Sjukstugan igen..

Vilket avslut påsken fick, jag blev magsjuk, IGEN!! Så vidrigt, så orättvist, så jäkla drygt. Denna vidriga sjuka har tvingat mig stanna hemma tre dagar denna veckan. Sovit på soffan igen, tvättat upp alla kläder, handdukar och sängkläder återigen. Slängt alla sopor och varit ifrån min familj. Det sistnämnda är det värsta av allt, att inte få kramas, pussas, leka och gosa som alltid annars. Åhh att vara sjuk suger verkligen stenhårt!!

Var helt hundra igår, två dygn efter mitt sista symtom, att jag skulle kunna jobba idag. Fick i mig middag tillsammans med familjen och familjen gjorde mig sällskap i källarn. Sent sent kom ett mindre bakslag, som jag däremot tror berodde på äpplet som jag pressade i mig igår kväll. Men chansar inte eftersom jag hade magknip också, så soffan ännu en natt och stannade hemma från jobbet även idag för att verkligen vila upp mig.



Känner mig betydligt piggare idag och längtar till familjen kommer hem, snaart!! Imorgon ska jag bannemej jobba igen. Att ligga/sitta här på soffan i min ensamhet och sappa mellan all odugliga program, bläddra i tråkig reklam och surfa slut på batteriet om och om igen börjar bli ruskigt tråkigt. Jag längtar efter familjen och efter att få hålla lite låda på jobbet. Kom igen låt mig få vara frisk nu!!

Påsken

Såhär långt har vi haft en fin påsk, och dessutom en ledig sådan. Startade som tidigare nämnt upp med en tripp till Malmö och sen har härligheterna bara rullat på. Flirtade till oss middag hos svärföräldrarna i fredags då vunnit wienare laga mat själva efter två timmars bilresa hem.

Lördagen startade vi upp mjukt och fint i solsken. Tog cyklarna till grönadal för att hämta hem vår lilla skrutta innan påskmiddagen hos sambon morföräldrar. Passade på att vila oss en stund också för att orka hela dagen och innan vi gav oss av för middag fick skruttan leta upp sitt påskägg som påskharen gömt på tomten.



Vi avvek tidigt eftersom vi skulle få gäster. En härlig kväll i goda vänners sällskap fick vi till som avslut på påskafton.

Idag tog vi bussen vid nio till stan för stt möta upp vår Blomstermålafamilj. Bus, hopp, studs och lek stod på schemat när Busparadisets påskturne kom till stan. Vi avslutade vår dejt med en fika på stan och skruttan en finfin födelsedagspresent.





Bussen hem och skruttan somnade snabbt som attan och vi passade på att vila oss en stund också innebär vi skulle få middag hos mina farföräldrar. Återigen fick skruttan både påskägg och födelsedagspresent pch dessutom vart vi bjudna på supergod middag och efterrätt. Den lilla verkar ha somnat för natten och vi är nerkrupna i soffan till hockeyn (inte riktigt min grej). Ett lugnt avslut på denna dagen så vi kan ladda upp för middag hos mamma imorgon. Som jag saknat henne när hon spenderat veckan i Rom, längtar ihjäl mig till imorgon!!

Nio år

Som jag skrev tidigare har sambon och jag nioårsjubileum i år, närmre bestämt på dagen igår. Så vi bokade hotell i Malmö, tog ledigt hela torsdagen och gav oss iväg hela familjen. Pappan tvättade först av bilen och sedan bar det av på minitripp. Första stoppet böev Ekohallen i Fjälkinge. Sambon shoppade loss direkt och köpte sig en dösnygg vit vår/sommar jacka. I övrigt köpte vi en uv-dräkt till skruttan och annars bara lite gotte till kvällen. Nästa stopp blev en blom- och trädgårdsbutik. Där fann jag nya krukor till altanen och jisses jag hade kunnat shoppa ihjäl mig, så mycket det fanns där.


