Sandra

Igår var jag äntligen på mitt efterlängtade besök hos min barndoms vän Sandra. Det var ett bra tag sedan vi sågs nu, och därför var det skönt att ses igen. Sandra och hennes pojkvän/sambo/fästman är sedan en månad nyblivna föräldrar till en liten pojke som heter Sam. Detta lilla mirakel var något av de sötaste ting som jag någonsin skådat. När den lille killen vaknade efter att jga varit på besök i tre timmar la Sandra honom i min famn och jag blev alldeles till mig. Tro det eller ej och tyck gärna jag är löjlig och känslig men jag fällde en tår. Dessa små söta tår och fingrar som pojken har och det mysiga bebishåret, alltså det finns inte ord att beskriva vilket charmtroll. Jag förstår att Sandras och Oscars värld stannade upp för en stund när han kom. Han är bedårande.

Sandra, min äldsta vän. Trots en del gnabb och en längre tid på olika orter har vi lyckats behålla en vänskap som för mig betyder enormt mycket. Att veta att du finns där är underbart, och jag hoppas att du vet att jag finns här också oavsett vad det gäller. You can always call me! Tack för att du är en fantastisk vän. <3

Måndag morgon

Måndag morgon och här sitter jag med mitt te och njuter. Gick upp ganska tidigt bara för att få denna lugna stunden på morgonen då jag kan ta det lugnt och koppla av lite. Snart ska jag bege mig till min barndoms vän Sandra och hennes familj, hoppas bara inte hon messar att hon är sjuk. Vi har bokat in så många träffar med varandra men varje gång har vi fått avboka pga olika hinder. En gång när Sam var på väg vilket är super förståeligt och senast var det jag som fick förhinder pga skolan. Men idag verkar inget ha gått emot ännu och jag ser fram emot besöket. Ska bli roligt att träffa hennes lille pojk och spännande att få höra hennes förlossnings historia.

Igår eftermiddag hade jag en stund ensam med mamma vilket var roligt och skönt. Inte så ofta man får tillfälle till det när vi bor på olika håll och dessutom har tre ungar till :P Men igår fick vi en tid till oss själva och jag uppskattar de stunderna.

Nehe dags att göra sig iordning för vänbesök sedan blir det hem och plugga vidare.
Ha en härligt höstig måndag!

En fullspäckad helg

Helgen har varit kalas och nu har jag snart laddat om mina batterier för en ny hektisk vecka med plugg.

I fredags hämtade jag upp LillSis som spenderade kvällen med mig och Hjärtat. Vi tog oss bort till Hemmakväll för att inhandla stans bästa godis och stannade till på cityhallen för lite produkter till middagen som vi saknade. lagade god middag som bestod av bakad potatis med lite kyckling svamp och grönsaker till. Så gott att vi knappt orkade äta det goda godiset som vi inhandlat. -men har man godis så har man och det dukades fram till idol. Kvällen blev en riktig fredagsmys kväll.

Lördag var jag bara så slut, men hade ett viktigt ärende på staden så mitt Hjärta och jag begav oss upp ändå och lyckades hitta det vi behövde inför maskeraden som vi ska på nästa lördag. Ska bli riktigt skoj!
Lördags kvällen blev trevlig men väldigt sen. Det var 70-års kalas för Robins morfar och hela släkten var så klart där. Kusinerna hade skrivit ihop en dikt eller ett tal om sin morfar och dem själva. Mycket fyndigt var det!

Ja den sena kvällen gjorde att jag idag sov ända till tolv vilket jag inte gjort på år och dar. Skönt var det men jag känner att jag tappade en del tid idag. Har ju som sagt att göra och sitter nu med mitt grupparbete och försöker få ihop min del. Det har gått bra och framåt, på mindre än en timme lyckades jag få ihop lite mer än en full sida, men nu tappade jag lite motivation.

