Stora tjejen

Min lilla juvel växer för var dag. Hennes språk och sätt att göra sig förstådd blir allt lättare att förstå. Fler och fler små ord kommer ur munnen tydligare för varje gång. Allt ifrån, mamma och pappa, nej, aj och oj till mer, momo och gunga. Ja detta lilla ordförråd utvecklas sakta men säkert och vi lär väl inte veta ordet av förrän hennes tvåordiga meningar är på sin plats.

En annan stolpe som kom igår vart vid lämnade på förskolan. Skruttan får alltid, om hon vill vilket är oftast, ha tuttis i bilen på vägen dit och sedan ber jag att få den innan jag lämnar förskolan. När jag hämtar och vi spänt fast oss i bilen på eftermiddag får hon tuttis igen om hon vill ha den. Jag har hittills alltid bett om att få tuttis innan jag går, pussats och kramats och vinkat hejdå i fönstret. Men igår till min förvåning lämnar skruttan över tuttis till mig innan jag ens själv hunnit tänka på den, kramar och pussar mig och springer till fönstret för att vinka. Förstår ni chocken som infann sig?! Jag blev alldeles till mig av känslor. Stolt som en fura att hon själv väljer att lämna ifrån sig tuttis samtidigt som jag kände att nu minsann är skruttan snart inte så liten längre. Jag insåg att hon är stora tjejen och inte mammas lilla bebis längre, en smärre känsla av sorg. Min lilla lilla bebis blir stora tjejen.

Men jag rycker upp mig igen, minns alla ljuva stunder och följer glatt utveckligen från bebis till stora tjejen. Alla dessa ljuvliga och fina framsteg som skruttan gör. Varje litet fotsteg är en fröjd att se på och mitt mammahjärta smälter, jag dör sötdöden och allt där till. Min vackra lilla flicka!!



This weekend

Ny vecka och nya möjligheter. Skruttan verkar, peppar peppar, vara frisk för den här gången och jag hoppas för allt i världen att vi klarar oss riktigt länge nu. Lite smått hosta och snuva kvar men det hör hösten till, en annan är likadan.

Eftersom sjukan lämnat oss passade vi på att utnyttja helgen bäst vi kunde. Fatet jobbet i fredags åt vi tacos innan vi körde ett lass till tippen. Hem och bytte om och op med reflexvästar gör en promenad med H&D och deras L bort E&J för idolens hela kvällen. Lördagen tvättade och städade vi bilar samt tog hand om två veckors smutstvätt. Käkade pannkakslunch med H&D, tog en sväng till pumpamarknaden och avslutade dagen med grillat och film.

Söndag tog sambon hand om garaget och båten medan jag städade huset och busade med skuttan. Skruttans "momo" kom på besök och vi busade för fulla muggar. Storhandling på kvällen och sedan kröp vi ner för att ladda om för ny vecka. Ja nytta med nöje och vise versa. Mycket hann vi med och trevligt har vi haft. Top notch helt enkelt!!

Ljuvligt härlig bild från när vi var på Senoren för några veckor sedan :)

Torsdag

Torsdag och imorgon är det äntligen efterlängtad fredag, helg och dessutom löning. Trots min snoriga näsa, grymma hosta, huvudvärk och nackspärr har jag tagit mig genom en vecka på jobbet och mina två stora deadlines för månaden är avklarade. Tack för det!! Imorgon glider jag med enklare arbete och sedan tar jag helg, mysa med familj och vänner och göra nytta på hemmaplan. Klippa gräset, åka till tippen, städa huset och tvätta kläder, mellan all dess nytta ska jag bara vara. Vila, gosa, leka och mysa med familjen och njuta av deras sällskap till fullo. Precis som en ledig helg ska vara.

Ikväll tog vi på oss promenadskorna och gick bort till H&D och deras lille L. J&V kom med fika och vi hade en trevlig kväll tillsammans för att prata ikapp. När L inte längre låg i babysittern, som de lånat av oss, passade skruttan på att nyttja den. På med pyjamas, värmde välling och där låg hon sedan och slukade sin välling. Vår lilla skutta, jag dog sötdöden för en stund. Så mycket kärlek detta barn ger oss!!



