Studentbal 2014

För sex år sedan stod jag uppklädd från topp till tå på torget i Karlskrona. Jag hade fått smink och hår fixat dagen till ära och kände mig vackrast i världen i min fina balklänning. Vi åkte gamla fina bilar in till stan. Ställde upp oss och blev fotograferade av familj, släkt och vänner. Sedan gick vi på röda mattan och hade en oförglömlig kväll tillsammans!

Igår var det lillebrors tur. Hans tur att klä upp sig och tillsammans med sin baldejt tillika flickvän ställa upp för fotografering. Deras tur att känna sig vackrast i världen. Deras tur att gå på röda mattan och ha fantastisk och oförglömlig kväll. Min älskade stora lillebror!!



Lillans "säng"

Inatt har jag nästan sovit som en gris. Vi provade lägga lillan mellan oss inatt istället för på mitt bröst. Det funkade och hon sov där mellan oss hela natten. Stora tjejen! Så ska vi försöka vänja henne varje natt nu igen och sakta men säkert gå tillbaka till hennes egna säng. Där sover hon bäst och vi kan också sova bättre.

Lillan var två veckor när hon sov i sin säng första gången. Det höll några veckor tills hon fick ett enormt närhetsbehov och bara skulle vara nära hela tiden. Hon ville helt enkelt inte sova i sin säng och inte mellan oss. Bara jag dög som säng. Men inatt gick det bra och nu håller vi tummar och tår att vi kan försöka vänja henne vid sin egen säng igen!!



Båtfix

Ojoj imorse väckte lillan oss redan klockan sex. Om vi somnade om då?! Nix!! Vi var minsann uppe till strax innan nio. Fick i oss lite frukost och dagen var igång. Pappan åkte till båten och vi satte oss på soffan, där vi somnade. Tanken var att gå ner till båten när lillan ätit din andra måltid men vi sov till, hör och häpna, kvart i ett. Kvart i ett!!! Jisses, det var inte dagens plan.

Lillan fick mat när vi vaknade och jag slängde ihop vad jag skulle ta med till båten. På med kläder ner i vagnen med lillan och packningen och iväg. Fikade när vi kom fram och sedan började vi också fixa i båten. Snart är vi redo för sjösättning och säsong 2014. All utrustning ska ses äver och vaxning ska ske, den är vi redo. Underbart!!



28:e maj 2014

Besöket på mvc är nu överstökat. Blodtryck och blodvärde såg kanon ut och vikten stannade på ett kilo mindre än vid inskrivningen. Underbart!! Vi pratade om förlossningen och hur livet ser ut idag. Det var roligt att träffa barnmorskan igen och behövligt. Nu har vi preventivmedel igen så inga fler barn blir gjorda. Vi vill njuta av vår dotter något år innan vi funderar på fler barn ;)

Vår lilla shoppingtur idag gav inte fullt resultat. Vi fick inte tag på någon matta till båten och glömde lillans blöjor så dem får vi köra en runda efter ikväll. Vi fick med oss vaxduk hem iaf och några andra prylar Robin behövde. Flytväst avvaktar vi också med då vi vill kika runt lite innan vi bestämmer oss. Men till söndag måste vi ha en, då räkningar vi med sjösättning och provtur!!


Sovmorgon deluxe

Idag har vi tagit oss en rejäl sovmorgon. Vi slog upp ögonen och steg ut sängen först kvart i elva. Visst har vi haft två matstunder för lillan vid fyra och åtta. Anledningen till denna sovmorgon var att pappan i huset jobbat från sju igår morse till tre inatt. Han behövde sova ur och vi också eftersom jag sover så dåligt när han inte är hemma.

Nu är vi iaf uppe, frukost nere i magen, duschade, påklädda och snart redo för dagen. Sambon är en kort runda för att kolla sin fot och sedan ska vi på äventyr. Lillan ska få en flytväst och blöjor. Vi ska kolla på matta och lite annat till båten och så ska vi på återbesök hos mvc. Full rulle hela dagen och ikväll blir det antagligen fortsätta fixa på båten. Hoppas bara att solen vill lika fram till dess.

Ha en fin dag kära läsare!


