Torsdag

Torsdag och ännu en vecka har nästan nått sitt slut. För mig har åtminstone jobbvecka nått sitt slut. Efter förra helgens sammanbrott eller bad man ska kalla det, bägaren rann över av all press jag sätter på mig själv, så bestämde jag mig för att be chefen om ledigt imorgon. Det var inga bekymmer från hans sida så en kollega hoppar in och jobbar medan jag får möjligheten att ta en dag till vila. Det ska bli skönt att få vila och göra saker lite i min takt.

Räknar med att läsa lite under dagen och betala alla "roliga" räkningar. Men först ska jag starta upp dagen med ett besök hos BM för att se vad hon har att säga. Lyssna lite på hjärtljuden och mäta. Det lilla vanliga.

Idag tog jag mig en rejäl shoppingtur på stan faktiskt. Inte en enda pryl är köpt till ordinarie pris för en gångs skull och det känner jag mig fruktansvärt nöjd med. Se om jag orkar ägna ett inlägg åt det imorgon med en liten bild på mina inköp. Både till mig, liten och "hemmet".

Nu ner i lopplådan för lite sömn, godnatt!!

Bowling

Ikväll har jag varit med jobbet ute på Saltö och spelat bowling. Först var min tanke "hur ska detta gå"?! Men väl på med skorna och på banan gick det hela galant. Många klot i rännan och kroppen hängde inte med fullt ut, men jag spelade minsann. Det var riktigt roligt att släppa allt annat för en stund och ha skoj. Lite avkoppling och umgänge mitt i veckan. Härligt!!

Men slut på det roliga och dags för sängen. Dock är jag klarvaken och vet inte hur jag ska lyckas somnas. Känner mig lite hungrig också. Hmm, blunda och koncentrera mig på sömn så kanske mina blå slocknar även ikväll. Godnatt!!

Inredning

Inredning är lite av en passion för mig. Att pyssla och dona ger lugn för själen. Det behövs inte alltid nya möbler för att förnya ett rum. Ibland räcker det med lite färg. Denna gången fick det bli textilfärg, och visp så hade vårt barbord och stolar fått ett nytt utseende i köket. Nästan som att ha köpt nya möbler. Så från vita och super skitiga, flådiga stolar har vi nu gått till blå stolar. Vi känner oss nöjdares resultatet och jag planerar redan vad jag här näst ska ge mig på för projekt. Något roligt ska jag nog komma på :)



Bättre dag

Haft en myckey bättre dag än igår. Vaknade upp och åt frukost med mitt hjärta och sedan gav vi oss ut i solen. Syrran och hennes sambo anslöt på en promenad i byn dem också, vilket gav oss flera timmar i solen. Efteråt gick sambon min och svågern loss på tomte och röjde bland buskar och träd. Förberedelse intäfär dränering medan syrran och jag åkte för att storhandla. Kylen ekade!!

Köpte med oss frallor till grabbarna och kikade på sista perioden i hockeyn. Passat på att tvätta lite idag också och en powernap fick det bli innan jag pluggade en sväng. Hunnit med mycket men ändå tagit det i lugnt tempo. Precis som jag blivit tillsagd att göra. Varva ner och koncentrerar mig på mig själv och mitt välmående. Sluta stressa och pressa mig själv för hårt.

Kvällen avslutades med mannen i mitt liv på soffan till en film. Kan säga att jag mått sjukt mycket bättre idag än vad jag gjorde igår. Gårdagen vill jag bara glömma och lägga i det förflutna. Jag grät helt tröstlöst hela dagen. För allt och inget. Kände mig motarbetad och ensam. Ingen förstod mig, fast nog alla förstod att jag var utmattad. Utom jag själv. Därför är det lugn som gäller framöver. Därmed är det dags att släcka lampan och mina blå för ikväll. Godnatt!!




Tårar

Jag är en fruktansvärt känslig person. Jag gråter lätt av både glädje och sorg och ibland för de kanske mest onödiga sakerna. Kan inte påstå att jag gillar att gråta men efteråt är det himla skönt. Man får ur sig så mycket och kan oftast ladda om som människa igen.

