Underbara söndagar

Söndag kväll och helgen är över, den gick fort, lite väl fort. Men himmel vilken härlig helg vi haft. Började med kroppkakor hos svärföräldrarna i fredagskväll. Åkte hem rätt tidigt då både vi och skruttan vart trötta, för att krypa till sängs efter en lång vecka.

Igår pkte skruttan och jag på Me&i visning hos en föredetta kollega till mig. Tjusiga kläder men vi handlade inget denna gång. Vi fikade med dem andra mammorna och barnen och hade en mysig förmiddag. Fortsatte mot staden och skruttan somnade gott i bilen och sov vidare i vagnen. Lämnade in min ring som gått sönder och köpte mig en ny vad och nya dricksglas. Väl hemma sov skruttan en stund till och jag passade på stt sova en stund jag med. Kvällen spenderade vi med H&D och lille L samt syrran och svågern. Spelade spel och hade en trevlig kväll.

Idag startade vi upp med sen frukost och sedan gav vi oss iväg på promenad genom byn. Tog med gamla brödkanterna och matade änderna och gick en kpng sväng runt byn. Skruttan somnade vilket vart vårt mål för att hon inte skulle somna påväg till simhallen. Vaknade lagom till lunch och därefter blev det som sagt simhallen. Rödebys lilla bassäng vart avstängd idag så vi pkte till stan istället. Lär dock inte göra det igen, fy attans så mycket folk det vart.

Efter simhallen beställde vi pizza och sedan mös vi ner oss till Ronja Rövardotter. Skruttan verkade gilla filmen för hon låg stilla nästan hela tiden och kollade på filmen med oss. Vår lilla skrutta. När skruttan lagt sig ikväll passade vi på att smyga ner och måla linneskåpet en vända. Nu är snart kvällen över och vi avslutar den i soffan till en film. Underbara söndagar!!





Att föda barn

Att föda barn var för mig något skrämmande innan jag blev gravid med vår lilla skrutta. Jag förställde mig en enorm smärta, nålar från helvetet, en totalförstörd snippa och gud vet vad. När jag väl vart gravid så försvann denna rädsla långt långt bort och jag kom inte att tänka på att föda kunde vara dramatiskt förrän visningen på förlossningen. Knappt två månader innan BF vart vi på visningen och då skrämdes jag återigen upp, men med en den fina sambon jag stod bredvid så lugnade det sig. Påväg till förlossningen mitt i natten jag hade inte en tanke på allt som väntade, och min förlossning löpte på relativt fint när jag tänker efter nu såhär snart två år senare.

Visst hade jag ont, och nålar sattes och bedövning tog jag också till slut. Fick den ginaste gåvan i världen efter några timmars slit och efteråt fick jag sys lite grann. Men efteråt är det ingen skräckupplevelse, förrän jag i förrgår drömde att jag skulle föda barn igen!! (Är inte gravid utan det vart enbart en dröm, tack och lov)!! Kom in till förlossningen och får ett rum, kort där efter säger dem att lite prover behöver tas; "vadå för prover"?? Visar sig attjag  måste åka ner två våningar för att ta dessa prover, mitt i förlossningsskedet "'mitt barn är påväg ut". Efter proverna åker jag upp till förlossningen igen varpå dem sätter en bit tejp i armvecket och på handen och säger att nu ska bi åka upp?! två våningar för att sätta nålen. "Hallå!!!??" Fattar ingenting med upp med mig och sedan tillbaka igen. Vilket sätt att behandlas tänker jag i min dröm och vaknar av sambon och skruttan vid sidan om mig som precis fixat välling.

Tur jag slapp drömma vidare för det vart bannemej värsta bemötning jag kunnat tänka mig vid ett emottagande av en gravid kvinna som kommer in med extrema värkar för att föda. Måtte ingen någonsin behöva behandlas så, puh. Säger till sambon att jag drömde vi födde barn igen, att jag aldrig blivit så rörigt och illa bemött. Jag säger till och med att jag inte vill ha fler barn och definitivt inte föda fler gånger. Dömma otäcka dröm om att föda barn!!

Tur inte min verklighet såg ut sådär, utan att jag kan sudda bort detta och glömma. Så kanske det kan bli ett litet syskon i framtiden ändå till vår lilla skrutta där hemma..

