Tacksägelse

Uppe tidigt idag för att gå på gudtjänsten i Augerums kyrka. Låter inte alls som något jag gör men anledningen var idag stor. Gudtjänsten innehöll nämligen tacksägelse vilket innebär att de läser upp och ber för de som avlidit i veckan. Då morfar gick bort i tisdags och ska begravas i Augerums kyrka så lästes hans namn upp idag och klockorna ringde för honom. Det var svårt att hålla tillbaka tårarna, så svårt att de faktiskt rann ner för min kind. Då kom jag att tänka på hur svårt det kommer bli vid själva begravningsakten när den ska äga rum. Uscha detta är verkligen inte något för mig, det är så svårt och så tungt. Det värsta är att det kommer upprepas gång efter gång eftersom vi alla en dag ska lämna jorden för att fara till himlen. Men nu tar jag en dag i taget och försöker leva på ändå...

Ikväll ska vi till Svenne och Paulina för att grilla, smutta lite och ha trevligt med alla goda vänner. Ser verkligen fram emot det och det ska bli skönt att tänka på lite annat några timmar. Och nu är det dessutom inte många dagar kvar tills vi åker till Ullared!!

Börjar sjunka in...

Det börja så sakteliga att sjunka in nu och man börjar förstå vad som hänt. Men fortfarande är det tungt och saknaden är oerhört stor. Det är en känsla som inte riktigt går att förklara. Är fortfarande lite rädd för att somna på kvällen eftersom rädslan för att vakna upp till sanningen slår in. Det är jobbigt just nu men det blir lättare med tiden. Det hjälper att veta att morfar är i det blå och vakar över oss nu, och att vi kommer ses där igen, för det är något jag faktiskt tror på även om många tycker det låter super löjligt.

Folk runt omkring vet inte riktigt vad de ska säga eller hur de ska vara. För mig räcker det att bli omfamnad och att omgivningen lyssnar när jag vill prata om det. Det är så jag vill att det ska vara. Det känns bäst så.

Varit iväg på skopunkten en sväng med Hanna idag och kikat och shoppat lite. Kände att det faktiskt var tillåtet idag. Och sommarskor behöver man alltid.

Empty

Hade en riktigt orolig natt. Var rädd för att sova. Ville liksom inte vakna upp och inse sanningen. Ville bara åka tillbaka till sjukhuset och vara där med världens finaste morfar. Tyckte mig se morfar i vardagsrummet när jag var uppe på toa inatt. Men det var bara en syn. Kändes hela tiden som att någon iaktog mig inatt, men ingen fanns där. En rysning for genom min kropp och jag förstod direkt att det var morfar. Älskade morfar varför ska livet vara så orättvist, varför skulle du tas ifrån oss?! Känner mig så oerhört tom.

How many tears do we got? I can't handle this, it hurts to much! Will I ever understand that this is the truth?!

Älskad, Saknad!

19 april, 18:22

Att vakna upp till en telefon som ringer vid halv sju på morgonen är inget man räknar med direkt. På displayen står det mamma, och första tanken var: Vad har jag gjort nu?! Dumma tanke, borde ha förstått vad det var frågan om men kopplade verkligen inte. Då hade sjukhuset ringt och ville att May-Lis och mamma skulle komma in för morfar var dålig. May-Lis hade för övrigt inte hunnit kontakta mamma eftersom morfar åkt in med ambulans så pass sent igår kväll. Och mamma ringer mig, för hon vet att jag alltid ska med. Får veta vad det gäller, grät och grät, hoppade in i duschen snabbt som fan och kände verkligen skillnad på vad som var vatten och tårar som rann. Robin kommer hem med bilen igen och jag plockar upp mina syskon.

Halv åtta kommer vi dit och det var super tufft att se honom ligga där så orolig och kämpa och inte kunna få oss att förstå vad han försökte säga. Vakan hade startat och May-Lis och hennes två barn anländer ganska snabbt efter oss. Tiden gick och gick och mammas halvsyster och hennes son kom också in. Efter en liten tid började man vänja sig lite vid att sitta och vaka över honom och han fick antibiotika för att behålla lugnet och för att slippa smärta. Halv fem bestämde vi oss för att åka hem och få i oss lite att äta för att sedan komma tillbaka, medan May-Lis fick en stund själv med morfar.

