Tvåsiffrigt

Idag har vi äntligen gått ner på tvåsiffrigt, 99 dagar kvar till BF. Denna graviditeten har känts enormt lång, den har haft fler krämpor och jag har absolut inte varit mig själv. Senaste veckorna har det däremot känts som jag är påväg att vända igen, och bli mig själv fast i min gravida kropp. Visst har jag fortfarande olika krämpor men mitt illamående är över och jag känner mig mer stabil i mitt humör. Det känns otroligt skönt. Nu njuter jag mer av att vara gravid och längtar allt mer efter lillskrutt för varje dag som går istället för att känna den hemska länslan av ångest och att jag skulle varit nöjd och inte blivit gravid igen. Det var hemskt att känna så tidigare, men mycket ska vi gå igenom minsann, allt för något gott med sig.


Numer mår jag som sagt betydligt bättre och njuter allt mer för varje dag som går. Skruttan här hemma, blivande storasyster, pratar ständigt om bebisen i magen. Fortfarande inställd på att det är en flicka som ska heta Elsie. Hon brukar pussa och gosa magen rätt ofta och igår kväll kunde hon känna hur hennes lillsyskon sparkade och sedan dess kan hon inte låta bli min mage. Hon ska klappa, pussa och lägga huvud och hand emot magen för att känna och lyssna. Hon säger att bebisen låter "donk donk", bebis hjärta som slår. Hon är så söt min älskade lilla skrutta, så kärleksfull.

Häromkvällen fick jag berätta om hur det kommer vara när bebisen ska komma ut, eftersom hon ständigt frågar om bebisen kommer snart. Förklarade att när det är dags för bebisen att komma så måste mamma och pappa åka till sjukhuset så doktorn kan hjälpa oss med bebisen. Under  tiden, förklarade jag, kommer du få vara hos mormor eller farmor. När bebisen kommit ut från magen så mäter dem bebisen, väger den och så räknar dem alla små söta fingrar och tår och lyssnar så hjärtat slår fint. Då tyckte hon att vi har ju redan lyssnat på hjärtat, så jag fick förklara att man vill lyssna på det igen. Sen kollar doktorn så mamma också mår bra och när både bebisen och mamma mår bra kan pappa åka hem och hämta dig så du får träffa oss och ditt syskon. Hon såg lite smått skeptisk ut men så säger hon, pappa hämta mig sen. Ja hon är för skön vår lilla skrutta, och längtar minsann nog mer än någon annan just nu 💕

Tioårsjubileum

I fredags hade vi en barnfri kväll, för att fira vårt tioårsjubileum på tu man hand. Vi bokade bord på Michelangelo i stan och mumsade i oss både förrätt och varmrätt. Vi har inte varit där förut så det var roligt att prova något nytt. En mindre mysig restaurang med väldigt god mat. Kan absolut rekommendera den. Efteråt köpte vi med oss lite chips, dip och cola och åkte hem för att mysa ner oss i soffan till en film. Vi brukar ta både bio och middag på stan vanligtvis men denna gången kände vi föratt  åka hem istället och se en film i soffan. Vi hade en härlig kväll tillsammans på tu man hand, hann prata om sånt vi annars inte hinner. Vi kunde lyssna till varandra och föra en konversation utan en 

liten skrutta som slank emellan lite här och var ;) 

Ja tio år, fyllda av med- och motgångar, skratt och tårar, sorg och lycka. Vi har hunnit med mycket på våra tio år men vi har fortfarande så mycket kvar att uppleva och ge. Så låt framtiden visa oss allt den har att erbjuda, vi är redo att vandra långt längre än vi redan gjort. Tack mitt hjärta för att du står vid min sida varje dag, jag älskar dig!

Mödravårdsbesök

i måndags var det dags för besök på mödravården igen, skruttans födelsedag till ära. Nya prover skulle tas, magen mättes och hjärtljuden lyssnades av. Allt såg fint ut och det kändes tryggt och bra när vi gick därifrån. Hjärtljuden låg på 148 för lilla bebisen och magen mätte 24. Något mindre mått än samma tid när jag väntade skruttan. Mitt blodtryck var också fint och dagen efter ringde dem om proverna. Visade sig att jag kunde fortsätta med samma dos på mina tabletter fram till förlossningen och där efter minska dosen till en tredjedel. Kändes otroligt skönt och jag håller ännu mina tummar för att jag ska kunna trappa ner dem ännu mer för att så småningom sluta helt. Håll tummarna med mig :)

3-åring

Så var dagen kommen, vi har en 3-åring i familjen. Vår lilla lilla skrutta fyllde tre år idag, när blev hon så stor egentligen? Hur kan åren gå så fort? Jag kan inte förstå, vår lilla stora skrutta.