Tänkte ta mig en kopp te nu innan jag beger mig till mor min för lite söndagsmiddag och sedan ska jag hem och skriva igen. Måste få ihop en hel del innan vi ska sätta ihop allt så att det matchar. Ha en härlig söndag!

Bullarna är slut

Vart tog alla mina bullar vägen som jag bakade för ett litet tag sedan, har jag haft så mycket besök här hemma? Antagligen, för frysen har bara en påse kvar med bullar och det går ju inte nu i höstmörkret och när vintern sakta men säkert smyger sig på. Nej, här måste bakas nya och det ska jag ägna mig åt ikväll. För nu är analys fyra klar och ska bara skickas in. Så ikväll har jag tid för att baka. Men först ska jag se till att laga lite mat för nu är mitt Hjärta snart på ingång och han är säkert hungrig efter en kall arbetsdag. Idag står det kyckling på min meny, men har dock inte riktigt bestämt mig för vad jag ska ha till. Får to och fundera på det medan jag springer ut med Viggo en sväng för att kissa lite.

Ha en trevlig och mysig torsdags kväll!

Update

Varit sjuk nu några dagar och det har inte varit någon höjdare. Varje steg i trapp huset har varit som att springa ett maraton. Säkerligen undrar folk varför jag inte bara ligger hemma när jag är sjuk, men det funkar inte alltid så. I måndags exempelvis kände jag mig tvungen att gå till skolan eftersom vi hade seminarium som det sätts betyg på. Dock ångrar jag i efterhand att jag gick dit eftersom jag trillade dit och blev sämre sedan på kvällen igen, men har enbart mig själv att skylla.

Idag känner jag mig iaf äntligen lite bättre, min snuva och halsont känns bättre och hostan håller också på att försvinna, dessutom tror jag inte att jag har någon feber längre. Antagligen mår jag bättre eftersom jag denna gången kurrerat mig med hostmedicin, halstabletter och alvedon. Dessutom har Robin försökt ta hand om det mesta här hemma som har med hund, matlagning och dylikt att göra så att jag har kunnat vila mig. Hilma skönt att bara få vara faktiskt!

Idag sitter jag med sista analysen och försöker få ordning på den. Har lyckats få ihop en sida nu och det känns ganska bra. Hoppas kunna fixa minst en sida till under eftermiddagen och kvällen så kanske jag inte behöver plugga som en idiot imorgon, sista dagen innan det ska lämnas in. Ska göra mitt bästa medan Hjärtat mitt åker på hockey ikväll.

Tänkte avsluta med att bjuda på bilderna på inköpen från helgen som jag lovat, dessutom en bild på Viggo som nu är 20 veckor gammal.


På Jula köptes ett nytt kamerafodral, en maskin som tar bort noppor på kläder samt en burk som Viggos mat ska förvaras i.


På Stadium köpte jag mig en riktigt varm och go vinterjacka. Det är en everest och jag hoppas verkligen den håller mer än en vinter.


Från ikea fick en salladsslunga, ett rött lakan, doftljus till höstmörkret och en fotoram följa med hem. I ramen ska jag ha bilder på min lilla Viggo precis som vi har en likadan med Eliza.


Här är min lilla Prins som nu är 20 veckor gammal, han är verkligen som min lilla bebis!

Sjuk

Började redan i fredags, kanske lite innan det egentligen men då var det inte så märkvärdigt eller jobbigt. Men nu kan jag säga att nu känns det verkligen att man är sjuk. Grym smärta i halsen och näsan är totalt igenkorkad samtidigt som man tycker att det, ja ni vet, bara rinner och när man inte kan få ur sig skiten så drar man upp det i hjärnan istället, vilket göra att man då drabbas av en nedrans huvuvärk också. Men tur är väl att det inte är som det brukar bli när jag är sjuk, då ligger jag bara och gnyr som en liten valp och tycker synd om mig själv och Hjärtat mitt får leka betjänt och ta hand om mig. Usch han tycker säkerligen att jag är riktigt ynklig i de stunderna. Men han måtte älska mig trots det eftersom han så snällt passar upp på mig. Han är guld värd!

