Förberedelse

Alla förberedelser som kan göras inför nyår är nu klara. Ikväll ska jag eventuellt fixa med efterrätten annars får det bli imorgon sedan är det bara det som kan göras samma dag som är kvar. Himla skönt!! Imorgon ska jag på ett litet besök hos bästa Carin och hennes lille Axel. Ska ta med lite fika dit och sedan bara prata massa skit och gosa bebis. Har man ingen egen får man låna sina vänners lite :) Efter besöket hos Carin ska jag hämta min gubbe på jobbet och bege oss för att köpa raketer och eventuellt en slips till nyår. Livet leker och det är full rulle på oss ända fram till slutet på året, underbart!!

Julen är över

Julen är över och vi fick jätte fina och bra julklappar både Robin och jag. Bästa julklappen är givetvis den från Robin, OTH säsong 8. Älskar serien och har redan hunnit se några avsnitt. De andra julklapparna var bland annat ljuslyktor till balkongen, presentkort till soffbord och balkongmöbler, eltandbostar och pengar. Oerhört bra saker och jag tackar alla nära och kära för allt vi fick!! Julen var dessutom super mysig och vi fick spendera den med alla som vi håller av. Massa god mat och trevligt sällskap pch givetvis besök av tomten, tre gånger dessutom eftersom vi firar på många olika ställen under två dagar. Det blir så när jag har skilda föräldrar pch jag vill vara med båda och när Robin dessutom också har sina traditioner. Trots att det blir mycket åka runt så hade vi det bra och så länge det funkar fortsätter vi så. Igår var det fotboll för hela slanten hela dagen. Tog en snabbis på rean men tycker inte det var något att ha. De är rätt konstigt, när man hade ministorlekar finns endast stora kvar på rean och nu när man har en storlek uppfinns bara minisize kvar. Otroligt!! Hade iaf en bra dag igår men fick väldigt ont i kroppen av läktaren, men ikväll åker vi dit igen eftersom lillebror spelr slutspel. Heja!! Nehe dags att dra igång dagen, betala räknar och göra sig iordning. Antagligen sätta ihop lite jobbansökningar också för om ett halvår tar jag examen och då är det dags att ge sig ut på arbetsmarknaden igen...

Familjeliv

Att leva familjeliv är väl underbart. Nu undrar säkert ni läsare vad jga pratar om, för jag lever väl inget familjeliv, eller?! Det beror på hu rmna definierar familjeliv. Det är faktiskt något som kan levas på många olika sätt.

Ett exempel är den ensamstående pappan med sin två barn som bor i en tvåa i centrala stan och gör allt för att hinna med jobbet och sina barns alla aktiviteter.
Det kan också vara mannen och kvinnan som nyss gift sig som lever med sitt enda barn i en villa i tätorten och som bara längtar efter att få nästa barn.
Eller så är det pensionärsparet i lägenheten bredvid i stan vars båda barn vuxit upp och skaffat egna familjer med barn, villa och allt som hör till.
Det kan också vara det unga paret som för ett halvår sedan fick sitt första barn och numera bor i en trea och kämpar för att få ihop studier, jobb, nya rutiner och ekonomin.
Eller så är det helt nekelt det yngre paret som lever i sin två utanför stan med sin lilla hund och katt och försöker njuta av livet samtidigt som de kämpar på med studier, jobb och tid för varandra.

Ja, en massa definitioner finns det och jag tillhör den sista. Jag lever med min sambo i en fantastisk tvåa utanför stan i en by kallas Nättraby. Jag studerar på heltid och slinker in på jobbet när de ringer in mig då och då. Min sambo jobbar heltid på kommunen som rörläggare och sliter för det mesta som ett djur (Ja trots att han är kommunalare). Våra lediga kvällar och helger försöka vi nyttja på bäta sätt genom att ägna varandra tid men också våra familjer och vänner. Det är inte alltid lätt att hinna med allt och vissa perioder är tuffare än andra. Ja det är mitt lilla familjeliv.