Min prinsessa

Idag lämnade jag av en oerhört glad och nöjd liten flicka på förskolan. Skruttans förskola fyller 25 år idag och det firar dem med maskerad. Så i helgen vart vi på jakt efter en maskeraddräkt, det fanns hur mycket som helst att välja bland. Allt ifrån Snövit, polis, sjuksköterska, skönheten och odjuret till Askungen, Pippi och Emil. Mamman visste vad hon letade efter men dessvärre fanns inte den dräkten, Anna ifrån filmen Frost, men för skruttan gick Elsa från samma film lika bra så Elsa blev det.

Tog fram klänningen imorse och skulle namna, då sliter ungen i sina kläder och ska byta om. Så dit med namnlappen och sedan på med klänningen över de andra kläderna. Tror ni skruttan lös av lycka, helt överlycklig sprang hon runt och ropa Anna Anna Anna (hon känner inte riktigt igen skillnaden på Anna och Elsa ännu). För mig är det viktigaste att hon är nöjd och glad och imorse vart hon stormförtjust i att få bära sin fina klänning. Min söta lilla Frostprinsessa!!




I eftermiddag smiter jag från jobbet lite tidigare än vanligt. De bjuder på fika på förskolan och dessutom är jag ivrig att höra allt om deras dag. Vad dem hittat på och hur dem haft det, en liten fågel viskade något om en trollkarl också, himla spännande.

Ny belysning till skruttan

I förra veckan fick vi hem den nya belysningen till skruttans rum. Den ena lampan är en bordslampa från Kids concept pumpkin som fått ta plats i hennes fönster. Den gör sig så bra där och matchar taklampan som vi köpte för cirka ett år sedan. Lite helhet i rummet numera istället för vår gamla svarta som inte alls passade in i hennes rum. Hennes rum går nämligen till största delen i toner av rosa, lila och vitt.

Dessutom köpte vi hem en nattlampa som kan ställas i olika ljusstyrkor och dessutom kan man ställa in den så den börjar lysa om skruttan vaknar och pratar eller gråter. Den är ifrån märket Zazu och har utseende av en ring med en söt uggla i rosa i. Man kan också välja om endast ringen eller ugglan ska lysa eller om bägge ska lysa samtidigt. Super smart nattlampa!!


Snö och bad

Vilken härlig helg vi haft igen, fylld av roliga, fina, mysiga och härliga stunder. I fredags efter jobbet hämtade jag upp vår lilla skrutta på förskolan och for vidare hem till pappan. Gjorde oss redo för fredagsmys. Tog bilen till Lyckeby för att handla skidbyxor till pappan, slutade med att han även köpte sig ett par skidglasögon och en bandyklubba till skruttan efter att dem spelat innebandy en stund inne på Stadium outlet. In på Jula och ut kom vi tomhänta, dem hade inget skoj till oss. Vidare till ÖoB och med oss hem fick vi nya grytlappar, en Loka och en söt liten Frostväska med hårborste och spännen i. Sedan for vi mot staden och mötte upp sis och svågis på Toscana för att inta fredagsmiddagen. Mös sedan ner oss i soffan hos oss varpå sis och svågis somnade på soffan och mannen gick och la sig och där satt jag..


Lördag och pappan åkte hemifrån halv sju för att ta sig till Jönköping med en kompis. På deras schema för dagen stod skidåkning varpå skruttan och jag spenderade hela dagen med mormor. Vi shoppade maskeradkläder, lunchade på pannkakor innan vi somnade och sedan spenderade vi eftermiddagen i pulkabacken. Blev bjudna på middag och strax efter åtta kom pappan hem. Skruttan ville inte åka hem utan stanna kvar hos mormor och sova där, viljan accepterad och vi åkte hem själva.

Imorse steg vi upp relativt tidigt trots barnfri morgon, åt frukost och dammsög huset innan jag släppte av mannen hos svärfar och åkte sedan för att hämta upp skruttan hos mormor. Där hade dem minsann fått sova till NIO!! Stod i startgroparna för att bege sig till pulkabacken igen så jag följde med. Åkte pulka och byggde Olof i en timme innan vi for hem för lunch med pappan. Efter lunch blev det bad i simhallen. Gissa om vår lilla är duktig, hon imponerar stort på sina föräldrar. Tar sig fram med sina armpuffar och räds i princip ingenting. Idag ville hon efter en stund prova på stora bassängen, sagt och gjort. Kallt som sjutton men vi vande oss snabbt, och plötsligt efter att ha sett pappan hoppa från avsatserna skulle även hon hoppa. Hoppade för fulla muggar och simmade på sitt egna lilla vis. Räknade med pappa, ett tå och när pappa sa tre hoppade hon. Vår lilla kan räkna till två. Ja hon imponerar ständigt på oss och utvecklas allt fortare. Älskade lilla barn vilken resa vi får uppleva med dig, vi älskar varje dag, minut och sekund med dig!!