Nu är en sådan stund. Kanske en onödig sak att gråta för men är det något som jag ser fram emot och verkligen vill genomföra så vill jag ha medhåll och stöd. Inte motgång. Visst är tips och råd bra men ibland blir det för mycket.

Här har jag ställt in mig på något men jag känner bara suckar och motargument. Just nu fälls därför många tårar och jag är fruktansvärt ledsen. Dagen känns skit och jag vill gräva ner mig och vakna upp imorgon med ett leende och på ett mycket bättre humör.

Tack för mig!!

22 februari

Vad mycket som händer i mitt huvud nu. Alla tankar och känslor bara far runt i cirklar. Idag är det den 22 februari, det tyder på att det på dagen är en lånad kvar till BF den 22 mars. Fast räknar man dagar är det knappt en månad, snarare exakt på dagen fyra veckor, 28 dagar.

Jag börjar ärligt talat bli nervös och stressad. Är allt klart för bebis ankomst??!!

Hur gör man med ett barn? Hur byter man blöja? Hur tröstar man? Hur ammar man? Hur håller man? Hur badar man? HUR GÖR MAN ALLT??!!

Det är ett nytt liv vi ska leva, ett nytt liv vi ska ta hand om. Ett litet liv vi ska fostra och vårda med omsorg. Det ska tas in nya rutiner. Det är stort. Det är nervöst. Men sambon är minsann en klok man. Han säger att vi lär oss med tiden och att det kommer av sig själv. Tack för att du visar dig så lugn och stabil. Jag som stresshöna och virrpanna behöver det. Tillsammans kommer vi bli stabila och precis som alla andra fixa föräldrarollen galant. Kanske vi rent av gör succé!! 😉



30 dagar

Nu är det bara 30 dagar kvar!! När vi startade vår resa hade vi sådär 280 dagar framför oss. För mig känns 30 dagar både som en evighet men också som en raket. Tänk att liten är här vilken dag som, det är så overkligt. Vilken dröm och lycka. Som längtat efter detta i mitt liv, nu är det snart verklighet.

Besök hos BM idag gick bra. Jag följer min kurva bra, bebis hjärtljud slog fint och dessutom är bebis fixerad. Mitt järn eller som BM sa blodvärde var dock lågt igen och hon ville jag skulle öka min dos av järntabletter. Så det får jag lyda sista biten nu. Annars såg allt bra ut. Dock gillar jag inte viktuppgången trots att den egentligen inte är så farlig utan mer normal. De flesta går upp så mycket mer än vad jag gjort, men motion och träning efter förlossningen så ska jag minsann komma tillbaka!!

Idag kom skivan på posten, skivan som vi väntat på. Skivan med våra bilder från fotosessionen. Massa bilder och jag är super nöjd. En del av dem ska förstoras och sättas i ramar, andra ska in i fotoalbum. Tycker verkligen fotografen gjorde ett bra jobb. Tack för hjälpen att föreviga min allra första graviditet!!

Nu ska jag slänga in handduken efter att fått middag av min man och njutit av en stor skål fruktsallad efter det. Godnatt..






Spänner

Ja inte spänner jag några muskler inte. Men magen spänner sig något fruktansvärt och jag kan knappt andas. Jag ligger dessutom helt stilla i sängen och har slängt av mig täcket för jag svettas så. Helt kallsvettig!! Kroppen är kall men svetten pärlar sig. Vad är det frågan om?! Känner i nedre regionerna hur det rör på sig, och även i resten av magen. Jag vill så gärna att bebis ska komma ut nu nu nu. Men för tusan stanna i magen ett litet tag till, förlossningsväskan är inte färdigpackad ännu!! 😝😬

Föräldragrupp

Idag har vi träffats i vår föräldragrupp för första gången. Vi presenterade oss och pratade mycket om förlossningen. Inte om all smärtlindring utan mer om vad som sker och hur processen löper. Om man kan säga så. Det är ju givetvis individuellt men för alla kvinnor är det ändå på något vis lika. Vi upplever smärta, känslor och våra kroppar går igenom samma förfarande. Vi ska alla föda våra barn.

