Julen 2017

Julen 2017 är över och vi hade en mysig sådan med nära och kära, god mat och massa paket till barnen. Några stunder av stress men mestadels en lugn jul. Vi smygstartade precis som all år med lillejul den 23:e ihop med pappa, farmor & farfar och min syster, i år var det vår tur att stå värd. Vi bjöd på kalkon och till efterrätt hade pappas sambo slängt ihop en god marängcheesecake. Tomten kom på besök och klapparna till barnen innehöll såväl leksaker som kläder och pengar.

Julaftonsmorgon hade tomten varit på besök under natten och pappan och stora bus var uppe tidigt för att bygga med legot som befann sig i hennes julstrumpa. Åt lite frukost ihop och sedan öppnade barnen klapparna ifrån oss oh gissa om stora bus blev glad när dem fick en gungställning med rutschkana. Fortsatte mot sambons farmor och farfar för lite mer firande och ännu mer klappar innan vi for till min mamma för nästa firande. Julbord minsann med omelett, Janson, kött Olle och allt ett julbord ska erbjuda. Kalle anka och sedan ännu ett besök av tomten som även denna gång kom med hårda som mjuka klappar.

Slutligen bilade vi mot byn igen för årets sista firande hos sambons mormor och morfar. Dans runt granen, besök av tomten och så slutligen även årets sista julbord. Ja jisses vilket firande överallt och vad mycket fina och bra klappar barnen fick.

Senaste dagarna har vi vilat oss, tagit några promenader, umgåtts med vänner, tagit en sväng på stan och kalasat för mosters lilla trollunge som fyllde ett år precis innan jul. Tänk att det är ett helt år sedan vi firade jul utan min syster. Att hon fick världens bästa förtidiga julklapp och jag satt och grät med min lillskrutt i magen för att jag inte fick fira jul med min lillasyster. Tänk att mosters lilla trollunge redan är ett år gammal, vad tiden går fort. Nu räknar vi ber timmarna till det nya året, lite drygt ett dygn kvar sedan är det 2018. Ett nytt år som vi med spänning blickar mot för att se vad det har att erbjuda oss.


(null)
(null) (null) (null) (null)

(null)
(null)






En fin vecka

Vilken vecka det varit, fylld av tid tillsammans, luciafirande, dejt med såväl nya som gamla bekanta och även en del nytta.

Vi inledde veckan med förberedelse inför lucia, stora tösen var så laddad inför detta. Sånger övade hemma, i bilen och på förskolan. Vilket framträdde dem gjorde.

Vi fortsatte dagen med en dejt tillsammans med en nyfunnen vän och hennes lilla loppa. En pannkakslunch och lite lussefika på det. När pappan kom hem intog vi middagen och sedan tog vi in granen så den skulle få hänga när sig lite.

I torsdags lämnade jag av stora skrutt på förskolan, köpte frallor och åkte för att besöka en gammal vän som jag inte träffat på flera år. Det blev några härliga timmar att prata ikapp på. Mycket har hänt sedan sist men ändå var det som att ses för hundra år sedan. En härlig förmiddag.
Hämtade upp stora skrutt på vägen hem och när pappan kom hem laddade vi för att klä granen. Äntligen är den på plats, som jag längtat. Nu saknar jag bara snön!!

(null)

Fredag och jag hade en tid på vc för att få hjälp med mina eksem och min värk. Finns det något samband, är det hormonförändringar eller vad tusan är det. Massa prover togs och i väntan på svaren behandlas jag för psoriasis och hoppas för allt i världen att värken i min kropp beror på hormonerna. Dagen fortsatte med lite plock på hemmaplan innan babysim och kvällen spenderade vi hos syrran med nästan hela ligan och tacomys.

(null)

(null)

Igår lördag tog vi oss en sväng för att uträtta lite ärenden. Bland annat en allra sista julklapp och så lite påfyllning av nästa garderobsstorlek till lilla skrutt. Pappan gjorde minsann ett kap, fyra plagg till ett värde av närmre 500kr och han betalade endast 78kr, tack för kuponger och bonuscheckar.
På kvällen skulle sambon på lite galej och vi passade på att besöka mamma/mormor. Pappan tog en tidig kväll och vi hämtade honom vid elva, alldeles lagom så man orkar med dagen efter.