Redo för trippen till Malmö

Fyra timmar efter start vart vi på plats, incheckade och kastade oss i sängen, men bara en kort stund. Sedan besökte vi gallerian som låg precis intill hotellet. Köpte inget så eftersom vi bestämt oss för att besöka Emporia idag. Så vi letade istället upp en restaurang, Texas long horn fick det bli, för att äta lite gott. Det blev varsin hamburgare och skruttan fick kyckling från barnmenyn, cola, husets röda och en öl. En kort sväng till i shoppingcentret innan vi tog kvällen. Skruttan badade och sedan mös vi ner oss i den stora sängen och mös till lite film.

Vi bodde högt upp på hotellet tyckte skruttan som gärna kikade ut genom fönstret


Pappa och skruttan på promenad genom Malmö

En trött tjej efter en lång dag


Familjen taikon

Rullar resväskan själv

Idag startade vi upp med en rejäl och riktigt god frukost på hotellet. Sedan bestämde sig pappan och skruttan för att bada igen och under tiden gjorde jag mig redo för en ny dag och plockade ihop våra tillhörigheter. Sedan satte vi av mot Emporia och där fick plånboken visa sitt när vi hittade allt ifrån sommaroutfits och badkläder till träningsskor. En god lunch slank ner och när vi kände oss färdiga styrde vi mot Burlöv. Sambon hade satt sitt sikte på en pooltermometer, väldigt speciell om han får be. Så en liten avstickare och sedan for vi hem. Vi har haft en härlig liten minitripp, precis sånt här man behöver ibland. Bryta vardagen och göra något annat tillsammans. Jag hade en fantastisk årsdag tillsammans med hela familjen och lever länge på dessa minnen. Men trots allt är borta bra men hemma bäst!

En trött tjej som vägrar erkänna att hon behöver sova

Plånboken fick lida något..

Tagit helg

Så har vi tagit helg igen. Jaja jag gnällde över att lönekuvertet skulle se illa ut efter all vab, sjukdom och föräldraledighet MEN, ibland behöver man låta tiden ta överhand och inte pengarna. Så därför har vi valt att ta ledigt imorgon, hela familjen, för att njuta lite extra av varandra och fira min och sambons nioårsdag. Tänk att det gått nio år sedan vi blev ett, minns det som igår när jag stg där i idrottshallen och föll för killen i beige kepsen. Mamma brukar säga att dem stora rutorna i idrottshallens kafeteria höll på att spricka så stora ögon som jag fick när han gick förbi, han som kom att bli han med stort H. Nio år av medgång och motgång, lycka och sorg, studier, jobb, husköp, bilar och båtar och det största av allt, vår lilla skrutta. Nio fantastiska år som vi väljer att fira som familj med en tripp till Malmö. Övernattning på Scandic med god frukost, strosa runt på gatorna, äta gott på kvällen och bara njuta av varandra lite sådär extra, mer än vanligt. Åh som jag längtar till imorgon bitti, det ska bli så härligt att komma iväg bara vi tre.



I jakt på..

Idag kilade vi hem tidigt från jobbet för ett besök hos BVC. Främst gällde det skruttans lilla mage som vi inte fått bukt med men vi passade även på att mäta och väga, 83 cm lång och 11,4 kilo kärlek. Fick hjälp på vägen mot en mjukare mage så att rädslan för att bajsa ska försvinna, så nu jäklar ska vi fightas mot denna nedrans tröga lilla mage.

Efte kvällens middag drog vi fram cyklarna och tog oss en sväng runt byn i jakt på årets påskris. Vi behövde inte cykla långt innan vi fann vårt ris men tog en extra runda ändå. När vi kom igen åkte vi lite rutschkana, cyklade trehjuling och lekte i sandlådan innan mörkret föll över oss.

Vår lilla cykeltur

Medan pappan drog på innebandy passade vi på att pynta påskriset innan vi snidade om till pyjamas. Borstade tänderna, pottkissade och hoppade i säng med en flaska välling. Skruttan min somnade gott i sin nya säng även ikväll och vi håller tummarna för att hon även denna natt sover kvar där hela natten (precis som hon gjorde natten till idag 👏🏼 ).


Rockat sockorna hela dagen

Pyntat påskriset, och vid sidan om skruttans lilla kyckling hon gjort på dagis

Tvååring

Ja tänk att vi numera har en tvååring här hemma. Vad tiden löpt på, känns som set vart igår vi kom hem med henne. Jag sa till sambon när vi gick och la oss inatt; "tänk att vi för två år sedan var på väg till förlossningen för att bli föräldrar, känns som om det vore igår."

