Härliga dagar

Vi har haft några riktigt härliga dagar med fint väder igen. Svalare mornar och kvällar men riktiga soltoppar på dagarna. Vi har passar på att njuta utomhus med cykeltur till fotboll i söndags förmiddag och en lång härlig promenad i söndags kväll. Promenad runt byn i måndags när vi följde pappan till idrottshallen för innebandy. Ja motionen fortsatte igår med promenad ner till båten. Vi tog vagnen, skrindan och kassar med oss för att kunna plocka hem all mat och sängkläder. Skruttan åkte skrinda dit men vagnen hem eftersom skrindan blev fullpackad. Ja vädret har visat sin starkare sida och vi har fått njuta av det rejält. Lite lek i trädgården och fix med garaget. Ja många flugor i en smäll, nytta med nöje.

Tråkigt nog har skruttan nu åkt på en liten febertur igen, halva avdelnigen på förskolan ligger sjuka. Så sista timmen fick bli vab idag igen. Så nu ligger jag här med min skrutta vid sidan om i sängen. En snorig och smått hostig tjej med feber, hoppas innerligt drygar över fort så skruttan kan få vara frisk. Dumma baciller lämna oss ifred, låt oss få njuta av det fina höstvädret och framför allt låt skruttan vara frisk och få spendera sina dagar på förskolan med sina kompisar där hon trivs som fisken i vattnet!!



Kontroll hos BVC

Igår vart det dags för kontroll hos BVC, 18-månaders kontrollen. Vi fick massa frågor om motorik, tal, förståelse, förskola och alkoholvanor. Ja jisses vad BVC vill veta mycket. Men skruttan visade upp sin bästa sida, pratade för fullt (på sin grekiska) och visade vart alla kroppsdelar sitter. Lekte med vatten och leksakerna och var hur duktig sångröst hela besöket. Vikt, längd och huvudomfång kollade vi upp och numera har ju en liten skrutta på 10305 gram, 78,5 centimeter och med ett huvudomfång på 46,5 centimeter. Älskade lilla skrutta som du växer, följer sin kurva under snittet och är proportionerlig i vikt och längd. Ja hon gick beröm vår lilla skrutta.

Sedan art det dags för vaccin, stick i vänster lår och skruttan tjöt och grät så det sved i mitt hjärta. Men med kärlek, tuttis och omfamning av mamma och pappa gick det snart över igen. På med brallorna och sedan vart det lek för fulla muggar. Ja skruttan glömde men ville snabbt ha sympati av farmor när vi mötte henne i korridoren. Skruttan visste precis vad hon gått igenom, pekade på låret och fällde en mindre tår med sorgens röst. Älskade lilla barn vad stor du blivit. Liten börjar bli stor men är ändå fortfarande så liten..

Kniper åt sig mammas tomater 😂

Att skapa

Igår tog jag äntligen tag i det jag önskade mig när jag fyllde 26 år i januari. Jag önskade mig en symaskin och tråkigt nog har den bara stått i sin kartong tills för två månader sedan när jag plockade upp den och istället samlade damm vid bordet i min skaparhörna. Men igår fick den äntligen fylla sin första funktion.

Jag har skyllt på att jag inte funnit några tyger eller vetat vad jag ska sy men så äntligen fann jag tyget. Ett lila tyg med ugglor, faktiskt gardiner jag köpte av en vän som jag såg som perfekt tyg att klippa i för att sy ett örngott som skruttan kan ha till sin kudde på förskolan. Pedagogerna vill att barnen har sitt eget örngott för att dem ska känna sig trygga och hemma. Sagt och gjort och nu har skruttan ett eget örngott på förskolan.


Jag blev lite sytokig igår kväll så jag tog tag i några bodys som gått sönder. Klippte av dem längs med höfterna, sicksack sömnad, vek in och raksömnad och vips så blev det istället t-shirts.




Jg hade glömt hur roligt det är att skapa. Jag gick in i en slags dimma igår kväll och ville inte riktigt lägga av. Det vart super roligt och dessutom avkopplande för själen. Nu har jag nya projekt på gång och planerar för fulla muggar. Återkommer när dessa projekt är klara.

Senoren

Vilken helg! Vilket väder!