(null)

(null)

Idag har vi hängt på hemmaplan. Pappan har varit ute och satt ihop tjejernas julklapp, så pass att dem förhoppningsvis inte förstår vad det  är för något. Under tiden har jag och tjejerna lekt på stora skrutts rum, dammsugit och plockat lite. En härlig dag hemma tillsammans, perfekt sätt att ladda upp för sista veckan på jobb och förskola innan vi tar julledigt.

(null)

(null)

Lucia

Så var luciadagen här igen och självklart har vi firat den. Startade upp med frukost till julkalendern och sedan satte vi fart på dagen. Luciaframträdande väntade på förskolan. Fram med rött band, glitter, ljus och det vita linnet. Skrutt har övat sånger i flera dagar här hemma och i bilen när det spelats "tänd ett ljus". Alltså vår lilla tjej börjar bli stor, tidigare år har hon mest stått och tittat lite nervöst och sjungt med lite lätt. I år fick vi se och höra andra toner, vi stod längst bak och ändå kunde vi höra hennes ljuva röst. Lilla skrutt så du värmde våra hjärtan lite extra idag, så himla duktig. Efteråt bjöds vi på fika som barnen hjälpt till att baka, även det hade dem gjort bra. Tänk att dem vuxit så mycket och blivit så fina små individer. Nästa år har dem förhoppningvis sina småsyskon vid sin sida i luciatåget.

Vi hade givetvis lillasyster med oss idag på lussefirandet och dagen till ära fick hon vara en liten tomtenissa.

(null)

(null)

Vaccination

Femmånads kontrollen på bvc är gjord för lillskrutt. Vi blev inklämda hos en annan då vår ordinarie sköterska vart sjuk och jag propsade på att fäder gjort i och med stt det skulle vaccineras. Så lite akut fick vi  kasta i oss lite frukost efter att ha lämnat stora bus på förskolan och sedan ge oss iväg.

Eftersom det blev lite hastigt fick jag förbereda mig på att genomföra besöket utan pappan denna gången. Han brukar följa med när det ska vaccineras eftersom jag är så himla nålrädd och far lite illa av att barnen får ont och blir ledsna. Men det gick galant. Vikt, längd och så en spruta i vardera lår. Numer är vår lillskrutt 61,5 cm lång och väger 5740 gram, en fin kurva som hon följer bra. Sprutorna i vardera lår gick också bra, mammas hjärta bultade och värkte lite när lillskrutt blev ledsen men med lite tröst, närhet och nappen så gick det över fort.

Skönt att kontrollen är gjord och att det gick bra. Jag är super tacksam över att dem klämde in oss så vi slapp vänta längre eftersom vi redan är 14 dgr efter månadsdagen. Sen ville jag inte gärna vaccinera precis innan jul heller med risk för feber och gnäll.

(null)

(null)

Adventsmys

Äntligen är vi alla bättre, lite snuva som hänger kvar men det är oundvikligt denna säsongen. Imorse när vi vaknar och kollade ut hade det kommit ett tunt tunt lager snö. Gissa om stora skrutt blev stormförtjust. Men tyckte minsann det var lite för lite. Vi mös till julkalendern, åt en adventsfrukost och tände andra ljuset innan vi alla hoppade in i duschen. På agendan stod Adventsmys med familjen hemma hos syrran. Bakning, pyssel, lek och grillad korv till lunch. En härlig dag tillsammans allihop, så mysigt.

