Lördag

En lugn dag har utspelat sig hos idag, vi har mest lunkat runt här hemma i pyjamas och gjort inget särskilt. Riktigt härligt. Framåt eftermiddagen hoppade vi in i duschen och gjorde oss redo för middag hos N&D och deras små troll. Grillspett till middag och vit chokladkladdkaka med hallongrädde till efterrätt. Lite gotte, bus, mys och mello för att avrunda med lite kortspel innan vi tog promenaden hem. Cirka trettio minuters gångavstånd, lagom innan man kryper till sängs. Tusen tack för en trevlig eftermiddag och kväll, vi ser fram emot nästa dejt!



Ledig fredag

En härlig fredag såhär sista dagarna i februari. Skruttan och jag har varit lediga och tog oss en skön sovmorgon till nio innan vi steg upp för att äta frukost. Plockade sedan lite i köket, samlade ihop alla sopor, bytte sand i kattlådan, slog in skruttans födelsedagspresenter och sedan for vi på turné. Hämtade ut ett paket från jollyroom innehållande regnställ och gummistövlar till skruttan, hämtade ut datorn som för övrigt är helt paj, shoppade lite till min lilla och besökte sedan kollegerna i Lyckeby.



Eftermiddagen passade vi på att säga hej till mormor, J och moster innan dem for mot Lanzarote. Och hängde eb runda med stora moster på minishopping. Pappan mötte vi upp för att beställa bilstol och kolla på en kompletterande vagn att ha på sjön. Handlade och sedan hem för middagsbesök av faster och hennes karl. E dök upp med blommor som grattis till mitt nya jobb och kort därefter kom även moster och M, lite rötjut och tärning och kvällen vart fulländad. Tusen tack för en härlig sista ledig fredag innan denna mamman ger sig ut på heltidsjobb igen!


Fullt ös en fredag som denna och jag har njutit varje minut med min skrutta. Tänk vilken glädje ett litet barn kan ge, så obeskrivligt underbart!

Sista måndagen

Sista lediga måndagen innan jag börjar jobba heltid igen. Usch det sliter i mitt hjärta och min själ, jag känner mig inte redo. Men jag måste bli, ett nytt spännande äventyr på en ny arbetsplats väntar. Jag hoppas detta ska bli bra. Men att lämna skruttan sista månaden innan hon skolas in gör mig illa till mods. Missförstå mig inte, hon kommer ha det hur bra som helst med pappan i en hel månad men jag kommer sakna ihjäl mig varje dag, timme och minut. Jag hade liksom inte väntat mig att det skulle ta en vändning just nu, men det gjorde det och förhoppningvis är det till familjens fördel. Family first!!

Igår införskaffade vi den där nedrans alvedonen och hör och häpna, skruttan sov mycket bättre inatt. Därför gnodde jag lite alvedon på tandköttet ikväll också och hoppas på sömn inatt igen. Inte bara dottern dock som behöver alvedon. Mannen kom hem efter jobbet och har legat pall nästan hela kvällen. Hosta, täppt näsa och tung i huvudet men än så länge ingen feber. Vi håller tummarna för att han inte ska få feber också utan att det vänder fort. Sjuka är vi inte intresserade av nu.

Nehe, sängen kallar. Som vanligt är jag  vaken alldeles för sent, när ska jag lära mig? Godnatt..

Tredje tanden

Igår, 21 februari, upptäckte vi att skruttan fått sin tredje tand. Denna gång  höger framtand i övre käken. Den sticker ut en liten liten bit så att vi både känner och ser den. Inte konstigt att skruttan blivit snorig och gnällig i två nätter när den söta lilla tanden försökt ta sig genom tandköttet. Så roligt och spännande med allt som händer i skruttans utveckling nu. Det händer saker hela tiden. Jag blir alldeles rörd och gråtfärdig när jag tänker på hur stor hon börjar bli. Vår älskade lilla skrutta!!

Idag blir det en tur till affären för att skaffa flytande alvedon som vi kan gno in lite i tandköttet vid sänggåendet så att skruttan kan få sova om nätterna. Fick tipset av en kollega när första tanden kom men har helt glömt köpa. Så igår när M bekräftade att det verkligen funkar bestämda mamman sig, flytande alvedon blir det. 

Fullt hus

Vilken lördag vi hade igår, startade med en god frukost tillsammans vid öksbordey hela familjen och sedan drog vi igång storstädning inför kvällens besök. Alla rum dammades, dammsögs och våttorkades. Det tar sin lilla tid med en liten skrutta som far längs med benen men klara blev vi tillslut. Efter städningen var tanken att vi skulle åka till babyproffsen för att kika lite grejer, men skruttan och mamman somnade pladask i sängen. En rikigt mysig vilostund med det vackraste som finns sovandes på mitt bröst.



