Farväl 2016

Så sitter jag här, på en stol vid frukostbordet med en skinkmacka och en kopp varm choklad, årets sista dag 2016. Spenderat mina sista dagar detta året i sängen med feber och kroppsvärk, wihuu, NOT!


När jag tänker tillbaka på året har det varit rätt fantastiskt ändå, många lyckliga stunder men ack också många sorgsna stunder. Våra största fina minnen får jag lov att säga ha varit vårt båtbyte, vår sommarutflykt genom Sverige, skruttans nyfödde kompis P, vår utlandssemester och såklart det allra senaste minnet nämligen ankomsten av mosters lilla troll även nämnd som skruttans första lilla kusin, en söt liten flicka.


Men så har vi haft några dystra stunder också. Lilla Paula fick stå åt sidan och flytta uppåt i landet för att göra plats åt något nytt. Vår älskade lille kissemise fick lämna jorden och fara till far och mor. Sambon fick sitt diskbråck i nacken åter, inte bara en utan två ggr under året som gick vilket slutligen ledde till en operation. Slutligen avslutad evi per med sjukdomar här hemma.

Ja mycket har vi upplevt även detta året, men nu stänger vi snart kapitlet och så startar vi ett nytt som heter 2017. Ett år som med all säkerhet har massa fina minnen att erbjuda oss, säkerligen också några sorgsna men dem hoppas vi blir väldigt få. Så gott nytt år kära läsare, vi hörs igen nästa år!!

Sjukstuga

Efter jul blev vi sjukstuga igen, stor suck. Började med lilla skrutt som fick feber på juldagskvällen. Eventuellt var det höstblåsor på tungan hon fått som utlöste febern. Vi är inte helt hundra på att det var höstblåsor men vi misstänker det. Igår var hon pigg igen och vi tog en tur med cykeln till sopstationen och lekparken. En nöjd och glad liten tjej som lekte på tills det var dags att bege sig hemåt igen.


Igår kväll flög det på mig, feber och värk i hela kroppen. Följt av nästäppa och hosta. Levt på alvedon i ett dygn och varit sängliggandes lika länge. Fy tusan vad kag hatar att vara sjuk, min kropp är minsann inte gjord för det. Familjen har varit himla gulliga och låtit mig sova hela dagen, inga som helst störande effekter. Tack för att ni är dem bästa!

Tidigare ikväll åkte de på demoskjutning och under tiden passade jag på att se en film. Det var en smått lyrisk liten tjej som kom hem efteråt och berättade för mamma vad dem gjort. Älskade lilla skrutta.

Imorgon hoppas jag må betydligt bättre så jag kan umgås med familjen mina sista lediga dagar innan det vankas jobb igen. Sov gott!!

Napparna till tomten

Igår var en stor dag för vår lilla skrutta. Julfirande hela dagen lång med massa god mat och flera besök av tomten som överöste henne med klappar. Men störst av allt, hon lämnade över alla sin nappr till tomten. Stolt som en fura gick hon fram till tomten med sin lilla påse full med nappar och gav honom den. Såg lite smått skeptisk ut men det gick bra ändå. Så fick hon en klapp och satte sig i soffan. Klapparna rullade på och sedan öppnades alla upp. Inga konstigheter och inget gnäll över att tomten tog napparna med sig, vi kände oss stolta över vår lilla skrutta.


Men så kom smällen, tröttheten slog till ordentligt och plötsligt och saknaden av nappen var ett faktum. En super ledsen tjej grät floder och ropade efter nappen. Ett försök till avledning med lite barnklipp på youtube och en stund släppte hon tanken på nappen. Men så kom den åter och vi bestämde oss för att fara hem. Väl hemma nerbäddade sida vid sida i mammas och  pappas säng kom lugnet sakteligen med hjälp av youtube. Stängde så småningom av och vi somnade alla gott och kunde sova hela natten utan nappen.

Vaknade imorse och kände på blöjan, den var nästan torr, bara en liten skvätt. Jag som var helt säker på att den skulle vara rätt så blöt efter att ha druckit julmust och gråtit dessa floder över nappen. Ja jag kan säga att vi var otroligt stolta föräldrar när vi vakande imorse.

Ikväll fick skrutt plötslig feber och därmed kom gråten efter nappen. Men med lite alvedon och välling, omnattning två ggr på grund av febern, så glömdes nappen av och nu sover skrutt äntligen gott. Hoppas hon vaknar feberfri imorgon så vi kan njuta fullt ut av vår julledighet. Förhoppningvis är också de värsta kvällarna vid nattning utan napp avklarade.

