Viggo och Eliza



Viggo 11 veckor



Viggo nybadad



Viggo 13 veckor



Eliza 3 år och nyklippt inför veterinärbesöket

Skolstart

Ja igår var det skolstart igen, vilket innebär att jag påbörjat min tredje termin på högskolan och andra året. Hade en relativt mjuk start igår första dagen så man var väl itne helt off när man kom hem iaf. Dock är detta en kort kurs på bara fyra till fem veckors studier fram till tentan och det innebär att det säkert kommer känns lite mer intensivt i slutet på veckan. Men som tur är läser vi något som jag har en del erfarenhet av, vilket är bokföring och redovisning, eftersom jag jobbat med det tidigare. Iaf så känns det äntligen som vi kommit igång med det vi är där för att lära oss. Första året kändes bara som massa, inte trams men smått onödiga saker. Det kändes inte som det var riktigt det vi behövde lära oss utan det är det som vi har påbörjat nu. Men visst vi kommer säkert har nytta av det vi lärt oss under första året framöver också. Till jul har jag iaf gjort halva min studie tid på högskolan och det känns så himla skönt. Jag tycker tiden har gått fort, till skillnad från Robin som tycker den har gått sakta. Men antagligen är det för att han gör samma sak dag ut och dag in, och bara väntar på sina fyra veckors semester medan jag gör lite annorlunda saker hela tiden. Jag är ledig en hel del och dessutom byter vi ju kurser varannan månad så därför får jag lite omväxling. Och under sommaren har jag ett uppehåll då jag jobbar istället för att plugga. Så jag förstår honom på ett sett. Därför är det så skönt att vi hunnit göra lite små resor både under våren och sommaren, så Robin också får lite omväxling.

Nehe idag blir det storhandling för att fylla upp iaf kylen och skafferiet, för frysen är fortfarande full. Kan inte riktigt förstå hur man lyckas tömma kyl och skafferi men inte frysen. Men det måste vara för att vi bara är två. Det går inte åt lika mycket mat då. Efter handlingen får vi se vad kvällen bjuder på, eventuellt ett besök hos Hanna och Dennis, annars bara en lugn kväll ensamma på soffan.

/Rebecka

Dop

Igår var det äntligen dags för Jonatans dop. Ceremonin hölls i Nättraby kyrka, där två andra små barn döptes samtidigt. Jonatan var super duktig under hela dopet och sa inte ett knyst i Robins famn. Inte ett ljud ens när prästen skulle döpa honom vid dopfunten. En riktig liten godbit är vad han är. Efter dopet i kyrkan bar det av hem mot Tina och Johan för lite hemgjord smörgåstårta och efter det fikatårta. Super gott och mycket trevligt.























Lite bilder från dopet, och självklart var Viggo också med, vilket Isabelle var super glad för!

/Rebecka

Torsdag

Idag är det torsdag och dagen har varit näst intill fullspäckad, men inte mig emot. Idag var inte Viggo lika sugen på att ta sovmorgon så det vara bara upp 06:00 för att ut och kissa lite, dock var jag trött så därför bäddade vi ner oss några timmar igen. Sov till nio då klockan ringde eftersom schemat idag hade några punkter. Började att göra mig iordning samtidigt som jag kollade på dagens avsnitt av våra bästa år, vet inte varför jga tittar på det nu igen men ändå. Ut en runda för att kissa Viggo igen innen det vid halv tolv bar iväg på lunch med Pappa. Det blev karre med potatis och gräddsås på Lisas sjökrog, till min belåtenhet. Efter lunch begav jag mig till Carlskrona fotvård där jag skulle få en härlig fotmassage för mitt presentkort som jag fick när jag slutade jobba förra sommaren. Känner att det verkligen var br och nyttigt att jag utnyttjade det eftersom hon gav mig så oerhört bra råd om hur jag ska ta hand om mina fötter. Jag har fått typ fårhårdnader på mina hälar och "trampdynan" framtill vid tårnan, dessutom har mina tår även böjt sig så de är som typ krokar. Detta har gjort att jag fått gropar i hålfoten och det är allt detta som gör mina fötter ostadiga så att jag lätt vrickar dem och frå kramp i dem. Därför gav hon mig tipset om att köpa ett ilägg som ska ligga i skon under "trampdynan" för att min fot ska sträckas ut igen så hålet försvinner och tårna sträcks ut igen. Hoppas verkligen att det blir bra inom kort, för jag gick och köpte ilägg direkt. Tro det eller ej men hon kunde även se att mina fötter tidigare varit vana vid att gå i högklackat men hon förstod att det var ett litet tag sedan för jag var ganska stel i mina fötter. Förklarade att det var för att jag stuckat den under sommaren coh varit lite rädd för att återgå till höga skor då jag fortfarande har känningar av stuckningen och är rädd för att den ska bli värre. Hon sa faktiskt att det kan sitta i ett år men att jag inte ska vara rädd för att använda höga klackar för mina fotmuskler behövde det, och därför fick jag tipset om kilklack och det passar mig utmärkt. Ja verkligen värt besöket hos fotvården!

