Fyra månader

Jisses vad tiden går fort, vår lilla skrutta är redan fyra månader idag. Vart tog dessa månaderna vägen och vad har vi haft för oss, bra fråga. Skrutt utvecklas hela tiden och vi har nu börjat introducera lite smakportioner. Vi började med lite gröt igår och först vart hon lite skeptisk men sen gick det knappt att hejda. Gröten gick hem och vi fortsätter med en skvätt gröt om dagen tills vi känner oss redo att byta utdet  amningsmålet mot ett helt mål med gröt istället. Allt har sin tid och vi ska inte stressa.


Familjen åt potatis och lax i ugn till middag idag och jag tyckte det var ett ypperligt tillfälle att låta lillskrutt få smaka lite potatis. Givetvis lät jag bli att salta den i kastrullen (sambon fick salta själv i efterhand). Det var lite skeptiskt men gick också hem hos damen. Så roligt och spännande att se minen när dem små får prova något nytt. Min tanke är att låta lillskrutt smaka lite allt möjligt, osaltat, och så småningom kommer hon att få byta ut mål efter mål. Jag har inte bråttom men tycker det är bra att hon får smaka och känna av konsistensen också. Allt har ju sin unika konsistens och det är en stor skillnad mot bröstmjölken.


En annan utveckling är att skrutt greppar allt mer och lättare. Hon tuggar på allt ifrån handdukar och snutte till nappar och bitringar. Må tro tandköttet kliar på henne och tänderna ligger där under och retas. Vi kör en strykning med alvedon någon gång om dagen för att underlätta lite, allra helst inför natten.

Ja det händer lite hela tiden och jag kan inte förstå att hon redan börjar bli så stor. Vår älskade lillskrutt 💕

Söndag igen

Så var det söndag igen och ännu en vecka har passerat, en händelserik sådan. Vi träffades med mammorna från bvc i måndags, lite fika och prat prat prat. Dem var så snälla och passade lillskrutt medan jag körde när till läkaren en sväng. Mitt ena bröst vill inte riktigt bli bra och det gör så förgjordat ont att amma på det, dessvärre verkar det inte som jag kan göra mer än jag gör just nu. Så jag härdar ut och hoppas det snart läker och går över.


In tisdags träffade vi ännu mera bebiskompisar på rytmiken. Lillskrutt trivs verkligen där och jag känner att det hjälper hennes utveckling. Det händer lite hela tiden.
I tisdags eftermiddg var äntligen DieselDoris lagad och vi kunde hämta hem henne. Det kändes himla skönt även om den där blå lagunen vi haft hemma var för jädra bra.

I onsdags lunchade vi hos pappa/morfar igen. Pannkakor och till efterrätt bakades det chokladbollar. Gotteonsdag minst sagt. Stora skrutt passade även på att bada i morfars badkar, denna badtjej.
Hämtade upp pappan på jobbet för att åka och göra upp på verkstaden efter reparationen, men det slutade med att vi blev med ny bil. DieselDoris byttes in på Blå Lagunen och vi blev med Toyota istället.

I torsdags körde vi hemmahäng och tvättdag medan stora skrutt var på förskolan. Vi mös mest innan vi hämtade upp skrutt. Syrran och mosters troll kom förbi en runda och på eftermiddagen blev det ännu ett besök hos läkaren för min del. Prover för sköldkörteln och läkaren tog dessutom en extra titt på bröstet för att utesluta mina orosmoln.

Brasan gick varm hela dagen eftersom det börjar bli himla ruggigt utan värme nu. När pappan kom hem åt vi middag och sedan blev det en kvällshandling innan läggdags. Så slapp vi det på fredagen.

För fredagen var fullbokad, Torsås marknad, premiär på babysim och sedan middag hos lillebror på kvällen. Mellan marknaden och babysimmet passade vi på att sägs hej till min farmor också som fyllde år. Marknaden var som alla andra år och som vanligt köpte jag en krans till morfars grav. Stora skrutt fick en ballong och pyjamashjältefigurerna. Jag köpte mig en halsduk och sen köpte vi korv, munkar och gräddbullar. Innan vi for vidare tog vi en räkmacka till lunch.