Blåshål

Idag bor vi i ett blåshål och solen syns inte till. Därför har vi inte ens klivit ur sängen ännu. Vi busar och myser och betalar alla tråkiga räkningar. Vår plan för dagen var att komma ut på en härlig pw, men i denna blåsten skulle både jag och vagnen blåsa iväg. Så vi stannar inne, myser och busar och väntar på att pappan ska komma hem från jobbet.



Morsdag

Igår var det morsdag, min första morsdag som mamma. Jag kan inte påstå att det kändes annorlunda eftersom det för mig är morsdag varje dag. Jag menar det finns bara en gåva/present som kan mäta sig till den största och bästa i världen och det är ens barn. Så jag anser att för mig blev det morsdag varje dag när jag i mars detta året fick min gåva, min vackra dotter. Hon förgyllar alla mina dagar och jag är så otroligt glad för henne och stolt över henne att jag minsann sträcker lite extra på ryggen varje dag. Så för mig räcker det att ha henne vid min sida varje dag för att det ska vara morsdag!

Nu blev jg visserligen bjuden på frukost igår för att fira lite men jag ser det inte som nödvändigt egentligen. Min egna mamma tycker inte heller vi ska lägga för mycket energi på det, för henne räcker det att få umgås med oss. Men ändå lägger vi energi och i år försökte vi få ihop hela familjen men misslyckades pga jobb och fotboll. Vi firade helt enkelt i omgångar och vid mitt besök bakade vi en rabarberpaj och mös på.

Mor lilla du ska veta att jag älskar dig lite mer för varje dag. Jag ser upp till dig och lär av dig. Du visar mig vägen i alla lägen. En mamma som dig skulle alla ha!




Sommar??

Är det försommar eller är det sommarn som som faktiskt kommit för att stanna??! Jag hoppas det sistnämnda. Så underbart väder vi haft nu en längre period. Riktigt sommarvärme, strålande sol och knappt ett moln på himlen. Okej, några regnskurar har hälsat på men tur är det så den kvava luften åter kan bli frisk. Vi njuter i solen med promenader och båtfix, precis som det ska vara såhär års. Sambon sliter på med båten och har fått jätte mycket gjort. Mer finns att göra men snart är det viktigaste gjort och sjösättning närmar sig. Oj som vi längtar!

Idag har vi införskaffat solskyddsfaktor till lillan också så att hon kan skyddas ordentligt mot solen. Nu saknar vi bara ett strandtält med uv-skydd sedan är vi rätt bra rustade för att njuta av lillans första sommar. Det ska bli spännande att se hur hon reagerar på båtlivet. Förhoppningsvis älskar hon det lika mycket som vi så att vi kan njuta som en familj av det härliga båtlivet. Åh, det bara pirrar i kroppen när jag tänker på det. En familj på sjön istället för ett ungt och galet par. Ja det klingar så härligt i mitt huvud och ännu bättre i mina öron när jag säger det högt. Familjelivet är ovärdeligt och jag skulle aldrig byta bort det, trots tuffa stunder.



Besök hos prästen

Ojoj vi somnade på soffan och vaknade nu. En förflyttning upp till sängen, och lite mat till lillan. Snart ska vi somna om igen.

Vi var på besök hos prästen idag och lade upp hur dopcermonin ska se ut. Det blir lite gång in tillsammans med präst och faddrar, lite bönläsning och sång. Trodde faktiskt fler barn skulle döpas samtidigt men som det ser ut i dagsläget får vår älskade dotter all uppmärksamhet i kyrkan helt själv. Det känns helt okej och vi är överens med prästen om upplägget. Nu längtar vi till dagen är här så att vår dotter kan få döpas.


Såhär ser dopinbjudan ut som vi skickat ut till familj, släkt och vänner. Att få dela dagen med dem alla är helt underbart. Ett stort minne i vårt liv skall förevigas tillsammans med nära och kära!

Heldag på stan

Ojoj vilken natt vi haft. Lillan somnade först halv ett tiden inatt. Ett tag trodde jag aldrig hon skulle somna utan att vi skulle ha en vaken natt. Som plåster på såren somnade vi om imorse efter hennes måltid vid sju. Vaknade vid elva och insåg att det var dags att sparka igång dagen. Mot Lyckeby med moster och sedan till stan för att träffa min vapendragare J från jobbet. Medan jag träffade bossen agerade hon barnvakt och sedan tog vi en fika. Massa härligt snack och mys. Tack fina du för idag!

