Bilder från student och midsommar

















Längre uppdatering

Oj här var det verkligen dags för en uppdatering igen. Har haft fullt upp med jobb och massa annat och ahr itne riktigt haft tid för datorn alls. Mycket har hunnit hända sedan äldsta lillsis tog studenten. De yngre syskonen har också slutat skolan och nu har vi alla sommarlov. De två yngsta de bara njuter och tar det lugnt om dagarna i det fantastiska väder som äntligen nått oss medans jag och Evelina sliter på med våra sommarjobb. Det är verkligen ingen lätt match att ta sig in i rutinerna att jobba sju till fyra. Är inne på vecka fyra nu och jag bara längtar efter lite ledighet så man kan koppla av. Men det får vi väl se hur det blir med det. Än har jag inte fått något besked om hur det blir med ledighet, men jag hoppas verkligen kunna få mig lite ledighet för det behövs innan höst terminen kör igång.

För övrigt hade jag en intensiv vecka i förra veckan då det skulle städas här hemma, gardinerna till båten skulle sys klart, maten till midsomamr skulle inhandlas och en tur på lövmarknaden skulle också bli av. Dessutom tog jag mig tid som egentligen inte fanns för att se Robins hemma match då jag inte haft tid på mycket länge för att åka och kolla. Hade dåligt samvete och då fick jag ta mig tid.

Efter en snabb runda på lövmarknaden i torsdags bar det av mot Öland där alla vänner redan hade landat för helgen. Det blev en riktigt varm och härlig midsommarhelg tillsammans med alla fantastiska vänner och det bjöds även på en shopping tur till Köpingsvik och Borgholm för mig, Hanna och Evelina på midsommaraftonens morgon och den resulterade nästan i slut på kontot. Men roligt hade vi och kvällen bjöd på god mat och trevligheter. Dock även en riktigt rejält stuckad fot, vilket inte var inplanerat alls!

Lördagen bjöd på ett äventyr på Ölands djurpark, jag vet vi är för gamla, men åh vad roligt vi hade. Kollade på djuren och åkte karuseller, vilket vi inte skulle gjort. Samt badade i piratlandet. Det var rikigt roligt och den korta promenaden fram och tillbaka gjorde susen och var välbehövlig efter all mat som man tryckt i sig under helgen.

Ja midsommar har varit kanon, dock hade jag gärna sluppit min ryggvärk som jag hade redan innan vi åkte upp och den stuckade foten hade inte behövt vara med den heller!

/Rebecka

Utmattad

Är totalt utmattad och har bara gjort en vecka på jobbet, det är hemskt. Jag är verkligen inte van vid att gå upp klockan halv sju för att bege mig iväg och inte komma hem förrän halv fem på eftermiddagen. Undra när jag ska komma in rutinen, lagom till skolan startar sista augusti? Usch nej hoppas verkligen att jag kommer in i det snart. Kan dock tänka mig att jag blir så trött på kvällen när jag kommer hem eftersom det är tufft att komma in i det nya systemet och framför allt är det tufft att göra uppgifter som jag inte gjort tidigare. Men det är roligt att man får lära sig något nytt också. Tröttheten efter helgens studentfirande sitter nog också i lite. Evelina och Hanna var super fina och vilket liv de förde, dessa visselpipor! Hoppas att ni var nöjda med er dag och att alla presenter var bra. Grattis!

Sitter och väntar på att Babe ska komma hem, han är och spelar match. Hemmamatch men jag hade dessvärre saker att göra här hemma och så var jag trött så jag orkade inte riktigt åka ner och kolla. Har vikt ihop all tvätt och plockat in den samt diskat upp och plockat lite här hemma. Funderade på att fortsätta sy garndinerna till båten men jag är för trött för det. Får ta det imorgon istället. Det är faktiskt bara hälften kvar för jag var effektiv igår och sydde i timmar.

Snart dags att börja fundera på att laga lite mat istället för jga känner mig lite hungrig nu. Det får bli ris och korvstroganoff idag, mums mums. Först lite slapp på soffan och se om det är något bra på tv.

/Rebecka

På riktigt...

Ja så var man igång på riktigt på jobbet nu då. Fakturorna bara rullar in som på löpande band och vi har att göra så att vi klarar oss. Känns skönt att vara igång och dessutom ska jag i sommar testa på lite uppgifter som jag inte tidigare varit involverad i. Vi får väl se hur det ska gå, får skrika på hjälp om det blir galet. Nya datorer är beställda till avdelning och ett nytt skrivbord så snart blir det lite omflyttning eftersom det började en ny tjej igår som antagligen ska täcka upp i höst också. Därav ska hon få rummet som jag har just nu och jag ska få ett nytt. Känns helt okej faktiskt.

Har idag varit och klippt mig så nu är jag både nyfärgad och nyklippt. Helt underbart och alldeless lägligt nu inför alla studenter som ska firas. Imorgon sparkas det första gänget ut på trappan och sedan fortsätter det på torsdag och på fredag sparkas de allra sista ut för i år. Må tro att de är lika nervösa och spända inför sin stora dag precis som vi alla var när vi tog studenten. Vilken härlig dag de har att vänta!

Nu ska jag se om det är något bra på tv och sedan ska jag börja förbereda inför middagen som jag tänkte ha klar lagom till Robin kommer hem ikväll efter sin match.

