Lördag morgon

Godmorgon kära läsare!
Jag ligger bredvid mina två älsklingar i sängen och lyssnar till deras andetag. Klockan är snart tio, jag har varit vaken en liten stund medan dem fortfarande sover. Det är väl ljuvligt?! Visserligen var vi uppe vid 05.50 imorse och fick ge lillan mat, men hon somnade om under tiden hon åt så vi kunde somna lika fort igen vi också. Man skulle kunna säga att vi är lite bortskämda ändå med sömnen. Lillan sover så himla bra om nätterna, och vanligtvis blir hennes sovtider mellan 21.00-06.30. Det är fantastiskt, inte vad vi trodde när jg blev gravid.

Nu vrider sig lillan lite vid sidan om mig, får nog snosa ner min näsa mot henne och gosa lite. Bebisdoften är så mysig, jag älskar att vakna såhär. Tänk att livet numera ser ut såhär, att vi har en liten snutta som ska förgylla livet för oss varje dag. Jag blir hög på livet av bara tanken, tack för livet!!

Min nyvakna älsklingar 💕

Gammalt blir nytt

När jag kollar genom senaste veckans inlägg ser jag att jag missat visa er spjälsängen, ett av projekten jag sysslat med. I början på sommarn insåg ci att sängen vi har idag till lillan, en typ av vagga, bara har ett läge. Det vill säga att vi inte kan sänka den när lillan väl börjar röra sig och vill över. Så vi gick på jakt efter en ny spjälsäng, en med två lägen. Hittade flera stucken på blocket, både sådan som jag inte behövde göra vid men också sådana jag behövde måla om. Måla om var mitt största alternativ eftersom jag var sugen på ett nytt projekt.

Men så plockar svärföräldrarna fram pappans gamla spjälsäng i sina gömmor och lämnar över i våra händer. Tackar!! Den var i brunt, lite dammig men fullt fungerande. Så hem och slipade av den lite och sedan fram med penslar och färg. Det tog ett tag då jag blev sjuk mitt i allt men nu står den klar. Gammalt blev nytt och jag är super nöjd. Så fort lillan visar tendens till att försöka ta sig ur sängen så får hon flytta över i den "nya".



Baka baka...

..liten kaka. Lillan har varit grinig idag och när hon väl somnade skulle mamman passa på att baka. En lite snabb och enkel kaka. Gjord på 20 minuter, om inte lillan vaknat! Gick inte att ha henne på golvet med leksaker, inte i stolen vid sidan om mig med leksaker. Nej hänga på höften, där minsann var hon nöjd. Så 20 minuters kakan tog istället närmre en timme men det blev åtminstone gjord. Så trots gnälligt barn finns det nu jungfrumuffins i våran frys. Mums!!



Andra omgången

Trots att vi gick upp tidigt idag så har dagen löpt på fort. Vinåret frukost både lillan och jag och sedan smet jag in i duschen med lillan på golvet utanför med sin leksaker. Så himla skönt att hon kan aktivera sig själv några minuter medan mamman tar sig en behövlig dusch, det blir liksom lite egentid för mig. Stora tjejen!!

Sedan for vi iväg till leksakshuset. Lillan behövde nya leksaker efter braket hos fina C igår. C hade ju så mycket spännande leksaker att lillan blev till sig och mamman fick dåligt samvete över de få leksaker hon har. Så två nya leksaker fick följa med hem samt en ny större tallrik så lillan kan börja med lite större matmål.

Idag bytte vi ut ett ersättningsmål helt mot smakportion samt en rejäl portion gröt. Lillan njöt av maten och blev även mätt, så pass att hon inte orkade hela nästa mål. Positivt, då vet jag att hon blir mätt!

Sedan var det dags för besök hos BVC. Väga, mäta ch vaccinera. Hela 6555 gram tung och 61,5 cm lång. Mammas och pappas lilla bebis. Pappan fick precis som sist fixa vaccinationen, mamman är för rädd och känslig. Så trygg och duktig satt hon i pappans knä och det gick bra. Lite gråt och någon tår men det var över lika fort. Min duktiga sessa! Så ännu en anledning att få nya leksaker, inte bara för att mamman hade dåligt samvete över att hon har så få leksaker. Men jag väntar, snart är hela huset fullt av dem och mamman får skaffa en låda att förvara dem i.

Nu säger vi godnatt från vår stuga!!