Stötte även på mina yngsta syskon på staden och min fina  mamma. Spontana möten är de bästa! Efter många timmar på stan fick jag lite skit skjutsa lillsis till Rödeby för match, vi var bara en vända på Hästö och vände först. Jag tolkade visst fel fotbollsplan. Haha

Fixade mat till mig och sambon och åkte till båten. Sambon har slitit hårt med hus, båt, jobb och familj. Han är en riktig klippa. Ser ut som vi kan få en härlig semester på sjön. Underbart! Bu avslutar jag denna dag med soffmys och laddar för tandläkaren och möte med prästen imorgon. Godnatt!!



Tänder

Lillan har tänder på gång och har därför varit väldigt gnällig i eftermiddag och kväll. Ska bara vara nära men gnäller då också. Jag sitter fortfarande vaken och hon har ännu inte somnat. Jag provar med lite mat just nu och det verkar gå hem. Man kan se en vit liten prick i nedre käken som ser ut att vara första tanden som är på väg. Så jag antar att det kan bli en liten gnällig period framöver. Det är påfrestande för oss föräldrar eftersom inte mycket hjälper som tröst. Man blir liksom lite frustrerad över att inte kunna hjälpa. Att man sedan själv är trött och hungrig och har huvudvärk på det blir inte bättre. Sliten förälder och gnälligt barn är en kombo som inte passar så bra. Men vi kämpar på tillsammans och gör det bästa vi kan!!



Rulla runt

Idag fick jag uppleva ett nytt framsteg hos lillan. Efter vår härliga pw i solen kom vi hem och medan mamman åt sin frukost så fick lillan ligga i sitt babygym. Tilläggas kan att hon fick ligga på mage, vilket hon bara gjort i knappt en veckas tid. Anledningen till att hon börjat ligga på mage är att BVC tyckte hon skulle få göra det ibland för att träna sin styrka i bland annat nacken.

När jag ätit min frukost tog jag fram telefonen för att fota när hon lyfte sitt huvud. Hon ä redan himla stark och har varit väldigt länge i sin nacke. Så jag tänkte pappan skulle få en bild idag på hur stark hon är i nacken. Medan jag låg där vid sidan om lillan och fotade så plötligt låg hon närmre mig, på rygg!! Lillan som imorgon blir två månader gammal rullade efter bara knappt en vecka på mage runt till ryggläge. Jag blev alldeles till mig och ringde pappan direkt för att berätta.

Jag är en stolt moder till min lilla flicka och det var alldeles underbart att se detta stora framsteg. Min lilla tjej växer och nu går det undan nu. Jag fylls av lycka och glädje. Framstegen kallar dessutom fram glädjetårar. Att ett så litet liv kan väcka så mycket känslor och förändra ens liv till det bästa i världen. Älskade älskade barn!!



Fart och fläkt

Jag älskar, ja fullkomligt älskar, när det är fart och fläkt. När det händer saker och när man får umgås med bäranoch kära. Idag fick jag ett mess från min styvbror som undrade om vi var hemma under dagen så hans familj kunde komma på besök. Så jag gav mig iväg med lillan på en 45 minuters tur för att köpa refill till blöjtunnan, skor till mig och fika. Sedan fick jag besök av syrran som lämnade igen lite saker hon lånat.

Kort därför dök styvbror, hans sambo och deras snart treåriga dotter upp. Vi fikade, mös och hade en trevlig stuns tillsammans. Lillan fick present IGEN, detta bortskämda lilla barn. Tack snälla för presenten och för det härliga besöket.

Så kom syrran igen för att backa upp mig lite så jag kunde fixa lite måsten. Jag är i dagsläget inte araberna va jag ska göra efter min föräldraledighet så jg får ligga i lite och se mig om efter sysselsättning. Sedan kom även Lillans mormor och vi påbörjade fixeriet med dopklänningen och googlade recept till doptårtorna. En knapp månad kvar till dagen.