Julen 2016

Julen 2016 precis som vilken jul som helst, inte för oss. Vi ändrade om i klapputdelningen och dessutom fick vi fira utan två viktiga personer. Det fick mig att bryta ihop för en stund och riktigt stora tårar föll längs mina kinder. Det blev en annorlunda och konstig jul, jag kände mig inte riktigt hel utan allt mitt kött och blod. Jag som varit ur balans ett tag kom ännu en gång ur balans. Men det fanns inte mycket att göra, lillebror kramade om mig hårt och så kröp jag ner hos min lilla skrutta och hennes klappar. Hon har minsann haft  en minst sagt speedad jul och leksaker som matchat henne perfekt har funnits i klapparna. Allt ifrån gosig pyjamas och fina kläder till dockor, dammsugare och utklädningskläder. Hon har skrattat och lekt och hållt låda mest hela tiden. Vår älskade lilla skrutta, hon som fyller våra dagar med blod, svett och tårar och samtidigt leenden, skratt, glädje och enorma mängder kärlek.


Nej julen blev sig inte riktigt lik, och klapparna blev inte lika många men i det långa hela fick vi en fin jul och idag byter jag ut min bismarkkedja runt halsen mot min absolut bästa julgåva. En silverkedja med ett vackert C som står för min dotter, tack mamma! Du vet minsann vad jag vill ha utan att man behöver säga något, jag älskar dig till månen och tillbaka.

Fyra dagar

Himmel och pannkaka vad tiden springer iväg. Redan 20 december och på lördag är det julafton, JULAFTON!! Vem i hela friden tryckte på knappen spola framåt detta året?!


Sedan sambons operation förra måndagen har han hämtat sig himla bra. Stiften är bortplockade och återhämtningen är på fint språng framåt. Det är så skönt att värsta biten är över så vi kan "glömma" den, läcka och bygga upp en stark vardag igen. I övrigt var det en lååång vecka med trötta, tysta och ensamma kvällar. Just nu prövas vår familj mer än någonsin, men jag ger mig tusan på att vi ska växa oss starkare än någonsin också.

I helgen hade sambon piggat på sig så pass att han orkade med en kväll hos vännerna i fredags. God mat, bus och lek och härligt sällskap. Lördagen gjorde vi en mini utflykt till 1852 för att hämta lite saker till båten och tog oss en donken på hemvägen. Sov en sväng innan vi alla hoppade in i duschen, en kväll hos Nilssons väntade.

I söndags bestämde vi oss för att hitta på något och inte bara sova bort hela dagen. Så vi drog till stan. Shoppade lite smått och gott så som nya köksknivar och ett knivblock och skrutt shoppade ett nytt diadem (som hon dock lyckades ta sönder när hon skulle visa sin kompis på stan). Vi tog en mysig fika på espresso house och sedan åkte vi hemåt när vi började blir trötta. Ja en rätt intensiv men härlig helg som tog ut sin rätt i söndags kväll, kropp och själ var helt slut.

Nu blickar vi mot lördag och laddar med bara två dagar kvar på dagis och jobb innan vi tar lite längre julledigt!

OP

Igår var stora dagen ett faktum, sambons operation stod på agendan. Vi hade sovmorgon allihop då inskrivningen inte var förrän tio i Karlshamn. Vi hade fått lov att lämna skruttan på förskolan ett par timmar så vid halv nio lämnade vi henne och körde sedan mot Karlshamn. Väl framme hann vi inom caféet för att köpa mig en fralla och dricka. Sen gav vi oss upp till avdelningen för inskrivning. Sambon tilldelades ett rum och fick instruktioner om vad som behövde och skulle göras innan det var dags för operation. Ett ultraljud på blåsan skulle tas efter nästkommande toalettbesök för att kontrollera så inte blåsan var för full. En dusch skulle genomföras för att kroppen skulle vara ren vid ingreppet. Det togs blodtryck, puls och syresättning. En temp skulle också tas och så kontrollerades det så han inte hade några sår på kroppen. Sedan sattes droppet, ja många steg innan det var dags och ändå satt vi länge och bara väntade när allt annat var klart.


