Dop

Så var lördagen över och vi kröp precis till sängs, skruttis sover gott sedan 21.30. Idag har vi hunnit städa klart lite fler rum här hemma men också varit på dop. Amett tag var jag orolig att vi skulle bli sena till dopet. Men med fem minuters marginal klev vi in i kyrkan. Det var C & L prins nummer två som stod i centrum idag. Lille charmören var så snäll och duktig i kyrkan och dopet flöt galant och vackert. Till och med vår lilla skruttis skötte sig bra i kyrkan utan gnäll och gråt. Helt undebart! Givetvis hade vi med oss en gåva till dopbarnet, en blå gitarr från Jabadabado. Hoppas den ska komma till användning med åren, kanske storebror kan lära honom hur man gör. Tack för att vi fick vara med er denna dagen, det betyder oerhört mycket för oss!

Mina fina i kyrkan 💕

Babysim

Idag var det återigen dags för babysim, vår lilla fredagssyssla. Det är så himla mysigt att tillsammans simma runt, plaska och dyka i den uppvärmda bassängen. Skruttis blir allt mer van och plaskar för fulla muggar. Idag fick skruttis prova att flyta med armpuffar, inga protester utan det gick kalasbra. Hon flöt själv utan att jag höll henne och såg ut att trivas rätt bra. Lite senare fick vi en simring som barnen skulle flyta runt i och även då vart hon nöjd. Till och med när hon skulle hålla fast på min rygg och vi dök tillsammans. Min stora tjej som hon utvecklas, det är så faktastiskt att se. Ska se om jag kan lägga in bilderna någon dag från babysimmet så att jag kan publicera någon här till er kära läsare.

Julstök

Det må låta tjatigt men jag älskar fredagar. Skruttis och jag sov till 9.00 idag, lyx på hög nivå. Mös liiiiite mycket i sängen innan vi gick upp för att få fart på dagen. Vi har fått i oss frukost och bakat rockyroads. Städat skruttis rum och toaletten så där är redo för julpynt. Flyttat in några av skruttis möbler i hennes rum och skruvat upp gardinstången. Snart klart för att flyta in i sitt egna rum och huset förbereds för julpynt. Mitt i allt detta kommer det snöflingor utanför vårt fönster. Bara några få som inte ens lägger sig på den blöta marken men, nu börjar åtminstone julkänslan att infinna sig. Sakta men säkert och vi tar en paus innan det är dags för lunch och där efter babysim. Trevlig fredag!



Torsdag kväll

Torsdag kväll har anlänt och jobbdagen gick sakta men bra. Lunchade burgare med några kolleger och till eftermiddagsfikat blev det lussebullar. Kan säga att mamman gottat sig idag. Mötte upp mitt yrväder hos farmor ikväll eftersom farfar och pappan vart på whiskeyprovning med mormors gubbe. Busade och gosade med yrvädret som jag saknat så idag. Mitt älskade lilla yrväder. Nu far hon runt i vår säng, dödstrött men kommer ändå inte till ro. Sova vad är det liksom, när jag kan böka runt i mammas och pappas säng. Gno i mina ögon av en trötthet som inte är av denna värld för att sedan lägga på det största leende som någonsin skådats. Lilla yrväder du får mig att älska som aldrig förut.

Mys med pappa 💕

Stolen

Waah, vad är problemet med mitt och ditt?! I eftermiddags upptäcker en kollega och jag att vår jobbtelefon plötsligt saknas. Den är försvunnen, helt borta. Vi letar och letar, i lådor och skåp, våra egna jackor väskor. Alla tänkbara rum på kontoret. Vi ringer och försöker lyssna, kollar med grabbarna grus om dem driver med oss. Men ingen telefon kommer till rätta. Våra tankar är, den har blivit stulen!! Såhär när det är dags att sova kan jag fortfarande inte begripa vart den tagit vägen. Jag får ångest och dåligt samvete, den är en del av mitt ansvar. Jag ska ha koll på telefonen. Tror fan, ursäkta mitt ordval, att jag kommer drömma om denna skiten inatt. Tack dumma dumma telefon och dåliga uppmärksamhet. Ligger du någonstans på kontoret iaf eller är du faktiskt stulen?! Kan inte göra så mycket åt det just nu, får försöka sova och se om den dyker upp imorgon. Hoppas!!!