Love of my life 💕

Underbara du

Idag tog vi en rejäl sovmorgon i vårt lilla "slott". Finns inget bättre än att krypa ner igen efter lillans första mål och somna om. Snosa hennes bebisdoft och somna med henne på armen. En ljuvlig känsla och verklighet!!

När vi väl tagit oss upp tog bilen oss till skogarna och vår underbara C. Hon och kulan var själva medan hennes lille prins var på dagis. Vi busade, mös, fikade och pratade om allt från himmel till jord. Mest bebisar och familj. Jag är så glad att du klev in i mitt liv för några år sedan, att vi tog fäste och håller kvar. Med dig kan jag ventilera allt!! Tankar, idéer, känslor och gud vet allt, utan att bli dömd även om vi tycker olika. Du har en sådan förståelse som jag undrar om någon annan någonsin kommer att ha. Jag känner tillit och skulle kunna lägga det dyrbaraste jag har och mitt liv i dina händer utan oro.

Tack för att du finns, tack för att du är just du, tack för allt du tillför mitt liv! Du är en fantastisk vän och för det älskar jag dig!! 💕

Bullbak

Idag var det återigen tisdag precis som var sjunde dag året om. Idag stod äntligen en träff med alla mammor på BVC på schemat igen. Som jag längtat hela sommarn!! Det var ljuvligt att se bebisar igen, hur dem vuxit och utvecklats samt att höra alla mammor hur dem har det med mat, sömn och dylikt med sina prinsar och prinsessor. En del kunde sitta stadigt någon var på gång att krypa, många rörde sig runt överallt medan andra trivdes med att ligga stilla och bara spana. Det är så ärligt att byta info och tips med varandra. Jag älskar våra träffar!

Efteråt blev det bullbak med moster L hemma hos oss. Vi åt lunch, mös, dansade och bakade. En ljuvlig eftermiddag som sedan drog sig till mormor för mera mys och pizzamiddag. Jag bara älskar de spontana träffarna med familjen, det är med familjen livet är som bäst!!

Tack alla som medverkat i vår underbara tisdag från morgon till kväll!! 😚



Sista veckan

Idag startar den sista fulla veckan, måndag till fredag, som jag är hemma med vårt lilla charmtroll. Från och med nästa måndag kommer jag med både glädje och sorg ändra min vardag igen. Många tycker säkert jag är galen och här fel med andra förstår mig. Jag ska börja jobba, inte heltid utan två dagar i veckan. Jag blev uppringd av bossen som erbjöd mig jobb om jag var intresserad och jag tackade ja!

Det finns flera anledningar till att jag nappade på detta erbjudande. Först och främst får jag möjligheten att ta mig tillbaka till arbetsmarknaden, jag har ingen fast tjänst sedan tidigare. För det andra får inte bara Robin en social vardag med vuxna människor på jobbet utan nu får jag också den möjligheten. Och för det tredje så får Robin vara med mycket mer under vår dotters uppväxt. Han får vara med henne på ett helt annat plan och se henne utvecklas precis som jag.

Jag ser det som win win för oss alla tre, hela familjen. Givetvis känns det tungt att lämna min nuvarande vardag. Men i längden är det så nyttigt för oss alla. Dessutom blir det inte en jätte separationsångest eller stor sak när hon börjar dagis sen. Då har vi redan trappat ner ett steg och förhoppningsvis blir det lättare att släppa på heltid senare.

Håll med eller inte, det är vårt val i längden och jag tror att vi gör rätt. Det känns rätt!!



Familjehelg

Igår hade vi familjetid. Vi mös på morgonen och gick sedan ut på tomten för att kratta ut matjord. Nu saknas bara ett lass matjord sedan kan gräset frodas! Underbart!!!

När vi krattat ut den nedrans matjorden tog vi oss en runda till Lyckeby. Vi införskaffade en "blomlåda" jord och lecakulor till plantan med amerikanska blåbär som sambon fick när han fyllde år. Eftersom vi inte vill plantera något på tomten ännu så är det blomlådor och krukor som gäller. Det blev iaf kanon bra.

Vi passade också på att skaffa min efterlängtade hylla. Som jag velat ha en sådan men aldrig haft något bra ställe för en sådan att stå på. Nu i vårt hus hittade jag mig en plats, så när vi ändå hade 300:- i rabatt passade vi på. Så nu pryder den vårt vardagsrum så fint. Dem enda nackdelen är att mina fotoalbum var lite för höga så dem fick bli liggandes. Det går lika bra det, annars köper jag andra album, haha..


