2 månader

Idag är lillskrutt två månader gammal. Om man ser till ålder så är två månader ingenting, lillskrutt är fortfarande vår lilla bebis och minimänniska. Så liten och ömtålig. Men tidsmässigt överlag känns två månader som "lång" tid, allra helst när man väntar på något. Det känns som lillskrutt varit hos oss i all evighet så därför känns dessa två månader som jätte lång tid.

Utvecklingen går sakta men säkert framåt. Kontrollen idag visade en längd på 53,5 cm och en vikt på 4200 gram. Kurvan följs jätte fint och det känns kanon. Lillskrutt skrattar och ler, pratar med oss, mer vaken på dagarna numera, håller oss dessutom vakna dag som natt, äter och sover en del. Än rullas det inte runt från mage till rygg eller tvärtom men däremot så rullar hon sig till sidan från rygg. Vi har inte bråttom, allt har sin tid. Så länge lillskrutt är frisk och utvecklas så får allt ta den tid det tar. Kanske hon inte kommer vara lika tidig som storasyster, men det gör absolut ingenting. Hon är lika bra för det.


Älskade lillskrutt, din storasyster kom och gav oss en ny mening med livet, sen kom du och gjorde meningen med livet komplett. Ni fyller våra dagar med gråa hår och frustration, tur är att kärleken och glädjen är starkare och tar överhand 💕

Ny vecka

En ny vecka har dragit igång, mannen jobbar och stora skrutt spenderar några timmar på förskolan. Vi hade bokat in ett möte med banken igår för vår årliga genomgång. Lånen skrevs om, sparande och försäkringar sågs över och ett konto öppnades upp till lilla skrutt. Vi fick allt uträttat som vi hade tänkt oss.


Tog mig en sväng för att ordna lite ärenden i lyckeby på bland annat Apoteket innan lilla skrutt och jag for hem för att hämta hem storasyster från förskolan igen. Eftermiddagen spenderade vi trots det fina vädret i källaren med lite filmmys. Jag passade på att ansluta oss till ett bredband via fibern och satte mig för att sätta ihop en fotobok vis nätet. Den innehåller bilder från fotograferingarna vi varit och gjort med barnen när dem låg i magen och när dem vart nyfödda. Denna vecka väntas många paket dimpa ner i brevlådan. Allt ifrån dopinbjudnigar och dopdekoration till fotoboken och lite kläder. Uppdatering följer..

Kvällen spenderade vi hemma. Lagade middag tillsammans och tog oss en mindre promenad med vårt skräp till återvinningsstationen. Lilla skrutt i vagnen också stora skrutt på sin cykel. När vi kom hem igen var det dags att sova för stora skrutt och äta för lilla skrutt som också somnade efteråt. Så medan mannen gav sig iväg med N på en liten båttur fick jag en stund för mig själv när barnen sov. Passade på att rensa ut lite kläder och slog mig sen ner i soffan i godan ro. En härlig start på veckan, både nytta och nöje!

Ett litet smakprov på bilderna vi tog för några veckor sedan
Ett litet smakprov på bilderna vi tog för några veckor sedan
Ett litet smakprov på bilderna vi tog för några veckor sedan

Ledig fredag

Så har vi haft vår första lediga fredag tillsammans utav många denna hösten. Startade med en sovmorgon för mig medan familjen mös till en Disney film. Lite frukost på det och sedan en tur till staden för att småshoppa och veckohandla. Mötte upp syrran och lilla kusin som dessutom följde med hem på lunch.


Under eftermiddagen mös vi mest, sov en stund och kollade ännu mera film. Kunde inte bestämma oss för vad vi ville ha tilll middag så skruttan som har halsont fick bestämma. Det blev McDonalds och på hemvägen tog vi en liten snokarunda. Så roligt att åka runt och kika på hur andra har det för att få lite inspiration till sitt egna hus och trädgård.

Väl hemma bäddade vi ner skruttan och tog det själva mest lugnt. Mannen ville se en film han köpte för lite sen så den rullar nu på tvn i sovrummet. Lillskrutt sover också och jag ska också stänga mina blå efter en härlig ledig fredag ihop med hela familjen.

På återseende!

