Bilderna jag lovat

Tänkte lägga upp några av bilderna som jag lovat från Sofies studentbal förra fredagen. De var verkligen sagolikt vackra och jag skulle verkligen kunna tänka mig att uppleva det igen.









Från balbilder till något helt annat. Idag har jag fixat till de sista skolarbetena så nu kan jag nästan koppla av. Imorgon är sista lektionen och då ska vi opponera på varandras arbeten. Är inte särskilt förtjust i opponering men måste man så måste man. Det är bara att gilla läget lite. Men klockan 16 imorgon eftermiddag tar jag lov. Ska inte öppna en bok på hela sommaren (där ljög jag för jag ska läsa så många böcker jag bara hinner av de jag fick i julklapp och fördelsedagspresent). Jag ska njuta av sommaren genom att lapa sol, jobba och umgås med familj och vänner. Ta dagen som den kommer och försöka hitta på massa roligheter.

Nehe nu ska jag försöka göra något av denna kvällen innan jag sitter här och försvinner in i bloggens värld. Ha en trevlig tisdagskväll alla läsare!!

Dålig uppdatering igen, men tiden springer ifrån...

Dålig uppdatering igen, men tiden springer ifrån mig med massa att göra hela tiden. Min kropp tar ju nu mycket stryk både på den fysiska fronten och den psykiska. Det är så fruktansvärt mycket att hinna med såhär på slutet av terminen att jag blir alldeles utmattad. Alla arbeten som ska bli klara tar kål på mig och jag känner att jag knappt hinner med det. Dessutom har jag ett hem att ta hand om för inte sköter det sig själv inte, det ska lagas mat, städas och allt vad det heter. All stress resulterar i en kropp som inte mår särskilt bra och inte får jag särskilt mycket sömn heller just nu. Inte nog med alla måsten så vill man ju så gärna försöka ha en fritid också till sin familj och sina vänner men det är knappt det hinns med. Så jag ber om ursäkt för min dåliga kontakt den senaste tiden men jag är lite smått utsliten.

Iaf försöker jag ta mig lite tid till fritid och i onsdags var det faktiskt ett måste för mig. Robin fick sitt mc-körkort och inte kunde jag ju sitta hemma då. Det är väl en ren självklarhet att man vill åka med på en premiärtur liksom. Sagt och gjort! Nervös som attan var jag eftersom jag inte åkt tvåhjuligt fordon på år och dar och dessutom aldrig med Robin. Så det var en nervös men ganska rolig upplevelse. Spännande mig dock en del men det försvinner med tiden som jag vänjer mig vid att åka.

Igår tog jag faktiskt också en eftermiddag fylld av fritid. Började med att åka ner till Sofie för att hjälpa henne med make-upen till balen. Det var dags för studentbal och jag har aldrig sett någon så nervös inför denna tillställning. Men gud så vacker hon var! Pojkvännen Jacob anlände en snabbis för att ta lite bilder ihop och jisses så fina de var tillsammans. Efteråt dök baldejten upp och ännu fler bilder togs innan de för till sin lilla förfest. Då var det hem och ladda kameran för att kunna ta lite bilder på torget där alla samlades innan de skulle gå på röda mattan in till balsalen. Vilka vackra klänningar man fick se igår, längtade verkligen tillbaka. Skulle kunna göra om det om och om igen. Vilken upplevelse, att få vara så fin för en kväll är helt sagolikt. (Eftersom internet är så knepigt idag kommer bilder en annan dag)

Efter att ha fått se alla balparen på torget tog vi oss en pizza med syrran och sedan bar det av på en liten mc-runda. Gjorde några småstopp varav ett blev lite fika och kvällen eller natten avslutade vi med lite film innan det blev sängen för vår del.

Idag har vi varit riktigt trötta och sovit en ganska stor del av dagen. Men Robin har fått lite gjort med båten och jag har lyckats kluttra lite till på skolarbetet. Nu känns det som det börjar närma sig en ände på arbetet och sedan ska jag bara fixa min förhoppningsvis sista komplettering sedan blir det lite ledighet. Sommar kom sommar!! Från sommar åter till dagen så har vi gjort en storhandling och det behövdes verkligen. Alla skåp var näst intill tomma så det var knappt att vi kunde äta frukost. Men nu är det påfyllt och det känns bra. Hoppla här blev det långt men jag skyller på min dåliga uppdatering.

Ha en härlig och mysig lördagskväll...

