Kalla kårar

Kalla kårar löpte genom hela kroppen för en stund idag på jobbet. En obehaglig upplevelse som inte var väntad. Trots att jag inte blev skadad fysiskt eller psykiskt så blev jag på något sätt chockad och nästan som förlamad. Skötte situationen på det sätt jag kände var mest lämpligt och mina kolleger stöttade upp mig och hjälpte till att styra upp det hela. Det gick bra och var över ganska fort vilket kändes himla skönt. Tack snälla fina kolleger för att ni är dem ni är. Ni är toppen!!

Konstig dag

Idag blev en lite konstig och avig dag. Blev väckt av telefonsamtal från syrran. Stackars sis mådde inte alls bra och behövde sin syrra omgående. Sagt och gjort, flög upp ur sängen och hade gjort mig iordning på 20 min. Klätt på mig, sminkat mig, plocka ner träningskläder och matlåda och kissat Viggo. Tror minsann jag blivit rätt bra på att göra mig redo snabbt. Ut och iväg med bilen till sis samtidigt som jag meddelar en kollega att jag blir sen. Nu har sis iaf fått lite läkemedel så vi hoppas hon ska bli bra med hjälp av det och massa vila och värme. Fy attan vad jag far illa av att se någon annan må dåligt. Älskade sis, you can always call me!!
Kom en halvtimme sent till jobbet men i tid innan öppning iaf. Känns som dagen blev lite avig men så kan det vara ibland. Jag stod ut med dagen och tog mig genom den himla bra. En del stunder med ett leende på läpparna och andra inte. Man kan ju tyvärr inte alltid gå med ett leende på läpparna. Men så gott det går biter man ihop när något inte känns hundra..
Nehe, nu blir det lite tv-tittande innan det är dags att ladda batterierna med lite sömn inför en ny dag!!

Week END

Slut på ännu en vecka som varit fylld av det mesta. Lycka, stress, svett, lugn, irritation, kärlek och ja allt som man egentligen kan känna eller uppleva. Skulle jag summera veckan så skulle det bli: hmm..
Anledningen till det är för att jag inte riktigt kan sätta en fast känsla på veckan som gått. Den innehöll så mycket att jag knappt hängde med själv. Låter otroligt konstigt och väldigt knäppt men, that's the way it is!
Nu blickar vi mot en ny vecka. Jag ska fylla den med träning och antagligen lite stress och press, vilket inte kommer frivilligt. Men det är bara att inse att vi inte alltid kan få det riktigt som vi vill. Over and out..

Sleeping beauty

Då var det återigen dags att krypa ner i lopplådan för att försöka då sig lite sömn. Inte varit det lättaste nu för tiden men skam den som ger sig. Upp som ett vrak varje morgon och sedan full fart fram till småtimmarna. Jobba, städa, tvätta, diska och laga mat, träna och allt där till. Ja det är ett under att jag fortfarande tar mig upp ur sängen i tid varje morgon. Peppar peppar men jag hoppas jag ska fortsätta ta mig upp. Det blir ju ljusare för varje dag som får dessutom så då blickar jag framåt med sommaren i synfältet. Underbara sommar anländ snabbt!!

Utvecklas

Jag har lite små funderingar kring min utveckling i karriären. Jag är sugen på att prova på nya utmaningar och ta mig ann nya uppgifter. Men jisses så nervös jag är för att ta mig vatten över huvudet. Tankarna snurrar och jag oroar mig för att göra fel, misslyckas och inte alls passa. Samtidigt som jag tänker, just do it. Vad gör det om man gör fel, det är ju så vi lär idag. Jag måste helt enkelt våga för att inte kunna ångra. För det är ju så, ångra inte det du gör utan ångra det du aldrig gjorde.
Med det sagt säger jag godnatt för idag..

CXworx

Dagens träning blev ett pass CXworx, mage och rygg. Passet är inte jätte långt och inte lika intensivt som ett combat pass men man känner av det och svettas ändå. Man använder gummiband och vikt som redskap till träningen vilket gör att det ger mer. Ska bli spännande och se om jag tar mig upp ur sängen imorgon. Känner mig nöjd med dagens träning och avslutade med en fruktsallad. Underbart!!