Vi fick se en film där par berättade om sina förlossningar och där två kvinnors förlossningar även visades upp. Det var fantastiskt att se hur lugna dessa kvinnor ändå var och hur dem beskrev upplevelsen. Att se hur samspelta de faktiskt var med sina partners och hur partnerna hela tiden fanns vid sidan om stöttade sin kvinna genom det hela.

Efter visningen på förlossningen i förra veckan har jag inte ens velat tala om förlossningen. Jag har varit så uppskrämd och fruktansvärt förtvivlade att jag velat vända om. Liksom backa tiden, eller lägga över förlossningen på någon annan. Jag har farit himla illa denna veckan och inte alls mått bra pga av alla nålar och smärtlindring som visades upp.

Men efter idag så känns det lite lättare. Man får förbereda sig så gott man kan. Prata ihop sig som par så att man har en liten tanke om hur man faktiskt vill ha det. Lära sig andas tillsammans och sedan ta smärtan och allt vad det innebär som det kommer. Precis som alla andra kvinnor kommer jag också fixa detta, och med Robin vid min sida kan jag inte tänka mig annat än att jag kommer vara trygg. Tillsammans är vi oslagbara och vårt lille pyre kommer få oss att glömma och bara stråla av lycka när det äntrar världen!! 💕

Babysitter

Nu finns även en babysitter i litens rum. Det innebär att vi nog införskaffat det mesta till vårt lilla pyre nu. Jag tror åtminstone inte vi saknar något. Vi har allt ifrån blöjor, nappar och kläder till säng, vagn och andra "möbler". Säkert någon "mindre" detalj vi saknar men antagligen inget som vi kommer behöva akut när liten väl äntrar världen. Det mesta kan vi nog införskaffa efter hand. Jag känner mig "redo", åtminstone så redo jag kan bli.



Sveper förbi

Tiden och helgerna bara sveper förbi. Igår vart kah uppe tidigt för att klippa mig. Där efter sprang tiden iväg ordentligt. Sambon var en sväng på hockey och jag passade på att läsa lite innan vi skulle till mamma för att ära, fika och fira. Martin som fyllt år och syrran som fått sitt slutliga betyg och numera är legitimerad sjuksköterska.

Idag har vi haft en dag till att röja upp, eller egentligen hela helgen. Vi har vikt tvätt, städat, handlat, slängt sopor och sota pannan. Mitt i allt har vi hunnit med lite OS och plugg samt middag på hasslödoppet. Det var vi minsann värda efter denna helgen.

Sambon står numera, om än lite svajigt, på båda benen igen. Det går sakta men framåt. Vi har en period av återhämtning framför oss. Men det liksom allt annat ska vi minnsan klara av. Jag är så glad att vi kommer framåt. Tillsammans är vi som starkast!!

Nu ska jag släcka mina blå och se om min mage tillåter lite sömn. Halsbrännan och värken är smått igång och liten far runt som en ballong i luften. Godnatt..

Mix&Go

Har införskaffat mig det bästa köpet något jag kommer ha stor nytta av. En Blender Mix&Go!! Nu kan jag äntligen enkelt och smidigt fixa mig en smoothie att ta med mig vart jag än ska. Blanda vilka fruktkombinationer som faller i smaken för tillfället, köra igång blendern, på med locket och voilà!! Klart på nolltid och jag kan ge mig iväg. Min bästa kompis helt klart.



2014-02-14

Sambons op gick bra idag. Nu är han kvitt skruvarna, vilka han fått med sig hem, och han är också av med stövel och kryckor. Visst har han lite ont och haltar fram men han får belasta foten igen. Enligt läkare kan han börja jobba på måndag, vilket för mig känns lite tidigt. I värsta fall får arbetasgivaren försöka ta fram arbetsuppgifter som kan genomföras. Jag hoppas smärtan ska släppa snart för mitt hjärta och att återhämtningen ska gå bra. Benet är ju givetvis klent och skört nu när det "vilat" i sex veckor. Men tillsammans ska vi hjälpas åt så han snart är ordentligt på benen igen.

