Extas

Bullarna är klara och dessutom blev det ett gång chokladbollar till. Så nu är frysen påfylld med kladdkakemuffins, kolakakor, chokladbollar och vaniljbullar. Dofta ljuvligt här hemma och nu har man något att bjuda på när man får besök.

Sitter och slöar runt på nätet och gick in på Ullared Gekås hemsida. Bläddrar genom deras blogg och hittar en massa som jag blir sjukt sugen på att köpa. Dessvärre kommer säkerligen de sakerna inte finnas kvar när vi ska dit. Men ändå man kan drömma sig bort lite. Det är inte långt kvar nu och jag bara längtar. Jag kommer shoppa ihjäl mig. Det finns ju hur mycket som helst där och vagnen kommer inte räcka till. En hel helg där och kontot lär spricka. Det är tur jag ska ha min man med mig som kan hejda mig lite annars slutar jag som pank! Haha



Nehe, åter till sidan för att kika lite till sen blir det lite OC innan det är dags att börja med middagen...

Morrn morrn

Kan väl inte påstå att man var uppe med tuppen idag, men halv tio iaf och det är ändå tidigt för mig som nu för tiden kan sova hela dagen om det är så. Är fortfarande i en sån där trött period och har super svårt för att stiga upp om jag verkligen inte måste. Men förhoppningsvis försvinner det snart när våren slår ut ordentligt.

Idag har jag inget särskilt planerat så jag tänkte sätta igång med lite bullbak och sedan får jag se om det blir något mer. Har verkligen fått bakhänder denna veckan, men det är roligt. Nu vet jag dessutom att det finns något i frysen att bjuda på när det kommer besök.



Nehe, dags att sätta fart på dagen. Förhoppningsvis hinner jag städa lite också...

Tisdag

Helt underbart att vara ledig och bara göra det som man känner för. Igår blev det en dag fylld av lite plock på hemmaplan. Vek tvätten, dock inte all eftersom en del fortfarande var fuktigt. Beställde boken till kursen som kör igång på måndag, och fy fasen vad dyr den var. Dessutom på engelska så det blir en tuff period nu med engelska, men det ska jag väl kunna genomlida. Inte nog med det, jag fixade till Norton på datorn också eftersom det blev lite stressigt för Robin när han skulle ge sig på det i lördags. Så nu är det fixat också. Passade också på att försöka göra ordning bland alla gamla telefoner och kablar och så man ahr koll på vart allt finns för någonstans och slängde sådant som inte hör till något som vi har kvar längre. Medan Robin sedan var på hockeyn igår kväll passade jag på att baka lite kladdkakemuffins och plötsligt ramlade kompisarna in en efter en också. Så kvällen fick ett mycket trevligt avslut.

Nog om igår. Idag har jag spenderat stor tid av dagen på stan med Hanna. Vi tog en lite shopping tur och sedan gick vi och käkade lite lunch på 3G. Det blev en bakad potatis med kyckling och vitlöksdressing till. Hur gott som helst. Satt där närmre två timmar och var mätta och belåtna när vi gick därifrån. Tog oss en liten sväng till på stan efteråt och sedan gick vi hem. En härlig dag och nu har jag bara legat på soffan sedan jag kom hem med en nedrans magvärk som inte verkar vilja släppa alls. Se om vi har någon värktablett så får det bli mitt försök på att slippa skiten.

Robin var hemma en sväng nyss och bytte om för att spela badminton med sin far. Så när han kommer hem senare sen blir det lite middag för vår del. Idag får det bli så lätt som potatismos och köttbullar men det är inte fy skam. Lite husmanskost sådär en tisdag är helt okej.

Nehe, en värktablett var det och sedan får vi se om jag orkar baka lite ikväll också, bara någon enkel kaka annars får det bli imorgon når jag ska göra bullar. Måste ju har lite i frysen att kunna bjuda på när man får oväntat besök...





Sommatid

Äntligen är den här, sommartiden! Kan inte direkt påstå att det märktes inatt då det var 6 minus ute. Men idag skiner solen igen och det är underbart väder. Dessvärre blåser det lite men det kan vi väl leva med bara vi får lite sol. Nu känns det åtminstone som att våren är på väg på riktigt och det är helt underbart. Hade mina funderingar på att fixa till balkongen nu i veckan, med blommor och lite bär men eftersom det var så pass många minus inatt så tror jag att det får vänta iaf en vecka eller två till. Vill ju inte riskera att blommor och plantor för några hundra kronor fryser sönder ute på balkongen. Men åh så jag längtar tills jag kan göra iordning där. Våår!!