Babysimmet gick kanonbra med lillskrutt. Jag var beredd på gallskrik i bassängen men hon tycktes gilla det. Efteråt var hon dock så trött och hungrig att hon skrek i högan sky. Lite mat och sen sov hon i över två timmar utan att vakna.

Igår körde vi städdag, hela huset städades och luktade så gott när vi var klara. Gud så skönt det är med nystädat hem från golv till tak. Måste städa ordentligt oftare än vad vi gör, vi har blivit så nedrans dåliga på det. Efteråt tog vi oss en härlig promenad innan vi behövde göra oss redo för att gå på kalas. Sambons kusin fyllde 15 och bjöd på kroppkakor och kladdkaka. Vi stannade längre än vi tänkt oss, men så brukar det bli när man har det roligt.

Vad vi haft för oss idag kommer det uppdatering om lite senare. Nu kallar lillskrutt och dagens middag. På återseende :)

Snabba helger

Attans så snabbt helgerna går, känns inte riktigt ok. Så det är skönt att vi har lite långhelg hela familjen i med att pappan är hemma varje fredag med oss, lite lyxigt. Denna fredagen tog vi lite sovmorgon och sedan bestämde jag att vi minsann skulle göra något roligt. Släppa alla måsten och bara vara. Vi sa inget till stora bus utan gjorde oss bara iordning och åkte. Gissa om hon blev glad när vi kom fram till busfabriken. Där spenderade vi några timmar och passade även på att äta lunch. Vi åkte rutschkana, hoppade på trampoliner, åkte pulka och stora gummiringarna, lekte i bollhavet och klättrade hej vilt. En riktig familjedag.

Sedan åkte vi inom mitt jobb och fick en ny bil med oss hem på lån. Den är superfin och har allt vi vill ha förutom dieselvärmare. Dock kostar den lite så vi är lite veliga över om vi ska köpa den eller avvakta. Vår är som sagt fortfarande inte hel utan skall repareras denna veckan. I med denna motgång så funderar vi på att byta bil men kan inte bestämma oss för vad vi hill ha. Ny Volvo eller testa ett nytt märke, vi får se helt enkelt. Diskussionen går fram och tillbaka hela tiden.


Lördagen vaknade vi super tidigt. Jag klockan fem, sambon följde efter halv sex, lilla bus halv sju och stora bus sju. Det blev en morgon i soffan med lite serier och en tänd brasa och sambon pkte för at tippa frallor till oss. Dagen spenderade vi ihop med kalmarfamiljen och syrran på stan och avslutade vår dagsdejt med lite fika hemma hos oss. Vi fick träffa deras nya tillskott bara några veckor gammal. En tredje liten tös för deras del. Alla flickorna lekte hejvilt tillsammans och vi satt ner med dem minsta och kunde koppla av en stund. Så härligt när barnen trivs ihop.

Vi rundade av dagen med en pizzadejt i Dalby och lite tärning. Spelet gick inte särskilt bra den här gången, Rödebyborna tog hem skiten med vad man brukar kalla det "nybörjartur". Nästa gång ska jag vässa mina armbågar.

Söndag idag och helgen är slut. Snart dags att krypa till sängs, så snart lilla bus ätit klart. Vi tog en sovmorgon idag igen och sedan besökt vi mamma en sväng. Handlade på vägen hem, slöngde ihop lite middag och avslutade dagen med stora bus simskola. Så duktig hon blivit. Jag har inte varit med på några ggr och måste säga att hon utvecklats enormt. Hon hoppar från höga kanten själv, försöker simma under vattnet, dyker och flyter näst intill själv. Det var en fröjd för ögat och sjölen att se henne idag. Som hon lyser av glädje, bästa beslutet vi tagit att låta henne gå simskola. Det ska vi fortsätta med!

Nehe, tack för denna helgen nu är det dags att krypa ner. Godnatt

Stökig morgon... en tand?

Utvecklingen går framåt för lillskrutt och vändningarna sker lite då och då, mestadels från rygg till mage. Än så länge har hon inte riktigt kommit på hur hon ska få loss armen när hon vänt runt och blir därmed arg och tjurig. Rent av missnöjd och vill tillbaka till rygg eller komma upp en kort stund för att sen kunna läggas på golvet igen.