Vårdcentralen

Eftersom vår lilla skrutta varit feberfri i nästan två dagar fick hon hå till förskolan idag i hopp om att vi nu faktiskt var på väg tillbaka mot en frisk vardag. Men tji fick minsann vi när förskolan ringde redan klockan elva om att lilla skruttan återigen fått feber, gnällde och tjurade och nästan somnade när dem vart ute på förmiddagen. Pappan ryckte in och åkte hem, mamman ringde svärmor för att höra om vi kunde få hostmedicin utskriven. Det slutade med ett besök hos vårdcentralen för pappan och lilla skruttan. Super trött och sovandes besökte skruttan läkaren tillsammans med pappan. Stick i fingret och avlyssning på lungorna. Jodå hostmedicin utskriven, besked om väldigt mycket slem i luftvägarna och rekommendation om flytande föda. Men någon lunginflammation skulle vi inte behöva oroa oss för, eftersom bland annat febern mer går upp och ner än håller sig jämn. Skönt det! Skruttan och pappan får vara hemma imorgon också och kurera med hostmedicin, nässpray och så mycket flytande föda som möjligt.

Själv vaknade jag upp med dunkande huvud, nästäppa och halsont imorse. Men plikten kallar denna veckan och jag har flera deadlines som måste hållas. Så mot jobbet resten av veckan mot min vilja och mitt välmående. Ska vi någonsin bli friska!!

Veckan

Söndag kväll och dags att krypa till sängs. Förra veckan blev en kort arbetsvecka. Skruttans förskola vart söt ha på onsdagen och sedan åkte hon på feber, hosta och täppt näsa. Dessutom vekar fyra, ja FYRA!!, tänder vara på väg samtidigt. Stackars lilla skruttan. Så vi blev hemma torsdag och fredag också och först idag har hon varit betydligt piggare. Hoppas det vänder nu så vi kan få bra friska ett tag.


I fredags tog pappan över efter jobbet och medan jag for med mitt jobb på en 24-timmars kryssning till Polen hade pappan och skruttan ett mysigt dygn tillsammans, middag hos morfar i fredags kväll och häng hos farmor och farfar hela lördagen.

Själv hade jag en kanonresa. Trevligt sällskap, god mat och dryck och dans långt in på lördagsmorgonen. Känner mig mer hemma i min nya jobbfamilj och efter resan känns det som jag har en  mer avslappnad relation till dem flesta. Jag vart lite skeptisk till resan först men den föll ut i ett mycket gott resultat.

Längtade hem som bara den till min familj igår, det var rätt svårt att slå död på alla timmar på hemresan eftersom det inte fanns allt för mycket att göra. Inga vidare aktiviteter liksom. Väl hemma igår kväll kelade jag om min familj innan vi kröp till sängs.


Idag har gubben konserverat och täckt båten medan jag oh skruttis haft en riktig mysdag igen. Legat i sängben och kollat på film, ritat och målat och gjort ingen nytta alls. Precis som en söndag bör vara. Gjorde varm choklad och packade lite lätt fika och tog en promenad med S och hennes lilla N ner till båtarna för att fika med våra gubbar. Kvällen avslutades med grillat hos syran och M tillsammans med H&D och deras lille L. Tack alla för en fin helg med nya trevliga minnen!!

Ledig dag

Den efterlängtade lediga dagen är nu förbi. Vi har hunnit göra så mycket, både nöje och nytta. Skruttis vaknade vid sex imorse, fick välling och skulle nästan somna om när hon upptäckte att pappan vart uppe. Kröp ur sängen medan jag slumrade kvar sen kom hon tillbaka när pappan gick till jobbet. Vi mös en stund innan skruttis började med morgongymnastik i sängen. Hoppade och slog kullerbyttor, detta älskade lilla barn. Halv åtta klev vi upp och stoppade i oss lite frukost. Medan skruttis sedan ritade lite så plockade jag in den rena disken. Klädde oss och åkte mot stan. Plockade upp en barnmatstol på vägen som vi köpt, besökte mina gamla kolleger på banken, lämnade tillbaka överdragsbyxorna på PoP och sedan en snabbvisit hos mormor.