EFter fotvården var jag tvungen att springa hem igen för att kissa min lilla vovve samt kolla posten, skolböckerna kunde ju ha kommit men inte. Därefter blev det en tur på staden med Hanna och Carin som avslutades med en väldigt lång fika på PM. Trevligt sällskap hela dagen och ännu är den inte slut. När Hjärtat mitt kommer hem från träningen ska vi laga oss lite pannkakor och eventuellt drar vi oss bort till Shultz/Olsson sedan också för det ryktades om fruktsallad där ikväll och det är ju så gott!

So long /Rebecka

Städning på schemat

Idag har jag äntligen tagit tummen ur och städat hela lägenheten, det tar verkligen på krafterna. Hade nog inte tagit hade hunnit halvvägs i att göra mig iordning för att ta en tur på stan ringer hennes jobb in henne för att jobba idag, inställning så snabbt som möjligt. Lite besviken blev hon allt men har hon tagit på sig ett jobb så är det bara att ställa upp. Börjar hon tacka nej så här tidigt in i jobbet så lutar de att inga henne, jag kan det där efter egna erfarenheter. Men hon är nog glad att hon jobbar idga ändå eftersom det ger henne mer pengar sedan när lönen trillar in på kontot.

Iaf så har jag som sagt städat hela lägenheten idag vilket tog runt tre timmar att göra. Dammat verkligen överallt och torkat av alla speglar, glasrutor och tavlor som finns i lägenheten. Dammsugat och torkat alla golv samt det värsta av allt, städat hela toaletten. Det finns verkligen inget värren än att städa toaletten, skulle göra allt för att slippa det. Men nu är det gjort och lägenheten skiner nu skinande rent. Underbart! Sitter och väntar in femslaget för att kunna ta tag i tvätten också bara sen är det topp cleant här hemma.

Ikväll blir det nog allt en lugn kväll med mys på soffan för jag känner mig lite smått sliten och så nu. Kan behöva en lugn kväll på soffan.

/Rebecka

Toppen helg

Har haft en riktig toppen helg, trots att hjärtat var iväg hela fredags kvällen och spelade match så lyckades jag sysselsätta mig genom att åka till familjen och umgås med dem. Det bjöds på god middag och gott sällskap. En bra start på helgen helt enkelt.

Hela lördagen spenderade hjärtat mitt och jag tillsammans, hans träning var inställd. Tråkigt nog vaknade vi upp ganska tidigt av sorgliga nyheter, men vi lät det sjunka in och tog sedan en ordentlig sovmorgon och sedan bar det iväg för att inhandla en skjorta till minsting kusinens dop och samtidigt passade vi på att köpa ett par jeans till Robin då de inte var särskilt dyra. Efter shopingturen som inte blev särskilt lång bar det av till svärföräldrarna i Grönadal för en frallfika. Mycket gott och vår lilla vovsing fick springa av sig lite på landet. Han verkligen älskar det. Efter fikan bar det av hemåt och då var det dags för Viggos första bad här hemma, han avr super duktig och sa inte ett ord. Tror minsann han tyckte det var skönt. Kvällen avslutades med pizza och film på soffan. En underbar dag.

Söndagen var vi uppe tidigt, jag började städa lite i köksskåpen och plockade lite här hemma. SEdan bar det av på match för hjärtat igen och då passade Viggo och jag på att åka ut till mamma en runda igen. Viggo självklart överlycklig och svansen viftade han på som aldrig förr. Var ute med Affe på tomten och planterade nya buskar åt mamma och självklart skulle han då leka i jorden, så det resulterade i att han kom in alldeless dyngsur och jordig. Grattis till oss som badat honom dagen innan. Kvällen avslutades med ett litet kalas för Robins ena kusin och sedan en filmkväll hos Hanna och Dennis. En toppen helg och nu är vardagen här igen, dock en veckas ledighet kvar och jag ska njuta till max!