Äta själv

Återigen så springer tiden utan att jag hinner med. Som mellanmål har vi börjat ge lillan en smörgås med lite smör och leverpastej på. I början tyckte jag det gick bra att ge henne det så hon fick börja kladda med det själv och äta själv. Gissa om det blir kladdigt, ÖVERALLT!! Hon kladdar och kladdar. Stoppar mackan i munnen och plockar ut den. Klämmer den i handen för hon tycker det kladdiga ljudet låter skoj. Sedan kastar hon bit efter bit, tuggad, på golvet. Motoriken övas definitivt här hemma och det är dags att inse att dem fina kläderna får vara till fina tillfällen och vardags får vara till vardags och kladd. Älskade lilla barn som tiden går undan.



Mindre än..

..en månad kvar till jul. Igår vart det den 24 november och exakt en månad till julafton. Som detta året rullat på snabbt. Jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Jag minns det som igår när mina underbara vänner och familj ordnade en babyshower för mig, i januari. Massa tårtor och bakelser, tipsrunda, gissning om vem som låg i magen och fina presenter till bebis. Bebisen som äntrade världen den 20 mars i år, en bedårande liten flicka som kom att kallas för vår dotter. En flicka som nu börjar bli stor, åtta månader och en egen liten envis individ. Ja det har gått fort och nu behöver vi bromsa lite. Som sagt inte långt kvar till jul och jag har mycket att hinna med. Julbak, julstädningen, julpyntet, storhandling, jobb, förberedelse och annat. Men mest fokus ska läggas på det som förändrat min värld till något som är obeskrivligt underbart. Min dotter, den vackraste gåvan någonsin!




Helgen är över

Vilken helg det blev. Både skruttis och jag mådde bättre i fredags så vi åkte för att bada med dem andra barnen och föräldrarna. Det bästa med fredagar helt enkelt, plaska och mysa tillsammans i vattnet bara jag och skruttan.

Sedan blev det brådis här hemma. 80-tals tema stod på agendan och personalfest. På med min outfit, neon i rosa, blått och gult från topp till tå. Alla gick in för det och vi hade en kanonkväll. Festkommittén hade verkligen ordnat en fest back in the 80's. Flygande Jacob, päronhalvor med after eight och banankolor. Musik och lekar. Ja en riktig toppen kväll!

Lördagen spenderades på tomten tillsammans med familjen. Massa gos och mys med skruttis innan hon for till morfar för en mysig kväll med övernattning. Vi vart bjudna på 25-års fest som i vanlig ordning bjöd på all in med gänget.

Söndagen längtade vi efter skruttis och som jag klämde på henne när vi äntligen sågs igen. Min älskade lilla unge, vad vore livet utan dig. En mysig kväll och dag med morfar hade hon minsann haft. Åkt vagn till affären, sovit i morfars famn och varit så snäll och go. Det är mammas tjej det.

Tillbaka i vardagen igen och jag fick rycka in på jobb idag. Moster ställde upp på förmiddagen och pappan tog komp efter lunch. Promenad och mys ännu en dag, denna gång med moster. Sån lättnad att veta att skruttan kan lämnas utan att vara ledsen och att vi kan få den hjälpen i kris. Vår lilla skrutta hon har det minsann bra. Tusen tack till moster som kunde rycka in idag.






Åtta månader

Igår blev vår lilla fröken hela åtta månader. Stora tjejen och tiden fortsätter springa på. Hon utvecklas för fulla muggar. Kryper snabbare än oss, pussas, blåser bubblor med munnen och pratar sönder oss. Envis som synden men det förvånar väl inte egentligen, med två lika envisa föräldrar. Lilla loppan!

