Ett år

Vår lilla miniheden aka lillskrutta har hunnit fylla ett år, närmare bestämt den 30:e juni. Ettårsvaccinet fick hon bara någon dag innan och mätte och vägde in sig på hela 69 cm och 7760 gram. Ja hon är minsann en liten mini. Det där med att släppa taget och gå hade hon ingen lust med innan sin ettårsdag minsann. Både lite lat och lite feg på den fronten. Men hej, vad gör det, allt har ju sin tid. Krypa är inte heller hennes grej, haha, hon tar sig fram som en lite eremitkräfta. Det är liksom hennes grej. Däremot började hon exakt en vecka innan sin ettårsdag att resa sig från sittande till stående utan något som helst stöd. Mer och mer och stod längre och längre stunder. Reser sig emot saker och tar sig runt genom att hålla i sig det gör hon. Vi väntar med spänning på att hon ska våga lita på sig själv och släppa taget, och nu en månad efter ettårsdagen börjat det ta sig. Korta små sträckor på fem till tio steg, sen blir hon lite osäker. Men hon vill så gärna mer, det märk på frustrationen. Vi tucker orden börjar komma också, mamma och pappa går inte att ta fel på minst sagt. Tycker man kan tyda titta, där och hej ibland också. Ibland tycker vi oss också hör henne härma andra ord som känns lite svårare, som igår tyckte vi henne ta efter Saltkråkan när dem sa mössa. Kan vara inbillning men vi tycker det låter som hon försöker ta efter och härma ord. Hon är minst sagt i en spännande men också frustrerande ålder, utvecklas ständigt men vill gärna mer än vad hon kan ibland.

Ettårsdagen firade vi med släkt och vänner hemma i trädgården, vilket väder vi fick. Pastasallad och såklart jordgubbstårta. Lillskruttan älskar jordgubbar ocj dessutom är det ett säkert sommarkort. Presenterna innehöll alltifrån pengar till leksaker, kläder och en hallonbuske. Vi är oerhört tacksamma och glada att alla ville komma och fira lillskruttans ettårsdag och vi tackar också ödmjukast för presenterna. Det var en trött liten ettåring som somnade ovaggad den kvällen efter ett besök hos gammelfarmor och gammelfarfar och självklart ett besök på morfars grav.

(null)

(null)

(null)

(null)




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0