/Rebecka

Njuter...

... av min ledighet som ännu inte är slut, bara tredje dagen idag och har hela nästa vecka också. Underbart!

Igår spenderade jag halva dagen hos min mor och familj, det bjöds på fika och middag där jag stod för halva middagen då jag slängde ihop min goda kycklinggryta till lite hemgjord klyftpotatis. Super gott och lillebror åt som jag aldrig sett honom äta förrut. Härligt! Och Viggo hade det super mysigt där hemma, han trivs verkligen med att kunna springa runt på tomten och leka av sig lite. Tog mammas hundars leksaker och involverade oss alla i sin lek. Efter någon timme var han helt slut och somnade på soffan tills Robin dök upp och det var dags att åka hem.

Under kvällen tog vi en runda med Hanna och Dennis till glassiären och njöt av varsin stor glass och sedan gav vi oss av till Dragsö för att spela lite mini golf. Har inte varit och spelat en enda gång denna sommaren och det är riktigt dåligt. Men igår satte vi vår första spelrunda och jag hoppas att vi kan hinna med en omgång till innan hösten kommer, för den börjar snart närma sig.

Nog om gårdagen, idag har jag inte kommit långt utan sitter på soffan och stirrar på datorn och tv:n som inte har något särskillt roligt att erbjuda. Funderar på om jag snart ska bege mig in i duschen en snabbis för att försöka göra något nyttigt idag, känns som det får bli så. Tror jag ska få min syster till att komma hit och umgås lite annars får jag väl helt enkelt åka ut till henner.

/Rebecka

Fantastisk vänskap

Trots att solen gått i moln så är det ändå super klibbigt, och för att inte tala om hur klibbigt det är i lägenheten. Usch! Det gör liksom det samma att ha balkong dörren öppen eller inte för det är same shit. Men men ska väl inte klaga så länge det inte regnar, dock skulle vi kanske behöva ett litet åckoväder för att det klibbiga klimatet ska försvinna. Ser nästan ut som om det ska komma lite regn från himlen iaf, får väl se.

Har för övrigt haft en toppen dag idag. Började med ett besök på ungdomsmottagningen och där visade sig allt vara i sin ordning, inte för att något borde vara ur sin ordning, men för väl att allt var ok. Efter det besöket köpte jga lite frallor och begav mig hem till min super gravida barnsdoms vän Sandra. Känns verkligen toppen att vi fortfarande är vänner och kan umgås, även om det inte blir allt för ofta. Men det blir lätt så när man har massa annat att hinna med i livet. Därför är det viktigt att njuta av det korta och få stunderna ihop. Nu är det snart dags för henne att föda sin första bebis och det ska bli så spännande att se om det är ett litet flickebarn eller en lite gosse. Kommer säkerligen att vara en riktig sötnos i vilket fall med en sådan toppen mor.

Nu sitter jag hemma med mina bebisar, katten och hunden, och bara njuter av lite avkoppling. Hjärtat är och tränar och eventuellt skulle han även dömma en match efter träningen. När han kommer hem ska det iaf lagas lite sen middag eftersom vi inte hunnit äta innan han skulle åka och träna. Som det ser ut blir det Hannas goda recept på bacongryta ikväll, då Robin föll pladask för det när det bjöds på bordet på Öland för någon vecka sedan. Ska se om jag lyckas lika bra som Hanna gjorde då.

Tack för en underbar dag och fantastisk vänskap!

/Rebecka

Så ja...

...då var min sista arbetsdag över för denna sommaren och det känns helt okej. Hoppas på ett återseende. Bjöd kollegorna på fika och de gav mig ett stort super skönt badlakan med Affv loggan. Har en sedan tidigare och de är verkligen super bra. Så det tackar jag för! Ja sista dagen innebär att nu är jag helt ledig i två veckor och det ska bli kanon skönt. Bara slappa och vila.

Har ganska nyligen kommit hem efter att ha varit och hämtat min lille gullhund hos mamma och familjen. Han har varit där om dagarna hela denna veckan eftersom jag har jobbat, och Robin likaså. Förra veckan var ju Robin ledig och hemma med honom men eftersom han är så pass liten fortfarande ska man inte lämna honom själv för många timmar så därför har han varit hos familjen om dagarna. Han har trivts super bra och blivit riktigt väl omhändertagen. Men nu ska han vara själv med mig i två veckor fram till skolan börjar och ska försöka lära honom vara lit själv under två veckor här nu. Börjar med att lämna honom bara knappt en halvtimme till en början och sedan får vi öka det. Det ska säkert gå kanon.

