Öroninflammation

Igår vart en lite tuffare dag hemma hos oss. Vi hämtade upp vår lilla skrutta tidig morgon hemma hos morfar efter vår lilla resa för att ge oss iväg på en fullspäckad dag. Först dop, mellanlandade hemma för lite lunch och sedan iväg på ettårskalas. Skruttan vart super trött under dopcermonin och petade i sig en bulle till fika och en smoothie innan jag lyckades söva henne i vagnen. Vid lunch spottade skruttan ut sin mat trots flertalet försök från mig att få i henne lite mat. Men slutligen gav jag upp med tanken att antingen var hon inte hungrig eller så vart det inte gott. Provade lite yoghurt och fixk i henne sådär två matskedar.

Vidare på kalas som sagt och där ville hon inte heller äta särskilt mycket. En liten bit chokladboll och i övrigt fick hon i sig dryck. På väg hem runt fyra började hon gråta och skrika så pass att vi fick stanna bilen. Kollade blöjan men ingen bajs och inte särskilt mycket kiss. Satte mig bak hos henne och hon gnällde till och från hela vägen hem.

Väl hemma vart det dags för middag, men även här samma visa. Skruttan ville inte äta utan spottade ut maten. Någonting vart inte som det skulle och gnället fortsatte med halvtimmes intervaller samtidigt som hon rulla de runt och inte kom till ro samt tog sig för öronen och drog ihop sig som en boll. Vanligtvis brukar vi kunna trösta vår skrutta när hon är ledsen men igår vart hon fullkomligt tröstlös. Hon bara grät och skrek ajajaj. Vår älskade lilla tjej.

Efter mycket om och men somnade hon bredvid pappan i soffan men vaknade efter bara en kort stund och grät och skrek igen. Som det skar i mitt mammahjärta. Tog tempen vid 19.30 och den visade på 37.0 men vi gav ändå lite alvedon för att se om det kunde lindra lite. Somnade en halvtimme och sedan vaknade hon lika otröstligt igen innan vi lyckades söva henne ännu en gång. Men samma visa igen, otröstligt gråt och skrik. Här bestämde vi oss för att åka till doktorn. Två timmar senare och en visit på både akuten och barnavdelningen konstaterades röd hals och öron och vi fick åka hem med diagnosen öroninflammation och antibiotika. Inte konstigt att vår lilla skrutta skrek och grät så otröstligt. Älskade lilla barn, nu hoppas vi vila och antibiotika ska hjälpa så vår skrutta kan bli kry igen 💕

När man är duktig tjej på sjukhuset och låter läkaren känna och titta får man en nalle av personalen. Tack för att ni tar så väl hand om våra barn när dem inte mår bra!!

36 timmar

I fredags hämtade morfar skruttan på förskolan för att mysa hela helgen. Vi hade för våra julklappspengar bokat in en minikryssning till Polen ihop med syrran och M, J&A, samt M&F. Strax efter fem möttes vi upp på färjeterminalen för att stilla vår hunger lite. Gick ombord vid 18-tiden, installerade oss lite kvickt i hytterna innan vi möttes i baren. En drink senare begav vi oss mot spaavdelningen längst fram i fören för att njuta av utsikten när vi lämnade Karlskronas vackra skärgård för en helg i Polen. Under kvällen käkade vi sedan à la carte innan vi letade oss upp till discot. En låg och sen kväll vi lär minnas länge.

Gick iland klockan åtta lördag morgon och tog en taxi till Sopot, självklart med vår egna taxidriver som vi åkte med sist. Vi promenerade lägga piren, och gottade oss på stranden. Vilken härlig förmiddag med solsken. Ringde vår taxidriver igen och fick skjuts till Gdynias shoppingcenter Riviera. Några timmars shopping resulterade i kläder till oss alla och lite smått och gott i dryckesväg. Tillbaka till terminalen för incheck och sedan fördrev vi tiden med att spela lite tärning. När vi väl fått komma ombord vart vi helt slut efter ett intensivt dygn. Det slutade med att vi åt middag, besökte bordershopen och sedan kröp vi i säng runt halv tolv.

Ja minst sagt en intensiv helg i fantastiskt härligt sällskap. Jag är himla nöjd med helgen och dess aktiviteter. Slutsatsen lyder att nästa resa blir det en övernattning i Polen också och inte bara en dagstur.