Medan vi sovit hade pappan duschat och medan mamman duschade åt skrutt och pappa lunch, sen tog vi oss iväg till babyproffsen. Kikade på det vi skulle och två av tre saker kommer att inhandlas inom en snar framtid, den tredje vart alldeles för dyr för vår smak. Efter besökte vi mormor, J och moster en runda och vi ock dessutom en bild från morbror. En bild på stiliga morbror i sin gröna uniform.


På kvällen anlände alla våra gäster, hedersgästerna vart våra fina vänner från F&M och deras små prinsessor. Vi hade även bjudit in H&D, J&A, E&M samt E&J. En lång och trevlig kväll fylld av tacos, chokladpudding, godis, öl och vin. Grabbarna badade tunna medan vi damer höll oss på det torra och spelade tärning och sjuan. Tusen tack alla ljuvliga människor för en fantastiskt härlig kväll tillsammans.

Skrutt fick en jätte fin tidig födelsedagspresent från F&M och deras små sessor, tack så jätte mycket!!

Fredag

Idag knatade skruttan och jag på i lagom tempo här hemma fram till lunch. Gick upp först vid nio för att äta frukost och sedan satte vi igång en maskin tvätt och bäddade rent sängarna. Gjorde oss redo för en ny dag och fotade min lilla skrutta på hennes elvamånaders dag. Sedan slog hon igen sina små blå för en liten vila och jag passade på att byta maskin i tvättstugan. Moster anslöt och vi tog en lugn tur till stan och Lyckeby. Köpte inget idag men kollade ut fina vårskor till skruttan.

När pappan kom hem var han super hungrig, typiskt! Jag hade inte börjat med maten för jag trodde han skulle på cwc. Så vi for för att handla skinka, vilket blev handling för morgondagens middagsbesök  också. På vägen hem stämde vi träff med H&D för att äta hemgjord pizza. Färdigt deg- och såskit men innehållet ordnade vi själva. En massa samtalsämnen for genom vårt hus ikväll och vi har haft en trevlig kväll. Nu ska jag stänga mina blå för att ladda om till lördagens trevligheter, godnatt kära läsare!


Elva månader

Idag är det den tjugonde februari och prinsessan Leonore fyller ett, en speciell dag för svenska kungafamiljen. Men för oss är det något annat speciellt med denna dag, vår lilla skrutta blir idag elva månader gammal. En liten tjej som börjar bli stor, som utvecklas för var dag. Allt ifrån tänder och kryp till att stå själv och knata runt med sin gåvagn. Dans, bus och lek står dagligen på schemat. Sedan du kom vår lilla trollunge har livet blivit något alldeles speciellt. Varje dag, minut och sekund tillsammans med dig är obytbart. Mamma och pappa går genom eld och vatten för dig, always and forever! 💕





Bättre dag

Knatade iväg till jobbet imorse trots att det vart tungt att stiga upp när klockan ringde 06:00. Packade ner lunchen, hävde massa varmt te, på med mascaran och ut till bussen. Tog faktiskt linje 152 idag istället för att promenera tio minuter till linje 5. Visst var jag på olats tio minuter tidigare men jag kunde då knata på i mitt tempo innan morgonmötet. Perfekt!

Efter jobbet knatade jag iväg till bussen och blev upplockad på vägen av pappa. Köpte med oss gräddbullar hem till skruttan och sambon min som vi fikade på. Skruttan mös med morfar tills hon vart så trött att hon nästan somnade ståendes. Härligt med besök av våra föräldrar lite då och då. Tusen tack för ikväll!

Förkylning from hell

Imorse vaknade jag med gröt i halsen, slemerik i näsan och virriga Britta i huvudet. Yes, noot. Snoozade flera gånger innan jag tog mig upp. Drack världens kopp med te, packade lunchlådan, la lite mascara och tog tempen. 37.4 grader och det är jäklar på håret till feber för min del. Men knatade iväg för att göra mitt bästa på jobbet. Snörvlade och hostade bland mina kolleger och sedan på mina kunder. Jag höll igen till halv två sedan for jag hem. Har vilat mig och kopplat av och gjort noll och ingenting. Min familj har rått om mig och lagat romatisk middag medan jag sov. Väcktes och kom ut till dukat bord med tända ljus, min man han kan. Nu känner jag värmen kryper på lite igen, men hoppas innerligt jag kan sova bort det och jobba imorgon.