Idag ahr vi tvättstugen en sväng. Alla maskiner är klara men vi väntar på torktumlaren. Det var så mycket som skulle torktumlas att jag körde den en runda till eftersom det kändes lite fuktigt. Skönt att ha tvätten såhär en söndag och gärna lite tidigare så att man bara kan krypa ner i soffan sen ikväll och koppla av inför en ny vecka. Denna veckan är jag helt ledig. Blev godkänd på tentan som jag skrev i onsdags och det där med mitt arbete har löst sig. Så helt ledig från plugget, eller tänkte beställa boken till nästa kurs och kolla genom den lite men annars ledig. Så denna veckan tänkte jag ta en dag till att verkligen grovstäda här hemma och göra det riktigt rent och snyggt. Dessutom tänkte jag försöka göra en sats bullar också så man har något att bjuda på när man får besök. Dessutom tänkte jag kolla med min goda vän Sandra om hon har tid och lust att ses. Jag har så dåligt samvete för att kah skjutit på det så, men skolan har legat som ett stort moln över mig och tiden har inte riktigt funnits till. Men imorgon tänkte jag ringa henne och höra hur hennes vecka ser ut.

Nehe, snart springa och hämta tvätten och sedan bara koppla av och njuta av sommartiden...

Mammas födelsedag och sista tentan

Igår fyllde älskade mor min 45 år. Egentligen var det inte tänkt att jag skulle åka dit eftersom jga skulle plugga, men kände att jag hade koll på allt jag behövde så for dit en sväng ändå. Robin var super trött som både jobbat natten och övertid igår eftermiddag så han somnade på soffan. Men det gjorde inte mamma så mycket eftersom hon är väldigt förstående så och verkligen tycker om Robin. Presenten till mamma blev detta året en klocka från Ur&Penn och hon gillade den jätte mycket vilket var otroligt roligt. Varför vi valde en klocka var för att hon blev så avis på min klocka som jag köpte i höstas och ville ha en likadan. Men en likadan blev det inte men en liknande iaf. Hade en trevlig kväll med familjen.

Idag skrev jag sista tentan för utbildningen och nu väntar enbart en massa inlämngar, grupparbeten och seminarier. Det känns riktigt skönt att alla tentor är skrivna och jag bara hoppas att det verkligen gick vägen idag så att jag slipper skriva om den. Kändes väldigt bra när jag lämnat in den iaf så det blir nog bra. Nu är det ledigt i en och en halv vecka och sedan drar det igång med en intensiv slutspurt. Två månader kvar sedan är det uppehåll och sommar, underbara sommar.

Dock lite nervig inför sommaren eftersom jag inte hört något om sommarjobb ännu. Alla klasskamrater har det näst intill löst redan eftersom deras chefer hört av sig för att kolla intresse, även fast de väntar svar på några andra jobb som kanske är mer intressanta. Hoppas verkligen på att kunna få något besked inom två veckor annars kryper jag nog ner i sängen och gömmer mig där. Jag menar hur ska en student som har eget boende och måste förslrja sig själv klara sommaren utan jobb?! Hjälp!!

Nehe, ska nog krypa ner på soffan en stund nu och vila magen efter middagen och minipromenaden med Viggo...

Tillbaka

Varit super dålig på inlägg senaste veckan men jag har mina anledningar. Precis efter mitt senaste inlägg förra torsdagen så gick min dator ner i graven. Den tvärvägrade och jag lyckades inte få igång den igen. Störde mig inte jätte mycket vad gäller åtkomst till internet men där satt jag och hade ett viktigt arbete som jag skulle maila min lärare. Vad gör man klockan sju en torsdagskväll när datorn lägger av? Det var bara att försöka ringa runt för att se om någon kunde hjälpa mig för att komma åt mitt arbete, dessvärre utan lycka. Så det var bara att försöka minnas vad jag skrivit och försöka sätta ihop det till en liten redovisning iaf så jag fick det gjort åtminstone. Men nu sitter jag fortfarande utan mitt arbete eftersom killen vi lämnat datorn till inte lyckats komma åt hårddisken. Hoppas på att hans kollega kan komma åt det.