Tillbaka vid sex tiden och vi märker hur andningen ändrats och mamma säger att nu är det nära. Tårarna brast åter igen ut och man visste verken ut eller in. Fann inga ord och man kände sig fruktansvärt tom. 18:22 ikväll den 19 april 2011 tog världens finaste morfar sitt sista andetag och lämnade jorden för att fara till himlen. Där är han nu och svävar på molnen för att se efter oss som är kvar här nere.

Känslan av tomhet ekar nu i min kropp och jag hade så svårt att släppa honom och gå därifrån ikväll. Jag ville bara sitta kvar och vara med honom, och jag bröt ihop fullständigt. Att gå därifrån och veta att jag inte ska komma tillbaka och träffa honom igen gör så fruktansvärt ont. Men jag vet att han har det bra nu. Ingen smärta, bara vila och ro.



Älskade morfar du finns för alltid i våra hjärtan, saknar dig så! <3

Söndag

Så var det söndag igen och imorgon drar en ny vecka igång. Mamma och familjen är för övrigt på plats i stan nu och huset är överskrivet på de nya ägarna. Evelina bor hos mamma i knappt två veckor till och sedan får hon sin nyckel. Dessvärre åker vi till Ullared när hon får sin nyckel men jag har lovat henne att stiga upp tidigt den morgonen och hjälpa henne med de flesta kartongerna innan vi ska åka.

Sedan mitt senaste inlägg har det hänt lite saker. Min klasskamrat kom med ett trevligt sms om att vi blev godkända på ass 1, en kort och fantastisk kommentar var allt och det kan ju inte bli bättre. Nu hoppas vi på tvåan som skickats in i veckan och väntar på att trean ska komma ut imorgon. Inte nog med skolarbetena, i fredags morse var jag upp tidigt som tusan, redan klockan åtta. Skrubbade räcket på balkongen och planterade mina smultron och blommor och satte upp mina solcellslampor så nu är balkongen super fin.



I fredags skulle Sandra och Sam kommit in till mig, men eftersom Sandra inte mådde särskilt bra så blev det tyvärr inte av. Vi som verkligen sett fram emot det. Men vår vanliga otur slog in igen och vi var lika besvikna båda två. Men vi hoppas att vi snart kan hitta en ny lucka så att vi kan ses igen. Det var alldeles för länge sedan vi sågs nu.

Igår vårrustade vi bilen och mc:n så nu är sommardäcken på och bilen är nytvättad. Robin har förhoppningsvis också fått ordning på ljudet på mc:n. Den gick tyvärr inte genom besiktningen eftersom den hade alldeles för hög decibel. Men Robin ahr nog kommit på lösningen och nu hoppas vi att den ska gå genom nästa gång. Snart har han nog dessutom sitt körkort och då ska bara jag ha ett mc-ställ så kan vi ut och åka han och jag. Ska bli spännande med första turen. Egentligen skulle vi börjat ordna med båten också i helgen men det har inte hunnits med. Får bli nästa helg.

Usch börjar bli alldeles för långt här nu, får avsluta med att tala om att jag börjat bli duktig ogen och numera tar mina promenader igen. Idag var dessutom Viggo och Robin med på morgonpromenaden. Härligt att göra något tillsammans!!

Underbara tisdag

Åh vilken underbar dag. Vaknade upp och avr itne det minsta trött. Gjorde mig lite smått iordning för en dag på hemma plan, käkade lite frukost och läste tidningen i lugn och ro medan Viggo tog ut sin skönhetssömn. När han väl vaknat tog vi vår morgonpromenad och bara njöt av att komma ut lite. Dessvärre inte så mycket till sol idag men så länge det inte kommer snö och regn är vi nöjda både jag och Viggo.