Inte proffsigaste bilden, verkligheten vart sååå mycket bättre 💕

Sov gott köra läsare!

Moster mys och cwc

Idag har vi varit och myst med skruttans yngsta moster. Ätit lunch, myst, busat och kopplat av. Skruttan sov inte en blund hos moster idag utan vart fullt aktiv så när vi åkte hem somnade hon som en söt liten gris i bilen. Sedan sov  hon nästan en timme hemma också. Lilla skrutt!

Ikväll vart skruttan hos farfar och tog en lång härlig promenad medan mamman och pappan genomförde ett pass på cwc. Idag vart dessutom nästan hela damligan med och provade på. Förhoppningsvis är det något vi kan fortsätta med tillsammans och även locka fler från damligan. Fy tusan så jobbiga passen är och vad mör man bli resten av kvällen. Hoppas det ger fina resultat, för då är det värt det. Nu är det dags att krypa ner, det vankas visst jobb imorgon... Godnatt!



På andra sidan

Idag har jag fått möjligheten att stå på andra sidan, på andra sidan disken som kund istället för bakom disken som personal. Jag fick chansen att bli irriterad och bestämd och klaga på servicen jag blev erbjuden. Vår datorn (iofs inköpt 2011) valde härom veckan att inte starta som vanligt, den liksom stannade i bildskärmsläge. Vi körde recoveryprogrammet och fastnade då i nytt läge, med en låst användare som vart på datorn när den stod i butiken (vi köpte visningsexet). Vad som hör till saken är att vi fick datorn med oss hem helt frabriksåterställd och gjorde dem där säkerhetskopiorna när vi kom hem med vår nya dator. Dessa körde vi nu för att få ordning på vår dator men som sagt, den vart låst. Åkte därför till butiken idag där vi köpt den för att be om hjälp. Dem kunde inte låsa upp den och menade på att dem måste skicka iväg den för att fixa den och det skulle VI få betala!! Kan man bli vansinnig när dem inte verkar ha fixat den helt iaf när vi köpte den från allra första början. Jag blev irriterad att sa åt dem att vi inte kommer betala något och att jag kunde ta den med mig hem och be någon annan kolla på det. Då som först provade dem köra återställning och hamnade i samma läge, vilket dem inte förstod. Så till slut tog dem beslutet att skicka iväg vår dator för total återställning och antagligen kommer vi få Windows 7 eller 8 installerat. Dessutom tar butiken kostnaden för reparation. Tusen tack, det hjälper att bli lite vass ibland! ;)



Bus och lek

Idag har jag haft min fina fröken Johansson och hennes två små prinsar på besök. Vi har lekt i skruttans rum tillsammans och busat. Myst, fikat och pratat om himmel och jord. Åh en sådan fin vän jag har. Vi lyssnar, vi berättar och vi stöttar och råder. Alla borde ha en egen fröken Johansson som vän. Tack min sköna böna för att du finns i mitt och skruttans liv och för att vi får vara en del av ditt och sina prinsars liv 💕

Sakteligen bättre

Det är en sån härlig känsla i kroppen när man känner att nedgång blir uppgång, när oro vänder till glädje. Det liksom pirrar i kroppen och leendet kommer sakteligen tillbaka.

Fortfarande snurrar det en del i mitt huvud, jag är inte fullt stabil. Att lämna en jobbfamilj där man känner sig trygg för att skaffa en ny är nervöst. I längden blir det bra, jag vet det innerst inne. Men just nu, sista tiden tillsammans kommer det kännas rent förjävligt. Är jag mogen och redo att ta klivet? SE TILL ATT BLI DET!!

Inte nog med mina jobbyten, mitt i allt bytande ska skruttan skolas in. En stor milstolpe i livet, min bebis har blivit stor. Liten har blivit stor, vart tog första året vägen?! Nu snurrar känslorna för fullt och jag yrar över vad hon behöver på förskolan. Kläder, skor, väska, blöjor, ja gud vet allt. Det är kaos.

Men så mitt i allt kommer små och stora besked som ger mig glädje. Får mig att tänka på annat och oron liksom försvinner för en stund. Jag glömmer och jag glädjs, jag mår bra. En del besked till och med tar bort en del små orosmoln som infunnit sig. Det beror på att beskeden är goda för just det orosmolnet så det kan blåsa iväg och lämna mig. Det är en härlig känsla och jag ser fram emot att kunna låta alla mina orosmoln blåsa iväg och lämna mig. Snart kan jobbmolnet och inskolningsmolnet förhoppningsvis också få lämna mina axlar.