Men trots att man är sjuk stannar inte världen. Trotsade min kraftiga förkylning igår och tog en tripp till Kalmar med Hjärtat, Hanna och Dennis. Så härligt att komma iväg lite och göra något roligt. Några mindre samt större, billiga och dyra ting fick följa med oss hem och vi var nöjda och belåtna. Eller ah, iaf till en viss gräns, jag var ute efter en sak som jag inte lyckades få med mig hem, ett par röda pumps. Men finns det inte i min storlek så blir det inga. Bilder på några av inköpen kommer när jag piggnat till och orkar ladda upp dem.

Idag har jag än en gång trotsat min lilla sjukdom för något som måste göras. Begav oss till båten för att plocka ur den så vi kunde ställa iordning den för vinterförvaring och därefter tog jag mig jobbigt nog till maxi för att handla. Som sagt kan itne sluta leva för att man är sjuk, måste ju ha mat. Sprang dessutom inom apoteket för att inhandla lite hostmedicin.

Så nu sitter jag här framför datorn med mitt arbete, för tillfället bloggen, min andra kopp te och har lyckats få i mig lite hostmedicin. Ska försöka få ihop mitt arbete under dagen och sedan ska vi dessutom tvätta lite. Som sagt det finns massa måsten trots att man är sjuk, livet stannar liksom inte upp!

Fruktsallad

Läst en timme nu och började känna mig riktigt trött. Där med var det dags för att gå ut på en promenad med Viggo för att vi båda skulle få lite frisk luft och ny energi. Nu leker lillkillen runt här i vardagsrummet och jag har precis gjort mig en stor skål med fruktsallad som jag ska avnjuta framför tv:n innan jag fortsätter med mina studier. Känns som att jag inte kommer få något skrivet idag, men det måste jag få. Annars kan jag glömma allt vad Kalmar heter imorgon, och allt som är tänkt denna helgen.

För övrigt när jag kom hem efter vår promenad så låg det ett paket innanför dörren, min säsong fem av The Hills har kommit. Över lycklig!





Träning

Har varit lite lat senaste tiden men, igår körde jag på hårt igen. Morgonen startade med en promenad utan dess like och jag var helt slut när jag kom hem. Lite situps och annat när jag kom hem och sedan blev det frukost. Efter en god frukost bar det av för att kopiera Hjärtats Mc-nyckel och sedan bar det av till Långö för att plugga.

Efter plugget blev det hem för att äta lite middag, korvstroganoff med ris stod på menyn och det blev kanon gott! Trots att jag efter middagen var super mätt bytte jag om för att ta en tur till gymmet, körde på med motion, ben, rygg och mage och var kanon svettig efteråt. Precis som det ska vara! Hem för att ta en härlig dusch och sedan avslutades kvällen hemma hos Hanna och Dennis tillsammans med vänner.



Ja en helt kanon bra torsdag helt enkelt. Idag blir det att sätta tänderna i böckerna igen för att försöka göra klart uppgift tre som ska lämnas in senast måndag morgon, måtte jag bli klar idag så slipper jag det i helgen. :)

Tiden löper

Tiden löper och det känns som jag inte längre hinner med det. Snart är även oktober månad slut och vi närmar oss julafton med stora steg. Men innan dess ska jgga hinna med en hel del.

