4 år

Tänk att vi skrutta fyller 4 år idag, det känns sol igår hennes pappa och jag satt på BB med en nykläckt liten bebisbi vår famn. Vi är lika lyckliga idag som då. Denna underbara lilla skrutta, vilken glädje hon sprider. Så stor hon blivit och så klok hon är. Jag är så oerhört stolt över att få vara hennes mamma.

Idag började vi dagen med att väcka henne med lite skönsång, paket och frukost på sängen. Självklart en hemgjord liten tårta också. Så mysigt och vad glad hon var för varenda paket, sådan tur. Fortsatte firandet hos pappa/morfar. Lite frukost tillsammans, lek och ännu mer paket. Skruttan utbrast, åh vilka fina, vad lycklig jag blir. Morfar blev så rörd och glad och våra hjärtan fylldes av lyckorus.

Efter firandet hos morfar hämtade vi upp pappan på jobbet som tagit halvdag. Körde mot busfabriken och laddade magarna med lunch innan vi röjde loss i flera timmar. Mellanmålet födelsedagen till ära fick bli en glass och när vi var riktigt trötta bestämde vi oss för att köra hem. Men stannade till i skoaffären för att kika efter ett par nya gympaskor till skrutt, oh ja men det fick följa med ett par vattentäta sådana hem.

Pannkaksmiddag stod på menyn ikväll och både farmor och farfar, mormor, J och moster tittade förbi för att gratulera skruttan. Telefonen har ringt flertalet ggr med gratulationer och sms och post har också kommit. Det var en nöjd, glad och trött liten fyraåring som vi nattade ikväll. Nu laddar vi alla batterierna inför det stora kalaset på lördag, troligtvis mer paket och självklart god tårta.

(null)
(null) (null)
(null) (null) (null)

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)









En fin vecka

Fredag kväll igen och vi har haft en härlig vecka, friska och pigga. I måndags gjorde vi noll och ingenting egentligen. Vilade oss en extra dag efter en lång vecka fylld av magsjuka. Lek, film och mys en hel dag med mina flickor. Lilla skrutt tog sig över varenda tröskel i huset och har nu hittat hundens matskålar. Sååå drygt, nu måste man ha ännu mer koll på var hon är och vad hon gör. Dessa små juveler.

(null)

(null)

I tisdags kände vi oss färdiga med isolering. Jag behövde lämna nya prover på vårdcentralen efter att ha börjat med mina mediciner. Därefter körde vi hem till mamma för att ta in posten åt henne. Vi stannade kvar hela dagen, åt lunch, mellanmål och mös tills klockan närmade sig fyra och pappan var påväg hem från jobbet. Härligt att befinna sig i annan miljö och slippa se kaoset hemma som man känner sig tvungen att städa undan.

Onsdagen kom och vi bestämde oss för att cykla till affären. Stora skrutt hade beställt pannkakor till lunch och vi behövde ägg. Sagt och gjort, dock är hon inte överdrivet förtjust i att cykla så det tog sin lilla stund fram och tillbaka till affären. Lilla skrutt fick cykelpremiär och hade det inte varit så rackarns kallt hade det nästan känts som ett vårtecken att cykla. Resten av dagen blev lugn och skön, lite lek och film. Kvällen avrundade jag med att läsa medan barnen somnat och sambon tränade. Himla skön avkoppling och egentid innan läggdags.

(null)

Torsdag och vi mötte upp mammorna på espresso i lyckeby efter lunch. En mysig fika och vi hann prata av oss lite innan vi alla stirrade vidare för diverse ärenden. Lyckades få bägge barnen att sova en kort stund innan det var dags att kasta sig in i bilen igen, själv med barnen eftersom sambon fick jobba över, och iväg till gympan. Tur ungarna sov en stund så jag kunde förbereda och packa allt vi behövde för att kunna köra direkt till pappa efter gympan. Vi fick en mysig stund hos pappa, barnen lekte lugnt och fint på golvet. Stora bus ville gärna ha sällskap av pappas fru, japp dem har gift sig, så jag och pappa kunde få sitta och prata lite själva en stund. Varenda stund med pappa är så dyrbar och inombords njuter jag av att få sitta ner med honom, prata, gråta och kramas.

