Semester

Så har 2015 års semester startat. Vi smygstartade i helgen med festival på Hasslö, fredagen bjöd på en härlig fest och Ledin fick avsluta vår kväll. Vilken show, jag är glad att gubben övertalade mig om att vi skulle dit. Lördagen kom skruttan tillbaka från barnpassningen och familjen vart komplett inför semestern.



Igår gick skutorna till Karön där vi spenderade natten. Grillat och trädgårdsyatzi så vart vi nöjda tårta att vädret i år inte riktigt är med oss som vi önskat. Men vi får göra det bästa av det det näst bästa. Idag (tisdag) fortsatte vår färd framåt, vindarna bråkar och plötsligt öste regnet ner över oss. Två öar fick vi passera och Tjärö fick bli dagens slutdestination. Snabblunch när vi lagt till och nu ligger skruttan och jag i ruffen. Myser, leker och kollar på bananer i pyjamas, perfekt underhållning när regn och moln ligger över oss.

Ja semester är det iaf och flera veckor tillsammans med familjen ligger framför oss, äntligen!!



Hets och stress

Vi har lämnat en fantastiskt härlig helg bakom oss fylld av sol och bad med både familj och vänner. Tänk att vi har ett så stort intresse vi kan dela med både familj och vänner samtidigt, det är minsann inte alla som har den guldkanten. För mig betyder det oerhört mycket och det gör mig varm och glad långt långt in i själen.

Nu har vi mött upp årets mest intensiva vecka. Veckan innan semester. Det ska städas av hemma, tvätta upp kläder och packa, handla och stuva båten. Ja allt ska göras klart på bara några få dagar och jag känner heden och stressen. Kommer vi få allt med oss?!

Inte nog med all stress hemma inför semestern. I år har jag för första gången i mitt liv även en hetsig vecka på jobbet. Bokföringen för juni månad måste bli klar och sändas till Skatteverket, vilket innebär att jag har sjukt mycket tt hinna med eftersom jag vart borta pga vab förra veckan. Dessutom måste jag få in alla fakturor i systemet som förfaller till betalningen närmsta tiden så dessa kan gå iväg innan jag stämplar ut. Detta och sjukt mycket annat. Tala om att min stressnivå ligger på toppen, känner pressen och hetsen över att allt måste falla på plats. Därför har jag inte tid att sitta här längre, tillbaka till skrivbordet!!

Hoppas få ha det såhär gött hela ledigheten ☀️😘

Helg

Så vart helgen här igen och nu återstår bara fem dagars jobb innan vi tar lite långledigt. Igår vaknade vi upp rätt tidigt  och det fick bli ännu en dag hemma eftersom skruttan hade 38 graders feber i torsdags kväll. Lite bamse och välling innan vi gick upp för att äta frukost och ta oss en riktigt go morgondusch. Skrutt verkligen älskar dusch och bad, så pass att tröttheten slår in efteråt.


Vid åtta åkte vi hemifrån, kände att jag var tvungen att åka förbi jobbet och fixa några saker. Väl där möts jag av ett skrivbord som är precis fullt av papper. Bara att slita loss, sorterade upp alla fakturor, betalar räkningar, laddade ner underlag till bokföringen och kuverterade alla kundfakturor. Två timmars jobb och under tiden fick jag lite barnvakt av chefen som underhöll min skrutta lite. Skönt att kunna ta helg efter den städningen.

Sedan hämtade vi upp skruttans saker på förskolan. Det vart ju hennes sista dag, till hösten flyttar vi henne till Nättraby. Vi tackade personalen för en fantastisk tid och ett otroligt bra jobb. Lämnade över en blomma och kramades hejdå.

Sedan satte vi av hem för lite vila och mys samt lunch. Eftermiddagen kändes lång. Men vi fick den att gå med film, påfyllning i spargrisen och packning. När pappan kom hem satte vi av ut på det blå och här är vi nu. Nyvakna till en klarblå himmel. Vad mer kan man begära?!






Bamse

Alltså när barnet här hemma är sjuk tackar jag för youtube. Nästintill hela förmiddagen låg vi nerbäddade i vår säng och kollade på bamse. Hela världen finns på youtube och det är guld värt när man behöver vila och sova. En liten liten stunds lek i Claras rum har vi fått till idag och en riktigt varm promenad för att köpa lunch. Annars har vi bara myst i sängen och kollat på massa olika avsnitt av bamse. Precis som det ska vara när man är sjuk, vila oj filmmys!!


Hade hoppats på att Clara skulle bli bättre idag så vi kunde gå till förskola och jobb imorgon. Men fortfarande är hon lite hängig så vi blir hemma imorgon också. Bättre att ta en dag extra och vila upp sig ordentligt än att stressa sig frisk och trilla dit bara efter någon dag igen. Så bamsefilm imorgon igen, om vi inte finner något annat skoj. Har ni några tips? :)

Frisk luft

Frisk luft gör gott för själen och hälsan

Imorse hann jag inte göra mycket på jobbet förrän de ringde från förskolan och lilla skruttans feber vart tillbaka samt att hon nu fått retlig hosta. Städade av så snabbt jag kunde och hämtade sen hem vår lilla flicka. En smått hängig liten flicka mötte mig på skolgården och gosade ner sig i min famn lika fort som jg plockade upp henne. Somnade i bilen på väg hem och vaknade två och en halv timme senare. Den sömnen behövde hon antagligen, lite piggare när hon vaknade och lägre temp men ändå på gränsen till för hög. Mer vila och sedan kissade vi hunden på tomten tillsammans för att få oss lite sol och framför allt frisk luft.

När pappan kom hem gjorde han sig iordning för att åka på middag med jobbet. Vi skjutsade honom och sedan for vi till morbror, mormor och J för att få middag. Trots den lite högre tempen så promenerade vi bort till lekparken. Skruttan vart super nöjd över att få köra vagnen och leka i sanden. Men det blev en kortis eftersom bacillerna och tröttheten tog över. Många tycker säkert vi borde hållt oss hemma och inomhus idag, men frisk luft och en gnutta sol gör gott för själen. Dessutom är allt på skruttans villkor, och det märks tydligt när hon inte har mer energi och ork. Därför tycker jag det är okej att ge sig ut så länge barnen orkar och inte far illa av det. Hade aldrig gett mig ut med skruttan om hon vart så hängig att hon gnällt och varit ledsen, men idag kändes det mer som hon faktiskt vart nöjd över att få komma ut.



rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0