Inte alltid som man tänkt sig

Det blir inte alltid som man tänkt sig att det ska bli. Låg i badet igår kväll runt sju när Robin kom hem och båda hade vi tänkt att vi skulle ha en mysig hemma kväll bara vi två. Men tankarna gick i stöpet då några vänner ringde och ville ha med oss till förfesten i Nävragöl för att sedan åka vidare till Eringsboda brunn. Lite tveksamma var vi och jag hade egentligen inte ork att göra mig iordning men upp var det, duscha av sig och göra sig iordning. Ringde lillsyrran för att hon skulle ha chansen att göra sig iordning också eftersom jag visste att hon ville med om vi skulle iväg. Strax innan nio anlände vi i Nävragöl och knappa timmen senare bar det vidare igen. Kan säga att det enda som var värt de 250!! kronorna var att få umgås med vänner, träffa Carin och få se Drängarna. Annars var det absolut ingen höjdare att gå in där nykter. Det gör jag verkligen inte om!!

Men trevligt hade vi och sent kom vi hem, men idag är jag nästan klarvaken och har startat upp dagens plugg. Börjar för övrigt bli klar med PM 3 nu och det känns skönt. Ska bara läggas in lite till och finslipas så ska det nog bli bra. Imorse var det upp vid halv nio iaf för att köra Robin till Nättraby, bortamatch långt bort. Räknade på att han bör var tillbaka i Nättraby runt två eftersom amtecen började nu vid elva. Lite tråkigt när han är borta så mycket på fotboll, jobb och båt- och mc-plock. Men jobbet måste skötas och fotbollen håller igång honom och båt och mc är stora intressen så hindra honom gör jag inte. Ibland kan det vara bra att vara isär lite så för dels får jag också mycket gjort med mina skolarbeten och dessutom känner vi av den där saknaden av varandra och njuter sådär extra mycket när vi har vår ensamtid. Denna kille alltså, vilken dröm. Men inte för mig, han är min verklighet och det känns så oerhört bra. Jag älskar min karl, han är den bästa!!

Humöret sviker

Känner att mitt humör senaste tiden verkligen sviker mig. Kanske är det inte så konstigt när man inser att man har två till tre veckors skoltid kvar men lyckas skriva så jävla illa rent ut sagt att man drabbas av två kompletteringar. Och inte nog med det så har man fortfarande två arbeten till som ska skrivas kalrt och lämnas in. Tror det ligger till stor grund i att mitt humör är skit. HAr inte lust med något alls och vill inte ens stiga upp på morgonen. Känner sådan stress och oro i hela mig att allt bara blir skit just nu. Inte nog med att man redan mår skit så trycker läraren på en att man inte har någin fritid för det är 40 timmars arbetsvecka att läsa på gymnasiet. Jo men då ska jag bara behöva sitta de 40 timmarna sedan ska jag kunna göra annat resten av tiden. Men hej och hå inte det inte. Pluggar som en idiot just nu och helgerna då man verkligen vill umgås med sin sambo, familj och vänner bara försvinner. Ibland undrar jag om det är värt en högskoleutbildning om mans ka behöva lägga sina nära och kära åt sidan? Säger bara tack gode gud för att mina nära och kära så peppande och verkligen finns där för mig och ställer upp när allt är på botten. Jag älskar er!

Oj nu blev det ett dystert inlägg. Var inte meningen att det skulle bli så långt men fingrarna bara jobbade på. Tänk om det hade varit mitt skolarbete istället vad bra det hade varit!! Nehe inte mer dystert inte, ikväll blir det lugnt och eventuellt glider vi iväg och kollar läget med några av våra vänner annars blir det bara soffmys. Får se...


Älskar dig!! <3

Måndag

Så var det måndag igen och helgen har varit fullspäckad...

I fredags var det full rulle med plugg, sko-shopping med Syrran (som jag nämnt tidigare) och middaglagning med alla syskon. En helt underbar dag trots fredagen den 13.

Lördagen fortsatt med massa plugg på förmiddagen för att avbrytas med en lunch på staden tillsammans med Evelina för att sedan springa hem och duscha innan det var dags för att vara modell för en dag. Kan säga att det var ganska drygt att sitta där och vänta och vänta men det var verkligen roligt att fotograferas. Så kan itne säga att jag rekommenderar det till hundra men inte heller att jag inte rekommenderar det. Upp till var och en att uppleva och dömma av egen erfarenhet helt enkelt. Några bilder köptes iaf, dyrt som attan! Men fina blev dem och kände att någon eller några ska man väl köpa när man ändå var där och upplevde allt.