Vi startade fördelsrdagen i största presenten, den nya sängen (som bara in i skruttans rum inatt) med tårta, välling och paketöppning. I de små paketen fanns bland annat kökleksaker, skor och smyckesställ. Efter satte vi oss för at täta frukost men eftersom skruttan petat i sig så mycket tårta och välling fick hon inte i sig mycket av mackan. Vi for vidare till gympan för att hoppa, studsa? Hänga i ringarna och må kullerbyttor. Gympan är något som skruttan uppskattar till max vilket märks av orden; "ympan loligt". Äskade lilla sockret.





Efter gympan dukade vi borden och fixade sista kakan innan vi for en kort sväng till Lyckeby. Hoppade sen in i duschen och snidade om till våra kalasoutfits ocj inväntade gästerna. Gästerna dök upp en efter en med kör ifrån små och stora paket till hårda och mjuka. Det blev lite mycket så paketöppningen gick lite sådär, skruttan vart överväldigad. Men innan alla gäster hunnit gå hem vart all paket öppnade, dem innehöll kläder, dockor, filtar, lego, böcker, leksakskök, rutschkana med möjlighet att koppla till vattenslangen samt en trehjuling. Gästerna fick pastasallad till lunch och några småkakor och tårta efter det. Självklart hade mamman gjort en Elsatårta. Skruttan avslutade sitt kalasfirande med gästerna ute för stt prova på son rutschkana och nya cykel.




Efter kalaset plockade vi i skruttans rum med alla nya saker. Städade undan spjälsängen och ställde den nya på plats. Det blev super bra med den nya sängen och vi hoppas skruttan ska sova gott i den. Vi avslutade vår kväll med en sen kvällspromenad och skruttan somnade gott i vagnen. Vill passa på att tacka så hjärtligt för alla gratulationer och presenter som skruttan överösts med idag på hennes tvåårsdag, vi är oerhört tacksamma för allt!! Som pricken över i har vi dessutom haft solen med oss inprincip hela dagen, kan ju knappast bli bättre och nu sover skruttan i sin my säng.




Sentimental

Sitter i soffan denna fredagsmorgon och är fullständigt sentimental. Tänker på livet och vad det gett mig och känslorna flödar. Att jag för nio år sedan träffade han med stort H. Han som kom att bli min stora kärlek i livet. Han som jag skulle få uppleva så mycket med, allt ifrån sorg till lycka. Han som jag skulle köpa hus ihop med. Han som kom att bli far till mitt barn. Ja han som jah sk leva resten va mitt liv ihop med. Läpparna rycker och ger ifrån sig ett stort leende och hjärtat väller av värme. Jag älskar dig min älskade!!

Efter sju år tillsammans gav han mig den största gåvan man någonsin kan få. En liten baby, sötaste flickan i världen på 3200g och 49cm kärlek. Denna lilla skapelse rörde om livet till något helt nytt, en bergodalbana skulle man kunna benämna det. Hon har skänkt oss frustration och tårar men än mer skratt, glädje och kärlek. Precis som ett barn ska. Om två dagar blir hon hela två år och jag kan inte för mitt liv förstå vart dessa åren tagit vägen. Varje dag fulla jag av glädje, lycka och kärlek. Det är en gåva att få vara mamma och jag är så stolt över att få ha just min lilla skrutta till dotter, att få vara hennes mamma. Hon skänker det där lilla extra i livet och jag svämmar över av känslor, läpparna ler så fort jag ser henne eller tänker på henne. Hjärtat slår volter och spricker av lycka, älskade lilla barn vad du gör med mig, mamma älskar dig till månen och tillbaka!!

Jag mina känslor svämmar över och jag är fullständigt sentimental. Jag är så tacksam för min lilla familj. Det finns dock några till som har en oerhört stor betydelse för mig, mitt liv och min lycka. Min mamma, min stöttepelare genom livet. Hon som har svar på alla frågor och hjälper mig genom mina svåraste stunder. Min pappa, han som alltid alla timmar på dygnet ställer upp för mig och min dotter. Mina två systrar och min bror som skänkt mig så mycket nytta genom livet. Utan alla er skulle livet inte vara detsamma, jag skulle inte vara mig, skulle inte vara hel. Ni skänker så mycket kärlek. Jag älskar er!!