Iaf förstod vi att vi behövde en ny dator så i lördags begav vi oss på jakt efter en ny och här sitter jga med en samsung nu och är faktiskt väldigt nöjd med den. Den har dessutom som ett plus för mig siffertangenterna till höger, vilket jag bara älskar. Så nu är jag lite glad igen iaf och efter tentan denna veckan ska jag nog skriva om mitt arbete så jag slipper tänka på det sedan. Det är ju trots allt inte ett jätte stort arbete så det fixar jag snabbt!

Jobbigt nog är det mycket nu. Lite panik fortfarande över datorn som gått sönder och arbetet som inte skickats in i tid. Men allt har en mening och förhoppningsvis ska det lösa sig snart. Inte nog med det sitter jga och har lite smått panik och känner mig stressad inför tentan på onsdag, men jag tror ändå allra längst in att det nog kan gp vägen. Men som vanligt väntar jag mig det värsta och hoppas på det bästa!

Inte nog med allt i skolan och datorn. Morfar har blivit sämre igen och ligger inlagd. Kändes som en stor sten satte sig i min mage i fredags kväll när mamma ringde mig. Ett samtal som börjar med "bryt inte ihop nu", Men det gör man ju ändå. Följde iaf med mamma in och hälsade på honom igår och det var riktigt jobbigt att se honom ligga där. Men skönt samtidigt som det är jobbigt att han försöker hålla humöret uppe när vi kommer dit. Jag vet att det inte är lätt för honom, men han försöker och han är riktigt envis. Sjuksköterskan hade ringt mamma idag och pratat lite mer och idag var morfar åtminstone lite piggare men dessvärre känner vi till sanningen. Det är tufft och jobbigt. Men vi biter ihop och tar en dag, en timme, en minut i sänder och lever i nuet. Försöker hålla upp huvudet och vara ett stöd till varandra. Men det är slitsamt!

Får allt det jobbig till något lite lättare, dags att springa ner i tvättstugan med tvätten...

Bikini, Ullared

Beställde igår hem en ny bikini. Kom nämligen fram till att jag inte har någon som är så där riktigt bra eftersom den jag hade förra året av någon anledning torkade ut och blev förstörd. Så igår klickade jag hem en ny från internet och förhoppningsvis kommer den redan nästa vecka. Det är inte jätte bråttom men det är bra om den kommer innan vi åker till Ullared.



Åker till ullared den 29 april och blir där en hel helg och shoppar loss och firar valborg. Vi börjar vår ankomst på fredagskvällen med lite avkoppling i en av deras badtunnor som finns på campingen. Det ska bli super härligt. Jag ser verkligen fram emot vår lilla tripp. Inköpslistan är lång och snart får jag nog sätta upp en maxgräns på vad jag får göra av med och inte. Måste ju klara sommaren också!





På inköpslistan står det bland annat;
gardinkappa till köket
bajspåsar till Viggo
en eller flera boxar av OTH
diskmedelspump
pärmar
fotoalbum
underställ
termos
en jätte stor degbunke
vattenavvisande duk
nya tallrikar
lampa till vardagsrummet och mycket mycket mer...

Pluggtisdag

Har ledigt från plugget idag och passar på att jobba ikapp lite. Det är ju det jag ska ha mina lediga dagar till. Har därför räknat på de övningsuppgifter som vi fått order om att göra tills imorgon och det gick bra. Känns som jag har ganska bra koll på just de sakerna. Skönt. Ska för övrigt också skriva klart mina slutord på arbetet idag också så att det är helt klart. Imorgon fortsätter plugget och då ska jag sätta ihop en uppgift till de andra och dessutom ska jag försöka pränta in mitt arbete så att jag kan redovisa det på fredag. Det börjar dra ihop sig till tenta nu också, endast två veckor kvar. Så därför är det verkligen dags att börja plugga nu så att man har en chans att klara denna tentan. Sista denna våren sedan hänger allt på grupparbeten och inlämningar.

Hoppas för övrigt på att Hjärtat mitt orkar bära upp skrivbordet från bilen idag som vi köpte på IKEA i lördags. Har inte riktigt hunnit med att sätta ihop det ännu eftersom vi kom hem sent i lördags och i söndags hade vi fullt upp med städ, plugg och bingo på kvällen. Igår kom jag dessutomhem sent eftersom jag var hos frissan. Men ikväll är min tanke att jag ska sätta ihop det medan Hjärtat tränar.