Vattengympa

Ja ni läste helt korrekt, vattengympa. Ikväll åkte pappan på fotbollsträning och under tiden gjorde jag lilla skruttan redo för kvällen/natten. Mat, kvällsbad och lite mys. Lagom till pappan kom hem var skruttan redo för tandborstning och nattning och jag, jag har packat badväskan. Jag hade nämligen bestämt mig för att prova på vattengympa. Jag H och J från H's mammagrupp gav av oss iväg och möttes av pensionärsklubben. Nej det är inget skämt, de flesta vart kring 65 och uppåt, någon enstaka runt 40 och någon 50. Ja himmel vad hade vi gett oss in på, haha..

Men ner i vattnet och gympan drog igång. Vi gjorde vårt yttersta för att få alla övningar korrekt gjorda, jisses så svårt det är i vattnet. Vattnet kämpar liksom emot och precis när man lyckats komma in i en övning ska man byta. Vändningar tog tid för vattnet blir så strömt när alla rör sig tillsammans. Ja ingen enkel match och vi skrattade som bara den stundtals. Till och med de gamla damerna skrattade med oss och åt oss. Dem tyckte nog det vart skoj med lite unga friska fläktar. Vi hade iaf skoj och tänker fortsätta de kommande 13 veckorna som återstår av terminen. En rolig kvällsaktivitet som dessutom gör gott för kroppen och själen.

Hjärngympa

Jahopp, då vart det snart dags igen. Blev uppringd av dem som levererar löneprogrammet i förra veckan, frågan löd om jag vart intresserad av lite fördjupningskurser. Jajemen, checkat av med chefen och närmsta kollegan och nu är det bokat och klart. Vid två tillfällen, i mars och maj, far jag återigen till Malmö för utbildning. Fördjupningskurs i löneadministration samt en fördjupning i hur löneprogrammet fungerar. Det ska bli så roligt och spännande att få uppdatera sig lite och lära massa nytt, hjärngympa till allra högsta grad.

Trodde aldrig att jag skulle få upp ett intresse för lönehantering, men jag tycker det är rätt skoj. Kontrollera timmar, sjukfrånvaro, semester, föräldraledigt, nyanställda och slutlöner. Ja det är en soppa ibland men mycket gör också sig självt, därför är det intressant hur man räknar manuellt och hur det egentligen ser ut. Ja löner är en skoj sak och jag ser fram emot mina utbildningar till våren, dessutom får jag njuta av en liten hotellvistelse!!

Mängder av snö

Igår kväll när vi fick till sängs sa gubben min att det snöade. Reflekterade inte mer över det och tänkte att det lär inte komma några mängder. Nej under natten hade det heller inte kommit några mängder, ett vitt puderlager hade lagt sig över marken och bilen men mer vart det inte. Som tur var heller ingen frost, jag hade glömt ställa in värmaren på bilen, så det räckte att sopa av snön från bilen.

Men någon hade visst glömt kolla väderuppdateringen och körde i godan ro till jobbet. En timme senare kommer en av kollegerna till jobbet; "fy vad det snöar!!" Haha va, snö?! Nej nej skojar du? Tittade ut och jo då, snö minsann. Stora gigantiska flingor, det föll värre än vad det gjort under hela denna vintern och samtidigt yrde det av vinden. Inte fasen slutade det heller, det har fullkomligt vräkt ner snö i Karlskrona idag.

När jag hämtade skruttan på fsk satt hon i snön med en av pedagogerna bredvid den gigantiska snögubben "Olof" som de gjort idag. Där satt min lilla och gjorde en miniolof, de åkte pulka och barnen lös av glädje. En sådan underbar syn för ögat. Tog ett åk i pulkan innan vi begav oss hemåt, och skruttan säger innan jag puttar henne ner för backen "akta Olof". Söta lilla barn ville inte att vi skulle åka på Olof.