Från Malmö...

Till det här..


Ja såhär ser min utsikt ut idag. Sängliggandes och får försöka njuta av våren utanför ändå. Ser hur solen skiner och hör fåglarna kvittrar. Här ligger jag nerbäddad i sängen med magsjukan av något slag, man kunde ju haft det bättre. Ingen feber och är inte allt för låg heller i mitt mående men behöver en toalett åtminstone en gång i timmen. Hoppas detta går över tills imorgon för det här är verken skoj eller annat. Bara fruktansvärt vidrigt ocj onödigt.

Löneadministration

Äntligen hemma från mina två dagars utbildning i löneadministration. Startade min resa igår strax innan sex på morgonen och kom hem ikväll vid sju. Två riktigt långa dagar men oj så nyttiga. Jag har lärt mig massa nytt om hur du räknar semester, resor och traktamenten, och en del om lagar och kollektivavtal. En bra föreläsare och lagom stor grupp på sex personer, gav oss möjlighet att ställa frågor och hänga med ordentligt. Jag är nöjd med utbildningen och ser fram emot nästa i maj.

Tidigt måndag morgon..

Utsikten från mitt hotellrum

Hemma hos familjen igen

Trädäcket

Alltså den där känslan att kunna ta klivet ut genom altandörren och där finns ett trädäck, den är oslagbar. För två år sedan nästintill på dagen rev vi vårt trädäck eftersom vi skulle deänera runt hela huset. Ett större projekt som jag ogillade skarpt men som jag förstod vart nödvändigt. Inte för att vi haft eller hade fuktskador utan för stt förebygga dem inför framtiden. Så självklart, men jag trodde inte för mitt liv att det skulle ta oss två år att bygga upp ett nytt trädäck. Men det gjorde det, dock har vi hunnit göra mycket däremellan. Bland annat planat ut tomten och sått gräs samt byggt om vårt garage. Nu är iaf ett nytt trädäck på plats, igår blev mannen klar med själva däcket och vi kan nu gå rätt ut genom altandörren utan att falla rätt ner. Det är så otroligt skönt. Däcket blev så mycket större och i två nivåer med decklights infällda runt badtunnan och i trappstegen, så jäkla snyggt. Det fattas bara "kjolar" på sidorna och ett trappsteg från det lägre däcket annars är det klart att användas. Min man han kan pch jag är så stolt över honom ocj imponerad av hans jobb. En riktig handy man, och han är min!!







Vårkänslor

I helgen infann sig en massa vårkänslor, solen sken och fåglarna kvittrade och det vart otroligt varmt och skönt. Precis vad jag längtat efter. Vi körde rent fredagsmys själva hemma i fredagskväll till leta dance och skruttan somnade som en liten gris på soffan redan runt åtta.



I lördags vaknade vi ganska tidigt och satte fart direkt, måste varit solskenet som gav oss sådan energi. Vi for för att hämta bräder till vårt trädäck och sedan vidare för att hämta upp bilen jag skulle ha till Malmö. Stannade till hos mamma för lite lunch och medan pappan åkte hem för att skruva trädäck stannade vi kvar en stund till hos mamma. Skruttan älskar att vara där, hon badade och busade hej vilt precis som vanligt. Äntligen pigg och frisk. Syrran kom förbi efter jobbet och vi hade bestämt dejt för kvällen till mellofinalen. På vägen hem stannade vi för att handla mat till kvällen, tacos och dessutom med mig hem fick jag lite penséer som planterades direkt.





Söndagen var klockan ställd för Bamsegympa, skruttans första gång och som hon älskade det. Efteråt hämtade vi ett gäng bräder till och medan pappan skruvade sista biten på trädäcket plockade och grejade vi inne illa skruttan somnade. Medan hon sov passade jag på att fräscha upp lite till på framsidan så att den ser inbjudande ut. Lagom till trädäcket vart klart var också middagen klar.