Idag har ci också haft tid för familjen. Storhandlat, myst, mätt dynorna i båten för omklädnad, promenerat, fixat och donat hemma och avslutat på soffan med varsin räkmacka till en film när lillan somnat. Så nu är vi utmattade och ska krypa ner i sängen som vi bytte sängkläder i igår. Det finns inget bättre än renbäddad säng. Sov gott kära läsare!



Kalas för morfar

Lillans morfar fyllde år mitt i semestern och eftersom ingen var hemma samtidigt i familjen så fick vi fira lite i efterskott. Så i torsdag drog vi på oss kalaskläderna och åkte till Kestorp för kalas. Vi blev bjudna på grillat ch därefter glass och fläta. Morfar öppnade sina paket och vi hade en trevlig kväll. Lillan gosade med morfar och blev fascinerad av en nalle som morfar hade. En sådan vill hon ha hemma och leka med när hon blir lite äldre.



Gardiner

Äntligen är ännu ett projekt i hamn. Gardinerna till lillan. Precis när lillan fötts beställde jag tyg för att kunna sy gardiner till lillans rum. Jag vill göra allt för min trollunge samtidigt som jag tycker det är roligt. Jag har inte varit personen tidigare som gillat att pyssla och inreda men med åldern växer intresset sig allt större.

Så tyget anlände med posten och det var ett faktum, jag skulle sy gardiner. Ett femmetersklipp blev till två delar och jag började med att sicksacka båda delar runt om. En enkel match! Sedan har projektet löpt på. Nedre kant och längder veks in, ströks istället för att nåla, och syddes. Sedan fick jag mäta upp hur långa dem skulle vara för att inte släpa allt för mycket i golvet. Sydde in dem upptill och sedan var måttbandet framme igen. Nu skulle öljetterna dit som jag köpt. Mätte och mätte, klippte hål och klick så var öljetterna på plats. Inte så svårt som jag först trodde.

Dem är hemsydda och inte alls som färdiga köpta gardiner med perfekta mått. Men jag har gjort dem och jag är nöjd och stolt över min insats. Jag kan med glädje berätta för lillan när hon blir större och förstår att jag, hennes mamma, la ner min själ för att sy gardinder till hennes rum. För att jag kunde, ville och tyckte hon skulle ha hemsydda gardiner.



Lunchdejt

Igår fick lillan och jag oss en sväng till stora staden. Vi har tröttnat på att sitta inne så nu har vi börjat ta oss ut igen. Så igår gick bilen som sagt till stan. Vi mötte upp alla mina syskon för en lunchdejt. Det blev tacobufffe på något som heter City grillen. Smakade bra och vi blev mätta och belåtna. Syskonen ville nog egentligen åkt hem efteråt men jag åker inte till stan för bara en lunch. Jag ville strosa runt. Satte in lillans pengar på banken och sedan shoppade vi loss lite till både mig lillan. Jag fick en jeansskjorta med mig hem och till lillan blev det en body, klänning och ett par byxor.

Kikade lite vad det fanns för utbud av höst/vinter kläder och vad hon ska ha ute när kylan kommer. Första barnet och jag känner mig lite smått vilsen. Men som tur är så verkar kylan hålla sig borta ett tag till så att vi kan avvakta lite till innan vi bestämmer oss. Sen tar vi en sväng hela familjen och fixar något snyggt och bra till lillan!!



Fem månader

Igår den tjugonde augusti blev vårt lilla charmtroll fem månader gammal. Tänk att det är fem månader sedan som hon kom till världen, till oss. Det är fortfarande så overkligt på något sätt och jag ler lika stort varje dag och sekund som jag ser på henne och tänker på henne. Den finaste och ljuvligaste lilla flickan i världen kom till oss och valde oss till sina föräldrar. Hur magiskt är inte det. Det är helt otroligt och vi är så himla lyckligt lottade. Vårt lilla charmtroll är det dyrbaraste vi har och för henne går vi genom eld och vatten, always and forever!!

