Sista inlägget

Idag blir sista inlägget för år 2012. Det är med rak rygg jag lämnar detta året bakom mig. Ett år som fyllts av allt ifrån lycka och glädje till olycka och sorg. Olyckor som drabbat familjen och vardagsbekymmer som gjort oss andlösa. Allt sådant hoppas jag nu ja vara passerat och lämnat bakom oss för alla runt omkring mig. Jag vill inleda det nya året och välkomna det med lycka och glädje. Jag välkomnar år 2013 och hoppas för allt i välden att det blir det bästa, lyckligaste och underbaraste året någonsin. Gott nytt år kära läsare!!

Myskväll

Vi har haft en riktigt mysig fredagskväll hos syrran och hennes sambo som bjöd på mat. Även sambons bror och girlfriend (våra vänner) anslöt till vår myskväll. Det blev lite mat och sedan massa mys, film och grönsaker med dip. Samtalen flöt på i alla riktningar och plötsligt satt vi och läste om våra intima organ. Vad mycket det finns att lära om dessa som man inte har en aning om eller ens kunnat tänka sig. Ni må säkert tro att jag är knäpp men det är faktiskt intressant och även av stor vikt att veta och lära sig om detta för framtida planer.
Nå väl, nog om det. Två jobbdagar denna veckan och det är alldeles lagom. Något man skulle kunna vänja sig vid. Kan säga att det ändå varit full rulle på jobbet, närmre 40-50 i kön nästan hela dagarna. Kan säga att man är riktigt trött efter två sådan intensiva dagar. Så helgen lär säkert mynna ut i mycket sömn för att sedan orka med att fira nyår tillsammans med våra fina vänner. Dessutom behöver jag ladda för en säkert lika intensiv vecka på jobbet även nästa vecka. Hard work work!!
Nehe nu är det minsann dags att krypa upp i famnen hos min man och somna där till filmen. Godnatt och på återseende!!

Sista dagen i jul

Så var julen slut och därmed också ledigheten. Julen har varit helt underbar. Fått träffa alla nära och kära, ätit gott och fått massa bra, fina och användbara julklappar. Allt ifrån heminredning, köksmaskiner och båttillbehör till pengar och koncertbiljetter. Min bäste julklapp är helt klart kameran från min älskade man. Men nu lämnar vi årets jul bakom oss och minns den med minnet och massa fotografier och blickar framåt.
Imorgon är det jobb igen, två dagar sedan helg. Känns lite tungt efter så låg ledighet men det ska nog gå galant. Jag trivs ju så bra så det borde inte vara några problem. Snart är det nyår och då ska nya löften ges och sedan blickar jag mot 2013 och hoppas att det blir det bästa året på länge. Jag känner att det är min tur att få uppleva ett magiskt år.
God fortsättning kära läsare!

Julklapp

Min man han kan. Har fått min julklapp redan idag och gissa om det var bäste julklappen i år. Tror inte att någon annan julklapp kommer att slå denna. Kommer tillbaka från ett toabesök och ska krypa ner i sängen. Blev livrädd för där låg något under täcket. En paket till mig. Öppnar det sakta och säkert, super nervös för jag har inte en aning om vad det kan vara. Gissa om jag blev lycklig när jag öppnar den. En kamera och inte vilken som helst, precis den systemkameran som jag velat ha så länge. Mina tårar flödade och jag visste knappt vart jag skulle ta vägen.
Tack min älskade Robin för årets bäste julklapp. Du är den underbaraste personen i världen, jag älskar dig!!

Magical

Min dag har varit magical från start till slut. Började med julkalender i sängen tillsammans med min kärlek och sedan en mysig tur i snön med hunden. Tyckte det behövdes plockas lite här hemma också så fixade lite med det och gjorde mig iordning för dagen. Tog soporna med mig för att slänga och får sedan till min sköna böna Carin och hennes familj. Hade med mig en present till hennes lille prins, en baby-potty. Det är en potta med ratt och den ser precis ut som en baby-car. Prinsen verkade glad för den och tutade på.
Kvällen spenderades hos min lilla mor tillsammans med syskonen för att äta lite middag och klä granen. En mysig kväll helt i min smak. Om ni visste vad jag älskar er!!
Efter en stund på soffan med min kärlek är det nu dags att krypa till sängs. Imorgon är det visning och sedan julfirande hos min lille far. Godnatt!!