Ingen värme

Igår var vi inte hemma särskilt mycket vilket innebar att vi inte hade koll på något här hemma. Via Facebook kunde bo dock få informationen om att stora delar av kommunen tydligen var utan ström, men inte Nättraby. Dock hade värmepannan till vårt bostadshus tydligen gått sönder och värmen var inte särskilt hög. Infon kom sent på kvällen så vi fick ju åka hem för att undersöka saken.
Väl hemma var det 14 grader i lägenheten. Vi kände inte direkt av kylan på det viset, antagligen eftersom vi kom utifrån -5 grader. Iaf så tände vi massa värmeljus i hopp om att det skulle hjälpa till att få upp värmen lite. Dessutom hade vi den lyckan att jouren precis varit här och antagligen lagat pannan precis när vi kom hem. Så det var som tur var ingen fara att bo här över natten. Skönt det, för hemma är helt klart bäst att få sova.
Nu är värmen tillbaka i lägenheten och det är skönt!!

After work

Igår blev en hektisk dag på jobbet efter en ganska så lugn jobbvecka. Massa kunder kom och gick under dagen och det var nästan så att det kändes som att vara på kontoret i lyckeby. De har lite mer tillströmning av kunder på kontoret i lyckeby om man jämför med stans kontor. Det beror antagligen på att kunderna som tillhörde jämjö, rödeby och de lite längre ifrån inte har sina lokala kontor kvar utan då väljer kontoret i lyckeby för sin bekvämlighet. Iaf så har jobbet flutit på himla bra och nu går vi in i sista veckan med kontanter på kontoren. Ska bli spännande att få uppleva denna förändring och se hur arbetsplatsen och samhället kommer utvecklas med detta beslut.
Igår avslutade vi en lite mer hektisk dag med lite after work på kvällen. Det var bokat för oss på Castello i stan där jag beställde in en ryggbiff med gratäng vilket föll mig oerhört bra i smaken. Till efterrätt tog jag minsann en kladdkaka med grädde och hallon för det var jag väl värd efter veckans träningspass och jobbslit. Men så blir det inget mer gotte nu förrän tidigast nästa helg. Kvällen var toppen och runt halv ett tog jag taxi hem. Blev släppt på gatan där Robin och Viggo befann sig för att ta med Viggo hem så jag åtminstone hade honom hos mig medan Robin stannade kvarts grabbarna en stund till. Ja det var minsann en bra start på helgen och jag inser att snart är den redan slut igen..

Gympass

Tanken med kategorien hälsning träning är att jag ska försöka förmedla min träning och livsstil. För många år sedan tränade jag på gym, testade på ett gympapass men tyckte inte alls det passade mig. Nu har jag bytt gym, från Friskis till wellness. Jag har provat på både gymmet och pass, men nu är det riktiga ansträngningspass där kroppen verkligen får leverera. Jag gillar det och känner riktigt hur svetten dryper. Så numera kombinerar jag gym med pass vilket ger mig en kick att fortsätta.
Träningen tillsammans med bra mål varje dag (gröt till frukost, liten lunchlåda plus frukt, kvällsmiddag och fruktsallad) håller mig på topp. Jag dricker enbart vatten och te om dagarna. Med detta schema hela veckorna tycker jag att det är okej att i en rimlig mindre mängd unna sig något litet gott en kväll på helgen. Det vill säga att antingen fredag eller lördag är det okej att äta några godisar, chips ett glass. För sluta helt skulle göra det otroligt svårt att hålla sig till en liten mängd sedan den dagen man tycker det skulle vara okej att börja med gotte igen. Så en nedtrappning från början är för min del det bästa.
Ett långt inlägg som jag avslutar med att tacka min ena sis för sällskapet på gymmet idag. Du var super duktig!!

Combat

Mitt livs andra combatpass är avverkat och jag tror minsann att jag gillar det. Förra veckan gav det mig sådan träningsvärk att jag inte kunde gå riktigt på två dagar. Jag gick rent ut sagt som om jag skitit på mig!! Det var hemskt samtidigt som jag kände mig så jäkla nöjd. Hoppas dock min kropp är lite mer tränad sen förra veckan att jag slipper ha så ont fastän det på något sätt är skönt. Det är liksom ett kvitto på att man ansträngt sig och på att man verkligen gått in för passet. Jag mår innerst inne otroligt bra av träningsvärken för då vet jag att det kommer ge resultaten tiden. Så till er där ute som tycker det är pest och pina, hang on!!

Fotoalbum

Igår anlände alla mina foton som jag beställt framkallning av över internet. Närmre 800 foton låg i brevlådan som sambon min hade varit så snäll och hämtat in till mig. Det är foton från hösten 2011 och framåt som jag framkallat. Nu ska dessa först sorteras och gås igenom. Dessvärre kan de inte placeras i album förrän de andra 150 bilderna, som inte lyckades komma med, är framkallade. Så jag har lite att pyssla med ett tag fram över. Återkommer när projektet börjat ta form och hamna på sin plats i albumen..