Feber

Snart har det gått två veckor sedan vi sparkade igång vår vardag efter en lång härlig sommarledighet. Pappan har två arbetspass kvar i veckan och storasyster hade en dag kvar på förskolan innan helg. Men dem dumma bakterierna och bacillerna har redan nått oss efter nio veckor hemma. Jag hämtade hem en pigg och glad tjej från förskolan igår och några timmar senare framåt kvällen så sjönk vår stora tös ihop. Hon bara grät och grät och var super hängig så mormor fick ta fram sin termometer och mycket riktigt hade skrutt feber. Inte konstigt hon börjat frysa och gnälla, dessutom pep hon om halsont. Lilla skruttan, bara att åka hem och bädda ner henne. Hon somnade på ett ögonblick så vi hoppas hon sover resten av natten och att hon vaknar utvilad och feberfri. Feber är tungt för liten som för stor och vi håller tummarna att den försvinner från vårt hem snarast.

Hoppas denna pigga tjej snart är tillbaka igen 😍

Återfunnen

För sådär fyra veckor sedan var vi med gänget på Öland för lite mys, stros och övernattning. När vi vaknade upp i stugan på morgonen ocj skulle göra oss redo för att checka ut och spendera dagen på Öland var vår bilnyckel spårlöst borta. Vi letade igenom stugan, våra väskor, kläder och vagnar säkert tio gånger om. Vi var i servicehuset och letade, frågade grannarna, letade längs med vägen till lekparken, sträckan mellan bilen och stugan och vi både ringde till receptionen och gick upp till den för att fråga om någon lämnat in en förlorad bilnyckel. Utan resultat. Ni kan ju tänka er vår frustration, och hur vi blev ovänner. Fy attan vilken morgon, jag var förstörd, jag hade tappat vår jäkla bilnyckel och vi kunde inte ta oss hem. Vad skulle vi göra?!


Jag ringde svärfar vilket inte var populärt hos sambon, men i läget visste jag verken ut eller in och bara ringde. Han gick från jobbet, hämtade vår extra nyckel hemma hos oss och körde enkel sträcka på en och en halv timme för att hjälpa oss så vi kunde ta oss hem. Tusen tack för det, jag skämdes men var så tacksam. Nu kunde jag komma hem.

Idag fyra veckor senare ska jag lägga ner den tillhörande lilla skötbädden i skötväskan. Jag tycker inte riktigt den kommer ner så gräver lite extra för att få ner den och vad finner jag?! Vår BILNYCKEL!!! Jag blir så lycklig så jag gråter och stora skruttan bara skrattar åt mig. Vilken tur jag inte varit inne på jobbet så dem beställt en ny. Vilken tur och lycka att hitta den, slippa lägga ut flera tusen för att få en ny. Ringde sambon och grät av lycka och ingen av oss kunde förstå att den återfunnits, så som vi letade och vände upp och ner på ALLT flera gånger om den där dagen på Öland. Vilket onödigt gräl vi hade för en stund den där morgonen. Så skönt att nyckeln är tillbaka och vi nästan kan skratta lite åt händelsen istället.

Sömnlöst

Här halvsitter jag i sängen med lillskrutt i knäet. Damen som ätit sitt nattmål men som absolut inte är trött oxh ska sova. Det sparkas och fäktas för fullt, pratar och ler stort. En dam som är på bra humör, mitt i natten. Mamma däremot är inte på humör för att skratta och prata. Mamma vill bara låta John blund stänga igen ögonen som fladdrar och sova. Jag är så fruktansvärt trött och ögonen som sagt bara fladdrar men så länge lillskrutt är vaken kan jag inte bara stänga mina ögon och sova. För gör jag det och har henne i min säng kommer storasyster (som kommit och krupit ner hos oss) att rulla över henne. Har jag henne i hennes egen säng kommer hon att gny av ensamhet. Hur jag än gör blir det ingen sömn förrän hon vill sova. Nackdelen med spädisar och småbarn, dem liksom lite styr ens liv ibland mot ens vilja.


Om det förkommer stavfel i inlägget beror det på mina fladdrande ögon, godnatt eller godmorgon...

Halvvägs i veckan

Godmorgon torsdag, här sitter jag med lillskrutt vid bröstet. Vi börjar få in någon slags nattrutin. Sista målet för kvällen runt 22-23, upp igen runt 01-02 och så tidig morgon runt 05-06. Helt okej ändå tycker jag för dagarna bägge barnen är hemma sover vi vidare efter morgonens amning, så då får vi ta igen lite av den vakna nattetiden.