Imorse väckte vi henne med sång och paket och som hon sken av glädje. Hon har längtat efter din födelsedag. Paketen från oss innehöll allt ifrån böcker, filmer och söta förvaringsboxar till underkläder, klänningar och maskeradkläder. När pappan åkt till jobbet slog vi oss ner i soffan med en av filmerna och bara mös, vi vad etager ledigt dagen till ära. Sedan tidigare vad ejag bestämt att vi skulle fara till stan för att köpa en sista paket och luncha, det passade perfekt efter besöket hos barnmorskan på förmiddagen. Så sagt och gjort klädde vi på oss och promenerade bort till bussen som jag lovat vi skulle åka. Gissa om jag satt bredvid en glad och stolt treåring. Hos barnmorskan tårgas rvi givetvis mormor så hade en extra present att ge, jätte stora gatukritor och en peng till födelsedagsglass och godis. Syrran dök upp och gjorde oss sällskp.

I stan lunchade vi på McDonalds, köpte en ny vårjacka (rosa bombajacka) och en kofta till mamman. Besökte biblioteket som skickat hem ett födelsedagskort pch berättat att dem minsann vad den present som skruttan skulle få hämta. En boka en sådan som också jag har sedan jag var liten "Barnens första bok". Efter vår lilla tur i stan tog vi bussen vidare till Lyckeby. Lämnade in min väska hos skonisse så han kan laga den rackaren åt mig. Bytte en klänning skruttan fick dubbelt i helgen och köpte ytterligare några plagg till henne ( det var ju tag tre betala för två). Sedan fick hon välja lite kläder själv på Lindex för sitt presentkort hon också fick i helgen. Sedan for vi minsann hem igen, lagom till det var dags att börja med middagen.

Ikväll har vi ritat, spelat spel och lekt tillsammans. Skruttan ville duscha och fyller man år får man som man vill. En utslagen liten tjej somnade snabbt ikväll i sin säng, och enligt vad hon iaf sagt så var hon nöjd med dagen och det känns riktigt bra i hjärtat.

För övrigt hade vi kalas i helgen både med kompisarna och släkten. Dem kom för att fira vår lilla stora tjej och blev bjudna på mat och fika. Med sig hade dem paket i mängder allt ifrån nagellack, såpbubblor, målarböcker, pussel och memon till Barbie, kläder, flytväst, maskeradkläder och en bondgård. Ja skruttan har minst sagt massa leksaker och pyssel att sysselsätta sig med framöver och klä sig snyggt och tjusigt också må tro. Jodå hon är absolut nöjd med sitt firande ocj sina presenter och tackar för alla gratulationer och presenter som hon fått.

Läkarbesök

Igår var jag på läkarbesök eftersom BM i förra veckan blev något "orolig" över mina återkommande och molande mensvärkar jag haft tio dagar i sträck. Dem var så intensiva vissa stunder att dem kunde få mig att gråta. Dem påminde om värkarna hela förloppet började med när vår lilla skrutta ville komma ut för tre år sedan. Det var vad BM baserade sitt beslut på att skicka mig på läkarbesök för att kolla min livmoderstapp så att den inte förkortats.


Det första jg reagerade över på skärmen var lillskrutts huvud. Sen väntade jag bara på besked gällande tappen. Läkaren på mödravården tyckte det såg normalt ut och mätte den till ca tre centimeter. Däremot kunde hon se (så även jag) på skärmen att där var en liten liten glipa eller öppning. Som jag förstod på henne så trodde hon det kunde vara bebis som buffat med tanke på hur långt ner den lille busungen ligger. Vi tittade med ul över magen också så jag fick se armar, ben, huvud, rygg, rumpa och det lilla hjärtat som slog så sött. Kändes skönt att få se lillskrutt igen och veta allt är bra där inne. Vila var rekommendationen och dommen för mig så skulle det avstanna eller rent av kunna gå tillbaka om jag tolkade henne rätt, rena grekiskan där och då. Ingen stress och mycket vila och dessutom var det slut med vattengympan för min del. Fruktansvärt tråkigt eftersom jag senaste dagarna känt att jag börjar stå på fötter igen, bortsett från min högra höft som ger vika flertalet ggr per dag. Men men lyssna på läkaren är vad jag kan göra så bebis inte bestämmer sig för att titta ut alldeles för tidigt.

