Slut på det roliga

Så var det snart slut på det roliga för min del, semestern är över och imorgon börjar verkligheten igen. Får lov att säga att dessa två lediga veckor varit fantastiska. God mat, trevligt sällskap och upptäckt av nya fina platser. Dessutom har vädret varit med oss hela resan. Ja mycket bättre kunde vi inte ha haft det.
Nu väntar en sensommar och höst med nya äventyr och jag väntar med spänning för att se vad det är för äventyr som står runt hörnet.

Tärnö

Idag har vi anlänt till Karlskronas skärgård igen efter en natt på Tärnö. Sista biten fick vi leka bogserbåt igen och dra in Emma och Johannes till tallan och deras båtplats. Lite soppatorsk sådär på sluttampen slår ju aldrig fel. Men det gick iaf bra. Lagom trött kan jag lugnt säga att jag är och nu saknar jag minsann min soffa. Eftersom jag ska börja jobba på måndag igen hoppas jag minsann att vi kör hem imorgon, jag behöver det..

Bokö

Natten spenderades på Bokö, en väldigt fin och mysig ö. Ena sidan ön skulle jag kalla för ganska barnvänlig då det var så pass långgrunt att man kunde gå över till andra ön men också längs med stranden. Helt perfekt för lite badlekar också. Kvällen bjöd på grillat följt av semesterns första kubbrunda. Killarna vann vilket vi skyller på fusk. In på sista nattimmen tog vi oss en runda skipbo och uno i mörkret på bryggan innan vi alla kröp till sängs.
I förmiddags gav vi oss av till en ö i närheten, Tärnö. Här kommer vi spendera natten innan vi imorgon kör hem till Karlskrona skärgård. Vädret är fortfarande med oss så vi kommer med all säkerhet få en härlig kväll idag med.

Bjuder en bild på Viggo från Bokö

Tjärö/Vägga/Hanö/Hällevik

Teckningen har inte varit sen bästa och telenors förklaring är att dem haft problem i Skåne. Inte för att vi direkt befunnit oss i Skåne men fine. Vi har haft en riktigt härlig vecka sedan senaste inlägget.
Njutit av två härliga dagar på Tjärö som ligger mellan Karlshamn och Ronneby. En riktigt fin ö med hamn, butik, restaurang, dusch och bastu.
Resan fortsatte därefter till Vägga då vindarna var så pass dåliga för att ligga på ö. Det luktade inte riktigt mumma i den hamnen men inget att klaga på. Där åt vi på mysig fiskrestaurang där vi kunde ha med oss vår lilla fishund. Passade också på att besöka Östersjöfestivalen när vi ändå var i krokarna. En langos fick det bli, annars är det inte alltför mycket att ha mer än de riktigt dina båtarna som ligger där under festivalen.
Vidare bar det av efter två dagar för att besöka Hanö. Vilken ö!! Helt underbar och jag kan säga att vi njöt. Tog oss upp till fyren och myste i solen och begav oss sedan till något som kallas för bönsäcken, en lång "brygga" av jättefina rundade stenar som sägs ha uppkommit av en jätte som tappade ut alla sten från sitt förkläde. På Hanö njöt vi, solade och badade i två dagar innan vi begav oss till Hällevik.
Hällevik bjöd på första riktiga sandstranden och passade på att njuta för fullt. Helt underbart vatten också och långgrunt så man kunde gå en bra bit ut. Ja såhär långt har semestern bjudit på riktigt fint väder varje dag och vi kan verkligen inte klaga. Sol sol och åter sol. Bruna och fina har vi ni lämnat Hällevik för att ta några öar på hemvägen då min semester tar slut på söndag.

Bjuder på ett kollage från Hanö för att avsluta detta inlägg...

Karön/Gyllene tider

Två nätter har spenderats på Karön och himmel så gott vi haft det. Lite blåsigt under grillningen när vi anlände i sägs eftermiddag men vad gör det när man har det bästa sällskapet. Måndagen bjöd på rejäl sol så nu har iaf ryggen börjat få färg igen (missade att vända mig om). Kvällen bjöd på Gyllene tider varpå vi från början skulle suttit utanför med små picknick korgar. Men halva gänget ville gå in och jag har ju världen bäste sambo som erbjöd sig att köpa en biljett till mig. Kan säga att det var helt magiskt och jag är så himla glad och tacksam för att jag har en sådan underbar karl. Dags att bege oss mot Tjärö, håll ut för uppdatering...

Semester

Semestern har äntligen dragit igång nu. Vi inledde med lite hasslöfestival helgen som gick och för att vara min premiär är jag hel nöjd. Härligt umgänge och riktigt bra artister. Dessutom har vädret varit med oss så därför kan det ju bara inte börja bättre. Vädret är på topp idag också, solen skiner och ikväll ska vi bege oss till Ronneby Brunnspark med en liten picknick korg och lyssna till gyllene tider. Men nu ska jag först äta lite nybakta frallor som sambon min varit och handlat. Hörs snart igen, håll ut...

Turbulens

Vilken vecka det varit. Det har verkligen varit en riktig turbulens för mig. Så pass att jag nog levt i en annan värld och inte riktigt varit mig själv. Det har liksom varit det mesta denna veckan som jag inte ens kan sätta ord. Förutom all stress och förberedelse inför den stundande semestern. Men känner dock att det nog är på väg bit för bit att lägga sig lite. Imorgon är sista jobbedagen och sedan väntar två veckors ledig. Om det ska bli härligt behöver ni inte ens fundera på. Ska minsann ta till vara på varje minut och koppla av och njuta ordentligt. Så pass att jag kan komma tillbaka till jobbet som den tjej jag egentligen är och köra järnet igen. Så nu ska jag ner i lopplådan och vila upp mig till sista jobbedagen. Natti natti

Sommar

Den svenska sommaren har anlänt med alla tecken som finns. Sol, regn, värme, blåst, jordgubbar, bad, sjöliv och ja säg något en svensk sommar inte bjuder på. Med allt detta har sambon lyckats med ett akutbesök pga av olycka med en vinkelslip och jag tog i runt midsommar och drog på mig en blånagel. Helgen som gick bjöd på en tjejkväll utan dess like precis som vanligt. Precis som det ska vara. Ja än är sommaren inte över heller och mycket mer ska hinnas med. Ett besök hos några vänner på annan ort väntar här näst och därefter blir det semester. Sommar sommar, vi njuter mest av allt med dig!!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0