Sitter och funderar på vad man ska hitta på ikväll, sailet är i helgen men som jag känner just nu är jag inte sugen på det just ikväll. Men det kan ändras för jag är verkligen en människa som snabbt kan ändra mig. Så tråkigt bara att Robin gick på jouren igår, det betyder nämligen att man inte kan planera så jätte mycket utan får leva och göra lite utefter det. Ringer det så ringer det liksom och då är det bara för honom att rycka ut. Men vi får se vad det blir av, han spelar matchn ikväll också så får se om jag drar mig neråt och kollar en sväng sen.

/Rebecka

Snart så...

... är det slut på jobbandet för denna sommaren. Bara två dagar kvar och det känns riktigt gott! Ser fram emot fredag eftermiddag då jag ska gå hem och bara vräka mig över soffan med min bebis och bara koppla av i två veckor. Förstår att många tycker man borde jobba de två veckorna som är kvar innan skolan kör igång igen men jag känner faktiskt att jag behöver lite tid för mig själv nu och bara koppla av och ta hand om mig själv. Tio veckors jobb så direkt efter terminens slut det tar på krafterna. Därför ska det bli härligt med två veckor avslappning för att ladda om mina skolbatterier så jag kan ta mig genom andra året på högskolan. Det känns lite små konstigt så att det redan är dags för andra året, vid jul har jag gjort halva tiden. Men det känns helt underbart, det gör ingenting att det går fort för desto snabbare kommer jag ut i arbetslivet igen och kan fortsätta min väg framåt i livet. Visst har jag gott om tid till det men det finns saker som man bara längtar efter så enormt mycket och som man bara vill ha och uppleva nu. Men jag hinner det med!

Under min ledighet ska jag hinna med några små inbokningar som jag tidigare bokat in, bland annat ska jag till ungdomsmottagningen för rutinkontroll av blodtryck, dessutom ska jag till frisören en eftermiddag, samt ska jag ta mina små djur till veterinären fö vaccination. Dessutom avslutar jag mitt sommarlov med ett dop för Robins kusin Jonatan.

Dock ska jag försöka hinna med lite annat också. Måste försöka få tag på ett kursschema så jag vet vilken dag jag börja och var jag ska befinna mig. Måste kolla upp vilka böcker som ska beställas oh dessutom måste jga kolla upp så jag har pennor och block. Så jag har lite att stå i ändå. Men mellan alla dessa projekt ska jag allt sova och gosa med mina små djur på soffan!





/Rebecka

Sex dagar kvar

Ja nu har jag verkligen börjat räkna ner mina arbetsdagar som är kvar denna sommaren. Endast sex dagar kvar att jobba och det känns riktigt bra. Det har varit en ganska tuff sommar då jag inte riktigt kommit in i arbetsrutinerna då det gäller att gå upp tidigt och jobba till fyra. Har blivit så van och bortskämd med att gå upp vid tidigast halv åtta och kunnat lägga mig rätt så sent utan att vara trött nästa morgon. Ligger säkert mycket i att jag är van vid att kunna ta mig en tupplur mitt på dagen också, då piggnar man liksom till lite. Men så har det inte funkat de senaste nio veckorna och inte nästa heller. Men sen, då är jag helt ledig i två veckor och då ska jag bara njuta och koppla av och knappt göra en fluga förnär. Dock har jag några viktiga ärenden inbokade som exempelvis ska jag till veterinären med mina älsklingar för att ge dem sina vaccin så att de håller sig friska. Samt ska jag själv unna mig ett besök hos min frisör och det ser jag verkligen fram emot. Älskar att sitta där i stolen och bli ompysslad! För övrigt ska jag bara ta det lugnt och ta dagarna som de kommer. Hoppas på sol sol sol!

Nu sitter jag i soffan och kollar på min lille bebis som ligger och sover, snart är det dags att väcka honom och gå en liten kisserunda. Sen ska vi nog faktiskt krypa till sängs och sova för imorgon är det en ny dag och då tar man nya tag. Imorgon bär det nog dessutom av ut på sjön om vädret tillåter, men först ska Viggo gå på sin första fotbollsmatch. Ska bli spännande att se vad han tycker om att sitta på en idrottsplats i två timmar och kolla. Han kommer säkerligen att bli rastlös och vilja busa och leka, eller så somnar han i min famn.

Natti natti

/Rebecka 

Viggo...

