Besök av mormor

Vi startade dagen vid sju idag. Först mat till lillan och sedan till mamman. Där efter stod vi precis i startgroparna för en pw när pappan ringer. Han hade glömt sin papper till tandläkaren så ryckte ut för att lämna dem. Sedan for vi hem och gav oss ut på en pw. Lillan sov hela turen och jag njöt av solskenet.

Efter nästa mål somnade lillan på filten i källaren och sedan kom mormor med frallor till mamman. En mysig dag med mormor blev det minsann. Gos och prat i mängder. Precis vad vi behöver lite då och då. Vi fyller på vår energi för att orka lite till, för allt är inte alltid en dans på rosor. Man mår inte alltid bra till 100%. Så varför måla upp den bilden utåt som om det alltid var guld och gröna skogar?. (Sen behöver man inte måla fan på väggen heller)

Så vi har fyllt på med ny energi och myst ordentligt idag. Så pass att lillan somnade när mormor åkte och sov tre timmar. Så mamman passade på att plocka undan överallt och skrubba av spisen, sortera kläder till loppis och förberedde för att damma och dammsuga. Förhoppningsvis finns det ork kvar över till imorgon.

Ikväll har pappan gett oss ännu mer av sin energi och kärlek. Vi har myst och gått en sväng fram och tillbaka till båten. Bäst att passa på medan regnet håller sig borta och solen orkar visa sig. Så som sommarkvällar ska vara!!

Så tack för idag, och tack för påfyllning av kärlek och energin som alla givitvoss idag. Vi behövde det, allra helst mamman!! 💕




Frallfrukost

Idag vaknade jag upp tjugo över åtta och hade fått sovmorgon medan pappan myst med lillan. På telefonen väntade ett sedan tjugo minuter tillbaka. Det var tant E som undrade om vi var upp och ville ha frallfrukost. På en halvtimme var hon här med frallor, och vi tog fram min hemgjorda jordgubbskräm. Vilken lyxig frukost, det är minsann inte varje söndag.

Tant E stannade hela dagen och vi tog oss en väg till Lyckeby. Idag fick pappan i huset nya träningsskor, vi köpte dörrhandtag till dörrarna i källaren och färg till mina projekt. Så nu är det vara att dra igång dem på allvar.

På hemvägen stannade vi och mötte upp J, S och M för att skaffa lite käk. Tände grillen och startade ugnen, kött och hemgjord gratäng med gorgonzolasås. Muuums!! Kvällen bjöd oss på en promenad också och sedan avslutade vi med jordgubbar, grädde och glass.

En söndag som föll mig i smaken och satt som en smäck i handsken. Tack snälla för idag. Det är underbart med vänner som er och lillan kommer minsann tycka om er i all tid och evighet. Det märks på henne redan i dessa unga dar så som ni rår om henne. Hon ler och sprudlar, det rör en mammas hjärta och själ!! 😘💕

Härliga lördag

Härliga lördag, trots regn har det varit en härlig lördag. Pappan gav sig ut tidigt imorse efter frukosten för att fortsätta i trädgården. Grävmaskinen gick på högvarv och regnet trotsades. Lillan somnade en stund i vagnen så mamman kunde plocka lite inomhus.

Sedan fick vi spontanbesök av pappans farmor och farfar så pappan fick ta en paus och fika lite med oss. Kaffe, kaka och hemgjord flädersaft. Mumma!!

Mamman blev sedan helt slut och trött på bebisgnäll så pappan ryckte in. På med kläder och ner i bärselen, hur skulle fortsätta grävas. Inte alla bebisar som åker grävmaskin vid tre månaders ålder. Lillan njöt och somnade till och med en liten stund. Perfekt, mamman fick egentid!!


Eftermiddagen spenderades i Lyckeby. Lite handling och sedan bjöd pappan på middag på Time out och mamman fick sig också en försenad morsdag present. Nya träningsskor. Så nu kan man vara snygg på sina pw rundor och köra stenhårt mot målet, löpning.