Hemkomna

Imorse strax innan åtta förtöjde färjan och vi också iland. En härlig avkopplande resa och vi har njutit av supergod mat och dryck, spa och shopping. Vi hann se en del av Gdynia och besökte först en marknad som vi blivit rekommenderade (själv tyckte kg den vart botten). Så vi for vidare med vår privattaxi som vi lyckades ragga upp och shoppade i ett stort shoppingcenter. Jisses vad dem kör där borta. Det kändes nervöst många gånger men det gick bra. Resan vart iaf toppen och vi har shoppat allt ifrån leksaker och kläder till dryck och godis. Relativt nöjd med shoppingen och redan nu funderar vi på att åka tillbaka för att besöka Gdansk till sommaren.

Resan startar med buss

En liten drink ombord

Promenad i Gdynia

Såpbubblor gick hem

Mammas och skruttans inköp

Mot Polen

Här sitter vi nu på färjeläget och inväntar klartecken att få gå ombord. En drös i resesällskap, kabinväskor, minisäckakärror och barnvagn. Alla är med och en del är nervösa, jag förstår dock inte för vad. Det här kommer gå så bra, bli så bra och så härligt. En minisemester på havet och visit i Polen. En spännande och trevlig resa med middagsbuffé, frukostbuffé och spa ombord. Gaah, kan vi få gå ombord nu!!

Nehe, dags att stänga ner nätet. Vi höra när vi kommer ibland på svensk mark igen!



Cwc

Hallå igen, en paus i bloggandet och full fart i livet. I tisdags gjorde jag mitt första pass på cwc. Jag vart spyfärdig innan vi var halvvägs in i passet. Tror det var en kombo av dålig kondis och värdelös kolla på ben och armar i samma rörelse. Helt kass med andra ord, det ordnade till sig till slut och jag kunde genomföra passet. I två dagar har jag lidit av träningsvärk, som tur är i lite mildare grad. Cwc får av mig ett bra betyg och jag ska definitivt gå dit fler gånger, kanske jag skrotar det där gymkortet 👍

Underbara sol

Vilka två ljuvliga dagar vi haft med massa solsken. Igår hade jag sådan ångest över att jag inte kom ut något alls. Jag hade fullt upp med en och annan förberedelse så solen fick klara sig utan mig. Idag kom vi dock ut en sväng på förmiddagen med syrran då vi tog bilen till Lyckeby. Satte på mig brillorna i bilen och njöt. Det kändes som vår, strosade runt lite och for sedan hem igen. När pappan kom hem tog vi på oss kläderna för att tillsammans ta oss en riktigt härlig promenad medan solen sakta gick ner. Det bet lite lätt i kinder och öron men oj så härligt och friskt. Snälla sol stanna kvar lite till så vi kan få njuta ännu mer av dig.

I övrigt har vi idag vikt tvätt och plockat in i allas garderober. Packat inför vår lilla weekend och bara tagit det lugnt. Lekt och myst precis som bara vi kan. En härlig start på veckan.



Fröken S

Kalashelgen avslutades med ännu ett kalas, eller närmre bestämt en baby shower. Vi samlade ihop närmsta kvinnliga släktingar och vänner för att överaska fröken S. Vi hade bakat chokladbollar med pärlsocker i rosa och blått, chokladmuffins med mousse och marshmallows samt en tårta som vi dekorerat med text, nalle och babyskor i sockerpasta. Vi gissade på vem bebis i magen är och svarade på frågor ur en babyquiz. Fröken S öppnade de små presenterna vi tagit med oss, allt ifrån kläder och babyvård till gotte och tidningar. Hon vart rörd och tacksam och vi fick en super trevlig eftermiddag tillsammans. Nu längtar vi tills bebisen skall äntra världen och växa upp tillsammans med oss alla. Tack alla för idag!!



Glass är gott

I dagarna två har vi varit på kalas. Vår lilla kalaspingla har varit uppklädd från topp till tå och gjort oss sällskap. God mat och efterrätter har serverats. Trevligt sällskap och massa skratt. Precis så härlig stämning som man vill ha på kalas. Lilla kalaspinglan har minsann inte missat en minut, trots att hon varit super trött har hon inte velat sova. Suktat efter vår mat och efterrätt och det är definitivt konstaterat att lillan tycker om glass. Som hon njuter av den goda smaken, älskade lilla trollunge. Efter glass och slutligen välling, alldeles för sent på kvällen har hon somnat. Nu sover hon gott i sin säg i sitt rum och vi ska också stänga våra blå. Tack för helgen så långt alla nära och kära!