I fredags efter jobb och förskola blev det snabbdusch och packning. Helgen skulle spenderas på Senoren för att fira sambons morföräldrars 50-åriga bröllopsdag. Inledde kvällen med grillat bär alla samlats och fortsatte med frågesport om bröllopsjubilerarna sedan fika och gotte på det. Lite småkyligt men ack så fint väder ändå, där satt vi upp hus i partytält och hade det trevligt. Skrutt och jag bäddade ner oss runt 23 i stugan (hon redan vid 21). Vaknade upp runt sju och så stod frukost på agendan. Sedan satte dagen av med bus i lekparken, mys och promenad, lunch, tipsrunda och spel för att sedan runda av med middag igen. Vi bestämde oss fö att stanna även lördagsnatten men att åka hem tidigt på söndagsmorgon. Sagt och gjort och ännu en härlig kväll tillsammans med god mat och gotte.

Vädret vart verkligen på vår sida hela helgen och vi kunde spendera dagarna ute. Tack för att du kalla höst inte anlänt helt och hållet ännu, vi föredrar att du ligger och vilar ett litet tag till.







Vecka 39 år 2015

Vecka 39 år 2015 lider mot sitt slut. Småstressigt lite här och var men även lugna härliga stunder. I månadsavgift träffade jag bankgänget över en pizza, bebisgos och massa kommaikapp snack. En härlig kväll som avrundades halv elva, då tog jag min cykel hem för att bädda ner mig. Somnade som en prinsessa, nöjd med livet.

I tisdag efter jobbet blev det pastagratäng och sedan trotsade vi dem små dropparna som föll från skyn. Plockade upp H&D och deras lille L för en härlig lång promenad runt byn. Nästintill vindstilla och dropparna från skyn upphörde, en behaglig kväll helt enkelt.

Igår kväll tog vi efter middagen cyklarna bort till E&J i deras villa. Dem sliter på för fullt i sitt nya projekt, deras alldeles egna hus. Planerar och grejer och kommer få det så fint. Vi stannade kvar en stund men cyklade hem strax innan åtta så skruttan kunde komma i säng. Ännu en härlig kväll för en cykeltur.

Torsdag idag och jag är trött, hade mer än gärna stanna gemma i sängen idag. Kollat på film, läst en bok och myst med min lilla skrutta. Men vi kör på näst sista arbetspasset denna veckan innan vi tar helg. Jisses som jag längtar efter helg och ledighet!!

18 månader

Igår, söndag, blev vår lilla skrutta hela 18 månader gammal. Tiden bara rusar förbi i en väldans fart och ibland hinner jag knappt blinka. Vår lilla bebis är redan så stor, springer och pratar. Utforskar världen på sitt sätt och hon förstår så mycket mer än vad vi tror. Lilla älskade barn, tänk att du varit hos oss i vår stora värld så länge. Du ger så många känslor, vi sliter vårt hår för dig, du gör oss frustrerade och ledsna. Du testar vårt tålamod. Men du ger oss också så mycket glädje, så många skratt, så många lyckorus och såååå ofantligt mycket kärlek. Du fyller vår värld med en så obeskrivlig känsla Om bara du kan. För oss är du hela vår värld, mamma och pappa älskar dig så oändligt mycket. Always and forever 😘



Nytt i garderoben

Igår kom paketet från H&M och skruttan fick äntligen sina nya skor, halsduk, mössa och vantar. Skorna och tubhalsduken är tänkt att användas till vardags och mössan och vantar tänkte jag skulle vara till förskolan när det blir något kallar sen. Det blir mycket kläder och flera uppsättningar men så är det med små barn. Ett lekställ och ett vardagsställ. Skor och tubhalsduk invigdes igår när vi skulle på kalas, och skruttan vart så tjusig. Ja H&M levererade!!





Mystorsdag

När skruttan och jag kom hem idag hade pappan redan bytt om och gett sig ut för att fortsätta med garaget. Drutten och jag började mes maten och plockade in den rena disken i skåpen. Dukade och ropade sedan in pappan, idag blev det hemgjord pizza och skruttan åt två portioner. Mammas pizza vart visst himlans god.


Efter maten gick pappan ut en runda till medan vi mös ner oss med pyjamas, snutte och tutte i soffan för att kolla på skruttans nya filmer.


Efter stund infann sig rastlösheten och vi fick gå upp för att leka med leksaker. Populärt här hemma just nu är Fischer price hunden som sjunger, nallepuhs telefon och de småsmåsmå pekböckerna. Jag passade även på att plocka in skruttans rena kläder i hennes garderob medan vi lekte i hennes rum. Men så plötsligt som om någon vände på en hand peka skruttan på sin min och går mot köket. Tröttheten sprang ikapp och vällingen kallade. Blöjbyte, tandborstning och sedan bums i säng med välling. Somnade snabbt som attan vilket inte hör till vanligheten längre. Skönt för både skruttan och mamman att John blund kom så fort för att strö sitt sömnglitter ikväll. Det behövde lilla skruttan.

