Mitt 2014

2014 är snart över, knappt två dygn sedan träder vi in i 2015. Det har varit ett år med blandade känslor. Depression, glädje, lycka, ledsamhet, stress, frustration, irritation, aggression och mycket därtill.

Jobbigast i år vart min depression efter förlossningen. En förväntan på ett glädjefyllt liv där allt skulle vara så bra och bara funka. Direkt nedslag, skruttan gick ner i vikt och amningen gick åt skogen. Vi pumpade och försökte i en månad kombinerat med ersättning, sedan gav vi upp amningen. I månader kämpade jag mot mig själv innan jag steg över tröskeln och insåg att min skrutta mådde minst lika bra utan amning. Jag var en bra mamma trots att jag inte ammade, det gick ju trots allt inte att amma utan bröstmjölk. Det var tufft att inse, för mig var det nämligen givet att mitt barn skulle ammas, men samtidigt en sådan lättnad. Jag kunde fokusera på oss, så att vi kunde må bra från knopp till tå. En sten lättade när jag klev mitt steg ut från dessa jobbiga månader. Jag kunde vara mig själv igen och ge min dotter all energi i världen.

Bäst i år var ögonblicket jag första gången såg min dotter och höll henne i min famn. Näst där efter när hon låg i pappans famn. Vilken känsla så obeskrivlig och så vacker. Jag grät av glädje och gör än idag när jag minns tillbaka och ser bilderna från våra första timmar tillsammans. Helt utmattade och fulla av glädje och lycka. Det största och vackraste i livet, vår fina dotter som närmar sig sin ettårsdag. Det är så stort, så vansinnigt stort, att få vara förälder och mamma. Jag tar min roll på största allvar och viker aldrig från hennes sida. Hand i hand genom livet skall vi vandra, mor och dotter!

Vackrast på jorden 💕

Micke och Veronica

Ikväll ringde vi mormor för att fråga om lite barnvakt över natten, vi vet sugna på lite bio. Mormor ställde upp och vi lämnade lillan i eftermiddags. Käkade lite och mötte upp H&D för bio. Ikväll blev det den nya filmen Micke och Veronica. En komedi som verköigen höll måttet. En riktigt bra film som jag sent kommer glömma. Det var länge sedan jag skrattade så åt en film. Se den, värd pengarna!!



New in

Idag startade vi dagen mjukt, lugnt och sansat. Ingen stress men med målen fotboll i Ronneby, visit hos skruttans farmor och farfar samt en tur till skoaffären. Efter en lugn frukost gav vi oss iväg till skoaffären för att kika efter skor till skruttan, de allra första skorna. Ett par känger hittade vi i svart till vår lilla skrutta, som vart något litet förstora men dem kommer passa hela snösäsongen. Väl där insåg vi att mamman inte har några bra skor till snösäsongen, så då kikade vi ut ett par till mamman också som gick följa med hem. Nu blir hela familjen snygg om fötterna i snön.


Efteråt for vi till svärisarna, lunchade på lite pannkakor innan vi tog farfar med oss för att möta upp mormor och J på fotboll i Ronneby. Det var tid för att heja fram moster till en final, dessvärre blev det farväl i semi. Men en mycket god insats och helt klart bästa laget.

Ikväll kom H&D för lite middagslagning tillsammans och sista delen av sällskapsresorna. Jisses, jag har lidit mig genom alla tre, tre kvällar i rad. Kan säga att det inte är min typ av film. Men sambon gillar dem så då offrar jag mig, jag styr ju fjärrkontrollen resterande dagar av året.

Tack alla för ännu en bra dag, sov gott!

Annandag jul

Sovit rätt gott inatt och äntligen börjar också skruttan sova lite bättre. Förvisso har hon sovit mellan oss två nätter, men med tanke på hennes förkylning och hostan som river upp halsen på henne så är det okej. Hon sover bättre mellan oss och det gör gott i våra hjärtan. Så sover hon oroligt även inatt får hon flytta över till oss, men än så länge sover hon gott i sin säng.