Under tiden vi stökade i köket föll ännu mer snö utanför fönstret och än faller den nu ikväll. Det blir vitare och vitare, så fint. Det ljusar upp i mörkret och barnen blir lyriska. Hoppas den ligger kvar imorgon så barnen kan åka pulka på förskolan och vi kan busa tillsammans hela eftermiddagen.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Årets julkort

Tidigare i veckan lyckades jag orka med att klä upp mina töser för att försöka få till det årliga julkortet. Phu det är inte det lättaste. Tyckte det var knepigt med en liten Donna i huset och plötsligt är dem två. Dem ska kläs upp sitta stilla och le sådär extra gulligt. Haha in your dreams. Det är barn på fem månader respektive snart fyra år det får bli vad det blir helt enkelt. Det blir inte perfekt, det blir inte som man tänkt sig eller som man vill. Men barn är barn och i slutänden brukar det bli himla bra ändå. Oh ja, efter ett ex antal tryck på knappen så hade dem minst sagt fastnat på bild och några av dem där sju miljoner fotona blev bra. Så in på nätet och klickade hem dem och igår damp dem ner i brevlådan. Jag får lov att säga att jag blev nöjd faktiskt, dem är jätte fina. Tänk att jag denna jul fått äran att foto två små töser till julkortet, jag får fira denna högtid med två töser, mina töser. Helt ofattbart, jag är rik må ni tro, inte på pengar men på kärlek och glädje.


Några av bilderna som hamnar i keepergalleriet 💕
(null)

(null)

(null)

Nytt åk

På black friday beställde vi hem ett nytt ål till lillasyster. Vi vill ha en så enkel och smidig vagn som möjligt när vi är på sjön. Vi hade en till storasyster men upplevde den väldigt bångstyrig. Våra vänner köpte en annan till som dotter som vi provkört och jag föll pladask. Lättstyrd, lätt vikt, lång sufflett, svängbart framhjul, full liggläge, ställbart handtag, varukorg, sele och bra luckor i suffletten så vi kan se lillasyster. Modellen är en Baby jogger city mini gt. Vi fick hem den i veckan, satte upp den och jag är toknöjd. Den kommer användas väl av lillasyster och hon kommer åka fin fint i den. Kan verkligen rekommendera vagnen till andra som vill ha en enkel och smidig vagn.

(null)

Julpynt och pyssel

Vad mysigt det är med jul ändå. Att bara mysa runt här hemma och pyssla och pynta. Dörrkransen hänger på sin plats stjärnor och stakar också. Ljusen tänds varje dag ich i år har vi köpt oss ett datumljus. Vår lilla julby har växt och består nu inte bara av ett pepparkakshus utan av tomtefar, tomtemor, Nisse, Nisselina och kisse. Dem må vara något större än huset men oj så fina ändå.
Jag saknar bocken på framsidan i år och skulle vilja ha lite andra julbelysningar också. Får se om det blir något av i år eller om jag slår till nästa år istället. För mer vill jag ha och mer ska det bli så småningom.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

December

Så var december här igen, julmånaden. Den som ska vara den mysigaste månaden på året. Vi inledde den super mysigt i fredags genom att först äta frukost till årets julkalender. Fortsatte med julstädning och satte upp stjärnor och stakar. Vi fyllde hemmet med lite jul. Pannkakor till lunch och babysimmade på eftermiddagen och kvällen spenderade vi i Spjutsbygd hos några nya bekanta. Perfekt start på julmånaden.

(null)

(null)

(null)

Lördagen fortsatte vi i julens tecken. For till Lyckeby för att införskaffa lite prylar vi behövde. Bland annat ett pepparkakshus och dekoration till det samt mossa till adventsljusstaken. Satte ihop adventsljusstaken och dörrkransen och sambon hängde upp belysningen utanför dörren innan vi for på 20-års kalas på kvällen. Min minsta syster fyllde 20 år i lördags och det firade vi med god mat och fika.

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår, söndag, upp som en sol ner som en pannkaka. Influensan har kommit på besök. Så det blev inget julkort taget igår och inte heller något pepparkakshus bygge. Stod på fötter fram till strax efter lunch men sen orkade jag inte mer. Alvedon och ner i sängen med frossa. Barnen somnade också gott ett par timmar fram till middagen. Medan stora bus och pappan sen åkte på simskola somnade lilla bus och jag om igen. Sömn hela dagen och  idag känner jag mig något bättre. Fortsätter med alvedon och hoppas det ska vara över till imorgon.

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0