Igår kväll tog jag det lugnt iaf, lagade mat efter jobbet och sedan dammade skruttan och jag av våra förkläden för lite bakning. Chokladbollar blev det till helgens kalas medan pappan och N la igen golvet till badrummet. Kröp ner i soffan efter läsning och nattning och kopplade av. Då drog lillskrutt minsann igång där inne i magen. Volter, berg och dal bana, ja jisses vet vad busen höll på med. Det härjade runt i över en timme, intensivt och kraftigt och ännu kraftigare när skruttan kröp ner hos mig i soffan. Hon vaknade och kom ner till oss helt yrvaken, så därför fick hon krypa ner och somna om i min famn. Så mysigt att sitta där i soffan med skruttan i famnen och lillskrutt som härjade runt i magen, mina små som får mitt hjärta att välla över.

Mensvärk och sammandragningar

Hej hopp, uppdatering i graviditeten och syskonglädjen. Skruttan där hemma pratar ständigt om att bli storasyster och att mamma har en bebis i magen. Det finns nog ingen som missat det vid det här laget. Stolt som en liten fura är hon och helt inställd på att det minsann är en liten flicka som ska heta Elsie, pojke är det inte tal om bara.


Själv mår jag upp och ner igen. Drabbats av värk liknande mensvärkar sedan tio dagar tillbaka. Det sitter i flera timmar och molande som tusan. På det kom sammandragningar också häromdagen så det ena avlöser minsann det andra. Varit i kontakt med barnmorska och förlossning som tycker det låter/lät som fogarna. Dem
Blir ju lite gängliga och allt mer med andra barnet.

Var på en "akut" kontroll idag för att lyssna då plutteskrutten inte velat sparka ordentligt på 1 1/2 dygn. En lugn liten bebis antagligen för hjärtat slog så fint så. Däremot blev dem något bekymrade över att jag upplever mensvärken som när storasyster var redo att kom till världen. Så en läkartid är uppsatt för kontroll och blir det besvärligare innan dess är det vila som gäller, inget jobb och ett samtal till barnmorska/förlossning.

Ja lite update helt enkelt och jag håller alla mina tummar och tår för att det snart blir lindrigare och att bebis stannar ett bra tag till. Har småfix att hinna med innan både du och vi är redo att ses för första gången 😍

Ledig fredag

Idag har vi ledig fredag, för hör och häpna, förskolan är stängd en fredag. Brukar alltid vara onsdagar så jag njuter minsann lite extra denna fredag. Skrutt och jag tog sovmorgon till åtta imorse, då hade pappan i huset redan gått till jobbet. Mös en stund, busade och lekte spöke innan vi steg upp för att äta lite frukost. Vilken härlig morgon vi fick, solen sken in genom fönstret och värmde oss medanvi stillsamt och lugnt intog vår frukost.


Ingen stress och ingen press, allt i vår takt. Gjorde oss redo för en ny dag och klädde oss för att någon timme senare fara mot stan. Köpte diverse pynt till födelsedagskalaset, lite nya klädesplagg och annat smått och gott i leksaksväg. Skruttan busade runt någon enstaka gång fram tills hon snubblade över sig själv, då blev hon rätt lugn resten av vår shoppingtur.

En korv på Maxi, en glass och sedan ett kinderägg i leksaksaffären och skruttan var super nöjd med dagen. En glad liten själ som slutligen höll med mamma om att nu var vi minsann klara och redo att betala i sista affären. Vi hann hela vägen till byn utan att somna men så fort vi svängt av somnade skruttan i baksätet. Ja det tar minsann på krafterna att spendera en heldag med mamma på stan.

själv blev jag också rätt trött på vägen hem och fick dessutom lite tryck neråt buken, så nu ligger jag här och vilar min tunga kropp. Vilar ögonen på det vackraste jag har, ler en stor smula och njuter av att vara mamma till världens vackraste, klokaste och mest godhjärtade lilla skrutta 💕

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0