Annandag jul går mot sitt slut och därmed så även julen 2014. Den kom fort och gick över fort. Dagen började vi relativt tidigt, tio minus ute och sjutton grader i vårt hus. Minusgraderna har hållt i sig hela dagen och när jag var ute med hunden precis hade frosten lagt sig ordentligt igen. Där körde precis saltbilen förbi också.

Som sagt uppe tidigt idag för det årliga kommunmästerskapet i fotboll. I år fick minsann sambon göra sitt på läktarn. Inga fler brutna ben, räckte med fjolårets resa till akuten för på pricken exakt ett år sedan. Den där skadan sitter i ännu och fotboll är därför långt ner på listan, helst uteslutet för min del. I år tittade vi därför på lillebror/morbror samt lillsis påg. Gick la sådär, eventuellt vidare som bäste tvåa. Beror på hur det gick i resterande grupper, jag har inte tagit mig intresset att kolla upp det.

Vi fortsatte sedan en sväng på årets mellandagsrea. Med oss hem hade vi en tröja och ett par strumpbyxor till mamman, två pyjamas och en onepiece till skruttan. Pappan ansåg sig inte behöva något så han gick tomhänt hem. Kvällen har vi spenderat bara familjen, massa långfilmer på tv, tvättmaskin på högvarv och mys i soffan. Ett underbar avslut på en fin dag. Hoppas ni haft en lika fin dag!



Skruttans första jul

Julen är inte riktigt över men allt vårt firande med god mat, härligt sällskap av familjen och bra, nödvändiga och fina klappar är över. Vilka två härliga dagars friande som vi haft. Omfamnade av familjen på alla håll. Kalkonmiddag och julbord, julgröt och glögg, julgodis och kakor, ja mat utan dess like. Kalle anka syntes återigen i tv-rutan och klapparna under granen delades ut av tomten. Skruttan visade sig inte det minsta rädd utan hon till och med pussade tomten. Härliga lilla tös!

Vilka klappar både skruttan och vi fick också. Alt ifrån kläder, pussel, och andra leksaker, till jättestora gosenallar och såklart en rosa Bobbycar. Helt underbara klappar till vår fina lilla sessa, gissa om hon har att leka med och "manekänga" med!

Vi fick också en blandad kompott på klappar, allt ifrån presentkort och söta skålar och brickor till tidningskorgar, mat- och dryckböcker och pengar. Vi är oerhört nöja och glada över familjens klappar. Tusen tack till alla er som varit med och förgyllt denna julen, vår skruttas första jul.




Julbestyr

NU är alla våra julbestyr klara. Julgodis och kakor är bakade. Maten är inhandlad. Granen är intagen och klädd. Klapparna och inhandlade och inslagna. Nu inväntar vi dan före doppare dan, våra gäster, den goda maten och så klart tomten. Imorgon firar vi jul nummer två för i år med skruttans moster, morfar samt gammelfarmor och gammelfarfar. Det blir skruttans första möte med tomten, så spännande. Nu längtar vi och ser fram emot en trevlig kväll med nära och kära!!



Fjärde advent

Vi vaknar upp rätt utvilade till fjärde advent. Skruttan hick i däck strax efter åtta igår efter att ha badat i tunnan med pappa, faster, farmor och farfar. Mamman och pappan gick i däck vid nio på soffan, vilket gav resultatet att vi gick upp till sängen istället och somnade kika snabbt igen. Himla skönt faktiskt att lägga sig tidigt.

Vi har hunnit se dagens avsnitt av julkalendern på plattan och nu väntar snart frukost. Pappan åkte precis iväg för att släppa av faster J vid tåget/flyget. Nu går hennes resa mot Australien och kärleken i ett år, för sen har hon lovat att dem båda kommer hem. Det blir antagligen ett långt och märkligt år, men vi är så glada för fasters skull. Trevlig resa fatet önskar skruttan!!

