Smörgåstårta
Ikväll har jag och lilla skruttan handlat för att kunna baka smörgåstårtor. Imorgon stundar kalas för min kära syster som igår den nionde september fyllde 24 år. Till hennes ära har jag (eftersom hon jobbar natt och behöver sova dag) lovat att hjälpa till med förberedelserna. Min last blev smörgåstårtorna. Så när lillan nattats tidigare ikväll drog jag igång, fyra stycken smörgåstårtor senare och städning efter mig så är jag helt slut. Nu blir det bums i säng.


Recept på smörgåstårtan för er som är sugna på att prova på den.
Ett pkt polarbröd (6 st halvmånar)
2 dl vispgrädde
3 dl créme fraise
En halv purjolök
Ett pkt crabbfish
1 msk majonäs
1 pkt fryst dill
1 burk röd rom
Vispa grädden relativt hård och blanda sedan i créme fraise. Hacka purjolök och crabbfish och blanda ner i krämen. Tillsätt sedan majonäs, dill och rom och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar efter behag.
Placera två halvmånar av brödet så att de vildar en cirkel. Bre med lite smör och fördela sedan en tredjedel av fyllningen över brödet. Bre nästa lager och lägg på fyllning och gör likadant med sista lagret. Låt gärna stå över natten och garnera med ägg, gurka, tomat, citron och en dillkvist innan servering.

Kommentarer
Trackback