Ikväll njuter vi på soffan och myser. Moster och tokige M är på besök. Fotboll på tv, bara pappan som är intresserad. Men vi andra härdar ut, snart kanske vi kan få välja kanal 😉😝

Lillebror 19 år

Igår 27 juni, fyllde världens bäste lillebror/morbror 19 år. Det firade vi såklart med kalas. Vi åt grillat kött med rotfrukter i ugn och massa olika såser och sallad till. Efteråt blev det traditionsenliga tårtan när lillebror fyller år, jordgubbstårta. Lillebror har ett nytt intresse och det hade mamma såklart följt upp som tema i tårtan, därför satt det 19 stycken golfpeggar i tårtan. Det är roligt när man är lite fyndig så och hittar på allt möjligt.

Lillebror fick en dator, presentkort, pengar och en fin prydnadslampa i glas. Han verkade nöjd med sina sina presenter och med kalaset. Enkelt i hans stil eftersom han inte kräver så mycket. Älskade lillebror, stort grattis ännu en gång!!



Saft och kräm

I måndags var jag hos mamma för att nalla lite fläderblommor. Jag gjorde saft på det förra året och var nöjd med min insats och tyckte minsann att det smakade himla bra. Så då kunde jag ju inte vara sämre detta året. Sagt och gjort. I måndags kväll kokade jag upp vatten, citron, socker, citronsyra och fläderblommor. Sedan har det fått gotta sig i kylen i fyra dygn, tills idag. Så nu har vi gott om flädersaft både i kylen och frysen. Sommarn räddad, så även semestern!!


Men som om jag skulle vara klar där. Haha det tror ni. Jag fick för mig igår kväll att jag minsann skulle ge mig på att göra egen jordgubbskräm också. Så imorse for jag iväg för att skaffa jordgubbar. Till 16 portioner gick det åt 1000 gram vilket motsvarade cirka två liter bär jag vägt upp det. Kokade upp vatten, hälften av jordgubbarna och sockret och tillsatte sedan redning av potatismjöl och vatten. Vände ner resten av jordgubbarna och kokat upp det kraftigt igen. Nu står den och svalnar, min hemgjorda kräm. Hoppas den ska smaka lika bra som saften.



Roliga projekt

Himmel vad många roliga och nya projekt jag har på gång nu. Jag påbörjade ett ikväll som legat sedan lillan föddes. Köksgardinen, en enkel beige sådan som behövde sys till lite och nu sitter den på plats i köket. En kappa precis i min smak.

Lite mörk bild såhär på kvällen, men den passar utmärkt till våra blå stolar i köket.

Inte nog med detta. Jag påbörjade ett projekt, eller rättare sagt två projekt till ikväll, till lillan. Svärmor och svarar hjälpte mig lite men nu är resten upp till mig. Jag tror minsann det kommer bli kanonbra.

Sedan har jag ett projekt som står redo för mig i källaren som världen bästa sambo ordnat till mig. Om ni visste va glad jag blev när han kom hem med det projektet. Överlycklig, det ska också bli till lillan. Sedan står det två till mindre projekt i lillans rum och väntar. Så som ni förstår har jag att göra och jag lovar att dela med mig av dem på vägen.

Men just nu får det vara lite smått hemliga projekt, håll ut för uppdatering 😉

Funderingar

Ligger här på goövetpå ett täcke bredvid min sovandes lilla snutta. Utanför öser regnet ner och lusten att gå ut sjunker allt mer. Hade så gärnat velat åka ner till ica för att hämta ut mitt paket som kommit. Men, det får vänta eftersom jag inte vill dra ut snuttan i detta vädret. Det är dregglisar, bitring och skallra till snuttan som kommit. Får se om vädret lägger sig till kvällen så kanske jag hämtar upp det, annars får det bli när vi åker på kalas imorgon.

Ligger och funderar här på golvet hur vi ska renovera om vårt vardagsrum. Det är nästa projekt på vår renoveringsresa. Jag skulle gärna vilja ha det ljust så att rummet inte känns litet, mörkt och dystert. Det vore himla trist nämligen, jag skulle inte känna mig riktigt hemma. Ljust får det bli, frågan är bara vilken nyans. Jag känner inte för kritvitt, det blir för vitt och känns nästan sjukhusaktigt. Det skulle skrämma mig. Kanske en gräddig vit, beige eller ljusare grå. Ja det är inte lätt, det ska passa in till resten av huset samt till möblemang och dylikt. Jag älskar att få göra som vi vill ha det och ser fram emot renovering av vardagsrummet. Leta tapeter, diskutera och bolla fram och tillbaka. Till hösten kör vi, men först semester!!