Suddig och tidigt morgon 😝

Nio månader

Idag är det nio månader sedan våra lilla glädjespridare, tokunge, skrutta, knyte, prinsessa tittade ut i stora världen. Tänk vad tiden går fort. Jag surfade in på webbisar tidigare i veckan för att kika på vårt lilla mirakel, himmel så vacker hon var och fortfarande är. Jag smälter och mina tårar började forsa när jag satt där på lunchen och kollade på min lilla flicka. Jag är så stolt över att få vara hennes mamma, jag blir minst en centimeter längre om dagen som jag sträcker på min rygg för henne. Min älskade lilla busunge, tänk att idag har hon varit i vår famn och spritt glädje precis lika länge som hon låg i mammans mage och spred glädje.Jag  känner igen hur tårarna samlas i mina ögon och vill rinna över mina kinder. Tänk att bli så berörd av en människa, bara ens barn kan få en att bli så berörd så tårfylld.

Jag minns som igår hur vi för nio månader sedan vid denna tiden låg på BB tillsammans, sambon jag och vår nyfödda dotter. Lika mörkt som idag var det och vi var helt utmattade alla tre. En lång natt med värkar och krystningar för att få träffa vår bebis. Det var värt varenda sekund av smärta, för ut kom vår lilla flicka och livet blev ännu ljusare och ännu vackrare. Vi var säkra på att en liten pojke skulle komma till oss så jag sa till barnmorskan när hon sa att vi fått en flicka; - En flicka? Det skulle ju bli en pojke.. I samma stund så la dem min dotter på bröstet och jag grät som aldrig förr. Där var vår bebis, äntligen i stora världen och det spelade ingen roll vilket kön bebis hade. Det var vår bebis som var fullt frisk och så vacker, vår lilla flicka!!



Fem dagar

Fem dagar kvar till jul och idag har jag försökt styra upp det jag hunnit innan jul. Lite mat som ska handlas och en städsväng sedan är allt klart. Känns skönt!!

Idag vart det stor julfrukost och sista personalmötet för i år på jobbet. Nya besked som rör oss alla att ta in över julen. När det smält lite blir det nog bra. Ingen ide att måla fan på väggen innan vi vet hur det kommer bli och fungera. Fick varsin julklapp, ett presentkort på cervera. Toppen, nu kan jag samla på mig till en bakmaskin!!


Medan mamma varit på jobbet har skruttan hängt på stan med J. En egen leksak valde hon ut, leksakshubbat som liknar mormor och J. Dessutom fik hon en present till från polarn och pyret, en klänning och ett par leggings. Tack snälla, skruttan kommer bli så fin!




Ikväll är pappan på vattenläcka, beredskapen har fallit in över julen i år och ingen är gladare än vi. Eller??! Verkligen inte, skit beredskap!! Men what to do. Skruttan och jag hänger ikväll hos syrran och M med H&D samt E&J. Lite glögg och mys innan vi släcker våra blå ikväll. Trevlig kväll kära läsare!!

Granen står..

..så grön och grann i stugan. Äntligen är granen på plats och efter många år med plastgran så har vi nu skaffat oss en redig julgran. En gran som doftar gran och barrar som en gran ska (hoppas dock det kan vänta lite). Skruttans första jul är på ingång, första klapparna och redan nu kryper hon under granen. Sliter och drar i alla klappar. Älskade lilla barn, som jag ser fram emot denna julen. Att få ha dig här och dela julen med dig, se din första reaktion över tomten och öppna klapparna som tomten kommer med i säcken. Ja älskade lilla barn, det ska bli ett ljuvligt minne.

Spännande med gran, julgranskulor och klappar.

Påväg till sjukstuga??!