Ja rejält med snö och klockan vart efter sju ikväll när det väl slutade snöa. Jag tycker det är så fint när mängder med snö faller och får ligga. Jag hoppas innerligt att denna snön får ligga kvar ett tag utan att töa bort inom kort.

Att ta sig upp

Så vart det det här med att ta sig upp på morgonen och håll dig vaken hela dagen. Jag förstår inte vad dwt blivit med mig. Sedan i höstas har en rejäl trötthet dragit över mig och jag tar mig inte upp ur sängen i tid på morgonen. Det resulterar i att jag och skruttan alltid är sena iväg och min frukost får intas i bilen. Kommer till jobbet och jag rent ut sagt hänger hela dagen, utan verken ork eller motivation till att jobba.

Sedan förra veckan har det blivit än värre än innan. Numera sitter jag med huvudvärk från morgon till eftermiddag, kommer hem och äter middag och sedan slår jag huvudet i kudden. Det är fruktansvärt jobbigt och tröttsamt. Stackars min lilla skrutta som så gärna vill leka och läsa bok dessutom. Jag får ligga på golvet i hennes rum och försöka vara så delaktig i leken jag kan, men läsa bok får pappan stå för. Mina ögon håller inte, dem bara går i kors.

Snälla vår kom nu, jag behöver dig!!

Kalla söndag

Minusgraderna håller i här i södra delen av landet, men ingen snö så långt mitt öga kan nå. Idag har varit en rätt lugn dag, lite småplock på hemmaplan och mesta dels mys. En promenad i förmiddags med min lilla skrutta för att få lite frisk luft, njuta av solen och låta henne sova en stund, det är vad vi gjort i stora ansträngningar idag. Tog en "måste" svängom med dammsugarn genom hela huset också annars som sagt en lugn dag.




Mamma och J kom på fika och med sig hade de hyllan till skruttis rum. Så nu har skötbordet åkt ut på riktigt och det börjar bli lite ordning på alla leksaker i rummet. Lite kvar att göra men det får ge sig med tiden helt enkelt. Var sak har sin tid.

Pappan kom hem någon gång runt tre, jag sov visst när han kom hem, han och skruttis slog på en film och sedan somnade han också. Inte konstigt eftersom han jobbat hela dagen hos sina föräldrar vars vattenpump brann upp igår i samband med strömavbrottet. Kvällen har vi ägnat åt varandra, middag och nu lite leralek innan det är dags för den lilla att krypa till sängs. Imorgon väntar en ny vecka, måndag..


Strömavbrott

Startade upp vår lördag med strömavbrott. Det hade inte varat så länge så än så lång frös vi ju inte heller, men startade ändå upp en brasa. Lullde runt lite innan vi åkte för att gärna vår dotter. Pappan blev dock orolig över pumpen till badtunnan och åkte hem igen för att kolla till den, fick plocka lite eftersom det frusit i denna kylan som biter i. Men efter en stund vart allt i sin ordning. Passade på att fara till mamma och alla mina syskon en stund mitt på dagen och när jag kom tillbaka till svärföräldrarna hade deras vattenpump brunnit upp i samband med att strömmen kom tillbaka. Typiskt!!

Sambon och svärfar fick åka akut för att hämta en grävmaskin så att dem kan gräva upp imorgon och fixa med vattnet, för nu står dem utan vatten. Det blev lite småstressigt ett tag där eftersom vi skulle ha lördagsmys i färmanstorp hos min syster. Men vi hann duscha, plocka ihop oss och klä oss för promenad dit och ändå var vi en kvart tidiga på plats. Bra gjort!! Tacomiddag, spel och umgänge hela kvällen och vid tolv klädde vi oss för promenad hem, en småkylig promenad men oj så härligt i friska luften.

Tack för idag, nu är det dags att stänga dem små blå..


Projekt linneskåp

Innan jul (säkert två månader innan) köpte jag mig ett gammalt linneskåp. Jag har velat ha ett under en längre period som jag kan ha mina fotoalbum och lite annat smått och gott i som dukar och ljus. Så jag vart helnöjd när jag kommer över ett via en köp- och säljgrupp på Facebook, dessutom körde säljaren hem det till mig. Enda felet vart att skåpet vart i orginal vilket betydde att skåpet vart brunt, inte riktigt som kag ville ha det.