Som ni förstår har jag haft full rulle även idag och umgåtts med massa härliga människor. Det är bland det bästa jag vet. Har en full kalender kommande vecka så därför inleder vi den med en ledig måndag jag och lillan. Vi ska bara vara imorgon och mysa tillsammans.

Med det säger vi tack för ännu en vecka och godnatt!!

Fartfylld dag

Efter en fartfylld dag är det nu fas att krypa till sängs. Vi har hunnit med att köra ett lass till tippen, besökt lillans morfar för en fika, promenerat i solen till båten för att hänga och fixa där och avslutat dagen med grillhäng tillsammans med härliga vänner. En fantastiskt härlig och varm dag. Fler sådana vill vi ha. Det är dessa dagar som gör livet sådär extra kryddigt. Nu ser jag verkligen fram emot sommarn. Välkommen!!



Byxlycka

Lyckorus, den känslan går genom kroppen när man inser att byxorna man hade innan graviditeten passar. Jag provade en månad efter förlossningen och visst fick jag på dem, men den knep lite i midjan. Provade igår igen, åtta veckor efter förlossningen och yes dem sitter utan att jag kvävs. Jag har lite kvar att jobba med ändå men jisses vad skönt att komma i brallorna och slippa mammajeansen. Underbart!!

Motivationen är därför numera på topp. Fit body here we go!! 😃

Vitrinskåpet

Jag har ju glömt bort att visa er mitt projekt jag påbörjade efter skänken. Redan samma kväll startade jag upp projektet, vitrinskåp. Jag var och införskaffade mig ett vitrinskåp i furu med glasdörrar som jag hade planen att måla om så jag kunde få slänga ut dem två stora bruna vitrinskåpen som jag inte tyckte passade in längre. Vi hade haft dem sedan vi flyttade ihop hösten 2007. Tyckte en uppdatering var på plats.

Iaf så slet sambon och jag denna gång tillsammans med vitrinskåpet i fyra dagar. Det blev nästan klart på dem dagarna, sista kvällen var min yngsta lillsis här och hjälpte oss också. Min plan var att bli klar innan kommande helg då vår bebis var beräknad på lördagen. Därför satte jag igång projektet direkt efter det andra. Vi hade bara en kväll kvar, ett lager färg kvar. Men vi han inte, den natten fick vi åka till förlossningen. Morgonen därpå föddes vår dotter. Så vitrinskåpet fick vänta några dagar, månader om det inte varit för min underbara sambo som målade på det sista lagret och sedan satte ihop skåpet.

Nu pryder vitrinskåpet vårt vardagsrum, dem gamla är utslängda och jag är super nöjd. Dessutom fick jag plats med allt i det nya vitrinskåpet som dem andra två klumpiga och stora vitrinskåpen innehöll tillsammans. Perfekt!!



Solig fredag

Vi har vaknat upp till en härlig och solig fredag. Idag kan inget stoppa oss. Vi ska njuta hela dagen, lapa sol och hjälpas åt att städa upp lite tomten för att köra ett lass till tippen imorgon bitti. Sedan ska vi ägna helgen åt familjen samt ge lite kärlek till vår Paula!!

Paula är vår båt, vårt stora sommarintresse. Det vi går och längtar efter hela vinterhalvåret. Som tar fart på vårkanten, vi städar och tvättar och rår om vår Paula. I år är vi igång sent pga dräneringen så det blir lite bråttom att få henne i sjön lagom till helgen då vi firar in sommaren. Nationalhelgen, sjätte juni. Vi håller tummar och tår att vi hinner till dess!

För övrigt är det en härlig sommar vi har framför oss. Vi inviger den sjätte juni med sjöliv och fortsätter med lillebrors stundent och lillans dop veckan där på. Sedan är sommaren igång på riktigt och även i år ser det ut att bli midsommar på sjön, me like alot!! Dessutom är det första sommarn med lillan och vi ska passa på att njuta allt vi kan, nästa år kommer hon springa runt som en löpeld och då blir det inte en lugn stund 😉😝

Så vi blickar framåt mot allt som sommarn har att erbjuda och startar med denna härligt soliga fredag. Godmorgon!