Varvet runt

Varvet runt

Lillan ligger mycket i sitt babygym numera. Ibland på rygg och ibland på mage. Hon vrider sig och rör sig och vänder runt. Ibland kan man vända ryggen en minut och plötsligt ligger hon utanför sitt babygym. Lilla trollungen hon är snabb. Idag vände hon ett helt varv från rygg till mage och vidare samma håll till rygg igen. Mitt framför näsan på mig. Synd jag inte fick det på film men jag skriver om det och kommer ihåg det i mitt minne. Älskade lilla barn är så stor och stark och allt går så fort nu. Rätt vad det är så ålar hon väl fram?! Vår lilla sessa!! 💕



Hemmadag

Efter att ha hängt med lillans mormor i två dagar har vi tagit oss en hemmadag. Vi startade med en lång, tidig oh härlig pw imorse. Lillan fick åka i sin pyjamas, lilla pyret. Väl hemma var det matdags för lillan och jag drog igång tvättmaskinen. En maskin kvar som hängas upp så snart maskinen stannar, sedan är tvätten klar. Ska den bara torkad och plockas in sedan. Medan lillan sover passar jag på art plocka lite till. Städat om i min köpmansdisk, projektet jag startade innan vi flyttade till huset. Så nu är där bara en låda kvar, den med alla papper och räkningar. Den tar vi en annan dag.

Resten av dagen får bestå av vila. Det gnager på energin att plocka runt här hemma. Så viker jag och plockar in tvätten en annan dag. När lillan vaknar tänker jag nämligen gosa med henne, det finns inget bättre.



Vaccination

Lillan blev i fredags på midsommarafton tre månader gammal. Kan inte förstå vart tiden tar vägen, den flyger förbi. Som tre månader gammal var det dags för första vaccinationen. Usch usch säger mamman, så pappan fick följa med oss. Han är inte lika rädd för det där med sprutor som mamman är. Lillan satt fint i pappans knä och första sticket kom. Lillan skrek liten stund men fixade det ändå bra. När hon fått lugna sig någon minut kom nästa stick i andra benet, det gjorde betydligt ondare och lillan skrek och grät nu ännu mer. Stackars liten, att uppleva denna smärta som så liten är förfärligt och att se sitt barn ha ont gör så fruktansvärt ont i mitt mammahjärta. Lillan grät i bilen tills vi lämnade Apoteket, då somnade hon.

Lite gnällig har hon varit sedan dess och idag har hon fått lite feber och gnällt ännu mer. Lilla dockan, jag far så illa. Hoppas det går över under natten så hon är piggare imorgon. Vid besöket på BVC igår fick vi också nya mått och vikt. 58 cm lång och 5395 gram. Liten blir större!


Älskade barn! 💕

Midsommar

Vilken midsommar vi fick. Lillan sov sig igenom nästan hela midsommarafton och midsommardagen i sin vagn ute på havet. Hon var nog trött och den härliga friska luften gjorde sitt. Hon sover verkligen gott i sin vagn utomhus. Vi vaknade alla upp olika tidigt. Första vändan rubt halv sex. Sedan tog helgen fart. Flickorna gjorde kransar till håret, även lillan fick en krans. Sedan satte vi fart med en midsommarstång. Lövade och pyntade med kransar och blommor. Precis som midsommarn hör till. En härlig dag med gott sällskap och mat.

Grabbarna drog igång med lunch, nypotatis kokad i dill, gräddfil och gräslök, köttbullar, lax, rödlökssås och nubbe. Snapsvisorna sköljde runt det vi hade försökt få till ett långbord och sedan drog vi igång aktivitetstipsrundan. En härlig dag med gott folk och god mat.

Midsommardagen satte det av mot Aspö för att fortsätta traditionen. Blev ett hopplocka av midsommarmat i stugan hos N's föräldrar. Kubb, kortspel och tärning. En svängom kring stången också medan uppehållet av regn höll sig. En del satte sedan av mot kastellet medan andra tog sig ner till båtarna igen och några stannade i stugan. Ännu en sen kväll och vår midsommar var till ända.