Men i mellandagarna hjälpte min snälle svåger min sambo att bära ner det i vår källare så att jag kunde påbörja projekt linneskåp och ommålning. Så ikväll när vi plötsligt fick åka hem utan barn från mina svärföräldrar vid halv tiotiden (skruttan ville stanna kvar och sova över) så tog vi slag i saken. Sambon hade redan skruvat bort beslagen, så vi skruvade bort dörrarna, slipade och tvättade av skåpet och sedan grundmålade vi det. Så äntligen är mitt projekt igång och imorgon tönkt what försöka måla första lagret med den färg skåpet skall bli. Hoppas det räcker med två lager färg, annars får det bli ett tredje lager också. Håll utkik framöver om ni är nyfikna på resultatet, för så snart det är klart kommer det bilder.

Frost

Varför kan det inte bara vara kallt och låta snön få ligga en längre period under vintersäsongen istället för att frysa, töa, frysa och töa?!

Nej jag har fått nog, i helgen kom äntligen lite snö som lade sig så pass att pulkan kunde tas fram och två dagar senare töar den bort. Snön är som bortblåst från vår stad, den töade bort på en dag och barnens snöglödje försvann. Två-tre dagar med plusgrader och det har känts som vi närmat oss våren. Ni vet den där härliga känslan med plusgrader och strålande sol.

Men imorse vaknade vi upp till närmre fem minus igen och nu ikväll har vi nästan tio minus här i vår lilla by. Det riktigt biter i kinderna, fötterna stelnar och tårna fryser till isbitar. Ja jag fryser till och med inomhus, nerbäddad under en filt i soffan. Pannan höjs och sänks här hemma för att hålla en bra temperatur men det är svårt när det plötsligt slår om hela tiden.

Nej ska det vara kallt kan det lik väl hålla i sog en längre period med massa härlig snö så barn och föräldrar och även andra såklart kan få njuta och ha roligt även vintersäsongen. Annars kan det lik väl bli vår nu så vi kan få vårkänslor och smak för sommaren. För jag, jag längtar minsann efter våren!!

Bild tagen helgen som vart på en trött liten skrutta i snön

Äntligen hemma

Det finns tre män i mitt liv som betyder extra extra mycket för mig, en av dem är Lillebror han med stoooort L. Idag vart dagen som han skulle flyga hem, hit till Karlskrona, och mitt i allt sket på jobbet (bilen har strulat ihop för oss igen) så ringer Lillebror. Han undrar om jag och  skruttan vill hämta honom vid flyget när han landar ikväll, förstår ni lyckan som sprider sig inom hela mig!! Självklart, fem i sju tidigare ikväll stod vi på flygplatsen och väntade, skruttan helt facinerad över det stora flygplanet som landade utanför. Det är en sådan härlig känsla att Lillebror äntligen, efter ett helt år i Enköping, kommer hem igen. Jag är så oerhört glad och lycklig i själen, som jag saknat att ha Lillebror nära. Jag hoppas så att han är hemma för gott och inte flyttar iväg igen. Hoppas att hans nya jobb här hemma passar honom som handen i handsken. Ja för nu är alla hemma igen, på hemmaplan, alla syskon och föräldrar. Vi är samlade igen och jag känner på mig att 2016 blir vårt år!!



Sopat ut julen

Julen är utsopad här hemma, äntligen. Idag har varit en riktig städ- och tvättdag. Sex maskiner tvätt är körda, torktumlade och hängda på tork. Julgardinerna, stakar, stjärnor och tomtar har plockats ner. Granen klippte vi ner och slängde ut, eldade upp skiten i badtunnan. Så äntligen är julen borta och vi är redo för våren. Nya ljuskällor har fått flytta in, så också nya dekorationer. Skruttans tält fick flytta ner i källarn så nu har hon mer plats i sitt rum och en mysig hörna i källarn när vi myser ner oss där på kvällarna.





Nu längtar vi efter vår, sol och värme!!

Alljungen

Idag har vi spenderat i stort sett hela vår dag tillsammans med vår kvartersgranne familjen på Lärkvägen. Vi packade fikakorgen, klädde oss varmt, lastade in pulkorna i vilen och gav oss iväg. En förmiddag i alljungen stod lite sådär spontant på agendan. Det är en himla massa år sedan jag vart där sista att jag inte kom ihåg hur man körde dit, inte hur man tog sig till backen och inte heller hur det såg ut väl framme. Det vart en bit in i skogen och backen vart brantare än jag minns.