Nej, dags att återgå till pluggets värld en stund till nu och sedan blir det matlagning och skrivbords snickeri. Ha en härlig tisdagseftermiddag!!

Söndag

Vilken härlig söndag, solen skiner och det är ett riktigt kanon väder. Har lyckats kompa ihop lite till på mitt arbete så nu är det näst intill klart. Ska bara fila på några bra slutord och sedan är det bara att lämna in och redovisa. Underbart. Nu börjar det snart dra ihop sig till tenta också och det känns lite smått stressigt, ungefär som vanligt. Men det ska förhoppningsvis gå vägen denna gången också. Sista tentan för våren sedan handlar det om inlämning och grupparbeten resten av våren. Sedan har hela två år gått och jag har bara ett år kvar. Underbar känsla!!

Sitter för övrigt och inväntar min man nu som hämtar hundens koppel hos min mamma, råkade glömma det där igår när dem passade honom. Vi var på IKEA och inhandlade lite bra och ha. Med oss hem hade vi två madrasser som vi ska skära ut dynor av till båten för Robins farmor ska sy nya till oss. Så denna säsongen kommer vi kunna sitta och sova gott i båten med nya härliga dynor. Dessutom fick vi med oss ett skrivbord hem, har inte hunit sätta ihop det ännu eftersom vi vill städa upp lite här hemma först. Har inte blivit riktigt städat på iaf två veckor nu när jag varit sjuk för det har inte funnits någon energi och ork till det. Men idag försöker vi styra upp lite på hemma plan och ska städa undan lite så vi kan få vårt skrivbord på plats.

Ska även försöka hinna med en liten promenad idag är det tänkt i det fina vädret. Men om inte min man anländer hem snart så ser det inte ut som vi hinner med det eftersom vi ska försöka städa upp och handla lite också. Får se vad som hinns med, till kvällen blir det iaf bingolotto igen och ikväll ska vi nedra vinna. Hundra kronor hade iaf gett ett litet leende på läpparna ikväll så man inte spelar förgäves!

Sätter punkt där och önskar alla en härlig söndag!

Fredag

Äntligen fredag och som pricken över i så är jag frisk. Underbart! Viggo är också ordentligt på benen igen och man kan itne tro att han opererades i måndags. Min lille Fishund! Ikväll väntar middag hos mina svärföräldrar och åh så jag längtar efter riktig god fredagsmat. Har inte ätit något riktigt gott på typ veckor nu när jag avrit sjuk så ikväll ska jag njuta till max.

Har idag försökt få lite till gjort på mitt arbete och jag har kommit så pass långt att det abra återstår minst en sida på det nu och det känns riktigt bra. Dessvärre sätter huvudvärken in lite nu igen så jag får lägga ner skrivandet för idag och återupptar det antagligen imorgon eftermiddag igen eller på sönag förmiddag. Söndag har jag ebstämt att det ska bli klart iaf så det är bara att ge järnet!

Nehe, nu ska jag se ett avsnitt av OC sedan måste jag göra mig iordning för dagen. Ha en härlig fredag med massa fredagsmys!!

Bättre...

Här hemma börjar vi nu känna oss bättre igen. Jag har inte längre någon feber och känner mig så pass pigg att jga orkat laga middag, diskat upp och städat upp lite efter min sjukdom idag. Känns riktigt skönt att vara någorlunda på benen igen. Men ännu ropar jag inte hej, halsen är fortfarande ett störande moment för att itne tala om hostan som dröjer sig kvar. Men jag håller tummarna på att det ska lägga sig snart det också. Det är verkligen dags att bli frisk nu och få lite gjort både på hemma plan och vad gäller plugget. Jag skrev vi, Viggo har ju genomgått en operation för kastrering. Men han börjar också bli sig själv igen. Narkosen har gått ur honom och nu orkar han busa och leka lite igen. Igår fick han dessutom i sig lite mat och vatten och idag vill han bara ha mer och mer mat. Men jag har fått sätta en gräns nu eftersom han inte bör äta för mycket just nu och dessutom bör han inte äta mer än han gjorde innan operationen. Men det är antagligen bara för att han inte ätit på två dygn som han behöver ta igen sig lite i matväg. Iaf så är han sig själv igen och det är riktigt skönt!

Nu ska jag krypa ner i soffan med min Fis bredvid mig, kolla på lite tv och invänta min man som är och tränar. Ha en härlig onsdagskväll...

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0