Nu är det dags för mamman att också hoppa bums i säng. Sista arbetspasset för veckan imorgon sedan helg igen, underbart!!

Lite är bättre..

Lite är bättre än inget alls. Ikväll tog jag min allra första löptur sedan två och ett halvt år tilllbaka. Som jag pratat om detta i evigheter och nu blev det äntligen av. Hockeykväll hos svärföräldrarna och då passade jag på att ringa svärmor för att be henne plocka upp skruttan på väg hem från jobbet. Sedan tog jag mannen med mig på löpturen hit. Sprang två tredjedelar sedan tog min jävlar anama slut. Vaderna skrek och jag fick dra av till rask promenad. Gubben sprang vidare, men jag sprang åtminstone sista långa dryga backen till slutmålet. För att inte ha sprungit på så lång tid är jag oerhört nöjd. Det känns bra och nu ska jag försöka kämpa vidare. Lite bättre för varje gång, mot en bättre hälsa!



Mitt i veckan

Mitt i veckan näst intill iaf, jobb och förskola för fulla muggar. Hem, laga mat, plocka undan och sedan sova. Ja, vissa dagar känns det som man inte hinner mer än så. Men idag en helt vanlig tisdag har vi fått saker och ting gjort samtidigt som vi umgåtts tillsammans. Lilla skruttan och jag lagade middag och kollade på lite film tillsammans medans pappan lite snabbt strök ett lager färg på garaget. Sedan tog vi en tur till Lyckeby, köpte lite färg och pappan blev stormförtjust i massa leksaker i affären. Jag blir inte förvånad om han kommer hem med någon av dem vilken dag som helst, frågan är bara om pappan eller lilla skruttan blir mest förtjust i leksakerna? ;)

Efter vår lilla stros passade vi på att handla lite. Det ekade på sina ställen här hemma så en påfyllning vart på sin plats. Vi strosade runt på Maxi och hittade faktiskt två filmer till lilla skruttan, "Nalle puh". Disney för hela slanten och skruttans första filmer.

Mös lite när vi kom hem, packade upp varorna och gjorde oss iordning för sängen. När skruttan somnat gjorde jag "tvungen" nytta för mig och mannen kröp ner i soffan så länge. Avkoppling för att varva ner fick avsluta vår tisdag och nu blir det bums i säng. Imorgon är det onsdag och inte långt kvar till helg!!



Börjar falla på plats

Nu börjar pusselbitarna i vårt projekt garagerenovering falla på sin plats. Häromdagen började mannen i huset att måla tredje sidan av garaget. Eftersom många andra projekt utfördes tidigare samma kväll så hans bara halva väggen med innan mörkret föll. Men kvällen därpå fick han hjälp av svågis och hans bror A och plötsligt hade vi en garageport. Ja det går framåt minsann och snart ser vi änden på projektet.

Ikväll hjälpte svärfar till att få dit motorn till porten och numera öppnas den med ett knapptryck på dosan. Dessutom kom all panel på plats på framsidan ikväll och nu återstår målning, vindskuvor och stuprör. Det har tagit tid att få det klart men bra blir det, vi måste ju ha vår tid till annat också. Vi startade upp i våras och däremellan har vi haft sommar och semster, jobb och inskolning och dessutom ägnat tid åt övrig familj och vänner. Vi gör vårt bästa för att hinna med det som är viktigt och därför får våra projekt ta sin tid. Vi har inte bråttom, bäst att skynda långsamt.

Såhär såg det ut tidigare ikväll när mörkret börjat lägga sig, så snart vi är helt klara kommer bättre och fler bilder

En liten gosse

Minns ni tidigare i vår att jag berättade om en liten knodd som skulle få äntra vår stora värld framåt sensommaren? Nu är knodden här och det blev en liten gosse. Han kom till världen för, idag, exakt tre veckor sedan och förgyllde och lös upp hela världen för sina nyblivna föräldrar. Här hemma är vi jätte glada för våra vänners skull och vi har redan fått träffa den lille gossen. Vi önskar er givetvis all lycka i framtiden och stort grattis till er nya familjemedlem.

Det föds allt fler små kompisar nu till vår lilla skrutta och hon är så nyfiken på dem alla. I våras kom en liten flicka, i somras kom trillingarna (två flickor och en pojke) och så nu kom en pojke till. Ja hon är omringad av nya kompisar och jag blir alldeles lyrisk. Tänk att dessa små juveler ska växa upp tillsammans oavsett om det skiljer ett år eller fler mellan dem. Att de precis som vi gjort, ska följa varandra genom livet, en del under perioder och en del verkligen genom hela livet. Det är fantastiskt, och vi som föräldrar ska få följa deras uppväxt och vara med dem genom gott och ont, lycka och sorg, vänner och svek, pojkvänner och flickvänner. Ja tänk vilken fantastisk resa vi har framför oss, tillsammans genom livet.