Men hej vad det gick, med all packning högst uppifrån tog vi oss alla ner. Barnen i sina små pulkor, en av papporna på snowracer och en med fikakorgarna och vi mammor halkandes med barnens pulkasnören i högsta hugg. Ja det såg nog rätt roligt ut när två Taikonfamiljer skulle ta sig ner. Bra blev det iaf och barnen åkte både pulka och snowracer, papporna hade nog lite roligare än barnen dock. Bägge två vandrade upp till högsta punkten med en snowracer och kom plötsligt nerfarandes i all världens fart. Dessa galningar, ibland undrar man vart vi hittade dem.


Efter lite åkning bestämde vi oss för att fika. Vi hade med oss allt ifrån  varm choklad och nyponsoppa till bullar, peoparkakor, mockarutor och gula rutor. Man kan säga att vi försöker rensa frysen, haha. Smaskade gott där i kylan och sedan åktes det lite till. N drog iväg med mig i en av pulkorna så jag flög ut och slog i höften två gånger. En jädra fart och snäva kurvor och så jag till att inte kunna hålla i mig ordentligt. Blev alldels vit så skruttan tyckte jag såg ut som Olof, snögubben i Disneys film Frost.



Ja vi hade en kanonhärlig förmiddag i backen tillsammans. Åkte hem för lite vila och sedan slöt vi upp senare på kvällen för att sätta i oss lite pizza. Njuta lite sådär extra sista lediga dagarna innan vår ordinarie vardag är tillbaka igen. På måndag börjar allvaret igen, förskola, jobb och inget gotte annat än på lördagar!!

Klätterfia

Klätterapa eller klätterfia, ja det spelar inte så stor roll vilket smeknamn som används för klättrar det gör vår lilla skrutta iaf. Stod och förberedda oss för att åka på lite pulkaäventyr för en stund sedan och plötsligt ropar skruttan efter mig och låter nästan lite ledsen. Kommer in i hennes rum och möts av en liten skrutta med världens största leende och inte en tår syns till. Nerbäddad i sin säng!! Hallå stopp, hur gick detta till??! Pappan vart inte hemma och jag befann mig i köket och ungen har lyckats klättra upp i sin säng, på eget initiativ. Allt för att komma åt sin Frostpyjamas, denna nedrans pyjamas. Usch tänk om hon tappat greppet och trillat min lilla klätterfia, slagit sig blå min lilla lilla sessa. Tur är väl ändå att hon klättrade i sängen och inte ur, för hade hon gett sig på att klättra ur hade hon med största sannolikhet trillat och slagit sig. Ja hujedamej, dags att fundera över en ny säng kanske..

Känslan när man finner ungen här och verken pappan eller mamman lagt ner henne, utan hon klättrat dit själv.. 

Snölek

Snön har kommit till Blekinge, inga jätte mängder men ändå så pass att vi kunnat ta fram pulkan. Så i förmiddags klädde vi oss för en dag i snön, på med overall, mössa, halsduk, vantar och kängor. Fram med pulkan och sedan bar det av. Destination okänt. Medssade en vän och gick förbi en annan. Båda hakade på med sina små, en i pulka och den andre i vagn. En mysig förmiddag i snöfallet och kylan med våra små. Vi drog dem löngs vägen i deras pulkor och hittade några små backar som vart lämpliga för de små liven. Byggde snögubben Olof och gjorde snöänglar. Ja det var en fröjd för ögat och själen, en himla mysig förmiddag. När de små började rulla sina ögon fick leken finna sig slut. Hemåt i pulkan bar det och skruttis sov nästan när vi kom hem. Blöjbyte och sedan mös vi ner oss i vår fåtölj där skruttis somnade gott i mammas famn på noll och ingenting. Tack för idag, hoppas snön håller i sig så vi får fler dagar i snön tillsammans :)








Nytt in

Idag började pappan i huset jobba igen eftersom han skulle gå op beredskapen kommande vecka. Skruttis och jag däremot har tagit ledigt resten av veckan och tog därför lite sovmorgon idag innan vi åt frukost och drog op shoppingturne. Började i Lyckeby där mamman fick en ny väska och sminkbag, i svart med gulddetaljer, såå snygga!!


Försatte förbi banken för att mata in lite pengar på ett av lånen och dånpadsade vi på att ta en lunch med fina J. Som jag saknar att få spendera mina arbetsdagar med denna sköna tjej, hon som lyssnar med hela sitt hjärta och som ständigt ger mig så kloka ord.