Igår var en gnällig dag, antagligen är det förkylningen som gjort att hon inte kommit ikapp riktigt ännu. Bökar lite om nätterna och har lite jobbigt med att komma till ro. Mamman och pappan känner sig lite smått utmattade och hoppas att det snart ska vända igen.

I övrigt är allt annars en fröjd. Mys och gos, babysim och knasiga stunder. Precis som livet med småbarn ska vara.




En kompis

Äntligen är det offentligt och vi kan högt skrika ut vår glädje. Ett av våra närmsta kompispar ska ha en liten bebis. En alldeles egen liten bebis att rå om genom livet. Att snosa på, gosa med, pussa och krama och framförallt älska. De ska få uppleva den finaste gåvan i världen. Vi är så otroligt glada för deras skull.

Deras lycka medför en sådan glädje för oss, dessutom en gnutta extra för vår lilla skrutta som till våren får en kompis. En kompis att följas åt med genom livet. Leka med, bråka med och älska. Eftersom vi inte har så många i vår omgivning med barn ska det bli extra roligt för mig och sambon också. En familj att hänga med lite då och då.

Stort och varmt grattis till er våra fina vänner. Vi ser fram emot er resa och längtar till våren :)

Egentid

Ikväll gick jag lite oväntat egentid. Sambon åkte för att hjälpa min syra och svåger i deras hus och lillan hon somnade vid sju. Så jag passade på att plocka fram fotoalbumen jag köpte i gula varuhuset och alla mina foton för att sortera in dem. Dock upptäckte jag att alla foton inte var framkallade så jag får vänta med halva bunten. Men skönt att ha kommit en bit på vägen iaf.

Mamma kom förbi och hämtade upp sina hundar som bott här sedan igår och sedan mös jag ner mig i soffan med en god kopp te och mitt nya nagellack. Lite caffelatte färg typ. Super nöjd med färgen. Nu är det dags att krypa ner i sängen och sova för imorgon väntas det jobb. Puss och godnatt!!




Skippade FG

Idag skippade vi FG eftersom vi fortfarande är förkylda. Vi vill inte smitta dem andra barnen och mammorna och inte heller bli sämre. Så vi har myst och lekt hemma istället. Lagat grönsakspure och fryst in den och kört pappan till jobbet. En lugn dag med regn och rusk utanför vårt fönster.




Igår kväll började jag slå in alla julklappar, dock ligger många kvar oinslagna. För först tog julettiketterna slut, sedan tejpen. Så jag få fixa nytt så dem sista klapparna kan slås in. Resan till gula varuhuset resulterade i att nästan alla klappar är klara för i år. Helt underbart, det är bara november!!

Bring the old in

I helgen nattade som sagt skruttis hos sin mormor. Hon var med på kalas på kvällen och under bilresan hem höll hon och noster låda i bilen vilket ledde till att hon sov gott under natten. Mös hela dagen med mormor och moster och skickade bilder till mamman. Mormor hade letat fram gamla ting till lillan. Bland annat mammans gamla tossor och vantar i rosa med ludd invändigt. Jisses så söta och vad söt min älskade skatt blev i dem. Det är himla roligt att en del saker sparats i alla dessa år. Ibland önskar jag att vi hade sparat mer saker. Därför ska jag försöka spara och bevara så mycket jag bara kan. Det är roligt att återanvända.

Såhär söt blev vår flicka i tossorna och vantarna :)