Tiden sprang iväg och det tog längre tid än de sagt till oss. Så väl klara sprang vi hem för att sluta upp med partyfolket som befann sig hemma i mitt näste. Kvällen blev fulländad och denna gång var det självklart min tur att misslyckas. Men vad gör det om hundra år, jag ahde iaf roligt!

Söndagen var man trött som bara den men det hindrade inte från lite plugg igen. Duktiga mig! Kvällen blev fylld av mat på Stars and Stripes följt av frukt och glass till hockeyn hemma hos oss. En underbar helg i sin glans och jag är super nöjd med den!

Idag kör vi på plugg igen för nu är vardagen åter på plats och då får man ta tag i sitt liv. Plugga, tvätta, diska och laga mat står på schemat. Hoppas faktiskt Robin är träningsfri idag så vi kan hjälpas åt med allt idag. Tvätten är verkligen ingen höjdare att ta själv men ibland finns inga alternativ. Kan ju inte be Robin skippa träningen för att jag tycker det är tråkigt att tvätta själv. Nej, bit i det sura äpplet Rebecka och tvätta på!

Nehe, dags att ta tag i uppgiften igen så man kommer någon vart med det, inte ligga på latsidan här inte...



Fredag 13 maj

Har inte direkt märkt av det där med fredagen den 13 idag. Startade dagen otroligt bra genom att  börja skriva på mitt andra PM och denna gången känns det som jag fångat rätt saker. Förra blev lite halvdant men det hade jag räknat med eftersom jag inte riktigt förstått frågeställningen. Men det är inte hela världen, ska lägga till lite på det bara. Åter till dagen, den fortsatte med en tripp till skopunkten tillsammans med Evelina och hennes kompis Ida. Sis köpte tre par skor och gick glad och nöjd därifrån. Släppte av Ida hemma och åkte för att handla lite till middagen med småsyskonen. For vidare till N-bny för att se om det fanns några MC-kläder till mig, och dra mig baklänges för det fanns. Hängde undan det och ska ta en dag med Robin för att kika på det, så får vi se. Vidare för att hämta Emma på skolan och sedan hem för att plocka ihop kläder till vår lilla fotning imorgon och för att laga mat. Mat i magen och efter myckte om och men lyckades vi få ihop kläderna. Skönt!

Ikväll har jag städat en sväng och skrivit lite till på mitt PM. Dock är det en del kvar att städa men jag hoppas få lite hjälp av min sambo med det. Ingen vila ikväll inte utan full rulle, annars hinner jag inte med allt som ska fixas och donas. Nehe, dags att återgå till allt arbete...

Underbart väder och här sitter jag med...

Underbart väder och här sitter jag med mina skolarbeten inomhus. Om det ändå var så enkelt att jag bara skulle läsa och inte skriva på dator så kunde jag suttit ute i solen hela dagen med böckerna i handen. Men nej, idag är det skriva som gäller för PM1 ska lämnas in på onsdag morgon och jag har knappt kommit halvvägs. Känns lite sådär halvbra men hoppas få en spark i baken under eftermiddagen som är fylld av ideer så att jag kan få det färdigt. Hade varit skönt att få det klart ikväll så slipper jag tänka på det imorgon och istället kan ägna mig åt att börja läsa inför nästa PM. Det är galet vad det känns stressigt såhär inför terminslutet. Men det gör inte så mycket för om fyra veckor är terminen slut och förhoppningsvis är alla arbeten också avklarade och godkända då så att man kan koppla av under sommaren. För till hösten när det drar igång igen så är det intensivt arbete som gäller och det gör att det känns ännu bättre att jag tog det beslutet som jag gjorde inför sommaren. Två veckors ledighet både i början och slutet på sommaren och dessutom har Robin tagit sen semester så att vi kan få lite tid tillsammans. Denna sommaren ser jag verkligen fram emot mer än någon annan. Jag ska bara njuta av livet och min omgivning och göra det till bästa sommaren någonsin!!