Planering

Dagen har löpt på utan en lugn stund. Började med att lämna lillan en halvtimme hos moster medan mamman for till tandläkaren. Sedan tog vi en lunch med moster innan vi släppte av henne på jobbet. For vidare till pappans jobb för att få lite kärlek och ge lite kärlek och sedan åkte vi till mormors jobb i Ronneby och hälsade på. Massa påhälsningar och sällskap hela dagen.

Lillan skulle sen på tvåmånaders kollen på BVC och den visade 4640 gram och 54 cm lång. Följer kurvan alldeless utmärkt det lilla barnet. Som vanligt passade hon på att kissa lite också medan vi var på bvc. Innan vi gick hem sa vi hej till farmor som jobbar på vårdcentralen och kompisen som kom efter för sin tvåmånaders koll.

Ikväll tog vi vagnen till kiosken för lite mat och lillan somnade så gott så vi passade på att ta en extra runda på vägen hem för att få lite motion. På turen började vi prata om vad vi vill göra med tomten nu när dräneringen är klar. Det resulterade i att vi gick hem och började planera. Så här ligger vi nu i sängen medan lillan fortfarande sover i vagnen. Vi ritar, planerar och diskuterar. Räknar och mäter. Vi är dessutom överens om hur vi vill ha det. Så egentligen ska vi bara bestämma oss för hur mycket vi ska göra själva och om eller vad vi ska leja bort. Sedan är det klart att ekonomin ska hållas stadig under tiden så att vi inte gör slut på alla pengar på ett ögonblick. Men nu vet vi iaf hur vi vill ha det så sakta men säkert ska tomten få sig en makeover och bli superb!!

Lillans rum

Åh vad mycket fint det finns till dem små barnen. Jag kan knappt hålla mina fingrar i styr när det gäller kläder till henne. Men nu kryper det ännu mer i dem. Satt och surfade igår och hittade massa i redning till hennes rum. Väggdekoration, förvaringsboxar, leksaker, lampor, prydnad och en massa massa mer. Jag blir typ tokig vad mycket fint det finns. Jag längtar till lillans rum ska börja ta fart och renoveras. Hon ska få det finaste rummet i världen, min lilla prinsessa!



Familjetid

Äntligen är dräneringen klar på riktigt, vallgraven runt huset är igenfylld sedan i lördags och alla stora jordhögar är bortforslade. Endast lite skräp kvar på garageinfarten som vi ska ta hand om i helgen. Visserligen det tomten tråkig ut med massa jord och inget gräs. Men så får det vara nu ett tag, kanske till hösten. Vi ska planera hur vi vill ha vår tomt, med altan och allt innan vi gör något. Men nu är det klart så långt iaf och vi kan äntligen få tid ihop.

Hela tre kvällar denna veckan har vi haft tillsammans. Utan måsten och stress. Vi har hunnit umgås och äta middag ihop som en familj. Promenerat och myst på soffan. Vi har haft familjetid helt enkelt. Precis som jag tänkt mig att vi skulle ha det när vår bebis kommit till oss. Så nu njuter jag än mer än innan. Det är underbart, ett nytt fantastiskt liv!! 👫+👶=👪💕

En bra natt

Från att ha haft en kväll full av gråt så fort man inte fått vara i famnen lyckades vi få en bra natt. En jätte bra natt. Lillan somnade mellan 22.30 och 22.00 och sov (visserligen på mitt bröst) till 04.30. Då fick jag ändå upp och röra mig pga ryggvärk. Så la mig i en annan position på soffan men lillan stördes inte utav det utan sov vidare som om ingenting. Vi åt lite vid halv fem och somnade sedan om till 08.30. Så här klagas minsann inte idag, utan jag njuter. Helt underbart att få sova så mycket. Det gör att man tar igen sig lite och orkar mer. Tack älskade lilla barn för en bra natt, en jätte bra natt!! 💕


Såhär mös vi igår förmiddag när regnet öste ner utanför fönstret

Blodomloppet 2014

Det är med bitterkänsla jag skriver. Idag har blodomloppet 2014 genomförts i Karlskrona. Jag avundas alla er som deltagit samtidigt som jag är stolt över er. Jag önskar jag själv deltagit även i år. Förra året deltog jag i gång fem kilometer. Tillsammans med min trogne kollega J tog jag mig genom loppet, hon puschade mig så att jag hör och häpna, sprang större delen. Då bestämde jag mig för att hon och jag tillsammans minsann skulle delta i fem kilometer löpning detta året. Men jisses, en liten tös kom till världen och blodomloppet 2014 liksom blev som en skugga. Det har förföljt mig i mina tankar men längre har det inte gått.