Sjukstugan

Frånvaro igen några dygn, beror på att sjukstugan fortsatte med mamman i huset. Trillade dit i lördags med snuva och värk i hela kroppen. Var så off att jag inte kunde hjälpa sambon med tapetsering av lillans rum. Det var meningen att vi skulle gjort det själva men skruttis farfar fick komma och hjälpa pappan. Någon timme så vart dem klara. Jag kämpade på med alvedon och Thailandspray för att bli bättre. Skruttis skulle sova hos mormor eftersom vi skulle åka till Ullared och det stora gula varuhuset super tidig söndags morgon. Jag var envis, lämnade lillan till mormor på kvällen och åkte hem för vidare kurerande och sömn. Upp tre på natten för att ge oss iväg vid fyra. Jag var inte pigg men envis. Sov nästan hela vägen upp och väl framme kom en kräkis. Ytterligare en kom inne i varuhuset efter en timme. Men sedan var det bra och efter lunchen piggade jag på mig lite och det  vi behövde som fanns i varuhuset fick vi med oss hem, samt lite till. Men väl hemma small det till igen. Frossa, hunger och värk. Nedrans sjuka, tog en extra kur innan läggdags och just nu känner jag mig lite bättre. Skruttis och jag hae båda sovit till 9:49 idag. Tack älskade unge, mamman behövde det!!




Lugn fredag

Vi har haft en lugn fredag utan stress. Skruttis har varit lite bättre i sin förkylning men vi hoppade ändå babysimmet idag. Vill inte riskera att hon blir sämre igen så vi har myst mesta dels hela dagen. Den enda insatts vi gjort är att vi hängt upp skruttis nymålade garderobsdörrar medan pappan jobbade. Pappan överraskade oss dessutom genom att komma hem en timme tidigare idag. Alltid lika roligt och mysigt när pappan kommer tidigare.

Kvällen spenderade vi med goda vänner. Middagsbjudning, fika och gotte medan vi spelade lite tärning och planerade vår roadtripp. Bil, väg och tid är klappat och klart. Dags att vässa ben och armbågar, här ska stångas!!


Levande zombie

Förlåt för pausen i skrivandet. Vi har inte varit människor här på några dagar. Natten till onsdagen vaknade vi av en jätte ledsen skrutta som snoret bara rann på. Skrutt kunde inte komma till ro och sova riktigt viker ledde till att vi inte heller fick sova. Torsdagsnatten vart ännu värre och till slut fick vi sätta igång en film för att försöka komma till ro och somna igen. Vi kurerade skrutt med det vi hade hemma och försökte lugnt söva henne i vår famn, uran några resultat. Skruttan har sovit nästan hela dagarna efter dessa mardrömsnätterna och pappan har kunnat ta det lugnt hemma. Medan jag gått som en levande zombie på jobbet och kämpat för att hålla mina ögon öppna och själen pigg. Men inatt fick vi revansch på den jäkla förkylningen, äntligen börjar den ge upp. Skrutt som i stort hela natten, bara nappen som behövts ibland och vi har fått sova. Vi lyckades till och med få till en REJÄL sovmorgon till 8:45. Den levande zombien kanske snart är människa igen!!



Härlig höstdag

Vi närmar oss mitten på november och ännu ingen snö, underbart. Vi passade på att njuta av en riktigt lång och härlig promenad med syrran idag. Endast iklädda träningsbyxor och tjocktröja. Ingen jacka och inga vantar eller mössa. Helt underbart. Solen sken på oss och svetten pärlade sig under kläderna. En timmes promenad i rask takt och sedan var våra ben slut, passet från igår satte med andra ord sina spår. Resten av dagen har vi myst hos syrran och nu inväntar vi gubbarna för lite tacomys.



BVC

BVC vart på hembesök i förmiddags, åttamånadersbesöket. Hembesöktwt handlade om hemmets säkerhet för barnet. Allt ifrån dörrstoppar och fönsterhaspar, till grind, skåpspärrar, petskydd och var man förvara medicin, disk- och tvättmedel. Ja jisses det kändes nästan som en föreläsning. Jag må låta korkad men jag kände faktiskt att en del är överdrivet. Givetvis är det viktigt med säkerheten i hemmet för barnens bästa. Men vissa saker måste man kunna lära barn utan att sätta "spärrar och lås". Enligt min åsikt är det viktigt att lära barnen i tid att lyssna. Ett nej är ett nej, ajjabajja innebär att något är farligt, ohälsosamt eller förbjudet område. Så en del spärrar och lås kommer inte installeras i vårt hem oavsett vad andra tycker. Vi vill att vårt barn ska lära sig att lyssna och ta efter, så full fokus på det istället för att hon ivrigt ska sitta och slita i en låda som inte går att öppna.