Lillan utvecklas allt mer för varje dag som går. Hon jollrar och pratar på, hoppar i sin hoppgunga, försöker resa sig från liggandes, rör sig runt i allt större utsträckning på golvet, äter både gröt och majspuré. Lilla lilla juvel som du växer. Tiden går så himla fort och jag försöker hinna med och ta in allt. Njuta, fota och vara med hela tiden. Älskade lilla barn, mamma älskar dig!! 💕



Torsdag

Jävla hals och hosta!!! Än är min hals inte bra, jag har så fruktansvärt ont i den och misstänker att jag kan ha gått med halsfluss utan att behandla med penicillin. För halstabletterna hjälper inte och inte heller te som bör lindra. Dessutom lever hostan kvar och den är så irriterande. Den kliar och slemmar i halsen och river upp i halsen hela tiden. Inte undra på att det gör ont och inte vill gå över. Hostmedicin intas tre ggr om dagen men vad fasen spelar det för roll??!! Nu är jag trött på detta!!

Lillan har också blivit lite hes och hostar lätt lite då och då. Peppar peppar så hoppas vi hon klarar sig undan värsta smällen när hon klarat sig såhär länge. En sjuk bebis vill vi nämligen klara oss undan. Dumma sjuka stick nu ifrån vårt hem, vi vill inte veta av dig längre!!

80%

Än går jag inte på 100% men kanske 80% iaf. Jag är fullkomligt slut i kroppen efter en veckas sjukdom. Först igår orkade jag mig till ett försök att se frisk och städad ut. Tog mig en dusch och klädde på mig rena fräscha kläder ur garderoben, satte lillan i bilstolen även hon med fräscha kläder, och körde hem till mamma en runda. Så underbart att bara sitta där hemma och göra absolut inget. Dem vill ju så gärna gosa med lillan så jag får fullt fria händer att göra vad jag vill. Dem åt när vi kom så lillan fick sitta i sin nya stol mormor hade köpt och leka med sina leksaker medan jag gottade i mig lite frukt. Sen kröp vi ihop i soffan och mormor gav lillan mat och nattade henne. Ljuvligt att få en stund till ingenting.

Idag sadlade vi på oss ännu fräschare kläder, lite vardagsklädsel och gav oss iväg. Sålde lite gamla studieböcker och sedan gick vi lös på leksakshuset, rusta och Jysk innan vi avslutade på Willys för att köpa med oss frallor till morbror och moster. Moster följde med oss för att hämta en resesäng som mormor köpt för att lillan ska kunna sova över så småningom.

Vi mötte upp pappan efter jobbet för att åka och köpa en vattenspridare. Nu dröjer det nämligen inte länge innan vi ska så gräs här hemma. Ska bli skönt med lite grönt, vackert grönt.

Som ni förstår har det varit full rulle idag och det får jag lida för nu. Lillan skrek konstant i en timme så till slut fick jag hämta in sambon så han fick ta över. Han lyckades söva henne och jag har nu bäddat ner mig med huvudvärk från helvetet och ser ut som ett ösregn. Älskade barn sov nu en stund och var glad när du vaknar, för mammans skull!!



Hosta ikapp

Här ligger vi jag och min skatt, den finaste skatt du kan få, och hostar ikapp. Samtidigt som det är rätt mysigt så hoppas jag innerligt att min skatt slipper bli så sjuk som jag varit. Det räcker om det stannar vid hostan hon fått samt att hon blivit hes. Hon är lika hes som jag. Det låter så sött men usch vad jag far illa ändå. Det är ju jag som smittat skatten. Än så länge har hon ingen feber och så hoppas jag att det förblir. Älskade barn!



Söndag

Återigen söndag och jag har legat sjuk i fem dagar. Stundtals känt mig piggare så i fredags kväll tog vi en sväng till ok med syrran, svågern samt E och J för att köpa varsin glass. Jag hade inte satt min fot ute på tre dagar, stannade dock i bilen.

Igår vaknade jag mindre pigg igen men kände mig bättre under dagens gång och orkade lite mer än tidigare dagar. H och D var förbi en sväng och hälsade på oss och sedan kom S med fika till oss och senare på kvällen köpte vi kräftor. S stannade kvar på kräftor och E och J som varit på roadtripp kom också för att äta kräftor. Ojoj så gott det var. Jag smaskade som aldrig förr. Kräftor, vindruvor, melon, vitlöksbröd, kex och brie. Hur gott som helst!!!