Jag har fått köra mina egna små blodomlopp. Både ensam och med sambon i den mån som vi båda orkar. Inte bara för att tappa båda kilon utan också för att hålla mig i god hälsa. Motion och god kost är det bästa för själen. Samtidigt som jag nu börjar träna upp mig inför blodomloppet 2015 istället. Då mina vänner/läsare ska jag minsann deltaga igen och jag ska löpa fem kilometersloppet. Det är mitt mål!!


Bild från 2013 års blodomlopp!

Tom på ord

Idag är jag tom på ord. Jag är så trött så trött. Lillan har varit vaken sedan klockan sex imorse och vill inte riktigt sova. Hon slumrar några minuter sedan är hon i farten igen. Ett barn som vill ha närhet i stort sett hela dygnet numera vilket innebär att mamman knappt får sova och inte heller hinner med annat. För att tala om att rå om sig själv, känna sig pigg och fräsch och vara frisk. Nix, inte jag inte. Har fått nya komplikationer som inte tycks ge med sig vilket gör det ännu lite tuffare att handskas med en bebis som bara vill äta och gråta. Därför blir det ett besök hos vårdcentralen för mamman idag. Så sis har fått rycka ut igen för att hjälpa mig (nu har hon till och med dragit fram dammsugarn). Jag är så oerhört tacksam över att han familjen så nära till hands när allt är tungt. Ibland räcker det med en timme medan det ibland behövs lite längre hjälp och sällskap. Då är det skönt att veta att jouren finns så nära och ställer upp i vått och torrt. Tack älskade familj för er omsorg och kärlek!! 💕

Motion

Nu är det dags att komma igång med lite motion på riktigt igen. Har legat lite på latsidan sen jag blev gravid. Varit trött, haft ont i kroppen och skyllt på allt. Nu är det slut med alla bortförklaringar. Jag har bestämt mig! Dra ner ordentligt på det där med godis, kakor och läsk. Dricka mer vatten och leva på en varierad kost. Börja motionera! Startade upp i torsdags med en fyra kilometers pw och följde upp idag med fem kilometers pw. Har laddat hem en app som ska hjälpa mig fram. Där kan jag lägga upp mina mål med träningen och även sätta ihop ett schema. Med hjälp av appen har jag koll på hur ofta jag tränat, hur långt jag gått/sprungit, hur långt jag har kvar till mitt mål. Appen gör det lite roligare. Att jag fått min fina dotter ger mig också en anledning till att motionera, allra helst då hon sover så gott i vagnen! Så nu är det igång, nu ska jag bli fit och nå målet som gör att jag mår som allra bäst!

Från dagens pw ☔️👍😉

Tradigt

Tradiga ting förföljer oss. I tisdags upptäckte vi att pannan gått sönder då vi inte hade något varmvatten. Sambon drog igång elpatronen på vår pelletspanna och vi tog för givet att nu fungerar den igen. Men däng fick vi. På onsdagen när sambon skull ta sig en snabb dusch innan sin wiskeyprovning var vattnet inte mer än tio grader. Själv hade jag inte använt varmvatten på hela dagen så jag hade inte gjort upptäckten. Det visade sig att någon cirkulationspump gett upp, antagligen i samband med det första felet. Vi hade sån tur att sambons morfar precis bytt panna och hade en sådan pump på "lager". Så i torsdags kväll satte sambon och svärfar ihop pannan och nu har vi åter igen både värme och varmvatten.

Men skulle det vara nog??!! Igår kväll skulle vi ge oss iväg på fotboll. Kan nämnas att vi redan var lite sent iväg och vad sker. Inpackade i bilen och fanskapet startar inte. Ringer tillbaka syrran och svågern spm hjälper oss kolla på det. Det visar sig att bränslemätaren inte längre vill vara oss till lags och att bilen är nästintill tom på bränsle. Hur stor var den sannolikheten när lampan för bränslet inte ens tänts, och jag normalt brukar köra tanken i botten innan jag tankar. Vi är fortfarande lika förvånade och fattar inte hur detta gick till!

