Tentadags

Yes nu är det tenta dags igen. Inget man ser fram emot precis men det är så himla skönt när det är över för då vet man att man tagit sig igenom en kurs till och man närmar sig examen. Denna gången handlar tentan om bokföring, räkenskap och kassaflöde. Liten fördel har jag från jobbet men det är trots det lite svårare än vad jag ahr väntat mig. Men men jag kör på så hårt jga kna och hoppas på ett lyckat resultat. Om inte så är det en omtenta som gäller vilket egentligen inte är hela världen eftersom då får man läsa på igen och då sätter det sig oftast bättre och håller kvar lite. Men vi satsar på att försöka skriva ett godkänt!

Dags att återgå till plugget en stund, middag när Robin kommer hem :)

Äntligen helg

Äntligen är det helg igen, inte för att jag kommer kunna njuta av den som jag brukar men det är ändå helg. Denna helgen kommer spenderas en hel del åt att plugga inför kommande tenta som antagligen kommer vara svårare än vad jag från början hade trott och väntat mig. Det handlar till stor del om sådant som jag jobbat med men dessvärre har jag inte varit så insatt som jag önskar att jag hade varit. Men det är bara att bita ihop, läsa och göra sitt bästa. Det värsta som kan hända är en omtenta och vad gör det om hundra år?! Inte särskillt mycket men jag ska satsa på att slippa omtenta, det är ju faktiskt det bästa.

Mitt Hjärta har kommit hem från Ulricehamn idag där han varit på studiebesök på något företag sedan igår. Det var ingen hitt att gå och lägga sig själv igår kväll men som tur är har jag mina små djur som också sovit i sängen inatt. Dessvärre han vi inte få många timmar ihop nu under eftermiddagen då Robin för en liten stund sedan åkte iväg för att spela match ikväll. Men på sätt och vis är det bra för då hinner jag läsa lite till, trots att det är fredag. Jag passar på medan jag är ensam hemma för då får jag saker och ting gjort, som igår läste jag en hel del och det känns skönt att få det gjort.

Men när Hjärtat kommer hem efter matchen ska det bli riktigt fredagsmys här hemma. Mys på soffan till någon bra film, hoppas det går någon annars får vi gå bort och hyra en. Det går lika bra det.

Time to read a little!

Trött

Kan inte fatta det men är verkligen helt slut, borde inte vara det eftersom jga var ledig hela förra veckan och gjorde liksom inget särskilt. Läst en del och jobbade med min bokföringsuppgift som ska lämnas in i näsa vecka. Den är i stort sett klar och det känns bra. Dock bjöd helgen på ett schema som ej var sysslo löst. I söndags stod jga på loppis i Ronneby Brunnspark med Mamma och vi lyckades sälja för en ganska bra slant. Verkligen en toppen dag tillsammans med Mor min. Väl hemma från loppisen var det dags att ta sitt förnuft till fånga och bege sig för att rösta för att sedan gå hem och läsa lite till, det börjar nämligen dra ihop sig för tenta. Söndagen bjöd på soffmys och avslutade helgen riktigt bra.

Idag har jag hunnit med gymmet och även vikt tvätten samt städat i städgarderoben, det blir bra när man tar en bit i taget. Ska se om jag kan hinna med lite till denna veckan annars får det vänta. Garderoberna finns ju trots allt kvar.

Nehe, dags att plugga lite!

/Rebecka

Höst

Ja, nu känns det verkligen som hösten har anlänt på riktigt. Kan säga att jag dumpat mina sommar kläder i garderoben och börjat plocka fram höstplaggen. Idag har det blåst som det bara gör under hösten och nu har dessutom regnet också kommit. Blåst och regn tycker jag är vad denna veckan har bestått utav. Tur är väl att man idag då laddat upp riktigt inför höst och vinterkylan genom att inhandla lite skor som man kan pryda sina fötter med under vintern. Det blev ett par boots med kilklack och ett par låga stövlar med go fodring i. Perfekt till mig som lätt blir så frusen om fötterna. Nu ska jag bara se över min ekonomi så att jag kan köpa mig en riktig vinterjacka också. En sådan som jag velat ha i flera år men aldrig köpt, nu ska det bli av!

Nehe om man skulle börja lite smått med fredagsmiddagen så den är klar tills Hjärtat kommer hem...

Bokföring och andra problem

Denna veckan såhär långt har satt sina spår i mig vill jag lova. Det är så att man blir tokig, tur att man är ledig iaf. Har inte avrit på topp alls utan tvärtom, varit skit trött. Inte nog med det har man en större bokföringsuppgift hängandes över sig som ska göras och igår kom jag äntligen igång med den. Började närma mig de sista stegen i uppgiften då jag upptäcker att allt är galet. Så bara att markulera en sådär 40 verifikationer och göra om dem. Jippiiii, or not! Men nu är det gjort på nytt och jag är ikapp igen. Hoppas hinna göra klart det sista imorgon, hade varit underbart!

