligt. Störs inte det minsta av de få vågorna som rullar in, det är bara mysigt. Vi vaknade upp själva imorse men ganska så snart slöt ett gäng upp och dagen har varit fantastisk. Till och med vädret blev kanon fint. Imorgon tar vi en sväng in i ån för att handla upp så vi klarar resten av helgen på sjön. Dessutom ska vi hämta lite smått och gott hemm och ta en rejäl dusch. Man känner sig lite smått ofräsch när det inte är så pass att man kan bada av sig lite. Men icke att vi stannar hemma imorgon, vi ger oss ut igen. Detta är riktigt livskvalité!! Sov gott

Jönköping

Igår bar det av till Jönköping för att träffa ortopeden och få ett utlåtande om mannens nacke. Besöket gick bra och det görs ingen operation i detta läget. Robin har enligt läkaren bra kraft, rörelse och känsel vilket gör att det är för känsligt att göra ett ingrepp. Fick tips, råd och bra svar på våra frågor så nu vet vi vad vi ska vara uppmärksamma på. Det finns en liten risk för att det kan återkomma varför det är skönt att veta vad vi ska vara uppmärksamma på. Vi vet hur vi ska agera i framtiden och vi är glada att vi åkte upp. Väl uppe passade vi på att fika med en lumpakompis till Robin. En fika, lite shopping och massa snack och skratt. En härlig liten utflykt helt i min smak. Himla skönt och roligt att få och kunna komma iväg så ibland. Det är verkligen guld värt. Hemma sent men inte rörde det oss i ryggen. Ut på sjön for vi ändå och jisses vilka livsnjutare vi är!!

Ledig

Haft min första lediga dag på två veckor. Tog mig en runda på stan och även en tur i Lyckeby. Shoppad bara lite smått för att försöka spara lite så jag kan ha roligt i sommar. Det är så mycket jag vill göra i sommar så då behöver jag spara in på massa saker och ting istället. Ikväll har familjen Enberg varit på besök och ätit och fikat lite. Fick min examenspresent. Två till tallrikar till min serie. Så nu har jag fyra och behöver bara åtta till av varje. Tänkte fylla på med hjälp av presentkorten som jag fick i lördags. Det blir kanon!! Imorgon far vi mot Jönköping för att träffa läkaren så nu måste jag packa inför sjön för det hinns inte med imorgon. En heldag i Jönköping sedan bär det av ut på sjön direkt när vi kommer hem. Underbart!!

Söndag

Söndagen har anlänt och hela helgen har varit fylld av examensfirande. Tillsammans med klassen, lärare, familj, släkt och vänner. Vilka människor jag har runt omkring mig. Tack så hjärtligt för alla superfina presenter och blommor. Ett extra stort tack för allas närvaro. Det värmer verkligen mitt hjärta. Jag har haft tre helt fantastiska dagar och jag är så himla nöjd. För att inte tala om hur lycklig jag är!!

Examen

Idag är det äntligen dags. Dagen som jag längtat efter i tre år är kommen. Idag ska jag ta mil efterlängtade högskoleexamen. Det känns både nervöst och helt awesome. Som jag kämpat och glidit, gråtit och skrattat och brutit samman under dessa åren. Nu är det slut på det för stunden för nu ska jag ut i arbetslivet. Får se om jag går tillbaka till skolbänken igen i mitt, men nu vill jag bara ut på arbetsmarknaden och träna den kunskap jag tagit till mig. Visa vem jag är och vad jag kan. Dags att stiga upp, in i duschen. Klockan tio är det dags. Underbara känsla!!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0