Sedan kom Simon och på två timmar lyckades vi sätta ihop veckans assignment och nu får vi "ledigt" till nästa måndag. Inte riktigt ledigt egentligen eftersom det är hemmastudier som gäller, så ska försöka kolla lite på det som kommer till nästa assignment. Men utöver det ska jag bara njuta av lite ledig tid. Eventuellt köra ett nytt bak och dessutom försöka städa lite någon dag också. Se om jag hinner med att skaffa blommor till balkongen också om det blir riktigt fint någon dag i veckan.



Efter Simons besök kom Hannis förbi en runda och vi snackade lite skit och kollade Ullareds hemsida. Fy tusan säger jag bara vad vi längtar dit. Men nu är det bara två veckor kvar sedan är vi på gång och då ska vi handla. Jisses, vi kommer spräcka våra konton. Men det bästa av allt är nog att vi åker ett helt gäng tillsammans för att ha roligt också. Ska bli så himla härligt.

Snart borde min man komma genom dörren och då ska vi springa över till grannen för att hämta och betala diskmaskinen som vi ska köpa av dem. De flyttar snart till hus och hade då ingen användning av en sådan liten längre så de erbjöd oss att köpa den, dessutom till ett väldigt bra pris. Perfekt, då jag velat ha en i fyra år nu.

Nehe, dags att ställa maten på spisen...

Ny vecka, nya tag

Ny vecka och nya tag. Lektion nummer två genomfördes idag i Business analysis och det gick bra. Kan väl inte påstå att jag förstår precis allt men i det stora hela tror jag minsann att jag hänger med. Fick ut Ass 2 idag och imorgon täkte Simon och jag sätta igång med vårt arbete. Denna gången ser det ut att vara lite större men i har tagit oss genom många stora problem så vi ska nog se till att lösa detta också. Vi är på i stort sett samma nivå hela klassen så vi hjälps åt med sådant som kan vara lite extra jobbigt och det gör att vi alla tar oss genom allt och blir godkända. En riktig klassanda!

Idag kikade Carin förbi en sväng. Jag hade lovat henne att hon skulle få låna min svenska översättning på marknadsföring. Hon ville kopiera av den men det ahde jag redan ordnat åt henne. Så roligt och trevligt att se henne för det var ett tag sedan. Sedan hon flyttade från stan blir det inte att man hinner ses de där små rundorna längre. Hon har sitt i skogen och jag mitt i stauden. Men vi sa att vi skulle försöka höras av lite mer.

Denna veckan väntar antaglien ännu ett besök som var väldigt länge sedan. På fredag om allt håller i sig ska jag träffa Sandra och hennes lille Sam. Han har säkert växt massor sedan jag såg honom sist. Han har ju passerat halvåret redan. Så fort det går. Hoppas allt håller i sig så vi kan ses på fredag. Jag saknar Sandra sååå.

Ikväll blir det nog lite lugnt för mig. En flaska vatten på soffan och sedan är jag nöjd...

Söndag

Upp tidigt idag coh körde Robin till fotbollen, dags för träningsmatch mot Jämjö. Vidare for jag och Viggo ner till Ronneby för en runda på loppisen i Brunnsparken. Inget jätte bra ställe för en sådan liten hund så efter att vi tagit oss genom halva fick han allt hoppa upp i min famn och gosa där medan vi tog oss genom resten. Vidare bort till maxiRonneby för att handla lite och självklart glömde jag både mjölk och bröd. Men inte hela världen, vi får ta det sedan när vi ändå ska byta däck på bilen.

Körde glatt och super kissig hem från Ronneby och stanande till på Rosenholm för att kolla andra halvlek då jag ändå skulle hämta Robin där efter matchen. Slutade med vinst för Nättraby och det gillar vi. Nu har vi gjort en liten mellanlandning hemma och har slängt i veckans tvätt i maskinen. Blev två stycken idag så det kommer gå fort. Skönt!