Fredag morgon

Klockan är snart nio på morgonen och skruttan och kag har varit uppe en stund. Fått i sig frukost, borstat tänderna och nu leker hon. Själv ligger jag på golvet i hennes rum, tittar rört på och känner kärlek stark så stark. Denna lilla skrutta, att hon är vår, älskade lilla barn.

Pappan kom hem för en timme sedan efter att ha jobbat natten sedan tio igår kväll. Han sover gott i rummet bredvid, dock med en värkande rygg. När han vaknar får vi pyssla om honom.

Det är en fin morgon i övrigt, inget solsken men det är åtminstone ljust. Åh som jag längtat efter ljusare dagar. Idag har vi lite att ordna med, fröken Karlsson ansluter till vårt sällskap  senare för att hjälpa oss med allt. Ikväll bjuds det på kalas för min svåger. Vi har blivit lovade tacos och dessutom blir det cheesecake till efterrätt. Vilken start på helgen som fortsätter i kalasets tecken redan imorgon för svärfar. Vad "han" ska bjuda på är oklart, tur det, men svärmor har jag för mig skulle bjuda på fläskfilé och undra om hon intehittat  något nytt recept på efterrätt också. Vi får se!

Ha en fin dag kära läsare :)


Trött

Tröttheten har slagit rot. Jag är trött på morgonen, dagen och kvällen. Kg ställer om klockan och snoozar. Tar mig knappt upp ur sängen. Jag är ofattbart trött helt enkelt. Hela dygnet, hela veckan. Så har det varit någon vecka nu. Det är så tradigt och jag längtar än mer efter vår. Solsken och ljusa dagar. Tröttheten gör mig så tråkig, så lat. Jag behöver ny energi helt enkelt, så snälla vår kom bara kom.

Anställning

Äntligen kan jag dela glädjen med er, äntligen kan jag berätta vad som vänder. Livet tar en ny vändning, en yrkesmässig vändning. Jag har blivit erbjuden nytt jobb, en tillsvidareanställning och idag blev det klirrat och klart. Alla papper klara och i mars börjar jag. Äntligen är det min tur. Nytt jobb och nya äventyr. Behöver jag ens tala om hur glad jag är?! Jag ser så mycket fram emot mitt nya äventyr. Jag vill tacka alla som stöttat mig längs min väg hit, alla som hjälpt mig och hållt utkik och framförallt till er som presenterat mig för just denna tjänst. Tusen tack till familj, vänner, nära och kära. Ni är alla värda tusen tack!



Full fart

Så vart helgen slut och strax är det dags att stänga dem blå pch krypa till sängs. Denna helgen har varit helt i vår smak. Vi kickade igång helgen i fredags förmiddag med fröknarna Karlsson och Nilsson, en sväng på stan och fika som avslut. Med oss hem fick mamman ett par byxor och två bh, lillan fick vara utan denna gång eftersom hon fick förra veckan och snart fyller år. Kvällen spenderade vi med tacos hos H&D. En film, gotte och mys. Perfekt start på helgen.

Igår fick lillan åka med mormor och J till Kosta medan mamman och pappan passade på att handla och grovstäda huset. Lillan kom hem med massa fina saker som mormor och J köpt åt henne, tusen tack. Kvällen bjöd på gorgonzolagratäng och kött tillsammans med syrran och M. Några rundor tärning och sjuan innan vi kröp till sängs efter ännu en härlig dag.

Idag har pappan fixat med badtunnan, gjort rent och tömt och grejat. Vi skruvade ner persiennerna i källaren och tvättade skruttan och jag. När pappa kom in hjälptes vi åt med några projekt vi dragit igång innan vi tog lunch. Efter lunch bestämde vi oss för att trotsa snön som föll och ge oss iväg på promenad. En varm gofika efter promenad och sedan for vi på turné till farmor och farfar och avslutade kvällen hos mormor och J. Skruttan sover nu gott och vi ska strax krypa ner vi också. Ska bara se slutet på kvällens film innan vi totaldäckar vi också. Tusen tack alla för en fantastisk helg!



Golf

Japp, ni läste rätt i rubriksraden det står golf. Sambon har ett tag varit sugen på att börja med golf. Lillebror och mamma började förra våren tillsammans med J som spelar lite sedan innan. De har tagit sina gröna kort och nu lockades sambon. Mamma tipsade om en kurs som startar upp i maj och innan vi visste ordet av så hade vi anmält oss. Ja ni läste återigen rätt, vi. För även jag anmälde mig och ska nu gå en nybörjarkurs i golf. Ett spännande äventyr att vänta och vi får se om vi fastnar för det 😂 



rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0