Efter lunchen drog vi till stan, två nya klänningar och en tröja till mamman fick följa med hem från cubus. Sedan lullade vi mest runt lite, smög upp på barnavdelningen på H&M och skruttis fick en ny pyjamas, givetvis med Anna och Elsa på. Detta lilla barn skulle klä sig i sin nya pyjamas direkt när vi kom hem, dessutom över sina andra kläder.

Lilla knäppfian med pyjamasen över sina andra kläder

Ja med oss hem fick vi några fynd idag, dock förlorade jag min fina mjuka och goa tubhalsduk. Min älskling, så nu kommer kag frysa om halsen och nacke tills jag hittar mig en ny älskling. För hoppet om att min gamla skall hitta hem igen har slocknat. Frågade efter den i alla butiker som jag besökt och synade alla gator och butiksgångar, den är förlorad..

27 år

Ännu en födelsedag passerad, min 27-årsdag. Märkligt eller omärkligt nog så känner jag ingen skillnad. Jag mår precis som jag gjorde dagen innan och jag ser precis likadan ut i min spegelbild. Ja, samma gamla vanliga Rebecka fast ett år äldre.

Jag väcktes imorse av min härliga familj med frukost op sängen och presenter. Familjen hade köpt mig ett nytt pannband då jag ville ha ett bredare som täcker öronen bättre och en ny fin vinterjacka eftersom den jag hade gick sönder i sömmarna sist jag tvättade den. Dem var så söta när dem kom med frukostbrickan och skruttis med pannbandet på huvudet och sambon med jackan på sig. Vem behöver inslagna paket när man kan få familjen inslagen i paketen istället. Älskade familj ni har sån härlig fantasi!!




När vi myst en stund i sängen gick vi upp för att äta lite mer frukost tillsammans. Sedan drog dagen igång, dags att förbereda för kalas. Detta året fick det minnsann bara bli födelsedagsfika, jag orkade inte stå med middag till tjugo personer. Hade förberett dumlekakor och chokladbollar dagen innan så idag skulle det bakas kanelbullar och en prinsesstårta. Till min hjälp hade jag skruttis vid diskbänken medan sambon så vänligt dammsög hela huset. Vid halv tolv vart vi klara och hade gott om tid för dukningen och klä oss i kalasoutfit så därför gick vi ut en sväng på tomten. Drog lite pulka eftersom skruttis gillade att göra det med pappsen igår, busade och textade op skruttis lekstuga.





Eftrr en stund i den bitande kylan drog vi oss in, satte igång en film till skruttis medan vi dukade och förberedde det sista. Drog på oss kalaskläder och makeup sedan vart vi redo. Gästerna vällde in på löpande band och paketen likaså som innehöll allt ifrån gratängformer och ljusstakar, till gästhandukar, pengar och presentkort. Gästerna vart nöjda med mina hembakade kakor och tårta och gick mätta hem efter någon timme.





När gästena gått hem städade vi av och diskade upp, bar ner bordet i källarn och ställde iordning möblerna i vardagsrummet innan vi lagade lite middag. Gjorde vårt yttersta för att hela skruttis vaken innan vi gav oss iväg på en promenad strax innan sju så skruttis fick somna gott i vagnen i frisk härlig luft. En timmes promenad senare kröp vi ner i soffan och ytterligare en timme senare vaknar skruttis igen och ska inte sova. Som först för en halvtimme sedan somnade hon om igen med ännu en flaska välling. Äskade barn när ska denna fas vara över.

Kort och gott är jag iaf nöjd med min födelsedag, dess kalas, sällskap och paket. Tusen tack alla som kom för att fira mig här hemma och även ett stort tack till alla er som skickat gratulationshälsningar idag. Nu ska gamla tanten sova, en ny härlig och ledig dag väntar imorgon!

Myst runt

Idag har familjen myst runt tillsammans, jisses som jag älskar ledighet, framförallt när vi alla är lediga ihop. Vi började dagen med att vakna upp i kyla, 14 grader i huset, pannan hade lagt in om strejk. Men bra som mannen i huset är ordnar han såklart, värmen är tillbaka och pannan fungerar igen. Vi bestämde oss för att ta oss en tur på stan tillsammans, shoppade nya svarta leggings till skruttis eftersom det är en brist i hennes garderob. Tog en lunch på TreG och sedan hälsade vi på faster J och D. Tog en sista svängom på staden, åkte  rutschkana och gungade innan vi for hem.