Kvällen spenderade vi hos min pappa. Skruttan busade återigen som en tok med morfar och som grädde på moset kom min bonusbror och han dotter förbi. Så jäkla söta dem små tjejerna när dem leker, antagligen tycker K det är roligare nu när skruttan är lite äldre och kan leka på ett annat sätt. Bonussvägerskan kom också förbi och vi fick lite fika innan klockan slog halv åtta och vi alla susade hem för att sova. Ja en härlig helg med fint väder, härligt umgänge och mycket tid utomhus.

Gympa

För en tid sedan anmälde vi skruttan till gympa för tvååringar. I början på veckan fick vi mail om att hon nu gått en plats. Så imorse vart klockan ställd på sju så vi kunde morna oss innan vi steg upp för frukost. Efteråt gav vi oss av mot idrottshallen här i Nättraby för skuttande allra första gång på gympa. Dem fick värma upp genom att hoppa och springa runt i en ring i olika omgångar beroende på vilka färger ledaren nämnde. Hade du rosa fick du springa medan dem andra satt kvar och väntade på sin tur. Sedan var det full fart med gunga i ringar, hoppa från höjd, slå kullerbyttor, klättra och balansera. Ja skruttan trivdes minsann och sprang runt på de olika stationerna, hoppade och gungade och gjorde en och annan kullerbytta. Tror det blir en riktigt bra familje- och söndagsaktivitet framöver.



BVC

Äntligen börjar vi komma någon vart med skruttans magproblem. Denna veckan har varit upp och nervänd och rent kaos. En liten flicka där hemma som inte mått bra alls sedan i fredags natt och en sambo som mitt i allt också fick feber. Igår som först vart första dagen utan feber, kräk och dålig mage. Kanske vi äntligen är på rätt väg nu och att denna nedrans sjuka ska vända. Lite vätska och mat i små mängder kunde vi peta i skruttan igår och allt fick behållas, tack för det. Jag far så fruktansvärt illa av att se henne sjuk, hon har varit sjuk förut men aldrig såhär. Jag kunde verkligen säga att det inte vart min lilla skrutta som satt där ynklig i knät med hög feber och dålig mage. Hon var sig inte alls lik och min oro vart enorm. Efter otaliga samtal med vården och även besök så verkar vi iaf nu vara på väg mot rätt håll, en frisk vår.

Vad gäller skruttans tröga mage och hennes besvär så har vi fått en tid hos BVC och nu äntligen ska vi få hjälp med att få bort hennes rädsla för att bajsa. Den tröga magen skall kureras på bästa sätt så att magen blir mjuk, vilket i sin tur förhoppningsvis ska hjälpa så att hon förstår att det inte är farligt eller gör jätte ont att bajsa. Vi håller tummarna för att få bukt på magen och hennes rädsla, vi vet att det kommer ta tid men också att det kommer bli bra. Det känns otroligt skönt i mammahjärtat.

Min lilla prinsessa..

Falskt alarm?

Verkar som kräkis inte vart vad skruttan drabbades av i helgen, verkar som vi hade falskt alarm, iaf enligt barnkliniken på lasarettet. Istället berodde kräkningarna på att vår lilla skrutta vart förstoppad. I lördags eftermiddag fick vi uppleva ett av våra värsta scenarion någonsin sen vi blev föräldrar. Vår lilla lilla tjej har sedan en tid haft en väldigt trög mage. Vi har provat det mesta för att mjuka upp magen men inget har hjälpt tillräckligt. Detta har lett till en ond cirkel som mynnar ut i att vår lilla är rädd för att bajsa. Hon tror att avföringen alltid skall vara hård och att det ska göra ont varje gång. Därför håller hon sig hellre än låter det komma ut. När hon väl måste få ut det stannar hon upp, blir stel som en pinne och gråter och skriker av redan rädsla.