Fy farao, idag önskar jag verkligen att det var fredag. Vaknar upp med en näsa som är täppt men samtidigt rinner, dessutom känns den sju gånger större än vanligt. Ett huvud stort och tungt som en medicinboll. Ögon som rinner och så fruktansvärt frusen. Men gör mig ändå redo för en dag på jobbet och hoppas hålla hela dagen, har ju kvällspasset. Efter jobbet blir det rätt hem i sängen för att ladda om och vila upp mig så jag kan hålla imorgon också. Två jobbdagar sedan långledigt över julen. Kämpa kämpa kämpa!!

Bättre blir det inte idag..

Lugna gatan

Idag har vi kört lugna gatan här hemma. Lekt i skruttans rum, kört två maskiner tvätt, vilat oss och bara varit. En riktigt lugn och härlig dag bara jag och dotra.

När pappan kom hem hade han en pall pellets med sig. På med armusklerna och börja bära, gympasset var klirrat. Där efter hämtade vi hem en gran som nu står och drar till sig lite innan vi ska ta in den och klä den. Ikväll har vi haft glöggbesök av H&D, syrra och M samt lillsis. Skruttan sover sedan en timme och vi ligger kvar på soffan. Snart dags för sängen, imorgon är det min tur att jobba.



Pensionsspar

Välkommen nya vecka. Livet flyter på som vanligt och idag var det äntligen dags för mitt besök hos frisören. En lite nyare look i form av ny färg som aldrig förr präglat mitt hår. Jag är stormförtjust och känner mig helnöjd. Tänk vad ny färg och ett klipp kan göra. Så mjukt och lent, så härlig höstlig färg. Hejdå megablondie, hello natural. I'm in love!

Fortsatte dagen med vad rubriken lyder, pensionsspar. Det var dags att se över vårt pensionsspar eftersom det kommer nya regler efter årsskiftet. Goodbye till det gamla och hello till det nya. Pensionssparandet fortsätter men i en ny bättre form som passar oss mycket bättre.

Så två goda flugor i en smäll, bjuder på bild under morgondagen när dagsljuset träder fram igen. Sleep tight..

Tredje advent

Tredje advent och vi startade med en sjudundrande sovmorgon. Efter att ha gett skruttan ersättning vid halv sju imorse somnade vi om och själv vaknade jag halv tio i ren chock. Skruttan sov ännu en halvtimme till. Tala om att få sova ut.

Pappan blev inkallad på jobb och istället för att vi skulle sitta och uggla åkte vi även idag till mormor och överraskade. Mormor var i full gång med att julbaka och förbereda dagens middag så skruttan och kah hängde vid diskbänken för att titta på. Skruttan slängde med bunkar och köksredskap så det stod härliga till i köket. Precis som det ska vara när det julbakas. Det är härligt att ha familjen så nära att vi bara kan dyka upp när som, jag som är van vid det skulle inte överleva något avstånd.

Nu är skruttan eftermiddagstrött och sover gott i sin säng. Jag har letat upp lådan med julgransfot och pynt så att vi kan få upp en härlig din julgran i år igen. Inväntar pappan och hoppas att yan snart kommer hem, sedan kommer syrran och M på lite adventsmys.

Ha en fortsatt härlig tredje advent!

Min egna Pippi Långstrump med fötterna på huvudkudden

Tredje ljuset brinner


Grötfrukost

Lucia

Igår vart det lucia, den 13 december. Vi gjorde minsann inget märkvärdigt av det egentligen. Missade lucia på tv både morgon och kväll men lyckades iaf pricka in julkalendern igår morse. Efter julkalende och frukost ghorde lillan och jag oss redo att möta dagen, ringde mormor och nötte upp henne på stan, pappan var lite småsliten så han fick bli hemma.