Family matters

Vilken underbar dag vi hade igår. Började morgonen med lite frukost med min lilla familj om tre. Så himlans mysigt att få njuta av frukosten tillsammans på helgerna. Sedan for pappan iväg till vännerna för att gräva, men fick åka på jobb två gånger då han har beredskap denna vecka.

Medan pappan slet hela dagen njöt vi på stan med mamma och alla mina syskon. Lillebror min är hemma från Enköping/Halmstad och jag är så glad för det. Jag blir sjuk av att han bor så långt iväg att jag kramar honom hårdare än hårdast och ofta så fort han är hemma. Vi strosade runt på stadens gator några timmar igår och tog en lunch på 1344. En helmysig dag tillsammans innan vi for hem för lite vila.

Kvällen spenderade vi hos syrran, där fick vi lite kalasrester och gottade oss hela kvällen. Pappan tog grävmaskinen dit eftersom han lovat att hjälpa till att plana ut lite så de kan rulla in båten i garaget innan vintern kommer. Lilla skruttan fick åka med pappan en sväng och gissa om hon vart nöjd. Satt och ropade mamma för fulla muggar för att jag skulle titta på henne och tryckte på alla knappar och slet i spakarna. Ja hon vart minsann helt lyrisk. Älskade lilla barn vad det gör gott i min själ när du är så lycklig!!


Ja vilken kalasdag vi haft. Att få hänga med familjen hela dagen, ja faktiskt hela helgen, det är ren och skär lycka. Det gör mig så gott, jag mår så oerhört bra. Familjen för mig är det allra viktigaste och den betyder verkligen mest. Utan min familj är jag inte mig själv, family matters 💕

Kalas

Igår kväll var vi på kalas hos syster/moster E. Vi åkte dit tidigare eftersom vi hade smörgåstårtorna hemma som skulle garneras innan servering. Sedan dök gästerna upp en efter en och vi blev ett stort gäng kalasgäster. Vår lilla skrutta lekte runt hela kvällen tillsammans med lilla A. Som de stojade hela kvällen lång tills dem framåt nio tio någon gång somnade bums.

Som sagt blev det smörgåstårta till oss kalasgäster och sedan bjöds vi på fem sorters kakor och tårta till kaffet. Paketen innehöll allt ifrån slantar till träningskläder, lampor, radio och vinbox. Vi bjöds minsann på ett härligt och trevligt kalas och åkte hem mätta, trötta och nöjda. Tror minsann att födelsedagsbarnet också var nöjd med sitt firande, hon var lika trött som gästerna iaf och somnade nog bums.




Smörgåstårta

Ikväll har jag och lilla skruttan handlat för att kunna baka smörgåstårtor. Imorgon stundar kalas för min kära syster som igår den nionde september fyllde 24 år. Till hennes ära har jag (eftersom hon jobbar natt och behöver sova dag) lovat att hjälpa till med förberedelserna. Min last blev smörgåstårtorna. Så när lillan nattats tidigare ikväll drog jag igång, fyra stycken smörgåstårtor senare och städning efter mig så är jag helt slut. Nu blir det bums i säng.



Recept på smörgåstårtan för er som är sugna på att prova på den.

Ett pkt polarbröd (6 st halvmånar)
2 dl vispgrädde
3 dl créme fraise
En halv purjolök
Ett pkt crabbfish
1 msk majonäs
1 pkt fryst dill
1 burk röd rom

Vispa grädden relativt hård och blanda sedan i créme fraise. Hacka purjolök och crabbfish och blanda ner i krämen. Tillsätt sedan majonäs, dill och rom och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar efter behag.
Placera två halvmånar av brödet så att de vildar en cirkel. Bre med lite smör och fördela sedan en tredjedel av fyllningen över brödet. Bre nästa lager och lägg på fyllning och gör likadant med sista lagret. Låt gärna stå över natten och garnera med ägg, gurka, tomat, citron och en dillkvist innan servering.

Verklighet igen

Måndag och det är verklighet igen. Förskola och jobb, sjukdomarna är borta och förhoppningsvis dröjer det en oändlighet innan dem hälsar på oss igen. Skruttan vart super pigg imorse när kag lämnade av henne på förskolan. Knatade sakta in till dem andra innan hon vände om mot mamman. Sprang toksnabbt som bara hon gör med armarna rakt ut för att pussa och krama mig hejdå. Åh älskling tänk om vi fått vara hemma några dagar till. Det värmde så i mitt hjärta och genast blev det lättare att knata iväg till jobbet.