I helgen fixk vi nog. Vi fick låta lägga skruttan i sängen och dra hennes ben mot magen och försöka hjälpa henne få ut avföringen. Hon hade panik, knep av och vi visste inte hur vi skulle hjälpa henne. Fick försöka hjälpa till och peta för att få ut denna fruktansvärda "korv". Närmre 10-15 cm lång, 2 cm i diameter och näst intill stenhård. Det var det värsta jag någonsin fått uppleva, skruttan också. Hon blev helt utmattad stackars barn och tro fasen jag att hon är rädd för att bajsa. Men nu, nu ska det bli ändring.

Efter traumat kontakte vi sköterskor, barnavdelningen och vårdcentralen. Nu har vi preparat att hjälpa vår lilla skrutta med, så att vi kan hålla avföringen mjuk för att hjälpa henne förstå att det inte är verken farligt eller gör ont att bajsa. Vi ska ur denna onda cirkel, vår lilla ska minsann inte behöva må så dåligt över något så naturligt som att bajsa. Vi ska övervinna denna rädsla, tillsammans!! Skulle preparaten inte hjälpa som dem ska, då kommer jag sätta hela familjen i bilen och köra raka vägen in till barn för där vet jag att vi är i goda händer och får den hjälp vi behöver!!

Att bada hjälpte hålla värme och avslappning på rätt nivå i helgen, två bad om dagen vart skruttans önskan

Kräkis

Tre dagar fick vi hålla oss pigga och friska och kunde gå till förskolan och jobbet. Sen tyckte "han dör uppe" att vi skulle ha lite sjuka till. Inatt när skruttan sov över hos moster trillade hon dit igen, kräkis.. Jag finner inga ord för hur trött jag är på alla dessa sjukdomar som cirkulerar just nu. Jag blir helt matt av bara tanken på alla dessa nedrans sjukdomar som verkar hittat en ond cirkel att bana väg i. Skruttan har sedan ett inatt kräkts runt sex ggr. Ajaj i magen och mör, gråter en skvätt meda hon kräker men sen är det bra. Hon är så duktig vår lilla skrutta, imponerad av hur bra hon tar detta. En annan hade hängt över toalettstolen och gråtit floder i timmar, sådan mes jag är.

Men skruttan hon är tuff och duktig som sagt. Moster tvättar upp pyjamas och snutte, sängkläder och annat, dammsuger och torkar golven för sanering efter skruttans kräknatt. Vi har bäddat ner oss med cola och film i stora sängen och hoppas detta ska gå över snart. Vidriga sjuka..

Friska??

Igår vart vi äntligen feberfria här hemma, jag snorade och hostade och skruttan vart snorig på morgonen annars piggare än hon varit på många dagar. Så himla skönt och därmed kunde vi idag äntligen återvända till förskola och jobb precis som vanligt. Lämnade ifrån mig en lite osäker tjej imorse, men med vetskap om att hon snart skulle knata på som vanligt. Vart beredd hela dagen på att dem skulle ringa om ett bakslag, men icke, så det vart med ett leende jag klockan fyra satte mig i bilen för att äntligen hämta hem min lilla skrutta igen. Medan det visade sig att skruttan varit pigg och alert hela dagen så har en annan själv gått runt och snorat och hostat. Men så länge jag inte har feber eller känner mig helt orkeslös så kan jag minsann gå till jobbet. Har dessutom fått en hel del gjort idag, trots att arbetsplatsen är ett renoveringskaos just nu. Sitter inte på min vanliga plats eftersom vi rivit ut hela kontoret för att få ommålat, nytt golv och nya fräscha möbler. Ja som jag längtar till dem är klara!!

Nog om det, vi verkar vara på rätt väg och förhoppningsvis kan vi lämna allt vad sjukdom heter bakom oss för en tid framöver. Känns som vi minsann fått vår dos av sjukdom så det räcker för hela året!!




Ljuskällor

Här vart det äntligen ljus på garaget också. I söndags ägnade sig sambon åt att fösta upp kablar och greja i garaget så att dem nya lamporna kunde kopplas in. Det blev två lampor på garagets framsida som lyser både uppåt och neråt och dessutom fällde han in små lampor för ett behagligt ljus längs med garaget för att vi ska se vart vi går mellan garaget och huset. Det blev så bra och dessutom går dem på skymningsrelä så dem tänds per automatik när det mörknar ute, precis som decklightsen runt vår badtunna. Perfekt!!




rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0