Tisdag morgon

Tisdag morgon och vi ligger kvar i sängen, myser och gosar. Jag älskar ledighet med min sessa. Igår blev det inget inlägg, dagen försvann så fort. Lillan och jag mös i vanlig ordning på morgonen, åt frukost och gav oss sedan iväg på en längre promenad. Lillan somnade så gott medan mamman svettades i det gråa höstrusket.

Lillan sov vidare i vagnen när vi kom hem så jag passade på att äta min lunch för att ge lillan sin när hon vaknade en timme senare. Efter lunch gjorde vi ny grönsakspure och fuktsmoothie till lillan innan vi båda däckade supertrötta i fåtöljen.

Lagade middag till pappan som kom hem vid fyra och sedan målade han taket i lillans rum. Snart är det äntligen klart. Nu saknas bara tapeter och foder. Längtar till rummet är klart!! Pappan fick åka på jour på kvällen så lillan fick bli en stund hos farfar så mamma kunde åka med moster till gymmet. Himmel så länge sedan vi var där, kände spyan konstant i halsen. Men vi tog oss genom ett pass och det kändes skönt efteråt.

Idag kommer BVC hem till oss. Vikt och så ska kollas och säkerhet i hemmet står som punkt på agendan. Jag känner redan att klagomål på skydd runt kaminen kommer att komma. Låt oss få vår dom!!

Godmorgon!! 💕

Fars dag

Idag är det året fars dag. Pappans första fars dag. Vi startade den med mys och paketöppning i sängen. Lillan och mamman shoppade paket igår som vi slagit in så fint. Inget märkvärdigt, mer saker som pappan behövde, en yxa och en häftpistol. Självklart hjälpte lillan sin pappa att öppna paketen innan vi gjorde oss iordning för fira morfar. Morfar fick frallfrukost, en kartong choklad och lotter. Strax är det drags för nästa firande, farfar ska firas. Till honom blev det en verktygsvägg i år. Bra och ha saker helt enkelt.






-6 kg och 9 cm

Invägningen idag gick galant och jag är sjukt nöjd med mitt resultat. Jag har lyckats tappa 6 kg och 9 cm i mitt midjemått. Detta efter att mina 12 gravidkilon runnit av mig. Jag är stolt över mig själv. Jag mår bra och känner mig självsäker. Jag skäms inte över hur jag ser ut.

Dessa 6 kg gick jag ner på två månader genom en viktutmaning. Jag hade pli ch kände ångest så fort något olämpligt stoppades i min mun. Jag har några få kilon kvar till min drömvikt och målet är att nå dit. Så nu måste jag ha egen pli utan någon utmaning. Jag måste hålla fast i mina nya rutiner och se till att hålla dem. Klarade jag två månader och 6 kg så ska jag fanimej klara några kilon till. Hejja mig själv!!



Kladdkakans dag

Idag den sjunde november inföll kladdkakans dag och givetvis kunde jag inte motstå att bjuda hem lite vänner på goda kladdkakor. Hittade lite olika recept med bland annat lakrits, dumle och nutella som olika ingredienser. Så dagen bestod av städ, babysim, matlagning, lite häng med bästa E och kladdkakebakning.

Till kvällen kom S & N, H & D samt syrran för att smaka mina kladdisar. Meningen var att några till skulle komma men dem var upptagna på andra håll. Dem får komma en annan gång och smaka mina kladdisar. Det blev en trevlig kväll med prat om allt från himmel till jord och vi avrundade med två rundor tärning. Ett av dem roligare spelen jag lärt mig på länge. Så kladdkakans dag, tack för allt du förde med dig. Det blev en toppen dag, välkommen åter nästa år!!



Förmiddagsvila/Kan själv

Liten blir stor samtidigt som stor är liten. Fick ni ihop det? Liten utvecklas och kan mer och mer själv. Imorse, precis som många andra mornar, drack hon sin ersättning själv från flaskan i sängen. Som sagt lite blir stor!