Tack ni ljuvliga som varit på besök denna helgen, det är härligt med så sina vänner!! 😘



Dag tre

Här ligger man fortfarande, dag tre. Nerbäddad och med alvedon och strepsils i hela kroppen, soffan och sängen som bästa vänner. Ingen riktig matlust men måste försöka få i mig något litet då och då för att försöka få ny energi. Men inget smakar bra, inte ens godis och cola. Allt är bara tråkigt!! Låter jag bitter?! Jag är bitter. Här vill jag inte ligga. Jag vill vara på benen och kunna umgås med min dotter och familj. Göra saker om dagarna och njuta av det sista sommarn har att erbjuda för i år.

Tur lillan har sin fantastiska pappa som stannat hemma hos henne idag också. Han fixar allt minsann för både henne och mig. Serverar mat, byter hennes blöja, fixar och donar med allt och inget och gosar och myser med dotra vår. Vi kunde inte fått en bättre pappa, han är ta mig tusan den bäste av dem bästa!! Igår tog han med lillan på en biltur. Dem hälsade på pappans kolleger, köpte gräsfrön och gödsel och hade en härlig dag. Idag har pappan varit påhittig. Han spände fast bilstolen riktigt ordentligt i cykelkärran och spände fast lillan och gav sig av på en cykeltur. Vilka äventyr hon gör vår lilla sessa!! Återigen tur att vi har den bäste pappan 💕



Just när det vänt

Just när det vänt kommer ett mindre bakslag. Jag har precis lyckats ta mig upp från den vidrigaste av bottnar. Att bli mamma var en tuff uppgift och det har krävts mycket tid till återhämta sig och bli sig själv igen. Tack härliga sommar och ljuvliga semesterveckor, tack min älskade sambo och dotter. Äntligen är jag uppe från en vidrig botten som jag aldrig igen tänker besöka. Det tog tid men det har varit värt allt slit och alla tårar. För vid sidan om mig har jag de vackraste i mitt liv. Min sambo och dotter!!

Gick dock ner en liten bit mot botten natten till igår när denna nedrans sjuka bröt ut. Smärta i hela kroppen, hosta och halsont. Feber och så kvinnliga veckan på det. Kan det bli värre?! Japp!! Jag skämdes över att vara mamma igår. Det fanns ingen energi alls och stackars liten fick bara finna sig. Gjorde tappra försök att roa henne men min ork var långt ifrån okej. Jag grät när hon grät, jag kunde inte trösta för jag orkade inte resa mig upp och gå med henne i min famn. Istället fick jag göra tappra försök där på golvet, i soffan och sängen för att hon skulle vara glad och nöjd. Dagen kändes som en vecka och när pappan kom hem var det en sådan lättnad. Äntligen fick lillan energin och kärleken som hon förtjänar och jag skämdes. Hur sjuk du än är ska du väl ändå orka ta hand om ditt barn?! Jag skäms för att jag är sjuk!!

Idag har pappan valt att vara hemma för att jag fortfarande mår sådär. Jag känner att sängen och soffan får bli min bästa vän och födan får bestå av alvedon och strepsils idag med. Jag skäms igen, ska pappan behöva vara hemma för att jag är sjuk, det känns fel. Men så sjuk är jag, det är inget skämt..

Sjukstuga

Jag har känt av att halsen inte riktigt mått som den ska några dagar och inatt bröt helvetet ut. Huvudvärk från pannbenet till nacken. Halsont så jag inte kunde svälja. Mör och öm i precis hela kroppen. Magsmärta utan dess like. Alvedon och halstabletter hjälpte lite lätt men sömnen var rubbad. Jag kan inte ligga, sitta eller stå utan att jag har ont. Hur ska jag ta mig genom denna dagen?! Det snurrar så fort jag reser mig upp och jag känner mig nästintill spyfärdig. Känns nästan som om jag skulle tuppa av, jag gråter. Jag lever på alvedon och halstabletter idag för mitt lilla yrväder behöver mig. Hon behöver en pigg mamma så jag ska kämpa på allt jag kan. Pappan får ta över ikväll så jag kan få chansen att vila en stund. Idag blir med andra ord inte många knop gjorda, min dejt med blivande tvåbarns morsan fick jag ju typiskt nog ställa in. Jag som längtat så!!! Men jag har ingen ork och vill absolut inte smitta ner och hennes familj. Så jag smuttar istället på lite kräm för att få i mig något att äta. Flytande föda om ifall att det skulle te sig så att det vill upp igen. Vidriga sjuka lämna mig ifred, stick och brinn!!

Sån tur att yrvädret kan roa sig lite själv medan en flåtig mamma försöker peta i sig lite föda..