Eftersom sambon inte behövde sövas idag har han varit mycket piggare än när skruvarna sattes in. Så ikväll har vi ätit god middag hos svärmor och svärfar och spelat tärning hela kvällen. Givetvis fick sambon blommor, choklad och jordgubbar utav mig. Han är ju nyopererad och det är alla hjärtans dag. Kunde liksom inte låta det gå förbi. Vår egna alla hjärtan firades med middag igår, sambon bjöd då på restaurang. De där små stunderna tillsammans är värdefulla. Att få sitta ner och njuta av god mat och varandras sällskap. Det är livskvalité!

Nu ska vi krypa ner och ladda om för lördag, godnatt...






Alla hjärtan

Jag precis lämnat avin älskade på sjukhuset för operation. Själv är jag påväg till ett obligatoriskt möte på jobbet. Fått avboka tiden hos BM idag för detta och känner mig nervös. Gillar inte att lämna den jag älskar ensam så info en operation, jag vill närvara. Kommer gå som på nålar till dess min älskling hör av sig igen och jag vet att han är okej och att op gått bra.

Så startar vi vår alla hjärtan, hur startar ni er??

Blandade känslor

Ikväll har vi varit på besök på förlossningen och fått både information och sett lokalerna. Ett besök som jag hade sett fram emot för att få veta lite vad som väntar. Men också för att få mer kött på benen vad gäller bedövning och hur dem jobbar.

Det började bra med ett bildspel och massa information om vägen till förlossningen. Det såg ut att vara lätt att ta sig iaf så långt. Men alla tester som skulle tas på bebis efter födsel var lite skrämmande och allt som kunde ske under förlossningen. Bilden på en bebis de utförde pku test på kunde jag inte se, jag fick titta bort. Det var känslomässigt.

När vi sedan skulle in i en förlossningssal och få info om all bedövning ville jag backa tiden. Dessa nålar och sprutor skrämmer skiten ur mig. Jag är så fuktansvärt rädd för både smärta, nålar och sprutor. Ni tänker säkert "hur ska hon klara en förlossning". Tro mig, jag tänker samma sak. En obligatorisk nål i handen och smärta som är oundviklig. Jag kommer inte undan något av det. Det är försent, tiden kan inte spolas tillbaka och gjort är minsann gjort!!

Jag längtar så efter vårt pyre men fy attan vad jag inte vill uppleva en förlossning. Jag är inte redo för det, inte alls!! Jag kan ärligt säga att jag grät av skräck och rädsla när vi åkte hem. Jag står för det! Har inte tänkt på förlossningen sedan jag blev gravid, däremot innan, och nu när vi är så nära. Knappt sex veckor kvar och jag känner lite ånger över att vi gjorde besöket ikväll samtidigt som jag tror vi har nytta av det. Får försöka smälta detta, tänka på vår belöning och se allt det goda och lyckliga. Det kommer trots allt ett pyre till världen som är ämnat för oss, som tillhör oss. VÅR BEBIS!! 💕

Trött i kroppen och...

Nu är jag trött i både kroppen och knoppen. Varit i Malmö för att återigen skriva licensprovet. Detta nedrans prov. Varje gång dyker något nytt upp som man inte hört eller läst om. Det visade sig idag att bara några få personer klart provet vid första skrivningen och att nästan alla skrivit minst två eller tre ggr innan dem klarat det, en del till och med sex ggr. Det får mig att undra om materialet att läsa innan provet är tillräckligt för oss som ska skriva. Känns som att det inte är riktigt färdigutvecklat utan fortfarande testas. Inte mycket att göra åt mer än att svara på enkäten som skickas ut efter provtillfället.