På vägen hem somnade skruttan och sov lite mer än två timmar, det behövde hon som varit uppe i närmre sex timmar utan sömn. När hon vaknade stod jag och tillagade lera så det blev nästa aktivitet innan vi petade i oss lite mat. Ja petade är ordagrant, för det vart inte mycket mat jag fick i henne. Plötsligt böev hon hängig, gnällig och ledsen. Kände på pannan och inte konstigt hon varit trött och nu vart hängig. 38,7 och så var vi där igen. Nedrans feber som kommer och går, imorgon blir det hemma igen. Istället för att förskolan är stängd så tar vi vab imorgon. MEN nu vet vi att det är tänderna som bråkar, för i alla fyra små gluggar kan vi tyda små tendenser till tänder som vill spricka genom skruttans lilla tandkött. Så febern för två veckor sedan har säkerligen sin botten i tänderna den också. Skönt att veta så det inte är något annat som spökar.



Men kort och gott har vi ändå haft en riktigt härlig dag tillsammans. Massa gos, mys och lek. Inget går upp emot dagar hemma med min lilla skrutta. Dessa dagar är ovärderliga, dem kommer aldrig igen. Ta vara på dem ni också :)



Fika

Två långa dagar på jobbet med trötthet utan dess like är förbi. Imorgon är det äntligen onsdag, lillördag och ledig dag för mig och min älskade lilla skrutta. Vi inledde vår ledighet redan ikväll med en fika hos S&N och deras lilla N. Det bjöds på tårta och kakor från kalaset för S som fyllde år igår. Ingen märkvärdig present men en liten flaska rödvin tog vi med oss i gåva. Det är ju tanken som räknas trots allt. Mys, lek och prat om allt ifrån jag vet inte vad till våra planer med husen. Ja det finns att göra på dessa nedrans hus. Det kostar tid och pengar. Tusen tack för kvällens inbjudan, vi ser fram emot nästa dejt.

Nu tänkte jag faktiskt bädda ner mig, ja innan klockan tio. Skruttan sover sedan halv åtta och gubben i huset sedan halv nio. Så det är faktiskt helt okej att krypa ner nu, sist i huset. Så godnatt kära läsare, mina batteri ska laddas inför en mysig ledig heldag med min lilla skrutta. Vad ska ni hitta på imorgon?



På torra land

Så vart ännu en vecka passerad och vi springer mot julen och ett nytt år.

Veckan som gått har innehållet allt ifrån kvällspromenader, övertid på jobbet, tömning av båten, föräldramöte och feber. Febern stod mamman för denna gången, huvudvärk och frossa på jobbet hela onsdagen visade sig vara 38 graders feber när jag kom hem. Bet ihop och knatade till jobbet dagen efter utan feber.

I fredags kväll vart jag uttråkade så vi åkte hem till svärföräldrarna en sväng, fick även träffa skruttans faster som flyttat till Kalmar. Kvällen slutade med att gubben somnade i soffan och skruttan och farfar på golvet.

Lördagen jobbade gubben och jg och skrutt spenderade hela dagen med mormor och J, samt moster E som anslöt under dagen. En runda på stan och skruttan fick sig en superläcker och bra cerise vinteroverall ifrån polarn och pyret av sin mormor och J. Vi och en fika innan vi for mot Holmsjö för marknad. På vägen stannade vi till där pappan jobbade så han kunde få kela om sin lilla skrutta lite. Pappan åkte på hockey på kvällen och under tiden mös vi ner oss till en film och vek lite tvätt. När pappan kom hem körde vi lördagsmys innan läggdags.

Idag blev det en tidig morgon, Paula vår lilla nimbus skulle äntligen upp på torra land för att vila inför nästa säsong. Många båtar stod i kö och innan vi vart klara så var klockan halv två. Självklart fick skruttan även denna gång åka med i lastbilen som lyfter vår båt. Lunch och sedan somnade skruttan och pappan pladask. Morfar tittade förbi precis när skruttan slog upp sina ögon efter vilan. Med sig hade han en kudde format som ett hjärta och ett lektält som han inhandlat i Kalmar på Ikea igår. Skruttan vart stormförtjust och lekte med alla sina leksaker och gosedjur i tältet.