Vi hjälpte mormor och J med sista julklapparna och sedan mötte lillmoster upp oss för en fika på stan. Vidare mot Maxi för att handla och sedan blev det middag hos mormor. Då fick minsann pappan ta sig en dusch och följa med, vilket skedde utan protest. En härlig dag med mormor som fick avslutas runt åtta eftersom skruttan började bli duktigt övertrött. Tack mormor för en härlig dag!

När skrutt somny tittade E & J förbi lite spontant. Vi pratade om allt från himmel till jord och kollade på film. Såg inte mycket av filmen för vi pratade på så mycket om livet. Tack för er spontanitet och för en trevlig kväll!

Mor och dotter

Igår vart en lite ovanlig fredag igen. Mamman hoppade in på jobb och skruttan spenderade sin dags hos moster. De mös, kollade på barnprogram och åkte på babysimmet. De hade haft en mysig dag och min dag gick bra och även snabbt på jobbet. När vi stängde skyndade jag hem för att hämta min lilla juvel.

Pappan vart på julbord så vingade en riktig mor och dotter kväll. Medan rusket for fram utanför vårt fönster mös vi, lekte i skruttans rum, vilade middag och kollade på film. Skruttan fick hoppa i säng vid nio tiden och själv somnade jag på soffan strax efter elva. Vi hade en lugn pch mysig kväll tillsammans bara vi. Förut innan skruttan kom hade jag ångest över att vara själv, men nu när skruttan finns vid min sida skulle vi kunna vara själva nästan jämt. Vi har ju varandra som vi leker och myser med. Det är helt fantastiskt, vad en liten individ kan förändra en som person. Tack min älskade dotter!



Min egen

Jag har minsann min egen lyckas smed, hon stavas min lilla flicka. Den glädje och lycka hon skänker mig kan ingen någonsin mäta sig med. Att vakna upp en grå trist morgon är en bagatell med henne i mitt liv. Sedan vetskapen om hennes ankomst har hon lyst upp mig varje dag. Vårt första möte gjorde mig knäsvag, jag kunde knappt andas. Där var hon, flickan som skulle lysa upp resten av mitt liv. Flickan som smider min dagliga lycka. Min lilla flicka du gör mammas hjärta helt 💕



Pusselbitar

Nu nu nu är två pusselbitar som vi saknat på plats. Fönsterbrädan och den omdiskuterade taklampan. Med dealen om att jag minsann fick betala så gick sambon med på taklampan som jag ville ha till vår sessa. Sagt och gjort, dealen var biff och lampan beställdes. I måndags kom den som sagt äntligen med posten och nu hänger den på plats och lyser upp skruttans rum. En Pumpkin från Kids concept i rosa med söta små ugglor, fåglar och elefanter, så himlans fin och passar in i rummets tema. Toknöjd mamma!!

Tänder

Nu blir det tajta inlägg igen men jisses, jag har ju glömt den största nyheten i föregående vecka. På något lustigt vänster hade jag själv missat det hela som jag upptäcker på fredagskvällen när jag kommer hem från jobbet. Jag sitter och ska plocka ut något som jag tror skruttan stoppat i munnen när jag upptäcker att där är något sylvasst som inte kan tas bort. Jag känner återigen och upptäcker att skruttan fått sin första tand. Vänster nedre framtand. Jag blir blödiga och helt chockad, en tand?! Vi har väntat många månader på detta så det borde inte förvåna, men plötsligt är den första där. Jag nämner det till svin som svarar; jag vet. Jag vet?!! Vadå vet?! Då hade han upptäckt detta redan på fredagen och glömt säga det. Söta lilla sambo, du är för härlig. Många järn i elden. Iaf så var det något stort för oss här hemma. Vår lilla tjej, vårt första barn, fick den tredje december sin allra första tand, nedre vänstra framtanden. Liten blir stor! 💕



Nionde december

Återigen har jag haft en riktigt härlig dag med min dotter. Startade förvisso med ett möte på jobbet tidigt imorse och då vart skruttan på mässen hos J. Busade och lekte med ett eget tangentbord och en telefon. Ingen nöd gick på henne minsann. Vi fortsatte vårt besök på militärt område och hälsade på morfar. Skrutt lekte i livräddningsflottarna och utforskade morfars jobb.