Jag vill tacka mamma och syrran för att dem offrade lite pengar på att åka med mig ner till Malmö idag. Det var himla skönt med lite sällskap på redan och någon att prata och ventilera med. Tack, ni är guld värda!!

Nu blir det sängen eftersom kroppen och knoppen behöver återhämta sig efter dagens kraftansträngning, god natt!!

Kalasade

I fredags efterlyste vi sällskap för middag och vi hamnade hos syrran och hennes sambo. Blev bjudna på klyftpotatis och lövbiff med beasås. Smakade mumma! Far min och hans sambo skulle också komma förbi den kvällen för att fira Martin, syrrans sambo. Så lite panikartat fick vi handla sista paketen till honom på vägen in. Så blev vi med andra ord även bjudna på fika och gotte den kvällen. Lite spontankalas så är aldrig fel och Martin verkade nöjd med både presenter och besöket. Vi tackar för middag och fika!!




Fotosession

Idag har vi varit och förevigat vår graviditet både sambon, jag och fishunden. Det började lite pirrigt och nervöst men när vi väl satte igång så flöt allt på bra. Både fotografen och vi hade googlat inspiration så att vi kunde ta fina och bra bilder. Allt ifrån bilder med enbart mig till härlig bilder på oas allihop. Jag är nöjd med fotosessionen och tycker det gick jätte bra. Det gläder mig att vi gjorde detta tillsammans, och än mer att vi ska få komma åter när vårt lilla pyre är fött så att vi kan få ta lika fina bilder då.

Tack min älskade sambo, mitt livs kärlek, mannen i mitt liv för denna underbara 25-års present. Bättre present kunde jag inte tänka mig. Du är bättre än bäst och värd mer än allt guld i världen! Jag älskar dig!! 💕

Bjuder på en liten förkik på några bilder från dagen..



Word

Ibland undrar jag över hur en del bara orkar. Är det ren avundsjuka som lyser igenom?! Många gånger är det nog så, allra helst när man gömmer sin identitet. Varför inte bara våga stå upp för sin identitet och för vad man tycker/säger/framför?! Att förmedla sin åsikt är okej, våga stå upp för din åsikt och visa din identitet! Allra helst inför dina närmsta för dem om några kan ta din åsikt även om den inte är delad.

Jag fick en kort kommentar i mitt förra inlägg. "Att mina nya naglar skulle bli svåra att ta hand om bebis med". Mitt svar: det kommer inte bli några problem! Jag har haft långa naglar förut och jag liksom många med mig ser inga problem med att hantera långa naglar. Så att ta hand om bebisen som ligger i min mage kommer inte vara några problem, och mina naglar kommer inte att vara i vägen. Långa naglar är en vanesak och ett mycket litet bekymmer. Det är liksom inte så att jag ska ta i mitt barn med naglarna, jag löser nog att ta hand om mitt barn utan att skada det med naglarna.

Men tack för din åsikt, den är välkommen och jag kan både ta den och besvara den med min åsikt.

Nails

Idag har jag rått om mig själv lite, precis som alla gravida texter säger att jag ska göra. Jag har varit och fått mina naglar fina med lite fransk manikyr. Det känns ovant såhär i början och att knappa på telefonen är minsann en skola i sig. Men snart har jag vant mig. Tips på hur jag skulle rå om mina naglar fick jag också och jag känner mig nöjd. Håller det bra lär jag återvända fler gånger!!



Pain in the...

Jag och onsdagar synkar inte för fem jävla öre. Denna dagen har bestått av smärta från helvetet i magen. Det går inte ens att beskriva smärtan. Det trycker, drar ihop sig och spänner. Ville bara hem och bädda ner mig i sängen och vakna först när pyret låg på mitt bröst. Det är fruktansvärt att uppleva smärtan och den är hemsk, värst är det när pyret rör sig. Så samtidigt som jag inte vill att pyret ska röra sig för jag har ont så älskar jag känslan av att pyret sparkar och boxar. Det är en härlig känsla och får mig att längta tills vårt pyre är hos oss i vår famn. Men all smärta skulle vi kunna hoppa över, trots att den i slutändan garanterat är värt allt. Det finns inget ont som det inte kommer något gott ur!!