Jullledigt

Nu har jag varit igång och jobbat i två månader och himmel så skönt det är att ha något att göra. Dessutom trivs jag kalasbra. Jag börjar få rutin på vardagen och efter nyår ska jag få in lite fler rutiner. Det känns som det går bra just nu och att livet börjar ta form. Nu är det dessutom lite julledigt några dagar. Det känns himla bra och skönt och jag ska njuta av varje stund tillsammans med nära och kära. Fira lite jul och träffa dem jag håller av. Igår kom det massa snö igen och jag hoppas den ligger kvar några dagar nu så att det blir en riktigt vit jul. Det är liksom pricken på i att ha en vit jul.
Nehe dags för julkalendern..

Förlängning

Idag är jag gladare än någon annan själ kan vara tror jag. Iaf enligt mig själv (lite små ego sådär) ;)
Dagens började lite spänt och jobbigt men oj så fort det vände. Chefen tog fram avtal för förlängt jobb idag så nu är dem undertecknade och jag ska jobba kvar ett tag till. Närmre bestämt till siste augusti. Det känns otroligt skönt och lättande och (ursäkta mig) jävligt roligt. Jag hade förhoppning om förlängning och nu är det min verklighet. Dags att lägga på en växel och visa att jag verkligen är värd denna förlängning.
Känns som en del saker börjar falla på plats och kanske kan 2013 bli mitt bästa år, mitt lyckoår!!

Hus

Gissa om det vrider och vänder sig i våra hjärnor här hemma just nu??!! Vi har varit och kollat på x antal hus under de senaste åren. Vissa har fallit oss i smak men kostat för mycket. Andra har fallit oss i smak men krävt för mulet renovering och kostat för mycket. Medan andra helt enkelt känts motbjudande när man tagit klivet över tröskeln. Om det är svårt, det är liksom bara förnamnet.
Nu har vi fallit lite för ett hus som vi kikat på några gånger. Villan i sig är perfekt och vi har koll på vad som är gjort och inte gjort både utvändigt och invändigt. Vi vet också lite mer detaljer numera och känner att det är en villa vi kan bosätta oss i. Problemet?? Finns alltid problem eller trösklar. Villan ligger inte där vi tänkt oss varför vi nu måste fundera över om vi kan tänka oss att bo på detta ställa. Det blir längre till jobb och familj, långa sträckor att köra de framtida barnen fram och tillbaka till kompisar och träning. Dessutom är det allt det ekonomiska med lånelöfte, kontantinsatts, lagfart och pantbrev samt sådant som man kanske behöver göra iordning. Ja det är mycket att tänka på och allt ska vi försöka komma på lösningar till och få ihop.
Håll i er så återkommer jag med uppdatering om åt vilket håll tankarna styr oss.. Nu säger vi godnatt på benabacken!

Drömmar

Vilka drömmar och visioner man skaffar med livets gång. En del enklare än andra att uppnå, kan bero på att de flesta drömmarna är stora. Ibland så stora att de verkar omöjliga att uppnå. En stor dröm har jag upplevt i livet, att avsluta mina studier på högskola. Att skaffa mig en titel. Jag är högskoleutbildad ekonom och det är något som jag är både glad och stolt över. Men det finns mycket kvar.
Jag lever just nu med fyra stora drömmar, egentligen fem. Alla känns dem så oerhört långt borta fast ändå inom synhåll. En del av dem diskuteras fram och tillbaka medan andra ligger på väntelistan. Känns som en del av dem är mer aktuella än andra just nu och jag får väl helt enkelt ta några djupa andetag och invänta deras ankomst. Förhoppningsvis ligger dem runt hörnet en efter en i väntan på mig och rätt tid.