Sedan tog vi en magi runda på stan och avslutade den med lunch på mammas jobb. Kelade massa kolleger och utforskade även banklokalen. Detta söta lilla barn. Kvällen har vi spenderat till matlagning, inkoppling av nya kyl- och frysen som vi tog över från min mamma samt en fika hos sissan.

Det har varit en underbar dag även idag och jag har verkligen njutit av tiden. Att få spendera dagarna med den som faktiskt betyder mest i hela världen är sådan livskvalité. Ibland kan jag önska att jag skulle ha det så resten av livet, samtidigt som jag då antagligen inte skulle njuta lite extra då och då. Men återigen så har min dag iaf förgyllt livet ännu lite extra, tack för att du kom till min värld älskade skruttan!! 💕




Jul ute och inne

 I är julen kommen i vårt hus. Insidan vart färdigpyntad för en vecka sen sisådär och utsidan blev komplett igår. Gardiner, stjärnor, lite tomtar, julbock och dörrkrans. Japp nu saknas bara sista tomtarna och granen sedan är det riktig jul i vårt hus. Jag älskar mörkret och myset med julen, det är ljuvligt!




Cosy monday

Åh jisses vilken cosy monday. Startade dagen klockan sex imorse för att följa med pappan till röntgen. Denna nedrans fot som inte vill ge med sig och inte heller vill visa felet vid alla läkarbesök. Nu håller vi tummarna för dagens röntgenbilder. Skulle till Maxi efter vi lämnat av pappan på jobbet men dem hade ju inte hunnit öppna, så vi gled runt en sväng så att skruttan fick sova en stund. Med oss hem från Maxi fick våra nya vän följa med, en vit Electrolux som nu ska få hjälpa oss med grovgöran så får lilla rödis ställa upp som vardagsvän.

Väl hemma blev det frukost följt av tvättning och en förmiddagsvila. När vi vaknade hade vi fått mess om att hämta paket på nättran. Så blöjbyte, tvättbyte och sedan tog vi vagnen för att hämta vårt paket. Ett stort paket från Jollyroom, skruttans taklampa. Äntligen!!

På hemvägen blev det bråttom, mamman hade glömt bort kvällens middagsbjudning. Ner med lunchen i magen, slängde ihop en kladdkaka med smak av lakrits, bytte ännu en maskin tvätt, hängde upp lampan i skruttans rum, fick skruttan sövd och färdigställde alla årets julklappar. Skruttan vaknade kvart över fem (en och en halv timme sömn) och då var set dags för middag medan jag lagade till kvällens bjudning. Allt klart i tid och stessen kunde lägga sig.

Kollegerna dök upp och vi fick en trevlig kväll. Pratade om allt från himmel till jord och lärde känna varandra ännu lite djupare. Det känns skönt att ha några utanför vår vardagliga vänkrets som man faktiskt också kan lära känna lite djupare. Jag är oerhört tacksam för att jag fått äran att ha er i mitt liv. Tusen tack för en fantastisk kväll!

Förmiddagsvilan när den är som bäst

Stora tjejen får stora paket 💕

Minijulfirande

Helgen sprang på fort. I fredags jobbade jag som sagt en sväng och sedan åt vi middag med skruttis fastrar och farfar och badade tunna. Gissa om skruttis gillade det, plaskade och hade sig tills hon nästan somnade i vår famn där i tunnan.

