Urinvägsinfektion

Igår var det en sådan morgon som man önskar att man bara sov sig förbi. Vaknade nämligen av lite symtom som liknade urinvägsibfektion. Men i hopp om att det skulle gå över gick jag till jobbet och drack en massa vatten hela dagen. Blev bättre under dagen och på kvällen kände jag typ inget alls. Så då beghav jag mig ner till idrottshallen för att kolla på mina små syskon som spelade cup. Dessvärre åkte Sis ut i kvartsfinal och Lillebror i semifinal. Det var spännande matcher på slutet och jag kunde inte ens vika mig för att gå på toa, vilket jag fått sota för idag.

Vaknade upp och kände symtomen ännu mer idag och tog ett beslut att stanna hemma från jobbet och ringde både mamma, Robin och svärmor Ita. Både mamma och Robin sa ring vårdcentralen, med andra ord Ita som jobbar där. Det var bara att fixa ihop ett morgonprov och be hjärtat om att hämta upp mig när han ändå skulle till tandläkaren. Och visst minsann var det en urinvägsinfektion. Penicilin skrevs ut och nu går man på en sådan kur. Jippi!

Dock tycker jag inte att det börjat verka ännu trots att jag tagit en hel dagskur redan. Men men hoppas det känns bättre imorgon bitti så jag kan gå till jobbet igen. Behöver verkligen tjäna ihop en liten slant. Det är inte billigt att studera!

Nehe krypa under mitt goa täcke och värma mig lite, men först en tur på toa..

Julen är över

Har varit en väldigt dålig upppdatering här men jag skyller på allt farande under julen och och veckans jobb.

Julen var iaf kanon. Firade hos både mamma och pappa och lyckades hinna med en liten sväng till Robins mormor också. En massa god julmat så man blev mättare än mättast och på det blev det också lite gott julgodi8s till Kalle Anka. Dessutom fick både jag och Robin massa bra och fina julklappar. Bäst var minsann den super sköna pyjamasen som Robin köpt till mig och finast var klockan som jag också fick av honom. Efter det kommer alla pengar från nära och kära samt radion som jag fick av Ita och Per (Robins föräldrar).

Men nu är julen mer än över och det är ett helt år till nästa julstress, och dess mys på julafton!

Bilder kommer en annan dag..

Fullt schema

Hur i hela friden går det till när man har fullt schema trots att det är jullov. Borde liksom bara ligga pall på soffan och invänta jul, nyår och min födelsedag. Men icke det. Idag ska det storhandlas, hängas med mamma och lillebror en liten runda och dessutom ska jag inhandla prylar så jag kan göra mina årliga julgrupper. Ja fullt upp för hela slanten. Slutligen ska jag försöka få lite gjort på mitt arbete också så jga kan bli klar med det snart. Ja en fullspäckad dag helt enkelt.

Återkommer när tid ges..

21 december

Idag tog jag en riktig sovmorgon, till elva. Så himla skönt att bara få sova så länge man vill tills man känner sig utvilad och orkar stiga upp. Har fått lite gjort på hemmaplan idag, bland annat vikt all tvätt, diskat och plockat undan lite. Sedan tagit det ganska lugnt och mest kopplat av lite. Beställt lite bilder till mina fotoalbum, dock är det långt ifrån alla som jag beställt.

Mamma och hundarna kom förbi en sväng så vi gick en liten promenad i kylan. Sen kom också Affe och Viktor och när Robin kom hem fixad vi oss lite mat, fick bli en pizza med mamma och dem. Gotteligott!

Nu är snart julafton här men jag har inte en enda julkänsla i kroppen. Trots att granen är på plats med alla klappar under, stjärnorna i fönstren och adventsljusstaken på bordet så känner jag inte av julen. Måtte den kommer imorgon när jag ska göra lite julgrupper till nära och kära. Om inte då så hoppas jag på torsdag kväll när vi ska på familje kväll hos Robins föräldrar. Måste ju faktiskt ha fått känslan innan julafton åtminstone.



Nehe, ha en trevlig tisdags kväll kära läsare!

Fisen

Frågetecken dyker säkert upp angående rubriken, men det är så att jag kallar min lilla vovve för fisen. Ikväll har han överträffat sig själv och kan numera ta sig upp i både fåtöljen som vi har och soffan. Min lilla fis, han är så duktig.



När Robin slutade jobbet åkte vi för att köpa en ljusslinga till granen. Så nu är granen på plats på riktigt och klädd är den också. Underbart!

Ikväll ska jag och hjärtat krypa ihop i soffan, dricka lite glögg och ha en sån där underbart mysig kväll. Bara han och jag.

Ha en trevlig måndag!