Som sagt, trasiga och tradiga ting förföljer oss. Jag inväntar nästa. Bring it on, i' ready!!



Fotosession 2

Bilderna från vår andra fotosession kom med posten idag. Det vill säga bilderna från den sessionen då vi var och fotades tillsammans med lillan. Bilderna är super fina ch några av dem har ni fått se redan i bloggen. Det är allt ifrån svartvita bilder till bilder i färg. På bara lillan men också på lillan tillsammans med oss. Jag är jätte nöjd och glad att vi gjort dessa fotograferingar. Det är ett minne som vi kan bära med oss resten av livet. En av bilderna har dessutom fått äran att pryda våra dopinbjudningar. Magen blir ett minne för livet och bilderna på lillan ska få pryda våra väggar samt fotoalbum. Underbart!


Från magen...



Till det verkliga livet 💕

En bestämd dam

Det är minsann en bestämd liten dam som kommit in i våra liv. Vill hon diva få gör hon minsann det, likaså vad gäller att skrika och gråta men också mör hon inte ska äta mer. Hon slår minsann bort flaskan. Det lilla barn, tänk att hon är vår.

Vi har haft en bättre natt. Somnade strax efter tio, dock i mammas famn i vår säng. Men så länge hon sover om natten må det vara så. Barn behöver kärlek och närhet, vilket hon får även nattetid. Iaf så sov vi fram till två och då åt vi lite grann och somnade om igen runt halv tre. Lilla loppan blev snabbt trött efter nattematen. Vi sov fram till halv sju då lillan var hungrig igen. Lite mat har vi fått både hon och jag nu och både kämpar mot tröttheten. Gissar att vi inom bara några minuter har somnat båda två. Så, godnatt 😴



Bakslaget

Bakslaget kom, precis som jag anat. Två nätter har varit lite som pest och kolera. Lillan har inte velat sova. Hon har fått närhet, ny blöja, nappen och mat. Inget dera hjälpte förrän efter mycket om och men. Till slut hjälpte det att få mat för femtioelfte gången. Det är precis som mvc säger till en under graviditeten, det är en tuff men härlig tid som väntar. Att bli förälder är stort, en omväxling man inte kan förbereda sig på. Barnen sätter oss på prov, vårt tålamod allra helst. Dem får oss att skratta och le men också att gråta. Detta lilla barn. Hon gör mig lite smått galen ibland. Hon kan gå mig att gråta och bryta ihop. Men givetvis älskar jag henne ändå. Vem skulle inte älska sitt barn. Oavsett vad som händer! När hon får mig att skratta och le, så väger hon upp de få stunder hon får mig att gråta. Älskade barn, du snurrar min värld 💕

Snart så

Det börjar närma sig, slutet på dräneringen är i sikte. Åtminstone det allra största jobbet. Grabbarna började fylla igen i helgen och vallgravarna är svart ett minne blott. Vi tar oss över tomten mycket lättare och jag är inte rädd att falla ner i gropen. Det känns så oerhört skönt. Visst ser tomten ut som ett mindre bombnedslag, men man tar sig fram. Alla massor måste sätta sog igen runt om och sedan kan vi så nytt gräs. Nu är huset skyddat mot regn och fukt och snart kan en riktigt fin och härlig tomt ta form. Vi har våra planer på hur det ska se ut så småningom. Vi drömmar oss fram och tar det bit för bit tills det är klart. Ett staket, bredare garageinfart, en inglasad altan och gräsyta där lillan kan springa och leka. Ja som jag längtar tills vi har en tomt att njuta av. Snart är vi där!



Nyfikenhet

Jisses vad folk är nyfikna! Sedan vi började gräva runt huset har det varit kaos på vår tomt. En stor vallgrav runt hela huset. Plankor att gå på för att ta sig över vallgraven till huset. Ingen gräsmatta att klippa. Ingen vidare tomt att njuta av solen på och ingen parkering att ställa bilen. Sa jag kaos?! Fullständigt kaos!!