För det första har jag en del arbeten som ska lämnas in inom loppet av två veckor i kursen som jag läser nu och jag känner vekrligen både pressen och stressen för det är så mycket annat som man också skulle vilja göra.
Dessutom ska vi på maskerad om två veckor samt hålla en egen Halloween fest om tre veckor. Som tur är har Hanna och jag sprungit runt stan idag och nu har vi helt bestämt oss för vad vi ska ha på oss, men ni som läsare får hålla er tills det är dags. :)
Inte nog med maskerad och halloweenfest, vi ska även hinna med några kalas också upptäckte jag när jag kollade in kalendern idag, ja jisses vilket stress det. Därför ser jag fram emot den sista november för då är det dags att gå och sätta sig i frisörstolen igen och bli ompysslad. I löve it!
Inte nog med all stress över allt man ska hinne med, dessutom ska man hinna med att inhandla massa julklappar. Ja jag säger då det, nu börjar snart vinters och julen stress att sätta fart. Men det hör till så det är bara att bita ihop för att på julafton pusta ut.
Btw, idag har jag beställt säsong 5 utan The Hills, underbar serie!




Dags att rasta lillkillen och sedan blir det att krypa ihop en timme eller två i soffan och läsa lite inför inlämning tre samt grupparbetet, heja heja heja!!

Happy

Tentan som jag säkerligen nämnt i tidigare inlägg har nu gett ett svar, godkänd. Det var vekrligen tentan från helvetet och jag trodde definitivt att den inte gått vägen. Men så fel man kan, jag klarade den och är happy!
Kör numera på med nästa kurs som vi är mitt uppe i och läser sönder oss och skriver analys på analys. Otroligt intensivt men vi hjälps åt och peppar varandra i klassen. För att inte tala om min underbara familj och vänner som verkligen finns där för mig. Tack!

Igår mitt i mitt skrivande kommer Hjärtat hem och vill åka och kolla på mc-hjälmar. Liten fundering och beslutade mig för att jag behövde en paus. Åkte iväg en sväng för att se om vi kunde hitta några som dög åt oss. Och tänka sig, de hade nätt och jämnt kvar i våra storlekar och vi fick varsin hjälm med oss hem. Självklart likadana. (Bild kommer)

Viggo "växer" och börjar bli en riktigt duktig liten killen. Han har lärt sig sitt och hör och häpna i förra veckan lyfte han på benet när han skulle kissa. Då är man en stor kille, dock varade inte den lyckan så länge utan han gick tillbaka sin flickstil. Men det kommer nog snart igen när han är mogen och redo för det. Vi försöker lära honom så mycket som man bör men eftersom han valp fortfarande är det lite svårt för honom. Men tids nog ska han nog bli en riktigt stor och duktig kille som kan det mesta. Robin har för övrigt lärt honom att yla, till vilken nytta det nu ska vara. :)

Nehe nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och koppla av en stund för det behöver jag, är helt slut





Slut på energi

Har verkligen slut på energi idag, denna veckan har näst intill varit lika intensiv som förra när jag satt och läste inför tentan. Dock handlade denna veckan om att läsa 100 sidor i en bok och diskutera dess innehåll i jämförelse med en film vi såg på lektionen. Och snacka om att ha kort tid på sig efter att ha sett filmen. Men idag lämnades första delen in och det gick väl ganska bra. Väntar på feedback för att se vad man gjort bra och mindre bra inför nästa del som ska in på tisdag. Bara 130 sidor att läsa och sedan ska 3-4 a4 sidor skrivas utifrån den delen i boken. Nej men jag älskar verkligen studielivet, inte alltid!

Ikväll verkar det som Robin tänker gå på hockeyn, dock är inte jag sugen på det då jag både är trött och känner mig lite smått sjuk. Istället kryper väl jag ner på soffan och läser mina 130 sidor. Det är ju ändå bara fredag så varför inte ägna den till studierna.



Nehe dags att krypa ihop på soffan en stund och koppla av innan det är dags att ge sig in i studiernas värld igen. Ha en trevlig fredagskväll!!

