Mänskligt

Att göra fel är fel. Att stjäla är fel. Att köra rattfull är fel. Att vänstra är fel. Att ljuga är fel. Att misshandla är fel. Att göra fel är fel.

Det är mycket som är fel. Tittar man i lagboken är många fel och snedsteg brottsligt och något straffbart. Ser man till vanvett är fel och snedsteg många gånger oförlåtligt. Ja mycket är fel men att fela är mänskligt. Jag säger inte att alla fel är okej, förlåtliga eller ostraffbara. Inte heller att de läker såren med tiden. Men en del fel och snedsteg bör vi överväga att förlåta och låta gå ostraffade. En del fel och snedsteg är lindriga och läker såren med tiden. En del fel och snedsteg bör leda till en andra chans, för face it: Att fela är mänskligt, alla gör vi det någon gång.

Tupperware party

Har ikväll varit på tupperware party. Vilka smarta produkter det finns, allt ifrån att laga till förvara. Burkar, kannor, "grytor" och allt möjligt som kan användas i mikro, ugn, kyl och frys. Ja en hel värld. Beställde mig en degbunke och saft/mjölk kannor. Bokade dessutom in tid för att vara värdinna för ett eget party som jag absolut ser fram emot.

Nu är det dags att smälta dagen som varit genom lite film innan det är dags för sängen. Godnatt

Fartfyllt

Haft en fartfylld helg såhär långt. En runda på stan igår följt sv handling inför kvällens middagsbjudning. Det bjöds på rebecka receptet och till efterrätt kladdkaka och glass. När gästerna åkt hem blev det en runda till bilträffen (sista för i år). Dröjde länge innan polisen kom men när de väl anlände såg de till att göra sitt jobb i form av besiktning, bötfällning och hemkörning av berusade minderåriga. Jag minst sagt fartfyllt.

Söndag, dagen till ära har såhär lågt bjudit på frukost och herrfotboll. Nu inväntar vi middag hos mina svärföräldrar, kroppkakor bjuds det på idag. Inte en av mina stora favoriter men det går att äta och när man blir bjuden på middag så blir man oerhört glad. Så vi tackar för dagens inbjudan.

Senare ska jag på tupperware party hos grannen. Hoppas det finns lite bra fynd, om inte så blir det säkerligen både roligt och trevligt iaf.

Lördag 29 oktober

Idag är det lördag den 29:de oktober och aldrig förr har jag varit med om att tiden springer iväg så fort. Mindre än tre månader till julafton och kort därefter nyår och min födelsedag. Oj oj vad är det som händer. Stanna upp lite din envisa tid och ticka inte så himla fort!!

Idag kommer familjen på besök, lite middag och god fika ska det bjudas på. Det är verkligen underbart att få vara med familjen ibland. Kvalitetstid i livet, det allra bästa helt enkelt!!

Innan familjen kommer har jag lite att göra. Ska ta mig en kort och snabb runda till staden för att byta två tröjor. Ska handla lite som jag behöver till kvällen på vägen hem. Dessutom behöver jag ta ett svep med min vän dammsugaren och även vika den torra tvätten på ställningen. Så går inte att ligga och såsa i sängen. Dags att stiga upp!!

Sovrummet

Jag tröttnade på inredningen i vårt sovrum och ville piffa upp det lite. För någon månad sedan bestämde jag mig för att jag ville byta ut våra sängmöbler från det bruna vi haft i fem år till vitt. Min stackars karl har tyvärr inte alltid något att säga till om vad gäller inredningen så jag körde på. Var på Ikea och köpte en ny byrå med sex lådor istället för fyra i vitt. Den passade perfekt. Men så var det sängborden och sängstommen. Sängstommen är i jätte fint skick (vilket även den gamla byrån var) och inte särskilt gammal så sängstommen blir kvar i det bruna så länge tills vi verkligen vill byta ut den. Men sängborden däremot tycker vi verkligen om så vi bestämde oss för att måla dessa vita istället för att köpa nya. Sagt och gjort med hjälp från syrran och pappa. Nu är sängborden klara och på plats i sovrummet. Nästan som ett helt nytt sovrum och jag och karln min är super nöjda!!

Lycka

Lycka är ett humör och inte en destination!
Därför är det okej att inte alltid vara lycklig, eller åtminstone visa sig lycklig. Alla har vi stunder, dagar och perioder då vi är ledsna, sorgsna, arga eller upprivna. Det är okej! Vi kan inte alltid vara lyckliga, åtminstone inte på både utsidan och insidan. Vissa stunder kräver att vi trots en lycklig insida visar tecken på annat än lycka och ibland måste vi visa lycka utåt trots att vi är olyckliga på insidan.
Idag är dock en dag då jag är lycklig både på insidan och utsidan. Varför?? För att jag har en underbar sambo, familj och vänner som finns där för mig, oavsett om jag har en stund eller period av olycka eller lycka. De finns där all the time!!

Solen skiner

Idag skiner solen för förstà gången på några dagar. Vaknade av att jag stektes i sovrummet och gav mig ut på en promenad med Viggo. Super skönt att starta dagen på det sättet. Promenaden följdes av frukost, betalning av räkningar och en dusch. Inget stress, bara lugnt tempo.
 
Har dessutom kollat lite på nätet och pysslat lite här hemma med lite roliga planer. Trots att hösten i stora drag är här så tror jag att denna hösten kommer bli rikigt rolig, mysig och helt fantastisk. Som sagt så innehåller denna hösten lite planer och event. Håller tummarna för att det blir som jag hoppas på.

Fortfarande arbetssökande

Söket fortfarande arbete och kan säga att det är fruktansvärt att sitta hemma ensam bär alla andra jobbar eller går i skolan. Tänk om jag varit så smart att jag sökt någon fristående kurs eller dylikt, då hade jag åtminstone varit sysselsatt samtidigt som jag känner mig rätt klar med skolan just för tillfället. Well Well jag får helt enkelt ha lite is i magen och hoppas på det bästa. Jag vet att det löser sig, frågan är bara när?!

Jag har varit på en intervju och jag hoppas den ska ge något, för det hade varit en riktigt spännande anställning. Om den inte ger någr hoppas jag min intervju imorgon går bra oh kan leda till något istället. Att få komma på intervju gör så sjukt mycket för ens självförtroende, men också för motivationen för att söka jobb, hålla hemmet rent, ta hand om nära och kära och rå om mig själv. Minsta lilla positiva vink gör mycket i längden.

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0