Hemma idag

Igår kväll bär jag kom hem efter att varit och fått mina naglar förstärkta så här jag hur en liten tjeja gnyr i sin säng. Nappen är försvunnen, men mamman lyckas lokalisera den och skruttan somnar igen. Men så tar det knappt en kvart så gnyr hon igen, då märker jag även att hennes andning är lite tyngre och nästäppa är ett faktum. Provar med nappen igen men återigen gnyr hon. Inte konstigt med den täppan. Så upp ur sängen, blöjbyte och fram med nässpray för att bädda ner oss i mammas och pappas säng. En bökig natt och tidigt imorse när tempen visar på gränsen till feber bestämmer vi att skruttan minsann får stanna hemma idag.

Jag gav mig av tidigt imorse för att städa av det viktigaste på jobbet och sedan byttes vi av vid nio. Så resten av dagen ska spenderas med min lilla skutt medan pappan städar av på sitt jobb. Hoppas det är baciller på snabbvisit och inte blir något långvarigt.



Måndagsliv

Ny vecka och nya utmaningar och möjligheter. Förskola och jobb stod på agendan precis som alla andra måndagar. Efteråt for vi hem för att äta lite mat och slängande en maskin smutstvätt innan skruttan och jag tog djuren till veterinären. Det var dags för vaccination och under tiden höll pappan på med förberedelserna för att kunna ställa lekstugan på plats.

Ytterligare två maskiner smutstvätt har körts och vi har passat på att hänga en stund med pappan i trädgården. Skruttan i sin lekstuga och jag på bänken vid sidan om. Det är kvalité att hänga så med familjen en helt vanlig måndag, det är livet på en pinne.


Skruttan är nu nattad för att ladda sina batterier inför tisdagens förskoleaktiviteter och jag ska hänga upp sista maskinen med tvätt på linan. Pappan sliter i trädgården och har ringt in halva släkten för att lyfta lekstugan på plats. Snart är den redo för mina bestyr.

Mitt i allt fick vi idag också glädjas åt den stora nyheten att en liten prins kommit till världen, välkommen och stort grattis till de nyblivna föräldrarna!!

Sjöliv

Helgen har spenderats åt sjölivet, fy tusan så gört det är. Strålande sol hela helgen, bad och lek på stranden. Bättre kunde vi inte ha haft det. Fredagskvällen bjöd på lite kvällsbad för vår lilla flicka när vi kom ut till ön vi skulle spendera natten på. Badet följdes åt av middag i solnedgången medan skruttan somnade gott i båten. Vaknade upp till strålande sol och vi badade och njöt tills det vart dags att bege oss på femtioårskalas.

Tog båten till Lyckebyån för att lägga till allra längst upp i ån över natten. Promenerade bort till mamma för en dusch och förberedelse för J's femtioårsfirande. Det böev en härlig kväll, fylld av god mat och fika, tipspromenad och femkamp. Skruttan somnade runt nio och vi avslutade kvällen med ett glas vin och öl i växthuset innan vi tog nattpromenaden till båten för sömn.

Söndag morgon och återigen kanonväder. En frukost hos mamma och hämtade upp skruttan sedan vart vi på gång igen. Mera sjöliv, sol och bad. Något brunare kryper vi nu ner för tt ladda om våra sletna batterier inför en nu vecka. Känner på mig att den kan komma att bli intensiv.

(Ett bildfritt inlägg, beror på att tiden spenderats åt så mycket härligheter att kameran inte prioriterats)

Lekstuga

Som jag sökt på blocket, googlat och letat. Så plötsligt hittade sambon en på blocket, en lekstuga till vår lilla skrutta. Vi mailade och några stod i kö så trodde det var tack och leta vidare. Men så hoppade köparna av och vi tog oss en kik igår. Om vi bara kunde få den runt huset på tomten den stod skulle vi lösa resten. När vi kom dit ikväll hade ägaren redan lyckats få fram den till sin framsida. In i bilen och hämta släpet, grabbarna lyfte och slet och packade in allt i stugan sen begav vi oss hem. Så nu har skruttan en alldels egen liten söt lekstuga som mamma är toknöjd med. Leta puts och fix, egen prägel och pynt så ska den minsann bli kanonfin.