Julgran

Idag har granen kommit på plats i vårt hem. Sambons små kusiner har varit här och hjälpt oss att klä den och pynta med massa tomtar. Dem är så härliga dessa små barn och glada över att få hjälpa till. Dem hjälpte oss förra året också så till detta året hade vi köpte choklad och polkagrisstänger att hänga i granen. När jag berättade att det var för deras skulle blev det överlyckliga, ännu bättre var det ju att de skulle få hjälpa oss att städa ut granen sedan och få all choklad och polkagris. Dessa söta barn har förgyllt vårt hem idag med pynt till julmusik och sedan lite fika och film. Så nu är julkänslan på topp i vårt hem och jag längtar till julafton!!

Full rulle

Vilken vecka det varit. Full rulle på jobbet med rätt mycket kunder. Inte vad jag trodde när jag körde till jobbet i måndags morse. Men jag förstår kundtrycket som varit med tanke på tekniken som strulat. Hoppas för allt i livet att tekniken ska ordna till sig så vi slipper det strul som infunnit sig i veckan.
Hemma har också varit full rulle. Städning, tvättning och matlagning. Hund som ska tas han om en man som jobbat kvällar och nätter. Kvällsmöte för mig på jobbet och mycket där till. Dessutom en husvisning som väckt intresse, så vi får se vart det leder. Tror inte jag suttit ner och vilat något alls denna veckan. Så därför ska jag passa på att göra det idag.
Igår hade jag besök av några kolleger. Vi drack lite vin och fikade. Skulle ha spelat lite spel men vi pratade på så mycket att det inte blev något spel. Det var jätte trevligt och jag hoppas vi snart gör om det samt att fler kan vara med nästa gång!!

Inredning

Ligger och kikar på lite inredning på nätet. Det finns hur mycket som helst och jag drömmer mig bort. Bland massa olika teman och stilar snurrar jag runt och tror minsann jag funnit min stil. Allt ifrån ljuslyktor, kuddar och filtar till serviser och möbler. Åh vad mycket tjusigt det finns. Passar på att spara ner bilder för att kunna ta fram ibland när jag vill förnya. Det är jätte bra, hittar massa inredningsinspiration genom att surfa runt lite. Ett tips till er läsare!
Jag har även hittat lite inspiration till massa pyssel för hemmet. Även där är det inredningsbiten som slår in. Det är allt ifrån dekoration till möbler. Ojoj vad jag ser fram emot att få ta tag i dessa ideer.

Stora och svåra val

I livet gör vi många stora och svåra val. Vi väljer vår livspartner, vilket är oerhört svårt. Själv trodde jag mig för några år sedan att jag träffat denne, men ack så fel jag hade. Det visade sig att denne person i var den rätte för all framtid. Jag tror och känner istället att jag nu träffat min livspartner. Jag hoppas det är så iaf. Det känns helt rätt med denna man.
Inte nog med livspartners, vi ska också välja en typ av karriär. Ännu ett stort och svårt val. Hur ska man veta vid femton till tjugo års ålder vad man vill göra resten av livet?! Jag tror att jag valt rätt, jag är numera ekonom. Jag jobbar på banken och trivs riktigt bra. Jag har nog tur som kunde välja min väg så tidigt. Hoppas den håller bara.
Ännu fler saker finns, förlovning och giftermål samt husköp och barn. Vi har tagit steget att för två år sedan köpa oss en hund. Han är bedårande och är vår lilla bebis, barn kommer när vi känner att tiden är rätt. Vi kikar också på hus och det är en djungel. Jätte svårt att hitta rätt hus på rätt plats. Man blir kluven när man hittat perfekta villan på ett oväntat ställe. Ett stort steg att köpa hus, det vet alla, därför är det så viktigt att fundera en extra gång eller sju. Förlovning och giftermål har vi inte nått. Vi känner inte starkt för giftermål i dagens läge och därför är det ingen brådska. Det är också något som ska kännas rätt och tänkas över. En förlovning däremot känner jag starkt för och jag skulle hoppa av glädje i många dagar om min sambo kom hem med ringar en dag. Men vi ska inte stressa, vi är unga och hinner det också. Det viktigaste är att kärleken finns där och att vi finns för varandra.
Långt inlägg, men så blir det när tankarna far..