...är mammas och pappas lilla älskling. Skrev i förra inlägget att jag skulle göra en särskillt inlägg om de små sakerna som jag var tvungen att inhandla i förra vecka inför vår lilla tripp. Nu är det dags att avslöja vad det var för små saker. Kan börja berätta att vi var och köpte en liten miniflytväst då Robins och mitt stora intresse på sommaren är sjölivet. Dessutom inhandlades lite goda tuggsaker och godis. Det näst viktigaste inköpet var en liten bur som vi skulle inreda med en liten filt och lite trygga gosedjur, och det allra viktigaste inköpet var ett halsband och ett koppel så att lillkillen kan ut och göra sina behov och följa med på mysiga promenader. Vid det här laget har nog alla läsare förstått att det är en liten valp som flyttat hem till mig och Robin. Vi var och hämtade honom i Färjestaden i fredags när vi skulle upp till Öland och campa med nära och kära. Han är världens sötaste och heter Viggo. Det är mammas och pappas kille!







Många, och även Robin och jag, har funderat och undrat hur det ska gå med både hund och katt. Men jag ska säga att såhär långt har det fungerat hur bra som helst. Det tycks inte vara så att någon av dem känner sig hotad av den andre och vi gör verkligen allt vi kan för att de båda ska känna sig hemma. Självklart är det Eliza som bestämmer eftersom hon var först i hemmet, så är det ju alltid, första djuret bestämmer. Men som jag skrev så gör vi allt för att de båda ska trivas här hemma och känna att det är bådas hem. Det är verkligen inte så att vi glömmer bort Eliza nu bara för att vi har en söt liten valp här hemma, tvärtom vi gosar med henne också. Så sent som igår morse när jag gått till jobbet ringer Robin och berättar att våra små sötnosar ligger i samma säng som Robin och gosar. Det är helt underbart! Det är verkligen mammas och pappas sötnosar <3

/Rebecka

En stressig vecka

Förra veckan var oerhört stressig, inte för att det var mycket på jobbet utan för att det var mycket jag skulle hinna med efter jobbet. Jobbade bara halva dagar i stort sett hela förra veckan, enbart torsdagen som jag jobbade full dag. Endå kände jag mig super stressad eftersom jag skulle hinna handla, träna och köpa lite små saker som var oerhört viktiga inför vår lilla tripp som vi skulle göra. (Kommer enskillt inlägg om små sakerna) Ska säga att det iaf var riktigt skönt att bara gå halvdagar förra veckan då jag jobbat snart nio fulla veckor. Det känns verkligen att man slitit häcken av sig. Men jobbar bara nästa vecka också sen är jag ledig två veckor för att sedan gå på min tredje termin för att bli ekonom. Känner faktiskt en liten längtan till skolstarten, dock inte för pluggandets skull utan för att umgås med kamraterna som man inte träffat på hela sommaren. Har kollat vad det är för kurser som vi ska läsa detta året och några låter roliga och intressanta och jag tor att de flesta ska gå bra utan en massa omtentor och skit. Som sagt ser lite fram emot skolstarten.

Igår träffade jga Sophia en liten runda, var och kikade in hennes och Andres nya lya här i Karlskrona. Äntligen har de tagit sitt förnuft till fånga och flyttat ifrån den där nedrans hållan Ronneby. Lägenheten var några kvadrat större än vår och var kanon fin. De hade kommit iordning på bara några få dagar och det är inte dåligt, för en annan har det alltid tagit evigheter att komma iordning.

Då Robin haft snart fyra veckors semester helt själv medans jag jobbat har fått försöka ta varje stund till fånga för att göra något tillsammans och helgen som gick spenderade vi tillsammans med goda vänner och min familj på Öland. Det var super härligt att komma iväg och bara koppla av. Grabbar tog på lördagen en runda längre upp på Öland för att köra Crosscart medan de flesta damerna stannade kvar på campingen och bara njöt av livet. Vi grillade och spelade spel och hade det riktigt toppen. Det var verkligen så att man inte ville packa ihop på söndagen och åka hem, man ville bara stanna. Men det kommer bli fler småturer, absolut!

/Rebecka

Sommarbilder

Kände att det var på tiden att dela med sig lite av några sommarbilder som tagits. Dessvärre är jag verkligen sämst på att få kameran med mig och ta bilder. Men några har det blivit och här kommer ett litet smakprov på min sommar såhär långt. Ska försöka bli bättre på det sista tiden av sommaren och ta fler.


















rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0