Inte nog med denna nedrans skoluppgift så kränglar Robins tandläkare och försäkringsbolag. Fakturor som inte betalas av försäkringsbolaget som vi vet att vi skickat till dem, vilket resulterar i påminnelser som kom i somras och nu har de inte betalat en av dessa heller utan i måndags dök det upp ett inkasso. Kan man bli mer förbannad eller?! Vi har ringt som idioter denna veckan för att få tag på både tandläkare och försäkringsbolg och idag äntligen har vi fått kontakt. Nu ska vi betala inkassot eftersom den förfaller inom kort och sedan ska vi skicka den till försäkringsbolaget för att få ut ersättningen av dem. Tur är väl det, annars hade man gått på högvarv här hemma.

Nu verkar vi iaf löst våra bekymmer så ikväll ska vi med ett glatt humör bege oss till Hanna som fyller 19 år idag för att fira henne tillsammans med hennes och Dennis familj. Saa bli himla roligt och trevligt, men först tror jag allt att jag ska gå och hämta ut mitt paket från HM som kommit idag, äntligen!

/Rebecka

Kanon helg

Haft en riktig kanon helg! Började fredagen med att bli bjuden på frallor av Robins syster Sofie, ryckte hade spridit sig så Hanna kom också förbi på frukost. Fortsatte dagen med en tur på staden för att sedan gå hem och läsa lite. Kvällen bjöd på ett besök hos pappa samt farmor och farfar vilket resulterde i att jag missade hela Robins match som jag egentligen skulle sett. Men kan inte hinna med att se alla alltid. Vi fick ett toppen slut på kvällen då vi hämtade min kladdkaka som jag bakat på dagen och begav oss hem till Hanna och Dennis för lite fredagsmys.

Lördagen bjöd på äventyr då vi for runt i massa butiker i jakt på lite MC-prylar. Dock utan resultat, men en butik hade redan hunnit stänga så den tar vi imorgon eftermiddag efter Hjärtats jobb. Kvällen bjöd kalas för Evelina som fyllde år i förra veckan. Sent blev det men till slut kom vi i säng.

Igår väntade en lång resa och utflykt ner mot Malmö i sällskap med Hanna och Dennis. På vägen stannade vi till på Biltema och där blev lite småinköp, bland annat tvättservetter till bilrutor och klädsel, ryggskydd och stövlar för MC, och torkarblad till bilen. Lite frallfrukost på parkeringen och vidare mot Malmö för att kolla på och hämta hem en MC.



Må tro att mitt Hjärta är nöjd!



Dennis och Robin

Resan hem bjöd på ett stopp på Frasses i Fjälkinge för lite mat och även en snabb runda på Ekohallen där vi också handlade på oss lite småplock, bland annat en super fin tavla, och lite hygienartiklar. Alltid bra att ha lite på lager.

Idag blir det lite avkoppling tillsammans med studier och eventuellt ska jag ner och riva bland allt det som ska iväg på loppis åp söndag. För mamma och jag har äntligen bokat två bord nu nere i Ronneby så nu ska vi göra oss av med en massa saker.

/Rebecka

Fullt upp

Har för närvarande fullt upp nästa hela dagarna. Mina morgnar brukar jag nu för tiden starta upp med en liten frukost och ett pass på gymmet, vilket verkligen sätter fart på dagen. Man kommer hem från gymmet och har hela dagen framför sig. Idag har det varit föreläsning igen och då gick vi i stort sett igenom den stora bokföringuppgift som vi ska jobba med i nästa vecka då vi inte har några föreläsningar. Den kändes lite små luddig men jag hoppas att det ska gå vägen när man väl kommit igång med den. Ikväll ska jag försöka läsa lite, samt ta tag i disken och vika all tvätt. Inga roliga sysslor men det måste göras. Får dock inte glömma att försöka laga lite mat tills Robin kommer hem också, men det ska jag nog kunna fixa till!

Nej sysslorna kallar!


/Rebecka

Dålig uppdatering

Det har varit lite dåligt med uppdatering här några dagar nu. Skyller allt på tiden som inte riktigt räckt till. Men det har hänt en del sedan jag skrev sist. I fredags eftermiddag åkte jag med la fmilia till Ullared, det var en minnesvärd liten tripp vill jag lova. Det gick ganska fort upp ändå trots att vi körde med husvagn på kroken. Lillebror var trött på sina två systrar redan efter tio minuter så han ville bara sova. Lillasyster Emma fick plötsligt ett ryck och satt i baksätet med mig och mamma sista timmarna och flamsade så mamma och jag trodde vi skulle behöva slänga ut henne. Haha! Väl framme var det super kö till campingen, som man för övrigt inte fick boka i förväg. Vi fick tredje sista elplatsen och den var utan all kritik, världens sluttning och när husvagnen efter ett bra tag stod på plats insåg vi att nej, det funkar inte vi kommer välta när vi lägger oss i den. Dessutom hade batteriet laddat ur på vägen upp så det fanns ingen värme och el. Nej bort till receptionen för att byta till en plats utan el och snabbt som tusan ställde vi upp den på ny plats oh kröp tiill sängs för att stiga upp tidigt som tusan. Lördagen bjöd på shopping i Gekås varuhuset och jag vågar inte nämna summan för det blev mer än vad jag hade tänkt och trott. Men nöjd med mina inköp var jag och även familjen med sina, så då bar det av hemåt.