I torsdags hade vi en mindre trevlig start på dagen. Lillskrutt skrek oavbrutet i över en timme. Jag matade, bytte blöja, provade med lite alvedon i tandköttet, gav närhet och vaggade i famnen ocj provade lägga ner. Inget hjälpte och jag var slut som artist, grät en flod och slutligen somnade hon i min famn. För att slippa stormen igen fick stora skrutt stanna hemma från förskolan. Vi hade antagligen aldrig har lyckats göra oss iordning utan samma visa gång till när hon äntligen sov.

Ställde in frukosten med pappa/morfar och somnade om en stund. Tack och lov för det, vaknade upp betydligt piggare och kunde starta dagen. Det blev slutligen en lunch hos pappa/morfar istället och när kag ska åk hem därifrån upptäcker jag något vasst i lillskrutts tandkött. Tittar och får se en vit prick, hårt som bara den. Tycker det känns lite smått konstigt men anar att det skulle vara en tand. Märkligt dock tycker jag då det är på sidan eftersom framtänderna brukar komma först. Men tre dagar senare är den kvar, barnet dreglar mer och mer och äter nästintill upp sina händer. Verkar inte helt omöjligt att det faktiskt är en tand ändå, tänkte jag skulle ringa bvc och höra om dem kan titta på det och hjälpa mig avgöra det hela. Ge mig svart på vitt helt enkelt.

Måndagen från...

Vilken skit start på en ny dag, en ny vecka. Sambon kom hem igår och sa att något hänt med växlarna i bilen och att backen inte gick att lägga i. Så jag behövde ta den till verkstad på som idag, jobbar på bilverkstad/firma därav mitt ansvar. Sagt och gjort trodde jag när bilen inte vill samarbeta alls halvvägs till förskolan. Lyckas slutligen ta mig hela vägen till förskolan för att lämna av stora tösen men där är jag fast. Sambon kommer för att bogsera men på vägen tar det stopp, återvändsgränd pga vägarbete. Så nästa steg blev vörgaren som kommer inom en kvart. Bilen, jag och lillskrutt åker med bärgaren och på jobbet kikar dem lite svannt och misstänker även dem att det är något med kopplingen. Jag får en annan bil att ta mig hem med och den får jag nog rulla runt i ett tag. Dem har mycket på jobbet och det verkar vara ett stort projekt med mpnga timmar och som också för med sig stora kostnader. Vår vanliga tur, idag är DieselDoris fruktansvärt billig. Imorse hade jag kunnat skänka henne till vem fan som helst, önskade att någon skulle råka tappa något riktigt tungt och krossande över henne. Min röda fina lilla Doris, som jag vanligtvis älskar att åka runt i. Bli hel igen!


En bättre lördag

Vilken ljuvliga dag vi haft. Startade med lite sovmorgon, mys och film innan vi steg upp ur sängen för att starta dagen. Efter frukosten hade pappan tyvärr lite måsten och vi klädde oss efter en småmulen himmel och gav oss ut på kastanjejakt. När vi kom hem slängde vi in en plåt med kanelkryddadw äpplen i ugnen men stängde av den lika snabbt och for till stan med mina systrar och systerdotter för en lunch istället.

Väl hemma igen slängde vi in äpplena på nytt och denna gången blev dem klara. Pappan hade fått massor gjort här hemma. Bergvärmen är färdigborrad och indragen i huset och nu väntar vi bara in elektriker och rörmokare för inkoppling. Så härligt att vi närmar oss slutet på projektet. Fallskyddet på taket har kommit upp så sotarn inte har något att anmärka på när han dyker upp nästa fredag. Gropen i garageinfarten är igenfylld och grannen har fått lite grävhjälp. Maskinen är nu tillbaka på son rätta plats och när vi hämtat upp pappan så tog vi en sväng för att ha ska till tacos. Då ringer syrran lite spontant och vill äta ihop. Sagt och gjort så styr vi bilarna mot stan för super mysig middag och avslutar kvällen med en rejäl förlust i sjuan hemma hos oss. Gaah, så orättvist dem spelade mot mig. Men utöver det hade vi en trevlig kvälloch  dagen sammanfattar jag som toppen. En riktigt härlig lördag minst sagt.