Söndagen bjöd på middag hos syrran och M, alla somnade vi på soffan. Helgen avslutade familjen med en promenad till båten för att hämta hem boxerkortet som "någon" glömt. Hahah, förmodligen stjärnan själv. Vi tackar alla inblandade för denna midsommar och laddar nu om för resten av sommarn. Snart semester!!!

(Bildbomb kommer när jag kollat kameran)

Lövis

En lång svängom på lövis blev det, hela fyra timmar. Vi är trötta i fötterna och mina axlar och rygg är möra efter fyra timmar med lillan i bärsele. En mysig tur blev det iaf, lillan fick en mössa, pappan solglasögon och mamman en klänning. På vägen tillbaka till båten köpes jordgubbar, rökt lax och blommor midsommarkransen.

Vilken sjötur vi gjorde från stan till ön där vi ska firas vår midsommar. Vågorna slog och havet stänkte. Vi fick stänga kapellöppningen mitt i allt. Det lät som allt skulle rasa, då hade vi åtminstone stuvat undan allt, utom vår tv som for i golvet. Spännande att se om den startar efter det. Lillan rördes inte av färden, hon sov som en giiiis.

Nu är vi iaf framme och väntar in resten av gänget som anländer och under kvällen och fredagsmorgonen. Trevlig midsommar kära läsare!!




Ännu en långhelg

Sedan lillan kom till os hae det varit oerhört många långhelger hit och dit. Röda dagar och klämdagar. Man kan säga att vi fick lillan precis i rätt tid. Dessa dagar har pappan nyttjat väl för att vara med oss. Imorgon gör han det igen, då är det lövis i Karlskrona. Starten på midsommarfirandet, och pappan har tagit ledigt. Det firar vi genom att ta båten till stab ikväll för att övernatta, precis som alla år. Ser fram emot årets midsommarfirande, det första för lillan. Första året vi firar midsommar som en familj, det ska bli helt underbart!!

Igår smygstartade vi lite lätt med E, J, S och N. Lite cheesecake med jordgubbar för att sätta ihop lekar inför midsommar. Ja nu är det nära och vi är redo. Bara kransar och gubbar som saknas, men det löser lövis åt oss ;)



Tisdag

Så var det återigen tisdag. Idag står packning och undanröjning på schemat. Lyckades tvätta upp alla kläder igår och slänga soporna. Så bara allt kan torka lite snabbt så ska det vikas och packas ner inför midsommar. Lillans är packat och klart, jag tror jag fått med allt iaf. Mammans och pappans är påbörjade, våra kläder torkar inte lika fort.

Passade på att städa upp lite i köket också och leta efter mina glasflaskor. Men jag kan inte finna dem. Fattar inte vart dem rymt. Hoppas hitta dem annars får jag väl köpa nya. Det är ju inte hela världen.

Iaf ska det packas klart idag och allt ska ut i bilen. Förhoppningsvis ska vi också hinna köra ner allt till båten. Så att det inte är så mycket mer att packa imorgon än kylvarorna. Det underlättar att ha förberett en del innan. Men först ska jag snosa lite med dotra min som somnat i min famn. Ha en bra dag!



Lugna gatan

Ojoj, här var det lugna gatan. Vi är fortfarande kvar i sängen. Troligen fick dagens förta mål vid sex och jag min frukost vid sju. Så härligt att ligga i sängen och göra inget alls. Allra helst efter en intensiv vecka med student och dop.

Egentligen har jag inte tid att ligga här idag. Jag ska tvätta, städa upp lite, slänga sopor, börja packa och förbereda för midsommar. Men just nu är det så skönt att bara vara. Mysa med min dotter och ta det lite lugnt. Hon har somnat i min famn så mysigt att kah absolut inte vill röra mig. Vi blir kvar en stund så får jag tvätta, göra allt jag ska och förbereda senare.

Dotra min går först och jag har bestämt att nu är det gos och mys som gäller en stund idag innan allt annat tar fart. Jag hinner det också!



15 juni 2014

Dagen är inne på småtimmarna och lider mot sitt slut. Lillan sover i sin säng sen en timme och vi har precis krupit ner. Dagen har varit intensiv. Lillans dop har ägt rum i Nättraby kyrka och efteråt bjöd vi in alla våra gäster till dopfika. Äntligen fick våra gäster smaka på tårtan som vi slet med hela dagen igår.