¨





Ikväll blir det lite söndagsmys med våra vänner och kanske hinner jag titta bort en sväng till mamma och dem också innan dess. Dem ska sova första natten i lägenheten inatt. Från och med någon dag i veckan lämnar de över huset till de nya ägarna och det ska bli toppen att ha familjen nära här i stan.

Nehe, fem minuter på soffan innan det är dags att hämta tvätten för att sedan fara vidare och byta däck...

Vilket väder!!!

Helt underbart att vakna upp till detta underbara väder en lördag morgon. Solen skiner högt på himlen och det är riktigt varmt och skönt ute idag. Lite lätt vind men knappt något som man märker av. Så himla härligt. Hoppas verkligen detta vädret håller i sig och stannar fram till oktober, dessvärre lär vi inte klara oss utan den där årliga veckan med regn. Men en vecka på flera månder skadar inte så jätte mycket.

Idag blir det bara avkoppling och njutning utav solen och det underbara vädret. Robin tog en runda på sin MC med far sin och jag passar på att plocka lite och snart kommer Sis med hundarna så ska vi umgås en sväng. Ikväll ska Robin på lite grabbkväll med gänget. Lite Go-cart och middag och det och vi tjejer tänkte vi skulle ha en minitjejkväll då. Får ju passa på medans karlarna är borta. Så lite film och snacks lär det bli ikväll.

Imorgon funderar jag på att ta en sväng ner till Ronneby för att kika in premiären av Brunnsparkens loppis. Har inte bokat eget bord men tänkte kolla läget för att eventuellt boka ett till nästa söndag. Antingen blir det en sväng ner dit eller så kollar jag på Robins match. Får se lite vad jag känner för.

Nehe, nu kallar den underbara dagen på mig...

Fredag = Helg

Äntligen fredag igen. Jag bara älskar fredagar och helg. Trots att de går så fort så kan man återhämta sig efter veckan och bara koppla av och stänga ute vardagen och göra de tman känner för. Inga telefoner soms ka ställas för att väcka en tidigt på morgonen och dessutom orkar, vill och kan man vara uppe lite längre.  Love it!

Idag har vi tagit en liten långrunda igen, Viggo och jag. Måste försöka vänja den lille vid andra hundar för han är trots allt fortfarande lite skraj för andra. Men det kan förhoppningsvis inte bli sämre utan bara gå framåt. En kvinna stannade med sin pudel idag och vi lät hundarna sköta det själva och det gick jätte bra. Viggo är trots sin lilla rädsla väldigt nyfiken ändå. Skönt det, då kanske han vänjer sig ganska snart.

Vad helgen ska bjuda på vet jag inte riktigt ännu. Men ikväll blir det nog lite mys med god kvällsmåltid och eventuellt någon film. Vad resten av helgen ska bjuda på får vi se. Eventuellt skulle Robin och hans far ta en sväng med mc:n imorgon om vädret tillåter och dp kommer nog jag passa på att handla lite blommor till balkongen. Känner att jag vill göra den fin nu. Men som sagt, får se lite vad helgen bjuder på.

Nu blir det lite frukost framför tv:n och sen bara lite avkoppling...

Härliga torsdag

Vilken underbar morgon att vakna upp till. Dock sovit väldigt dåligt inatt pga att jag igår kväll fick ont under ena bröstet. En sådan grym värk och den ville verkligen itne gå över. Haft ont hela natten och det gör fortfarande lite ont när jag tar ett djupare andetag. Hoppas på att det ska gå över under dagen för det är verkligen skit jobbigt att ha så ont.

Nog om det dåliga, som sagt en härlig morgon att vakna upp till. Vaknade redna vid nio då solen tog sig genom rullgardinen. Kände mig inte det minsta trött egentligen så därför tog jag mig upp ganska snabbt och gav mig ut på en liten längre promenad med min lille fishund. Super skönt väder och ganska varmt också. Solen står högt och Viggo tyckte det var super skönt att springa av sig lite så på morgonen. Idag blir det inga småturer utan lite längre rundor när solen äntligen är här. Men nu funderar jag på om jag skulle ringa min far för att kanske låna hans bil och köra ut till Lyckeby och köpa blommor till balkongen. Får se hur jag gör.