Fjärde advent

Varit dålig uppdatering men haft lite att göra. I fredags hade jag sista lektionen för i år och vi räknade lite på sånt som kan dyka upp på tentan som ska skrivas i början på januari. Kändes helt ok att det var sista lektionen och nu ska jga försöka vila upp mig och samla energi till skolan startar upp igen.

Igår lördag hade vi en ganska slapp dag och sov enda till tolv. Trots det var jag itne riktigt utvilad. Men det vara bara att göra oss iordning här hemma ändå för att bege oss på förfest hos Hanna och Dennis. Lyckades få med oss Frida också och sedan bar det av till Eringsboda Brunn för att träffa de andra som varit på julbord innan. En kanonkväll och väl hemma somnade vi gott.

Idag är det fjärde advent och jag har inhandlat en gran till vår lilla lya. Dock kan vi itne hitta vår ljusslinga så därför får vi klä granen imorgon kväll istället. Men det gör inget. Snart väntas det sällskap här hemma och vi ska ha en mysig fjärde advent med mys på soffan och lite fika och så. Precis som det ska vara. Underbart!

Tråkigt

Åh vad det är tråkigt med bloggar som uppdateras super sällan. Jag påstår inte att jag uppdaterar varje dag. Ibland har det hänt att jag haft mycket annat på schemat och då har det liksom blivit lite bortprioriterat. Men jag försöker att uppdatera så ofta som möjligt ändå och jag vågar påstå att jag är bättre på att uppdatera än vad många av dem är som jag följer. En del går det några dagar på, men andra kan det ha gått upp till två eller flera veckor innan det syns en uppdatering. Skärpning i bloggvärlden, uppdatera mera! :D

Snart är det dags för mig att gå ut med lilla Viggo, var en stund sedan han var ute nu. Dessvärre tror jag inte han kommer att bli överförtjust av att komma ut eftersom det är snöstorm här i Karlskrona. Snön yr som bara den och det är inget skoj. Men men, måste man så måste man ju. Efter kissrundan ska jag bege mig iväg med Paulina till frissan. Ett litet klipp för henne och jag ska nog be om litet tips till mitt hår.

See ya!

Lunch med pappa

Idag vaknade jag upp lika trött som vanligt. Men visste att jag ahde lite att göra så det vara bara att stiga upp iaf. Gick ut med Viggo och åt sedan en god frukost på soffan. Bestämde mig sedan för att ringa pappa och se om jag kunde komma ner till hans jobb för att skriva ut några power point som jag behöver inför min tentaläsning. Tänkt och gjort. Försökte först öppna upp det jag behövde för dagens plugg men det gick inte allt för bra, men kom på att jag kunde testa på pappas dator på hans jobb. Åkte med pappa på lunch först och det blev en god lunch på amiralen med raggmunkar och fläsk, super gott. Dessutom var det en trevlig lunch med far min!

Väl tillbaka på pappas jobb skrev jag ut mina power point och försökte öppna den nedrans filen som jag behövde för att kunna fixa dagens plugg. Nehe gick inte där heller så Simon fick skicka över den till mig via mail så jag kunde starta mitt arbete för dagen. Väl hemma igen satta jag ihop plugget för dagen och sedan sprang jag upp på stan för att köpa julklapp åt pappa till min gudmors (pappas kusin) barn. Pappa skickar alltid julklappar till de varje jul, enda upp till Stockholm.

Väl hemma igen var det dags för att tvätta, äta och sedan handla. Kan säga att efter en fullspäckad dag är jag trött och nu när jag sett sista avsnittet för hösten av Desperate housewives så ska jag äntligen krypa ner i min säng för att vara någorlunda pigg imorgon.

Godnatt!!

Glädjas åt andra

Senaste dagarna eller kanske rättare sagt så de senaste två tre veckorna så har jag funderat över det där med att glädjas åt andra. Att glädjas åt andra är en vinning för en själv, eftersom man antagligen får igen det när något bra eller roligt händer en själv. Men vissa har verkligen svårt för att glädjas åt andra. Att istället slänga in en dum och onödig kommentar verka för många vara en enklare utväg. Men varför? Är det inte roligare att glädjas med den som är glad? Jag antar att det handlar om oro och svartsjuka. Man är rädd för att den som fått en god nyhet eller upplevt något bra ska vara bättre, och då använder man sig av sin oro och svartsjuka genom att dra ner glädjen för den andra. En enklare utväg helt enkelt för att inte visa att man önskar det var en själv som upplevde glädjen.

Nej, det är helt enkelt trevligare, roligare och bättre att dela glädjen med varandra. Att glädjas ihop, annars är risken att man sabbar en god relation!