Faster och morbror fick äntligen idag officiellt bli faddrar till vår lilla trollunge. De bar henne så fint och varligt och jag kunde känna en lycka i mig. Lillan var jätte duktig i kyrkan och lugn när prästen höll henne och strök vattnet över hennes huvud. Först när vi satte oss i bänken för att lyssna till mässan blev hon otålig. Men lite vaggning i mammas famn så somnade hon gått. Det var ett fint dop och jag var rörd långt in i själen. Vår lilla sessa, vår trollunge. Hon är vår och vi är så oerhört stolta över henne!! Kärleken till henne går inte att överträffa.

Jag vill här passa på att tacka familj, släkt och vänner för att ni ville vara med oss denna dagen för att fira vår dotter. Det betyder oerhört mycket för oss. Vi vill också tacka för all hjälp både med förberedelser innan och städning efter. Tack också för alla fina gåvor ni hade med er till vår trollunge. Allihop var perfekta och kommer definitivt att komma till användning. Tusen tack och massa kärlek till er alla ännu en gång! Ett särskilt stort tack till lillebror/morbror för det fina och oväntade talet. Jag tös och grät av lycka. Du berörde mig djupt med ditt fina tal! 💕




Student 2014

Årets studentfirande är nu över. Lillebror är för mig student 2014. Världens bäste och ende lillebror slet sig genom skolan och äntligen har han fått springa ut på trappan. Han skrek sig hes på flaket, var stilig hela dagen och firades med fest tillsammans med familjen. God mat och tårtor, blommor och presenter. Ja, så långt jag kunde se var han både glad och nöjd med firandet. Det värmer mitt hjärta!


Idag drog förberedelserna igång för morgondagens dop. Vi har dukat och förberett lokal. Men största projektet var tårtorna. Jag är faktiskt himla nöjd över lillans doptårtor, för att inte tala om familjens hjälp. Jag är otroligt tacksam för denna dagen. Tack för en heldag med familjen, för hjälp med dukning och tårtbakning samt för all hjälp med lillan vi hela tiden får. Nu är sista förberedelserna igång, operation färga mammans hår. Min utväxt är bedrövlig och behöver göras vid. Sedan ska jag bara slipa till naglarna lite innan vi kryper ner i sängen. Behöver lite sömn inför morgondagen.



Lillebrors dag

Ojoj vilken dag, som vi haft att göra. avon välte mig halv sju imorse innan han for till jobbet för att tala om att lillan fått ny blöja och var hungrig. Då insåg jag att hon minsann sovit i sin säng hela natten efter att ha haft ett uppehåll pga närhetsbehov. Från 22-06.30. Helt underbart! Hoppas på samma visa ikväll. Inte nog med det så äter hon sovandes också. Detta lilla barn, vilka idéer hon har för sog.

Iaf strax innan åtta var vi redo för dagen. Kläder packade, frukost i magen, vagnen och bärselen i bilen. Full fart mot mormor. Här skulle handlas, städas och baka tårta. Köpa frukt, blommor och studentgose. Runt hela Karlskrona for vi. Sedan in i duschen efter lunch för att hinna till stan och se när lillebror skulle springa ut på trappan. Vilken lycka att få se lillebror så glad och nöjd efter tre års slit. Jubla på trappan och hoppa och skrika sig hes på studentflaket. En sådan fröjd i ögonen och lycka i själen. Så härligt att se honom så glad att en liten tår tog sig fram i ögat. Älskade lillebror vad jag är stolt över dig. Du ska veta att du kan allt du vill!!



Mostermys

Idag har lillan och jag hängt hemma hos mormor. Mormor jobbade men moster och morbror (mina syskon) var hemma. Morbror sysslade mest med sitt eget medan moster hängde med oss. Vi tog en kort tur på amiralens köpcenter för att kika på klänning och lite till lillan inför dopet. Sedan köpte vi med oss jordgubbar hem och mös i soffan hela dagen. Lillan har skattat och gråtit, rört sig över filten och pratat, ätit och sovit. Dock inte sovit särskilt mycket, men det viktiga är att hon sover natten. Vi älskar mostermys och stannade länge för att få hänga lite med mormor också när hon kom hem.

Mina två timmar gemma ikväll har jag försökt förbereda och dona inför imorgon. Lillebrors student. Jag har packat om skötväskan som var tom på både blöjor, våtservetter och mat. Samt plockat ihop våra kläder inför morgondagen. Ska bara packa ner det som jag tvättar upp ikväll också.