Lördagen den tolfte januari tvåtusentretton

Började dagen med en riktigt välbehövlig sovmorgon. Finns inget bättre än att sova ut på lördagen. Gav mig iväg till gymmet en timme och svettades för att sedan åka hem och käka frukost. Under träningen hade jag fått mess av en kompis som undrade om vi ville följa med till Ronneby brunn på spa. Sagt och gjort, packade ihop badkläder varttenflaska och badskor och gav oss iväg. Himmel vilket rike vi kom till. Olika bassänger och bastu med riktigt härlig värme. Kände att jag verkligen var värd det där besökt, och dit ska jag åka fler gånger må ni tro. Kan rekommenderas starkt av mig.

Nu är jag trött efter dagens aktiviteter och behöver sömn igen. Imorgon är står det mer träning på schemat och jag längtar redan. Godnatt..

Punktering

Dagen började knappast bra. Kom knappt iväg till jobbet innan det small och började låta konstigt om bilen. Plötsligt går antisladden i och bilen börjar kana i sidled fram och tillbaka. Stannar så fort jag kan och ringer Robin i ren panik som ber mig kolla runt om bilen för att se om jag kan se något. Upptäcker att jag lyckats få punktering på höger bakdäck. Ja men visst, precis vad jag behövde. Inte direkt.. Robin och hans kolleger är iaf på plats rätt fort för att hjälpa mig byta till reservdäcket. Däcket är lämnat till verkstad och än så länge är igen större skada skedd. Men jag tänker på vad som kunde skett, det var ju för tusan halt imorse. Tur jag var lite uppmärksam och stannade när jag gjorde, annars kunde det slutat annorlunda..

Väääärk

Jag har träningsväääärk från helvetet. Tyckte det gjorde ont i kroppen efter passet på gymmet i söndags men jävlar i att vad ett combatpass kan göra med kroppen. Jag går mer och mer illa för varje minut. Folk tror jag skitit på mig. Men jag förklarar med ett leende på läpparna (och värsta grimasen i tankarna) att jag tränat. Hej och hå vad jag försöker bita ihop. Slim fit ska de bli så därför kör vi på. Heja!!

A few minutes

A few minutes left tills min 24:de födelsedag infaller. Firade med de yngsta småsyskonen igår och hade en jätte mysig kväll. Mamma skulle varit med men var så sjuk att hon fick bli hemma. Så jag får fika med henne en annan dag. Lite presenter har jag med andra ord fått, tallrikar till min samling, blommor och en fin väggljusstake med kärleksfull text. Tack snälla ni som ville uppvakta mig igår. Det var en mysig kväll helt i min smak. Jag inväntar nu min födelsedag för att se vad den har att erbjuda. Tanken är att jag ska bege mig till gymmet på förmiddagen och så kommer Pappa och company en runda på fika också. Tror minsann jag kommer få en bra födelsedag!!

Finns det en mening

Finns det en mening med allt? Jag skulle vilja veta meningen med mycket av det som sker eller inte sker för mig och min karl då. Denna gång vad som är anledningen eller meningen med att inte ske. Var det inte meningen att vi skulle bo på den plats vi hittat en utmärkt villa på? Antagligen inte! Idag kom bud på det som vi hade som maxbelopp för att köpa denna villa. Surt som fasen och en riktig besvikelse. Villan var precis som jag tänkt mig min drömvilla. Tomten, insidan och utsidan ja hela helheten. Visst var vi tveksamma till läget, ön som villan ligger på. Antagligen var det därför det inte var meningen. Vi ska nog inte på det läget. Så vi biter i äpplet och drömmer vidare. Håller våra tummar om att det snart är vår tur..

2013

Så har det nya året anlänt och jag firade in det tillsammans med mannen och fina vänner. Det bjöds på mingel med tilltugg, förrätt, huvudrätt och efterrätt. En lugn kväll med massa mys och sällskapsspel. En kväll helt i min smak som avslutades med att se på fyrverkerier och den traditionella nyårskyssen.
Det nya året inleddes med en rejäl sovmorgon följt av frukost och en härlig powerwalk. Resten av dagen har vi spenderat tillsammans på soffan och kollat på massa serier och filmer, med avbrott för mannens jour som lett till utryckning. I övrigt började året himla bra och jag väntar med spänning för att se vart detta år ska mynna ut i. Välkommen 2013!!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0