Trots öronont, magsmärtor och frusen så sitter jag här idag. Inte alls intresserad av det jag gör idag utan vill bara vända om, sätta mig i bilen och åka hem. Krypa ner under en varm och gosig filt med en bok och lite film. Bara få vara och koppla av lite. Helst skulle jag vilja ha hela familjen hemma så vi kunde fått bara vara tillsammans idag. Rått om varandra lite. Låter det som jag längtar hem?! Jode, snälla klockan bli fyra typ NU!!

Vår lilla skrutta igår kväll innan läggdags 💕

Kräftkalas

Igår vart det tänkt att vi skulle haft lite kräftkalas på havet, en sista helg med båten innan det är dags att förbereda för uppdragning. Men vädret ville något annat så båten fick ligga kvar vid bryggan medan vi bestämde oss för att ha kräftkalas ändå, fast på hemmaplan. Så vi städade och dukade, lagade västerbottenpaj, potatisgratäng och förberedde en sallad. Sedan trillade gästerna in en efter en och vi började vår kväll. Startade upp med grillat för att fylla på kräftor lite senare och sedan avsluta med lite gotte. Vi blev i slutänden inte så många men det gjorde oss inget eftersom vi hade lika trevligt för det. Tack för igår allihop, hoppas vi snart kan dra ihop en trevlig kväll igen tillsammans med eller utan kräftor!!




Sjukstugan över??

Inte nog med att lilla skruttan i söndags trillade dit i en öroninflammation efter sin förkylning så vaknade jag upp halvtaskig i måndags morse. Men knatade på till jobbet både måndag och tisdag innan jag tyckte att det tog stopp ordentligt. Så onsdag till fredag har jag varit hemma från jobbet med skruttan och mig själv. Kurerat oss med allt ifrån nässpray och alvedon till antibiotika för lillan. Kollat på onödiga mängder med film, lekt så gott vi orkat, sovit och myst som bara vi kan.






När vi känt oss piggare har skruttan lekt med vatten. Hon klättrar numera upp på kattlådan i badrummet och drar igång kranen för att tvätta sina händer. Detta lilla barn så självständigt och fantastiskt. Undra om vi någonsin kommer att sluta förvånas över hennes framfart, antagligen inte. Hon gör nya framsteg ständigt, vår älskade lilla flicka. För att inte tala om när jag tog fram röda faran en snabb sväng igår, då kom hon fram och tog ett grepp och ville minsann göra själv. Där gick hon runt i vardagsrummet och dammsög åt mamman. Älskade lilla flicka så hjälpsam, mamma och pappa kommer föralltid vara dig tacksam för det.




Skruttan har piggat på sig fortare än mig så därför tog vi fram kläderna som pappan valt ut till henne förra helgen när vi besökte Polen. En klänning, stickad tröja och byxor. Klädde upp henne och hon manekängade framför spegeln. En sådan solstråle, så härligt att se efter i söndags. Sken som bara den och ville inte ta av sig sina nya kläder. Hon tokälskar dem och pappa får minsann stor tumme upp, han kan om han vill, världens bästa pappa!




Eftersom vi båda nu känner oss piggare så hoppas jag så innerligt att sjukstugan är över för denna gången. Jag hoppas sambon slipper trilla dit och att vi har haft sjukstuga nog på ett bra tag framöver,

Dop/Ettårskalas

I söndags var vi som tidigare nämnts bjudna på både dop och ettårskalas. Dopet började redan vis tio i kyrkan så när vi klev av färjan på morgonen fick vi skynda oss för att hämta hem vår lilla skrutta. Hon skulle ju givetvis följa med eftersom det vart hennes kompis som skulle döpas. Hem och bytte om till finkläderna och hela familjen gick i tema rosa. Vidare till kyrkan för att skåda när lilla N döptes av prästen i Nättraby kyrka. Efter ceremonin bjöds vi på fika medan föräldrarna öppnade alla paket som lilla N fått av gästerna. Sedan var det dags för oss att åka vidare.


Vi kom fram på Senoren hos lille V och hans familj runt halv tre för att fira hans ettårsdag (som infaller imorgon 2 september). Återigen bjöds vi på fika medan paket öppnades och sedan skådade vi barnen som lekte runt med presenterna. Tänk att tiden gått så fort att lille V också nu fyllt ett år. Så stora våra barn har blivit. Efter någon timme var skruttan så trött att vi åkte hem för att få vila oss.


Tack för att vi fick äran att vara med och fira dop och ettårskalas för era små juveler!!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0