Ändå är stor så liten. Förstå att vi fortfarande använder storlek 62 i kläder. 62!! Det är för typ bebisar 3-4 månader gamla. Då förstår ni att stor är liten. Min lilla lilla juvel. Hon ligger här så gott och sover på mammas höft, förmiddagsvila. När hon vaknar blir det lunch och sedan babysim.

Älskade barn!! 💕

Nytt nytt nytt

Idag kom leveransen från H&M. En kofta och skor till lillan och pyjamasbyxor till mamman. Skorna var väldigt förstora men vi behåller dem tills hon vuxit i dem. Någon gång ska hon ju göra det. Koftan beställde jag en storlek större med flit just för att hon ska kunna ha den och växa i under vintern. Det är så tråkigt när man köper precis lagom kläder som man sen inte hinner använda. Så en storlek större att växa i är perfekt. Mina pyjamasbyxor passade bra, så mjuka och mysiga i fleece. Jag älskar dem, det kommer bli ett par väl använda brallor att mysa runt i på kvällarna i vinterkylan.





Tired as..

Hell today.. Trött och åter trött. Detta gråa väder med regn och rusk gör ju en inte alls pigg. Yrvaken om morgonen och somnar på bussen till jobbet. Idag vaknade jag när bussen svänger om till sista hållplats. Gud vet vart jag hamnat om jag inte vaknat och klivit av. Ögonen går i kors och jag försöker hålla igång för att inte somna. En timme till kundinsläpp!

Ikväll ska jag njuta av att det är dags för några dagars ledigt igen. Mysa ner mig i soffan med min guldklimp, tända en brasa och ha det riktigt gott. Det mina damer och herrar är vad jag kallar livskvalité!!



Tisdag den 4 november

Vilken tisdag det blev idag. Somnade om efter lillans flaskmål till nio imorse. Ljuvligt!! Åt lite frukost och stan trotsade vi väder och vind för att ta oss en härlig promenad i frisk luft genom byn. Några få gjorde som vi och det var så härligt. Ska försöka komma åt oftare. Lillan somnade efter en stund och hunden kröp upp i korgen. En timmes promenad för att friska upp lungorna.

Lillan sov vidare i vagnen när vi kom hem och vaknade efter två timmar. Lite lunch i magen och sedan satte vi av mot min fina kollega J och hennes barn. Där väntade även kollegan A och hennes lille knyte. En fika och massa prat och alt från himmel till jord i några timmar gjorde ännu mer gott för min själ idag.

Har nu precis fått i mig dagens middag och ska strax mysa ner mig på soffan för att vila upp själen inför de kommande två arbetsdagarna. Givetvis tillsammans med min familia. Hoppas ni haft en lila härlig dag som jag haft kära läsare, på återseende!




Inhopp

Dagen startade lugnt och stilla och vid tio skulle vi sätta oss i bilen för att åka till stan. En dejt med S och hennes lilla N stod på vår agenda. MEN, bagaget var fullt av bräder så vi blev försenade. Börja bära Rebecka. Till söutnkom vi iaf iväg och vi mäs runt på stan, åt lunch på cafe3g och sedan skildes vi åt.




Gick in på jobbet för art säga hej, slutade med att jag ordnade barnvakt och ryckte in några timmar. Ont om folk på jobbet både bakom och i fronten. Sambon hade fullt upp på sitt jobb så mammas sambo ryckte in och lät lillan komma till sitt jobb. Visst är det tråkigt att behöva lämna lillan på mina lediga dagar med henne, samtidigt som hon idag fick chansen att mysa massa med mormor. Blandade känslor, men så länge jag ser och känner att lillan mår bra så mår jag bra!