Låååång dag

Idag blev en riktigt lång dag och den inleddes med en smärre chock. Trodde definitivt inte att det skulle vara så mycket snö på bilen som det i verkligheten var när jag anlände till den imorse. Bara sådär 15 cm snö låg över hela bilen och jag var osäker på om jag gått fram till rätt bil. Jo då, min bil var det och fram med borsten var enda alternativet. Tog lite längre tid att gå över den idag, och lite längre tid att köra sträckan till jobbet. Men fram kom jag och ut såg jag.
Idag hade vi kvällsöppet vilket innebar lång dag och direkt efter det gav vi oss in till kontoret i stan för möte. Ett möte som gav mycket information och jag är glad att medverka så jag kan kära mig allt mer. Det är roligt att få vara med och ta in nya saker och begrepp. Som rubriken lyder så blev det en riktigt lång dag och nu är jag så trött att jag knappt vet vad jag heter längre så, godnatt!

Mormor

I helgen har vår älskade mormor varit på besök i Karlskrona. Hon bor i Klippan/Dkåne och därför ses vi inte så jätte ofta vilket är himla synd. Jag älskar bär mormor kommer på besök, har alltid känt lite extra för henne. Hon står mig nära och ligger varmt i hjärtat. Igår bjöds det på middag hos mamma för atttillsammans med mormor fira att Emma fyllt 15. Vi passade också på att fira lite minijul för mormor eftersom hon inte kommer till jul. Hon fick därför sin julklapp igår, en korg med lite gotte och glögg och sedan ett album med bilder på oss allihop. Hon blev alldeles rörd och det såg ut som att tårarna var nära. Älskade lilla mormor vad vi håller dig kär!!

Massa snö!!

Snön har fortsatt falla från himlen i fyra dagar nu, idag kom dock lite regn mitt i allt så nu ligger det en del slask också. Inget vidare eftersom det ska bli riktigt kallt inatt igen. Slasket kommer nämligen bli rena isgatan. Hoppas alla tänker på det och är försiktiga både i trafiken och i övrigt. Det sker lätt olyckor som kan bli riktigt allvarliga.
Iaf, snön har fallit och det ligger redan en decimeter i vår stad. Personligen tycker jag det är jätte mysigt och himla passande såhär inför julen. Jag hoppas bara det ska bli riktigt kallt igen så att snön kan ligga kvar till julen utan att bli riktigt slaskig. Jag har tack vare snön insett att julen är nära och jag längtar så efter denna underbara och mysiga tradition.

Första advent

Idag inföll första advent och gissa om jag för typ första gången ever flög upp ur sängen efter Robin när han säger att det kommit massa snö. Jag blev som ett barn på julafton. Fram i fönstret i köket och skulle kolla ut med telefonen i högsta hugg. Samtidigt som jag står där och tar en bild inser jag att jag kom direkt ur sängen, med andra ord näst intill naken. Vände snabbt efter morgonrocken!! Fortsatte dagen med en mysig frukost tillsammans och Sean gav vi oss ut på julklappsturne. Alla klappar förutom den till Robins föräldrar är nu klara och ska bara få lite tjusigt papper runt sig också.
Hemma är adventspyntet på plats förutom min girland, och jag har gjort rocky roads och lussebullar. Skulle blivit kola med men bakplåtspappert tog slut. Jaja, en annan dag. Kvällen avslutades med lite mysigt fika, rocky roads, lussebullar, pepparkakor och glögg. Riktigt mysigt, allra helst med stjärnor, stakar, ljus och snön. Nu är julen nära!!

15 år

Idag är det andra advent. Men ännu viktigare, Lillsis fyller 15 år, kan ni förstå att hon blir så stor idag när det känns som jag nyss blev så gammal?! Ringde och sjöng för henne imorse och då satt hon och käkade tårta. Klockan var runt halv tio, det är en riktig födelsedag det. Firade henne med kalas gjorde vi igår. God mat, glöggmys och tårta. Presenterna bestod av bland annat en plånbok, träningsunderkläder och snygga kläder. Hon verkade nöjd med kvällens kalas och presenterna. Jag hoppas hon haft en bra dag idag också.
Jag går genom eld och vatten för dig älskade Lillsis, jag älskar dig!!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0