Torsdag redan som jag skrev vilket innebär att sambon redan varit igång tre arbetsdagar, dagarna går fort minsann. I måndags skolade vi in skruttan på stora avdelningen på förskolan. Det gick galant, hon är så van vid att vara där redan. Hon spenderade mycket tid hos dem stora barnen redan innan och dessutom jobbar lilla och stora avdelningen ihop väldigt mycket. Något jag tycker är bra då dem hjälper varandra att utvecklas. Så när vi gick i måndags efter en timmes inskolning hade hon haft det toppen med lek både ute och inne, vila och lunch. Tisdag och onsdag har skrutt varit hemma denna veckan och vi har lekt, busat, myst, kollat på film, städat lite lätt och gjort vad vi känt för. Nu återstår två dagae denna veckanoch  bägge dagarna ska skrutt till förskolan ettt par timmar. Lillskrutt och jag blir då själva och vi ska lämna prover och vägas på vårdcentralen. Tvätta lite och se om vi kan städa färdigt, givetvis busa lite och mysa massor också.

Från nästa vecka ändras schemat lite. Skrutt ska fortsättningsvis vara på förskolan mån, tis och tors. Dessutom får vi förstärkning varje fredag av pappan, hela hösten. Det kommer bli super bra, roligt och mysigt. En extra ledig dag tillsammans varje vecka, hela familjen.

Söndag

Så var det söndag igen...


Kräftskivan igår var en succé. Vi blev bjudna på välkomstbål när vi anlände till vischan och kunde ställa av våra kylväskor i ladan där två långbord dukats upp till över trettio personer. Ljusgirlanger i taket och på väggar, borden dukade med dukar och allt vi behövde för att äta och en riktigt härlig kräftskivekänsla infann sig. När alla landat och var på plats var det dags för den rutinmässiga brännbollen, dessvärre hann jag inte vara med då lillskrutt vaknade och ville ha mat. Istället fick jag skåda deras ljuvliga och stora hus, så himla mysigt och man kan inte låta bli att bli lite avis på deras fina ställe alltså. Efter brännboll blev det grillat och kräftor följt av lite fler lekar och sedan ramlade kvällen på. Runt elva började barnfamiljerna rulla hemåt och så även jag och barnen. Gubben ville dock stanna en stund till så han ordnade skjuts av några andra som skulle på samma håll lite senare.

Söndag idag och gubben mår lite utav vad han förtjänar, det kan ju bli så ibland. Medan han sov i förmiddags tog jag och barnen en sväng till stan för att fixa lite presenter och annat smått och gott. Sedan vi kom hem har både gubben och lillskrutt sovit, stora skruttan leker och har sig medan jag plockar och plockar mest överallt. Tänk att man kan dra fram så mycket skit på så kort tid. Vi plockade undan här i tisdags och imorse såg det ut som kom och hjälp mig igen. Det är otroligt och super tråkigt. Man har annat man vill göra istället för att plocka och plocka varje dag..


Söndag iaf och sista lediga dagen tillsammans för denna semestern. Imorgon återgår gubben till jobbet och stora skruttan ska börja sina tredagars veckor på förskolan. Ja det ska bli en spännande höst och jag ser faktiskt fram emot lite vardag. Lite ensamtid med lillskrutt, lite tid med bägge skruttorna och så helgerna med hela familjen och så lite fritidsaktiviteter på det. Hejdå semester, välkommen föräldraledighet!

Sista dagarna

Vilket väder vi haft denna veckan, strålande sol varje dag. Sista dagarna på den långa ledigheten ihop, på måndag börjar verkligheten igen och rutinerna skall återföras. Mannen börjar jobba och skruttan ska till förskolan några timmar i veckan. Jag ska spendera stora delar av veckorna själv med barnen, vilket antagligen blir en liten utmaning. Men det ska förhoppningsvis fungera bra det också så småning, ingen stress och massa bokat hela tiden utan mest ta dagen som den kommer.


Men än så länge njuter vi lite till tillsammans. Denna veckan har som sagt vädret varit med oss och trots det har vi valt att vara hemma för att landa lite istället för att vara ute med båten. Vi har trots allt farit runt i princip hela tiden sedan lillskruttan kom så vi behövde få landa lite på hemmaplan nu. Vi har hunnit med mys, undanröjning, massa lek och bus, promenader och bad, grillning och besök lite här och var hos både familj och vänner. Kan verkligen summera veckan med en riktigt stor tumme upp, fem utav fem strålande solar. En helt underbar sista vecka på långledigheten.

Helgen kvar innan vardagen sätter in och ikväll väntas kräftskiva i skogen. Det ska bli roligt att träffa alla gamla vänner som vi inte umgåtts med på bra länge. Se hur alla har det och vad dem sysslar med nu för tiden. Imorgon blir antagligen en slapp dag fylld av vila och förberedelser inför höstens vardag. Så på återseende! 