Imorgon blir det återigen en heldag hos mormor med båda mostrarna. Vi ska baka och laga mat till lillebrors student. Städa och pynta. En mysig heldag tillsammans för att sedan ge oss in till staden för att se lillebror springa ut på trappan efter tre års slit. Nu ska han ut i stora världen på riktigt. Bestämma sig för vad han ska göra härnäst. Jobb eller mer skola. En spännande tid väntar!



Tomtfix

När pappan i huset kom idag drog vi igång grillen så att vi kunde få i oss lite mat. Det blev potatis i ugn med grillat älgkött. Super mumsigt. Därefter var det av för handling till dopet, varpå vi stöter på mormor (min mamma) som handlar till lillebrors student. Allt är nästintill klart och nu väntar vi på att få nyckeln på fredag så vi kan duka och förbereda.

Kvällen har vi spenderat på tomten. Vi krattar och har oss och forslar bort så mycket sten vi kan. Meningen är att vi ska försöka så lite gräs efter semestern och då vill man gärna inte stå med alla sten. Så vi tar lite kvällar när vi ändå inte har annat på agendan och gör så gott vi kan. Det är roligt att få och kunna göra det tillsammans, så slipper en slita livet ur sig själv. På så sätt går det också fortare när man kan hjälpas åt. Ser så fram emot att få ordning på torpet och se hur vår trädgård ska växa fram till att bli precis som vi vill ha det.




I full gång

Nu är jag i full gång med veckans alla måsten och festligheter. Jag inledde dem igår med ett klipp. Lillan fick åka med till frissan då jag inte hittade någon som lundevpasda henne under tiden. Oj så bra det gick, hon satt i mitt knä och sa verken bu eller bä. Min duktiga lilla tjeja. Självklart passade jag på att svänga inom och säga hej på jobbet. Få lite uppdatering och byta några ord med fantastiska människor. Vidare ut på stan för att ordna en mascara och sedan hem för middagsdags.

Kvällen spenderades hos min kära mor för att lägga upp planerarna för resten av veckan, medan sambon stannade hemma för att sota ur pannan och dammsuga hela huset. Idag ska jag ta tag i resten av tvätten och förhoppningsvis åker vi för att handla till dopet ikväll, annars blir det imorgon. I övrigt ska jag försöka dra ner på tempot idag, det finns ingen anledning att stressa för då blir allt kaos.

Med det sagt så önskar jag er en godmorgon och fortsatt härlig dag i solskenet!!



Borta bra men hemma bäst

Borta är bra och Häröigr, allra helst på sjön. Men hemma är absolut bäst. Vi är nu hemma efter en härlig och extra lång helg på sjön. Vi har njutit, oh som vi njutit. Vi är solbrända och fina. Lillan har det gått riktigt bra med och vi har haft det hur bra som helst.

Men nu är det tillbaka till verkligheten som gäller. Imorgon har jag klipptid bokad. Dessutom ska jag ringa kyrkan för att höra när vi kan få nykeln till församlingshemmet. För övrigt ska jag hinna med att handla till dopet, duka till dopet, baka till dopet och se ut kläder till hela familjen. Inte nog med dopet så har vi två studenter att fira denna veckan. Så present och blommor ska köpas innan torsdag. Mitt i allt behöver jag också lägga i nya slingor i håret. Får jag ihop denna veckan blir jag imponerad, allra helst med dottern hängandes på ena armen.

Fem dagar

Fem dagar på sjön lider nu mot sitt slut. Klockan har passerat 00.00 och det är dags för mig och dotra att krypa till kojs. Pappan har haft jouren hela helgen och fått åka på jobb i några timmar varje dag. Det har varit tråkigt men samtidigt lärorikt. Jag har fått uppleva att klara mig själv med lillan på sjön. Fixa mat till henne och till mig. Trösta och söva och skydda från solen. Men också att flytta båten själv utan pappans (min sambos) hjälp. Givetvis har våra fina vänner och syskon hjälpt oss en del. Utan dem hade vi inte åkt ut på sjön denna helgen. Så tack svälla för er hjälp och omtänksamhet!!