Men visst finns det ett annat familjeliv som jag längtar efter. Visst längtar jag efter att skaffa barn tillsammans med mannen som jag älskar över allt annat. Att hitta den perfekta drömvillan som faller just oss i smaken som vi kan leva resten av livet i. Där vi kan få se våra barn växa upp till fina människor. Visst vill man ha allt det där, men inte just nu. Vår tid kommer, det är jag säker på. Men just nu måste vi koncentrera oss på mina studier och mycket annat därtill. Det är mycket som står på önskelistan just nu och vi får ta det i den takt som hinns med helt enkelt.

Nehe, nu ska jag nog krypa ihop på soffan en stund för att dricka en varm kopp te..

Bildlöst

Idag blir det ännu ett bildlöst inlägg. Jag har blivit så van vid att använda min nya telefon att jag knappt startar upp min dator längre. Men jag lovar att det ska bli bättring och att jag ska börja blogga mer igen dessutom. Har ju som tidigare nämnt haft en rejäl bloggtorka pga. mycket annat som jag haft i mina tankar.

Har för närvarande lite julledigt från skolan och och efter typ fem dagar hemma är jag redan trött på det. Känns som om jga snart ska börja klättra på väggarna. Försöker verkligen sysselsätta mig själv men tycker inte att det finns så överdrivet mycket att hitta på ensam. Försöka gå några rundor med Viggo om dagarna men han är inte heller överförtjust i att vara ute så mycket nu när det börjat bli kallt.

Igår var jag iaf barnvakt på eftermiddagen vilket fick mig sysselsatt några timmar och det satte verkligen sina spår. Jag har alltid varit barnkäör och vill ha egna barn inom en snar framtid men jisses vad man blir trött av att passa upp. Allra helst när man får tre barn på armen så på direkten. Jag kan säga att det gav mig lite backande steg, iaf från att skaffa flera på en kort tid. Säger då det att det måste vara iaf minst två år mellan mina barn. Jag hade det iaf toppen med de små sötnosarna, vi fikade och kollade på tv och hittade på lite hyss här hemma.

Idag har jag satt in alla bilder som jag hunnit framkalla från i år, finns fler vill jag lova, i mitt fotoalbum. Det tog sin lilla tid att sortera dem i rätt ordning så att de kommer från starten av året till slutet. Men det blev bra i slutändan och nu sitter de på plats.

Kan faktiskt imponera en del av er läsare också genom att berätta att jag på fyra dagar gått ner ett kilo i vikt. Super nöjd och hoppas att det håller i sig, men det borde det göra med hjälp av mina promenader. Då kan jag komma tillbaka till skolan och visa mina klasskamrater som jag skulle skrivit kontrakt med att jag klarat av det som jag ville under ledigheten. Super nöjd med mig själv och ska fortsätta i denna stilen. Hoppas på Beach 2012!!

Nehe, ner i lopplådan för imorgon väntar äventyr, godnatt!!

Rejäl bloggtorka

Ledsen för min rejäla bloggtorka. Jag skyller allt på skola, julförberedelse och en massa därtill. Dessutom vill inte min telefon och bloggappen gå ihop så därför kan jag inte blogga från mobilen. Dumma shitphone!! Gör nu ett försök igen och hoppas att det fungerar idag. Mycket har som sagt hänt. Vi är på plats i Nättraby och en rejäl inflyttningsfest blev det med massa goda vänner. En lyckad kväll som dock avslutades ganska abrupt. Skolan flyter också på och härom veckan var vi på plats i Malmö för prisceremoni, men tyvärr gick det inte vår väg. Men det är inget att hänga läpp för utan bara gilla läget och gå vidare. Lite jobb har jag också hunnit med härom veckan. Några härliga timmar på affv som verkligen kommer göra gott i kassan efter jul. Här hemma är det numera julpyntat med adventsljusstake, tomtar och gran. Dessvärre ingen snö ännu så därför kan jag inte påstå att jag har någon vidare julkänsla. Men alla klappar är klara och massa julbak har det också varit här hemma. Nu håller jag alla tummar för att året ska avslutas lika härligt och bra som det startade, snart är det 2012!!!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0