Rutten veckostart

Vecka 34 år 2015 är en riktig mardrömsvecka. Började med fullt ös på jobbet, ett månadsbokslut att slutställa som krånglade för mig och på det ringer telefonen hej vilt. Det vart en stressig och galen dag på jobbet. Mitt i allt hade jag ett läkarbesök inbokat. Hade förhoppning när jag gick dit men samtidigt inställd på det värre. Förhoppningen dog snabbt och min dag  blev genast ännu sämre. Jag kommer aldrig ifrån mina bekymmer och en fjällande, klådande hårbotten är ett faktum. Ännu mer behandling väntar och jag hoppas mina besvär åtminstone ska lindras en smula.

Veckan fortsätter i bekymrens anda. Bokslutet vill inte ge med sig och telefonen fortsätter ringa. På detta har jag varit slö nästan hela dagen. Fick ett sådant fruktansvärt obehagligt illamående imorse som satt som en klump i både hals pch mage. På det kände jag mig svullen och uppblåst. Lämnade ändå av skruttan på dagis och for till jobbet men där fick jag även lite frossa. Vilken veckostart, den suger. Inget roligt, bara skräp i två dagar. Hoppas verkligen morgondagen blir bättre, det kan väl ändå inte bli sämre?!


Tur denna lilla skruttan kan lysa upp mina mörka stunder, mamma älskar dig till månen och tillbaka 💕

Sommarvärme

Vilket väder vi haft nu i en vecka, jag är så glad att vi haft inskolning i veckan. Det har gjort att jag fått vara hemma lite extra med min lilla sockerloppa och dessutom tillsammans med henne fått njuta av strandhäng, promenad och massa mys. En bättre vecka kunde vi inte haft, nu är verkligen sommarvärmen här!!

Inskolningen har gått galant, precis som vi förutspått gick det lika bra som när pappan skolade in i våras. Vår lilla flicka är så öppen och framåt. Leker och kikar runt och klarar sig bra på egen hand. Första dagen sa förskolepedagogerna att hon är en kavat liten tjej.

Ja när man slår upp ordet kavat så stämmer åtminstone en del av det in på vår lilla flicka här hemma. Hon är väldigt duktig vad gäller mycket, hon räds inte mycket och är därmed även rätt tuff många gånger. Dessutom tycker åtminstone jag att hon är himla kaxigoch  käck stora delar av dagen. Ja allt är minsann på både gott och ont. Men en framåt tjej och vad gäller förskolan känns det faktiskt för det mesta bra. Hon gnäller och skriker inte när vi lämnar och hon är glad när vi hämtar henne igen. Förskolan är verkligen en plats för vår lilla flicka, en plats hon trivs oerhört bra på och det känns himla bra för oss som föräldrar.


Nu är inskolningen över och på måndag drar vår verklighet igång på rikigt igen. Vanliga arbetsveckor väntar oss och förskola på heltid väntar sockerloppan. Dags för vardagsrutin och därmed den där lilla extra njutningen av varandras sällskap på kvällar och helger. Dem där stunderna som vi gör till våra alldeles egna och speciella stunder. Dessutom ska vi njuta av sista sommardagarna innan höst och vinter kryper sig på med allt vad den har att erbjuda.

Strandhäng

I dagarna två har skruttan och jag spenderat våra eftermiddagar med standhäng. Vi har haft sällskap av moster samt pappans kusiner. Solen har värmt oss och vattnet har varit lagom temp för att bada och leka i. Skruttan har minsann varit i vattnet i stort sett från det att vi anlänt till stranden tills mamman bestämt sig för att åka hem. Underbara dagar och vilken tur att vi har inskolning när det är så härligt väder. Det ger oss chansen till lite sol och bad efter en ganska sol- och badlös semester. Hoppas vädret håller i sig veckan ut så vi kan få passa på att njuta lite till av solen. För varandra njuter vi av oavsett väder, skruttan och jag!!







Ny förskola

Idag var det dags för vår lilla flicka att börja sin vardag igen och träffa fröknar och barn. Dock på ny förskola med nya fröknar och nya barn. Så inskolning på nytt och det gick om man får skryta lite, som en dans. En pojke möter upp i dörren och ger Clara en puss, en flicka från stora avdelningen tar henne i handen och visar henne in i lokalerna, sätter sig i soffan och ska läsa en bok. Himmel vilka söta barn det finns. Medan jag fick rundtur så tog denna söta flicka med sig skruttan till sin fruktstund, och när vi kommer dit sitter hon i mitten av ringen och äter på ett äpple. Jag dog nästan sötdöden, vilken liten individ hoj blivit min dotter. Självständig och framåt, söt som socker och vet precis vad hon vill. Älskade lilla barn!