Lång dag

Dagen känns som en hel evighet, trots att jag bara varit uppe sedan tio idag. Har hunnit med att göra klart min uppgift till morgonsdagens föreläsning, dock tänkte jag renskriva den också lite snabbt ikväll. Har dessutom varit ute på en längre promenad också samt ätit. Är riktigt trött och önskar klockan var sådär åtta på kvällen så man kunde sjunka ner i soffan och kolla på alla säsongspremiärer som börjar idag, men inte. Klockan är bara fyra och det är väl dags att börja läsa kursboken, hundra sidor till torsdag kväll men det ska jag nog fixa.



Ikväll ska jag passa på att vika all nedrans tvätt medans jag kollar på mina favvo program som startar upp idag. Äntligen är höstens alla program här och nu kan man börja med sina mysiga och mörka hemmakvällar med tända ljus. Underbart!

Vill ha

Har letat igenom hela stan efter en jacka till vintern utan resultat. Vet precis vad jga är på jakt efter men dock finns det bara stora storlekar kvar eller så kostar dem hur mycket som helst. Funderar därför på att kanske ta en tur till Kalmar i helgen för att se om jag kan hitta en jacka där, för jag måste verkligen ha en, en som håller mot kylan!

Tips

Behöver verkligen tips! Ska på maskerad om lite drygt en månad och jag vet inte vad man ska hitta på för dräkt till det. Behöver alla tips jag kan få på en bra och snygg maskeraddräkt.



Hjälp!

Upp och ned vänt

Man kan säga att livet varsit upåp och ned vänt sedan i förra veckan. En vecka full av studier inför tentan som skrevs i fredags. Kan säga att redan när jag började bläddra igenom tentan så köndes det kört. Men jag gav mig tusan på att ta mig igenom den och satt hela tiden mellan 9 och 14 och skrev som en galning. Vissa delar kändes mer okej än andra men väntar mig en omtenta ändå, för det kändes dock inte bra. Är inte ensam om att känna att det gick åt pipan iaf men surt är det att eventuellt skriva om den. Bara att ta nya tag för kursen som körde igång idag och invänta ett tentaresultat.

Helgen kändes inte helt okej, då min kärlek och jag inte sågs allt för mycket. Fredagen spenderade vi i och för sig i Grönadal hos Per och Ita med super god middag. Robin och Per påbörjade sitt projekt att bygga ett förråd och karport på tomten medan Ita och jag la våra timmar på lite letande efter mina klänningar som systrarna Persson lånat.

Lördagen startade med samling för Robin som skulle iväg i stort sett hela dagen och spela match, då passade jag på att hämta upp vårt modem hos pappa och tog en sväng på stan med Sis. Kvällen slutade i gott sällskap, men jag var så otroligt trött så jag orkade minsann inte vara särskillt trevlig och social. Men man kan inte alltid ligga på topp.

Söndagen gav Robin sig av till Grönadal för att fortsätta sitt projekt för att sedan åka iväg på match igen. Då ringde jag mor min och tog en längre promenad med henne för att sedan bege mig hem till stugan och impregnera skor och städa. Ska inte säga att jag lyckades städa hela lägenheten men de värsta rummen, badrum och kök är nu rena. Super skönt. Eftermiddagen var det dessutom dags för tvättstugan och den resulterade i fördärvade kläder för närmre 300 spänn. Svarta fula fläckar, hoppas verkligen dem går bort igen. Kan garantera att det inte är jag som missat en penna i våra kläder eller något, då jag är super noga för att inte sånt här ska ske. Gissar att det är något med maskinen eller att någon granne färgat sina kläder i maskinen innan mig. Vansinnig blir man iaf!



Viggo växer lite i taget och jag är så fäst vid honom vid det är laget att jag inte skulle klara en dag utan honom. Han är min lilla solstråle på dagarna. För studen ligger han på mattan och tuggar på sina goda tuggben. Han är världens ljuvligaste.



Nu blev det ett himla långt inlägg men det blir lätt så när man itne skrivit av sig på ett tag. Avslutar med en bild på min kärlek, min man för livet!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0