Tredje advent

Igår var det tredje advent och och som vanligt hade vi lite adventsmys här hemma med lite kompisar. Lite tv, och gott och så startade vi upp lite planer dessutom. Pratade om komman helg, nyår och tro det eller ej midsommar. Midsommar kom på tal eftersom en camping bokning måste göras inom kort om vi ska åka iväg. Ah trevligt hade vi iaf och gissar på att vi gör om det nästa helg.

I lördags var vi som jag tidigare skrivit och bowlade med gänget. Och det slutade lite som jag inte hade tänkt mig eller räknat med. Men vad gör man liksom när man har skoj med sina vänner. Efter bowlingen gick vi hem till oss och hade trevligt, snackade lite och kollade lite tv och tog oss något glas eller två. Inte ofta man hinner ses allihop så det var verkligen trevligt och uppskattat.

Igår eftermiddag efter mycket om och men från mig som inte mådde allt för bra så begav vi oss till Sonja och Rune (Robins farmor och farfar) för lite adventsfika. Det var mycket trevligt och alla var där. Tror minsann om jag inte minns fel att det var en ny tradition som ska införas två gånger om året att alla träffas så. Trevligt.

Nehe om man skulle ta och äta lite frukost och göra sig iordning inför dagens föreläsning!

Having fun

Idag är jag måttligt trött. Hade några klasskamrater på besök igår från sådär 14.00 till 02.00. Pluggade en stor del av den tiden men lagade också tacos och käkade lite godis och glögg. Självklart fick det bli lite idol-final och dessutom spelade vi lite kort. En helt okej och trevlig fredagskväll.

Ikväll ska jag och Hjärtat iväg med våra kompisar och bowla lite. Det ska bli skit skoj. Vi är ett större gäng så det fick bli tre banor och två timmars tid. Var ett litet tag sedan vi gjorde något ihop hela gänget nu så det ska verklien bli awesome.

Men dessför innan var min tanke att jag inte skulle sova allt för länge eftersom jag tänkt gå upp på stan och framkalla lite bilder. Men det gick inte så bra utan får nog ta tummen ur nu istället och göra mig iordning för det blir lite plugg idag också innan det äe dags för kvällens bravader.

Nehe in i duschen nu...

Ingen motivation

Egentligen så har jag inget roligt att skriva om idag så borde låtit bli. Men en uppdatering är ändå på sin plats ibland. Det händer inte så mycket här hemma denna veckan. Jag är mest allmänt trött och grinig och känner inte för att göra någonting, absolut inte något som har med skolan eller hemmet att göra. Jag har liksom ingen motivation. Egentligen så vill jag bara ligga kvar i sängen varje dag och ligga där till den dag då jag känner för att stiga upp igen och göra saker. Men dessvärre funkar det inte så. Vill verkligen bli klar med mina studier så att jag kan lägga det bakom mig sedan och börja det livet som jag drömmer om var dag.

Andra advent

Ja minsann andra advent är passerat och nu går vi mot tredje. Tiden går fort får jag lov till att säga, och jag försöker njuta av varenda sekund. I lördags hade Hjärtat och jag en på tu man hand dag. Slappade lite på förmiddagen och sedan begav vi oss iväg för att gå en lite runda i Bastasjö. På väg dit stannade vi till på Djurkompaniet eftersom Hundbiten hade stängt. Vi köpte en liten tröja till Viggo som han kan ha ute i kylan eftersom han huttrar så när vi är ute. Det fick bli en neutral svart liten polotröja till honom. Dock insåg vi när vi väl var i Bastasjö att den var lite lite för stor, eftersom den kasade av lite grann. Men eftersom han inte är fullvuxen riktigt ännu så kommer han nog att växa i den. Efter vår härliga lilla promenad i Bastasjö åkte vi och handlade lite och köpte lite gott till kvällen. Körde förbi Hemmakväll också och hyrde tre filmer. En lördags kväll full av film och mys bara vi två, underbart!

Söndag spelade Robin DM och resultatet blev vinnare i gruppen vilket innebär att det blir slutspel den 17 december, så då sitter jag i idrottshallen igen. Efter fotbollen hade vi Svenne och Paulina på besök. Vår vanliga adventsfika fick det bli och vi var mätta och belåtna efter paj, lussekatter och annat smått och gott!

Idag har inte hänt särskilt mycket eller något spännande så vi låter det vara så. Ha en trevlig måndagskväll!

Hjälpande hand

Dagen har gått fort må jag säga. Plötsligt är klockan näst intill midnatt och jag har ändå fått en del gjort idag och varit en liten hjälpande hand. Mitt efterlängtade frisörbesök startade min dag och gud så härligt att få håret fint igen. Har känt senaste månaden att det verkligen behövts lite ompyssling i håret. Lite massagetvätt och de slitna topparna är äntligen borta, underbart! Gick sedan hem och "skottade" undan all snö på balkongen och kan säga att under all snö låg det en riktig isbana, fram med skridskorna!

