Torsdag kväll

Hepp, så var nästan denna veckan över, ja iaf arbetsmässigt. Måndag och tisdag hade vi två sköna kvällar tillsammans med bokläsning och filmmys. Igår var det dags för skruttan att äntligen få dra igång ännu en termin på gymnastiken. Som hon gillar att få springa runt och ta sig genom dem olika stationerna. Allt ifrån, hoppa, skutta, balanser till krypa, åla och göra kullerbyttor. Ja det är minsann en fröjd för ögat att se henne fara runt med ett leende på läpparna och njuta av något så som hon gör. Det gör gott i hennes själ men också i min.


Ikväll var det mon tur att få gympa lite, i vattnet. Mitt andra pass för terminen stod på agendan. Det är så skönt och än så länge är jag inte så stor och tung utan att jag reder ut alla övningar. Visst känner jag att det sträcker lite extra i magen men det är inget jag är rädd för. Jag tycker mig känna rätt så bra när det är något min kropp inte klarar av. Min höfter däremot dem säger ifrån när dem inte gillar det jag gör. Så då blir det mkndre rörelser eller en annan rörelse helt enkelt som passar mig. Ja man kan helt enkelt anpassa passet efter sig själv, vilket är oerhört skönt.

Men nu mina vänner är det dags att stänga mina blå, en sista arbetsdag imorgon innan det är dags för helg 😃

Syskonglädje

Idag är det tre månader sedan vi tog tredje testet på fem dagar och det visade att ett litet grodyngel flyttat in och skulle växa sig till en bebis i min mage. Idag fick vi äntligen besöka förlossningen och ultraljudsmottagningen för att titta på det grodyngel som vuxit sig till ett litet pyre. Jag har varit så orolig senaste månaden att jag gått på nålar och även fält tårar hit och dit, hormoner minsann. Så fort barnmorskan satte sitt instrument mot min mage syntes det lille pyret och min oro släppte, jag brast ut; "där är en bebis"  och tårarna kom. Vilken lättnad, vilken känsla och vilken glädje. Där var vår lille bebis, vår andra bebis och allt såg jätte fint ut. Hjärtat slog fint, lever och njurar såg fina ut, så också hjärnhalvorna och lillhjärnan. Armar, ben, ögon, läppar och en liten nästipp. Ja en fin liten bebis minsann, och jag kom till insikten och förståelsen att man faktiskt kan älska fler än ett barn och dessutom älska dem lika mycket.

Vi har en stolt blivande storasyster här hemma som livligt och intensivt pratar om att mamma har en bebis i magen och att hon ska bli storasyster. Hon berättar för sina kompisar, fröknarna på förskolan, kompisarna på gympan och över hela stan. Hon är otroligt stolt och glad över att hon ska bli storasyster och jag blir så rörd och stolt över hennes reaktion och beteende. Vår lilla skrutta kommer med all säkerhet att bli världens bästa storasyster.

Vi ska bli fyra, en komplett liten familj. Det är smått ofattbart. Det är en häftig och härlig känsla men samtidigt skrämmande. Det är mycket att ta in och förbereda för vår kommande nya vardag. Men en dag i taget så vet jag att vi löser detta tillsammans, jag och min familj! 💕

Härlig helg

Denna helgen har fokus legat på att koppla av och bara vara. I fredags hade vi resturang och bio bokat med svärföräldrarna och skruttan spenderade egentid hos mormor och J. Dem hämtade upp henne här hemma runt 17 och åkte till affären för att köpa lite gotte. Skrutt röjde i affären och lurade mormor och J till att handla diverse pyssel och lekgrejor. Detta lilla barn, hon vet hur man sätter sprätt på plånboken. Vi fick en trevlig kväll med god middag på Biobaren innan vi köpte på oss en rejäl popcornskål och slog oss ner i salongen för att se filmen Live by night. En film som vart helt okej i mitt tycke.


Lördag och fick sovmorgon utan dåligt samvete. Åt frukost och drog oss verkligen innan vi åkte ner till båten för att dona med lite småplock. Sen hade vi inga planer så vi tog en spontan tripp till båtbutiken och köpte på oss två extra fendrar, fenderskydd och fendfix. Vidare mot Jysk och med oss hem i bilen följde två nya bäddmadrasser till båten. Några tusen fattigare men välbehövda ting. Sedan satte vi kurs mot mor min för lite lunch och massa pussar och gos med skruttan. Grillade korv tillsammans allihop, även mina systrar, i ett härligt solsken. Kändes ett tag som en kallare vårdag.

Kvällen spenderade vi med syrran, M och lilla R. Grillade fläskfilé och vildsvin och till det hade sambon gjort en gorgonzolagratäng och sallad. Vilken lördagslyx minsann. Vi spelade lite plumpoch  skruttan sprang mellan oss och tvn hela kvällen till det var dags för oss alla att ta natten och dejta kudden.

Idag tog vi aovmorgon allihop här hemma, så även skruttan ända till tio. Mös till paw patrol innan vi klev ur sängen för att äta frukost/lunch vid halv tolv, pannkakor fick det bli. Resten av dagen har vi spenderat med S,N och N på leklandet. Barnen och så även föräldrarna följde runt ordentligt och inte en själ gick därifrån missnöjd. Dagen tillsammans fick avslutad med en middag på 22:an innan vi tog kvällen för att hem och bada barnen innan läggdags.