Gav skruttis lite mat när vi kom hem och sedan begav vi oss mot simhallen. Himmel vilket litet badmonster vår tjej är. Plaskar som bara den, hoppar som ett vilddjur från kanten och åker rutschkana som ingenting. Med armpuffar tar hon sig dessutom fram själv i vattnet och hon imponerar ständigt på oss. Älskade lilla barn så smart och duktig du är. Simhallen är minsann en riktig favorit och den ska besökas oftare framöver. Skruttis ville nämligen inte åka hem, så tur det hände en liten olycka i badtrosan så vi kunde åka hem utan illtjut och tårar.


En trött skruttis somnade gott när vi kom hem och vi kunde äta vår middag i godan ro innan vi smög ner i soffan för att se en film. Nu är det minsanna dags att släcka lina blå, imorgon gör jag ett litet avbrott i ledigheten och hoppar in för lite jobb. Godnatt..

Familjehäng

Idag har vi återigen inte gjort jätte mycket. Startade upp med en sovmorgon följt av frukost och sedan kröp vi upp i sängen igen, hela familjen. Vilade och gosade tills vi insåg att skruttis minsann vart riktigt rastlös så som hon hoppade och for runt i sängen. Därav fick det bli en tur till lekparken för att gunga, åka rutschkana och göra av med lite energi. Himmel så kallt det varit idag och återigen har snön fallit not marken, dock alldeles för lite för att det ska kunna lägga sig så vi kan åka pulka. Morfar var sugen på att träffa sitt barnbarn idag så han slöt upp med oss i lekparken innan vi gav oss hemåt för en fika. Fikade och busade massvis innan morfar for hem igen.



När morfar åkt hem bestämde vi oss för att ta en tur till Lyckeby för att kika lite och handla hem lite matvaror. Eftersom det vart tid för skruttis dagsvila tog vi vagnen med oss och skruttis sov en bra stund. Köpte lite smått och gott bland annat fågelfrön, vantar till skruttis, födelsedagspresent till mig och och en väldigt tidig treårspresent till skruttis (kunde inte motstå det himmelskt låga priset trots att hon nu bara blir två).


Efter vår minishopping blev det matshopping och sedan slog vi oss ner på Time out för lite middag. Inte det lättaste med en knapp tvååring men det går och hon blir allt duktigare på det. Efter middagen svängde vi inom mormor och moster E som gärna ville träffa oss en stund. Fick bli en kort sväng dock eftersom vi ville komma hem i tid för att jobba in oss i våra ordinarie rutiner med läggning osv. Kvällens nattning tog en timme, nedrans ledighet och föräldrar som rubbat på rutinerna. Nu har vi en vecka på oss att återställa rutinerna innan skruttis börjar förskolan igen och vi jobbet. Håller tummarna för att vi ska lyckas.

2016

Det nya året är här och vi har mest slappat sedan det anlände. Hela första dagen på året vart vi hemma och gjorde absolut ingenting alls (förutom att plocka undan lite efter vår nyårsfest). Mös till filmer mest hela dagen och sov till och från. En perfekt start på det nya året tillsammans med familjen. Dag två kom lite snö och vi fixade sista med båten (ja vi har verklige slöat till oss med den inför vintersäsongen). Tog en runda till min mamma för att mysa och fika lite innan vi fick besök av större delen av nyårsgästerna för att äta upp vår nattamat som ingen orkade, bullens korv.

Det nya året firades in tillsammans med ett gäng härliga vänner. Vi åt en trerätters som bestod av toastskagen, helgrillad gris med potatisgratäng och tre sorters kallsås och avslutningsvis en vanilj- och nutellapannacotta med varm hallonsås. Vi mös och åt, barnen lekte, några karlar badade tunna och vid tolv gick vi allihop ut för att skjuta in det nya året. Helnöjd med firandet kröp vi till sängs någon gång efter två. Tack allihop för ett fantastiskt slut på det gamla året och lika fantastisk start på det nya året!!

Vår lilla prinsessa 

Förrätten 

Huvudrätten

Efterrätten 

Tolvslaget, en trött skruttis


Tack 2015, nu ser vi fram emot 2016 och vad det har att erbjuda!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0