Lördagen bjöd på en snabb runda på stan med sissan. Sedan en julfika hos sambons mormor för att fira hans kusiner som fyllt år. Hem och somnade två timmar på soffan hela familjen. Vaknade vid fyra, slog in sista klapparna och förberedda våra cyklar. Gav skruttis mat och sedan packade vi ihop oss. Cykelfärd till svärisarna för ett minijulfirande. Sambons systrar drar till Thailand och Australien över jul så vi firade lite minijul för deras skull. En trevlig kväll med god mat och härliga lekar som vi avrundade med en ruggigt kall cykelfärd hem i frosten.



Skruttans första julklapp 💕

Ovanlig fredag

Veckans fredag blev inte som den brukar. Mamman hoppade in på jobb och lillan spenderade sin dag med farmor. Men av en slump fick mamman träffa skruttan en kort sväng mitt på dagen ändå, underbart!! Jobbdagen gick fort och mamman var snabb hem för att hämta upp skrutt. Uppvärmning av tunnan och matlagning stod på schemat. Inbakad fläskfilé med hasselbackspotatis och gorgonzolasås med sallad och lite öl och rödvin. Satt som en smäck på fredagskvällen. En kik på dagens julkalender och sedan hoppade vi i tunnan. Farfar, fastrar, pappa, mamma och skruttan. Som skruttan njöt och plaskade tills hon nästan höll på att somna. Då tog mamman initiativ att gå in och natta henne. Lite välling och hon sov som en liten söt gris till sju imorse. Älskade barn, som nu busar med pappa i sängen. Snart dags för frulle, godmorgon kära läsare!

Det bästa av livet 💕

Tredje december

Tre dagar i december har oasserat och vi har hunnit med mycket. Strosat runt i butikerna i Lyckeby, ätit tårta med lillsis, lagat stek till sis och M, jobbat, städat hallen, vikt och plockat in tvätt, pysslat, myst och hängt med E & J. Ja se vad man kan få gjort på tre ynka dagar. Imorgon fortsätter vi veckan med jobb och sambona systers flytt. Sedan börjar vi varva ner inför en helg med bad och julfirande såhär lite i förväg. Men nu är det dags att stänga dem blå och krypa till sängs. Sov gott :)



Bästa lillsis

Idag är det ingen vanlig dag, för idag fyller lillsis 17 år. Tänk vad åren går, det var inte länge sedan du var en liten tjej som skulle vara med överallt. Sova över i våra rum, vara med när vi hade kompisar, ha oss till att leka i ditt rum. Ja det känna nästan som om det vore igår. Men nu står vi här flera år senare och du blir allt äldre, snart rankas du som kvinna och då blir väl jag kärring, haha. Skämt och sidor så önskar jag dig en fantastisk födelsedag och hoppas minsann att du blir lite bortskämd på din alldeles egna dag. Stort grattis, jag älskar dig!!


Årets julbak

Tidig morgon och vi har hunnit med årets julbak. Detta året tror jag minsann att det räcker med lussebullar och rocky roads. Syrran ska stå för wienernougaten och julkolan till lillejulafton och det räcker att stoppa i sig kola då ;) Se om pappa och hans sambo vill stå för knäcken för den är så fruktansvärt långdryg att stå med.

Resten av julgodiset köper man oftast, skumtomtar, pepparkakor och after eight. Det blir liksom för mycket att baka allt själv eller köpa för många sorter. Så jag känner mig nöjd med lussebullar och rocky roads för i år.



Skruttans rum

I fredags tog vi tag i skruttans rum igen. Städade av det, satte upp väggstickers och ställde in lite av henne möbler. Så nu är rummet nästan helt komplett. Det saknas en fönsterbräda som sambon skulle försöka få tag på idag, lampa och matta och skruttans säng. Men jag känner mig inte riktigt redo för att släppa henne från mitt rum ännu. Så hon får bo kvar hos oss ett litet tag till. Henne rum går i rosa, gult, lila, vitt och beige. Inredning från jabadabado, kids concepts, zoo-tema samt gammalt och nytt. Jag känner mig jätte nöjd och skruttan verkar nöjd hon med.



rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0