Lördags kvällen bjöd på en liten tripp till far min coh därefter ett besök av Hanna och Dennis, som i vanlig ordning blev väldigt sent. Söndagen var en lugn dag med massa sömn som slutade med att jag städade och plockade samt tvättade. Kvällen avslutades med besök av Hanna Dennis Martin och Svenne. Alltid lika trevligt med vänner på besök.

Denna veckan började jobbigt, trött som bara den. Men det var bara att bita ihop och jag har hunnit med både handling, köp av present till Syster Evelina samt fyllt på mitt gymkort så nu har det börjats träna igen. Underbart!

Idag blir det föreläsning på eftermiddagen och förmodligen hinner jag med att kolla på Hjärtats hemma match också. Men nu blir det en promenad med hunden!

/Rebecka

Ullared

I eftermiddag bär det av till Ullared med mamma och familj. Listan är lång och det ska shoppas för hela slanten, eller kanske inte hela men stor del av den. Ska köpa nya stekpannor med lock till, klädroller och bajspåsar, present till Sis som fyller 19 nästa vecka, present till Hanna som fyller 19 vekcan efter det. Eventuellet lite andra presenter och kanske någon julklapp. Pärmar och plastfickor till alla skolsaker och till att viktiga papper och räkningar, serien One Tree Hill om det inte är för dyrt, och lite annat smått och gott. Ska inte bara handla för min egen räkning utan har fått lite shoppinglistor från övriga familj som inte kan följa med. Längtar ihjäl mig!

Nu komemr strax klasskompisarna för att käka lite våfflor och sedan beger jga mig till mamma för att göra en resa på tre till fyra timmar. Härligt!

/Rebecka

Helg

Yes, efter 16:00 idag tar jag helg! Idag är det sista föreläsningen denna veckan mellan 13-16. Känns toppen och jga har avverkat en vecka på andra skolåret, bara sisådär 40 veckor kvar. Men det är väl ingenting då jag klarade det förra året. 40 veckor till är ingen big deal, heja mig.

Ikväll ska mitt Hjärta och jag ha en riktig hemma kväll med god mat och massa mys på soffan till en film. Imorgon bär det nämligen av till Ullared för min del med mamma und familia. Skulle egentligen åkt allihop men då Evelina fick schema för hela helgen kunde inte hon längre följa med vilket ledde till att inte Markus heller skulle med. Det gav en ledig plats i mammas bil och Robin bestämde sig då cokså för att stanna hemma eftersom han har en viktig match imorgon kväll, träning på lördag morgon och match söndag eftermiddag. Så det blir en liten del av familia som åker iväg. Blir tråkigt att åka ifrån mitt Hjärta och mina djur, men som tur är har de varandra här hemma så länge. Kommer ju hem lördag kväll igen.

Nehe om man skulle göra sig klar för föreläsningen så man slipper stressa senare sen. Men först väntar "Våra bästa år" och tro mig det är sjukt att jag kollar på det fortfarande men jag kan liksom inte riktigt låta bli.

/Rebecka

Skola/Begravning

Idag går alla mina tankar till släkten Persson! Det är Claras begravning och alla är där, dock inte jag. Robin och jag kom överens om att min skola inte får bli lidande för något i år och därför var det bäst att jag går på min föreläsning idag. Robin har sin familj och släkt där som finns för honom, och jag väntar här hemma ikväll och ska pyssla om honom. Det känns lite smått jobbigt att inte vara med men man kan tyvärr inte vara överallt och vara med på allt. Jag finns iaf med i tankarna idag!

Clara, 101 år skulle blivit 102 i november. Söta lilla Clara, var fullt frisk i huvudet ända fram, hon kunde fortfarande allas namn och det är inte vanligt. Clara var en riktig kämpe och en super gullig kvinna. Hon står alla nära i hjärtat!

Snart är det dags för mig att bege mig till min föreläsning, hoppas verkligen kunna koncentrera mig idag. Det är andra föreläsningen för terminen i en kurs som säkerligen kommer att bli mer intensiv framåt nästa vecka. Men jag ska klara det för jag har världens bästa familj och vänner som stöttar mig!

/Rebecka

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0