Vaccination

Idag var det dags för vaccination på lillskrutt. Något jag absolut inte är förtjust i så därför tar jag alltid med mig barnens pappa när det ska tas sprutor. Vikten idag stannade på 4805 gram och längden på 58 cm. Sakta men säkert växer lillskrutt och följer sin kurva finfint. Vaccination var inte heller hennes grej, så ledsen hon blev. Men med nappen och pappas famn gick det över rätt så fort. Så tremånaders kollen är gjord  och nästa blir vid fyra månader, dock lite fördröjt med sådär 14 dar. Lite synd kan jag tycka men så kan det bli när det är många barn som behöver tider och när sköterskorna ibland också behöver ledigt.


Idag somnade lillskrutt i vagnen hem från bvc och har mest sovit sedan sprutorna. Än så länge ingen feber och inte mer gnällig heller. Vi får se om det blir mestadels sömn, gnäll eller en helt vanlig dag.

Mage till rygg

För fjorton dagar sedan vände lillskrutt första gången från rygg till mage. Blev lite förvånad eftersom jag fått för mig att de flesta vänder från mage till rygg först. Men vår lilla börjar med rygg till mage. Det tog sen nästan en vecka innan hon gjorde det igen, men nu vänder hon när man minst anar det. Gäller att vara med!


Idag på babyrytmiken tog hon nästa steg och vände för första gången från mage till rygg, hurra! Liten börjar minsann bli stor och nu händer det grejer. Att lämna henne utan uppsikt går minsann inte att göra annat än på golvet. Misstänker att det kan börja gå undan för undan nu. Dags att träna in vanan att stänga grinden till trappen. Innan vi vet ordet av så krälar la ungen runt här hemma. Eller så tar det ett bra tag till, vem vet?!

Idag är det iaf en stolt mamma som sitter bakom skärmen och skriver detta inlägg. Vår minsting utvecklas verkligen för var dag, älskade lilla barn 💕

Mysig måndag

Ny vecka igen och här inleds den med en mysig måndag. Stora tjejen är på förskolan och under tiden myser lillskrutt och jag framför tvn. Tänt en brasa för att få upp värmen i höstkylan, lillskrutt har somnat gott i sitt babygym och jag har ätit ett litet mellanmål. En bättre start på veckan kunde jag nog inte fått.


I eftermiddag blir det gos även med stora skrutt när vi hämtat hem henne. Till middag blir det lasagne och efteråt ville sambon ut i skogen för att plocka svamp om vädret tillåter. Tyckte jag lät toppen så håller tummarna för en härlig och solig eftermiddag.

Ikea

Vilket grått, ruggigt och trist väder det varit idag. Barnen mös ner sig i storasysters säng imorse så pappan fick lite extra vila och jag kunde ta en lång varm dusch. Efter frukosten hade pappan att göra med båten och hjälpa svärfar med uppdragning av deras båt, inget som vi direkt kunde hjälpa till med. Så förmiddagen ägnade vi åt lite plock här hemma och efter lunch stuvade vi in oss i bilen och for mot Kalmar, Ikea. I sällskap med mamma och J. Bägge barnen somnade innan vi hunnit köra tio minuter och där satt jag ensam i bilen och sjöng. Barnen skötte sig bra hela eftermiddagen

utan gnäll och skrik och det tackar vi för.

Lillskrutt somnade i bilen på hemresan men stora skrutt var vaken hela vägen. Till en början sjungades men sen mer hemlängtandes. Hem till pappa. Här sitter vi nu och myser, ska strax förbereda lite middag. Sen kryper vi nog ner i soffan till något bra på tv med en tänd brasa. Riktigt höstmys minsann.