Ont

Igår var en dag som började bra. Lillan gav mig sovmorgon till halv tio. Vi gick upp och åt frukost. Roade lillan i hoppgunga och babygym och jag passade på att måla hennes möbler samt stryka veck på hennes gardin så den kan bli klar. Vi hade en mysig dag och den fortsatte lika bra när vi hämtade upp pappan på jobbet.

Svängde inom mammans jobb för att kramas med lite kolleger och få byta lite ord om allt och inget. Hörde mig för lite hur det går där inne pch kände mig precis som hemma. Det är ljuvligt att få träffa kollegerna ibland och få lite energi ifrån dem också.

Men så kom det onda. Beskedet som vi väntat på. Det sved och gjorde ont. Blev liksom som i chock och visste inte riktigt vad jag skulle säga. Långt inne hade vi aningar men givetvis var vårt hopp större, hoppet om att allt skulle vara bra. Älskade du vad ska jag säga, hjälper något alls. Jag hoppas att mitt stöd och min närhet hjälper mer än ord. För du ska veta att blod är tjockt och jag finns alltid här, oavsett när. Mitt hopp lever och allt ska minsann bli bra, vi fajtas tillsammans. Always and forever!!! 💕

Pyssel och fix

Ikväll har vi haft en pyssel och fix kväll. Vi har fått upp en lampa i vardagsrummet där uppe och kopplat in vår tjusiga lampor i gillestugan. Så nu har vi lampor till höstens och vinterns mörker. Dessutom tog vi oss en vända ut och satte dit fästena på våra cyklar så att vi lätt kan haka på cykelkärran när vi vill använda den. Så passade vi på att se över våra cykellås också. Min säcken blev ju stulen innan sommarn ( men vi hittade den igen ) så jag känner att det är viktigt att vi har ordentligt med lås på den numera. Slutligen satte vi upp tavlorna i gillestugan som sambon fick när han fyllde 25 förra sommarn. Det är fyra tavlor med sjökort över skärgården i Karlskrona, Ronneby och Karlshamn. Super läckra! Så nu är gillestugan snart komplett, den nya kaminen ska bara på plats innan höstmörkret faller ordentligt.



Spjälskydd

Eftersom lillans nuvarande säng inte har en sänkbar botten kommer vi snart att behöva byta ut den. Ju mer tiden löper så växer ju lillan och utvecklas med det. Hon är fullt aktiv och har börjat bli så pass stark att hon försöker resa sig själv till sittande. När hon väl gör det vill vi inte riskera att hon trillar över kanten på sängen.

Så vi gick på jakt efter en ny spjälsäng med sänkbar botten och det visade sig att lillans farmor hade pappans gamla spjälsäng kvar. Så den rustas nu upp för att passa in i lillans rum. 

Ny spjälsäng innebar nytt spjälskydd. Det vi har är för litet till nya spjälsängen eftersom nuvarande sängen är som en vagga i storlek. Så jag gick på jakt efter spjälskydd och fann till slut ett vitt med gråa prickar. Jag köpte textilfärg och lade färgen med spjälskyddet i tvättmaskinen och vips. Ett vitt spjälskydd blev cerise och kommer passa perfekt till lillans säng och smälta in i hennes rum. Ännu ett projekt i hamn, bara några kvar!!



Back to..

Det som är vår vardag och vår verklighet. Semestern är över och imorgon börjar pappan i huset jobba igen. Han startade upp redan idag då kollegerna behövde förstärkning vid en stor vattenläcka. Mellan nio och fem
var pappan borta på jobb och lillan sov minsan mellan halv tio och halv tre. Därmed missade hon ett mål med mat idag, men det fixade vi genom att ge större mål till kvällen. Jag gissar att lillan blivit lite smått utmattad under semestern och behövde sova ikapp lite. Komma in i våra vardagliga rutiner, precis som vi vuxna också behöver ibland. Sjölivet tär dessutom rätt bra på krafterna. Så dags att ge oss in i vardagen igen, i säng i rättan tid och ställa klockan för att komma upp. Samtidigt som det känns smått bittert ska det ändå bli rätt skönt. Rutiner är rätt gott att leva efter ibland, det gör åtminstone att man uppskattar varje orutin lite extra. Så hejdå semester och hej till 48 veckors vardag!!