Efter rundturen inne fick vi följa med ut på gården. Leka i sanden, gunga, hoppa studsmatta, cykla, vattenlek och lekstuga, you name it. Skruttan är med på allt och tar för sig av det hon vill. Hon trivdes som fisken (lämpligt eftersom avdelningen heter Guldfisken) i vattnet idag och inte heller denna förskola kommer skrämma henne. Tvärtom, det kommer bli kalas om det fortsätter som idag. Helt underbart, och det gör gott i hjärta och själ.




Världens bästa..

I helgen hade vi kalas för världens bästa pappa, sambo och vän. 27 år fyllda och vi firade med familj, släkt och vänner hela helgen. Vi bjöd på smörgåstårta och småfranska till middag och en smarrig marängtårta med choklad, hallon och jordgubbar till efterrätt. Om tårtan vart god, jajemen!!

Paket fick han såklart på sin födelsedag av närmsta familjen och i helgen och han ännu flera paket. I paketen gömde sig både fotbollscrocket, hörselkåpor med radio, sticksåg, piltavla, skjorta, presentkort och pengar, solcellslampor och sista vinglasen till Åbergsamlingen. Riktiga kanon presenter om ni frågar mig, och av sambon tyder jag detsamma. Tusen tack alla som kommit för att fira gubben här hemma, det gör gott i våra hjärtan!!

Världens bästa pappa, sambo och vän. Vi älskar dig!! 💕

Verklighet igen

Jag är tillbaka, semestern är slut för i år och verkligheten är sedan en vecka tillbaka ett faktum för mig. Sambon och dotra vår tog en sista vecka tillsammans och på måndag börjar verkligheten även för dem.

Semestern har, trots att vi inte haft den underbara sommarsol vi önskat, varit helt fantastisk. Båtliv i två veckor med besök på Karön, Tjärö, Bockö, Vägga, Hanö, Hällevik, Hörviken och Tärnö. Vi har ätit och druckit gott, myst och sysselsatt oss med sällskapsspel, jolleåkning och annat. I Hällevik lyckades vi få en härlig dag med lite beachvolleyboll på stranden och på Hanö kunde vi mysa till solnedgången vid fyren. I både Vägga och Hörviken passade vi på att äta lite restaurangmat och på Tärnö besökte vi bunkrarna på högsta punkten. Ja semstern på havet blev helt klart en semester att minnas.

Landande en vecka hemma och besökte vännerna i Kalmar, en heldag med lekland, Ikea och annan shopping. Så länge sedan vi sågs och dagen var värd resan. Barnen hade skoj ihop och vi vuxna fick chans att snack ikapp. Ja vilken dag.

Sedan fortsatte vi min sista tid på semestern med lite skärgårdsfest. Inledde med middag på sjörök tillsammans med gänget och sedan var festen igång. Scotts på torsdagkvällen och så passade pappan på att ta igen tid med gamla kompisar. Fredagen bjöd på ännu mer skärgårdsfest. Skruttan fick ballong av pappan som hon sprang runt som en tok med, en elefant från spelmaskinerna och vi mös som bara den. På kvällen fick mamman tid med sin girls och det böev en galen kväll. Lördag och första augusti hade anlänt pappans födelsedag. Vi mös med paketöppning och sedan blev det frukost på Scandic. Första parkett från båten för att kolla på drakbåtstävligen och sedan kom mormor för att låna dotra över natten. En bussresa från stan senare så vart dem hemma och dotra överlycklig med vattenlek och present som bestod av hennes allra första docka. Vi festade vidare barnfria och firade sambon med Magnus Uggla och en sen pizza på natten med gänget. Vilket avslut på min semester.

Veckan som gott har jag börjat jobba medan solen äntligen kom. Härligt för resten av familjen som haft vattenlek för fulla muggar hela veckan. En dejt hos A&S, kalas med mamma, J och lillsis och jag har haft girltime en kväll också med J,I&A. Ja en fantastisk vecka helt enkelt, en fantastisk sommar och semester. Tusen tack alla ni som varit inblandade och gjort sommaren oförglömlig!!

Här kommer bildbomben 😃



























rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0