Imorgon är det sista dagen och vädret det lovande ut. Sen är det tillbaka i vardagen och förberedelse inför kommande veckas studenter och dop. En härlig vecka att vänta innan vi laddar om för en midsommar på sjön.

Såhär har vi haft det i helgen :)



Första natten på det blå

Första natten på det blå havet, i båten. Underbar känsla att krypa till kojs och vakna upp med familjen på det blå havet. Höra fåglarnas kvitter och havet så kluckar. Finns inget mysigare eller bättre.

Var lite orolig över hur lillan skulle ta det här med båtliv. Men oj så bra det gott. Igår kväll klädde vi på henne ordentligt mes kläder, satte henne i bärselen och lade en filt om. På så sätt kunde vi sitta med de andra och mysa i brassestolarna på land. Det kom några droppar regn, men det var lagom till läggdags, så det gjorde inget.

Pappan är och jobbar idag så vi roar oss själva med några av våra fina vänner. I eftermiddag kommer pappan tillbaka igen och ytterligare några vänner anländer ikväll. Nu firar vi in sommarn precis som varje år!!



Nyttigare mål?

Vi börjar glida in på den lite nyttigare banan med bättre mat och mindre godis och onyttigheter. Idag har vi exempelvis gjort kycklingsallad till middag. Riktigt mumsigt. Vi dricker också mer vatten eller mjölk till maten och försöker gå ifrån läsken. Det är inte super lätt att skippa allt det goda, men det ger resultat och ett sundare liv. När vi är sina på kvällarna så gör vi smoothie. Så mycket godare och bättre än godiset. Vi försöker också motionera mer och känner att man mår bättre. Vi är på väg mot ett bättre och sundare liv, underbart!!



Handla och packa

Ojoj klockan är redan strax innan ett och jag har mycket att stå i. Startade dagen vid sex imorse med mat till lillan och mig. Sedan ville mamman bestämt somna om. Så en halvtimmes sömn till innan det var dags att klä sig för mammagruppen.

Massa prat med mammorna och alla bebisar utvecklas för varje gång. Dessa små trollungar så söta. Ler, skattar, gråter, äter, sover och pruttar. Precis som bebisar ska. En bra och trevlig grupp är det som vi hamnat i.

Men som sagt, tiden har rullat på och om bara några timmar är det dags att sätta sig i bilen igen för att möta upp pappan. Vi ska handla inför helgens premiär på det blå havet. Men innan dess hade jag hoppas på att hinna packa lite åt oss. Annars blir det mycket att hinna med imorgon. Så nu hoppas mamman att lillan ska sova så pass hårt att mamman kan hinna med lite nytta.

Dags att sätta fart, ha en härlig dag!!



Sjösättning

Igår stod äntligen sjösättning på agendan. Då nu är vårt sommarboende i sjön. En kort premiärtur till bryggan fick det bli och lillan åkte båt för första gången i sitt liv, utanför magen. Nu är sommarn här på riktigt och redan till helgen bär det av på första turen. Den årliga och återkommande helgen när vi firar in sommarn. Nationalhelgen. Som jag längtat efter denna helgen. Hoppas nu lillan ska trivas på havet!!



-14 kg

Vid förlossningen hade jag gått upp 12 kg totalt under graviditeten med min dotter. Kände mig nästan som en flodhäst eller kanske en elefant. Egentligen la den kilona inte sig någon annanstans än på magen. Mina lår och rumpan smalnade snarare av lite. Det märktes på mina brallor. Detta var ungefär elva veckor sedan.

Idag den första juni 2014 har jag tappat alla mina gravidkilon. Men det räcker inte. Jag har totalt efter förlossningen tappat nästa 14 kg. Vågen visar -14 kg. Det känns helt jävla underbart. Detta genom att försöka låta bli för mycket godsaker, inte uteslutit det helt, och motionera. Jag går fram och tillbaka till BVC varje gång, jag har gått ner till båten när sambon donat inför sjösättning och jag försöker komma ut på promenader lite då och då. Med andra ord har jag inte överansträngt mig och inte kämpat järnet heller.

Jag tänker fortsätta såhär och under sommarn eller efter tänker jag starta min frysta gymkort och börja på allvar igen. Jag har en liten bit kvar till mitt mål och innan nyår ska jag nå det. Jag ska bli fit och trivas med mig själv igen till 100%!!



rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0