Skola

Yes, idag kör skolan igång igen. Blandade känslor men mesta dels så känns det okej. Sista året och som jag känner just nu ska jag bara ge järnet så att jag till sommaren får min examen som Ekonom. Idag kör vi igång med ett pass från nio till tolv. En ganska mjuk start låter det som men jag känner på mig att det kommer bli super intensivt och det gör mig lite smått nervös, men attan att jag ska fixa detta!!

Passade på att första dagen åka tidigt till skolan, egentligen för att vara snäll mot Sis som börjar en halvtimme före mig men också för att uträtta lite ärenden. Bland annat registrera mig på terminen så att jag får mina pengar denna veckan men också för att ringa Karlskronahem angående en lägenhet som vi står i kö på. Har egentligen ett ärende kvar men det kom jag på nu att jag bara kan fixa hemifrån så det får jag göra när jag kommer hem sen, så det löser sig också idag.


Från det ena till det andra. Igår var vi på besök hos Carin och Linus, de blivande föräldrarna, i Holmsjö. De har bara tio veckor kvar och det riktigt lyser om dem. De kommer bli sådana kanonföräldrar! Så lugna och harmoniska och verkar inte vara det minsta nervösa. När man ser den där bebismagen blir man själv så himla sugen på en egen liten knodd, men det får vänta tills jag tagit min examen och skaffat ett jobb.

Nehe, dags att rusa för lektionen börja...

Göteborg

I helgen bar det av till stora staden Göteborg. En härlig helg på hotell, besök på Universeum och Liseberg samt en massa shopping. Det var super skönt att komma iväg och jag verkligen njöt av att komma ifrån vardagen lite. Visserligen kom vi upp ganska sent på fredagen men det hindrade inte oss från att beställa lite mat och dryck av avnjuta på hotellet. Lördagen var det upp tidigt och vi startade med ett besök på Universeum med alla djur från regnskog till hav. Fantastiskt att se dessa djur (bilder kommer).

Tanken var att vi skulle äta något innan vi gick in på Liseberg och åkte därför upp i Gothia tower (högt som bara den och glashissen på utsidan av byggnaden gav mig nästan svindel) men det avr svindyrt så därför fick det bli buffé på Liseberg istället.

Vio åkte allt ifrån höga karuseller till snurrande och blöta sådana. Dessutom gick vi Hotellet Gasten också och tro mig eller inte men jga har aldrig sett syrran så jäkla rädd alltså. Vi kunde inte annat än att skratta ihjäl oss åt henne. Jisses ni skulle sett detta. Iaf spenderade vi kvällen där sent och tur det, jag vann nämligen på Tobleronehjulet. 2 kg toblerone till mig men det lär jag aldrig få i mig själv så här får det bjudas runt lite!!

Söndagen fick bli shopping för hela slanten, men givetvis hann vi inte med hela GBG utan bara en liten bråkdel. Gjorde väl egentligen inte så värst mycket, iaf inte för plånboken som skrik av tomhet ändå. Men lite fick vi med oss hem, både kläder och annat smått och gott. Ja en härlig helg och jag längtar till nästa gång vi kommer iväg.



(Som sagt kommer bilder senare har ej hunnit med att lägga över på datorn)

Ledig

Jobbandet för denna sommaren är slu och nu är jag äntligen lite ledig. Hela helgen gick till Sailet, massa fest och umgänge med kompisarna. Hade jätte roligt och trevligt, största missen var dock Lisas sjökrog som serverade en köttbit som var till hälften fett. Minus till er och jag kommer aldrig åter för att äta dör inte!!

Igår var det nästan full rulle på oss. Hade lite att stå i samtidigt som vi ägnade oss åt lite spontansaker. Bland annat avr i skogen och plockade lite svamp och med lite menar jag verkligen lite. Ingen bra skog det inte. Se om vi kan hitta en bättre någon dag om det blir lite sämre väder.

Igår kväll var det kalas för Robin och hans syster Jenny. Näst intill hela släkten kom till Grönadal för att fira dem. Mat och fika samt fina presenter och jag tror minsann att de var nöjda med dagen.

Idga blir det besiktning av bilen och där efter ger vi oss nog ut på sjön. För än så länge är vädret kanon och vi måste ta varje tillfälle i akt. Vet aldrig när det blir sol igen!

Snart över

Snart är min jobbtid över för denna sommaren och jag ska tillbaka till skolbänken sista året. Blandade känslor!

Veckan som gått har det hänt en del. Men det mest nämnvärda är kräftskivan vi var på i lördags. I stort sett hela ligan samlades och åt kräftor, grillade och drack gott. Ja de stod härliga till och jag tror minsann att alla vara lika nöjda med kvällen.

















Super trevligt hade vi och nästa år gör vi säkerligen om det!

Ikväll smygstartar vi sailet lite, eller vi går neråt hamnen för att kika om det är något att ha där nere redan ikväll. Vad ska man annars göra när det plötsligt sken upp här i stanamåla? Nej på med ett par skor och ner till hamnen var det!! Kanske är det några känningar som också tar sig en sväng för att kika läget :)

Robins födelsedag

Igår var det Robins födelsedag och det firade vi med ett litet kalas med bara familj i väntan på det stora kalaset som ska firas ihop med Robins syster Jenny när hon kommer hem från Norge där hon numera bor och jobbar. Det blev ett litet kalas med Robins föräldrar, min syter och hennes kille samt Pappa och hans sambo Mia. Har dagen till ära bakat Gula rutor till min man eftersom jag vet hur mycket han tycker om dem, men också dumlekakor och två pajer med hallon och björnbär. Ett litet trevligt kalas som inte blev allt för sent. Han blev nöjd med sina presenter också som bestod av presentkort och Lasse Åbergs-glas.

Igår var vår lille fishund hos veterinären igen. Han hade gått och blivit sjuk och behövde sövas för att de skulle kunna hjälpa honom att bli frisk igen. Så nu får han penicilin och smärtstillande och vi hoppas att han snart är sig själv igen. Vår lille Fis.

Nehe, dags att jobba vidare..




(Blir bildlöst när jag inte är hemma)

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0