Obeskrivligt

Ibland är det bara så obeskrivligt svårt att förstå, att det lilla barn som ligger vid sidan om mig är mitt. Det är när livet springer ikapp som jag blir alldeles rörd av tårar. Vanligtvis löper dagarna på och jag tänker inte så mycket. Allt liksom flyter numera. Men så stannar jag upp en stund, tänker efter, fäller några tårar och inser att flickan vid sidan om mig är min lilla flicka, mitt lilla flickebarn. Detta ljuvliga lilla knyte, en sådan vacker syn. Hon är min och jag delar henne med den bäste i världen. Min sambo, min kärlek, min bäste vän, lillans pappa. Tillsammans utgör vi tre en oslagbar familj och jag skulle inte för allt i världen byta bort denna familj. Låt det vara för evigt, always and forever! 💕



Kalashelg

Vi kör en riktig kalashelg. Massa firande i olika omgångar men för i stort sett samma personer. Igår var vi hemma hus mamma för att fira hennes sambo J men också mitt lilla hjärta till sambo. Grillat stod på menyn och marängtårta till efterrätt. Avslutade gjorde vi med ost och kex samt sång och dans i mängder. Det är inte ofta jag lever ut på det viset men när jag gör det så gör jag det ordentligt. Vi hade en super trevlig kväll och jag är så glad att även mormor komoch  ville vara med. Det är då oerhört härligt att dem köpt sin stuga här i Karlskrona så att vi får chansen att ses oftare.

Tack alla för en trevlig kväll igår, nu laddar vi för eftermiddagens kalas!!



Gaah

Igår var olyckan framme. Lillans mätsticka hon fick vid dopet välte omkull och gick sönder. Man blir så arg, frustrerad och ledsen. En vän till oss hade gjort den själv. Som tur är finns "reservdelar" att köpa så att vi kan laga den igen. Så det får minsann bli ett litet projekt i det närmsta så att vi kan få ordning på den igen. Vi vill ju såklart att den ska vara komplett och fin.

Så liten text att det inte går att limma ihop, projekt köpa ny och fixa till är igång!

Gröt

Lillan har som tidigare nämnts fått prova på gröt en gång om dagen i några veckor nu. Hon får allt mer smak för det och riktgt sträcker sig efter skeden när den kommer full av gröt i luften. Hon får inte nog och vill bara ha mer. När gröten är slut blir hon tokig och då gäller det att ha ersättningen redo. Lite smått kladdigt blir det av gröten men det hör till. Kladdiga barn är lyckliga barn!

Såhär ser det ut när lillan äter gröt..

Fullständigt utmattad efter gröt och ersättning..

Babysim

Äntligen har vi lyckats anmäla oss till babysim. Har letat som en tok och så dyker det lämpligt nog upp att en bekant anmält sig. Tack snälla för att du kunde hjälpa mig hitta rätt för att anmäla. Lillan badar hemma i baljan och har duschat med oss i hamnar nu på semestern. Hon njuter och tycker om det. Så nu håller vi tummar och tår för att hon ska gilla babysim också. Jag gick med mina föräldrar när jag var baby och jag var ett vattendjur. Så jag ser fram emot detta äventyr med vårt lilla yrväder!

En trött snutta på sjön.. 💕

Öser ner

Regnet öser ner och vi är fast i stenshamn. Ruggigt, blåsigt och kallt. Vi sysselsätter oss med lite sällskapsspel men till och med det gör oss rastlösa till slut. Det regnar in på sina ställen och vi hinner inte sätta huvudet utanför kapellen förrän vi är dyblöta. Min säng är blöt för givetvis regnar det in genom fönstret ovanför. Typiskt!! Tur att vi har en akterruff att sova i också.

Jag hoppas innerligt att regnet snart ska sluta ösa ner så att vi slipper detta tråkiga rastlösa väder. Som tur är har svärmor och svärfar fått med sig sitt boxerkort så vi kan se lite nyheter och film. Vi gör så gott vi kan för att inte deppa ihop. Men jag är inte långt ifrån depp, jag önskar stundvis att jag var hemma nu. Att få mysa ner på soffan och bara vara hemma. Krypa ner i min varma goa säng och känna mig tillfreds. Det bästa av världar är trots allt den egna sängen!!