Ja det krävs inte mycket för att skruttan ska bli nöjd, prova overall och spegla sig eller leka i lektält. Ja minsta lilla går hem för vår lilla skrutta, så oerhört lätt att sysselsätta nio utav tio gånger.

Första föräldramötet

Ikväll har vi varit på vårt första föräldramöte. Man går dit och vet inte alls vad det innebär, samtidigt som man förstår att dem ska berätta om verksamheten. Först fick vi lite fika och sedan berättade förskolechefen om en utvärdering som vår förskola tillsammans med flera andra förskola är med i. Den innebär att vi, personal, barn och föräldrar, tillsammans ska utvärdera just vår förskola för att se vad som är bra och vad som kan eller behöver utvecklas. En kvalitetssäkring som kallas Qualis.

Sedan visades ett bildspel av pedagogerna där dem berättade om hur förskolan jobbar och vad dem gör på dagarna. Hur dem använder olika medel och naturen för att utveckla barnen. Allt ifrån tecken och gester, språk, matte och att ta hand om och värna om varandra. Att alla är olika och tycker olika men att det är okej. Ja dem hjälper våra barn att utforska och lära sig en massa saker som vi sen får erfara hemma. Det är fantastiskt vad förskolan gör för våra barn. Jag är så glad att vi valde att börja med förskola vid ett års ålder, skruttan har sådan nytta av att få vara med andra barn om dagarna. Dem lär sig så mycket av varandra och har roligt tillsammans. Tar hand om varandra, hjälper varandra att klä på sig när dem ska gå ut och håller varandra i handen när dem ska sova middag.

Dessutom har vi valt en bra förskola. Pedagogerna är jätte goa, alltid med ett leende på läpparna. Tar emot barnen med glädje när vi lämnar och lär sig snabbt barnens rutin med puss och kram och vinkning i fönstret. Berättar lite om dagen när vi hämtar, om något varit mindre bra och hur dem sovit och ätit, uppdaterar oss föräldrar med bilder och filmer i en sluten grupp på sociala medier. Maten lagas av en fantastisk tjej i köket, mycket tid spenderas ute på gården och i skogen. Ja, vad kan man säga, vi är toknöjda!!

Skruttan somnade på nolltid ikväll efter en dag på förskolan och sedan kvällsmys med mormor och J 💕

Kanelbullens dag

Kanelbullens dag i alla ära. Startade morgonen med frukost, städ för mamman, bad för skruttan och finslip på garaget för pappan. Sedan var dagen igång. Runt tolv somnade skruttan och jag gjorde tre pkåtat kanelbullar. Vanligtvis brukar det vara våra (mina och sambons) vänner som kommer på besök när vi skickat en inbjudan. Men idag kom även ett helt gäng kompisar till skruttan, A&V, N och L. Alla i lite olika åldrar men jisses så mysigt med hela huset fullt av vänner och barn. Livat och glatt, massa kanelbullar i magen, bus, lek och mys och några små olyckor. Men, inget kalas utan kras säg!! 😂😃👍😘


Dagens bjudning var för mig lyckad och jag kryper nu ner i min säg med ett leende på läpparna med längtan efter nästa dejt!!

Friday baby

Its friday baby!! Vilken fredag, startade trött som fasen och kom precis i tid till jobbet. Men på gott humör och dagen flöt på till bättre än bäst. Kollegan vart inne tidigare i veckan och hittade ett kryphål i bokföringen som diffat och tack vare det lyckades jag hitta alla belopp som lett till diffar och numera är bokföringen i balans igen. Skruttan är frisk igen och kunde gå till förskolan med ett leende på läpparna, det gör gott i själen. Fikade på kanelbullar i eftermiddags på jobbet med rosa pärlsocker för det är rosa månad och då kör vi rosa för cancerns skull. Ett telefonsamtal gjorde fredagen ännu bättre och helgen vart än mer efterlängtad, hämtade en solstråle på förskolan och for hem för bus och lek. Sålde av lite prylar hemma och nu har vi sjunkt ner i soffan hos syrran efter tacokväll. Skrutt sover pch vi myser och rensar i syrran garderob.

Snart dags att fara hem för att sova, imorgon blir det loppis för fulla muggar och sedan avslutar vi kvällen hos mamma för middag med familjen. Denna helgen kommer bli en bra helg, så är det..



rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0