Varmt och gott

Här hemma är varmt och gott. Vi har inte behövt öka värmen på pannan ännu eftersom det fortfarande inte är så kallt ute. Jag tror att det också beror på att vi har dränerat, då isolerades väggarna i källaren vilket gör att kylan håller sig borta. Dessutom har vi kaminen som en extra värmekälla detta året. Det märks att kylan inte tar sig in på samma sätt och att kaminen behåller värmen. Det är så pass varmt att jag kan vakna och behöva slänga av mig täcket på natten. Personligen tycker jag det är underbart. Jag behöver inte klä på mig extra mycket kläder eller sova med massa kläder på mig, jag kan gå i underkläder utan stt frysa sönder. Det mina vänner är en underbar känsla!!



Kalasat

I eftermiddags kalasade vi för farmor. Vi köpte med oss en blomma och lite choklad vilket värmde farmor otroligt mycket. Hon bjöd på kalkon och sin berömda sås. Till efterrätt lite kakor och glasstårta. Lillan höll låda som vanligt och charmade hela bunten. Tack för ikväll.

Efter att ha målat ett sista täckande lager på lillans garderob och spacklat väggarna så har vi nu myst ner oss i soffan. Snuttans tandkött kliar något kopiöst och vi försöker hitta på nya metoder för att lindra kliandet. Inte mycket hjälper. Hoppas att vi åtminstone får sova inatt, iaf att lillan får sin välbehövda sömn.



Godmorgon

Startade dagen vid åtta idag också, börjar bli en vana och en ljuvlig sådan. Slängde in tvätt i maskinen och startade den. Åt frukost och sedan gav vi oss ut på en riktigt härlig höstpromenad, hela familjen. Mös runt i byn och kollade tomter och fasader, staket, garage och lite allt möjligt. Vi har en bild på hur det ska se ut när vi är klara men det är alltid roligt att spana runt lite för att se om man finner något nytt roligt som vi skulle kunna göra istället.

Lillan slumrade sött i vagnen och vi tog en extra sväng. En timmes promenad avverkad och när vi kom hem kändes det så skönt. Frisk luft är insupen och man mår så där härligt bra. En ny omgång tvätt liger i maskinen och vi är nu på väg för att hämta hem ved så vi kan elda på i brasan hela vintern och kanske snart också ta ett premiärbad i vår badtunna.



Familjetid

Både fredag och lördag har gett massa familjetid. Igår startade vi upp med mys lillan och jag efter en härlig sovmorgon. Sedan fick vi i oss frukost och lillan somnade om. Jag passade på att göra fruktpure och plocka lite innan lillan vaknade igen. Då vart det lunch och dags för gröt och sedan åkte vi för att hämta upp pappan. Dags för lite plask i simhallen tillsammans. Lillan var inte på hugget utan mest intresserad av att kolla på alla stora barn som plaskade runt och lekte i vattnet. Men inget gnäll utan mys och lite plask och dyk.

Sedan bestämde vi oss för att ta en snabb sväng till tippen med massa skit igen. Jäklar vad man samlar på sig skräp när man har hus. Jag förstår inte hur det kan bli så mycket skräp. Lister, brännbart, elektronik, stenblock, hyllor och annat smått och gott. Tur man rensar ut ibland. Nu är det iaf lite uppstädat igen och jag hoppas det dröjer innan vi behöver köra till tippen igen.

Vilken helt underbar lördag vi har haft också. Vaknade runt åtta, vilket för oss är sovmorgon, så ljuvligt. Gosade med vår alldeless egna lilla sessa för att efter en stund förse hela familjen med frukost. Lite plock efter frukosten och sedan gav vi oss av till Lyckeby för att beställa tapet till lillans rum, köpa cykelhjälm samt presenter till prinsarna A & V.

Sedan besökte vi mormor som bakade bullar och äppelkaka. Vi blev kvar i flera timmar, fikade och mös så det stod härliga till. Framåt eftermiddagen fick vi bege oss hem igen. Laga middag och handla för att avsluta kvällen på soffan till en film. Nu är klockan närmre natten och vi ska krypa ner. Imorgon väntas lite kalasfirande för min farmor och då vill vi vara utvilade. Så godnatt kära läsare, på återseende..



rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0