Tuffa kvällar/nätter

Att amma tar på krafterna. Storasyster ammades inte då min mjölk inte rann till riktigt. Antagligen för att jag kände mig stressad, osäker och ovan, det var ju första barnet och man hade ingen aning om hur saker och ting skulle vara. Jag försökte få till amningen men mådde allt sämre och till slut fick jag bestämma mig. Det gick inte att stressa mig själv med att försöka få till amningen för det gjorde både mig och storasyster illa, så det fick bli flaska och ersättning. Men hon har blivit barn för det.


Med lillasyster däremot har jag varit lugnare, barn nummer två och man känner sig lite tryggare. Så trots mil mjölkstockning och infektion i livmodern kände jag på för att då till amningen. Jag ville så gärna ge det ett försök med lillasyster. Det har varit kämpigt och det tog tid innan vi fick till det ordentligt. Vid ett fåtal tillfällen fick vi ge henne en liten skvätt ersättning efter bröstet för att hon skulle vara helt nöjd. Men lillasyster ammas och när hon var en månad hade vi fått till det ordentligt. Mjölken rann till och hon klarar sig på enbart min bröstmjölk.

Men jisses vilken pärs det kan vara, hade jag ingen aning om eftersom jag inte helammat tidigare. Tillväxtdagarna är super jobbiga, allra helst eftersom lillasyster kör sitt tillväxtrace om kvällar om kvällar och nätter. Runt sju på kvällen börjar hon sen sitter jag i princip och matar konstant fram till elva tiden. Får sova max två timmar sen är det dags igen. Vissa gånger somnar jag ifrån henne när jag liggammar och på morgonen är jag knappt människa. Så tuffa kvällar och nätter är det gott om och kag känner mig många gånger utmattad. Men jag är ändå glad att amningen fungerar och lillasyster får i sig mat så hon växeroch  utvecklas. Det får helt enkelt vara värt lite utmattning.

Skärgårdsfesten

Veckan som gick spenderade vi i båten på havet. Började med en tur till Aspö där vi övernattade två nätter. På tisdagen inleddes skärgårdsfesten med Aspödagen. Det var lite marknad, hoppborg för barnen och sommarlovsbussen var på plats. Barnen kunde springa lökanabben runt med de vuxna sprang Aspö runt. Vi passade också på att fira pappan i familjen sol hade födelsedag på tisdagen. Lite presentöppning och så bjöd vi honom på glass, lite enkelt firande bara familjen.


Efter två nätter på Aspö tog vi en sväng till Tromtö för lite bad och mys i solen. Grillade lite gott och när barnen lagt sig kunde vi slå oss ner och koppla av med lite spel.

På torsdagen gjorde vi en mellanlandning hemma för att väga lillskrutt på bvc. 300 gram upp och vi jublade, äntligen på rätt spår. I regnet gav vi oss sedan av igen med båten in mot stan för att fortsätta njuta av skärgårdsfesten. Lite karuseller, marknad, uteserveringar, sommarlovsbussen igen, ett besök på marinmuseet och konsert på torget. Massa besökare kom till båten och vi fick en riktigt trevlig helg tillsammans med många nära och kära.

Vi avslutade helgen med en frukost på Scandic precis som varje är för att fira sambon och hans syster. Sedan vilade vi oss i båten i väntan på att bli körklara oxh under tiden hade vi första parkett till tävlingarna som pågick i "hamnen". Innan vi åkte hem vandrade vi upp på stan för lite lunch och passade på att köpa sista godispåsen för den här semestern.

Väl hemma mös vi ner oss i soffan resten av kvällen och tittade op film. Ett perfekt avslut på näst sista semesterveckan!

Kvällsbebis

Lillskrutt är nu över en månad gammal och man trodde det skulle ha blivit lite rutin på livet. Men, jag har insett att amning och rutin inte faller samman riktigt. Att äta samma klockslag varje dygn kan man verkligen bara glömma. Här äts det lite då och då och när tillväxten kommer sådär en gång i veckan under några dygn så är det bara att ställa in sig. Matning hela kvällen och långt in på natten. Om jag är trött?! Så in i norden!! Det är en riktig liten kvällsbebis vi fått minsann. Hoppas lite att det ska ändras, har hellre bökiga dagar än nätter så att jag får sova.


I övrigt går det annars bra och jag tycker det är en snäll liten tös vi fått. Hon växer på sig allt mer och det syns på henne. Vikten börjar ta fart och kinderna börjar bli lite runda, men hon är fortfarande nätt och kroppen är proportionerlig.

När man har en storasyster med dockvagn och massa dockor är risken stor att man får åka dockvagnen

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0