Vägra förskola

Onsdag redan och vi myser, storasyster är hemma hela dagen med oss. Hon är så medveten denna lilla dam. Hon vet att mamma och lillasyster är hemma hela dagarna och myser och annat medan hon går till förskolan tre dagar i veckan totalt femton timmar. Att hon är så medveten gör det svårt för hjärtat att lämna på förskolan de dagar gln är där. Hon gråter en skvätt varje kväll dagen innan det är förskola och en liten skvätt vid lämning. Det skär, och gör ont i hjärtat, hon vill absolut inte till förskolan trots att både hon och jag vet att hon har så roligt där med sina kompisar. Jag försöker avleda med att lillasyster och jag ska till doktorn, handla, städa och tvätta, sånt som inte är super roligt precis. Ändå lämnar jag som oftast en ledsen liten tjej. Personalen är super go och tar verkligen hand om henne på morgonen och så fort jag är utom synhåll brukar hon bli på glatt humör igen. Det känns skönt och bra i mammahjärtat. På eftermiddagen är det en glad tjej som springer fram till min famn och då vet jag att hon haft en bra dag iaf. Älskade bus hoppas det snart ska släppa.. Mamma älskar dig!


Dopdagen

Igår tre månader och en dag gammal döptes vår lillskrutt. Som jag stressat för att få allt bra. Kakor, tårta, lokal, kläder och allt annat som skulle förberedas. När allt var klart och jag öppnar kartongerna till tårtorna för att dekorera dem bryter jag ihop. Konditoriet har själva dekorerat dem utöver texten jag bett om med vita rosor och gröna blad, om jag blev arg, irriterad, besviken och ledsen. Ringde och skällde lite och har blivit lovad ersättning, så imorgon är det jag som far mot konditoriet för ersättning.


I övrigt gick allt bra när dwt väl var dags. Uppklädda tillsammans med faddrarna gick vi genom kyrkan till altaret för att döpa lillskrutt. En vaken, nöjd tjej som till och med log och flirtade när prästen höll henne för att döpa henne. Inget kräk och inget skrik under hela ceremonin, inte heller vid dopfikat efteråt. Storasyster skötte sig också hur bra som helst. Hon fick hjälpa till med att tända lillasysters dopljus och hänga upp hennes dopdroppe i dopträdet.

Efteråt bjöd vi på kaffe, kaka ocj tårta till alla våra gäster och dem överöste lillskrutt med massa fina presenter. Allt ifrån smycken, leksaker, förvaringsboxar till pengar och minnesgåvor.

Det blev en fantastisk dag och vi är så nöjda med utfallet. Vi vill tacka alla er som kom och ville dela den stora dagen med oss. Lillskrutt och vi tackar också ödmjukast med ett varmt hjärta för all Gina gåvor.

Tre månader

Lillskrutt blev igår tre månader. Hon växer för var dag den där lilla lilla tjejen och kärleken till henne växer ännu snabbare. Det är galet vad svårt det är att sätta ord på hur mycket man tycker om en annan människa. Jag älskar min sambo och barnen han givit mig något oerhört, dem har gjort mig till en ny människa dessa tre. Utan dem vore jag inte mig själv, och egentligen ingenting. Det är för dem jag lever.

Så lillskrutt, vad händer? Jo hon utvecklas minst sagt och i tisdags, 26/9 rullade hon minsann från rygg till mage. Hon är en liten fegis så det har inte riktigt rullats hela vägen dit igen men snart så så släpper det. Från mage till rygg däremot finns det inget intresse för, hon gillar inte magläget. Men som tidigare nämnts, ingen stress för då kan det bli att hon backar istället. Allt i hennes fart helt enkelt.

Hon sover bra också, många nätter hela natten men ibland bryter hon sin nya trend vill byta blöja och äta en gång om natten. Börjar vänja mig vid att vara vaken om natten men jisses så trötta vi är på dagen. Senaste veckan har lillskrutt börjat acceptera sitt babygym också. Vi har kunnat ligga där långa stunder, lekt och pratat. Så mysigt

Nacken tränar vi också på vårt lilla vis. Hon ligger på mage på våra bröst och lyfter på huvudet. Sträcker sig framåt i bilstolen och när hon "sitter" med ryggen mot vårt bröst i soffan. Hon kämpar på vår lilla tjej på sitt egna lilla vis.

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0