Godnatt..



Familjekärlek

Igår kväll hade vi en mysig kväll tillsammans här hemma sambon och jag. Åt lite kvällsmat tillsammans framför tvn och sedan spelade vi lite tärning och mös på soffan. Kärlek en måndagskväll helt enkelt. En vanlig vardag och man känner kärleken i luften. Det är så livet ska vara!! 💕


Ikväll har far min varit på besök några timmar. Självklart hade han fika med sig också. Massa prat och fika och framför allt kvalitetstid med far min. En tisdag helt i min smak.

De två senaste dagarna har bestått av familjekärlek och det njuter jag av. Ser fram emot de kommande dagarna som ska fyllas med familjekärlek!!

Vila/Umgänge

Helgen har såhär långt kombinerat vila med umgänge. Startade fredagen med att sälja av lite inredning som vi inte längre använder. Så nu har några av våra prylar fått nya glada ägare. Det känns bra!

Vi fortsatte med lite middag på stan med goda vänner. Efter det borde jag nästan åkt hem för då satte smärta i ryggen igång och magen var hård som en melon igen. Men bion var redan bokad och betald så jag ledning genom hela kvällen. Men Gud så skönt det var att få komma hem efteråt. Ren lycka!

Idag införskaffade vi en rejäl dörrmatta så allt slask från snöovädret inte ligger i stora förrädiska pölar på klinkerna innanför dörren. En liten loppistur tog vi också men inga fynd inte. Eftermiddagen spenderade minsann jag i sängen. Jag behövde vila upp mig efter två fruktansvärda nätter. Kroppen tar allt mer stryk och på det drabbas automatiskt min psykiska hälsa. Ordination vila från BM dessutom så lika bra att lyda!

Kvällen avslutade vi med några härliga vänner. Lite mat och umgänge, härliga diskussioner och många högljudda skratt. Precis som det ska vara när man spenderar tid med sina fina vänner.

Tack alla för tiden som än så länge passerat denna helg. Nu ska min möra kropp bädda ner sig, vila och ställas in på återhämtning. Godnatt kära läsare..

Fruktansvärda nätter

Jag har nu haft två fruktansvärda nätter. Sömnen har minsann inte fungerat alls. Jag har haft så ont i magen, inte kunnat ligga på rygg och knappt heller på sidan. Magen har varit hård som en melon och spänt något fruktansvärt. Det har minsann varit helt olidligt. Försökt upp och röra mig, hängt i fönstret i vanlig ordning och besökt toaletten för att kissa. Antagligen är det lite sammandragningar som kommit igång så det är därför jag får så ont. Barnmorskan sa till ni att vila vila vila och ta EN alvedon om det känns för tungt. Skulle det bli värre eller tyngre skulle jag höra av mig. Det tackar vi för, vill liten komma ut redan nu?!

 Det är inte mycket plats kvar nu för verken liten eller mina organ i magen, och det börjar kännas. Känner aktiviteten från liten alla mer. Sparkar och slår och sträcker på sig. Det är mysigt och samtidigt en häftig upplevelse. Dessutom betydligt härligare att få en spark i revbenet än att ha sådär ont nattetid. Men nu börjar liten bli större där inne och det påverkar min förmåga att orka röra mig. På med strumpor, skor och även jacka är nu en riktig utmaning. Ibland får jag be min älskade Robin om hjälp med skorna, som själv har det tufft pga kryckorna. Att böja sig ner är nästan som ett träningspass, haha.

Nu längtar jag efter liten och känner att bara jag hinner ner till Malmö en sväng så kan liten få äntra världen när som helst sen. Jag vill så gärna träffa mitt pyre nu. Känna och klämma, gosa och lukta. Förutsättningen är att liten är frisk och mår bra. Det är det allra viktigaste, sen spelar det ingen roll vem pyret är. Jag kommer älska detta pyre till oändligheten oavsett!!



rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0