/Rebecka

Frusen

Sitter här i det mörker som känns som höstmörker. Hela helgen sken solen och plötsligt så försvann den och gav oss regn. Vad ska detta betyda, kommer det aldrig bli riktig sommar som håller i sig en längre period? Jag trotsar vädret och använder ändå mina sommar plagg bara för att det faktiskt ska vara sommar nu! Men visst om det är dåligt väder imorgon också det kan väl få gå, jag sitter ju trots allt ändå inne på jobbet. Men till helgen vill jag ha fint väder igen, allra helst till på torsdag och fredag, då är det dags att fira studenterna. Först ut är Robins kusiner på torsdag och på fredag är det dags för Sis Evelina och Hanna. Håller tummarna för fint väder för er skull de dagarna. Se till att skapa minnen för livet från dagen!

Snart är det dags att krypa ur soffan och bege sig så långt som till köket för att laga lite middag till min man som säkerligen är hungrig efter en kall och blöt dag på jobbet och ett blött träningspass. Ska nog ge honom lite varmt te ikväll också och lite ompyssling och mys. Vad gör man inte för den man älskar, min drömkarl! <3



/Rebecka

Sjöliv

Det är helt underbart vilket härligt väder vi hade igår. Uppe tidigt som bara den för att bege oss ut på sjön. Var ute klockan halv tio efter att ha handlat lite frallfrukost och så. Var ute hela dagen och det resulterade i att jga lyckades bränna mig riktigt duktigt. Men det var det verkligen värt!

Idag sitter jag hemma hos min mor en runda och varvar ner lite för imorgon är det dags för första dagen på jobbet. På ett sätt känns det helt okej eftersom jag kan gå hem på eftermiddagen utan att känna ångest över att jag inte läst något eftersom man är ledig från skolan. Men huja så skönt det hade varit om man bara fick vara ledig hela sommaren. Att få njuta av solen och allt detta och bara vara. Men det funkar inte för man behöver pengarna som det ger.

Ikväll blir det nog ett litet besök hos Hanna och Dennis eller ett av dem hos oss. Hanna och jag ska bli fina i håret är det tänkt. Får se hur det blir med det. Haha

/Rebecka

Vilket väder...

...vi äntligen fått. Helt underbart! Nu kan man äntligen plocka fram alla sommar kläder och verkligen njuta av sommarvärmen. Hoppas bara att det håller i sig riktigt nu. Hoppas verkligen det blir såhär fint på midsommar. Fick hem mina shorts igår som jag beställt på nätet. De var helt underbara och var verkligen som jag hoppats på. Ska använda dem riktigt flitigt i sommar vill jag lova.



Idag har jag städat köket och hallen eftersom det var det enda som var kvar att städa. Riktigt skönt att ha hela lägenhten städad nu. Idag ska jag ta en runda på stan för att inhandla studentpresenter till Sis Evelina och till Hanna. Det är ju dags för dem att på fredag äntligen gå ut på trappan. Som dem har längtat!

I eftermiddag blir det ner till båten och försöka fixa det sista och sedan ska den sjösättas. Härligt!

Nehe dags att göra sig iordning för dagen!

/Rebecka

Solen skiner...

...men inte tusan kan jag njuta av det för här sitter jag inomhus och lider. Jag som skulle städa färdigt idag och åka för att stor handla. Det blir nog inget med det. Istället blir det ett besök på vårdscentralen för det är något konstigt med mig. Obehaglig känsla och springer till toan hela tiden. Känner mig konstig i magen och mår lite smått illa. Vet i tusan vad det är med mig men en misstänkt urinvägsinfektion är det nog iaf. Resten vet jag inte vad det beror på. Återstår att se när vårdcentralen tagit hand om mig. :/

Ska försöka få i mig lite att äta nu sen får jag se vad jag klara av under dagen. Hoppas kunna städa klart hemma iaf, har ju trots allt toan nära till hands då. Men handla blir det nog värre :P

Tycker trots allt att det är skönt ändå att solen är här, hoppas den håller i sig till helgen också för då ska vi sjösätta vår nya båt och ta en runda med den. Härligt! :)

Passa på att tala om att det ena tentaresultatet redan kommit och det var ett gott resultat! Inväntar nästa och hoppas på att den också gick vägen :)

/Rebecka

Underbart!

Har redan gjort ett helt år på högskolan och idag skrev jag min sista tenta för årskurs 1. Nu har jag bara en inlämning kvar och sedan är det sommarlov, fast jag ser det redan som sommarlov eftersom jag inte har några föreläsningar och tentor kvar. Helt underbart att vara en bit på vägen i sina studier som nu bara är två år kvar. Gissar att många tycker två år låter mycket men det känns faktiskt lite när jag tänker på hur fort detta år har gått. Det var precis augusti och jag skulle börja på högskolan och plötsligt är det juni och jag har läst ett helt år. Visst har det varit fyllt av svett och tårar och men också av massa skratt. En skön klass att glida runt med, men nu ses vi inte än på ett tag.

Denna vecka ska jag bara låta allt sjunka in och ta ett storstäd här hemma som ska inkludera tvätt, damning, dammsugning, golvtorkning, rensning och framför allt tvätt av alla fönster för de ser ur som fanken! Ska också passa på att slänga alla nedrans sopor och göra en riktig storhandling. Men framför allt ska jag verkligen se till att ta hand om mig själv och pyssla om mig själv för på måndag är det dags att börja sommarens jobb som varar hela sommaren. Fast det blir en liten tripp till Öland över midsommar och i mitten på juli bär det av på en liten resa till Lalandia också. Hoppas dessutom på att det kan bli en resa till utlandet. Hade varit så underbart!!





/Rebecka

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0