Precis innan jag var tvungen att avvika kom sköterskan med alvedon, kortison och något mot illamående. Vi hade fått besked om att det skulle bli något senare än tänkt men strax efter jag lämnat hade dem hämtat upp min kärlek och kört ner honom till operation. När jag lämnade hans rum brast jag, mina oroskänslor bubblade upp till ytan, jag som hållt dem så bra hela dagen. Men nu gick det inte längre, jag blev så skör, grät hela vägen genom korridorerna och hela vägen hem i bilen. Så fruktansvärt jobbigt att lämna honom där och inte veta vad som händer eller hur lång tid det dröjer innan vi kan talas vid igen. Fick slå band på mig när jag närmade mig förskolan för att hämta upp skrutt och då började timmarna ticka på. Vi svängde förbi S,N och N för att prata av oss och leka lite innan vi for till mamma för att få middag. Vid fem började mina nerver och min oro sätta in igen och mamma tyckte jag kunde ringa uppvaket för att iaf höra om sambon kommit dit ännu. Så man hade lite vetskap om vad som hände.

Jo minsann, dem rullade precis inom honom och dessutom hade han precis vaknat så dem kopplade in mig till honom så vi kunde prata med varandra. Den lättnaden, den känslan, den lyckan över att få höra hans röst. Han hade tagit sig genom operationen och var vaken igen, helt underbart. Återigen, men av glädje, brast jag och tårarna rann längs mina kinder. Det kändes så otroligt skönt att veta att allt var bra. Skuttan pratade också med pappa en kort stund innan vi lade på så han kunde få vila sig. Kvällen blev genast lugnare men oj som jag längtade efter att få träffa honom.

Senare åkte vi hem för att bädda ner oss och jag tog sällskap av dottern i vår plötsligt enorma säng. Skrutt somnade som en liten minigris när vi kom hem och jag också för den delen, dock något senare men mycket tidigare än vanligt. Fick dock dålig sömn inatt, som alltid när sambon inte sover vid sidan om.

Imorse hördes vi av igen och då hade läkaren varit inne och meddelat att allt gått bra vi operationen. Ett möte med sjukgymnasten och en röntgen senare så kunde han lämna sjukhuset. Så nu har vi en lite smått mörbultad pappa och sambo här hemma, vilket känns skönt. Nu skall vi ta oss genom återhämtningen och sjukgymnastik så ska han förhoppningsvis snart vara på benen och pigga på sig. Äntligen är operationen över, håller tummarna för att den hjälpt och att vi sakta men säkert kan återgå till en vanlig vardag.

Tack alla som funnits och finns för oss där varje dag, timme och minut. Vi är oerhört tacksamma för att ni finns!

Skärpning

Nej nu får det bli skärpning här igen, det är ju som öken i bloggen. Vad har hänt och vad händer här näst? Skruttan kryade på sig och piggnade till rätt snabbt igen. Men 48 timmars regel och vi blev hemma resten av förra veckan. Helgen spenderades med fredagsmys för mig och skrutt medan pappan lämnade huset för julbord med jobbet. Han kom fick hem tidigt och anslöt till vårt mys. Lördagen körde vi på med vedhämtning och stapling, lite ärenden och sedan lördagshäng hos sambons syrra och M i deras nya lgh.

Söndagen bokstavligt talat sov vi bort, helt slut allihop. Tog oss dock i kragen på kvällen och åkte för att fira lillsis som fyllt 19 år. Sen var jag slut igen, kände mig överkörd, orkeslös och mådde riktigt dåligt. Japp det var min tur att kräka lite minsann, dock bara två gånger söndag kväll och en gång måndag morgon. Lindrigt som tusan men ändå vedervärdigt. Så två dagars sjukstuga för mig innan det blev jobb igen. Som kag sov dessa två dagar och fy attan så ont i ryggen jag fick efter närmre två dygn på soffan. Det var en befrielse att få flytta upp igen på tisdagen kan jag lova. Sen har vi iaf hållt oss friska och sambon har klarat sig såhär långt, tur det för imorgon är det dags. Dagen med ett stort D är kommen och operation står i kalendern. Mer om det imorgon.

Resten av veckan har vi fixat allt vi behöver för att vara så förberedda som möjligt på att reda oss utan sambons hjälp då han kommer bli sängliggandes ett litet tag. Hemmet är städat, en ny torktumlare är på plats i tvättstugan, mat finns i kyl och frys, en gran är hemtagen och dessutom klädd, alla julklappar är klara och inslagna och skruttans lucialinne är nystruket och kronan förbered med batteri och gejser. Det känns riktigt skönt att ha allt under kontroll, så jag förhoppningsvis kan få allt annat att bara flyta på ett tag framöver. Som tur är har jag familj och vänner vid sidan om mig som erbjudit sig att ställa upp om jag behöver. Hoppas vi ska klara oss utan att ringa krissamtal men det känns så oerhört skönt och tacksamt att det finns dem som ställer upp i vått och torrt. Tack för att ni är ni!

Nej nu är det minsann dags satt krypa ner, det är en stor dag imorgon!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0