En annan del

En annan del av Hästholmen har vi nattat på över natten. Där gör man inte som alla andra. Vi gav minsann de lite äldre ett gott skratt när vi anlänt. Klockan var dags för kvällens middag, och lillan skulle också äta. Upp på land med lillan och hennes mat. Ner och hämta potatis och grillen. Rätt som det är har ena tampen släppt från land. Med stekplåten och potatis i handen ska jag rädda tampen med andra handen. Tabbe, STOOOOR tabbe!! Givetvis halkar jag i, med kläderna på. Där sitter jag i sjön med stekplåten i luften och tampen i andra hand medan alla skrattar och fotar från land. Ja ni förstår hur det måste sett ut. Jag lär få höra om detta rest of life, men jag bjöd iaf på ett sjuhejdar gott skratt 😝😂

Komma överens

Att åka på det stora blå med sin familj är  ljuvligt. Medan vi åker lite längre sträckor sitter vi och tänker, filosoferar och planerar. Vi lägger upp planer för kommande båtsäsonger och eventuella båtbyten. Vad som behöver göras på nuvarande båt och inte. Vad vi skulle kunna tänka oss att byta till för båt och hur snart vi vill byta. Det är underbart att kunna diskutera partners emellan.

Huset kommer också på tal från och till och en plan för detta ska också läggas upp. Vad är prio i höst utvändigt innan vi måste byta om till kläder för renovering inomhus och är prio att göra inne i vinter. Det är mycket att tänka på, mycket att diskutera och mycket att planera. Men med två kloka huvuden så kan det ändå inte bli annat än bra, bättre, bäst!

Haglöberget

Skutan styrde mot haglöberget igår förmiddags. En varm dag fylld av sol, bad och jolleåkning. Lillan sov rätt mycket igår, jag tror att hon behöver det. Mat och sömn så mår hon som allra bäst! Idag är det varmt och lite smått kvavt. Molnen lyser rätt bra med sin närvaro men det kan vara skönt det också ibland. Det blir inte så mycket bad idag men det gör inget. Då får håret vila sig från saltvattnet lite. Istället ligger jag bredvid lillan som somnat igen efter förmiddagsmålet, som numera inleds med liten smakportion av gröt. Det tycker hon minsann är mumsigt! Vi myser och njuter och har det gott. Bäst att passa på innan semestern är över för detta året!



Skärgårdsfesten Karlskrona

Vi startade vår tur på årets Karlskrona skärgårdsfest i fredags morse genom att fira sambo och pappan med en riktig och rejäl hotellfrukost på Scandic. Helgen har bestått av både familjemys och häng med vännerna. Många av våra vänner har kommit till oss nere i båten på eftermiddagarna och stannat långt in på natten. Det hae varit en super trevlig helg och vi tackar för härligt sällskap.

Idag vaknar jag upp bredvid mitt lilla yrväder till trollunge. Hon är inte still en sekund. Rullar runt, vrider och vänder och stökar och bökar. Älskade lilla barn som du utvecklas. Efter frukost idag fortsätter vår lilla färd, sista semesterveckan inleds imorgon och sambon vill mer än gärna spendera så mycket av den som möjligt på sjön. Så sambons ord blir nästintill lag!! Stora blå se upp, här kommer vi och vårt yrväder..



Familjetid

Igår fick vi några mysiga timmar bara våra lilla familj. Vi besökte mammans gamla kolleger, tog en sväng på skärgårdsfesten och mös sedan på stumholmen. En mysig dag med familjen innan alla vänner anslöt till oss i båten för att njuta av lite god dryck och prata strunt om allt och ingenting alla. Långt in på lördagsmorgonen hade vi gäster och det satte ljuvliga trötta spår på oss idag.

Vi tog oss en vända med frallor till syrran och M imorse och sedan hämtade vi upp jackorna och gick genom stan igen. Strosade lite, mös och njöt av en lugn dag. Lite renskurar drog in men det hindrade inte oss. I eftermiddag har vi kopplat av lite oh laddat om. För ikväll kör vi igen, kanske något mjukare än igår så att vi slipper ha J sovandes på golvet halva natten ;)



Första augusti tjugohundrafjorton

Idag är ingen vanlig dag, det är en speciell dag. Det är en märkvärdig dag. Det är en dag att fira. Varför?! Jo för att världens bästa sambo och pappa fyller år idag. Vi är så otroligt glada att vi fått äran att dela vårt liv med honom. Att vi fått en plats i hans hjärta. Tack för att du är du och för att du vill vara vår. Grattis på din födelsedag älskling/pappa, vi älskar dig i all oändlighet!! 😘💕



rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0