Saft och kräm
I måndags var jag hos mamma för att nalla lite fläderblommor. Jag gjorde saft på det förra året och var nöjd med min insats och tyckte minsann att det smakade himla bra. Så då kunde jag ju inte vara sämre detta året. Sagt och gjort. I måndags kväll kokade jag upp vatten, citron, socker, citronsyra och fläderblommor. Sedan har det fått gotta sig i kylen i fyra dygn, tills idag. Så nu har vi gott om flädersaft både i kylen och frysen. Sommarn räddad, så även semestern!!

Men som om jag skulle vara klar där. Haha det tror ni. Jag fick för mig igår kväll att jag minsann skulle ge mig på att göra egen jordgubbskräm också. Så imorse for jag iväg för att skaffa jordgubbar. Till 16 portioner gick det åt 1000 gram vilket motsvarade cirka två liter bär jag vägt upp det. Kokade upp vatten, hälften av jordgubbarna och sockret och tillsatte sedan redning av potatismjöl och vatten. Vände ner resten av jordgubbarna och kokat upp det kraftigt igen. Nu står den och svalnar, min hemgjorda kräm. Hoppas den ska smaka lika bra som saften.


Men som om jag skulle vara klar där. Haha det tror ni. Jag fick för mig igår kväll att jag minsann skulle ge mig på att göra egen jordgubbskräm också. Så imorse for jag iväg för att skaffa jordgubbar. Till 16 portioner gick det åt 1000 gram vilket motsvarade cirka två liter bär jag vägt upp det. Kokade upp vatten, hälften av jordgubbarna och sockret och tillsatte sedan redning av potatismjöl och vatten. Vände ner resten av jordgubbarna och kokat upp det kraftigt igen. Nu står den och svalnar, min hemgjorda kräm. Hoppas den ska smaka lika bra som saften.


Kommentarer
Trackback