Framåt eftermiddagen körde jag Robin till jobbet igen för att han skulle iväg på julbord ikväll och jag begav mig till Gröndal för att hämta vår snöskyffel hos Robins föräldrar. Kommer dit och vågar minsann inte köra in på tomten genom det lilla snöberg som plogaren lämnat mitt utanför infarten. Parkerar bilen utanför coh springer in för att leta upp skyffel. Passade på att ge en hjälpande hand till mina svärföräldrar genom att skotta bort den där lilla vallen så man kunde ta sig in på tomten. Uppskattat var det minsann.

Kände mig lite smått ensam så tog mig en sväng förbi Robins moster och hennes barn eftersom jag plötsligt blev sådär barnkär och ville umgås lite. En trevlig liten visit.

Skulle sedan på middag hos mor min och körde hem för att hämta Viggo, han ska inte behöva sitta ensam hela dagen och kvällen. Väl inne i stan för jag ut och skotta igen för att kunna parkera på gatan, i tio minuter, och självklart var inte den platsen ledig när jag kommer hem nu sent på kvällen. Men vad gör det, jag gjorde antagligen någon annan glad som slapp det bekymret. Fick dessutom hjälpa en annan bilist ut från sin parkeringsplats eftersom han kört fast, och grannen fick låna skyffeln för att skotta fram sin bil som blivit inploga runt om hela bilen.

Väl hemma hos mamma bjöds det på supergod middag och sedan hjälptes vi åt att sortera en himla massa papper som skulle sättas in i pärmar eftersom det var viktiga papper som behöver sparas en tid framöver.
Ja idag har jag helt enkelt fungerat som en hjälpande hand för inte bara mig själv utan även för nära och kära samt grannarna. Känner mig allt lite stolt!

Nu ska jag krypa ihop på soffan och bara njuta av en varm kopp te, hoppas alla haft en lika härlig fredag som jag!

Emmas dag

Idag är det Emmas dag, LillSis. Hon fyller 13 och går därmed in i tonåren. Stor tjej med en egen vilja och det en stark sådan. Inte det minsta feg för att säga vad hon tycker och känner och inte alls rädd för att göra bort sig. En glädjespridare som man bara kan vika sig av skratt till. Tror minsann inte hon var tyst en sekund idag från det att vi kom för att fira och fika till det att hon åkte till fotbollsnatten i skolan. Nej hon är minsann crazy och det är det som gör hennes personlighet. Älskade LillSis jag älskar dig!



Hänt en del idag. Började med att jag absolut inte ville stiga upp ur sängen men var verkligen tvungen eftersom jag inte kan missa föreläsningarna för då hamnar jag efter och resultatet blir omtenta omtenta. Iväg på föreläsning och det nya schemat som ändrats redovisas och det visar sig vara tajt och intensivt med en hel del att göra. Bara att sätta på sig glasögonen och ge järnet. Kommer äntligen hem vid halv fem efter att ha fått gå genom hela stan eftersom inte den buss jag skulle ta kom, så det fick bli en annan. Stressa sig genom matlagningen och äta för att bege sig på kalas. Kalaset var mysigt och roligt och jag fick även en timme med lite ensam mammatid medan Robin tränade och de andra var på fotbollsnatten. Uppskattat! Nu har jag sjunkt ner i soffan och ska se om Evelina hör av sig så får vi se hur vädret ser ut om hon tänker köra in till stan så vi tar en tur ner och kollar på Viktor och Emma eller om hon låter bli. Vi får se.

Önskar en fortsatt trevlig torsdag!

Soffläge

Idag tog jag mig en liten sovmorgon till tio. Riktigt skönt och hade verkligen kunnat sova någon timme till. Men, visste att vi har en uppgift att göra i skolan så det vara bara att stiga upp. Gjorde mig iordning och begav mig till skolan. Träffade Carin vid bussen så fick en trevlig bussfärd med ett trevligt samtal. Väl i skolan blev det några timmar men vi blev klara med det vi hade tänkt oss och nu ska bara ett PM skrivas ihop, dock på fyra sidor. Får se hur det ska gå.

Sedan näst intill tvingade Robin iväg mig till gymmet bara för att jag inte alls var motiverad. Men det var bra att han gjorde det för det var riktigt skönt att jobba upp pulsen lite och lyfta lite skrot. Svettas lite är inte fel :) Efter gymmet tog jag mig ett riktigt skönt och varmt bad och så blev det lite middag. Kvällen tänker jag avsluta med soffläge och Greys Anatomy. Det är onsdagsmys till max!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0