Morfars Begravning

Haft en liten paus från bloggen igen. Inte varit på bästa humöret eftersom torsdagen var en tung dag. Det var nämligen dags att ta sig genom morfars begravning då. Trodde nog jag avr med förberedd än vad jag var eftersom jag itne kunde känna någon oro eller liknande innan. Det var först när jag kom och körde och fick se kyrkan som jag kände klumpen i magen. Då förstod jag hur jobbigt det skulle bli. När jag kom in i kyrkan och såg kistan kunde jag inte hålla emot, det var det sorgligaste som jag någonsin sett och jag började tveka på om jga skulle klara av ceremonin. Men bet ihop, fällde några tårar och satte mig ner.

Får lov att säga att det var en jätte fin begravning. Personlig och verkligen passande till just morfar. Försången var jätte fin och till de kom de första tårarna. Sedan sjöng vi blott en dag och då kom nästa tårregn, följt av prästens tal om lilla morfar. Hon pratade om vilken stark kämpe han var, hur mycket han kände för sin gård i Fågelmara och alla hans djur därtill. Vartenda ord som prästen sa passade verkligen in på honom. Talat hade verkligen fångat precis den morfar var. Talet följdes av en psalm om skog och djur som också hade plockats ut för att passa in och avslutningsvis spelades Öppna Landskap och då kom ännu en skörd av tårar. Det avrundades med att vi gick i följe efter kistbärarna och slutligen tog farväl vid graven genom att lägga ner våra kastblommor i graven. Det var en tung minut, fylld av tårar och stor sorg.

Men nu är morfar på plats hos sina föräldrar, dock inte så gammal. Men nu vet jag att han har det bra och att han mår bättre än han gjorde sin sista tid på jorden. Han svävar runt i det blå och kikar ner på oss, och jag kan se att han ler. Älskade Morfar!! <3



Bollar i luften

Dåligt med uppdatering i bloggen nu på det senaste men tiden har inte riktigt hunnit med mig. Två veckor har passerat sedan lilla morfar somnade in och det börjar kännas bättre. Men på torsdag rivs antagligen såren upp igen för då är det begravning för honom. Kommer svida rejält men efteråt kommer det antagligen bara att bli bättre.

I onsdags var jag intervju för sommarjobb och tyckte att det lät som ett mycket spännade jobb. Det innebar hela sommaren men dock inte direkt det som jag kommer att syssla med i framtiden. Mitt gamla hederliga jobb som jag trivts på oerhört bra, hade också givit mig erbjudande i sommar. Vägde alla för och nackdellar med jobben mot varandra som jga kunde komma på och till slut valde jag det gamla hederliga. Arbetsuppgifterna är vad jag vill syssla med, lönen är sjysst, kollegerna super bra och det gav dessutom lite ledighet denna sommaren också vilket jag känner kan vara väldigt välbehövligt. Dessutom känner jag mig trygg där och känner att jag gör bra ifrån mig.

I fredags fick Sis sina nycklar till lägenheten coh vi var upp supertidigt för att kunna börja flytta in. Dock hade de inte hunnit städa så vi fick vackert vänta till lunchtid innan vi kunde börja. Så vi begav oss till skoaln med bilen fullastad och återvände till lägenheten direkt efteråt. Städningen var klar och vi kunde plocka ur bilen, byta bil med pappa och sedan var det dags för mig att åka till Ullared. Tråkigt att jag inte hann hjälpa henne mer än så, men hon fixade det galant med hjälp av resten av familjen.

Som sagt, off we were tilll Ullared. Exalterade och super nöjda. Ett kort stopp för lite mat i Värnamo och framåt halv sju var vi framme och checkade in. Underbart att komma fram och vädret var verkligen kanon. En timme på oss innnan vi skulle upp i badtunnan så vi passade på att bädda lite och plocka in vår packning. Badade i två timmar och vissa längre än så. Riktigt varmt var det och först därifrån var jag, Hanna och Paulina som tog en härlig dusch efteråt för att sedan kolla lite film. Grillade varsin korv innan det var dags för sängen.

Upp och shoppa både lördag och söndag och hiummel vad mycket saker vi handlade. Allt ifrån hundsaker, bilsaker, båtsaker, hygienartiklar, kläder, hemprylar, elektronik, mat och godis. Fyllde flera vagnar tillsammans och gjorde av med nästan allt på våra konton. Ja himmel och pannkaka, men super nöjda var vi och är fortfarande. På vägen hem stannade vi till i Värnamo för an sväng på Biltema och lite mat och med oss hem fick vi då en grill till båten. Toppen!!

Nu rullar texten iväg ser jag så det är dags att runda av med lite bilder från helgen...























Bilder på inköpen kommer i ett senare inlägg..

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0