Ljusare tider

Vi går mot ljusare tider och det känns så oerhört bra. Kvällarna är inte längre lika mörka, och trots att det är mysigt med höst och vinter när man kan tända ljus, så är det så härligt med att ha ljusa kvällar. För snart är det dessutom så pass varmt också att man kan sitta ute om kvällarna och grilla och allt som hör våren och sommaren till. Det är så mycket härligare än hösten och vintern. Jag bara älskar den varma årstiden!

Ljusare blir det och förhoppningsvis kommer snart värmen ordentligt också. Så himla skönt att snart kunna gå ut utan att behöva tänka på att man måste klä sig så himla varmt med leggings under byxorna och en stor tjockiströja och värsta vinterjackan på det. Tunna härliga sommarkläder är vad jag längtar efter nu. Allra härligast vore det om värmen ville komma sådär lagom till om iaf tre veckor när det är dags för vår lilla tripp till Ullared. Hade varit super härligt med lite värmande sol när vi ska bada badtunna, trots det varma vattnet i den. Åh så jag längtar!

Almost there...

Business Analysis

Nya kursen är igång och hör och häpna, på engelska. Fyra veckor på oss att lösa fyra olika assignment och dessutom ta oss genom en bok på närmre 500 sidor. Allt på engelska så det blir nog ganska så intensivt. Men tillsammans så ska vi allt klara oss. Dessutom har jag ett sådant oerhört stöd från familj och vänner så det kan inte gå annat än bra tycker jag inte.

Idag efter första lektionen betämde jag mig faktiskt för att ta en promenad hem från Gräsvik. Hade tagit bussen dit men det var så himla mysigt och soligt när vi slutade så jag traskade på med mina ben hemåt och bara njöt. Helt underbart!

När jag kom hem såg jag på face att en vän bokat ett bord på premiären av Brunnsparkens loppis på söndag och jag blev så sjukt sugen själv. Kontaktade Hanna och Paulina och hoppas på fint väder för då kanske vi bokar ett bord både nu på söndaga och söndagen efter det. Hade varit kanon att kunna sälja av lite prylar inför vår kommande tripp till Ullared!

Nehe, nu ska jag kolla på uppgiften som vi fått och sedan göra lite annan nytta. Bland annat laga mat...

Festis

Inte uppe med tuppen idag precis. Vaknade till vid nio och ringde mamma för att se om de skulle börja flytta nu på morgonen. Men inte det, utan ikväll. Kan tyvärr inte hjälpa dem då eftersom vi är bortbjudna så det är bara upp imorgon bitti och försöka se pigg ut och hjälpa till. Som sagt inte uppe med tuppen utan sov till elva tiden. Helt slut är jag och har egentligen ingen ork till något idag. Men satte mig bredvid badkaret och tog några bilder när Hjärtat mitt badade hunden och nu hamnade jag här. Snart dags att sätta fart på dagen!

Ikväll ska lilleplutt bo hos mamma (mormor) eftersom vi är bortbjudna. Vi ska på inflyttnings-/förfest hos Paulina och Svenne. Innan det ska vi försöka få i oss lite mat tillsammans med Hanna och Dennis och sedan bär det av mot N-by för att avsluta kvällen i Eringsboda med Lasse Stefanz!

Nehe, dagen kallar!!

Don't mess it up

Att såra någon som står mig nära är fruktansvärt dumt. Det spelar ingen roll om det är min sambo, mina syskon, föräldrar eller mina vänner. Inte heller om det är den som står mig närmst i min omgivning eller den som står mig minst närmst. Det är lika dumt oavsett vem det är. När man sårar min omgivning sårar man även mig. Att se mina nära och kära sårade och ledsna är det värsta jag vet. Det gör ont i kropp och själ och det är svårt att ge dem hopp och glädje igen. Men jag kämpar och försöker, för min omgivning ska inte må dåligt för att andra människor inte kan bete sig som folk. Den som sårar är inte värd att vara oss nära, vi behöver inte det!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0