Definitivt inget jag är exalterad över eller glad för. Inte direkt road heller utan mest trött. Trött på hur det ser ut, att inte kunna ta mig fram lite normalt och att behöva ställa bilen på gatan. Suck! Grannarna och byborna verkar dock himla roade. De går och kör sakta förbi och glor, som om de inte sett en "arbetsplats" förut. De bokstavligt talat till och med klampar in på tomten för att glo på vad vi gör. Utan att vi är där, fastän vi sitter i soffan och ser dem. Hur nyter dem?! Jag tycker det är ren pinsam nyfikenhet, och folk borde skämmas. Man klampar inte in på någons tomt för att snoka, det är oförskämt.

Men visst, kanske dem är imponerade av arbetet. Det är jag! Sambon och vår kvartersgrannen är riktiga klippor. På tre veckor har de grävt upp, satt isodrän och allt där till och börjat fylla igen. Snart ser det någorlunda snyggt ut igen på våra tomter och vi kan stoltsera över jobbet dem gjort och tiden de lagt ner. Jag är imponerad och stolt, vilka fantastiska karlar vi har!!

Tredje maj

Denna dagen har varit rätt okej. Vi har kalasat och sedan besökt mormor, hon saknade lillan. Dagen fick till och med ( peppar peppar, såhär långt ) ett lugnt och skönt avslut. Lillan ligger nyäten i sin säng för att sova och vi har krupit ner i vår säng för att sova. Mina ögon håller inte längre dem har varit nära till att slutas sedan sju. Jag förstår inte varför jag är så trött idag, fullkomligt slutkörd. Till och med så illa att mina fötter knappt orkat bära mig. Ser fram emot att stänga mina blå och sova. Så det blir ett kort inlägg idag, återkommer med roligare inlägg. Godnatt!!


Livet

Ibland kommer livet ifatt en, ibland går det upp för en var i livet man befinner sig. Brukar ni känna av det? Det gör jag. Senaste tiden har det kretsat kring min dotter. Jag lever på, livet rullar på och vi flyter med. Men ibland så kommer det ikapp mig, jag inser att det går lite för fort och att jag inte alltid hänger med. Så sent som förra sommaren levde jag bara på och brydde mig liksom inte riktigt att tiden gick fort fram.

Numera springer livet ifatt mig ständigt. Jag stannar upp och lever i nuet, varje dag. Jag njuter och ser efter vad jag har och vilka som finns runt omkring mig. Jag tar varje dag för vad den är och ser till att göra det bästa av den. Myser och umgås med min dotter och sambo, familjen och vänner. Jag ser livet ur ett annat perspektiv, jag tar det inte för givet och låter det inte springa ifrån mig. Jag inser att livet är för kort för att inte stanna upp och njuta. Sedan min dotter äntrade världen stannar jag upp varje dag, för livet springer ifatt mig. Jag har ingen tid att spilla, livet är för kort!

Idag har jag därför ägnat tid åt lite vänner, sett till min sambo men främst umgåtts med min underbara dotter. En svängom på stan, köpt en musikmobil till lillan, grillat lite korv till lunch, pratat och gosat med lillan i timmar. Mitt liv är vad jag önskar och jag skulle aldrig byta ut det, inte för allt i världen 💕



Valborg och första maj

Igår firade vi Valborg med våra fina vänner, iaf lillan och jag. Sambon slet på med dräneringen som förhoppningsvis börjar närma sig sitt slut. Valborg firades med grill, fika, snacks, musik och härligt sällskap. Precis som det bör vara. Dock saknade vi pappan något oerhört. Vi längtar så tills han kan vara med oss lite mer och njuta av livet som familj.


Valborgs fina!

Idag har vi spenderat dagen med damerna. Vi köpte frallfrukost och njöt av. Tog en härlig kort promenad och stannade för fika hos kvartersgrannen. Där fick vi även middag ikväll. Vi har haft en riktig toppen dag och lillan har varit världens snällaste bebis. Gubbarna jobbar fortfarande på från morgon till kväll och idag har dem börjat fylla igen våra vallgravar. Jag börjar se ett ljus, ett slut på eländet. Snart, snart kan vi gå ut och in genom huset som vanligt men främst och viktigast av allt, vi kommer snart kunna vara en hel familj som gör saker tillsammans. Som vi längtar efter det, våran pappa!! 💕






rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0