Ja denna helgen har verkligen gett själen vad den behövde och jag hoppas jag vaknar utvilad imorgon, så jag kan ta mig an en veckas jobb. Fem dagar till nästa helg, kämpa på!

Upp och ner

Ja som rubriken lyder har det varit upp och ner ett tag. Gnäll, sjukdomar, frustration, tårar och bråk som avlösts med lugn, välmående, skratt och härliga stunder. En familj som består av tre individer, alla med samma envishet, ja det blir lite av familjen Taikon helt enkelt. Hemma, hos andra, i affären, ja lite överallt. Men kanske är vi precis som vilken familj som helst. Jag menar vilken familj är perfekt rätt igenom egentligen? Nej perfektionism utåt tror jag är rena lögnen. Sen behöver inte detaljer skyltas, men att erkänna att vår familj inte är perfekt på alla plan och alltid svävar på rosa moln det har jag inga problem med.


Ja av olika anledningar så har vi våra upp- och nedgångar, en del bättre en del sämre än andra. En del kortvariga och en del betydligt längre. Men det som inte stjälper oss det hjälper oss, att växa oss något starkare varje gång. För såhär långt i livet håller vi ihop genom många fina stunder men också genom många långa och jobbiga stunder. Jag ska göra allt jag kan för att hålla ihop oss genom tagen av livet och dess med- och motgångar. Familjen kommer först. Familjen är viktigast.

Med det sagt kära läsare önskar jag er en god natts sömn 

Kusin vitamin

Ja det stämmer, en liten kusin vitamin har kommit till världen. Min syster har blivit mamma, jag har blivit moster och skruttan har fått sin allra första kusin. Det är stort för oss alla, en riktigt söt liten tös ska ni veta. Den 22 december valde hon att titta ut och förgylla livet för sin mamma och pappa. En fantastisk julklapp för dem och även oss andra släktingar. En liten torsdagstös precis som skruttan.


Jag är stolt, har växt flera centimeter av stolthet över min fantastiska syster och systerdotter. Ja jag är alldeles rörd av glädje och lycka. En annan som också är super stolt är skruttan. Hon vill hålla, klappa, pussa och kela. Åh ni ska se så go hon är med sin lilla kusin, hur hon sitter med henne i sitt knä i soffan och snosar på henne, kelar och pillar med dem små fingrarna. Jag blir ännu stoltare över hur duktig hon är med sin kusin, hur fina dem är tillsammans och som mitt hjärta smälter. Ja det är stort för oss, helt fantastiskt. Tänk att dessa två ska växa upp tillsammans sida vid sida som kusiner och att vi ska få följa med dem och stå bakom dem och alla deras hyss och upptåg. Ja det blir en resa för livet värd att dokumentera.

Slutligen ett stort grattis och all lycka älskade syster och svåger till er perfekta lilla tös!

2017

Nya året är här, avslutade föregående år med en kraftig förkylning som blev värre på det nya året. Vi startade helt enkelt upp med sjukskrivning efter en dags jobb. Heja 2017, du skulle ju bli mitt, ett av mina bästa år genom livet. Började sådär men nu kan det bara bli bättre, jag är redo att bli helt frisk från denna nedrans förkylning och ta mig an ett nytt år med öppen famn. 


Så det nya året firades in med en tapper liten skara i år pga olika skäl från resterande bjudna gäster. Tråkigt att vi inte kunde vara tillsammans allihop men jag är säker på att vi alla ändå hade en härlig nyårskväll. Vi åt trerätters, spelade spel och lyssnade till våra små odjurs stämmor. Tolvslaget bjöd på fyrverkerier och så var nya året här, ja timmarna gick fort på slutet.

Som nämnt blev det sedan sängläge för mig medan familjen tog promenader, lekte i parken, mös hemma till film och allt vad dem gjorde. Idag pallarade jag mig efter mycket om och men till jobbet näst intill med tvång från min egen hjärna, pga personalbrist. Men jag tog mig genom dagen, hann med alla måsten och det till och med utan stress. Det jag varit mest orolig över. Men jag tror att genom att behålla lugnet så tog jag mig genom hela arbetsdagen annars hade jag säkerligen fallit halvvägs och fått vända hem till sängen igen. En liten incident i form av världens hostanfall så tårarna sprutade och halsen kliade sönder fick jag, en kund och chefen uppleva idag. Chefen tog över och jag kunde springa för att hinka vatten, närmre fyra glas rätt upp och ner.

Men halv fyra stämplade jag ut med gott samvete för att bege mig hemåt till min familj. Skruttan hade kommit hem från sitt äventyr hos morfar och sambon hade påbörjat städning. Kvällen fortsatte i städets riktning, tårtbakning, middag och så förberedelser av vår middag imorgon, smörgåstårta min födelsedag till ära. Ja imorgon är det min dag, min födelsedagoch  den ska spenderas med familj och släkt. En mindre bjudning vid lunch, frallor och glasstårta får det bli detta året och sedan ska familjen krypa ner i soffan på kvällen och njuta av en god hemgjord smörgåstårta. 28 är ju ingen ålder att fira så därför bli det en lättare variant, två år kvar till 30, hurra!!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0