Idag var det dags för babysim igen och igår visste jag inte riktigt hur kah skulle lösa det med barnvakt åt stora skrutt. Men så erbjöd sig pappa och M att ha henne, så det fick bli så. Lämnade av henne en bra stund innan och när vi kom tillbaka hade hon både bakat drömkakor och badat. Denna lilla skrutt, hon hade haft en riktigt mysig stund där hemma. Härligt för henne att få lite egen tid och lite mer uppmärksamhet än vad hon kanske får här hemma. Sen hon fick en lillasyster är dem ju två att dela på vår tid och det blir inte detsamma som när hon var ensam. Att få komma iväg själv till morfar blir därför något extra för henne. Jag är så tacksam för att pappa kände sig så pass pigg att han och M orkade ha stora bus hemma en stund. Den tiden dem får spendera tillsammans tror jag är oerhört viktig och gör dem gott. De bygger minnen att bevara varmt i hjärtat. 💕

Magsjuka

Fy bubblan vilken vecka vi haft. Började redan förr helgen. Jag vaknade på fredagen och kände mig illamående. Tänkte att det är säkert mina nya mediciner jag fått mot min psoriasisatrit. Fick i mig frukosten och efter någon timme hade det släppt. Skönt!!
Men på natten vaknade jag illamående igen och upp och kräktes fyra ggr under fem timmar. Låg helt utslagen hela dagen och sov, sambon fick ta barnen. Vi trodde igen det var mina mediciner och dess biverkningar. Söndagen mådde jag som vanligt och vi kändes helt säkra på vår teori.

 Jag vaknade upp i måndags igen och mådde illa och sambon fick stanna hemma från jobbet för att ta flickorna. En kräk och sedan backway om ni är med mig. Tur mannen stannade hemma för på kvällen var det hans tur och då förstod vi att det inte längre handlade om biverkningar från mina mediciner. Barnen hade klarat sig fint fram till sen tisdag kväll då trillade stora tösen dit.

Sedan igår har vi alla börjat bli bättre och tänkte nu vänder det, nu är vi snart helt fit for fight igen. Men då trillade mini dit i förmiddags. Ja nu har vi alla haft skiten och nu kan det väl ändå bara bli bättre, eller?! Jag hoppas för allt i världen det. Nu vill vi bli helt fria från sjuka. Få sol, värme och vår. Nu är vi trötta på vinter och sjukdomar. Kom igen vår och sommar, kom och ta oss med storm ☀️

(null)

Åtta månader

Så har lillskruttan passerat åtta månader, som tiden går och vad hon växer. Ca 68 cm lång och en vikt om 6660 gram. En näpen liten tös men så stor i sinnet ändå. Nu börjar det släppa mer och mer och hon har hittat ett sätt att ta sig fram på istället för att krypa. Hon liksom hasar sig fram på rumpan med ena benet lite "i knäet". Hon ska bara knäcka koden så kastar hon bak det benet också och kryper fram istället. Reser sig lite lätt då och då gör hon också och försöker hasa sig över saker och ting. Ja nu börjar jakten på lillasyster minsann och de lugna stunderna är över..

Senare veckan har hon blivit tykänslig och vill gärna vara i famnen, något vi aldrig riktigt genomgick med storasyster. Så det är nytt för oss. Glädjande är att hon tyr sig både till mig och pappan, en del barn tyr sig oftast till en förälder men lillskruttan tyr sig till oss båda. Det känns skönt, ändå hoppas vi det är en kort övergående period. På något vis tror jag det har mycket med att göra vad vi går igenom. Våra känslor, oro och sorg smittar av sig och dem känner ju av det, precis som när vi känner glädje. Det får ta sin tid men vi hoppas tykänsligheten snart ska gå över för vår lillskrutta.

Hon är en fin liten tjej, precis som sin syster. Jag är så oerhört stolt över att få vara deras mamma, mina små skruttor. Jag ska göra allt för att skydda dem från allt ont i världen. 💕

(null)

(null)

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0